|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII
Hej.
Perse - zdrówka. Zeberko - to czekam kochana na Ciebie. A o czym myślisz, tzn o jakiejś konkretnej diecie? Bo ja myślałam o zapisaniu się na siłownię ![]() Fiol - oby tydzień Ci szybko zleciał. Zaraz budzę Darię i zmykamy do lekarza...
|
#1172 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII
dzien dobry
![]() Agusia, Ania GRATULUJE maluszkow jak fajnie,ze macie juz swoje malenstwa na swiecie![]() Iza witaj I zobaczysz,ze Twoj Aniolek czuwa na Toba i niedlugo bedziesz miala swoje malenstwo![]() Fiolusiek ![]() Mam nadzieje,ze szybko zleci ten tydzien..... Natalia jak ten czas leci.....Mikolaj juz ma pol roku......buziaki dla niego Amilcia jak tam w domku?? przewietrzone juz? wymylas, wypralas wszystko? jest lepiej?? Nita zdrowka dla Sylwusi
|
#1173 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Cieszyłam się, że nie mam żadnych dolegliwości, a w week mnie dopadła zgaga, ból żołądka i niesamowita senność. Ciekawe jak dzisiaj będzie w pracy. Fiol Zeberko szalona zdecydowanie za dużo pracy na siebie bierzesz
|
#1174 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ide dziś pierszwy dzień po L4 dopracy.Przygotowuje się już psychicznie na te współczujące spojrzenia i komentarze .
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#1175 | |
|
Zakorzenienie
|
fiolusiek podobno jak się coś złego przyśni tzreba spojrzeć zaraz po wstaniu w okno i wtedy się nic nie pamięta. następnym razem spróbuj zastosować. ja tak robię. teraz staraj się nie myśleć, przytulam
Cytat:
i tak w kółko gdzie pracujesz? mówiłaś w pracy o ciaży? ja nikomu nie mówiłam, ale jak wylądowałam w szpitalu to zadzwoniłam do najbliższej współpracownicy. i do chwili obecnej tylko ona wie. płakała razem ze mną.
|
|
#1176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc wszyscy niestety wiedzą.Eh ciężki dzień mnie dziś czeka te pytania,to wszystko...Ale dam rade,musze.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#1177 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1178 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tyle,ze on potrafi przyjsc jakos mnie tak urobic, przytulic, pocalowac, nie lubi widze jak nie odzywam sie do niego,albo co gorsze jestem wkurzona na maxa i nie zamierzam sama sie przelamac....
|
|
#1179 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj w pracy tak mnie głowa bolała, że myślałam, że nie wytrzymam do końca. Postanowiłam zmienić ibuprom na apap, ale chyba nie działa na mnie wcale.. Kiedyś, dawno temu właśnie z tego względu zmieniłam apap na ibuprom. Wróciłam z pracy i chciałam od razu iść spać, ale nie mogłam zasnąć wcale
|
|
|
|
#1180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz uczę się przy TŻcie pierwsza wyciagać rękę, bo za bardzo mi zależy na nim i naszym małżeństwie żeby coś się między nami popsuło |
|
|
|
|
#1181 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczyny,
a mnie caly czas muli i to przez caly dzien, jedynie jak leze to jest ok, juz nawet myslalam ze moze to jest od zbyt dlugiego lezenia i nie wychodzenia z domu, dzis trzeba zrobic krotki spacer - choc jest taaaak goraco u mnie :/ Madzia nie wiem o co chodzi....
|
|
#1182 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!!!!
no przydała by się ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1183 | |||
|
Zadomowienie
|
Hejo, ale dziś mamy piękną pogodę
![]() Cytat:
Cytat:
PowodzeniaZgadzam sie z tym że dużo dzieci rodzi się teraz z większą wagą niż potomstwo wcześniejsze Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34232833]Ja mam dzisiaj raczej zły dzień, wszystko wraca ze zdwojoną siłą, zwłaszcza, jak patrzę na takie słodkie maluszki w wózkach... Mój malutki też tak przebierał nóżkami, we mnie.... Na dodatek zaczyna mi się katar, to jest oczywista oczywistość, że jak na dworze jest 25 stopni, to ja łapię katar, czekam już tylko na anginę, bo to kolejna norma....[/QUOTE] Perse, i jak dzis sie czujesz? |
|||
|
|
|
#1184 |
|
Zakorzenienie
|
Esko
Dobrze znosisz takie upały![]() Bo ja zauważyłam, że jak jest zmiana pogody to ciśnienie mam wysokie, a jak jest w miarę to mam nawet 120/60 ![]() Który to tydzień u was leci ![]() Ja jutro kończę 16tc, coś w nocy czułam, że jajniki mnie kłują, ale nie wiem czy to jawa czy sen ![]() A zapomniałam się pochwalić Kupiłam na allegro spodnie ciążowe Dziś dzwoniłam i pan obiecał, że dziś wyślę. Stwierdziłam, że za taką kwotę wart ryzykować delilahinsomnia mojej siostry lekarz zalecił jej te witaminy. masz jakieś niedobory albo anemię, że chcesz brać? jak wiadomo to są sztuczne witaminy i nie są tak dobrze przyswajalne jak te naturalne z owoców. ja bym wolała dać 80 zł za owoce i nimi się objadać niż tabletkami. w sumie nie widze sensu zeby je brać przy staraniach. Edytowane przez fiolusiek Czas edycji: 2012-05-21 o 11:45 |
|
|
|
#1185 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a dokucza Ci cos jeszcze czy mdlosci/bol piersi przeszedl?Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Paniczka jestes naprawde dzielna i kochana kobitka, trzymam za Ciebie mocno kciuki
|
|
|
#1186 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Cytat:
