Mamusie listopad-grudzien 2011 - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-21, 09:49   #4411
princessskaa
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011

fajne i w przystępnej cenie

Ale ja jeszcze nie spotkałam się z podarunkami dla gości
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 09:50   #4412
dygotka8
Zakorzenienie

dzięki!!
zapomiałam o tych pojemniczkach na żywność
bo wszelkie te torebki małe to one nie są przeznaczone chyba do mroenia,itp.

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 09:50   #4413
elf27
Zadomowienie

ANIOLINA a Ty gdzie pracujesz jeśli mogę zapytać? wścibska baba ze mnie
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 09:53   #4414
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Moja Królewna właśnie zasnęła. Nie rozumiem czemu ona tak histeryzuje, że chce się jej spać. Zawsze jest jakiś płacz, pomimo, że jestem obok, pogłaszczę, potrzymam za rączkę. Ona i tak podpłakuje, że zasypia.. Wasze maluszki też tak mają?
Twoja podpłakuje, mój to sie drze jakbym go ze skóry obdzierała tak sie broni przed tym zaśnieciem,czasami to godzine potrafił taka histerie odstawiać, choc ostatnio coś jest lepiej (tzn krócej wrzeszczy) juz sie zaczynam do tego przyzwyczajać
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 09:54   #4415
goldika
Zakorzenienie

wyrodna ze mnie matka mlody spal na mnie ale zadzwonil do drzwi listonosz z moimi kredkami do oczu wiec zrzucilam mlodego budzac go i polecialam otworzyc oczywiscie nie rzucilam nim z mojego lozka do jego lozeczka, tylko srednio dleikatnie odlozylam na bok
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 09:54   #4416
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Dziewczyny tez macie czasem ze sie nic wam nie chce?

Ja ledwo laze od tej 6... Na dworze duszny upal, jak sobie pomysle
Ze znow ubierac ta dzieciarnie, zlazic na dol, wyciagac wozek i potem go pchac a jeszcze niie daj boze chlopaki sie rozedra stereo i nie beda chcieli siedziec... Nudzic sie 2 godz na tym placu zabaw- normalnie wszystkiego mi sie odechciewa

jak Tz nie ma, to mi dlatego rodzice zabieraja Polusie na plac zabaw
a ja spaceruje z Michalkiem

Mój zasypia tylko na cycu

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 09:55   #4417
dygotka8
Zakorzenienie

a witaminę D dajecie rano czy wieczorem czy w środku dnia??o ile dajecie oczywiście..bo niby skąd mam rano wiedzieć czy na 100% pogoda będzie super słoneczna ...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-21, 10:04   #4418
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
Twoja podpłakuje, mój to sie drze jakbym go ze skóry obdzierała tak sie broni przed tym zaśnieciem,czasami to godzine potrafił taka histerie odstawiać, choc ostatnio coś jest lepiej (tzn krócej wrzeszczy) juz sie zaczynam do tego przyzwyczajać
nasz miał tak samo

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
wyrodna ze mnie matka mlody spal na mnie ale zadzwonil do drzwi listonosz z moimi kredkami do oczu wiec zrzucilam mlodego budzac go i polecialam otworzyc oczywiscie nie rzucilam nim z mojego lozka do jego lozeczka, tylko srednio dleikatnie odlozylam na bok
ale rozpłakał się?

GOLDI nasz jak miał fazę terroru tylko przy tv był spokojny więc chcąc nie chcąc włączałam jak już nie mogłam wytrzymać i kto tu wyrodna matka
Stary 2012-05-21, 10:07   #4419
goldika
Zakorzenienie

Elfie obudzil ale na szczescie nie rozplakal.
Dzis doslownie z niego terrorysta... wlasnie lezy na podlodze i jeczy. nie wiem co z nim robic bo nic mu nie pasuje. Posmarowalam dziasla mu zelem to na 10min sie ogarnal
Stary 2012-05-21, 10:08   #4420
OlusiaS
Wtajemniczenie

Ja wam powiem,ze nie lubie tych prezentow dla gosci.Jak cos dostaniemy,to nie wiadomo,co z tym zrobic.Nie wyrzuci sie od razu,a potem szweda sie po katach i i tak laduje w smietniku .Chyba,ze cukierki,ktore sa w pudeleczku przy talerzu
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 10:12   #4421
ela3010
Zadomowienie

Hej

Pobudka u nas o 5.40, poszliśmy spać po 22iej

|Kawkę piję i ja, nie wpływa na drzemki Milusia.

Muff ło matko ale miałaś kluchy, może za gęsto zrobiłaś? Ja ciut gęstsze niż ciasto naleśnikowe, i potem takim małym strumieniem na wrzącą wodę wlewam mieszając cały czas.

