|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kawa nigdy nie może być za mocna, a piękna kobieta za słaba - Wielbicielki Pięk
Hej
Marta tych rozkloszowanych sukienek było bardzo dużo na allegro Tylko nie wiem jak z ich długością, chyba przed kolano były Np tu jakieś są http://allegro.pl/listing.php/search...ring=rozklosz*Cytat:
|
|
|
#4052 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kawa nigdy nie może być za mocna, a piękna kobieta za słaba - Wielbicielki Pięk
Hej
![]() Dziśiaj kupiłam sobie takie na obcasiku balerininy , w sklepie okazało się że są dobre, ale w domu okazało się że mnie cisną trochę, a wymienić już nie mogę . Znacie jakieś sposoby na rozpulchnięcie buta ? |
|
|
|
#4053 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witam Was przy kawusi co tak cicho ?
![]() Cytat:
Cytat:
Renatko jak się czujesz ?
|
|
#4054 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() biedny piesek hehe Cytat:
ja sobie kupilam tonik Alpecin zeby przyspieszyc moje ![]() tak, ale ja nie mialam ich, tylko gdzies u kogos czytalam ze sa fajne ![]() dziekuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do prezentu to nie pomoge, nie mam doswiadczenia fajny kolor
|
|
|
#4055 | |
|
Zadomowienie
|
ja zaglądam do was ale tak szybciutkoczytam że nawet nie mam jak sie zebrac zeby cos napisac. mam troche pracowity czas i te upały sie zaczeły bardzo cięzko mi jest, nie mogę też odespać tego weekendu. chyba pojde dzis spac o 20
Cytat:
ide dzis w koncu kupic moj gliss kur w spreyu bo moje włosy bez niego sa do niczego. nie mogłam sie zdecydowac jaki wybrac wiec wezme ten co miałam ostatnio..tzn. czarny
|
|
#4056 | |
|
Zakorzenienie
|
tez sobie wypije
![]() Cytat:
a u mnie deszcz ![]() jutro jade z Tz do Wiednia i tam tez ma padac
|
|
|
#4057 |
|
Wtajemniczenie
|
No, u mnie też upał ale wyglada jakby miała burza przyjść.
Poskakałam na skakance i teraz wcinam truskawki z jogurtem naturalnym mniamm
|
#4058 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
u mnie też piękna pogoda używała któraś z was tej odżywki? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...treatment.html kupiłam ją z ciekawości, bo była na promocji - 50 %. Cytat:
też sobie później zrobię
|
|
|
|
|
#4059 |
|
Raczkowanie
|
u mnie też dzisiaj mega upał
![]() moja psinka dzisiaj był na szczepieniu
|
|
|
|
#4060 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Ja jak widać dalej nie urodziłam, ale czuje sie juz koszmarnie, a ten upał mnie dobija jeszcze bardziej.. kazdy krok to dla mnie wysiłek juz' a w taka pogode to juz nie wspomne Mam jeszcze do terminu 8 dni, a TŻ wraca w sobote co prawda przyszły tydzien jeszcze pracuje,no ale nie bedzie ode mnie 600km Przed chwila mowili o nich na tvn 24 ![]() Dziś lekarz powiedział,że mała waży juz 3600 ![]() Dwa dni z rzedu malowałam na nowo paznokcie o stóp- chodziłam popołudniu kilka godzin na boso celowo,żeby spokojnie wyschły, a potem szłam spać. I codziennie odciśniete duze palce od kołdry. Ponownie je zmyłam i juz nawet nie mam siły ich malować.. nawet juz nie wiem na jaki kolor, miałam czerwien, ale przez te niepowodzenia mi obrzydła ![]() A te waxy z beauty formulas sa naprawde baaaardzo fajne, moje ulubione. najlepszy ten podstawowy |
|
|
|
#4061 | ||||
|
Zakorzenienie
|
chyba wypije sobie druga kawe
![]() ale najpierw zmyje wax'a z wlosow ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja wlasnie sie nie moge zdecydowac miedzy czerwienia a fioletem
|
|
|
#4062 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Tygrysko, no pewnie,ze umiem sobie sama pomalowac paznokcie,trzeba sie troche powyginac,ale dbac o siebie tez trzeba ![]() Strasznie dzis goraco znowu.. |
|
|
|
#4063 | |
|
Moderator
|
Cytat:
i mała dużo waży. Moja ważyła 3488 i była najcięższa chyba na naszej sali (ale długościowo malutka i teraz widać że jest drobnej budowy)Moja wczoraj skończyła miesiąc. Mała rozrabiara z niej ![]() A co do prezentu to może jakaś gra na konsolę (jak mają)? u nas dzieciaki (4i7) z gier na wii zawsze najbardziej się cieszą. A oprócz tego klocki lego - szczególnie seria z robotami (która jest dla starszych dzieci)
|
|
|
#4064 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Witam się z kawką i mixem masek na włosach po mega męczącym dniu
|
|
|
|
#4065 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Ale jest duszno, człowiek tylko się męczy w taka pogodę ![]() 7 KOSMETYCZNYCH SZTUCZEK Z POMIDOREM 1. Pomidor to świetna ochrona przed promieniami UV. Wystarczy, że zmiksujesz ogórka z sokiem pomidorowym i umyjesz taką mieszanką twarz. Skóra będzie bardziej promienna i odżywiona już po kilku dniach. 2. Pomidor nadaje skórze blasku. Wymieszaj sok pomidorowy z miodem i nakładaj codziennie na twarz, szyję i dłonie. Trzymaj 10 minut i zmyj. 3. Inna metoda na promienny look to : połączenie 4 łyżek twarogu z 2 łyżkami soku. 4. Pomidor świetnie oczyszcza ! Zmiksuj pomidora i zrób sobie ekspresową maseczkę. Trzymaj minimum 15 minut, następnie zmyj i przetrzyj twarz płynem micelarnym. 5. Dla skóry wrażliwej , idealne na złagodzenia podrażnień będzie połączenie pomidora i mleka. W równych proporcjach połącz te składniki, trzymaj w lodówce przez 2-3 dni, a później nakładaj na skórę. Po 15 minutach, skóra będzie miło odświeżona. Miksturę oczywiście zmywamy 6. Jeśli lubisz domowe spa , to zafunduj sobie relaks pod pomidorową maską. Potrzebne Ci będą zmiksowane pomidory, płatki owsiane i twarożek. Całość mieszaj, aby uzyskać gęstą masę. Pozostaw maseczkę na twarzy przez 30 minut, a później zmyj zimną wodą. Do stosowania na noc! 7. Marzysz o naturalnie czerwonych ustach ? Dodaj odrobinę soku pomidorowego do olejku kokosowego i nakładaj na usta.
|
#4066 | |
|
Zakorzenienie
|
witam
Cytat:
![]() po niecałym tygodniu wakacji już biegam na rozmowy o pracę i znowu nie ma czasu na nic ![]() a pogoda taka piękna |
|
|
|
|
#4067 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Kasiu, a Ty jak się czujesz? Zmęczona po tym miesiącu, czy nie jest tak źle?
|
#4068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oby jak najdłuzej, wcale sie nie podniewam na poród po terminie po tych wszystkich przebojach w ciąży ![]() Mała duża, tymbardziej,że to było na 8 dni przed terminem ![]() ale nic, ważne żeby była zdrowa, obojetne czy mała czy duża ![]() (z drugiej strony ja ważyłam przy urodzeniu 4kg, a potem zawsze byłam szczupła, przytyłam dopiero w ciąży , wiec to o niczym nie swiadczy. Znam też dziewczyne, która przy urodzeniu ważyła, uwaga: 5800! a laska z niej jak sie patrzy )Już miesiąc? jak to szybko zleciało! I jak,że tak powiem wrażenia po tym mscu? Mocno jesteś zmęczona czy radość bierze góre? I jak realia maja sie do tego, co sobie wyobrażałas jeszcze w ciazy ewentualnie? ![]() Bo ja sie troche boje szczerze powiem zderzenia z rzeczywistoscia, niby wszystko wiem na kazdy temat bo ciagle coś czytał, ale w praktyce.. róznie bywa ![]() a co do prezentu to już zakupiłam i wysłałam- Lego, ale grę. Klocków lego to on juz zdazył sporo nazbierac, a znowu gier takich komputerowych/elektronicznych mój TŻ jest wrogiem wiec padło na gre planszową lego. Mały bardzo lubi planszowki, co w sumie jest fajne, zawsze to musi ruszyć główka
|
|
|
|
|
#4069 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
A jak minął ten miesiąc? szyyybko. Co mnie najbardziej zaskoczyło to że rzeczywiście wszystko robi się pod dziecko - rytm dnia dyktują mi pory spania małej. Karmię piersią więc wiele czasu jej poświęcam (teraz je co ok.2h), potem usypianie (czasem dłuuugo schodzi i mi pomysłów brak), i jak zaśnie chwila dla mnie - i czasem nie wiem w co najpierw ręce wsadzić. Jeszcze to że taki maluszek tak głośno pierdzi i robi kupy też głośno . No i doskwiera brak snu takiego dłuższego bo śpię ciągiem po max 2h. (ja nocami jestem sama więc ja muszę wstawać do dziecka więc na dłuższy sen nie ma opcji)A i to że brzuch ciążowy szyyybko się wchłania chociaż zaraz po porodzie przy pierwszym prysznicu wydawał mi się jeszcze taaaki ogromny i flakowaty... A tak to kruszynka bardzo szybko rośnie, ja zaczęłam się przyzwyczajać do życia pod jej dyktando (początkowo byłam baardzo zmęczona przez przeboje poporodowe i brakiem snu, jeżdżeniem po szpitalach - do tego stopnia że podejrzewali u mnie depresję poporodową). Opieka przychodzi instynktownie. Nie boję się kąpać, ubierać, nosić ani spać z nią w jednym łóżku (tak przesypiamy 95% nocy). Zmienianie pamperchów też jest do przeżycia bo te kupy na razie jakoś szczególnie nie śmierdzą ![]() Na razie doskwiera mi brak czasu dla siebie - na moją pasję, blog, sesje itp. Ale myślę że niedługo Oliwce będzie się normował rytm dnia i będzie jadła i spała w bardziej stałych porach (bo teraz to jak jej się zachce) A i huśtawka (bujaczek) na baterie to super sprawa ![]() ![]() Jak coś konkretnego chcesz Renatko zapytać to wal śmiało ![]() Ps. czy u ciebie planują cesarkę? bo mała duuuża. Moja po miesiącu waży 4100 (a urodziła się 3488, potem spadła do ok.3200)
|
|
|
#4070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Faktycznie na początku jest najciężej (mówie poki co z obserwacji ). Wydaje mi sie,że tak średnio do 3 msca to ''najgorszy'' czas. Pozniej juz gorki Dziecko bardziej swiadome, komunikatywne, mozna sie łatwiej zrozumieć![]() Nie moge sie już doczekac, chociaz tak jak mówie- jeszcze wole poczekac najchetniej bym rodziła 1 czerwca w nocy, bo wtedy TŻ zaczyna urlop (tzn.od 1 czerwca wieczora) hehe :PPPodziwiam Cię,że co noc jesteś sama.. Ja bym sie chyba bała, ja panikuje bo TŻ wychodzi rano o 5 do pracy i wraca o 17. Poza tym kilka razy w miesiacu sł€żby trwające 24h, wyjazdy na jakies cwiczenia, poligony itd, tak jak teraz ale nic, praca to praca ![]() Na moją mała czeka taki bujaczek na baterie, mam nadzieje,ze sie jej spodoba bujanie w tym ![]() Ja to w ogóle martwie sie też takimi głupimi rzeczami w styu czy ja w ogole znajde jeszcze czas zeby sie pomalować np bo faktycznie, jak dziecko zasnie, to samemu ma sie ochot zrobic to samo, albo trzeba zajac sie domem, jakims obiadem.. mówie jak kura domowa ![]() Kasiu, teoretycznie mam tysiace pytac, a w sumie nic konketnego mi do głowy nie przychodzi Cesarki nie planują. W PL takie dzieci rodzi sie jeszcze naturalnie ![]() Jakiś tydzień temu moja daleka znajoma urodziła naturalnie syna 4440kg, a koleżanka mojego szwagra córke 5kg ![]() Także.. tu cesarka tylko w razie komplikacji, a nie w przypadku dużego dziecka. (przynajmniej w szpitalu, w którym ja bede rodziła). |
|
|
|
|
#4071 |
|
Moderator
|
A i jeszcze jedno Renatko - tak mniej miło ale za to bardzo potrzebnie.
Moja mała zakrztusiła mi się już kilka razy podczas ssania. Wtedy nie może złapać oddechu. Za pierwszym razem (byłam sama) myślałam że umrę jak dziecko mi oddech traciło. Dlatego polecam zapoznać się z pierwszą pomocą dla noworodków bo krztuszenie się dziecka przy cycu jest baaardzo częste. A z innych rzeczy to zbędne są zakupy dla noworodka typu jeansy, jakieś fikuśne bluzeczki czy sukieneczki bo dziecko jest tak małe i ma prawie cały czas pozginane rączki i nóżki że cholernie ciężko je ubrać w takie ciuszki (tym bardziej jak się wprawy nie ma). Dla mnie lepsza jest opcja że Tz jest z nami w dzień bo wtedy dziecko trzeba zabawić czy wykapać, pomóc w domu, wyskoczyć na zakupy. W nocy moim zajęciem jest tylko karmienie i przewijanie i spanie. A w dzień dochodzi masa innych zajęć.
|
|
#4072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaraz zabieram sie za szukanie i czytanie o tym. Dobrze,że sobie poradziłaś ![]() Ja z takich małych ciuszkow mam same raczej praktyczne, naoglądałam sie jak cudowali z córeczką (też Oliwia ) brat mojego TŻta z żona. Oj, nie popełniłam tego samego błedu i mega strojenie zostawie na jej pozniejszy wiek Dobrze,że sobie radzisz w takim razie Mnie tam w dzień zawsze ktos (mam nadzieje:P) odwiedzi, wiec wole TŻta w nocy |
|
|
|
|
#4073 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Zamówiłam pomadkę Oriflame - https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,46593,oriflame-beauty-wonder-colour-lipstick-pomadka-do-ust.html kolor total nude - http://www.mojoriflame.pl/katalog-or...age=4&pid=1484 miałyście ja może, albo gdzieś widziałyście jak wygląda kolor? ![]() Miłego popołudnia
|
#4074 | |
|
Moderator
|
Cytat:
http://fleurissante.wordpress.com/20...ew-and-swatch/
|
|
|
#4075 |
|
zawsze mam racje
|
Jeśli chodzi o szminki nude to polecam szminkę catrice- the nuder the better (nr 190) poza tym mam jeszcze błyszczyk essence xxl i to tyle z takich odcieni
|
#4076 |
|
Zakorzenienie
|
usunełas bloga??
|
#4077 |
|
Zadomowienie
|
w koncu udało mi sie zebrac aby nadrobic wizażowe zaległości.
mam troche nauki poniewaz juz za dwa tyg mam kilka waznych egzaminow - tak jakos wszystko na raz sie zebrałoz całego roku. zakupiłam sobie ostatnio maseczkę do włosow, wczesniej miałam wax zpilomaxa a teraz skusiłam sie na to (innych nie ma u mnie w aptekach), stosowałyście?
|
#4078 |
|
Zadomowienie
|
Jejku jak dobrze, że ja mam jeszcze czas na dzidzię
Jeszcze chyba do tego nie dorosłam ale uwielbiam małe dzieci Renatko mam nadzieję, że dotrwasz do przyjazdu TŻ i wtedy urodzisz ![]() Ja mam w końcu wolne od dłuższego czasu ale i tak wydzwaniają czy jednak mogę przyjść a zgodziłam się już dwa razy w ciągu swoich dni wolnych więc uważam, że przesadzają
|
#4079 |
|
Wtajemniczenie
|
Hey dziewczyny
któraś przyłaczy się do picia kawki ?:-> Byłam na zakupach po prezent na dzień mamy kupiłam : perfumy celin dion belong (moja mama bardzo lubi perfumy celinki ) , tusz maybellin colossal również lubiany przez mame oraz raffaelo mam nadzieje że mama się ucieszy ![]() Kasiu strasznie miło się czyta o ''początkach macierzyństwa'' 3mam za Ciebie kciuki i podziwiam że sama z mała zostajesz na noc i poradziłas sobie jak się zakrztusiła ja bym chyba spanikowała. Jutro twój pierwszy dzień matki może wrzucisz jakieś fotki małej do albumu ? chętnie bym poogladała pozdrawiam Renatko domyślam się że przy tych upałach jest Ci ciężko i jestem w szoku że dajesz rade pomalować paznokjcie u stóp 3majm kciuki żeby poród zaczoł się jak wróci TŻet
|
#4080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie, że nie będę piła sama
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:08.

przecież je w marcu podcinałam z 3 cm

też sobie później zrobię