Dlaczego kochamy kotki? - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-01-08, 07:10   #2911
Ive_85
Raczkowanie

GG do Ive_85
Dot.: Dlaczego KOCHAMY KoTkI??? :)

Przypuszczam Elianko, że Twoje maleństwo ściemnieje-mojej się "zlewają" paski. I za jakiś czas zamieni się w długie, chude na szczudłach-jakby go ktoś powyciągał .
Kotka chyba czuje się lepiej-chociaż znowu nie zjadła wszystkiego i połowa wątróbki z serduszkami wróciła do lodówki. Ale upominała się o śniadanie (charakterystyczne mrymry), poznęcała się nad trawką (ma cały pojemnik wysianej trawy-raczej ją wyciąga i molestuje niż zjada, ale moich kwiatków nie rusza) teraz poluje na rybki i zaraz nastąpi mrych oznaczające irytację (no czemu rybki nie chcą do kotka przyjść?), a potem mrymry do mnie ("daj mi to", bo ja niedobra jestem i nie chcę dać się kotu pobawić tym co pływa ). Ona miauczy tylko jak zostaje sama np. zamknie się ją w kuchni-resztę potrzeb manifestuje przez różne mry.
Nadal nie mam miejsca na picie -narazie pije wodę z wanny, trochę z kranu jak kapie.
Stary 2007-01-08, 07:14   #2912
Laura2112
Raróg

Send a message via Skype™ to Laura2112

Kita też ostatnio z upodobaniem oddaje się drzemkom

Cytat:
Napisane przez elianka Pokaż wiadomość
tak w ogle to współlokatorka mnie denerwuje swoim podejściem.. pozwala Guzikowi na wszystko, pozwala mu łazic po stole, za co krzyczę na ich oboje, pozwala mu gryźć i spac w nocy w łóżku.. mam pytanie: wiecie ja chcę byc odpowiedzialnym rodzicem czy ona nie zepsuje moich wysiłków? czy kot jest na tyle inteligentny, ze kiedy w czerwcu zamieszkamy tylko w trójke, bedzie się stosował do MOICH zasad..? Bo współlokatorka w stadzie z moim kotem przyjmuje zdecydowanie podrzedną pozycję...
Wiesz, u mnie jest tak, że TŻ pozwala kotu na zbyt wiele (moim zdaniem). Ma do niej taką słabość, że gotów jest spełnić każdą jej zachciankę. Ja z kolei konsekwentnie pilnuję zasad ustalonych od początku. W efekcie kot wie, że mnie o pewne sprawy nie ma co zawodzeniem prosić. Odróżnia nas doskonale i wie, z kim na ile może sobie pozwolić. Jeśli Ty też wypracujesz sobie takie zasady z Guzikiem i bedziesz się ich trzymać, myślę, że nie będzie problemu. Ale pamiętaj, kot to sprytna bestyjka, co jakiś czas może sprawdzać, czy czasami nie zmiękłaś w pewnych kwestiach, wystarczy mu wtedy przypomnieć, że nic się nie zmieniło i np. na blat się nie włazi
pe pe pe pe pe pe bla bla bla i *uj wie o co jej chodzi.

🌹14 lat z Wizaż.pl

Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc...

Laura2112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-08, 08:01   #2913
Ive_85
Raczkowanie

GG do Ive_85

Drzemki to zawsze były, ale wczoraj to była tak półprzytomna, ża dała sobie pazurki obciąć bez marudzenia (zwykle to się drze jak obdzierana ze skóry), przysneła na blacie w oczekiwaniu na jedzenie (zwykle łazi mi pod nogami, ociera się i pomrukuje) i zjadła tylko połowę porcji . Najbardziej martwi mnie brak kupki (ostatnia była w sobotę rano) i to, że siusiu było dopiero dzisiaj (od 14 wczoraj) . Chyba później dam jej parafiny i jak nic się nie zmieni to jutro pójdziemy do weta. (Wiem-pewnie przewrażliwiona jestem, ale mam bzika na jej punkcie)
Stary 2007-01-08, 08:36   #2914
Laura2112
Raróg

Czasami tak się zdarza bez powodu, że kot ma śpiący dzień, pamiętam, że gdzieś już przewijał się taki motyw na forum (z rok temu).
Rzeczywiście coś długo qpala niet, może jeszcze zrobi, parafina chyba nie zaszkodzi (ja, jak nie mam pod ręką, a qpala coś nie widać, daję żółtko dokładnie zmieszane z masłem). Pisałaś, że się pobawiła, trzymam kciuki, żeby to rzeczywiście tylko przejściowe smuteczki były.
BTW chyba każdy jest przewrażliwiony, ja tez zachowuję się czasem niczym mama-kwoka
(Ale mnie skubana wystraszyła przed chwilą, rozwalona na całą długość i dzikim wzrokiem wpatrzona w TV )

🌹14 lat z Wizaż.pl

Stary 2007-01-08, 21:07   #2915
Ive_85
Raczkowanie

GG do Ive_85

Cytat:
Napisane przez Laura2112 Pokaż wiadomość
Czasami tak się zdarza bez powodu, że kot ma śpiący dzień, pamiętam, że gdzieś już przewijał się taki motyw na forum (z rok temu).
Rzeczywiście coś długo qpala niet, może jeszcze zrobi, parafina chyba nie zaszkodzi (ja, jak nie mam pod ręką, a qpala coś nie widać, daję żółtko dokładnie zmieszane z masłem). Pisałaś, że się pobawiła, trzymam kciuki, żeby to rzeczywiście tylko przejściowe smuteczki były.
BTW chyba każdy jest przewrażliwiony, ja tez zachowuję się czasem niczym mama-kwoka
(Ale mnie skubana wystraszyła przed chwilą, rozwalona na całą długość i dzikim wzrokiem wpatrzona w TV )
Nie ma kupki -dałam parafiny, wymasowałam brzuszek (trochę twardy ). Nie wiem co jej jest (nawet już przeszukałam wszystkie zakamarki w nadziei, że zrobiła gdzieś poza kuwetą) niby rozrabia prawie normalnie, ale jeść nie chce (wygląda jakby "coś" chciała zjeść, ale nie wiem co, bo wszystko zostawia). Jak się do jutra nie poprawi to idziemy popołudniu do weta . Martwię się o nią i już mi się chce płakać .
Stary 2007-01-08, 21:42   #2916
elianka
Zakorzenienie

pewnie, idź koniecznie do weta..

mój Guzik tez sobie dziś dietę zrobił.. ale jaką dziwną.. ma w misce to co wceśniej jadł z apetytem ( ale tylko dwa razy, nie sądze, żeby zdążyło mu się znudzić) i ostentacyjnie zakopuje michę.. nawet w akcie desperacji zjadł cztery chrupki suchego, które jeszce wczoraj gryzło w zęby... no cóż jak nie chce to niech nie je...
Stary 2007-01-08, 22:51   #2917
Ive_85
Raczkowanie

GG do Ive_85

Właśnie przeżyłam szok-moja kota zaatakowała klozet . Najpierw próbowała położyć się w muszli to zamknełam klapę, no to zaatakowała klapę-tak jakby chciała podnieść/wygryźć. Po podniesieniu klapy rzuciła się na deskę. Skrobała łapką po muszli . (Później podeślę zdjęcia.) Przeżył ktoś coś takiego?
Stary 2007-01-08, 23:02   #2918
elsi
Zakorzenienie

Ive, nie przejmuj się, mój Wedelek właśnie pierwszy raz w życiu zaczął polować na rybki w akwarium (dorodne sumy). Usiłuje je ugryźć przez szybę Do tej pory rybki były mu zupełnie obojętne. Koty są... dziwne czasami
elsi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-08, 23:22   #2919
Ive_85
Raczkowanie

GG do Ive_85

QPA!! W końcu. Po całym parafinowaniu, masowaniu, panikowaniu i namawianiu "Ogonek, zrób kupkę"...I zjadła-cały talerzyk piersi z kurczaka. W życiu nie myślałam, że tak mnie uszczęśliwi kocia kupka
Poniżej zdjęcia z ataku na klozet (niestety łazienka w nienajlepszym stanie czeka na remont -głównie przez rurę od pionu, z której pokapuje woda i wszędzie się zacieki robią-tłumaczę , bo wygląda jakby brudno było )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DPeeeP_0001.JPG (73,3 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DPPrrr_0005.JPG (66,9 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DPP_0rrrrr011.JPG (63,5 KB, 22 załadowań)
Stary 2007-01-09, 00:45   #2920
elsi
Zakorzenienie

Wspaniale!
Obłędny szaleniec Te jej wygibasy przypominają mi wczorajsze lądowanie mojego koćka na desce klozetowej. On jest przyzwyczajony, że deska jest spuszczona, co oznacza, że spokojnie może się nią wspomóc, przy skoku do umywalki. Wczoraj akurat trafił na sprzątanie i otwartą deskę. Jakimś cudem w ciągu tych ułamków sekund lotu, zorientował się, że po środku zieje otchłań. Kotom jedynie znanym sposobem, wylądował rozkraczony czterema łapami na krawędziach Widok kota w tej pozycji na muszli i jego zdezorientowanej miny był niezrównany!
A teraz właśnie dostał "małpiego rozumu". W tym stanie potrafi np. wbiec na mój szlafrok zawieszony pod sufitem, pokonując jakieś 2/3 wysokości mieszkania. Jak w Martixie dosłownie. W tym momencie biega w te i nazad po całym mieszkaniu dziko... "gdacząc" Czy Wasze koty też wydają takie dziwaczne, absolutnie nie-kocie dźwięki?
Stary 2007-01-09, 06:36   #2921
Laura2112
Raróg

Ive_85, super wiadomości!
Zdjęcia też bomba, śliczny Twój Ogonek

Cytat:
Napisane przez elsi Pokaż wiadomość
Wczoraj akurat trafił na sprzątanie i otwartą deskę. Jakimś cudem w ciągu tych ułamków sekund lotu, zorientował się, że po środku zieje otchłań. Kotom jedynie znanym sposobem, wylądował rozkraczony czterema łapami na krawędziach Widok kota w tej pozycji na muszli i jego zdezorientowanej miny był niezrównany!
Hehe, Kitek też całkiem niedawno o mały włos zaliczyłaby kąpiel niespodziankę, powody te same A ten wyraz oczu: "Rety, co to ma być?!"
Co do kocich dźwięków, pisałam tu kiedyś o wspaniałym, wielkim kocurze, warującym zawsze przy zoologu. Wczoraj odwiedził nas kolega, wracający właśnie stamtąd z zakupów. Mówił, że kocur dojrzał innego kota w pobliżu, położył uszy po sobie i zaczął tak śmiesznie cmokać, wyłam ze śmiechu, jak kumpel to pokazywał Liczę, że zobaczę to kiedyś na żywo
BTW, Elsi, masz przepiękny avatar!

🌹14 lat z Wizaż.pl

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-01-09, 07:09   #2922
aprzybyla
Wtajemniczenie

GG do aprzybyla

Cytat:
Napisane przez Ive_85 Pokaż wiadomość
QPA!! W końcu. Po całym parafinowaniu, masowaniu, panikowaniu i namawianiu "Ogonek, zrób kupkę"...I zjadła-cały talerzyk piersi z kurczaka. W życiu nie myślałam, że tak mnie uszczęśliwi kocia kupka
Poniżej zdjęcia z ataku na klozet (niestety łazienka w nienajlepszym stanie czeka na remont -głównie przez rurę od pionu, z której pokapuje woda i wszędzie się zacieki robią-tłumaczę , bo wygląda jakby brudno było )
Ha U mnie jest to samo
Kidyś wchodzę rano do toalety i patrze... w muszli -ponad poziomem wody - jest kilka ślaów łapek Klakiera... Hmmm. Zastanowiło mnie to
Kiedyś udało mi sie osobiście zaobserwować jego czajenie sie przy muszli Może Klakier lubi morze?!
Ale zjesczewiekszym zaciekawieniem obserwuje brodzik - czasem wygląda jsk surykatka - staje na tylnich lapkach i wyciąga tułw do góry
aprzybyla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-09, 07:47   #2923
Ive_85
Raczkowanie

GG do Ive_85

Cytat:
Wspaniale!
Obłędny szaleniec Te jej wygibasy przypominają mi wczorajsze lądowanie mojego koćka na desce klozetowej. On jest przyzwyczajony, że deska jest spuszczona, co oznacza, że spokojnie może się nią wspomóc, przy skoku do umywalki. Wczoraj akurat trafił na sprzątanie i otwartą deskę. Jakimś cudem w ciągu tych ułamków sekund lotu, zorientował się, że po środku zieje otchłań. Kotom jedynie znanym sposobem, wylądował rozkraczony czterema łapami na krawędziach Widok kota w tej pozycji na muszli i jego zdezorientowanej miny był niezrównany!
A teraz właśnie dostał "małpiego rozumu". W tym stanie potrafi np. wbiec na mój szlafrok zawieszony pod sufitem, pokonując jakieś 2/3 wysokości mieszkania. Jak w Martixie dosłownie. W tym momencie biega w te i nazad po całym mieszkaniu dziko... "gdacząc" Czy Wasze koty też wydają takie dziwaczne, absolutnie nie-kocie dźwięki?
Kąpiel to ona nie raz zaliczyła: wpadka ogonem w wannę z wodą-jakaś dzika fascynacja .Moja w ramach porannego szaleństwa jeździ na kapciach TŻ-ta , moczy ogon w misce z wodą (a podobno koty nie lubią ), poluje na torebkę z herbatą-lubi za te tekturki wyciągnąć ze szklanki i zostawić na stole-wyciągnięte już nie jest fajne .
Co do dziwnych dźwięków to warczy na obcych-zupełnie jak pies i jak coś chce to wchodzi na wyższe wibracje mruczenia.
Stary 2007-01-09, 09:59   #2924
elianka
Zakorzenienie

Guzik jest jeszcze za mały na boje z muszlą, zresztą w mojej toalecie nie ma nic ciekawego i nie wchodzi tam wcale, ale kot mojego taty to nie tylko właził do muszli... on koniecznie chciał wleźć do muszli jak ktoś z niekotów na niej siedział... i jeszcze ( co obrzydliwe raczej ) w tym krótkim momencie między wstaniem a spuszczeniem wody, kot usiłował wyjąć z muszli papier toaletowy- zużyty....fuuuj
Stary 2007-01-09, 13:15   #2925
elsi
Zakorzenienie

Ja w ogóle uważam, że strach kotów przed wodą to taki sam mit, jak kocia miseczka mleczka Mój kociek pierwsze co robi po wyjściu z pokoju, to waruje pod drzwiami łazienki, by móc zaraz wskoczyć do wanny. Ale oczywiście najpierw trzeba mu odkręcić wodę To jest jego prywatny wodopój. Zresztą jest wszędzie tam, gdzie leje się woda. Lubi towarzyszyć w prysznicu, w myciu garów, w wymianie wody z akwarium. Warunek jest tylko jeden - by mu nie zamokło nic więcej niż uszy i jego białe skarpetki

Wracając jeszcze do dźwięków, Wedelek ostatnio straszliwie wystraszył TŻ-a (kociek ostatnio mieszka ze mną, więc TŻ jest "nieobyty" z jego nowościami). Kot siedział przed oknem (ma zrobione w tym celu specjalne siedzisko z pudełka po pizzy ) i obserwował co się dzieje na zewnątrz. Nagle się poderwał i zaczął... klapać zębami :eeh: A potem tak, hmmm, skrzypieć? TŻ myślał, ze kotu coś się dzieje, a on po prostu tak reagował na srokę siedząco na drzewie pod oknem W ogóle Wedelek rzadko klasycznie miauczy. Za to wydaje dziesięć tysięcy innych, dziwnych dźwięków. Ponieważ ja dobrze umiem naśladować jego mowę, nie raz "zagaduję" do niego po kociemu. On odpowiada mi w ten sam sposób. TŻ ma z nas wielką uciechę

Elianko, mój kociek też uwielbia papier Na szczęście taki jeszcze na wieszaczku. Bierze go w zęby i fuuuu! A potem rozrywa na strzępki Tak samo, jak, nie daj Boże, dorwie się do papierowych ręczników. Rolka nie nasza. Czasami zawstydza TŻ-a gdy - u niego w mieszkaniu (u mnie to niemożliwe) - wskakuje na rezerwuar, siedzi za plecami człowieka "na tronie" i obserwuje go pilnie.

Lauro, dziękuję za komplement Ty wiesz co to, prawda? Moja płyta wszechczasów Czuję, że ten avatarek zostanie ze mną na dłużej Zwłaszcza, że się nad nim napracowałam, bo pierwotny projekt był zbyt ciężki jak na wizażowe wymagania. Ale w końcu wyszło to, co widzisz i jestem z niego naprawdę zadowolona
Stary 2007-01-09, 17:29   #2926
Ive_85
Raczkowanie

GG do Ive_85

Cytat:
Guzik jest jeszcze za mały na boje z muszlą, zresztą w mojej toalecie nie ma nic ciekawego i nie wchodzi tam wcale, ale kot mojego taty to nie tylko właził do muszli... on koniecznie chciał wleźć do muszli jak ktoś z niekotów na niej siedział... i jeszcze ( co obrzydliwe raczej ) w tym krótkim momencie między wstaniem a spuszczeniem wody, kot usiłował wyjąć z muszli papier toaletowy- zużyty....fuuuj
Ogonek też siedzi i zagląda-już nie raz ją zdejmowałam z tekstem "Czy ja ci w kuwetę zaglądam?" Koniecznie chce wiedzieć co się tam robi i gdzie to spływa...:/
Stary 2007-01-09, 17:38   #2927
elianka
Zakorzenienie

ale przynajmniej Ogonek nie wyciąga tego na wierzch...

Guzik właśnie zwinął się w kapturze mojej bluzy i spi.. problem w tym, że tą bluzę mam na sobie i jestem przykuta kotem do fotela w takim razie... przeglądne caaały wizaż
Stary 2007-01-09, 18:16   #2928
Ive_85
Raczkowanie

GG do Ive_85

Cytat:
ale przynajmniej Ogonek nie wyciąga tego na wierzch...

Guzik właśnie zwinął się w kapturze mojej bluzy i spi.. problem w tym, że tą bluzę mam na sobie i jestem przykuta kotem do fotela w takim razie... przeglądne caaały wizaż
Obawiam się, że gdyby jej pozwolić to by próbowała..ale jej nie pozwalamy.
A to się zdarza-jak była mniejsza to zasypiała mi na kolanach (albo na ręce kładła się na mnie) i przy próbie poruszenia wbijała pazurki w nogę (rękę)...
Musiałam się kotu tłumaczyć, że muszę siusiu
Stary 2007-01-09, 21:47   #2929
elianka
Zakorzenienie

hehe ja poszłam siusiu z kotem w kapturze heheh zaraz wkleję zdjęcie jak mi z tego kaptura wystaje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-01-10, 06:42   #2930
Laura2112
Raróg

Cytat:
siedzi za plecami człowieka "na tronie" i obserwuje go pilnie.
Twój za plecami, mój na plecach
Kita też skrzypi Do ptaszków i do much
Cytat:
Napisane przez elsi
Ty wiesz co to, prawda?
Wiem, wiem Cieszy mnie, że póki co nie planujesz zmian, aż miło oko zawiesić na dłuższą chwilę, naprawdę świetnie Ci wyszło!
Podziwiam, ja wciąż się nie nauczyłam majstrować przy gifach, a czuję, że to by było coś dla mnie Ostatnio pół dnia męczyłam Mona Lisę, żeby połączyła Fly by Night z moim zdjęciem, a w końcu i tak niewdzięcznie stęskniłam się za Geddym

Cytat:
hehe ja poszłam siusiu z kotem w kapturze heheh zaraz wkleję zdjęcie jak mi z tego kaptura wystaje
OMG Wklej koniecznie

Edit: muszę Wam powiedzieć, że mój przyszły teść zwariował na punkcie naszego ogona. Ostatnio "kłócąc" się z teściową oznajmił jej, że ją sprzeda i kupi sobie kota

🌹14 lat z Wizaż.pl

Edytowane przez Laura2112
Czas edycji: 2007-01-10 o 08:46
Stary 2007-01-11, 00:55   #2931
bess
Zakorzenienie

Ciekawy artykul
http://wiadomosci.o2.pl/?s=513&t=8124
PS a mnie wlasnie kot podrapal w twarz,wlasciwie usta jak spalam!! Ostatnio w ogole nie daja mi spac nad ranem
bess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-11, 06:26   #2932
aprzybyla
Wtajemniczenie

GG do aprzybyla

Cytat:
Napisane przez bess Pokaż wiadomość
Ciekawy artykul
PS a mnie wlasnie kot podrapal w twarz,wlasciwie usta jak spalam!! Ostatnio w ogole nie daja mi spac nad ranem
Koci terror w domu u mnie jest cos w tym stylu -to co nie przykręcone do podłogi lub do ściany to znika lub zostaje zfragmentowane przez Klakiezysko!
Ale moj Klekierek zna tyle dyscypliny ze jak Krzyknę to on wie ze źle zrobił i ucieka.
Jedyną zęczą której u niego nie mogę wytępić jest: WYCIĄ GANIE GĄBEK I MYJEK ZE ZLEWU
Wyweka on anawet mokre gąbki i wlecze do jakiegoos pokoju ciągnac za oba mokrą smugę na której niejednokrotnie sie juz przejechałam :wrr:
aprzybyla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-11, 06:26   #2933
Laura2112
Raróg

Dla mnie ten artykuł to stek bzdur :/
Oby więcej takich, gdybym dopiero decydowała się na kota, chyba bym go po takiej lekturze nie wzięła

🌹14 lat z Wizaż.pl

Edytowane przez Laura2112
Czas edycji: 2007-01-11 o 07:29
Stary 2007-01-11, 07:40   #2934
Ive_85
Raczkowanie

GG do Ive_85

Cytat:
Napisane przez bess Pokaż wiadomość
Ciekawy artykul
Uch-moja terrorystka usiłuje odgryźć TŻ-towi nogę i podjeść moje śniadanie - przed chwilą zjadła swoje..
Może i terroryści, ale najsłodsi na świecie (myślę o drugim kotku..) . Zresztą niektórych rzeczy można kota oduczyć-uznaję ten artykuł za oczerniający koty i odstraszający potencjalnych właścicieli .
Stary 2007-01-11, 07:43   #2935
kamaO
Wtajemniczenie

Ale mnie tu długo nie było Aż mi wstyd

Artykuł mnie delikatnie mówiąć wkurzył Stek bzdur!!!
Ten kto pisał ten tekst nigdy nie miał styczności ze zwierzętami - takie odnoszę wrażenie...
Fakt, że koty drapią, szaleją, ale obwiniać je za całe zło tego świata i każdą domową awarię, to już przesada

Pozdrawiam Was wszystkie kociary
Stary 2007-01-11, 08:57   #2936
elianka
Zakorzenienie

hmm, nie wiem co mysleć.. ten artykuł jest faktycznie złosliwy i napisany przez kogoś, kto kotów nie znosi, ale zastanówmy się- nas rozczula kot śpiący w umywalce, ale inych nie musi...( 11```````)
<=to jest potwierdzenie tego, co myslę, Guzik przespacerował sie po klawiaturze..

mnie to nie przeszkadza, mi nic co kocie mi nie przeszkadza, ale ja np. nie znosze psów, ich zapachu, slinienia się itego, ze trzeba z nimi wychodzić o dziwnych porach...

KOciarki moje kochane! sa ludzie , którzy nienawidzą kotów i tylko my wiemy co tracą !
Stary 2007-01-11, 09:03   #2937
elianka
Zakorzenienie

aha zapomniałam jeszcze o jednym- w tym artykule widac totalny brak dyscypliny.... kto to widział, żeby kot łaził po stole....
Stary 2007-01-11, 09:05   #2938
bess
Zakorzenienie

Wczoraj wlasnie sie nad tym zastanowilam,uwazam swoje koty za grzeczne (hehe)ale.........jak zaczelam wyliczac szkody jakie porobily w domu to I faktycznie nie przeszkadzaja mi 3 stluczone wazony,zniszczony róg kanapy (bo i tak ja niedlugo wyrzuce,pokiereszowana odrobine tapeta,podziurkowana zaslona w lazience,zrzucane z parapetu kwiatki co jakis czas,sporadyczne robienie kupy na balkonie i rozgrzebywanie ziemi ze skrzynek,sikanie w dziecinstwie na kanape ,a ostatnio zlanie sie na moj plaszcz!!!)Tyle na razie sobie przypomnialam i stwierdzam ,ze faktycznie jestem niezwykle tolerancyjna

PS Pozwalam nawet chodzic im po stole,zlewie boszzzzzzzzz ja stosuje bezstresowe wychowanie ale chyba z tego wzgledu,ze nie chce mis ie co chwile reagowac ,krzyczec ,machac,grozic i co tam jeszcze,bo naprawde gdybym tak miala sie czepiac musialabym poswiecac im swoj caly czas.niech maja cos z tego zycia w koncu to nie wojsko

Psa mialam ponad 10 lat temu ale z tego co pamietam nie mialam z nim takich przygod w domu,chociaz to nie oznacza ze inni nie miewają.Moj sie nie slinil i nie smierdzal,a chodzil na dwor w porach do jakich zostal przyzwyczajony.Elianka jakbys miala swojego psa tez inaczej bys pisala.
bess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-11, 09:51   #2939
elianka
Zakorzenienie

może tak ale ja nie znoszę psów.. przyznam się ze wstydem, że ja się psów boję... każdego .. a poza tym ewidentnie jestem kociarą
Stary 2007-01-11, 10:48   #2940
elianka
Zakorzenienie

obiecane zdjęcie Guzika w kapturze po drugiej stronie kaptura jestem ja, nie zwracajcie uwagi i jeszcze dwa śpiących słodkości
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kotkaptur.jpg (55,5 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kot1.jpg (58,0 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kot2.jpg (70,6 KB, 17 załadowań)

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości