|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
witam dzisiejsze misiaki pluszaki dla Julii, Hani, Blanki i Tymka ![]() u nas noc kiepska, chyba 3 taka w przeciagu 3 miesięcy, na prawdę rzadko się to zdarza
Dawid budził się co chwilę z płaczem, ostatecznie wylądował z nami w łóżku. Rano wstał jakby nigdy nic, teraz się bawi.. plan na dziś: spacerki ![]()
|
#1022 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
kolina jestes w wawie czy w domu
|
#1023 |
|
Zakorzenienie
|
zanim nadrobie prośba: ja tez chce byscie mi klikały bo lubie peelingi!!!!
|
|
|
|
#1024 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
podpinam się pod życzenia u nas juz lepiej, ja zaczynam się normalnie czuć, już gardło nie boli ale nos zapchany, ale to pikuś, damy rade Nati tez lepiej,a Oliwka pojechała z dziećmi z grupy z przedszkola na jakis spektakl, nie pamiętam tutyłu, jakas kaczuszka cos tam... i proszę o kliki, miałam się nie bawić, ale... może się uda, choć szczerze4 mówiąc wole z dzieckiem iśc na spacer niż siedzieć przed kompem i klikać z dziewczynami ze strony klikaczek, ale może dam rade , jak nie te se sama kupie peeling, jeden juz mam i jest super---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- a jednak bociany przynoszą dzieciaczki, a juz myslalam,że dzieci są z kapusty ![]() http://www.zabawkowicz.pl/wykop/1820...--gniazdo.html |
|
|
|
#1025 |
|
Wtajemniczenie
|
Najlepsze życzenia dla Julii, Hani, Blanki i Tymka ( tfu, tfu minął mi ból zęba )
|
#1026 |
|
Zakorzenienie
|
Julka, Hania, Blanka, Tymek
![]() ![]() klask i:Ale PIĘKNY dzień ![]() Byłam w innym budynku i przechodziłam przez lasek-ale super pachnie Kończę dzisiaj godzinę wcześniej-chciałam na spokojnie pozałatwiać sobie parę spraw- zatankować autko( chyba raz do roku to robię, bo tak to zawsze P. ), zakupić leginsy i taką torebkę w housie, bo mnie wkurza ta duża torba przy Julci wózku, bo po 1- ona przez nią dużo mniej widzi, a po 2 są w niej rzeczy, których i tak nie używam podczas spaceru(typu pampersy, czy pieluszki). A tak to do tej włożę najpotrzebniejsze rzeczy-telefon, klucze, przegryzki Julci, portfel i heja Picie i pieluszka tetrowa moga jechać pod wózkiem, a cała reszta jest nam niepotrzebna, a jak dużo więcej widać świata![]() No to się wytłumaczyłam dlaczego musze kupić tę torebkę ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- to tfu tfu super
|
|
|
|
#1027 |
|
Rozeznanie
|
Podłączam się pod życzonka!!!! Witam! Myślałam, że zaliczymy spacer do południa, ale ledwie pranie dałam radę wywiesić na tarasie - rozpływałam się. Ala ma drzemkę, a ja siedzę i zgrywam filmiki z tel. na kompa bo już nie mam wolnej pamięci. Marzenka cudowna Hania w tym serduszku zazdroszczę urlopiku, my mamy blisko nad morze, a jakoś ciężko się wybrać. A w sezonie nie uśmiecha mi się, wolałabym teraz by plaża była też tylko dla nas. Ale zaczyna się zaraz Euro i tż będzie miał jeszcze więcej pracy niż dotychczas - więc z urlopu nici w najbliższym czasie.Agadus dobrze, że już wracacie do zdrówka!! brumek dla Tymka za już prawie samodzielne stanie Żaneta oj mi też się śniło księgowanie na kontach jak byłam w kwietniu na tym kursie Ja od września chce się wybrać na "kurs" do CKU. Od tego roku jest nowa oferta, uczysz się tylko przedmiotów kierunkowych (w odróżnieniu od policealnej) a na koniec egzamin i ma się technika np. rachunkowości. No i mam nadzieję zacząć mgr od października.carmela u Was roczek tuż tuż. Ja już tez wybiegam myślami do menu na roczek, do dekoracji ogrodu, stołu - uwielbiam takie akcje mam andzieję, że pogoda dopisze!
|
|
|
|
#1028 |
|
Zakorzenienie
|
Tymciu, Julka, Hania, Blanka, najlepszego maluchy!
![]() każdy powód jest dobry A ja już u dentystki byłam, za chwilę na zabieg i jeszcze prosto na uczelnię muszę jechać :/ znowu dzień z głowy będzie...
|
|
#1029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wracaj na uczelnię, studenci się ucieszą
|
|
|
|
|
#1030 | |
|
Zadomowienie
|
w wa-wie
![]() Cytat:
![]() nie ma wody nie widziałam wczoraj żadnej informacji że nie będzie, może więc awaria, później zejdę zobaczę czy nie wisi teraz jakieś infochciałam umyć głowę przed spacerem, bo mam jak Chopin po koncercie.... jak woda nie poleci to pójdę taka potargana
|
|
#1031 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym się też ucieszyła Na nadgarstek, jeżdżę na serię zabiegów (laser itp)
|
|
#1032 | |||
|
Zadomowienie
|
Bry Kunki
no dziś mnie czeka prawdziwy bój walka Shira kontra gniazdo os obok mojego ogródka toż to skandal!!! ja im dam popalić!!! Cytat:
jest naprawdę wyśmienita i szybko się robiCytat:
no i super i bardzo się cieszę, że u Was lepiej z teściówką należą Ci się gromkie brawa bo to trudno tak się w sobie przełamać! Cytat:
o jak ładnie podpinam się zabieg czy ja coś przegapiłam?????:confused :
|
|
#1033 |
|
Wtajemniczenie
|
shira zapomniałaś o przystojnym rehabilitancie Aani????!!!
![]() dziekuje za kliki jeszcze nie weszłam
|
|
#1034 |
|
Zakorzenienie
|
żeby to jednym Wczoraj zabiegi robił inny, co jeden to lepszy
|
|
#1035 |
|
Wtajemniczenie
|
Pieleszko myślę o Was
|
|
#1036 |
|
Zadomowienie
|
też klikam
![]() shira, jaką masz stretegię na osy? widziałam kiedyś jak łapali rój pszczół, pod osłoną wody to robili, było trochę stresu ![]() w dzieciństwie miałam taką przygodę: byłam nad rzeką z psem, przywiozłam go do do czegoś tuż przy brzegu i poszłam opłukać stopy do rzeki, w pewnym momencie słyszę jak piszczy, osy go zaatakowały, pod czymś miały gniazdo, jakaś puszka czy coś, nie mógł bidok uciekać bo go przywiązałam, musiałam podejść by go ratować, to była sekunda jak jedna podleciała i pod okiem mnie użądliła... psa uratowałam, miał jedno czy dwa ukąszenia, wracałam patrząc tylko na jedno oko, drugie zakryła opuchlizna zdecydowaliśmy się na urlop w czerwcu szukam ofert
Edytowane przez Kolina Czas edycji: 2012-05-22 o 11:54 Powód: ortografia!!! |
|
|
|
#1037 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej, ja juz po egzaminie, tak mocno trzymalyscie kciuki ze az nie musialam pisac egz bo babka oglosila zwolnienia dla osob ktore robily wczesniej projekt na cwiczeniach, i mnie sie udalo zatapac do tej grupy, a wczesniej babeczka nic nie mowila o zwolnieniach tylko dzis dopiero
z jeszcze lepszych wiesci - mam domek Kiddieland - za 30zl bardzo zadbany tylko przykurzony ciut, babka spakowala mi go do reklamowki tylko baterii nie wyjela i mi popiskuje co chwile ten szop na kominie bo ciasno w busie a ja dopiero jade z rze. Ale ukrop to jeszcze w czw egzamin i obrona i koniec studiowania ![]() aaa prosze o kliki - odklikam wam w domku bo mi cos w komorce net nawala - niby rzeszow a internet cienki jak doopa weza (Telik musialam )
|
|
#1038 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ho Ho
![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
Cytat:
Specjalnie nic nie mówiła, żeby się pouczyć zawsze mnie to wkurzało.A ten domek Beatko, to powiedz mi(już zadawałam pyt.) te poszczególne części są wyjmowane? Dziecko może je ,,zjeść"? Już wiem, weszłam na all i wszystko wiem
Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-05-22 o 11:52 |
||
|
|
|
#1039 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja dzisiaj pisze 100x "użądlić" teraz zauważyłam błąd w swoim poprzednim pościeale wstyd ![]() (ja nigdy błędów nie sadziłam, automatycznie pisałam bez zastanowienia, a teraz coraz częściej się zastanawiam jak się coś pisze, teraz tez - po prostu pisałam nie zastnawiając się i usadziłam byka) dalej wody nie ma
|
|
#1040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec pewnie zabezpieczone zeby dziecko noie wlozylo niczego do buzi bo to zabawka 12m+ wiec nie moze miec malych elementow luzem. Aaniu - ale masz szczescie do tych przystojnych rehabilitantow co jeden to lepszy podziel sie aa zapomnialam podziekowac za zyczenia z okazji miesiecznicy Julia z tej okazji byla o 9:00 z tztem na badaniu bioderek, wsio ok , mamy sie zglosic jeszcze jak juz bedzie sama chodzic ladnie czyli gdzies pewnie na wakacjach lipiec-sierpien. Brat ma wieczorem bierzmowanie, bedzie dobre jedzonko bo mama przygotowala, sami domowi beda ale taka mala uroczystosc brata to przygotowala cos dobrego na kolacje. Buziaki wrr glodna jestem a o jedzeniu pisze,
|
|
|
#1041 |
|
Rozeznanie
|
witam poweekendowo i poweselnie
![]() na weselu fajnie, tylko ta jazda do W-wy mega męcząca, a szczególnie powrót..tym bardziej, że upał a w samochodzie szwagra brak klimy ![]() ja do dziś nie wyspana-qrcze, Filip chyba przez te upały źle mi śpi, w nocy walczyłam z nim od 3 do prawie 5, wiercił sie non stop.. ![]() a u góry na poddaszu naprawde okropnie ciepło.. ide poczytać co naskrobałyście
|
|
|
|
#1042 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twój brat jest chrzestnym Julci?Cytat:
|
||
|
|
|
#1043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem mnie wkurza ale generalnie jako brat i wujek sie spisuje. Julia go uwielbia, czesto ja popilnuje czy pobawi sie z nia.Nie, nie jest Julci chrzestnym bo wtedy w pazdzierniku nie mial bierzmowania jeszcze, dopiero teraz a bez bierzmowania nie mozna byc chrzestnym, brat tzta jest - tez fajny szwagier, skonczy we wrzesniu 20 lat. Pracuja z tztem w jednej firmie teraz bo tz go tam wkrecil troche do pracy i spodobalo mu sie.
|
|
|
#1044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja mam z nim pewną ,,tajemnicę", wiesz? mówił Ci?
|
|
|
|
|
#1045 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny zrobiłam te banerki na pierwszej stronie. Looknijcie czy nikogo nie pominelam, jesli tak to prosze o PW i z gory przepraszam
![]() Ach no i oczywiscie prosze o kliki Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-05-22 o 12:34 |
|
|
|
#1046 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej. Jestem i ja. Miałam iść na spacer z małą, jak codziennie o tej porze, ale, że zasnęła mi przy cycuchu, to postanowiłam jej nie wybudzać już. W sumie to się cieszę, bo nie chce mi się nigdzie łazić
ale po południu pewnie spacer zaliczymy bo dziecko musi się dotlenić Fajna kolekcja U nas też " nie wolno" z reguły znaczy dla Mai można ![]() Cytat:
rodzinne? ![]() Kliknęłam. Beatka, Patik, Stronczek, Iustyna - Wam też ![]() Cytat:
![]() Nadrabiam dalej... |
||
|
|
|
#1047 |
|
Zakorzenienie
|
Beata wkurzające takie zachowanie, jak planowała zwolnić to już wcześniej powinna o tym powiedzieć. Nie fair. No ale IM włądzy absolutnej wszystko wolno
"a niech się uczą, nie zaszkodzi..."Klikam klikam w miarę możliwości. Byłyśmy 1,5 h na spacerze. Gorąco, ale wieje dosyć mocno, pod wiatr ciężko wózek pchać. Lilii a co z rebokiem? wygrałaś? chce mi się zupy szczawiowej i botwinki
|
#1048 | |||
|
Zadomowienie
|
I ja chcę złożyć najlepsze życzenia wszystkim dzieciaczkom z okazji kolejnej miesięcznicy!
Julka Hania Blanka Tymek Cytat:
Cytat:
I się nie chwalisz? A ja nie mam z kim na spacery chodzić ![]() Cytat:
Fajnie, że udało się zwolnienie z egzaminu uzyskać ![]() I że domek w niezłym stanie masz nosa do dobrych okazji ![]() Maja wstała... Iść ns spacer, nie iść na spacer Oto jest pytanie
|
|||
|
|
|
#1049 |
|
Wtajemniczenie
|
ja nie idę, upał jak chol.era... pojdę pod wieczór
dzięki za kliki
|
|
#1050 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.

, jak nie te se sama kupie peeling, jeden juz mam i jest super
klask i:
), zakupić leginsy i taką torebkę w housie, bo mnie wkurza ta duża torba przy Julci wózku, bo po 1- ona przez nią dużo mniej widzi, a po 2 są w niej rzeczy, których i tak nie używam podczas spaceru(typu pampersy, czy pieluszki). A tak to do tej włożę najpotrzebniejsze rzeczy-telefon, klucze, przegryzki Julci, portfel i heja

nie widziałam wczoraj żadnej informacji że nie będzie, może więc awaria, później zejdę zobaczę czy nie wisi teraz jakieś info