|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#511 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#512 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Cytat:
![]() Ciekawe ile mi przybyło ![]() W 22t miałam +4kg Ładny brzusio ![]() Cytat:
![]() Zdaniem innych się nie przejmuj, naszą Melcie też krytykują na okrągło ![]() ![]() ![]() A Lauritkę znam jedną, ta to ma życie ![]() Wyślij na PW do Sojki, myślę, że coś z tym zrobi ![]() Też ostatnio obmyślałam plan zrzucania kgramów jak już będę po ![]() ![]() Dziewczyny. Myślałam, że na zawał padnę ![]() Uczę się na jutro, namiętnie powtarzam wszystko, co mi wiadomo i nagle na sygnale pod blok policja, po chwili straż pożarna. O co chodzi ![]() ![]() Jakiś dowcipniś sobie zażartował i wezwał tych wszystkich ludzi. Nie wiem, co to był za de.bil ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#513 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#514 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#515 |
Raczkowanie
|
Ide dziewczyny poczytac ksiazke czy cos
![]() takich klopotow ze snem jak w ciazy to nigdy nie miałam, ech... dobranoc, kolorowych snow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#516 |
Zadomowienie
|
colds: to jak to jest zart to niezle go bedzie kosztowal!
ja mam tylko taka cisza nadzieje ze moje dziecie bedzie bardzo niezarte i bedzie duzo chcialo mleczka bo takie jedno karmienie to ponoc 600-700kacl tak wiec moze spasc poznije szybko. plisss oby!!! ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- muminek: ja tez padam w takie upaly. poszlam sie polzyc po 19 i zasnelam. wstalam 20.30 i teraz bede prasowac bo co tu robic ![]()
![]() ![]() ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach http://axxxasworld.blogspot.com/ ![]() albo stylizacji rzęs http://lvlinsrzesy.blogspot.com/ ![]() ![]() ![]() "lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic" |
![]() ![]() |
![]() |
#517 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-05-21 o 21:15 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#518 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cześć wszystkim!
![]() Właściwie powinnam się żegnać bo już uciekacie w poduchy, ale po 21 z pracy wróciłam i teraz mam chwilę .[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34244319]dziewczyny a ile kupujecie tych podkładów bella mama?4 paczki wystarczą? bo po jakim czasie mozna sie przerzucic na zwykłe podpaski?[/QUOTE] Ja musiałam jeszcze używać jakiś tydzień po wyjściu ze szpitala bo tak ze mnie ciekło. Potem zwykłe podpaski. W szpitalu u mnie dają więc 4 do domu to chyba nawet za dużo. Cytat:
A o tym ochraniaczu to nie słyszałam ![]() Cytat:
A może Ty w domu, a Tż na spacerze? ![]() Cytat:
![]() Ale mam nadzieję, że jak się tak zdarzy to mnie nie wyrzucicie co? ![]() Zresztą młodego urodziłam po terminie. I gratuluję wizyty Cytat:
![]() Chodzi o to, że jak zaczyna się 38 tydzień to dziecko spokojnie może już na świat przychodzić bez żadnych obaw. Wszystko ma w pełni wykształcone i już tylko zwiększa masę. Bo w 36, 37 tygodniu jest obawa, że będzie leżeć w inkubatorze. W pierwszej ciąży kazał mi iść na zwolnienie 1, 5 miesiąca przed porodem. A potem byłam zła bo urodziłam po terminie. I to jeszcze namówiłam męża na przytulanko mając nadzieję, że się uda i nie wiem czy to był zbieg okoliczności, ale kilka godzin później odeszły mi wody ![]() Edytowane przez katiem Czas edycji: 2012-05-21 o 21:40 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#519 |
Zadomowienie
|
bo w de to wywoluja takim koktajlem specjalnym : truskawki zmielone+szampan+olej rycynowy. ale to polozna podaje wedle jakiejsc specjalnej receptury. i podobno po tym czysci najpierw elegancko i natepnie dostaje sie skurczy. ale to nie zawsze podaja. moja bratowa miala przy 3 dziecku bo drugie urodzilo sie prawie 5kg i nie chcieli zeby sie kobieta znowu meczyla to w 38 jej tym koktajlem wywolali.
a co przytulania ze przyspiesza to tez czytalam. ale to chodzi o samo zblizenie czy o cos tam zawarte w spermie co przyspiesza rozwarcie bo sie szyjka zmiekcza?
![]() ![]() ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach http://axxxasworld.blogspot.com/ ![]() albo stylizacji rzęs http://lvlinsrzesy.blogspot.com/ ![]() ![]() ![]() "lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic" |
![]() ![]() |
![]() |
#520 | |||
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34240902]
to tak jak ja ![]() I jedno i drugie? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez aaliyah Czas edycji: 2012-05-21 o 21:56 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#521 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a ten koktajl to nieźle ![]() Ja po prostu szukałam sposobu - chodziłam na długie spacery, sprzątałam generalnie dużo ruchu i nic. A miałam jakieś paranoje, że dziecko będzie wielkie i będę mieć trudny poród - czego bałam się bardzo. Ale 2 dni po terminie i 3580, 55 cm więc nie tak źle ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#522 |
Zadomowienie
|
Dobry wieczór kobitki,
dopiero udalo mi sie dokopac do komputera.. zakręcony dzień. Jutro wieczorem będę chciała zaktualizowac listę kontaktów na mailu, więc kobitki które jeszcze nie wyslaly swoich namiarów przez co nie maja dostępu na maila o zgłoszenie się przez pw ![]()
#523 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#524 |
Zadomowienie
|
Mamy wspólnego maila do ktorego mają dostęp dziewczyny na co dzień udzielające się, które juz się nawzajem dały co nie co poznać.
Znajduja się tam zdjęcia naszych brzuszkow, facjat, mężowie jacys też sie trafiali ![]() Jeśli będziesz nas regularnie odwiedzać i dasz się nieco poznać to rownież Cię tam zaprosimy ![]()
#525 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() gda bez przesady ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny ja rozumiem,że z tymi nr tel to dobry pomysl w razie czego ![]() ![]() Uważam,że te co mialy wczesniej dostep,te zaufane dziewczyny powinny miec dostep do meila bez wzgledu na tel. ![]() a my popoludniu wybylismy z domku i pozno wrocilismy. maly mnie podkopuje troszke,a reszta w domku juz spi wiec ja tez zmykam spac ![]() Iwoncia gratuluje synusia ![]() i reszcie dziewczyn też gratuluje ![]() ja mam wizyte dopiero na poczatku czerwca wiec jeszcze czas ![]() A co do majtek to ja mialam takie jednorazowe z siateczki ![]() ![]() a co do spacerow,to ja uwazam,że z maluchem sie powinno na spacer chodzic,nie uznaje stawiania ubranego dziecka naa balkonie. Uważam,że z maluszkiem na spacerki lepiej chodzic ![]() ![]() F na dzisiaj zmykam ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#526 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
dziewczyny o co chodzi z ta moda na ta zyrafe? http://zyrafa-sophie.pl/kolekcja-sop...w-pudelku.html na blogach modowych i mamowych z roznych stron swiata kazda mama ma ta zyrafe. wtf?
|
![]() ![]() |
![]() |
#527 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#528 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#529 | ||||||||
Zakorzenienie
|
![]() mam pomysł co do naszych kontaktów i maila w związku z tym, że nie wszystkie dziewczyny chcą dzielić się własnymi nr tel proponuję aby listę nr 25 dziewczyn przesłać im na pw, ze skrzynki usunąć ją i dostosować stare hasło, bądź aby dziewczyny które są na liście same ściągnęły listę kontaktów z maila - co Wy na to? wówczas unikniemy owej sytuacji ![]() ---------- Dopisano o 06:17 ---------- Poprzedni post napisano o 05:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
w takim razie trzymam by się nic nie pozmieniało, a imię już macie ? nic nie wspominasz ... haha od najmłodszych lat małego szkolisz muzycznie ![]() ![]() ![]() Cytat:
axxxa piękne imię wybraliście Laura bardzo mi się podoba ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
jaki luksus .. koktajlik .. u nas dostajesz dożylnie tak ? bhehe porównanie nie ma co ![]()
![]() |
#530 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A czy to prawda, że wywoływany poród jest na ogół bardziej bolesny? Cytat:
![]() ![]() ![]() Co prawda to prawda ![]() Cytat:
![]() ![]() Trochę zamieszania, ale cóż.. ![]() Wysłałam TŻa do pracy i spać nie mogę ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#531 | |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj noc była przespana nawet w miarę jej trwania... kilka pobudek i męża do pracy wyprawiłam
![]() ![]() na obiad mam zaplanowany kapuśniaczek na żeberkach ![]() ---------- Dopisano o 06:23 ---------- Poprzedni post napisano o 06:20 ---------- Cytat:
być może tak ale myślę, że to będzie dość fajne rozwiązanie na to by dostęp do maila był dla tych którzy od początku są a nr miały osoby które się nimi powymieniały bądź założyć pr klubik z danymi i też sprawa rozwiązana ... jakie plany na dzisiaj ? ;>
![]() |
#532 |
Zakorzenienie
|
Cześc dziewczyny. Dzisiaj odpoczywam w domku.
![]() Konczi myśle, że ten pomysł z przesłaniem telefonów na pw jest dobry. I nikt nie będzie się czuł wykluczony, a kto nie będzie chciał się dzielić tel to i tsk będzie miał dostęp do zdjęć :tak:
#533 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc poczekamy na decyzję pozostałych dziewcząt ![]() dzisiaj będzie piękna pogoda i pewnie będzie duszno yhh
![]() |
#534 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I mdłości znowu mam.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#535 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() kurcze ja dopiero oczy otworzyłam i już mam problem co na obiad zrobić ![]() ![]() mąż w pracy do 14,ale dzisiaj zaspal sobie,dobrze,że się przebudzilam i go obudzilam. Ale mial dzisiaj spanie ![]() U Nas sloneczko przez chmurki wygląda,ale mam nadzieje,że nie będzie upału ![]() ![]() z Gracjankiem zaszłam w lipcu i nie było w zime źle ![]() ![]() co do meila to uważa,że tak czy siak te co dostęp mialy miec go powinny.. A jeśli te nr maja byc dla nich nie dostępne to załóżcie klubik i tam niech one będą. Ale osobiście uważam,że to wiecej zamieszania niż pożytku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#536 | |
Zakorzenienie
|
śliczny brzuszek
![]() ![]() ja jestem w 17 tc i ludzie się pytają kiedy wkońcu zdecydujemy się na dziecko ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#537 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj biedna ![]() ![]() ![]() a co Ty tam będziesz robiła w tym poznaniu?:P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#538 |
Zakorzenienie
|
Aalyah słusznie prawi, oksytocyna wydziela się podczas orgazmu i w przypadku masowania sutków + w samej spermie znajduje się prostaglandyna która zmiękcza szyjkę i powoduje, że zaczyna się rozwierać. W szpitalu jak kobieta ma akcje porodową a szyjka się nie skraca i nie rozwiera, to robi się masaż szyjki lekiem , który właśnie zawiera wspomnianą substancję. Ja zamierzam podobnie jak w pierwszej ciąży mniej więcej dwa tygodnie przed rozwiązaniem pić zioła bitnera - to mi zalecała położna, powodują zmiękczanie szyjki i nie wiem czy to było dzieło przypadku ale, jak wspomniałam poród miałam idealnie w terminie.
#539 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuje za gratulacje ![]() Oczywiście że Cie nie wyrzucimy ![]() Zdasz nam relacje jak tam po porodzie, a ja Ci bede zazdrościć że masz te bóle już za sobą ![]() Cytat:
Dziękuje ![]() Cytat:
Wszystkie będą zadowolone ![]() Ah, z tym imieniem to mnie już zawrót głowy wziął bo jakiś czas temu mówiłam że będzie Damian, potem miesiąc temu strasznie spodobał mi sie Alan, a od wczoraj znowu sie zdecydować nie moge czy zostanie Alan czy zmienić na Damian ![]() ![]() Chłopek powiedział że zdecydujemy jak sie urodzi i zobaczymy które pasuje ![]() I dalej po imieniu chyba do brzuszka nic nie powiem ![]() A szkole małego muzycznie tak raczej pod mój gust bo mężul słucha jakiś badziew który jest w stanie wyprowadzić z nerw po minucie słuchania ![]() Musze zjeść jogurt bo mnie ssie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#540 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny,
wpadłam się przywitać. dziś mam wizytę u gina. zobaczymy co mi po tych wszystkich przebojach powie. mam schiz ze mi sie agata slabiej rusza, ale jest szansa ze panikuje bez powodu. trzymajcie kciuki kochane, odezwe sie po poludniu i zdam relacje. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:17.