![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34237166] A mi głowa pęka, z nosa kapie, w nocy miałam chyba gorączkę. Szpital normalnie...[/QUOTE] Perse, zdrówka życzę! Cytat:
fiolusiek, pokaż gacie! 20 zł to super cena!monika, u mnie też ten dzień jakiś nie-ten-tego :/
|
|||
|
|
|
#1187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() drogie no troche kosztują, ale są i tak sporo tańsze niż te innych firm - choćby Centrum (mi lekarz kazał kupowac takie z kwasami DHA). Tylko akurat u mnie nie w każdej aptece są czasem musze się nachodzić, ja kupuję opakowanie 60 tabletek lepiej się opłaca. Dość duże kapsułki są i taką pseudoczekoladą zapodają Jak dla mnie jedne z lepszych na rynku jeśli chodzi o skład i cenę
|
|
#1188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wg pierwszcyh ustaleń wg usg 13tc - choć w miniony wtorek dziec mial dlugośc dokładnie na 13tc0d - czyli idealnie jak wg OM a owu na pewno miałam pózniej, moze na tych witaminach tak urósł![]() A juz spodnie ciązowe- pokaz, pokaz!!!! Ja jeszcze w normalne ciuchy wchodze ale juz coraz mi ciasniej! choc jeszcze nie mam takiego brzucha typowo ciązowego! KUNDZIA! powoli mi zanikają objawy ale lekarz mówil ze tak ma byc! ostatni pawik był w czwartek! |
|
|
|
|
#1189 |
|
Wtajemniczenie
|
,,,wczoraj mialam ciezki wieczor, z myslami takimi ze za dokladnie miesiac mialabym na rekach mojego malucha
Tz mnie pocieszal ze teraz musimu myslec zeby z Kropka bylo wszystko dobrze... oczywiscie bez lez sie nie obeszlo....natomiast w sobote tak mnie glowa bolala ze masakra wzielam Apapa, z tego co wiem to mozna w ciazy??!!
|
|
#1190 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana musi być dobrze!!!! Cytat:
Dziękuję
|
|
|
#1191 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak-apap mozna brac w ciazy Mi sie juz zdarzylo niestety wziac 3 tabletki chyba....jak nie bol glowy to plecow nie dawal mi funkcjonowac i musialam....mialam mega wyrzuty,ale stwierdzilam,ze jak ja sie mecze to i dzidzia,wiec wybralam mniejsze zlo....
|
|
#1192 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zanim się obejrzysz, będzie już z Wami!Żyć trza, a ja i tak wiem jak będzie. Bo będzie dobrze! |
|
|
|
|
#1193 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze spodni nie mam, ale jak przyjdą to pokażę
W sumie kupiłam trochę większe z myślą o wrześniu i październiku, że mi się przydadzą, bo teraz tylko w legginsach chodzę kunegunda.bis czasem lepiej wziąść tabletkę niż się męczyć bo wiadomo, że dziecko wszystko czuje a co do apapu to mozna brać, ale lepszy i tańszy jest zwykły paracetamol, a cena niższa i skład taki sam |
|
|
|
#1194 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ech, wstepnie umyłam wszystko ale dziś dopiero będę prać zasłony, pościel poprana, najbardziej sie martwie, bo tapeta w przedpokoju strasznie wchłonęła ten zapach. Śmierdzi mniej ale nadal. Za 2 tyg. dopiero będziemy mogli uprać dywany, może wtedy będzie jeszcze lepiej![]() Cytat:
Cytat:
![]() Byłam z Darią u pediatry, nie ma oznak infekji, lek. stwierdziła, że takie pokasływanie może być ze źle połkniętej śliny, mała strasznie się ślini i pcha ręce do buzi aż do odruchu wymiotnego. Tak, że była szczepiona i troszke popłakała. Waży 5800 ![]() Ciesze się, że to nie infekcja
|
|
#1195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Darii, duża dziewczyna.
|
|
#1196 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki ciężaróweczki, od czwartku w Lidlu mają być ciuszki ciążowe, leginsy, tuniki z tego co widziałam nawet fajne i niedrogie.
---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
|
|
#1197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1198 |
|
Wtajemniczenie
|
- z zewnątrz nie był spalony a do środka to nawet nie zagladałam, był troche przykryty pokrywnką, domknęłam i wyniosłam na balkon, na drugi dzień wyrzuciliśmy garnek ze spalenizną do śmietnika.
Ale kiedyś w domu rodzinnym przypaliłam tłuszcz na patelni zeptera i sie uratowała. ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- TŻ ma teraz uraz do gotowania, mówi, że to był jakiś znak aby on nie gotował. Najpierw nieudany gulasz, potem stek a teraz ten rosół ![]() Teraz ja gotuje w domu - do odwołania
|
#1199 |
|
Zakorzenienie
|
Amilicia fajne te ciuszki z lidla
|
|
|
|
#1200 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to co kupilam odkad jestem w ciazy to poprostu luzniejsze i juz![]() Cytat:
ja psikalam wszystko co musialam i nawet tapicerke w aucie zeby nie czuc fajekDobrze,ze u Darii to nie infekcja Jaka juz duza dziewczynka z Darii A zeby nie pchala tak tych raczek do buzi nie mozna juz dac jej jakiegos gryzaczka delikatnego?? Wlasnie pochlonelam miseczke kapusniaku i nalalam sobie druga-czekam az lekko ostygnie,bo goracy jeszcze
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:56.

.

i tak w kółko
Więc wszyscy niestety wiedzą.Eh ciężki dzień mnie dziś czeka te pytania,to wszystko...Ale dam rade,musze.

nie wiem o co chodzi....

moja szwagierka wczoraj urodziła synka może uznacie mnie za bezduszną małpę ale ja nie potrafię się z tego cieszyć

dla Darii, duża dziewczyna.