|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
dziewczyny - chyba opłaca się kupić Odkrywczy Domek Kiddieland za 30zł używany, no nie? jutro jestem umówiona z babką w Rze po odbiór po egzaminie
mówiła że jest w bdb stanie, wszystko działa bez zarzutu a sprzedaje tak tanio bo chce się pozbyć i nie zalezy jej żeby zarobić na tym.ale się cieszę
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-05-21 o 14:21 |
|
|
|
#962 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Beatko pewnie ! Ja ten domek kupię damie na roczek na dzień dziecka dostanie inny prezent
Zapytaj czy nie ma jeszcze jednego domka ;?)
|
|
|
|
#963 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
heheh no to mamy taki sam mężczyzno gust ![]() Cytat:
3 zupki chińskie (dwie pikantne jedna łagodna) zalewasz wrzątkiem, ale tylko tak żeby makaron nabrał wody i był miękki nie żeby pływał dodajesz te przyprawy ja tłuszczu nie daję studzisz ten makaron dodajesz sałatę pekińską kukurydzę, marchewkę startą na "buraczane" wiórki i majonez kielecki PYSZNEEEEEEEEEEEEE![]() Beatko łap domek i ani się nie oglądaj! a za egzaminy trzymam oczywiście kciukasy
|
|
#964 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak z głupia przeglądałam ogłoszenia na tablicy.pl i mi się rzuciło w oczy że tylko 30zł a na all używki chodzą po min. 65-75zł więc chyba okazja jak nic.Cytat:
dam znać jak namacalnie zbadam - tzn jutro czy zakup udany ![]() dzięki za kciuki - przydzadzą się
|
|
|
#965 | |
|
Zadomowienie
|
ale ja już duży jestem!
![]() Cytat:
za szybką wizytę i wyniki ![]() moj tz wstał dziś lewą nogą..... mały padł, dlugi spacer go zmorzył szukam bramek ograniczających wybieg dla dziecka, dziś wlazł w kable, nic sie nie stało poza płaczem, jak śmiałam go z takiej zabawki zabierać Brumek, u Ciebie na filmiku widziałam barierki, polecisz kogoś?
|
|
#966 |
|
Zakorzenienie
|
Jest!
Dziękuję tym, które mi klikały Pierwsze zwycięstwo
|
|
|
|
#967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#968 |
|
Rozeznanie
|
hej
![]() jestem, żyję (iustyna bardzo mi miło, że mnie wywołujesz Ostatnio nie jestem zbyt towarzyska - znowu mam okres w życiu, ze chowam się do "nory" i trochę brak mi sił witalnych. Rola matki pracującej jak na razie mnie przerasta i muszę sobie wszystko jakoś poukładać w życiu. Nie mam czasu dla siebie, poprostu nie mam...pewnie za długo tak nie pociągnę, dlatego muszę jakoś przeorganizować priorytety... Karolcia moja ma już 10 miesięcy ![]() Najlepiej jakbym na bieżąco Wam pisała co u nas, a nie teraz jakieś sprawozdanie zdawać...ech... Napiszę chociaż co wczoraj mnie rozśmieszyło - Karola w czasie kąpieli "zaciąga" wodę z wanienki Centralnie ładuje głowę między nogi i siorbie wodę ![]() Oczywiście "nie wolno" to sobie mogę mówić do woli ![]() Jutro z rana ponadrabiam Was troszkę - będę miała luźniej w pracy
|
|
|
|
#969 |
|
Zakorzenienie
|
![]() gratulacjepoczątek dobrej passy ![]() a ja się pochwalę że bukiet dla mamy z pocztykwiatowej.pl udało się wygrac mojemu bratu http://blog.groupon.pl/2012/05/16/dz.../#comment-5305 będzie fajny wspólny prezent dla mamy - startowaliśmy oboje w nadziei że komuś z nas się uda wygrac
|
|
#970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mama na pewno się ucieszy ![]() Patrzyłam na te konkursy ale teraz nie ma żadnego. Będę śledziła
|
|
|
|
|
#971 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ale wiecie, że dzień ojca to dopiero za miesiąc? Bo tak się wszystkie szykujecie, a przecież najpierw dzień matki
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Z tym że u nas pełnią trochę inną rolę niż z założenia. Bo normalnie z nich się taki zamknięty ze wszystkich stron płotek z furtką robi. A ja częścią tych barierek zastawiłam po prostu szafkę z nagrywarką i regał z książkami. A Tymmek uwielbia za to łapać i szarpać ![]() Ale będziesz pachniała
|
|
#972 |
|
Zakorzenienie
|
![]() w końcu jestem już jedną nogą pani magister ekonomii
|
|
#973 |
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy dzisiaj w Biedronce popatrzeć
Niewielkie zakupy.Radek tak strasznie piszczy do tych biedronek które z sufitu zwisają. Pytałam czy jest możliwość zdobycia takiej biedronki dla dziecka ale nie dały. Nie mogą. Szkoda. I tak się zastanawiam co zrobić. Zapytam jeszcze znajomej bo pracuje w biedronce, jak się nie uda to sama mu zrobię ![]() ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Jadę z nowym konkursem ![]() Proszę o Wasze głosy
|
|
|
|
#974 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Dziewczyny, a czy te odkrywcze domki są jakiś innych firm niż kiddieland? Z chęcią bym kupiła Szymciowi, ale kiddieland nie mogę znaleźć :/
|
#975 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem dokładnie - ale przypuszczam że na pewno są
|
|
#976 |
|
Wtajemniczenie
|
świetny pomysł z tym bonem, tylko u nas castorame otwieraja jakoś koło września
|
|
|
|
#977 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na allegro widziałam kilku metrowe, ale nie wiem czy to można w częsciach używać, część tu, część tam, bo nie chce go zamykać, potrzebuję zrobić kilka barykad, przed tv, cześcią z jadalnią etc
|
|
#978 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziś znów cisza wieczorna?
Marzenko - jak tam urlopik? podczytujesz
|
|
#979 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku dlaczego smutne. Dla mnie normalne, ze dziecko wchodzi w relacje z innymi ludźmi, potem są przyjaciele, grupa koleżeńska, chłopak/dziewczyna itd. nie mamy dzieci na wyłączność.
Byliśmy dziś w piaskownicy. Moje dziecko miało całą pupę w piachu
|
|
|
|
#980 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już przybyłam. Dzieć śpi, mleka nie chciała na noc, idzie do zlewu.
Scio dzięki Ci za te słowa, tak to opisałaś że do mnie trafia Naprawdę wiele pracy kosztowało mnie to, że w tej chwili stosunki z teściową są o wiele lepsze, i się nie trzęsę że Sara z nią przebywa. W weekend z nią siedziała, dzisiaj byłam u lekarza, tż mi towarzyszył, a Sarę zostawiliśmy z babą, wyluzowałam w tej kwestii. Kiedyś tż by z nią został, albo pojechałaby z nami Nawet nie wkurzyło mnie to, że założyła jej legginsy bo była w samych bodach, stwierdziła że w domu jakoś chłodniej. I podłożyła pod głowę złożony rożek na dwa do spania w łóżeczku, mimo że śpi na płasko ostatnio.... Następnym razem zwrócę jej delikatnie uwagę. Apropo wizyty u edno: wiecie na kiedy udało mi się zarezerwowac nastepny termin? październik Dziękujemy za życzonka
|
#981 | ||||
|
Zakorzenienie
|
No tak
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chodziło mi o to, że część z nas nie lubi teściów/teściowych, dlatego raczej nie cieszy ich to, że dziecko jest z nimi blisko ![]() Ale mieliśmy zabawowy dzień Tymek prawie już staje na nóżki, choć wczoraj wydawało się to jeszcze odległą perspektywą ![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Cytat:
|
|
#982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: tak trzymaj kochana
|
|
|
#983 |
|
Zadomowienie
|
Hej laski!
Widzę, że teraz Telikowe piersi wiodą prym. (ja też zwróciłam na nie uwagę- bardzo apetyczneTelik, zdjęcia przepiękne. Można się zakochać i w Was i w Majorce. Brawa dla stojącego Jasia. ![]() Brumku, fajne te "drobiazgi" od tż. Madzia, ależ on "wydoroślał" i jak pięknie stoi. ![]() Beata, Beata, Patik, Marina, trzymam kciuki za Wasze ostatnie egzaminy i obronę! ![]() Agadus, zdrówka dla Was- choróbska precz! U Nas ciąg dalszy pięknej pogody, ludzi malutko, więc plaża jest cała dla Nas. Walczymy jedynie z wszędobylskim piaskiem, który włazi jej pod pieluszkę i sieje spustoszenie.![]() Uwaga, próbuję zamieścić zdjęcie robione dzisiaj z telefonu. Jeśli się uda, to na pierwszym planie widać Hanię, a z tyłu jest dwuletni Gustaw który ją dzisiaj zawzięcie podrywał.
|
|
|
|
#984 |
|
Zakorzenienie
|
Lili mi też dzisiaj przyszła paczka z konkursu Luksji.
Żele są dużej pojemności, myślałam że to 250 ml wszystko będzie ![]() Płyn czekolada+pomarańcza obłędny zapach Dziękuję jeszcze raz wszystkim za kliki, i....proszę o jeszcze, w nowym konkursie
|
#985 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny banerki z Perfektą nam nie działają na wizażu
|
|
|
|
#986 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie widz, nie wiem o co chodzi
|
#987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dzięki za kciuki - oby pomogły no faktycznie coś nie halo z tym - chyba coś niedopracowane mają - pewnie niedługo usuną błąd ![]() tak możecie mi klikać https://wizaz.pl/akcje/perfecta/peel...uid=207646&k=a też się skusiłam - przez Was :P
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-05-21 o 21:28 |
|
|
|
|
#988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Beatka jak to zrobić? Żeby link działał? |
|
|
|
|
#990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zdjęcia piękne - nadają się na jakiś konkurs! Kto tyle babek postawił? ![]() Plaża faktycznie pusta się wydaje
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:34.

dam znać jak namacalnie zbadam - tzn jutro czy zakup udany 

klask i: