Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - zbiorczy cz.2 - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-09, 00:12   #2041
Misstic
Wtajemniczenie

Dot.: Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - zbiorczy cz.2

Cytat:
Napisane przez misssg Pokaż wiadomość
No właśnie czytałam wiele opinii, z których wynikało, że po odstawieniu dziewczynom przybywało po kilka-kilkanaście kg (woda zatrzymuje się w organizmie itp.) Wiem, że nie można się kimś sugerować, ale szczerze to mnie to nieźle przeraziło
Jest też miliony wypowiedzi że gdy się bierze tabletki to się tyje. Przecież miedzy innymi tego się najbardziej boją kobiety przy braniu anty prawda?
Każdy organizm jest inny. Nie da się przewidzieć co się z nim stanie, jakie skutki uboczne będzie się miało. Każdy jest inny. Jeden będzie miał inny nie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 11:13   #2042
karol_ina19
Przyczajenie

Na Twoim miejscu nie bałabym się dodatkowych kg. Jak już ktoś pisał trzeba się pilnować i to też nie jest tak, że pstryk i nagle dodatkowe 5 kg- przecież na to trzeba czasu. Zawsze gdy byś zauważyła, że Twoja waga rośnie 2 kg, 3kg...możesz ograniczyć posiłki

Mi w ciągu roku od odstawienia przybyło ok. 6kg, tylko że mi zależało na dodatkowych kg, bo miałam znaczącą niedowagę, a podczas brania tabletek trudno mi było choćby jeden kg przytyć. A te 6kg wymagało pracy i jedzenia i to rok- nic nie bierze się z niczego
karol_ina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 00:07   #2043
9cfdbdf4a8633c241406c59618b1b1f07a8603a7_62eda0f28d492
Konto usunięte

ja znowu sądziłam, że to tabletki zatrzymują wodę w organizmie. Więc faktycznie po odstawieniu się ona zatrzymuje? Kurde, mam zamiar za półtora opakowania odstawić tabletki, ale sama nie wiem czy nie odbije się to na moim wyglądzie. Moje włosy po ciężkiej walce wróciły do zdrowia, po Sylvie nie działo się nic oprócz spadku libido i kilku kg, natomiast po narayi mam krostki, pryszcze i poszarzałą cerę. Nie jakoś super dużo, ale są. Sama już nie wiem...
9cfdbdf4a8633c241406c59618b1b1f07a8603a7_62eda0f28d492 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 07:12   #2044
olcia950
Przyczajenie

Jest się czego bać... Ja nie zdawałam sobie sprawy, że moge tak przybrać na wadze po odstawieniu:/ 9kg to nie mało przy moim wzroście(158cm). Wezmę dziś 7 tabletkę yasminelle. Modle się aby mój organizm zareagował tak samo jak te parę lat temu... A jak nie strace tych kg tylko nabiore jeszcze więcej? Bo to też możliwe, prawda? poradzcie bo zwariuję...
olcia950 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 12:58   #2045
Agatau88
Zakorzenienie

Nie wiem czy pytam w dobrym watku ewentualnie proszę o przekierowanie. Bralam cilest 5 miesięcy. Musialam zrobić przerwę na 1 cykl. I teraz mam pytanie-tabletki mam zacząć brać na nowo jak dostanę miesiaczke? W 1 dzień cyklu? Tak jakbym zaczęła brać je od nowa?

Edytowane przez Agatau88
Czas edycji: 2012-05-11 o 13:08
Agatau88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 13:43   #2046
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agatau88 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy pytam w dobrym watku ewentualnie proszę o przekierowanie. Bralam cilest 5 miesięcy. Musialam zrobić przerwę na 1 cykl. I teraz mam pytanie-tabletki mam zacząć brać na nowo jak dostanę miesiaczke? W 1 dzień cyklu? Tak jakbym zaczęła brać je od nowa?
Najlepiej zacząć brać w 1 dniu miesiączki. Bo wtedy jesteś bardziej zabezpieczona. Jak ja miałam przerwe bo zmieniałam tabletki to właśnie ginekolog mi powiedzieć żeby wziąć w 1 dniu okresu. Chociaż w ulotce pisało że normalnie po 7 dniowej przerwie. Wtedy troche zgłupiałam i zadzwoniłam do niego jeszcze raz. I on mi powiedział właśnie to co ja napisałam Ci w pierwszych dwóch zdaniach
Stary 2012-05-11, 14:15   #2047
Agatau88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Najlepiej zacząć brać w 1 dniu miesiączki. Bo wtedy jesteś bardziej zabezpieczona. Jak ja miałam przerwe bo zmieniałam tabletki to właśnie ginekolog mi powiedzieć żeby wziąć w 1 dniu okresu. Chociaż w ulotce pisało że normalnie po 7 dniowej przerwie. Wtedy troche zgłupiałam i zadzwoniłam do niego jeszcze raz. I on mi powiedział właśnie to co ja napisałam Ci w pierwszych dwóch zdaniach
Dziękuję serdecznie tak też myslalam
Mam nadzieję że miesiaczke dostanę normalnie a nie że teraz organizm mi zglupieje po miesiecznej przerwie bez tabletek i będę musiała nie wiem ile na te miesiaczke czekac.
Agatau88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 09:15   #2048
xXRudaXx
Raczkowanie

w większości przypadków pierwszy naturalny okres jest tak jak byc powinien. z kolejnym o już troszkę gorzej
Stary 2012-05-13, 15:06   #2049
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xXRudaXx Pokaż wiadomość
w większości przypadków pierwszy naturalny okres jest tak jak byc powinien. z kolejnym o już troszkę gorzej

Ja tak właśnie miałam. Pierwszy okres po odstawieniu to idealnie tak jak powinien być. I już miałam cichą nadzieje, że tak mi zostanie. Ale niestety, kolejne pokazały, że wracamy do formy z przed tabletek hehe
Stary 2012-05-13, 15:23   #2050
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

hej dziewczyny.
nie wiem czy pisze w dobrym wątku, jeśli nie to proszę o przesunięcie.

mam pytanie odnośnie tego, kiedy powinnam spodziewać się owulacji.
a więc tak. przez 4 lata brałam YASMIN. Ostatnią paczkę (3 tygodnie, 21 pigułek) skończyłam w niedzielę 22 kwietnia 2012 i w tygodniu przerwy dostałam okres tak jak zwykle.
po 7 dniach przerwy rozpoczęłam kolejny blister, wzięłam tylko 2 tabletki, w poniedziałek i wtorek i od środy 2 maja nie biorę tabletek. 5 maja dostałam kolejny mini okres (3 dni plamienie). i mam pytanie teraz. kiedy i jak mam odliczyć dni płodne. ktoś może pomóc? liczyć od normalnego krwawienia z dstawienia tabletek. czy od tego plamienie 3 dniowego??

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 15:33   #2051
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
hej dziewczyny.
nie wiem czy pisze w dobrym wątku, jeśli nie to proszę o przesunięcie.

mam pytanie odnośnie tego, kiedy powinnam spodziewać się owulacji.
a więc tak. przez 4 lata brałam YASMIN. Ostatnią paczkę (3 tygodnie, 21 pigułek) skończyłam w niedzielę 22 kwietnia 2012 i w tygodniu przerwy dostałam okres tak jak zwykle.
po 7 dniach przerwy rozpoczęłam kolejny blister, wzięłam tylko 2 tabletki, w poniedziałek i wtorek i od środy 2 maja nie biorę tabletek. 5 maja dostałam kolejny mini okres (3 dni plamienie). i mam pytanie teraz. kiedy i jak mam odliczyć dni płodne. ktoś może pomóc? liczyć od normalnego krwawienia z dstawienia tabletek. czy od tego plamienie 3 dniowego??
Powinnaś odczekać jakieś pół roku, żeby cokolwiek obliczać i sprawdzać cykl po tak długim stażu na tabletkach musi wrócić do siebie. Poza tym, od razu po odstawieniu są najwieksze szanse na zajscie w ciaze.
Błagam, tylko nie używaj kalkulatorów, zajmij się NPR, metodą objawowo-termiczną, wtedy na pewno wszystko będziesz potrafiła dobrze określić.
Stary 2012-05-13, 15:38   #2052
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Frutti czyli jeśli chcesz zajść w ciążę to najlepiej teraz tak?

Stary 2012-05-13, 15:40   #2053
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Frutti czyli jeśli chcesz zajść w ciążę to najlepiej teraz tak?
Po odstawieniu jest najlepsza szansa na trafienie i zapłodnienie. Jednak pewnie dla zdrowia swojego i dziecka lepiej troche odczekać. Jajniki nie pracowały przez dłuższy czas, teraz jak to pewnien lekarz powiedział "są jak wściekłe psy spuszczone z łańcucha" chyba najlepiej skonsultować to z ginekologiem moim zdaniem
Stary 2012-05-13, 15:43   #2054
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez Frutti Pokaż wiadomość
Po odstawieniu jest najlepsza szansa na trafienie i zapłodnienie. Jednak pewnie dla zdrowia swojego i dziecka lepiej troche odczekać. Jajniki nie pracowały przez dłuższy czas, teraz jak to pewnien lekarz powiedział "są jak wściekłe psy spuszczone z łańcucha" chyba najlepiej skonsultować to z ginekologiem moim zdaniem
no mój lekarz poradził mi odstawić pigułki i działać.
nie widział przeciwwskazań i konieczności czekania.
i tak się zastanawiam z tą owulacją i kiedy ja to teraz będę płodna.

Stary 2012-05-14, 09:12   #2055
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
no mój lekarz poradził mi odstawić pigułki i działać.
nie widział przeciwwskazań i konieczności czekania.
i tak się zastanawiam z tą owulacją i kiedy ja to teraz będę płodna.
Mi też tak powiedział: odstawić i starać się. I tak się staramy od grudnia. Pierwszy i drugi okres po odstawieniu jak w zegarku, na trzeci czekałam 50 dni, teraz się normuje ale ciąży jak nie ma tak nie ma
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 09:42   #2056
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Mi też tak powiedział: odstawić i starać się. I tak się staramy od grudnia. Pierwszy i drugi okres po odstawieniu jak w zegarku, na trzeci czekałam 50 dni, teraz się normuje ale ciąży jak nie ma tak nie ma
mi jeszcze lekarz kazał zrobić test na rózyczkę i brać kwas foliowy
także zobaczymy co będzie i czy coś zdziałamy w najbliższych miesiącach.

Ifwka powodzenia

Stary 2012-05-15, 19:56   #2057
wika82
Zakorzenienie

Tabletki zaczęłam stosować od maja 2008 r. początkowo yasminelle, potem yaz, aż w końcu microgynon 21.
Mniej więcej po półtora roku pojawił się totalny spadek libido, w lipcu zeszłego roku odstawiłam. Zaczęły się miesiączki co 2 miesiące, a od tego roku miałam raptem dwie i to w postaci brązowego plamienia. Doszło parę innych objawów, zrobiłam badania i wyszła hiperprolaktynemia, na szczęście, bo ginekolog podejrzewała również PCO. Hiperprolaktynemia została spowodowana najprawdopodobniej tabsami, tyle usłyszałam od ginekologa.
Od dzisiaj zaczynam brać norprolac i mam nadzieję na powrót do normalności w kwestii miesiączek i libido..
Do tabletek nie zamierzam wracać.

Edytowane przez wika82
Czas edycji: 2012-05-15 o 20:27 Powód: błąd pisarski
wika82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 21:19   #2058
sailormaary
Zadomowienie

a co to jest ta Hiperprolaktynemia ??
sailormaary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 21:27   #2059
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez sailormaary Pokaż wiadomość
a co to jest ta Hiperprolaktynemia ??
Jak sama nazwa wskazuje, jest to podwyższone stężenie prolaktyny we krwi
Więcej można przeczytać np. na Wikipedii
Stary 2012-05-18, 19:11   #2060
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Ja tak właśnie miałam. Pierwszy okres po odstawieniu to idealnie tak jak powinien być. I już miałam cichą nadzieje, że tak mi zostanie. Ale niestety, kolejne pokazały, że wracamy do formy z przed tabletek hehe
To ja wróciłam do tego wątku
No więc odstawiłam chyba w styczniu, potem długo, długo czekałam i w końcu dostałam 13 kwietnia w piątek, ( tak,tak w między czasie byłam u lekarza, bo się bałam ,że tak długo nie mam okresu, ale Pani ginekolog mi nie pomogła, okres dostałam naturalnie).
Teraz powinnam już dostać kolejny tj. około tydzień temu i sobie czekam i czekam i nie ma.....niech to
Na szczęście niedługo mam USG,choć ja wiem że ten okres mi się rozwalił przez tabletki anty.
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 20:04   #2061
111kicia111
Raczkowanie

A ja mam do Was dziewczyny takie pytanie.
Otóż w poniedziałek idę na wypalanie nadżerki. Jutro powinnam wziąć tabletkę anty., ale zastanawiam się czy nie odstawić tabletek.
Odstawiłam tabletki w styczniu bo chcieliśmy mieć z mężem drugiego bobaska i poszłam do lekarz który wykrył nadżerkę. Musiałam zacząć sie leczyc więc powróciłam do tabletek i teraz kiedy będę miała wypalankę to w sumie juz mogłabym je odrzucić. Pani dokor powiedziała że gojenie po nadzerce bedzie trwało około 4 tygodni i w tym czasie mamy nie współzyć.
Dlatego tak sobie pomyslałam że przynajmniej mój organizm odpocznie juz te 4 tyg od brania tabletek. Pytam was ponieważ teraz tak sobie pomyślałam żeby juz teraz odrzucić tabletki a nie dopiero po zagojeniu się i oczywiście nie zapytałam lekarz o jego zdanie.
A tak ogólnie to pani doktor powiedziała mi że po 6 tyg po wypaleniu nadżerki możemy zacząć sie starać o dzidzię.
Jak myslicie odstawić te tabletki już teraz?
111kicia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 21:15   #2062
xXRudaXx
Raczkowanie

Angry Dot.: Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - zbiorczy cz.2

Cytat:
Napisane przez 111kicia111 Pokaż wiadomość
A ja mam do Was dziewczyny takie pytanie.
Otóż w poniedziałek idę na wypalanie nadżerki. Jutro powinnam wziąć tabletkę anty., ale zastanawiam się czy nie odstawić tabletek.
Odstawiłam tabletki w styczniu bo chcieliśmy mieć z mężem drugiego bobaska i poszłam do lekarz który wykrył nadżerkę. Musiałam zacząć sie leczyc więc powróciłam do tabletek i teraz kiedy będę miała wypalankę to w sumie juz mogłabym je odrzucić. Pani dokor powiedziała że gojenie po nadzerce bedzie trwało około 4 tygodni i w tym czasie mamy nie współzyć.
Dlatego tak sobie pomyslałam że przynajmniej mój organizm odpocznie juz te 4 tyg od brania tabletek. Pytam was ponieważ teraz tak sobie pomyślałam żeby juz teraz odrzucić tabletki a nie dopiero po zagojeniu się i oczywiście nie zapytałam lekarz o jego zdanie.
A tak ogólnie to pani doktor powiedziała mi że po 6 tyg po wypaleniu nadżerki możemy zacząć sie starać o dzidzię.
Jak myslicie odstawić te tabletki już teraz?
tylko że jak odstawisz to będziesz miała okres. a to chyba nie jest najlepszy pomysł przy takim zabiegu. lepiej pozwolić żeby wszystko sie spokojnie zagoiło. ja miałam zamrażaną i po zabiegu była masakra! leciało ze mnie przez tydzień jak z kranu. coś jakby śluz. i nie wyobrażam sobie okresu w tym momencie bo nawet podpaski nie byłyby w stanie tego wytrzymać. może lepiej przeczekaj spokojnie te 4 tygodnie i wtedy odstaw.
Stary 2012-05-18, 21:54   #2063
111kicia111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xXRudaXx Pokaż wiadomość
tylko że jak odstawisz to będziesz miała okres. a to chyba nie jest najlepszy pomysł przy takim zabiegu. lepiej pozwolić żeby wszystko sie spokojnie zagoiło. ja miałam zamrażaną i po zabiegu była masakra! leciało ze mnie przez tydzień jak z kranu. coś jakby śluz. i nie wyobrażam sobie okresu w tym momencie bo nawet podpaski nie byłyby w stanie tego wytrzymać. może lepiej przeczekaj spokojnie te 4 tygodnie i wtedy odstaw.

Ale ja jestem w trakcie miesiączki ( 7 dniowa przerwa) w sumie juz końcówka i dlatego w poniedziałek od razu po miesiączce mam mieć wypalaną nadżerkę.
Dlatego tak sobie pomyślałam że skoro i tak sexu nie będzie przez 4tyg po usunięciu nadżerki to po co mam brać te tabletki dalej.
111kicia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 22:10   #2064
auskau
Przyczajenie

Przestałam brać tabletki, kiedy wyniki wyszły nie takie jak potrzeba, ze względu na to że dzień wcześniej wypiłam piwko :P w każdym bądź razie gdy ginekolog zobaczył wyniki kazał mi podpisać papier, że jeżeli będę brała dalej proszki on nie bierze odpowiedzialności. Jak więc można się domyślić tego rodzaju tabletki zdrowia nam nie dodają kochane dziewczyny... Ze mną było ok, przestałam brać, nie przytyłam, jestem zdrowa. Życzę każdej by również podjęła decyzję o tym by przestać się truć
Stary 2012-05-18, 22:58   #2065
xXRudaXx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 111kicia111 Pokaż wiadomość
Ale ja jestem w trakcie miesiączki ( 7 dniowa przerwa) w sumie juz końcówka i dlatego w poniedziałek od razu po miesiączce mam mieć wypalaną nadżerkę.
Dlatego tak sobie pomyślałam że skoro i tak sexu nie będzie przez 4tyg po usunięciu nadżerki to po co mam brać te tabletki dalej.
a no to w takim razie ja bym już nie brała skoro i tak masz odstawić to zrób to juz teraz.
Stary 2012-05-20, 17:11   #2066
bajkowa
Zadomowienie

Witam, chciałabym dołączyć do kobiet które odstawiają tabletki
Postanowiłam je odstawić ponieważ nie chcę się dalej nimi truć, ponieważ wiem jaką szkodę wyrządzają.. Brałam je 7 miesięcy, od niecałych 2 tygodni jestem na odwyku przez te świństwo już nie jestem tą samą osobą.. Przed braniem byłam pełna życia zawsze uśmiechnięta, w czasie brania dopadła mnie "mini" depresja nie chciałam wychodzić z domu, nic mnie nie cieszyło a do tego płakałam z byle powodu, a o libido to już nie wspomnę.. Teraz już powoli wracam do stanu przed braniem tabletek .
W pierwsze dni budziłam się z pryszczami na twarzy (brrr) teraz już jest ich mniej, raz mi jakiś malutki wyskoczy mam nadzieję że więcej ich nie będę miała, cellulit znika ! teraz już nawet nie poznaję swoich uda i pośladków połowy cellulitu już się pozbyłam a uwierzcie mi w czasie brania tabletek był jak u 60 letniej kobiety. Piersi przed braniem miałam w rozmiarze dużego A lub małego B w czasie brania C dzisiaj zauważyłam , że są znacznie mniejsze i takie małe pytanie jak już sie tak stało to mogą się jeszcze zmniejszyć ? a o libido nie wspomnę, cud miód malinki cały czas mam ochotę na tż . Jeszcze chciałam wspomnieć że zażywam Olej z wiesiołka w tabletkach i cynk, czy któraś brała ? i jakie wrażenia ?
Ale się rozpisałam .. Pozdrawiam

To możliwość spełnienia marzeń sprawia,
że życie jest tak fascynujące. <3

Paulo Coelho

bajkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 17:15   #2067
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajkowa Pokaż wiadomość
Witam, chciałabym dołączyć do kobiet które odstawiają tabletki
Postanowiłam je odstawić ponieważ nie chcę się dalej nimi truć, ponieważ wiem jaką szkodę wyrządzają.. Brałam je 7 miesięcy, od niecałych 2 tygodni jestem na odwyku przez te świństwo już nie jestem tą samą osobą.. Przed braniem byłam pełna życia zawsze uśmiechnięta, w czasie brania dopadła mnie "mini" depresja nie chciałam wychodzić z domu, nic mnie nie cieszyło a do tego płakałam z byle powodu, a o libido to już nie wspomnę.. Teraz już powoli wracam do stanu przed braniem tabletek .
W pierwsze dni budziłam się z pryszczami na twarzy (brrr) teraz już jest ich mniej, raz mi jakiś malutki wyskoczy mam nadzieję że więcej ich nie będę miała, cellulit znika ! teraz już nawet nie poznaję swoich uda i pośladków połowy cellulitu już się pozbyłam a uwierzcie mi w czasie brania tabletek był jak u 60 letniej kobiety. Piersi przed braniem miałam w rozmiarze dużego A lub małego B w czasie brania C dzisiaj zauważyłam , że są znacznie mniejsze i takie małe pytanie jak już sie tak stało to mogą się jeszcze zmniejszyć ? a o libido nie wspomnę, cud miód malinki cały czas mam ochotę na tż . Jeszcze chciałam wspomnieć że zażywam Olej z wiesiołka w tabletkach i cynk, czy któraś brała ? i jakie wrażenia ?
Ale się rozpisałam .. Pozdrawiam
Skutki które opisujesz, komunikowały Ci że tabletki nalezy zmienić. Bo po prostu te nie były dla Ciebie. Więc nie mów, że to trucizna (bo wcale tak nie jest)
Piersi zmalały Ci na pewno dlatego, że zmienił Ci się poziom hormonów.
Stary 2012-05-20, 23:06   #2068
NatkaMarchewki
Przyczajenie

Dot.: odstawienie tabletek anty i brak okresu

Cześć dziewczyny ! widzę, że wątek już od jakiegoś czasu ucichł, ale mimo to podzielę się moim przypadkiem.
Tabletki anty (yasmin) odstawiłam 12 października 2011 i jak wiadomo pojawił się okres 'z odstawienia', ale na następną miesiączkę czekałam aż do 21 grudnia ... potem było niby wszystko ok, ponieważ po 4 tygodniach pojawiła się kolejna miesiączka, ale już dwie następne z częstotliwością co 5 tygodni czyli 22lutego i 28marca ... i do teraz (20maja) nie ma ani śladu ;/ (przed braniem tabletek, miesiączki miałam regularnie - co 4 tyg) byłam juz u ginekologa, test ciążowy też robiłam, ale wyszedł negatywny. Ginekolog kazała kazdego dnia z rana mierzyc temperaturę, żeby oszacować, w którym dniu cyklu wogóle jestem. Zapisała mnie tez na usg (13 czerwca), ale mam nadzieję, że nie będzie ono potrzebne i, że w miedzyczasie miesiączka sie pojawi.
Pozdrawiam
NatkaMarchewki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 13:21   #2069
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

To ja mam jeszcze pytanko do dziewczyn które tak jak ja odstawiły tabsy i nie planują na razie bobaska, jaką inną antykoncepcję polecacie ( oprócz prezerwatyw)?
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 14:34   #2070
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
To ja mam jeszcze pytanko do dziewczyn które tak jak ja odstawiły tabsy i nie planują na razie bobaska, jaką inną antykoncepcję polecacie ( oprócz prezerwatyw)?
Może porządny npr, który nic nie kosztuje, a wystarczy się porządnie doedukować, kupić notesik i termometr? Metoda objawowo-termiczna nie jest taka zła i jest skuteczna.

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości