Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-21, 20:29   #3061
phdwao
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość

Nie wiedzialam, ze twój synuś już ponad 40cm! WOW! a jak Ci mówią lekarze? dojdzie do 4kg?
raczej nie, pewnie ledwo przekroczy 3kg, bedzie długi i chudy
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Super
Ciekawe ile mniej waży moja córcia
kiedy sie dowiesz?
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 20:33   #3062
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
mandragorrkamam pytanie odnośnie narzuty, która masz podobno taką jak jaczy kupowałś ja w jysku? i czy ją już prałaś? bo na metce pisze ze się kurczy w praniu
do dziś mogę zrobić projekt, własnie się za to zabieram..., bo zapłaciłam za kupon 400 zł
Narzuta na zdjęciach wygląda tak samo Ale czy będzie z tej samej firmy to nie wiem, bo narzutę dostałam od teściowej. Nasza sprawuje się super, piorę ją normalnie i nic się nie dzieje. Z tym, że nie dostałam jej nowej, więc możliwe że była większa i my dostaliśmy już w wersji skurczonej. Ciężko mi powiedzieć
O kurcze to kupiłaś jakiś taki wypaśny kupon, 400 zł to dużo. Szkoda, żeby przepadło

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
raczej nie, pewnie ledwo przekroczy 3kg, bedzie długi i chudy

kiedy sie dowiesz?

Ostatnio na wizycie byłam 02.05 więc teraz na początku czerwca
Właśnie dzisiaj małż pytał mnie kiedy idziemy do gin Chyba się stęsknił za widokiem córci

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 20:36   #3063
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:

Ostatnio na wizycie byłam 02.05 więc teraz na początku czerwca
Właśnie dzisiaj małż pytał mnie kiedy idziemy do gin Chyba się stęsknił za widokiem córci
to jeszcze troszke pewnie się stęsknił, moj mąż patrzył w małego jak w obraz dzisiaj
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 20:36   #3064
Soleilka
Zakorzenienie

Spodenki na mnie. Musiałam je trzymać, bo strasznie odstają Jak je już przerobię to na pewno pokażę wersję oficjalną
No i są wymiętolone, a nogawki trzeba ułożyć, mi się nie chciało bawić z tymi brudasami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_9067.jpg (29,1 KB, 66 załadowań)

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 20:42   #3065
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Spodenki na mnie. Musiałam je trzymać, bo strasznie odstają Jak je już przerobię to na pewno pokażę wersję oficjalną
No i są wymiętolone, a nogawki trzeba ułożyć, mi się nie chciało bawić z tymi brudasami
Dobrze wyglądają Chociaż śmieszna długość, da się je podwinąć? Chyba z boku widać guziczki.

Stary 2012-05-21, 20:43   #3066
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze wyglądają Chociaż śmieszna długość, da się je podwinąć? Chyba z boku widać guziczki.
Da się podwinąć do połowy uda. I guziczki są, można je łatwo przeszyć jak coś
Zresztą to tylko spodnie przejściowe na lato

Bloguję
Stary 2012-05-21, 20:46   #3067
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
depoison zazdroszczę umiejętności wieszania wyprasowanego prania
no wiesz - potrzeba czyni mistrza

Cytat:
Dziewczyny wiesci mam piekne: maly ok,wazy 1600,rosnie wzorowo,lezy glowka do dolu, szyjka dluga 3,9 cm,pani doktor wogole nie miala pretensji ze nie bralam relanium takze wizyta za miesiac
cudnie!

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
a tak oto moja Liluśka słucha Mozartaoczywiście nie za głośno
i jak reaguje? Bo też puszczałam Zosi tę płytę - i kopie. A myślałam, że to będzie dziecko raczej usypiać

Cytat:
za kosz 150 zł z 4 wkładami drogo, ale mysle ze wratote worki nawet lekko pachną
kurcze, byłam dziś u koleżanki, która 1,5 miesiąca temu urodziła synka (to ta nieszczęśnica, którą szyli 2 godziny, bo jej mały przełaził przez kanał rodny jednocześnie rączką i główką). I też ma ten śmietnik. I mówi, że wszystko super, tylko wkłady (kosztujące 10€ sztuka) starczają na tydzień
Pięknie, bo też chcemy go kupić i już czuję, że z torbami pójdziemy

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
Jesteśmy już po wizycie Mikołaj waży 2005g jest duży - ginka nazwała go KLOCEM hehe. Buźka, nos i stopy po tacie
no to faktycznie klocek Gratulacje!

