Mamusie listopad-grudzien 2011 - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-21, 06:15   #4351
goldika
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
Goldi i inne dziewczyny które szukaja puzzli piankowych - na Gruperze jest świetna promocja na puzzle firmy TESSEL:

http://gruper.pl/x.php/1,21002/Cala-...9&grid=1187230
ooo super oferta! ale chyba odpuszcze bo kupilam dywanik dziecie 120x80cm i sprawdza sie poki co swietnie w roli maty nie podwija, mlody na nim sobie siedzi na podlodze i chyba jest mu dobrze

---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ----------

Cytat:
Napisane przez zmyslkobiety Pokaż wiadomość
witamy
my również spimy w body długi rękaw plus jakieś spodnie ze stopkami poki co 20 stopni w nocy temperatura nam nie przekracza,
mała testowała dziś swoja i moją wytrzymałość, spała przez cały dzień około godizny a wstałyśmy o 6 rano... padła dopiero po 20 i już miała jedną pobudkę...
z dobrych rzeczy bo wczoraj jakoś sie nie pochwaliłam mała odkryła, że mozna poruszać sie do tyłu w pozycji na brzuchu, a dzis załapała ze możńa podnieść tyłek, coraz blizej raczkowanie chyba jak będzie tak szaleć
dziś podałam jej pierwszą porcje glutenu w kaszce mannej, pani doktor mnie oświeciła, że powina dostać już 7 maja, a ja myślałam, ze dopiero 7 czerwca, no nic
idę spac, bo to moja pora córka o 20 mama o 21
to zaraz pelzacza bedziesz miala
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 06:15   #4352
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
kochana nie załamuj się. My też mamy azs. Martynka buzię ma jak tarka mimo smarowania
Ponoć z czasem ma być lepiej. Nam cutivate powoli pomaga, tzn schodzi wysypka(pokrzywka), ale za to skóra sucha jak tarka

My juz po komunii. Martynka oczywiscie nawet nie zapłakała... jak zwykle uśmiechnięta. Wyjechaliśmy o 8 a wróciliśmy o 19, bo jechaliśmy aż na Śląsk. Moje dziecko to chyba z tych nigdy nie płaczących jak coś to jedynie pomarudzi troszkę

Idę się dziewczyny myć i lulu
dzięki, zaraz wysmaruję pw

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Elf o azs czytalam cos innego!!Jest azs wieku dzieciecego,ktore znika!!

Ja dalam rade drugi dzien bez tych alergenow,co wam pisalam .Jak nadal nie bedzie schodzilo,to odstawiam sinlac...

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Witamy.tylko 2 pobudki!
u nas zero, ale pobudka po 5, młody strzelił 2 zielone kupy w czarne kropki (pewnie po brokule ) teraz dosypia

mam z nim problem, tak samo było z cyckiem- jak zobaczył, że butla jest cool i szybko leci to był protest cycka, musiałam ściągać bo cyc był tylko do zabawy teraz odmawia butelki tzn. pobawi się nią, pociuma ale czeka aż podam coś treściwszego a ja nie bardzo na razie mam co bo powoli nam to idzie i wikszość uczula, a on wielmożność nie chce butli i już
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 06:18   #4353
goldika
Zakorzenienie

Ale Tż zrobił mi wczoraj niespodzianke!!!!
powiedział, że mam się ubierać, przyniósl z piwnicy mój sprzęt do jazdy konnej i zabrał mnie na jazdę od lat marzyłam, żeby znowu wsiąść na konia
co najciekawsze okazało się, że z jazdą konno to jak z jazdą na rowerze mimo, że ostatnio jeździłam w 2LO to wczoraj bez problemu nawet galopowałam! Chyba wrócę do tej pasji na dobre bo atmosfera w stajni genialna! dorzucam fotkę na Valvo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0099.jpg (73,2 KB, 39 załadowań)

Edytowane przez goldika
Czas edycji: 2012-05-21 o 06:20
Stary 2012-05-21, 06:28   #4354
elf27
Zadomowienie

Stary 2012-05-21, 06:42   #4355
princessskaa
Wtajemniczenie

Dobry

Tż pojechał o 3 na ryby. Obudził mnie budzik niestety i z godzine leżałam w nocy Dzwoniłam do niego to złapał rybe i ma podjar

Malutka wstała 6:40. Teraz szaleje na macie.

Elf gratki za małą ilość pobudek

Goldi, ale super niespodzianka. Ja co prawda koni się boję, ale mogę z daleka popatrzeć

Moje dziecie śpi już w krótkim rękawku Bałam się, że będzie jej zimno, ale widzę, że jest ok.

---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ----------

A co to za strój kąpielowy w lidlu ma takie branie? Ja oglądałam w necie gazetke i nie widziałam Może ślepa jestem - żadna nowość
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 06:43   #4356
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
powiedział, że mam się ubierać, przyniósl z piwnicy mój sprzęt do jazdy konnej i zabrał mnie na jazdę od lat marzyłam, żeby znowu wsiąść na konia
co najciekawsze okazało się, że z jazdą konno to jak z jazdą na rowerze mimo, że ostatnio jeździłam w 2LO to wczoraj bez problemu nawet galopowałam! Chyba wrócę do tej pasji na dobre bo atmosfera w stajni genialna! dorzucam fotkę na Valvo

Goldi dla TŻ za inwencję slicznie Ci w roli amazonki

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 06:44   #4357
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
czeka aż podam coś treściwszego a ja nie bardzo na razie mam co bo powoli nam to idzie i wikszość uczula, a on wielmożność nie chce butli i już
Przekichane jak się alergia przyczepi.. Współczuję. A kaszki je?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-21, 06:56   #4358
goldika
Zakorzenienie

dziewczyny przepraszam, ze nie odpisuje na posty dotyczace alergii ale nie mam na jej temat zieloinego pojecia a z drugiej strony czuje sie zle z tym, ze czytam Wasze posty a nie ustosonkowywuje sie do nich

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Dobry

Tż pojechał o 3 na ryby. Obudził mnie budzik niestety i z godzine leżałam w nocy Dzwoniłam do niego to złapał rybe i ma podjar

Malutka wstała 6:40. Teraz szaleje na macie.

Elf gratki za małą ilość pobudek

Goldi, ale super niespodzianka. Ja co prawda koni się boję, ale mogę z daleka popatrzeć

Moje dziecie śpi już w krótkim rękawku Bałam się, że będzie jej zimno, ale widzę, że jest ok.

---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ----------

A co to za strój kąpielowy w lidlu ma takie branie? Ja oglądałam w necie gazetke i nie widziałam Może ślepa jestem - żadna nowość
nasze Tzety by sie dogadaly moj tez jak cos zlapie to sie jara
te stroje sa jednoczesciowe, b. fajne na oko, nie przymierzalam bo nie bylo gdzie
a ja wlasnie na basen taki potrzebowalam, cena super 33zl a w wawie od 100w gore na brzydkie.
konie to moja milosc od lat, jak mialam 11lat zaczelam jezdzic, potem skakalam przez przeszkody do 120cm nieduzo ale satysfakcja i tak byla.
teraz ponad 4lata przerwy mialam w jezdzie

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ----------

Cytat:
Goldi dla TŻ za inwencję slicznie Ci w roli amazonki
dziekuje
Stary 2012-05-21, 06:56   #4359
Oliveira79
Zadomowienie

Bry

u nas standardzik - 5 pobudek, tym razem udalo mi się zarejestrowac godziny 22:00, 24:00, 2:15, 3:30, 3:50 i o 5:30 zwarta i gotowa na nowy dzień a teraz własnie uskutecznia pierwszą drzemę

Stary 2012-05-21, 07:01   #4360
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

pokszyfka my tew odf 6 rtej na nogach, podłogi pomyte dywany odkurzone, obiad gotów teraz czekam az kaszka manna ostygnie i o 9;34 jedziemy autobusem do mamy i siostry na ogród bo upał sie zapowiada
pochwale sie dziś założyłam keckę w której byłam gdy tz mi sie oswiadczył 6 lat temu (po ciązy cycuichy mi zmalały)
heh
mlała od rana ujeżdza podłoge, coraz częsciej z dupką w górze00

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 07:09   #4361
glamourous
Zakorzenienie

Ja tez na temat alergii nie mam nic do powiedzenia poza tym ze wspolczuje i mamom i dzieciaczkom

Goldi ale super

Bujamy sie od 6, udalo mi sie kolegow uspic wlasnie- co z tego jak sonia juz sie wierci

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

Adam po niecalych 5 min drzemki obudzil sie calkiem wyspany

I wypadl mi diamencik z pierscionka oczywiscie sie zgubil
Mialam kiedys na niego ubezpieczenie ale pewnie juz niewazne
Stary 2012-05-21, 07:10   #4362
Oliveira79
Zadomowienie

Dzisiaj czeka mnie maratonik po miescie - musze wypozyczyć dla Oliego NA JUTRO (bo tżowi się poj***** dni - myslal ze do piero na piatek) strój Kota w Butach na przedstawienie na Dzień Matki (jak mi sie nie uda, to czeka mnie próba dla mojej inwencji tworczej ) .

Potem wizyta w pracy - moze jest juz kaska za wczasy pod gruszą i w banku.

do dziewczyn, które juz chrzciły - czy dawalyście gosciom jakies symboliczne upominki-drobiazgi jako podziękowania dla gości? Mam juz pomysł, ale ciekawa jestem jak u Was to wygladalo?

I czy dawalyscie jakis prezent-pamiatkę swoim dzieciom - od rodzicow?

Stary 2012-05-21, 07:13   #4363
elf27
Zadomowienie

GOLDI aleś wymyśliła, no co TY może utworzymy osobny wątek w klubie dla alergomam żeby tu nie zaśmiecać co Wy na to mamuśki?

PRINC niestety nie bo uczulony

Mam oprychę na ustach, czy mały może się zarazić?
Stary 2012-05-21, 07:28   #4364
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
GOLDI aleś wymyśliła, no co TY może utworzymy osobny wątek w klubie dla alergomam żeby tu nie zaśmiecać co Wy na to mamuśki?

co do osobnego wątku to ja nie widzę takiej potrzeby - tzn mnie jako niealergomamie w ogóle nie przeszkadzają Wasze "rozmowy", wręcz czasem można się czegoś ciekawego dowiedzieć
no chyba, że Wam alergomamom lepiej by się rozmawialo tylko na jeden temat oddzielnie?

co do opryszczki na szybko znalazlam artykul
http://zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/1,1...a_wargowa.html
i tam pod koniec art. jest napisane:

"Ważne! Zakażenie opryszczką jest niebezpieczne dla małych dzieci. Jeśli osoba zarażona opryszczką przebywa w otoczeniu dzieci, niezwłocznie powinna zgłosić się do lekarza. "

więc może rzeczywiście nie ryzykuj?

Stary 2012-05-21, 07:34   #4365
agulan82
Rozeznanie

Hej dziewczyny u nas pobudka 6:30 a ile pobudek w nocy to już przestałam liczyć ale sporo bo ostatnio chodzę jak zombie bez dwóch kawek dziennie nie daję rady.

Ja też dzisiaj dzień załatwiania mam. Muszę zamówić tort na urodziny Julii, sprawy w banku, rachunki, może bilety do PL. Julia ma dzisiaj zdjęcia klasowe w szkole to też trzeba ją ubrać i uczesać pożądnie a i nie wiem czy pisałam ale wczoraj jak byłam na carbootsie to nie wzięłam wózka tylko chustę i Lenka super się czuła, rozglądała się nie marudziła a na koniec usnęła super sprawa- dlaczego ja jej wcześniej nie nosiłam w chuście - moja pamięć - masakra.

Czy wy też tak macie, że czujecie się troszkę cofnięte umysłowo chodzi mi o to, że na bank nie funkcjonuję już tak dobrze jak przed ciążami a najgorzej to z pamięcią mam. Koleżanki tu się śmieją, że na urodziny zakupi mi każda po opakowaniu Bilobilu

Cytat:

Ja nie wiem jak to dokładnie jest z nabyciem tego wirusa opryszczki, bo ja nigdy w życiu nie miałam a np. całowałam się z wysypanym TZ

Któraś z was pytała o te upominki po chrzcie, nie pamiętam która myślę, że bardzo to miłe. A my kupimy obu dziewczynom z okazji chrztu Leny srebrne obrazki aniołków stróżów z grawerami, bo Julci nic nie daliśmy także będzie też miała.

Edytowane przez agulan82
Czas edycji: 2012-05-21 o 07:37
agulan82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 07:35   #4366
elf27
Zadomowienie

kurde zabije tż, to od niego mam, nigdy w życiu nie miałam żadnej oprychy - durnej chciało mi się całować
Stary 2012-05-21, 07:35   #4367
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
"Ważne! Zakażenie opryszczką jest niebezpieczne dla małych dzieci. Jeśli osoba zarażona opryszczką przebywa w otoczeniu dzieci, niezwłocznie powinna zgłosić się do lekarza. "
O kurcze.. A ja miałam ostatnio dwa razy opryszczke.. Ale mała się nie zaraziła..
Stary 2012-05-21, 07:36   #4368
domi7ks
Zakorzenienie

hej Mamusie

Cytat:
super

Cytat:

Ja też z daleka i to gdzieś za jakąs bramą, żeby koń nie zaczął galopować do mnie
Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Bujamy sie od 6, udalo mi sie kolegow uspic wlasnie- co z tego jak sonia juz sie wierci

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

Adam po niecalych 5 min drzemki obudzil sie calkiem wyspany

I wypadl mi diamencik z pierscionka oczywiscie sie zgubil
Mialam kiedys na niego ubezpieczenie ale pewnie juz niewazne

:/

Wrócił mój Tz, ale dziś wyjeżdża do Poznania do soboty :/
U nas slicznie dziś, wczoraj bylismy z cała familią w takiej niby restauracji, ale kącik dla dzieci też jest, więc Polusia była zajęta

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 07:39   #4369
goldika
Zakorzenienie

Glam jak masz paragon to powinni Ci wstawić za free diamencik. Oni "zbadaja" pierscionek czy sam wypadl i jak tak to nowy wkładają. Tyle, że pewnie to prezent i nie masz paragonu

Oliveira za upolowanie kostiumu.

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Cytat:

mi kompletnie nie przeszkadza, ze piszecie o tym przeciez rownie dobrze moglabym uznac, ze nie moge wstawic zdjecia na koniu bo nie kazda ma cos do powiedzenia na ten temat
opryszczka mozesz zarazic wiec nie caluj!!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-21, 07:39   #4370
princessskaa
Wtajemniczenie

[QUOTE=elf27;34237402]

QUOTE]

a taki produkt zbożowy jak Sinlac Nestle? dla dzieci z alergią na białko mleka krowiego i białko sojowe..
Stary 2012-05-21, 07:40   #4371
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agulan82 Pokaż wiadomość

Któraś z was pytała o te upominki po chrzcie, nie pamiętam która myślę, że bardzo to miłe. A my kupimy obu dziewczynom z okazji chrztu Leny srebrne obrazki aniołków stróżów z grawerami, bo Julci nic nie daliśmy także będzie też miała.
ja pytalam
my starszemu tez nic nie daliśmy i tez wlasnie myślalam, że jak teraz mlodej bedziemy zamawiać (wląsnie myślę o tej tabliczce z aniołem stróżem ) - to Oliemu przy okazji także zamowimy

Stary 2012-05-21, 07:41   #4372
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
przeciez rownie dobrze moglabym uznac, ze nie moge wstawic zdjecia na koniu bo nie kazda ma cos do powiedzenia na ten temat
koński wątek

Ale taka prawda, mamusie jak macie ochote piszcie o czym chcecie Chyba , że uznacie, że założenie oddzielnego wątku mamusiek alergików Wam lepiej odpowiada Wasz decyzja
Stary 2012-05-21, 07:45   #4373
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
O kurcze.. A ja miałam ostatnio dwa razy opryszczke.. Ale mała się nie zaraziła..
to jak nic nie wyskoczyło to może się mała uchroniła
a swoją drogą to dobrze wiedzieć, bo gdyby elfik nie zapytala to też bym nie wiedziala

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Cytat:

Oliveira za upolowanie kostiumu.
dzięki przydadzą się

Cytat:
mi kompletnie nie przeszkadza, ze piszecie o tym przeciez rownie dobrze moglabym uznac, ze nie moge wstawic zdjecia na koniu bo nie kazda ma cos do powiedzenia na ten temat
na to bym nie wpadła

Stary 2012-05-21, 07:47   #4374
goldika
Zakorzenienie

Oli chyba Ty pytalas o pamiatke z chrztu. Ja liczylam, ze od chrzestnych dostanie nie dostal... wiec nie mamy zadnej i bardzo zaluje
Stary 2012-05-21, 07:52   #4375
elf27
Zadomowienie

PRINC i czym traktowałaś oprychę?
Stary 2012-05-21, 07:54   #4376
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Oli chyba Ty pytalas o pamiatke z chrztu. Ja liczylam, ze od chrzestnych dostanie nie dostal... wiec nie mamy zadnej i bardzo zaluje
goldi możesz zrobić tak jak ja chce zrobic - mój Oli tez w sumie nie ma zadnej pamiątki (dostał tylko kasę i teraz mamy tylko kartki z życzeniami) wiec jak bede zmawiac dla Bianki to dla niego też zamówię, żeby mał chociaz od nas - rodziców (datę wygraweruję oczywiscie wsteczną a po latach nikt juz nie bedzie pamietal ze dostał pamiątkę 5 lat po chrzcinach a zawsze to pamiątka)

Stary 2012-05-21, 08:00   #4377
goldika
Zakorzenienie

Mlody dzis jest nieznosny ciagle krzyczy i jeczy (bez placzu), ulal wiekszosc mleka chyba przez to ze ciagle sie wierci... w akcie desperacji wlaczylam mu TV czego nigdy nie robie na razie patrzy...
aaaa wozek zostal w aucie po wczorajszej wyprawie do stajni, a auto pojechalo z Tz do pracy wiec ze spaceru nici... wezme super hiper mate piknikowa z Lidla i wyjde przed dom na trawnik z mlodym

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:
goldi możesz zrobić tak jak ja chce zrobic - mój Oli tez w sumie nie ma zadnej pamiątki (dostał tylko kasę i teraz mamy tylko kartki z życzeniami) wiec jak bede zmawiac dla Bianki to dla niego też zamówię, żeby mał chociaz od nas - rodziców (datę wygraweruję oczywiscie wsteczną a po latach nikt juz nie bedzie pamietal ze dostał pamiątkę 5 lat po chrzcinach a zawsze to pamiątka)
ooo! a jaka pamiatke chcesz kupic?
ja chcialabym obrazek jakis

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

co myslicie o takiej pamiatce: http://allegro.pl/podziekowania-pami...349918396.html
nie chce kupowac takiej za 60zl a ta w miare ok mi sie wydaje i przystepna cenowo

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

http://allegro.pl/prezent-pamiatka-c...344438155.html ta tez ladna ale droga... chociaz taka pamiatka to jedna na cale zycie...
Stary 2012-05-21, 08:02   #4378
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
PRINC i czym traktowałaś oprychę?
Ja przebijam te pęcherzyki, smaruje płynem Sonol, potem maść Zovirax, przyklejam plasterki (dzienne, a czasami nocne kupuje). I tak latam i co raz cuduje, a to plynem, a to mascia itd I szybko znika.
Stary 2012-05-21, 08:08   #4379
wariateczka88
Zadomowienie

Hej wam wszystkim
u nas poduka nie wiem o ktorej,bo bylam tak nie przytomna ze tylko wzielam mala do lozka,dostala cyca i amen,sapala,ale o 4 mnie panna obudzila,rozwalila sie na mojej polowie,wstalam na chwile po cos i juz nie mialam gdzie wracac
u nas tez zadnych pamiatek na chrzciny nie bylo,bo wszystko bylo tak na szybko ze nawet o tym nie pomyslalam,a to jest bardzo fajny pomysl,my np.dawalismy takie pamiatki goscia po slubie,migdaly w lukrze w takim pudeleczku z naszymi imionami i data uroczystosc,i widzialam ze niektorzy daja cos takiego goscia wlasnie jako pamiatka chrzcin.
o coś takiego:
http://allegro.pl/migdaly-w-lukrze-s...311089430.html

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

goldkia to pierwsze podziekowanie pamiatka jest swietne
my tez nie mamy nic

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 08:11   #4380
kasia_aa
Zadomowienie

cześć dziewczyny, dawno sie nie odzywałam ale jakos zalatana jestem, dobrze że ie naprodukowałyście 20 str

Cytat:

do dziewczyn, które juz chrzciły - czy dawalyście gosciom jakies symboliczne upominki-drobiazgi jako podziękowania dla gości? Mam juz pomysł, ale ciekawa jestem jak u Was to wygladalo?

I czy dawalyscie jakis prezent-pamiatkę swoim dzieciom - od rodzicow?
my gościom nic nie dawalismy, w sumie nie wiem czy to konieczne i mojemu danielowi też nic nie daliśmykurde wiecie że wogolenie przyszło mi to do glowy??!! cholewcia, ale zawsze mozna coś dokupic jeszcze....ale mi zrobiłaś zagwostke teraz

juz popisałam kurde mały wstał
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości