|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II
Ja jutro robie .. na taka kwaśną mam ochote
.. Wogole w ciazy to bym tylko zupy jadla ale widomo TŻet troche wybrzydza .. on by kotleta zjadl, a mnie mdli na samą myśl o kotlecie .. ![]() Dzisiaj jemy ryż z rybką .. ( oczywiscie dla TŻeta musze ziemniaki osobno ugotwac bo on ryż blee - jak dziecko )
|
#4232 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie dzis pomidorowka robiona moim sposobem nie tesciowej ziemniaki ilet drobiowy zapiekany z pieczrkami i zoltym serem i ogorki
|
|
|
|
#4233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty !! Ty !! ![]() spadaj z tymi pysznosciami bo ja w pracy siedze i dopiero obiad ok 15 zjem ..
|
|
#4234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ile razy ksiegowa mi gadala, ze przelew juz poszedl a pare dni pozniej sie okazywalo ze dopiero rob ia lub zrobią dekajka ja to samo same zupy bym jadla ale tż by nie wyżyl ))chciaz je uwielbia ale ile mozna.ja przed ciaza to uwielbilaam warzywka na patelnie, jakies miesko do tego a teraz wogole patrzec nie moge na takie jedzenie
|
|
|
|
|
#4235 |
|
Zakorzenienie
|
A wczoraj znów zasłabłam ale zwymiotowałam i poczułam ulgę... Niestety chyba duchota tak na mnie działa.. tak duszno na dworze, źe nie było czym oddychać... Dziś tak samo
![]() idę do lumpka bo TŻ mnie wysłał po jakieś spodnie robocze. Dziś wszystko po 3zł Może coś wyszperam dla siebie sasasa
|
|
#4236 |
|
Rozeznanie
|
Hej Wariatki! Nadrabiałam Was ponad godzinę
![]() Gratuluję nowych kopniaczków,udanych wizyt ![]() Kasia_11_83 Widziałam Maxi Cosi Mura 4 na targach i się w nim zakochałam.Jak będzie dziewczynka to kupię ten fioletowy.Szczególnie podoba mi się spacerówka,taka zgrabna,nie jakaś olbrzymia kolumbryna. Witam nową mamusię Ja też mam ogromną ochotę na truskawki,a jeszcze bardziej na domowe pierogi z truskawkami,śmietaną i cukrem ![]() Od kilku dni boli mnie głowa.Wspomagam się paracetamolem,ale przechodzi na kilka godzin i potem znowu ból wraca,a nie chcę też przeginać z zażywaniem.Myślę,że to przez pogodę i niskie ciśnienie. |
|
|
|
#4237 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4238 |
|
Zakorzenienie
|
zrobie pomidorowa i placki ziemniaczane dzisiaj
narazie sobie zjem mlode ziemniaczki w mundurkach z wczoraj ijajeczko sadzone bo mam ochote\wczoraj mialam smazone udka z kurczaka z sosikiem ziemniaczki mlode i fasolke szparagowa tzowi bardzo smakowalo heh mi gorzej bo ostatnio mam wstret do miesa niestety wmuszam w sibie zeby cokolwiek tego miesa jesc |
|
|
|
#4239 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie dziś mega bulgotanie jelit więc ciężko mi stwierdzić![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja dziś dość wcześnie wstałam i byłam z wizytą w przychodni. Nic się nie chwaliłam wcześniej bo i nie było czym ale musiałam iść na usg piersi bo wydawało mi się że coś się dzieje złego a i muszę kontrolować się co rok/dwa . Teraz już mogę spokojnie powiedzieć, że wszystko jest w jak najlepszym porządku, żadnych niepokojących zmian nie ma i mogę ze spokojem się zająć wszystkimi innymi rzeczami uffff ![]() Powiedzcie mi moje drogie, kiedy dokładnie usg połówkowe?? bo wg jednych 18-22 tydzień, wg innych 22-24, dla mnie konkret jest teraz ważny bo przeprowadzamy się niedługo i tu w rodzinnym mieście nie mam problemu z usg a tam w nowym będę musiała coś szybciutko kombinować...... jak Wam mówili lekarze?? teraz pójdę w poniedziałek na kontrolę to zapytam czy można rzeczywiście już w 18 tygodniu to już by było pięknie załatwione, ale coś mi się wydaje że za wcześnie |
||||
|
|
|
#4240 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.. wyszlam na chwile i wrocilam . tu jest klima . ja sie z tad nie ruszam .. ![]() Ale powinnismy sie cieszyc .. najgorsze dwa miesaice ( 8 i 9 ) bedzie juz chlodno .. nie wyobrazam sobie meczyc sie w takie upaly z brzuchem po kolana .. ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
|
|
#4241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie tez boli glowa od jakiegos miesiaca, tak mnienagle łapie i przez chwile boli tak kłuje , nie co dzien ale czesto najgorzej ostatnio mam z krwawieniem dziąsel no nawet jak jem chleb mi krwawią nie wiem podobno to normalne |
|
|
|
|
#4243 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj zaczęłam sprawdzać kalkulatory przyrostu wagi w ciąży.
Ostatnio mamm małą obsesję na tym punkcie.Nie chcę zbyt dużo przytyć.Niby narazie waga stoi.ale teraz zaczyna się okres intensywnego wzrostu wagi. Ja z racji wieku mogę mieć trudności z pozbyciem się zbędnych kilogramów,dlatego chciałabym się racjonalnie i zdrowo odżywiać i ruszać kilka razy w tygodniu.chociaż jak wszystkie wiemy ciężko sobie odmówić niektórych smakołyków,a i ciężko się zmobilizować do ćwiczeń ![]() Ja zaczynałam ciąże od64kg 169cm wzrostu ( rozmiar 38) |
|
|
|
#4244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4245 |
|
Rozeznanie
|
W poprzednich ciążach miałam ten problem.Każde mycie zębów kończyłam krwawieniem dziąseł.Przeszło kila tygodni po porodzie.
|
|
|
|
#4246 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I w takim razie czekam na kopniaczki, mam nadzieje, że mój maluszek też się szybko "rozkręci" Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Zjadłabym ze 20 sztuk
|
|
#4247 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zaczynalam z wagą 57 kg przy 170 cm .. teraz ide sie zwazyc .. ! ![]() ..63 .. prztylam 6 kg ! .. masakra ...Obym to szybko zrzucila po ciazy ..
Na pamiątkę ... ''Pod moim sercem, inne serce bije... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..'' 12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście ! Edytowane przez DeKajka Czas edycji: 2012-05-22 o 11:01 |
|
|
|
|
#4249 |
|
Zakorzenienie
|
dekajka fasolke kupila w piotrzxe i pawle wiec nie wiem ale chyba juz powolutku wchodzi
|
|
|
|
#4250 |
|
Rozeznanie
|
A odnosnie miesa, ostatnio w Polsce mialam robione badanie krwi, wyniki wszystkie w normie tylko hemoglobina 12.9 norma 13, i ginekolog stwierdzil ze nie jem miesa!!!! Ja jem najwiecej kurczaka i indyka, za innym nie przepadam i powiedzial ze musze sie przemoc bo potem dzidzi nie bedzie miala czym oddychac. I JUz calkiem zglupialam to jak oddychaja dzieci wegetarianek, przeciez one wcale nie jedza miesa i sie juz totalnie pogubilam.
|
#4251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wrecz....kilka deko idzie mi w dół bo 63,4...nic nie rozumiem, jem na serio duzo i normalnie juz bym przytyła a ja od poczatku ciązy stoje w miejscu, a ani razu nie miałam wymiotówsama nie wiem czy widac brzuszek czy to stary.....chyba w 12 tyg juz powinno być widać? kurcze niepokoi mnie to stanie wagi...ale widze ze nei mnie jedynej
|
|
|
#4252 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi też krwawiły dziąsła, aż kupiłam szczoteczkę ultra soft, czyli mega delikatną i pastę Paradontax. Ciężko się przezywczaić do "smaku", ale po kilku dniach da radeCytat:
Ja od kilku dni codziennie robię lekki trening (z rana). Np. 20 min na rowerku stacjonarnym + lekkie ćwiczenia i rozciąganie, a nast dnia 20 min rowerek + 20 min orbitrek i tak na zmianę, żeby się nie przeforsować. Ciążę zaczynałam z 53,5kg/164 cm.
|
|
#4253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.. Czekam az bedzie w biedronce albo lidlu , albo chociaz w tesco .. ja juz chce ją zjesc ..
|
|
#4254 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ide zaraz po dziecko do szkoly odezwe sie pozniej Edytowane przez Today_Tommorow Czas edycji: 2012-05-22 o 11:07 |
|
|
|
|
#4255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest mi ciezko, ale staram się...akurat kaszanki nawcinałam sie w weekend, tesciowa robi mi schabowe...sama pomagam natka pietruszki czy brukselka noi dostałam podwojna dawke zelaza do łykania Obawiam sie ze lekarzom nie chodzi o kurczaka... Jutro ide powtórzyc morfologie..mam nadzieje ze troche lepiej wyjdzie
|
|
|
#4256 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na razie mam to gdzieś i idę po truskawki,może zrobię pierogi.Potem będę płakać,że jestem gruba |
|
|
|
|
#4257 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zaczynałam z wagą 60,5 przy wzroście 172 cm.
teraz ważę 64,85 ![]() Sorrry 63,85 ważę
Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2012-05-22 o 11:09 |
|
|
|
#4258 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4259 |
|
Wtajemniczenie
|
AHA
Wczoraj jak juz sie polozylam i prawie zasypialam normalnie poczulam jak mi sie dzidzis przemieszcza, polozylam reke i czulam jak brzuch sie wybrzusza w druga strone. Boze nie spalam chyba do 3 rano z teg entuzjazmu jeszcze meza obudzilam ale juz nic nie bylo czuc. Czekam na wiecej Co do wagi zaczynalam z 68 kg wiem wiem, do 12 tyg schudlam 7 kg. 12 tydz zaczelam z waga 61 kg, teraz przylytlam 1 kg wiec na dzien dzisiejszy jest 62. Wzrost 169cm |
|
|
|
#4260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzi o zalazo tak ? To przeciez codziennie dostarczam go w tabletkach i warzywach takich jak szczaw , pomidory , fasola .. I to znaczy ze dusze swoje dziecko ??
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:32.

.. Wogole w ciazy to bym tylko zupy jadla ale widomo TŻet troche wybrzydza .. on by kotleta zjadl, a mnie mdli na samą myśl o kotlecie .. 
.. ( oczywiscie dla TŻeta musze ziemniaki osobno ugotwac bo on ryż blee - jak dziecko )

spadaj z tymi pysznosciami bo ja w pracy siedze i dopiero obiad ok 15 zjem ..
))chciaz je uwielbia ale ile mozna.ja przed ciaza to uwielbilaam warzywka na patelnie, jakies miesko do tego a teraz wogole patrzec nie moge na takie jedzenie

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

.. wyszlam na chwile i wrocilam . tu jest klima . ja sie z tad nie ruszam .. 

4.9.10 Nasze malenstwo