|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II
ja przytyłam na dzień przedwczorajszy jakieś 500g
|
|
#3962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale fakt że na początku w ogóle nie miałam apetytu, dopiero zaczynam więcej jeść o witaminy pytałam lekarza ale powiedział że z tak świetną morfologią nie mam nic brać więc jak masz wyniki ok to pewnie wszystko jest w porządku
|
|
|
|
|
#3963 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj czytałam w mojej magicznej książce Tydzień po tygodniu, że pierwsze ruchy przeważnie kobiety odczuwają od 16 do 20 tygodnia
Anula- tak to prawda z tymi prenatalnymi ! Tylko, że one są refundowane dopiero od 35 roku życia, bądź jeżeli w bliskiej rodzinie był przypadek choroby genetycznej. Mimo tego lekarze często proponują swoim pacjentkom wykonanie takich badań. Dużo moich koleżanek je wykonywało, ale niestety płacąc spore pieniążki. Ja miałam szczęście, bo mój prowadzący załatwił mi za darmo takie badania w super klinice. Wpisali mnie na NFZ, no a w karcie pewnie dopiszą co trzeba aby się zgadzało.. T'ai- ja ważę się sama w domu od 6 tygodnia ciaży, wagę mam w jedym miejscu tak więc jest to dla mnie najpewniejszy wynik. Ważę się raz w tygodniu w soboty zawsze na czczo. U lekarza to zależy jak obfite śniadanie zjadłam No, ale caly czas i tu i tu jestem na minusie.. Martwi mnie to..mam nadzieję, ze wkrótce wszystko sie ruszy !
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-05-21 o 12:47 |
|
|
|
#3964 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja jestem umowiona na usg genetyczne ale tam gdzie będę robić zawsze robią z testem PAPPA. Cytat:
i ja też, tym bardziej że u mnie rożnica wieku będzie 9,5 roku Cytat:
Cytat:
|
|
#3965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak Twoja wygląda? ja mam tę http://www.swiatksiazki.pl/ciaza-tyd...p90078361.html
Edytowane przez MiciaKicia Czas edycji: 2012-05-21 o 12:44 |
|
|
|
|
#3966 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio było 3,5 na + , więc może te pół jeszcze przybyło ![]() Nie ważyłam się od środy ![]() Cytat:
Ale podobno to normalnie, bo macica przygotowuje się pomalutku do wysiłku porodowego ![]() Cytat:
![]() Czasem czuję jakieś jakby przelewanie w brzuchu, ale to chyba jeszcze nie Maluch |
|||
|
|
|
#3967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#3968 |
|
Raczkowanie
|
a na czym polega ten test pappa?? chodzi mi o przebieg? i cene?
|
#3969 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3970 |
|
Raczkowanie
|
ale to chyba nie gin Ci pobiera tylko daje skierowanie ?? czy jak to wyglada...??
|
#3971 |
|
Zakorzenienie
|
A może któraś z Was chce odemnie odkupić książkę ,,Język niemowląt"? niezniszczona, kupiłam w pakiecie ,,Język dwulatka"-też mogę sprzedać. Zainteresowane proszę o wiadomość na PW, bo mi może umknąć.
|
|
|
|
#3972 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() http://www.buchmann.com.pl/go/_info/...=19511&lang=pl Ja mam taką i jeśli któraś z Was nosiłaby się z zamiarem zakupu podobnej książki, to tej nie polecam. Wyglądała na obszerną i profesjonalną, a tymczasem o samym przebiegu ciąży jest bardzo niewiele.
|
|
#3973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3974 |
|
Zakorzenienie
|
witam się i ja
u nas upał, wyszłam z Bartulem przed 9 i już się ze mnie lało. Schowaliśmy się o 10.30 bo nie szło wyrobić. Testy papa są z krwi, ale mi je robił gin. Kosztowały 200 lub 300 zł nie pamiętam. Robiłam w ciąży z Bartkiem. Co do książek o ciąży to ja korzystam z neta także nie mam. Za to polecam ten język niemowląt, sama korzystałam i będe teraz też korzystać.
|
#3975 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pofarbowałam włosy...
Jestem załamana Jakies żóltko mi wyszło na głowie a nigdzie nie ma mojej farby
|
|
|
|
#3976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może fryzjer coś zaradzi ?
|
|
|
#3977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3978 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
i tatuaż też mnie urzekł Cudaśna ![]() Cytat:
łiii gratuluję![]() A tak w ogóle to witam się po weekendzie nie było mnie bo z maluszkiem oddychaliśmy świeżym powietrzem górskim u rodziców sielaaaanka![]() Gratuluję wszystkich pięknych zdjęć, udanych wizyt i załatwionych spraw organizacyjnych ![]() My wczoraj zaczęliśmy 17 tydzień ![]() Ale co najważniejsze! KOPIE! jestem pewna że kopie!! W tamtym tygodniu czułam takie wzmożone przelewanko w brzuchu, gdzieś coś się ruszało, mogły to być jelita, ale trochę tego dużo jak na jelita, dziś zaczełam nadrabiać nasz wątek, jelita cichutkie jak nigdy i co?? i pach! no centalnie dostałam lekkiego kopa w brzuchol, za chwilę drugi! jeeeeeej! położyłam się, pogadałam do mojego skarba i już więcej nie kopnął pieronek ale to na początku to musiało być to!! aż łzy mi stanęły w oczach! nie miałam tak przy pierwszym usg, przy biciu serduszka też nie aż tak jak dziś przy tym kopie tak się wzruszyłam!![]() Ahhh dzisiaj będę wniebowzięta ![]() Poza tym zrobiłam pyszną szczawiową - pycha pyyyycha I oprócz tego to mam problem moje drogie.....nic strasznego a jednak babski problem w czerwcu bierzemy ślub cywilny..... a ja bez kiecki!! nic mi się nie podoba nie lubię takich luźnych, nie czuję się w nich atrakcyjna, a tak bardzo chciałabym się sobie podobać w ten dzień mierzyłam kilka i nic.... i niby wszystko ok bo kieckę to i w ostatnim tygodniu można kupić ale muszę zamówić wcześniej bukiecik! i jak tu zamówić bukiecik nie mając sukienki??!! pomocy!!! myślałam o tym żeby zamówić pomarańczowe, czy tam herbaciane kalie, na pewno kiecka będzie w kolorach od kremowego do jasnego capuccino - więc pomarańczowe kalie pasować będą hmm?? jak sądzicie? heeeeelp heeeeelp !!!!!
|
|||
|
|
|
#3979 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki
![]() Nadrobiłam! Zdjęcia piękne,wszystkie bez wyjątku Test pappa robi się z krwi.Ja jetem nastowiona nie najlepiej do tych badań,gdyą nie są wiarygodne,a niepotrzebnie stresują przyszłą mamę.Moja znajoma miała robione najpierw usg gen. wyszło super,natomiast test pappa wyszedł b.źle-ryzyko urodzenia dziecka z ZD 1-17.Była załamana.Zrobiła amniopunkcje,która na szczęście wykluczyła choroby genetyczne.Nawet mój lekarz ostatnio opowiadał,że jego żonie te testy też wyszły źle,a ostatecznie dziecko zdrowe.Nie mam zamiaru się niepotrzebnie denerwować. Miałam usg genetyczne w 13tyg. i na pewno zdecyduję się na połówkowe i tyle. |
|
|
|
#3980 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jak na razie 13 tc minus 2 kg, ale w poprzedniej ciazy mialam tak samo, na koniec mialam plus 12, liczac od tego co bylo przed ciaza. Dziecko bierze znas to co mu potrzebne i jemu na pewno wystarcza witaminek Takze , sie nie przejmuj jeszcze narobisz kg Właśnie wrocilam z miasta i normalnie sie topie, nogi mi spuchly i poodparzaly od butow, musialam po drodze jakies laczki wygodne kupic na ryneczku,bo bym chyba nie doszla do domu, jeszcze autobus sie spoznial prze zjaies roboty i poszlam w koncu na piechotke do domu, bo na przystanku goraco i nie wiadomo ile bym tak stala, a maly zaczal juz marudzic. Nie wychodzcie z domu jesli nie musicie, skwar niesamowity jest Mystquee jest taki szapmon do mycia z joanny własnie niwelujacy żółtko na głowie, kosztuje grosze,a bratowej pomogł bo tez sama sie farbnela i miala żółte włosy,moze by Ci pomogl a jak nie to fryzjer |
||||
|
|
|
#3981 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak jakaś blond lampucera |
||
|
|
|
#3982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez mi stanely lzy w oczach.. .. najpierw jeden bąbelek wiec ja sobie mysle WTF ??? a potem taka seria i juz wiedzialam ze to maluszek
|
|
#3983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też bym chciała dostac takiego kopniaka
|
|
|
|
|
#3984 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem, że to ciężkie, ale staraj się być dobrej myśli! Tym razem musi być dobrze Cytat:
![]() Cytat:
Gratulacje!!! ![]() Byłam na poczcie- jaki skwar ![]() A ja w dżinsach Jutro ubieram moje spodenki lniane, nie będę się parzyć w dżinsach |
|||
|
|
|
#3985 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak szukałam farb bez amoniaku,natrafiłam na farbę Joanna Soft Multi Color(nie klasyczna joanna tylko inna seria bez amoniaku). NAstawiona byłam dość sceptycznie (bardzo tania ok.7zl) no,ale nie było innej bez amoniaku w moim kolorze.Jaka byłam zdziwiona efektem.Piękny,lśniący kolor,b.delikatna,nie śmierdzi,pokryła dokładnie odrosty i! siwe włosy! Moja znajoma kupiła sobie kolor księżycowy blond,no i wyszło jej coś pięknego,taki naturalny,świetlisty,beżo wo,złocisty kolor. Wiadomo,że każde włosy inaczej reagują na farby,natomiast ja ze swojej strony tą farbę zdecydowanie polecam. |
|
|
|
|
#3986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3987 |
|
Rozeznanie
|
Justa dekajka gratuluję kopniaków!
|
|
|
|
#3988 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja do rana zasloniete zaluzje i zaslony .. okno otwarte tylko w kuchni i dzieki temu w mieszkaniu mam chlodno . leze pod kolderka i mi nie goraco
Nigdzie nie wychodze , praktycznie sie nie ruszam.. przeczekam tak do 18 az nie zrobi sie chlodniej .. ![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------
|
|
#3989 |
|
Zakorzenienie
|
U nas w biurze też jeszcze fajnie chłodno, ale zaraz słońce zacznie nam się przedzierać przez szybę i będzie parówka
![]() No, ale jeszcze dwie godzinki
|
|
|
|
#3990 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a co do bukietu to do takich kolorów raczej wszystkie będą pasować ![]() ewentualnie zawsze można jakiś neutralny biało-kremowy czy biało-zielony bukiet zamówić my to się znamy chyba można mnie dopisać do listy? |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:12.

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

.. ale toto fajne bylo.. chce jeszcze !..
Zazdroszczę.
Zastanawiam się, czy nie złapałam jakiejś infekcji, albo co to w ogóle może być, sama już nie wiem
W czwartek zapytam lekarza, a do tego czasu chyba przypiszę sobie chyba wszystkie możliwe dolegliwości, łącznie ze skracaniem szyjki, którą wyczuwam wysoko i żadnych innych objawów poza tym nie mam. 

Siedzą po nocach i leczą kompleksy. 

Jutro ubieram moje spodenki lniane, nie będę się parzyć w dżinsach