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Czy jest tu ktoś kto:
- ma łożysko na ścianie przedniej
- robił zdjęcia 3d/4d buzi malca i wyszły wyraźne?
mam łożysko na ścianie przedniej, moja mała też jest w ułożeniu podłużnym główkowym i wg mnie zdjęcia wyszły naprawdę ok i wyraźnie. Jeśli nie pamiętasz - przykładowo tak:
(tego zdjęcia akurat tu wcześniej nie wrzucałam, bo Zosia jest jakaś dziwnie skrzywiona - akurat ją wtedy gin obudził i nieszczególnie jej się to podobało. To jest 32 tydzień, o ile dobrze pamiętam)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bild (23)a [640x480].jpg (32,2 KB, 44 załadowań)

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 20:48   #3068
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Oj to musisz iść do dentysty, nawet jak przestanie boleć
boję się,ale muszę iść
Cytat:
Super, że po wizycie wszystko w porządku
Kilogramów nie jest dużo, a zresztą to pewnie zatrzymana woda w organizmie. Tym bardziej, że puchną Ci nogi
tez tak myślę,wody pije dużo a i Maluch swoje waży
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 20:49   #3069
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Da się podwinąć do połowy uda. I guziczki są, można je łatwo przeszyć jak coś
Zresztą to tylko spodnie przejściowe na lato
Uwielbiam tą gumę przy spodniach z H&M. jest mega wygodna i nadaje fajny kształt brzuszkowi
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 20:51   #3070
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
boję się,ale muszę iść

tez tak myślę,wody pije dużo a i Maluch swoje waży

Nie ma czego się bać Byłam ostatnio u dentysty i wiem co mówię A zapisałaś się może na wizytę czy Cię już nie boli i zapominasz chwilowo o stomatologach?

Stary 2012-05-21, 20:54   #3071
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma czego się bać Byłam ostatnio u dentysty i wiem co mówię A zapisałaś się może na wizytę czy Cię już nie boli i zapominasz chwilowo o stomatologach?
A masz śliczne ząbki

Zdjęć z 3d / 4d już nie wrzucaj, chodziło mi tylko o opinię.

Depoison - pamiętam Zosię, ale nie wiedziałam, że masz łożysko na ścianie przedniej - dzięki
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 20:57   #3072
Soleilka
Zakorzenienie

Idę się położyć. Żebra tak mnie bolą, że łzy mi same lecą
Żadna pozycja mi ulgi nie daje...

Bloguję
Stary 2012-05-21, 20:58   #3073
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
A ja już wróciłam z miasta. I powiem Wam,że albo jestem nienormalna albo mam jakiegoś pecha jeśli chodzi o apteki. Pewnie niektóre z Was pamiętają moją przygode kupowania butelki w aptece.
Dzisiaj poszłam do innej apteki , po te majtki siateczkowe-ale nie było. I zapytałam się czy dostane jakiś krem chroniący przed słońcem dla noworodka. Farmaceutka mówi " A ile dziecko ma?" .Odpowiadam,że mówiłam że chce dla noworodka, a dziecka jeszcze nie ma. Na co ona mi mówi ,że wszystkie kremy są od 3 m.ż. i że przecież taki maluch i tak jeździ osłonięty w gondoli . I że lepiej jak kupie takie rzeczy po porodzie. (Za mną stała kobieta koło 50tki i mówi"tak ma pani racje,bo po co teraz przed narodzeniem kupować " .
Już chciałam wychodzić, a tutaj słysze ,jak farmaceutka która była w innym pomieszczeniu mówi" Dlaczego ty mówisz że nie ma kremu dla noworodków?" A ta farmaceutka mówi " Bo i tak nie ma sensu żeby pani teraz kupowała jak jeszcze dziecka nie ma na świecie" . A ta druga farmaceutka jej odpowiada " Ale to nie powinno ciebie interesować, pani chce krem dla noworodka bo woli przygotować wszystko przed narodzinami i mieć już go w domu.Proszę daj ten krem z Ziajki" . Ta z wielką łaską dała mi ten krem, ta kobieta co stała za mną patrzyła na mnie jak na kosmite . Na koniec pani farmaceutka,która kazała mi dać krem z ziajki przeprosiła mnie za swoją koleżanke i dała jakiś krem czy maść do brodawek -gratis .
O kurde, a co to ją interesuję czy Ty masz już dziecko czy nie. Jesteś klientem, życzysz sobie krem dla niemowląt i tyle...a tu jeszcze jakieś komentarze. Brak słów
Cytat:
Jakby któraś z Was się głowiła nad tym co zjeść na obiad: http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...a/przepis.html robiłam wczoraj mniam
wygląda pysznie
Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, piszę z tel męża-dobrze że ma net. Jesteśmy z Dorotka w szpitalu-lekarka wyslala nas na emergency bo była bardzo rozpalona. Czekemy na wyniki krwi, moczu i rentgena. Temperatura powoli jej spada, mam nadzieję że nie zostawia jej tu na noc. Na pewno nie ma ospy-ta wysypka u córki koleżanki jest od potowek. Buziaki dla was, odezwe się nie wiem kiedy ale raczej już z domu.
Oj, to się porobiło. Mam nadzieję, że wszystkie badania zrobią, przepiszą leki i będziecie mogli wrócić do domku. Ważne, że Dorotka jest pod opieką za szybki powrót do zdrowia.

A ja byłam z mężem w kinie dzisiaj, u nas w dzień było tak duszno i parno. Zero wiatru i 30 stopni. Dobrze, że przypomniało mi się, że mam wiatrak i mąż pojechał po niego, bo został w piwnicy u rodziców. Ulga wtedy była niesamowita jak sobie zapuściłam na siebie
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 20:59   #3074
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
A masz śliczne ząbki
Dziękuję

Stary 2012-05-21, 21:09   #3075
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Czy jest tu ktoś kto:
- ma łożysko na ścianie przedniej
- robił zdjęcia 3d/4d buzi malca i wyszły wyraźne?
Moje były wyraźne, ale gin, który je robił twierdził, że mam łożysko na ścianie tylnej. Dziwne o tyle, że dwóch ginów z mojej przychodni twierdziło, że na przedniej. Zdaje się, że jest z boku i zachodzi trochę do przodu, a trochę do tyłu, bo wg mojego gina było tam, gdzie wyrostek. Dodam, że ten od 3D/4D podkreślał, że wszystko tak dobrze widać, bo jestem szczupła.
Przy okazji krytykował mamuśki z nadwagą, co mnie osobiście raziło.
Cytat:
Ad.1 Tak, ale u mnie 36 - 37 tydzień to i tak lipiec. A do tego czasu, tak jak pisałam, wyprałabym 40 razy
Na pewno zdążysz. Najważniejsze jest skompletowanie wyprawki, a z ubranek na początku będą potrzebne tylko te dla noworodka.

Soleilka - zdrowiej.

Właśnie zjadłam szóste kiwi.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 21:10   #3076
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Tak z ciekawości jakie imię wybrałabyś dla dziewczynki?

I mam jeszcze pytanie dentystyczne: babcia poszła do stomatologa bo bolała ją 6, podobno ma próchnicę, nie może jeść nic ciepłego ani zimnego. Pani lekarka nie zrobiła nic bo powiedziała, że nic się nie da zrobić - popsikałam tylko czymś. Tak może być? Nie znam się i może jest to jak najbardziej prawidłowe działanie. Chociaż nieco to dla mnie bo jak chodziłam do dentysty do stomatolog zawsze coś robił

Jestem pod wrażeniem
Ad1. już kiedyś pisałam- Kalinka
Ad2. Coś mi tu nie gra, bo jak jest próchnica, to leczenie (z wierceniem i wypełnieniem)jest konieczne. Z kolei postępowanie tej dentystki wskazywałoby na nadwrażliwość szyjki (wtedy też ząb mocno reaguje na zimno i ciepło)- wtedy można poprzestać na smarowaniu specjalnym preparatem zamykającym kanaliki zębiny i znoszącym ból i jest ok.
A przeszły jej dolegliwości po tej wizycie?
Ad3.
Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
no to super,że coś takiego jest w ogóle.. ja dzisiaj kupiłam wafelki z Wawelu dla diabetyków... są bez cukru czego nie da się ukryc w smaku. ale przynajmniej coś mam do pochrupania
Ja kupiłam wcześniej ciasteczka dla diabetyków, słodzone fruktozą, ale okazało się że są z mąki pszennej która mi nie służy więc nie mogę ich jeść
Cytat:
Fajne
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 21:10   #3077
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, piszę z tel męża-dobrze że ma net. Jesteśmy z Dorotka w szpitalu-lekarka wyslala nas na emergency bo była bardzo rozpalona. Czekemy na wyniki krwi, moczu i rentgena. Temperatura powoli jej spada, mam nadzieję że nie zostawia jej tu na noc. Na pewno nie ma ospy-ta wysypka u córki koleżanki jest od potowek. Buziaki dla was, odezwe się nie wiem kiedy ale raczej już z domu.
biedna, oby szybko wyzdrowiała

Cytat:
Jesteśmy już po wizycie Mikołaj waży 2005g jest duży - ginka nazwała go KLOCEM hehe. Buźka, nos i stopy po tacie
super, ale duzy

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."

Edytowane przez ewka5891
Czas edycji: 2012-05-21 o 22:00
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 21:14   #3078
ajka89
Zadomowienie

W ogóle, dzisiaj mój mąż chciał mi kupić jakiegoś łaszka, buty, torbę cokolwiek. A mu się to rzadko zdarza...ale wiecie co..ja w ogóle nie mam ochoty za zakupy. Najchętniej zaszyłabym się w dresie w domu...nic kompletnie na mnie nie pasuję. Czuję się jak czołg jak wychodzę na ulicę...nawet zbytnio nie mam ochoty się ładnie ubierać, ani malować...jakaś chandra mnie dopadała. Jak to mówi Ciastek- mam chyba dzień paszteta, a raczej dni
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 21:14   #3079
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
A ja byłam z mężem w kinie dzisiaj, u nas w dzień było tak duszno i parno. Zero wiatru i 30 stopni. Dobrze, że przypomniało mi się, że mam wiatrak i mąż pojechał po niego, bo został w piwnicy u rodziców. Ulga wtedy była niesamowita jak sobie zapuściłam na siebie
U nas też taka duchota, ale wiatraki mamy w każdym pomieszczeniu, bo mąż nie cierpi upału i czasem nawet dwa naraz na siebie puszcza
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 21:18   #3080
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
W ogóle, dzisiaj mój mąż chciał mi kupić jakiegoś łaszka, buty, torbę cokolwiek. A mu się to rzadko zdarza...ale wiecie co..ja w ogóle nie mam ochoty za zakupy. Najchętniej zaszyłabym się w dresie w domu...nic kompletnie na mnie nie pasuję. Czuję się jak czołg jak wychodzę na ulicę...nawet zbytnio nie mam ochoty się ładnie ubierać, ani malować...jakaś chandra mnie dopadała. Jak to mówi Ciastek- mam chyba dzień paszteta, a raczej dni
witam w klubie

jutro chyba zapisze sie do fryzjera, moze chociaz pocieniuje włosy, moze to cos da...

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 21:18   #3081
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Ad2. Coś mi tu nie gra, bo jak jest próchnica, to leczenie (z wierceniem i wypełnieniem)jest konieczne. Z kolei postępowanie tej dentystki wskazywałoby na nadwrażliwość szyjki (wtedy też ząb mocno reaguje na zimno i ciepło)- wtedy można poprzestać na smarowaniu specjalnym preparatem zamykającym kanaliki zębiny i znoszącym ból i jest ok.
A przeszły jej dolegliwości po tej wizycie?
Mówiłam babci, żeby poszła do innej dentystki - chociaż do tej chodzi od lat i jej ufa Dolegliwości po wizycie nie przeszyły...
Dziękuję bardzo za opinię Koniecznie będę namawiać babcię na wizytę u innego lekarza.

Stary 2012-05-21, 21:21   #3082
Linka25
Zakorzenienie

Maciejka - u mnie w opisie jest napisane, że łożysko mam na ścianie przedniej i bocznej lewej

A czy ktoś pamięta może, czy przed usg lepiej mieć pełny pęcherz czy odwrotnie, pusty? Coś mi się kojarzy że ma to wpływ na jakość obrazu.
Stary 2012-05-21, 21:21   #3083
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
za napisanie mgr i za wyniki też

Cytat:
gratulacje klocusia

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 21:25   #3084
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
witam w klubie

jutro chyba zapisze sie do fryzjera, moze chociaz pocieniuje włosy, moze to cos da...
Ja też mam dzień a raczej dni paszteta. Ale jutro do fryzjera, nadal będę gruba ale może z lepszą fryzurą

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Cytat:
ale extra..
niech rośnie!

moja Mała była nazwana jedynie "średniaczkiem" ;( Ale to też dobrze

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-05-21 o 21:26
Stary 2012-05-21, 21:27   #3085
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
A czy ktoś pamięta może, czy przed usg lepiej mieć pełny pęcherz czy odwrotnie, pusty? Coś mi się kojarzy że ma to wpływ na jakość obrazu.

Ja miałam zawsze pusty Podobno ma to większe znaczenie na początku ciąży.

Stary 2012-05-21, 21:29   #3086
chmielinka
Zadomowienie

a my z małżem byliśmy dziś na zakupach w biedronce i Naturze, gdzie udało mi się kupić ostatnią paczkę pampków mini 72 szt za 34,99 zł
tak myślę sobie że dobrze jest jednak ciut wcześniej zabrać się za kompletowanie wyprawki bo już teraz widzę jak dużo zaoszczędziliśmy

Franuś
Stary 2012-05-21, 21:30   #3087
anna99302
Zadomowienie

Cytat:

Ja kupiłam wcześniej ciasteczka dla diabetyków, słodzone fruktozą, ale okazało się że są z mąki pszennej która mi nie służy więc nie mogę ich jeść

Fajne
A czemu ci nie służy?
Cytat:
U nas też taka duchota, ale wiatraki mamy w każdym pomieszczeniu, bo mąż nie cierpi upału i czasem nawet dwa naraz na siebie puszcza
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 21:32   #3088
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
ja już jak zapisywałam się na połówkowe to mi położna powiedziała że na tym etapie ciąży pełny pęcherz nie ma znaczenia. Mówiła nawet że lepiej aby był pusty dla własnego komfortu bo badanie trochę trwa i po co się męczyć. Ja nie wiem jak to jest ale pewnie ma racje

Franuś
Stary 2012-05-21, 21:38   #3089
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Własnie doczytałam w necie, jest tak jak piszesz.
Stary 2012-05-21, 21:46   #3090
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też mam dzień a raczej dni paszteta. Ale jutro do fryzjera, nadal będę gruba ale może z lepszą fryzurą
no właśnie dlatego też sie zastanawiam nad fryzjerem tylko nie wiem czy to coś da, bo jak sie dowiedziałam o ciąży to moje długie włosy ścięłam do szyi nie wiem co mi wtedy strzeliło do głowy... troche odrosły, ale jedynie moge je troche pocieniowac dla odświeżenia, bo z długości nie ruszam, chce znowu długie
Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
ja już jak zapisywałam się na połówkowe to mi położna powiedziała że na tym etapie ciąży pełny pęcherz nie ma znaczenia. Mówiła nawet że lepiej aby był pusty dla własnego komfortu bo badanie trochę trwa i po co się męczyć. Ja nie wiem jak to jest ale pewnie ma racje
zgadzam sie z położną

przed zajściem gdy miałam często robione usg jajników gin kazał mieć pełen pęcherz, bo lepiej widać, ale za to jak ja sie męczyłam jak mnie ugniatał a mi już prawie po nogach leciało

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości