|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tutuł ![]() |
|||
"Koko Koko Mamuśki wrześ-paź są spoko!" |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
"Dzieciaczki nam po podłodze zasuwają, na kawę i wizaż nam czasu nie daja!" |
10 | 31,25% |
"pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" |
13 | 40,63% |
"dawno temu były brzuszki, a tu raczkują nam maluszki' |
2 | 6,25% |
"Pełzam sobie po pokoju, zabawki w rączki i do boju!" |
4 | 12,50% |
"Jestem bobo i wy nie wiecie ze mam najlepsza mame na swiecie!" |
1 | 3,13% |
"Mama pyszne zupki gotuje, a dziecku z radości pupka podskakuje' |
0 | 0% |
"Stawiamy pierwsze kroczki, za chwilę świętujemy roczki " |
2 | 6,25% |
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20
kilka razy próbowałam ja karmić butla w nocy to w łóżeczku zapomnij, musiałam ją na leżaczek wziąć i dopiero wtedy łaskawie coś wypiła
|
![]() ![]() |
![]() |
#3212 |
kosmitka
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20
Franek w nocy już z butli pił, ciężko było, czasem walczy, ale jakoś staramy się ogarnąć.
![]() |
#3213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cotka a próbowałaś podejśc Flipa sposobem tzn głaskanie między brwiami , kierunek nos -czoło , albo po brwiach? mój jak za bardzo zmeczony i zasnąć nei potrafio to dwa razy przejade i spi |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3214 | |
Zakorzenienie
|
ale że w łóżku na leżąco? u nas to nie przechodzi, ryk taki od razu jakbym jej krzywdę robiła
---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3215 |
Zakorzenienie
|
aa u nas tak działa gładzenie po policzku i grzebanie przy uszku, ale w takich chwilach i to nie działa
![]() Jakoś usnął. Wow , mama ma dla siebie z 30 minut ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko tyle pośpi czy Ty idziesz spać? ![]() ---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:44 ---------- se wszystkie poszły to i ja sie chyba udam spac ![]() trzymajcie kciuki z ajutro zeby to koło mi naprawili bo inaczej zwariuje nie mogac isc na spacer z młodym |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3217 |
Zakorzenienie
|
Pospać to powinien już do rana. Ale ja już zaraz idę spać. Normalnie zasypiał 20-22 to zawsze te 2-3 godziny miałam
![]() ![]() ![]() A ty to nie masz za dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3218 |
Zakorzenienie
|
u nas własnie była pobudka na cycka i tak dobrze, bo spała od 21 do północy
nawet nie marzę o przesypianiu całych nocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3219 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zauważyłam ze jak nei robi sobie drzemki juz po 15, 16 to wtedy nawet na siedzaco zasypia np wczoraj, byli znajomi, mały na kolanach u meża i oczy mu leciały i ten raz na jedna raz na druga strone sie kiwał hehe , tatus wsadził do łozeczka i spał, ale jak pospi po południu to nawet do 21 wytrzyma ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ---------- Cytat:
ja zauważyłam ze jak nei robi sobie drzemki juz po 15, 16 to wtedy nawet na siedzaco zasypia np wczoraj, byli znajomi, mały na kolanach u meża i oczy mu leciały i ten raz na jedna raz na druga strone sie kiwał hehe , tatus wsadził do łozeczka i spał, ale jak pospi po południu to nawet do 21 wytrzyma ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3220 |
Zakorzenienie
|
na razie to właśnie teraz snu odmawia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3221 |
Zakorzenienie
|
Niestety na mojego nie ma reguły. Próbowałam wszystkiego- chodzi spać jak mu pasuje i kropka. No nic. Kiedyś zatęsknię za czasami cycania, więc koniec marudzenia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3222 |
Zakorzenienie
|
Zośka ma oczy jak 5 zł i chce się bawić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak na majówce bylismy i szliśmy na wyccieczke to raz :zasnoł w nosidle. dwa jak go wyjmowałam zeby położyc go na kocu na polanie nawet oka ni eotworzył tylko łapa zamachał jakby mnie odganiał ![]() ![]() ![]() w domu to na podłodze zaśnei przy zabawkach, lezy na brzuszku kładzie głowe i mam go poklepac po pupci, klepne 3 razy i on juz spi, ale jakbym go chciała zanieść do pokoju to oczy jak pięć złoty i nie ma spania ![]() miałam isc spac hehe a siedze i klepie i sie rozpisuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3224 |
Zakorzenienie
|
To niezły jest. Mój nigdy podczas zabawy nie usnął. Dzisiaj jedynie w krzesełku to się zlitowałam i zanim padł kompletnie to wzięłam go na przytulanki
![]() ![]() Takie przypadkowe zaśnięcia to zalicza tylko podczas bawienia taty, ale co się dziwić jak siada z nim przed tv i myśli, że wielka frajda. Albo przy kompie jak tż go weźmie to mu siedzi spokojnie ( u mnie wije się, skacze, tuli, rwie do klawiatury...) i też nagle patrzymy a on śpi. No nic. Idę spać bo jutro kurier przyjedzie- nie mogę się doczekać hyhy i chyba do fryzjera pójdę w końcu ![]() Kolorowych! Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2012-05-20 o 23:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#3225 |
Zakorzenienie
|
Podczas zabawy nam się nie zdarzyło, ale już dwa razy przy kolacji "odleciała".
jejku, jak to dziecko musi nie lubić jeść, że już nawet woli zasnąć na siedząco ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() MamoZosi moze po prostu tak ma, zobaczysz ze i jedzenie z czasem jej bedzie szło lepiej, nic na siłe a oto przykład padniecia podczas zabawy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3227 |
Zakorzenienie
|
dobra ide sie położyć bo z rana trzeba szukać kogoś kto mi koło uratuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3228 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3229 |
KWC
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3230 | ||||||||
Zakorzenienie
|
![]() fajnista wiewióra ![]() Cytat:
![]() wszystko wyszło z rajdem? ![]() ale macie ząbków ![]() Cytat:
ostatnio nam spadła, my biegniemy do niej oboje, ja już prawie zawał bo nie słyszałam płaczu, a ona siedzi na ziemi i się cieszy ![]() Cytat:
![]() ja też mam dużo dużo mniej pokarmu i jak nacia ma marudną nocke to brakuje, ale uskuteczniam odstawianie więc to dobrze ![]() Cytat:
![]() fajnie że wróciłaś ![]() Cytat:
rano po przebudzeniu i wieczorem do spania kaszka, w dzień tak max. 2 porcje mleka do usypiania zazwyczaj, robie jej po 150 ml i zazwyczaj wydulda wszystko ![]() w nocy starałam się nie karmić, ale zazwyczaj na jakies porcji mleka się kończyło jednak ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale słodko ![]() poucinało mi posty ![]() cotko - co do koszulek, to tak - w domu wole jak ma bodziaki lub bodziaki i koszulke czy sukienke, bo mi ciągle chodzi po zimnych panelach ![]() a na spacerki jak jest upał to zakładam bez bodziaków ![]() Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2012-05-21 o 06:21 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3231 | ||||
Wtajemniczenie
|
HEJKA melduje się z pracy
![]() ![]() Cytat:
Dzięki za przepisik ![]() Cytat:
5-6ta mleko 180ml+2 łyżki kleiku 9-10ta mleko 180ml+2 łyżki kleiku 14ta obiadek duży słoiczek 18ta deserek 20ta mleko 180ml+2 łyżki kaszki glutenowej i w międzyczasie soczek, chrupka, biszkopcik Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3232 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ale trzeba jednak wstać, iść podgrzać a tak to cycka na wierzch i gotowe ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a jak coś takiego jak "opona w spray'u" podobno działa fantastycznie ![]() Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2012-05-21 o 07:16 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3233 | ||||||||
Zadomowienie
|
ale produkcja
![]() ![]() dzięujmey za słowa pocieszeni-przytulenia poupadkowe ![]() Cytat:
7;30-8 - 140 mm+kleik na gęsto i pół słoiczka owocków ok 12 - 130 mm + kaszka glutenowa ok 15ej obiadek cały ok 190 gr ok17ej - 130 mm + kaszka inna 22 - 180 mm gdzieś w międzyczasie dostaje jeszcze resztę słoiczka owocków i kilka chrupków itp. w nocy już tylko woda. Cytat:
![]() nieuchronnie zdążają ku pełnoletności ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
no szalona ![]() u nas dziś looksus ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3234 |
Wtajemniczenie
|
Witam
Nie było mnie od piątku, dzis się loguję, chcę nadrobić a tam znów jakiś dziwny ton o nie wiadomo co poleciał. Czasem was nie kumam normalnie, nic się złego nie dzieje, nikt nikogo nie obraził a nagle cotek wpada i robi klimat, że o innych wpisach nie wspomne. I dziwić się że wiele mam zniknęło skoro tu musi być regularny kwas... aż się nie chce dalej czytać...
#3235 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A dzisiaj malz jedzie odebrac pake wyslana z Polski ![]() ![]()
![]() |
#3236 |
Zakorzenienie
|
irmith, kochana się nie bulwersuj tylko czytaj dalej bo się przyjemnie zrobiło
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3237 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja się nie spotkałam (o dziwo) z jakimiś nieprzyjemnościami ogólnymi, przynajmniej na głos nikt nic nie mówił ![]() ![]() super z paczką ![]() ja mam nosidełko - przyjaciółka mi dała po jej siostrzeńcu, ale kurcze mam wrażenie że albo ono jets na natalke za małe, albo je zapinam źle, albo po prostu te starsze takie były - ale natalcia mi w nim strasznie wisi. Ale była w nim zadowolona i jeżeli pojedziemy na wakacje to też na pewno kupimy solidniejsze nosidełko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3239 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
też dałam wczoraj i wcinał aż miło a mój usypia dalej przy cycku ![]() Cytat:
a u mnie na odwrót w miarę ze mną się zachowuje, czasem są wygłupy ale jak trzeba to jest ok, za to z ojcem to szaleństwo jest
![]() ![]() |
![]() |
#3240 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Witamy sie po chrzcinach ![]() Mala dzielnie to zniosla i jako jedyna z czworki dzieci nie plakala. Wyobrazcie sobie ze bylo dwoje dzieci - 4lata i 5 , ktore przyjmowaly chrzest.... a darly sie w nieboglosy ![]() Impreza robilam w domu .... i nigdy wiecej juz takiej nie zrobie. Jestem padnieta i zniesmaczona zachowaniem rodziny tz-a. Ancia moja pije czasem raz lub 2 razy mleko w nocy po 150 ml Zauwazylam ze teraz przy duzej ilosci gosci i calodziennych spacerach mala spi duzo lepiej w nocy i tylko raz pije mleko Malgos1983 dobrze ze mnie widzisz ![]() Buziaki dla Stefcia ..... ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:45.