|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II
) gratuluje![]() dobra dziewczyny ja musze uciekac bo wlasnie dostalam smsa od meza ktora lezy na lozku: "nie wiem czy zauwazylas ale od ponad 2 godzin jestem juz w domu... tesknie" ;] |
|
|
|
#4142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przeciez to juz malutki czlowieczek .. no chyba ze zycia nie znam ..
|
|
#4143 | ||||||
|
Raczkowanie
|
dziękuję dziewczyny za kciuki
Nie miałam jednak usg ":genetycznego" maleństwo jeszcze za małe, a poza tym ustawił się tak, że było widać tylko dłonie stopy i głowe z góry. nie dało się nic zmierzyć . Ja przytyłam tylko 1 kg i jestem w szoku, bo z Marta miałam już pewnie z 8 . Idę 30 maja jeszcze raz, może teraz się da urwisa pomierzyć.Oprócz tego pytałam sie o witaminy, bo biorę tylklo kwas foliowy. nie kazał mi nic brać . I mam problemy z moją niedoczynnością tarczycy. Widziałam, że wyniki troche wykraczają pooza normę, ale nie wiedziałam, że ta norma dla cieżarnych jestb inna.Ogólnie jestem mega zadowolona z mojego lekarza ![]() Ja miałam kamerzystę - film oglądaliśmy tylko raz. Jedynie mojemu tacie się przydał - oglądał go już chyba ze 100 razy więc uwarzam, że to zbedny wydatekCytat:
Cytat:
)Cytat:
![]() Pola świetne imię Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4145 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nawet jak sie dowiesz. Tylko sie wiecej człowiek stresuje.
|
|||
|
|
|
#4146 |
|
Wtajemniczenie
|
DeKajka oj zycia nie znasz tu dziewczyny w kolejkach na aborcje to codziennie jak po bulki do sklepu brak slow.
Dojotka idz nie daj mezu czekac Monia super ze wizyta udana Edytowane przez Today_Tommorow Czas edycji: 2012-05-21 o 21:25 |
|
|
|
#4147 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Super
![]() Cytat:
Uwielbiam 3d ![]() Dziewczyny trzymajcie jutro o 10 mocno kciuki, bo mam spotkanie z promotorem Jak mi w miarę przyjmie te moje wypociny, to może w końcu zacznę "normalnie" wykorzystywać L4 ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
![]() Zapomniałam wcześniej Ci napisać - cieszę się, że wynik wyszedł dobrze
|
|
#4148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zeby zabic swoje dziecko w 20 tygodniu .. trzeba nie miec serca.. rozumiem sytuacje kiedy jest pewne ze dziecko i tak nie przezyje , ze jest zagrozenie dla zycia matki ale w innym przypadku nie ma usprawiedliwienia ..
|
|
#4149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy zdecydowałabym sie na aborcje, gdybym wiedziała, że dziecko bedzie chore. Prędzej bym je oddała, niż zabiła. To jest zdecydowanie za trudny temat na taką godzine Bedziemy miały zdrowiutkie dzieciątka A wiecie, bo tż ma 22.05 urodziny (jutro), 28.05 mamy rocznice ślubu, a 8.06 mam swoje urodziny, wiec moi rodzice i babcia zrobili nam prezent i kazali mi dziś wybrac sobie jakiś porządny odkurzacz Wybrałam sobie taki mały śliczny, z filtrem HEPA, itd Jestem bardzo zadowolona, bo kurzy sie w domu, a tż ma alergie Ale dziś mam dzień
|
|
|
|
|
#4150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4151 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mój Tż raz ze mną i może ze dwa razy przy okazji oglądania ze znajomymi czy rodziną. no właśnie ja też zapomniałam, że jest takie fajne imię i ma super zdrobnienia Seba, Sebcio, Sebuś, Bastek, które mi sie bardzo podobają bo naprawdę nie mam innego pomysłu na imię dla chłopca, dla dziewczynki zresztą też nie bardzo, bo wydaje mi się że każdego imienia jest pełno
|
|
#4152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4153 |
|
Wtajemniczenie
|
Happy_eve dziekuje kochana
DeKajka ja rowniez mialam rozne mysli jak zaszlam w ciaze z Filipem, ale szybko minely ![]() Mistiqquue heh a ja mam imieninki 23.05 |
|
|
|
#4154 |
|
Zakorzenienie
|
Własnie wyslalam TŻeta po rożka .. jakos tak nagle mi sie zachcialo
![]() Wszystkie juz chyba spia .. Ja tez juz powinnam sie polozyc .. jutro pobudka o 6 Zjem i do łóżeczka .. Widzimy się jutro ..
|
#4156 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czy wy tez jestescie takie slabe?? odkad jestem w pl to pogoda mnnie dobija,źle mi sie oddycha i wciaz bym spala |
|
|
|
|
#4157 |
|
Zakorzenienie
|
tak nasze, ale po 1o zl za kg... duzo ich w tym roku nie bedzie bo wymarzly, u mojej mamy polowa sadzonek padla
musso4 Mooonia super ze wszystko w porzadku!!! czytałyście? https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=616829 masakra trafic do takiego szpitala... |
|
|
|
#4158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uff przeczytałam wszystko i mogę iść spać : ))) do jutra ; * |
|
|
|
|
#4159 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja dziś jak szliśmy spacerkiem i popatrzyłam na moją małą rodzinke, stwierdziłam, że idealnie by nam się synek wkomponował I odrazu wyobraziłam sobie męża trenującego małego od 1 dnia życia. Tż był piłkarzem - teraz tylko tak sobie kopie w amatorskiech ligach i całą miłość do piłki przelewa na mała. Ona ma już chyba z 5 piłek piłkarkich, ostatnio za nią po sklepie biegał i chciał przymierzyć koszulkę piłkarską włoch, aż się ekspedientki śmiały bo ją tak ładnie prosił. A tak to my byśmy mogły sobie paznokcie malować a oni by w piłę grali .Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oj moje też. Ostatnio mnie mama uświadomiła jak dla maleństwa wygrzebbałam kilka rzeczy w lumpku, że w piwnicy stoi 20 siatek ciuchów po Marcie 0-6miesięcy + jeszcze ciuchy które pożyczyłam przyjaciólce dla chłopca Ale jak tu nie kupić, jak takie piękne body np za 1,50 zł![]() Cytat:
. Też bym chciała powykorzystywać L4, ale moje dziecko przechodzi jakis okres dziczy ja już mam dość, taka grzeczna była jak była malutka![]() Cytat:
wszycy będą cię wyręczać w jakis projektach no bo ty masz male dziecko, notatki pod nos, niektórzy wykładowcy karzą zajmowac się dzeciątkiem i przyjśc tylko na zaliczenie. dlatego ja od września, mam zamiar wrócić na moje przerwane studia magisterskie![]() Cytat:
Cytat:
pewnie znowu dojdziemy do porozumienia dopiero po porodzie![]() A jeszcze a propo płci. Dowiem się dopiero w 20 tygodniu (jeszcze 8 tygodni ). Mój lekazr powiedział, że ma taka zasadę, że nie mówi płci póki narządy nie są do konca wykszrałcone ,nie chce nikomu mieszac w glowie. Jak chce to moze mi na nastepnej wizycie powiedziec, ale wtedy to zostana 4 tygodnie wiec wole poczekac, zeby jego zasad nie lamac poza tym chcialam miec niespodzianke, wiec i tak dowiem sie 20 tyg szybciej niz zakladalam
|
||||||||
|
|
|
#4160 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
......................... ...... Kochane idę już lulac ! Słodkich snów o maluszkach
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
||||
|
|
|
#4161 |
|
Zakorzenienie
|
Za mną chodzą truskawki od poczatku ciąży
Zobaczcie, ile ja już sie mecze ![]() Dobranoc
|
|
|
|
#4162 |
|
Zakorzenienie
|
gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za te jutrzejsze
)co do imion do synka mamy wymyslkone Tytus nikomu sie nie podoba ale nam tak, ja na poczatku bylam na nie etraz tylko tytus (mialam jeszcze wymyslone Sambor )dla dziewczynki:bardzo podoba mi sie Pola ale tez np Dobrochna, ale ta Pola chyba bardziej(tez z rodziny nikomu sie nie podoba oni naciskaja na Michalinę , Jędrzeja i Adrianne....ale to neich sami dzieci rodza i nadają) co do aborcji-nigdy bym sie nei zdecydowala, nie umialabym żyć z tą świadomoscia po prostu, na łeb bym dostała ale moj tzx kiedys chodzil krotko z dziewczyhna ktora przyznala mu sie po dwoch meisiacach ze w poprzednim dlugim zwiazku usunela ciąż(zwiazek trwal 7 lat, ten facet do tej pory nie wie ze byla w ciazy) moj tz z nią zerwal znajomosc bliższa, kontakt jakis tam jest nawet ta dziewczyne poznalam pracuje z dziecmi (taki paradoks jakos psycholog), mis ie chce pić wciaz ..patrze sobie na bukiety ślubne ![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- tak was nadrabiam i dopisuje ))co do preczuc ja mysle ze bedzie chlopak, ale nie wiem czy mam intuicje, raczej nie wiec zobaczymy ![]() ja sie ruchow doczekac nie moge tez dziewczyny uwielbiam lumpeksy!!!zaczelam do nich chodzic jak mialam 15lat(z mamą jeszcze) i od tej pory nakupilam tam naprawde sporo rzeczy, nie wydaje duzo na ciuchy a mam ich mnostwo nie meiszcza sieu nas w mieszkaniu wiec czesc jest w piwnicy ![]() mam tez torebki z lumpeksow, paski.nigdy nie kupilam butow no ibielizny oczywiscie.cala moja rodzinka chodzi do ciucholandow, moja mama kupuje tam ciuszki dla mojej siostrzenicy, dla siebie, brata, siostry, taty, firany, obrusy, maskotki..no siostra i mama sa maniaczkami )a jaka ja dumna jestem jak wychodze z sh z wielka paka za ktora dalam np 40 zł a normalnie to kilka stow bym wydala )wiem ze niektorzy nie lubia sh i nigdy nie chodza , mi zapach nie przeszkadza jedyne co na minus to to ze niektore babki wprost biją sie o ciuchy i by ci wyrwaly z reki )no ale to juz kwestia doswiadczenia ja się nie daję
|
|
|
|
#4163 |
|
Zadomowienie
|
Wróciłam z Aqua aerobiku, podczytalam zaległości i padam- ale sie melduję żeby nie było ze do skreślenia jestem
![]() ![]() Mooonia i Musso
|
#4164 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeeejku jak Ci zazdrozczę kopniaczków ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
heloł ![]() Wczoraj ugotowaliśmy z TŻ szpinak z kurczaczkiem i makaronem ![]() a na dziś jeszcze nie mamy pomysłu. za 39 dni wyprowadzka!! ![]() ![]() ![]()
|
|
|
#4165 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) Mąż powiedział, że to córeczka i koniec, nie przemówisz do rozsądku No ale fakt, że prawie żadne męskie imiona mi się nie podobają, co nie zmienia faktu, że chciałabym synusia najbardziej na świecie Na córunię się nie obrażę i wiem, że mąż oszaleje, jak to będzie dziewczynkaCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:-------------- Dziewczynki zanim wam cokolwiek napiszę muszę się pochwalić, że POCZUŁAM DZIŚ (PRZED CHWILĄ) PIERWSZE KOPNIACZKI DZIDZIUSIA!!!!!!! Siedzę w pracy i czytam wizaż a tu takie małe 'puk" tak mniej więcej na środku pomiędzy pępkiem, a kością łonową. Już od kilku dni czuję takie dziwne hmm "przelewanie", ale myślałam, że to jelita i nie chciałam zapeszyć. Teraz jesetm prawie pewna, że to TO Jak przykładam rękę lub się ruszam to cisza, ale jak siedzę nie ruchomo to takie małe stukanie, nawet teraz jak piszę do was to CZUJĘZ tego wszystkiego zapomniałam co miałam wam napisać.. Wczorajszy wyjazd do Warszawy to dramat. Staliśmy w korku w ten upał, w samochodzie było 40 stopni Masakra!! Mąż ciągle smęcił, bo chciał auto z kilmą, a ja uparłam się na garbuska (który jej nie ma) Co jak co, ale wczoraj byłaby jak znalazł. Zdjęli mu szwy i od dziś zaczyna rehabilitację. Na razie będzie przychodził do nas rehabilitant, a od następnego tygodnia już w poradni. (Dobrze, bo poszlibyśmy z torbami).No i najważniejsze! Byliśmy wczoraj w dość sporym sklepie z wózkami (akurat był obok lekarza) i obejrzałam "na żywo" wózki, które mi się podobają. Moim faworytem jest Maxi Cosi Mura 4 i tu moje pytanie do doświadczonych Używała go któraś z was? Jak się sprawdza? Opinie ma dobre, ale chciałabym jakieś newsy z pierwszej ręki.
|
|
#4166 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, witam wszystkie obecne i przyszłe mamusie.
![]() Jeżeli jest taka możliwość również chciałabym dołączyć do listy. Mam na imię Iza mam 26 lat i mam termin na 24.12.2012 Pozdrawiam
|
#4167 |
|
Rozeznanie
|
Wkleję wam fotki naszego wózeczka. Brązowy jak będzie synuś i fiolet dla córeczki
|
#4168 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam śpiochy ..
Cytat:
Witaj jaki masz fajny termin prezent pod choinke jak znalazl .. ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Cytat:
|
|
#4169 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też chcę ![]() Cytat:
![]() ![]() szykuje Wam się prezent pod choinkę
|
|
|
#4170 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia_11_83- gratuluje kopniaków .
![]()
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:34.

) gratuluje

. I mam problemy z moją niedoczynnością tarczycy. Widziałam, że wyniki troche wykraczają pooza normę, ale nie wiedziałam, że ta norma dla cieżarnych jestb inna.
bo ja nadal nie jestem przekonana, więc jak będzie chłopak to Sebastian, a jak dziewczynka to Małgorzata 
przeciez zespolu Downa nie da sie wyleczyc .. 

Klaudia 16.10.2009
Adam 18.11.2012

). Mój lekazr powiedział, że ma taka zasadę, że nie mówi płci póki narządy nie są do konca wykszrałcone ,nie chce nikomu mieszac w glowie. Jak chce to moze mi na nastepnej wizycie powiedziec, ale wtedy to zostana 4 tygodnie wiec wole poczekac, zeby jego zasad nie lamac

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)
Masakra!! Mąż ciągle smęcił, bo chciał auto z kilmą, a ja uparłam się na garbuska (który jej nie ma)