Szpilko dzięki za priv

Goldi śliczna amazonka
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 10:13   #4422
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Elfie obudzil ale na szczescie nie rozplakal.
Dzis doslownie z niego terrorysta... wlasnie lezy na podlodze i jeczy. nie wiem co z nim robic bo nic mu nie pasuje. Posmarowalam dziasla mu zelem to na 10min sie ogarnal
może zmiana pogody? dzieci tak reagują często, albo zębalce, naszego też roją dziąsła dzisiaj bo mało je znowu i wpycha wsio do paszczy
Stary 2012-05-21, 11:08   #4423
dygotka8
Zakorzenienie

Goldika-a brokuła gotowałas razemz ziemniakiem???czy oddzielnie?bo musze ugotować a nie wiem

Stary 2012-05-21, 11:09   #4424
mol_aa
Zadomowienie

Witam poweekendowo

Byliśmy dzisiaj na warzeniu kontrolnym, mały w przeciągu 3 tygodni przybrał 300g no i mamy wagę 7190g
O glutenie musimy zapoomniec na jakieś 2 miesiące, bo mały nie przybierał na wadze własnie przez GLUTA może to minąć samo, a może być alergikiem

Lecę doczytać do co u Was
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 11:10   #4425
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
Goldika-a brokuła gotowałas razemz ziemniakiem???czy oddzielnie?bo musze ugotować a nie wiem
oddzielnie brokula robilam w parowarze a ziemniaki normalnie w wodzie.

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

zamowilismy wczoraj z Tz sobie eurobiznes, chinczyka i warcaby stwierdzilismy, ze musimy wiecej czasu sobie poswiecac chociazby w grach planszowych
Stary 2012-05-21, 11:17   #4426
fatal21
Wtajemniczenie

Goldi ale pomyslna taki bym nie wpadla
Stary 2012-05-21, 11:21   #4427
mol_aa
Zadomowienie

Goldi fajnie, że tż zrobił Ci prezent - powrót do pasji super

Apropo gier planszowych chciałam od rodziców zabrać swój monopol, otweiram niby wszystko ok i wszystko jest tylko"kasy" brakuje. Moja bratanica zabrała "pieniążki, bo musiała sobie coś kupić"
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 11:22   #4428
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:

Aniolina
jaka ciazowa rotacja
no, dodam, ze ona na moje miejsce wrocila z macierzynskiego, kto wie, moze znow sie wymienimy

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Dziewczyny tez macie czasem ze sie nic wam nie chce?

Ja ledwo laze od tej 6... Na dworze duszny upal, jak sobie pomysle
Ze znow ubierac ta dzieciarnie, zlazic na dol, wyciagac wozek i potem go pchac a jeszcze niie daj boze chlopaki sie rozedra stereo i nie beda chcieli siedziec... Nudzic sie 2 godz na tym placu zabaw- normalnie wszystkiego mi sie odechciewa
Glam, mzoe masz niedobor zelaza, czy cus, ze Cie taka depresja wiosenna dopadla? no kazdemu sie czasem nie cche, ale pomysl, mozesz sobie w srodku dnia siedziec w parku, a niektorzy pracuja po 12 h i slonca nie widza- ja tak czasem mysle
Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Moja Królewna właśnie zasnęła. Nie rozumiem czemu ona tak histeryzuje, że chce się jej spać. Zawsze jest jakiś płacz, pomimo, że jestem obok, pogłaszczę, potrzymam za rączkę. Ona i tak podpłakuje, że zasypia.. Wasze maluszki też tak mają?
moja czasem zeby zasnac musi pomarudzic, czasem nawet w wozku jak chce zasnac to pare sekund jeczy i dopiero zasypia. W ksiazkach pisza, ze to taki sposob uspokajania sie dziec.
Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
ANIOLINA a Ty gdzie pracujesz jeśli mogę zapytać? wścibska baba ze mnie
Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
Witam poweekendowo

Byliśmy dzisiaj na warzeniu kontrolnym, mały w przeciągu 3 tygodni przybrał 300g no i mamy wagę 7190g
O glutenie musimy zapoomniec na jakieś 2 miesiące, bo mały nie przybierał na wadze własnie przez GLUTA może to minąć samo, a może być alergikiem

Lecę doczytać do co u Was
no to gratulacje

a ja po nocach spac nie moge przez wybor zloba, juz nawet w desperacji rozwazam zamieszkanie tescia z nami

elf, pracuje w korporacji, w płacach.
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 11:27   #4429
fatal21
Wtajemniczenie

Dziewczyny co trzeba zrobic zeby kase za wczasy pod grusza dostac?

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Aniolina ja przezywam powrot do pracy mimo swiadomosci ze Mala zostane z babcia ktora ja ubostwia.Ale przeciez mnie nikt nie zastapi.
Stary 2012-05-21, 11:31   #4430
dygotka8
Zakorzenienie

Goldi-dzięki
tez miałam napsiać,że super niespodziankę zrobił Ci tż,aż zazdroszczę,że tak pomyślął o Tobie

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co trzeba zrobic zeby kase za wczasy pod grusza dostac?
wypełnic wniosek z kadr

Stary 2012-05-21, 11:34   #4431
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
Goldi fajnie, że tż zrobił Ci prezent - powrót do pasji super

Apropo gier planszowych chciałam od rodziców zabrać swój monopol, otweiram niby wszystko ok i wszystko jest tylko"kasy" brakuje. Moja bratanica zabrała "pieniążki, bo musiała sobie coś kupić"
moj eurobiznes tez sie rozszedl. Dlatego kupilismy. Czasami w necie sobie gralismy w rozne gry ale wiadomo osobno. A teraz bedziemy mogli we 2

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Cytat:
Goldi-dzięki
tez miałam napsiać,że super niespodziankę zrobił Ci tż,aż zazdroszczę,że tak pomyślął o Tobie

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

wypełnic wniosek z kadr
jak zaczelam byc z Tztem to juz nie jezdzilam prawie wcale. Ale w wakacje jak bylam w ciazy bylismy w gospodarstwie na tydzien gdzie byly konie i cale dnie siedzialam w stajni i na nie patrzylam, glaskalam. Wsiasc nie moglam bo upadek bylby niebezpieczny. I nawet ostatnio jeszcze wzdychalam do koni na pastwisku jak przejezdzalismy obok. Tz mnie mocno zaskoczyl i mordka cieszyla mi sie wczoraj caly dzien, dzis nadal sie ciesze
Stary 2012-05-21, 11:40   #4432
dygotka8
Zakorzenienie

Goldika,a wodę do tego dodajesz do brokuła i ziemniaka jak już zblendowałaś?wodę od którego warzywa??

to ten prezent pewnie lepiej poskutkował niż szparagi

Stary 2012-05-21, 11:51   #4433
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Goldika,a wodę do tego dodajesz do brokuła i ziemniaka jak już zblendowałaś?wodę od którego warzywa??

to ten prezent pewnie lepiej poskutkował niż szparagi
wrzucilam do blendera brokula i ziemniaki, i do nich dolalam wody. dalam tez odrobine oliwy z oliwek :

hahaha dokladnie... tyle, ze nie jezdzilam 4lata wiec na wieczor mialam juz tak obite łono, posladki i uda ze mimo szczerych checi nic nie zmajstrowalismy nawet teraz siedze poldupkiem, dokladnie tak jak tuz po porodzie!
Stary 2012-05-21, 11:52   #4434
ela3010
Zadomowienie

Dygotko ja nie Goldika ale Ci powiem że musisz robić tak jak Ci pasuje, chcesz gęstsza zupkę dajesz mniej wody, rzadsza to więcej, ja zazwyczaj daje takie gęstsze bo lepiej mi się karmi wtedy.
Ale jak robie rosołek to nieźle się pooblewamy ale mału smakuje ze aż piszczy.
A wodę możesz dodać i ciut z ziemniaków i ciut z brokuła, jak uważasz.

Ja małemu już nie blenduje zupek, a rozduszam widelcem. Nieźle sobie radzi z kawałkami, oczywiście na początku się bałam ale nie krztusi się ani nic. Na przekąski kupiłam mu takie ryżowe chrupaczki, one są po 7mcu, ale już daję, uwielbia je. Daje któraś z was?

Jutro będę gotować ogórkową, pewnie dam spróbować Miłkowi, oczywiście mnie kwasku z ogórków dam, ale tak zeby smak był. Ciekawe jak zareaguje.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 11:55   #4435
goldika
Zakorzenienie

wczoraj tak sobie rozmyslalam czy jest sens dawania wlasnie takich chrupaczkow, ciasteczek, chrupek. Bo nie jest to przeciez posilek. I mi sie skojarzylo, ze po co uczyc dziecko, ze jak nie ma co robic to ma czyms zoladek zapelniacz? Czy potem nie bedzie wlasnie ciagle chcialo podjadac?
to tylko takie moje luzne rozkminki wiec prosze nie brac do siebie, bo duzo z Was daje chrupki

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Dygotko zle przeczytalam, pytalas wode z ktorego warzywa daje. Dawalam taka co mu mleko robie, zwykla z butelki
Stary 2012-05-21, 11:56   #4436
pokszyfka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Ja wam powiem,ze nie lubie tych prezentow dla gosci.Jak cos dostaniemy,to nie wiadomo,co z tym zrobic.Nie wyrzuci sie od razu,a potem szweda sie po katach i i tak laduje w smietniku .Chyba,ze cukierki,ktore sa w pudeleczku przy talerzu
nam te aniołki zasugerowała znajoma, która ma pudeleczko, w którym chowa takie okolicznościowe duperelki na pamiątkę...sama też nie przepadam za takimi cudami...u ciotek-siedzą w pierwszym rzędzie w kościele, widziałam te aniołki na scianie obok świętych obrazkówu nas się sprawdziły
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 12:01   #4437
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość
nam te aniołki zasugerowała znajoma, która ma pudeleczko, w którym chowa takie okolicznościowe duperelki na pamiątkę...sama też nie przepadam za takimi cudami...u ciotek-siedzą w pierwszym rzędzie w kościele, widziałam te aniołki na scianie obok świętych obrazkówu nas się sprawdziły
dokladnie takie same dawalismy ale Tz sam robil odlewy bo mamy formy tez nie lubie takich dupereli ale rodzina wielbi. Bylo wiekszosc emerytek/ow i byli zachwyceni do tego stopnia, ze niektore babcie musialy dostac po 2-3aniolki
Stary 2012-05-21, 12:08   #4438
owieczka86
Zadomowienie

princessskaa - my mieliśmy podziekowania dla gości na weselu i na chrzcinach Filipka też.na weselu u brata ciotecznego dostaliśmy aniołki a u szfagra były ich zdjęcia z podziękowaniami.

dygotka8 ja witaminę D daję wieczorem jedną twist off.

goldika my graliśmy w monopol ale to jak w ciąży byłam

u nas dziś piękna pogoda i gorąco więc spacerujemy dopiero około 16 wczoraj spotkaliśmy się ze znajomymi byli u nas z 3 miesięczną córeczką Amelką Filip zainteresowany kolezanką

dziewczyny mam pytanie czy Wasze dzieci ulewają pokarm?? do kiedy to może trwać??
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 12:08   #4439
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Dygotko ja nie Goldika ale Ci powiem że musisz robić tak jak Ci pasuje, chcesz gęstsza zupkę dajesz mniej wody, rzadsza to więcej, ja zazwyczaj daje takie gęstsze bo lepiej mi się karmi wtedy.
Ale jak robie rosołek to nieźle się pooblewamy ale mału smakuje ze aż piszczy.
A wodę możesz dodać i ciut z ziemniaków i ciut z brokuła, jak uważasz.

Ja małemu już nie blenduje zupek, a rozduszam widelcem. Nieźle sobie radzi z kawałkami, oczywiście na początku się bałam ale nie krztusi się ani nic. Na przekąski kupiłam mu takie ryżowe chrupaczki, one są po 7mcu, ale już daję, uwielbia je. Daje któraś z was?

Jutro będę gotować ogórkową, pewnie dam spróbować Miłkowi, oczywiście mnie kwasku z ogórków dam, ale tak zeby smak był. Ciekawe jak zareaguje.
Witamy
Martynka wsuwa ryżowe krążki oblane sokiem jabłkowym jakoś od 3 tygodni Też je uwielbia

My dziś cały dzień same. TŻ po pracy jedzie do Gliwic na rozmowę o pracę. Kto wie, jeżeli wywalczy tyle ile chce ... to się przeprowadzimy na Śląsk. Ale będzie mi szkoda zostawiać przyjaciół a przede wszystkim naszego mieszkania marzeń i tego ślicznego tarasu, tym bardziej że znowu zainwestowaliśmy w meble tarasowe i kupiliśmy zestaw wypoczynkowy: sofę, ławę i dwa fotele z technoratanu, aby pasowało do stołu i krzeseł.

Ja dziś na obiad robię królika .... już się dusi, ciekawe jak mi wyjdzie. Już mam dosyć indyka i kurczaka

Goldi ... brawo dla tż Takie chwile to się pamięta do końca życia

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

Edytowane przez kkkasikkk
Czas edycji: 2012-05-21 o 12:10
kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 12:18   #4440
goldika
Zakorzenienie

Kasik to trzymam kciuki za Tzta przeprowadzki nie sa takie straszne ale tesknota jakas zawsze zostaje a prawdziwe przyjaznie i tak zostana, znajomych "zwyczajnych" znajdziesz w kazdym miejscu

Owieczko tez mnie to ulewanie ciekawi... moj czasami przez 3-4dni nic nie uleje, a dzis np chlusnal rano jak szalony. Potem obiadkiem tez odbil

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Kasik a jeszcze dodam, ze moze nowe mieszkanko bedzie jeszcze fajniejsze!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości