![]() |
#2881 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne ploteczki prrrawie narzeczonych cz.17
Witam niedzielnie
![]() U mnie dzisiaj 5 miechów do ślubu ![]() Muszę się was poradzić - bo chcemy żeby goście zamiast kwiatów przynieśli coś innego np karmę dla zwierzaków ![]() ![]()
#2882 |
Zadomowienie
|
Kamea - najpierw dogadaj się z jakimś schroniskiem czy takie rzeczy przyjmują - bo powiem Ci szczerze w naszym schronisku nikt nie chce ani wolontariuszy, ani jedzenia - bo mają tam pełen sponsoring miasta i firm
![]() potem działaj - są na to jakieś fajne wierszyki, które można dołączyć do zaproszenia ![]() ogólnie to szczytny cel, ale mi się ten zwyczaj nie podoba ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2883 |
Zakorzenienie
|
Clood, też mi mój własny pomysł nie bardzo się podoba, ale zdecydowanie wolę karmę niż kwiaty, które po kilku dniach opadną, zwiędną i jedyny pożytek z nich to kasa dla kwiaciarni
![]() ![]() ![]()
#2884 |
Zakorzenienie
|
clood nie , z moją mamą i ojczymem. a do warszawy będzie gdzieś 45km
razem 01.01.2008 ![]() zaręczyny 13.03.2011 ![]() ślub 09.06.2012 ![]() Edytowane przez jlys Czas edycji: 2012-05-20 o 14:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#2885 |
Zadomowienie
|
Kamea - napisałam szczytny cel, ja jestem tradycjonalistką, więc może dlatego
![]() ![]() ![]() Jlys - Kochana to i tak fajny start ![]() ![]()
![]() |
#2886 |
Zakorzenienie
|
Kamea, a jak dzisiaj akurat z T. rozmawialam o tym co chcemy zamiast kwiatow, a ty piszesz na ten temat
![]() ![]() Ja bym chciala slodycze zamiast kwiatow, a T. chce cos dla dzieci z domow dziecka... no i jest konflikt ![]()
#2887 |
Zakorzenienie
|
Kamiś, karma to nienajlepszy pomysł moim zdaniem, tym bardziej, że karmy dzielą się na plastiki i nieplastiki. zwykle ludzie nie wiedzą co jest co - a po co dawać psom bezwartościowy plastik? Tak jak z zajęczkami. gdybyśmy poprosili o karmę, zapewne byśmy dostali stosik kolb (tuczą), mieszanek (wbijają się w dziąsła i tuczą), soli (od niej siadają nerki) etc zamiast siana, Cuni Complete i tak dalej. Dlatego my prosimy o wsparcie "grosikiem", żeby stowarzyszenie samo mogło kupić sobie potrzebne rzeczy
![]() Już po panieńskim. padam na twarz. Od wczoraj spałam raptem 3h. Ale się działo! Zaczęło się od tego, że moja D. poprosiła nas, żeby tata nas podwiózł do Zegrza. jedziemy, jedziemy, pada GPS. Ups, nie mamy GPSa. Jedziemy na pałę przez uliczki z ku...ewkami, przez Marki, Stary i Nowy Rembertów. Koło Białobrzegów odkrywam, że mam GPSa w komórce, więc zawracam tatę z Białobrzegów i prowadzę na Zegrze.Wysiadamy na przystanku z koleżanką, czekamy, czekamy, bo info od D. brzmiało: czekajcie na przystanku, zaraz po Was będziemy. No to czekałyśmy...30 min. Śpiewałyśmy piosenki, wygłupiałyśmy się, samochody na nas trąbiły - pełna głupawa. Podjeżdża D., wiozą nas ... z powrotem! Przez Białobrzegi do Rynii. Pytam: po grzyba więc kazałaś nam jechać do Zegrza? Na to D. :"oj no bo..." ![]() ![]() ![]() Dłuuugi wieczór! Zaczął się marnie, ale dzisiejszy dzień nadrobił straty i mój żal, więc teraz uważam, że było fajnie ![]() ![]() Macie foty. Nie jest ta jedna zamalowana. a cholera tam, i tak pewnie kto mnie mial poznac to już rozpoznal. Tak mi net muli, że nie ma szans na nic. 30 min, 30 min! zakładałam wydarzenie jedno na fb. makabra ![]() Edytowane przez Gajaa Czas edycji: 2012-05-20 o 19:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#2888 |
Zadomowienie
|
Gaja piona za średni panieński, moje panie też się nie wysiliły
![]() ![]() Gaja śliczna z Ciebie dziewczyna, a wyglądasz jak moja przyszła szwagierka ![]() no nic oby do ślubu ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez Clood Czas edycji: 2012-05-20 o 21:05 Powód: zachwyt nad Gają |
![]() ![]() |
![]() |
#2889 |
Zakorzenienie
|
A ja liczyłam, że chociaż gitarę wezmą, ale gdzie tam. Jak ja nie wezmę to gitary nie ma, a przecież wszystkie prawie grają
![]() Doszłam do wniosku, że moja świadkowa jest organizacyjnym imbecylem. Dzięki tej myśli łatwiej znieść zawód ![]() Kamea, już tylko 5 miesięcy! bajer ![]() Jlys, 45 km od Wawy? oł.... to ja bym wolała wynajmować ![]() Ja też się nie rajcuje każdym szczegółem, bo też mi się nie chce ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2891 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A co do panieńskiego to powiem że według mnie trochę za dużo oczekiwałyście (Gaja i Clood), nastawiłyście się na szalony panieński rodem z filmów amerykańskich gdzie to wynajmuje się striptizera , tort w kształcie penisa, masa dowcipów z podtekstem, dużo wysoko% drinków i prezentów dla przyszłej PMki również o oczywistym przeznaczeniu ![]() Dla mnie najfajniejszy byłby taki wieczór jak Ty (Gaja) miałaś, mile spędzony czas, na luzie, na plotach, gdzie można swobodnie bez pośpiechu pogadać, pożartować, poleżeć - może dziewczyny chciały Ci taki własnie zafundować, żebyś mogła odpocząć, odprężyć się po miesiącach gonitwy, martwienia się i organizowania każdego szczegółu ślubu. ![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2892 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2893 | ||
Zadomowienie
|
Clood hmmm ja Soplicy nie lubię, więc za wiele nie powiem, ale mam nadzieję, że na weselu będzie lepiej z 'wchodzeniem' do gardła wody ognistej
Cytat:
![]() ![]() ![]() trzymam kciuki za sprawę z domem ![]() Cytat:
![]() nie, moim zdaniem to zły pomysł ![]() ![]() Gajaa półtora miesiąca temu byłam w WDW Rynia na kawalerskim (i jechałaś przez miejscowość w której mieszkam ![]() ![]() ![]() ![]() co do panieńskich/kawalerskich to zauważyłam, że ludzie mają nie wiadomo jakie wymagania... impreza jak każda inna, udana bardziej lub mniej ![]() ![]() ![]() ![]() są w ogóle dwie szkoły robienia panieńskiego, 1. polega na wyprawieniu imprezy przez druhnę i gości, 2. polega na wyprawieniu imprezy przed PM jako ostatniej zabawy zorganizowanej jako panna po niewielkich doświadczeniach wyniesionych z wieczorów panieńsko-kawalerskich stwierdzam, że swój panieński zrobię raczej sposobem nr2 ![]() ![]() skończyłam kurs ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jutro znów praca ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- edit: widzę, że Fari ma podobne podejście do panieńskich jak ja ![]()
![]() |
#2894 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Każdy ma swoje wyobrażenie takiego wieczoru i widocznie Twoje koleżanki nie wiedziały ze chciałabyś jakieś konkursy. A tak w ogóle to jakie konkursy są na wieczór panieński? bo ja nie wiem o co chodzi? ![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
![]() Co do pogrubionego to moim zdaniem najlepsze mozliwe wyjście ![]() ![]() najważniejsza osoba wieczoru będzie wtedy zadowolona bo sama sobie wszystko zorganizuje, a nie że ktoś inny organizuje, poniesie koszty a później cos się nie spodoba ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2895 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
albo: co robisz kiedy twój facet ogląda mecz/gra w Diablo III ( ![]() a. oglądam/gram razem z nim b. brzęczę mu nad uchem żeby skończył c. maluję paznokcie d. zostawiam mu wolną chatę i wychodzę na spotkanie z kumpelami bla bla, można wymyśleć wszystko ![]() ![]() ![]() jlys właśnie, fajna kiecka na panieński ![]() dobranoc ![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2896 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj było kolejne spotkanie na szczycie rodziców TŻa i moich, miłe popołudnie i wieczór. Wszystko dogadane do końca, uffff... No ale nieważne, było minęło. Noo a u mnie może okazać się, że z 37 osób zrobi się ledwo 31 albo 29... Jak strona mamy nie dojedzie to raczej już nigdy się z tymi ludźmi nie spotkam, chrzestny dupy ruszyć nie może, ostatnio na mojej komunii był... żenada. Irytuje mnie to strasznie.
![]() ![]() |
![]() |
#2897 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dzięki za wyjaśnienie ![]() Dobranoc ![]() ![]() aaaa no i we wtorek jedziemy z TŻem złożyć podanie o ślub ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2898 |
Zakorzenienie
|
Gaja wynajmować i płacić 1500 ? a i plus jedzenie itd tam nawet z dojazdami tż do pracy mniej nas wyjdzie (mniej niż 1500- jedzenie to wiadomo , że pewnie tak , że raz ja zakupy jakieś zrobie a raz mama czy coś- zreszta wiem, że mama nie będzie mi kazać żebyśmy sobie nie wiem sami jedzenie kupowali)plus ewentualne moje ( bo od legionowa mam za darmo już przejazdy- a i w ogole chyba do tamtej stacji też mam darmowe tylko musze sie dowiedziec na 100 %) tż miałby 1:10 do pracy- sorry ale tyle to on z legionowa jezdzil czasem autobusem, a tu jeszcze stacja bliziutko jak nie wiem- ja nie widze sensu dalszego wynajmowania
![]() szkoda , że nie jestes bardzo zadowolona z panieńskiego clood - u mnie chrzestna miala nie przyjeżdząc na wesele (bo boi sie sama do warszawy jechać, bo jej chłopak gdzieś tam a jej ojciec nie pojedzie bez żony- która jechac nie może)- jestem jej jedyna chrzesnica- ale teraz ktoś im nagadal , ze jak to wygląda itd i wcozraj dziadek mój dzwonił , że oni to chyba przyjada jednak ![]() ![]() moniq dokładnie to plus wspólnym mieszkaniu- po wspólnym wypadzie wracacie razem do jednego domu ![]() mam nadzieje, ze bede dalej miała czas żeby do was wpadać i informowąc o ślubnych sprawach bo od środy zaczynamy ostre..hm..przygotowania do przeprowadzki ![]() no i dzis tz ma dzwonić do właściciela i powiedziec , ze rezygnujemy od 1 lipca z tego mieszkania ![]()
razem 01.01.2008 ![]() zaręczyny 13.03.2011 ![]() ślub 09.06.2012 ![]() Edytowane przez jlys Czas edycji: 2012-05-21 o 07:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#2899 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Gajus, a pokazesz ta koszulke? ![]() ![]()
![]() |
#2900 |
Zakorzenienie
|
no my od 1 lipca, a raczej po powrocie z wakacji, wracamy 28 czerwca, w ciagu tygodnia po slubie chcemy juz wszystko przewiezc tam i po powrocie już tam sie usadowić
![]()
#2901 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do rodziny to czasem sobie myślę, że lepiej byłoby zaprosić znajomych, z którymi się naprawdę kumplujesz niż z rodziną, z którą się widujesz od wielkiego dzwonu na święta gdzieś u babci... ale oczywiście "tak nie wypada"... grrrr Cytat:
![]() ![]() Ale powiem Wam, że ogólnie już czuję stres przedślubny... I taka zrobiłam się nadwrażliwa nawet na czyjeś komentarze więc jeśli robię się jakaś dziwna na forum to mi wybaczcie... Po prostu ja w stresie staję się średnio pozytywnie komunikatywna ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2902 |
Zakorzenienie
|
clood za 150 tys to ja nawet kawalerki nie kupię
![]() tam jest jeszcze jeden dom - przerobiony na garaż na 2 auta cześciowo- ale pomieszczenie po kuchni, łazience i 1 pokoju zostało- łącznie tam były 2 bardzo duże pokoje(która pełnią role garaży ![]() ![]() ale powiem wam nie mogę doczekać się aż tam zamieszkamy, latem wiosną to juz w ogóle ekstra- i poopalac na luzie sie bedzie można,basen jakiś kupimy - tak żeby sobie posiedzieć w gorące dni a brat to już w ogóle nie wyjdzie z czegos takiego, hustawka, trampolina;D - na trampoline to już wszyscy się czają- z moją mama na czele ![]() ![]() ![]() ja to już nie chce żeby moja chrzestna przyjeżdzała- mam to gdzieś - jak ona mnie miała, tylko teraz ktoś im nagadał i może jednak przyjadą..niech spada
razem 01.01.2008 ![]() zaręczyny 13.03.2011 ![]() ślub 09.06.2012 ![]() Edytowane przez jlys Czas edycji: 2012-05-21 o 09:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#2903 |
Zakorzenienie
|
Clood ale zastanow sie czy wolisz miec piec gazowy, a z nim ciagle problemy czy ogrzewanie miejskie i w tylku tak na prawde wszystkie sprawy z tym zwiazane. Oczywiscie ten moj komentarz tyczy sie wtety kiedy byscie mieli w tym domku ogrzewanie gazowe
![]() ![]()
#2904 |
Rozeznanie
|
Co do mieszkania w domu to może ja się nie będę wypowiadać, bo mieszkam w domu i mam tego serdecznie dość
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Dzisiaj mam 150 dni do ślubu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2905 |
Zakorzenienie
|
hej ho
![]() dzis oddalam suknie do pralni ![]() ![]() a oddalam, bo po sobotniej sesji nasze ciuchy sa... hmmm... jak sciery ![]() ![]() w sobote bylismy nad morzem, wyjechalismy o 12 i o 24 bylismy w domu, zdjecia beda cudne, przy zachodzie slonca, my cali mokrzy, woda lodowata ![]() ![]() ![]() clood biednas ![]() jlys ale masz fajnie!! domek ![]() ![]() ![]() ala mysle, ze bardzo by sie Wam oplacalo zmienic na piec na opal<drewno, wegiel> chociaz to fakt, wy 3 baby to Wam ciezej by bylo. u mnie duzo sasiadow mialo piece gazowe i jak tak gaz w gore poszedl, to wszyscy powracali na opalowe piece. kupilismy sobie dzis blender, mikser i aparat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2906 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Santom, mega zakupy! Zazdroszcze! Blender to moje marzenie ![]() A tekst o mieszaniu drinka boski ![]() ![]()
![]() |
#2907 |
Zakorzenienie
|
Dziewoje, bedziecie chcialy kawalek ciasta prosto z Halogen Oven?
![]()
#2908 |
Zakorzenienie
|
Fari, znam swoje koleżanki, wiem, czego można od nich oczekiwać. Poprzedni panieński spędziłyśmy na kajakach, paintballu, w maseczkach ogórkowych na mordkach i w pizzerii. Tak, oczekiwałam po nich więcej, bo na więcej je stać. i tak, strasznie żałuje, że nie było gitary, bo wszyscy, którzy mnie znają, wiedzą, że kocham, po prostu kocham śpiewać. Zamiast tego świadkowa chciała mnie zabrać na dicho, którego nie znoszę. Nie wiem skąd jej ten pomysl się wziął
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2909 |
Zakorzenienie
|
Jlys, mamy inne podejście do wynajmu
![]() ![]() Blender? Co to? ![]() Dzięki Clood za komplementy ![]() Aluś, to zwykła biała koszulka, jakich miliony. Naprawdę nic specjalnego. Kazaly mi się przebrać, buraczki. nie zdjęłam stanika i majtek co prawda, ale podobno widok i tak był niezły ![]() aaa, no i oczywiście moj mega różowy zwis też jako prezent na wieczór ![]() Podpinam się pod zdanie o ogrzewaniu gazowym! Zamówiłam dziś bukiet i całą resztę tych cudaków florystycznych. Będzie śliczny! Pani mi pokazała taką piękną chryzantemę: ciemny fiolet z białymi obwódkami i zielonym środkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2910 |
Zakorzenienie
|
gajek blender to taki cudenko ktorym mozesz robic zupy kremy np
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:40.