|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 |
Zadomowienie
|
Dot.: Witam i pytam :)))
Cześć Dziewczyny. Nie miałam możliwości Was nadrobić, a chciałam podzielić się z Wami dobrymi nowinami. Byłam wczoraj na usg połówkowym i z Dzidziusiem jest wszystko w najlepszym porządku. Waży całe 400 g
![]() ![]()
#662 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Matko muszę zachlapać pazury u stóp
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#663 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
a ja zamierzam prać nie wiem w czym nadal sie zastanawiam.. od zwykłych proszków to ja nawet mam uczulenie i duzo piore w płatkach mydlanych i dzidkowi tysz chyba bede w płatkach prała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#664 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się właśnie dzisiaj przekonałam, że obcinanie paznokci u stóp to niezła gimnastyka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#665 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki, trochę mnie uspokoiłyście
![]() Ja od rana ledwo zyję, tak się zdenerwowałam, bo rano przyszła ciotka coś przynieść i jak jej powiedziałam, że nic czuje ruchów to tak spojrzała ze współczuciem, jakby nie wiem co myslała? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#666 |
Zadomowienie
|
tamlin: to te podklady pod przescieradelko zamiast juz tej ceratki? a nie walkuje sie to?
![]() ![]() ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach http://axxxasworld.blogspot.com/ ![]() albo stylizacji rzęs http://lvlinsrzesy.blogspot.com/ ![]() ![]() ![]() "lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic" |
![]() ![]() |
![]() |
#667 |
Rozeznanie
|
hej,
tu ciężarna z mamuś lipcowo-sierpiowych, szukam dziewczyn z Krakowa , które planują rodzic na Kopernika. Na razie zauważyłam tylko 2 osóbki. jeśli można wiedzieć to jaki wybrałyście szpital? pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#668 |
Zakorzenienie
|
axxxa co do picia mleka to ostatnio w jakieś książeczce w szpitalu czytałam , żeby pić codziennie 3-4 szklanki mleka gdyż zawiera ono dużo białka, wapnia oraz witaminy B2 i B12. Białko jest niezbędne do rozwoju wszystkich tkanek i narządów płodu , a wapń jest jednym z najważniejszych podczas ciąży składników mineralnych.
Jaśko ![]() Edytowane przez weronika_91 Czas edycji: 2012-05-22 o 11:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#669 |
Zadomowienie
|
ja do kapieli to albo Oilatum zakupie albo Belneum.
![]() ![]() ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach http://axxxasworld.blogspot.com/ ![]() albo stylizacji rzęs http://lvlinsrzesy.blogspot.com/ ![]() ![]() ![]() "lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic" |
![]() ![]() |
![]() |
#670 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Witam i pytam :)))
Cytat:
![]() No ja się zastanawiam czy dzidziuś czy normalny proszek ![]()
![]() |
#671 | |
Zakorzenienie
|
Mi się wczoraj jeszcze udało
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#672 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratuluję dziewczynki ![]() ![]() Cytat:
![]() Też biadoliłam a teraz proszę. Kopie prawie od 3 dni bez przerwy, tylko czasem ma postojowe. Aż się zastanawiam skoro dzidek w 24 tc powinien spać około 20 godzin, to moja chyba kopie przez sen ![]()
![]() |
#673 |
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() wstałam dziś po 6, wysłałam tż do pracy, zjadłam śniadanie, wyszłam z psem na spacer a potem z powrotem do wyrka ![]() ![]() przed chwilą sprawdzałam mojego maila i chyba dziś przyjedzie paczka z zakupami dla malucha, bo wczoraj nadano ją kurierowi ![]() a teraz lecę nadrobić bo jestem 10 stron do tyłu ![]() Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2012-05-22 o 11:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#674 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A my właśnie przed chwilą wróciliśmy z połówkowego. Byliśmy w klinice Łukasza, bo mój doktorek ma awarie usg. Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiiiiiii mamy piękną, zdrowiutką i długonogą dziewcznkę ![]() ![]() ![]()
![]() |
#675 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Takie preparatu stosuje się do skóry atopowej. Są drogie dlatego jak nie trzeba to po co przepłacać? Normalny plyn do kąpieli lub oliwka dolana do wody w zupełności wystarczą a kilkadziesiąt złotych w kieszeni. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
![]() Coraz więcej dziewczynek u nas ![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#676 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#677 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nasi chłopcy będą mieli w czym wybierac. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#678 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratuluję m_moni ![]() I dziękuję dziewczyny za gratulacje ![]() A teraz pokażę Wam co mój małżonek, zapalony wędkarz powiedział, że kupi dziecku http://allegro.pl/piekna-ryba-maskot...357564784.html i szuka różowej wędki :P
![]() |
#679 |
Zakorzenienie
|
Witam kochane po 3 dniowej nieobecności
![]() ![]() ale jakoś dałam radę ![]() Niegrzeczna i Ty to nazywasz brzucholem ![]() ![]() ![]() nisia4 śliczna ta kołyska ![]() alfabia Ty to masz pełną foto dokumentację brzuszka widzę ![]() ![]() ![]() Monarika, axxa gratuluję 6 miesiaca ![]() tamlin widzę, że i Twój brzusio ślicznie rośnie ![]() Konczita pieknie rośniecie, mój coś wymairamy podobny do Twojego jest ![]() ![]() kraven słodzachne body ![]() gda widzę, że szafa się zapełnia ![]() ![]() aaliyah witam serdecznie Ciebie i kawalera w brzusiu ![]() orchid87 gratuluję zaliczonego egzaminu ![]() ![]() mala_mysz gratuluję 20 tygodnia ![]() kraven noto kolejny kawaler na naszej liście ![]() ![]() ![]() elena100 gratuluję zdobyczy, śliczny brzusio ![]() axxa Laura bardzo łądne imię ![]() nisia kolejna dobra nowina ![]() ![]() kochane przepraszam jeśli jakiś post pominęłam ale oczopląsu od czytania dostałam ![]() ![]() wczoraj wieczorem wrócilyśmy z 3 dniowej 18 stki męża kuzynki ![]() ![]() dzisiaj rano byłam u endokrynologa: tsh w normie 0,47 te podwyższone ft4 co Wam mówiłam nie jest groźne dla bobaska. Eutyrox nadal w tej samej dawce. Odebrałam dziś spodnie z all te białę i są cudowne ![]() my czujemy się bardzo dobrze, szamamy właśnie truskawki i pieczemy ciacho ![]() ![]() ![]()
#680 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A to mnie wystraszyłaś, bo stosowałam miejscowo na zmiany, nieźle działał ![]() Mam nadzieję, że nie zaszkodziłam ![]() Moja gin jakiś czas temu powiedziała mi, że przy takich zmianach to nawet niektóre antybiotyki można miejscowo, o ile dermatolog przepisze. Z tym herbacianym dałam ciała ![]()
![]() |
#681 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
Stosowanie zewnętrznie olejku drzewa herbacianego jest bezpieczne, jednak nie zaleca się stosowania wewnętrznego. Dzieci i kobiety w ciąży muszą bardzo ostrożnie stosować dowolne olejki eteryczne, koniecznie biorąc pod uwagę ich stężenie. Nie zaleca się stosować nie rozcieńczony wodą olejek dzieciom w wieku do 6 lat i kobietom w ciąży. Tutaj pisze że można: http://www.mamazone.pl/artykuly/ciaz...e-w-ciazy.aspx |
||
![]() ![]() |
![]() |
#682 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() u nas podobnie, przywilejów dla ciężarnych brak, a jak zaczniesz sama ich dochodzić to zmieszają Cię z błotem ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2012-05-22 o 12:27 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#683 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
gratulacje ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
wiem, że Choco wybiera sie do Żeromskiego ![]() m_moni również gratulacje ![]() Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2012-05-22 o 12:29 |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#684 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dzieki
![]() |
#685 | |||||
Rozeznanie
|
Ło, posprzątałam w kuchni, jakiś taki pedant się we mnie dziś wdarł, że miałam tylko troszkę posprzątać, a zaglądam w najbardziej schowane kąty. I co ja tam zauważam, to wstyd się przyznać
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Tak samo z imieniem, mówiłam, że Bartosz, to każdy 3 groszę musiał wtrącić. Dlatego teraz jak ktoś pyta to mówie, że jeszcze decyzja nie podjęta. A uważam że imię to jest tylko mój i męża wybór i u nas tak zostanie już do końca. Jak mnie ci ludzie irytują z tymi dobrymi radami ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja chlapałam ostatnio. Następnym razem idę do kosmetyczki ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#686 | ||||
Wtajemniczenie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34258307]ja kupuje w almie zawsze
dziewczyny mam pytanie co do butelek.nie wiem czy lepiej kupić aventa czy tommee tippee?czy to jest wszystko jedno jaka firma?bo ja nie wiem.moje dziecie bedzie karmione tylko butelka wiec zalezy mi zeby ta butelka byla w porzadku[/QUOTE] Mam aventa. I One mają różną ilość dziurek w zależności od wieku dziecka. Ponieważ bardzo długo karmiłam nie kupowałam ich wszystkich. Jak zdecydowałam się przejść na MM to po prostu sama zrobiłam dodatkowe dziurki w smoczku - tym pierwszym co do 3 m.ż jest. Cytat:
![]() [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34260167]ja to sobie przysięgłam że nigdy nie dam mojemu dziecku zupki czy tam innego dania ze słoiczka. też mi sie marzy jak gdażeby za jakiś czas,jak już dzidzia bedzie siedziec w foteliku swoim do karmienia razem jadać posiłki i żeby to sie stało już takim rytułałem więc choćby nie wiem co to naucze sie gotowac ![]() ![]() Ale te zupki czasem mogą byc zdrowsze niż gdy same coś ugotujemy. Chyba, że mamy własne warzywa, albo sprawdzonego dostawcę. Zwłaszcza hipp ma jakaś serię z ekologicznych upraw. Cytat:
Cytat:
Nas namówiła położna na Emolium i kupowałam. A potem przeszłam na hipp. A potem na Baby dream zielony. I już będę używać tylko baby dream. Po żadnym z tych preparatów nie muszę ani nawilżać, ani natłuszczać. Młody ma super skórkę. Cytat:
![]() Wiadomo, ze bolało, ale skoro zdecydowałam się na drugie ![]() Natomiast nie mam porównania bez tego specyfiku. Ale też słyszałam, że ponoc bardziej boli. A z imion podoba mi się bardziej Paulina. A czy Damian czy Alan to normalnie pewnie wolałabym Damiana - bo bardziej polskie, ale znam jednego wrednego i za bardzo mi się kojarzy ![]() Gratuluję wszystkim udanych wizyt i dobrych wieści. Nakupowałam sobie dzisiaj i truskaweczki i arbuzika i morelki - także będę się zajadać. Gin dał mi wytyczne co warto jeść w dużych ilościach w ciąży bo zawiera dużo żelaza: truskawki porzeczki buraczki jabłka i coś jeszcze, ale zapomniałam LILKA nie stresuj się. ja pierwsze ruchy poczułam jakoś przed 2o tygodniem. lada dzień poczujesz.nikogo nie słuchaj - chyba, że gina Edytowane przez katiem Czas edycji: 2012-05-22 o 12:42 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#687 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() coraz więcej dziewczynek na wątku ![]() a piękna i długonoga to na pewno po mamusi jest ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#688 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ide sie wziasc za mój pseudoobiadek ![]() gratuluje udanych wizyt i poznania płci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#689 |
Raczkowanie
|
O Boze!!!!!!!!!!! Jestem w koncu, z moim wiecznym brakiem czasu, zajelo mi kilka dni zeby Was nadrobic..ale udalo sie!!! Chyba juz nigdy nie zrobie sobie tak dlugiej przerwy na forum, bo to jest pozniej nie do ogarniecia.
26 tc czas zaczac! Maly w jak najlepszym porzadku, kopie non stop, a ja po tygodniowym urlopie i wcinaniu Nospy czuje sie znacznie lepiej. Aczkolwiek, nocki to nie zaciekawe sa, ciagle przekrecam sie z boku na bok, nie moge znalesc zadnej wygodnej pozycji a lezac na plecach, juz po minucie nie moge oddychac ![]() U mnie to chyba juz z 5 kg do przodu( musze sie dzisiaj zwazyc tak na marginesie), ale fakt faktem, za zdrowo to ja sie ostatnio nie odzywialam ![]() ![]() Chcialabym wrzucic swoj bebzunek na maila, ale nadal nie wiem co z tym mailem, nowe czy stare haslo? Dajcie znac co i jak. |
![]() ![]() |
![]() |
#690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też chcę morelę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:21.