Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październik IV - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-22, 11:20   #661
Nisia4
Zadomowienie

Dot.: Witam i pytam :)))

Cześć Dziewczyny. Nie miałam możliwości Was nadrobić, a chciałam podzielić się z Wami dobrymi nowinami. Byłam wczoraj na usg połówkowym i z Dzidziusiem jest wszystko w najlepszym porządku. Waży całe 400 g i jest dziewczynką
Stary 2012-05-22, 11:20   #662
tamlin111
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Matko muszę zachlapać pazury u stóp Zaczyna to być wyczynem.
Stary 2012-05-22, 11:22   #663
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

a ja zamierzam prać nie wiem w czym nadal sie zastanawiam.. od zwykłych proszków to ja nawet mam uczulenie i duzo piore w płatkach mydlanych i dzidkowi tysz chyba bede w płatkach prała

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 11:24   #664
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny. Nie miałam możliwości Was nadrobić, a chciałam podzielić się z Wami dobrymi nowinami. Byłam wczoraj na usg połówkowym i z Dzidziusiem jest wszystko w najlepszym porządku. Waży całe 400 g i jest dziewczynką
Gratuluję córeczki

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Ja się właśnie dzisiaj przekonałam, że obcinanie paznokci u stóp to niezła gimnastyka
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 11:26   #665
lilka00
Wtajemniczenie

Dzięki, trochę mnie uspokoiłyście .

Ja od rana ledwo zyję, tak się zdenerwowałam, bo rano przyszła ciotka coś przynieść i jak jej powiedziałam, że nic czuje ruchów to tak spojrzała ze współczuciem, jakby nie wiem co myslała? Chyba przestanę się z ludźmi sptykać, te ciągłe wypytywanie o moją ciążę już mnie męczy .
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 11:26   #666
axxxa
Zadomowienie

GG do axxxa

tamlin: to te podklady pod przescieradelko zamiast juz tej ceratki? a nie walkuje sie to?

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach

http://axxxasworld.blogspot.com/

albo stylizacji rzęs
http://lvlinsrzesy.blogspot.com/

Laura 28.09.2012

"lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic"

axxxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 11:29   #667
houserka
Rozeznanie

hej,
tu ciężarna z mamuś lipcowo-sierpiowych, szukam dziewczyn z Krakowa , które planują rodzic na Kopernika. Na razie zauważyłam tylko 2 osóbki. jeśli można wiedzieć to jaki wybrałyście szpital?
pozdrawiam
houserka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-22, 11:29   #668
weronika_91
Zakorzenienie

axxxa co do picia mleka to ostatnio w jakieś książeczce w szpitalu czytałam , żeby pić codziennie 3-4 szklanki mleka gdyż zawiera ono dużo białka, wapnia oraz witaminy B2 i B12. Białko jest niezbędne do rozwoju wszystkich tkanek i narządów płodu , a wapń jest jednym z najważniejszych podczas ciąży składników mineralnych.

Edytowane przez weronika_91
Czas edycji: 2012-05-22 o 11:33
weronika_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 11:29   #669
axxxa
Zadomowienie

GG do axxxa

ja do kapieli to albo Oilatum zakupie albo Belneum.

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach

http://axxxasworld.blogspot.com/

albo stylizacji rzęs
http://lvlinsrzesy.blogspot.com/

Laura 28.09.2012

"lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic"

axxxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 11:32   #670
weronika_91
Zakorzenienie

Dot.: Witam i pytam :)))

Cytat:
Gratuluje córeczki

No ja się zastanawiam czy dzidziuś czy normalny proszek
Stary 2012-05-22, 11:42   #671
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się wczoraj jeszcze udało Ale już ostrzegłam, że w budżecie na końcówkę ciąży pojawia się kategoria "pedicure"

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
axxxa co do picia mleka to ostatnio w jakieś książeczce w szpitalu czytałam , żeby pić codziennie 3-4 szklanki mleka gdyż zawiera ono dużo białka, wapnia oraz witaminy B2 i B12. Białko jest niezbędne do rozwoju wszystkich tkanek i narządów płodu , a wapń jest jednym z najważniejszych podczas ciąży składników mineralnych.
Ja też czytałam, że produkty mleczne są bardzo wskazane w 3 trymestrze szczególnie, bo szkielecik kostnieje
gda jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-22, 11:42   #672
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:

gratuluję dziewczynki

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Dzięki, trochę mnie uspokoiłyście .

Ja od rana ledwo zyję, tak się zdenerwowałam, bo rano przyszła ciotka coś przynieść i jak jej powiedziałam, że nic czuje ruchów to tak spojrzała ze współczuciem, jakby nie wiem co myslała? Chyba przestanę się z ludźmi sptykać, te ciągłe wypytywanie o moją ciążę już mnie męczy .
E to cioci należy współczuć Nie martw się, poczujesz na pewno.
Też biadoliłam a teraz proszę. Kopie prawie od 3 dni bez przerwy, tylko czasem ma postojowe. Aż się zastanawiam skoro dzidek w 24 tc powinien spać około 20 godzin, to moja chyba kopie przez sen

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 11:50   #673
aga_ton
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny

wstałam dziś po 6, wysłałam tż do pracy, zjadłam śniadanie, wyszłam z psem na spacer a potem z powrotem do wyrka obudziłam się po 11 i nic mi się nie chce. robię sobie dzień leniwca

przed chwilą sprawdzałam mojego maila i chyba dziś przyjedzie paczka z zakupami dla malucha, bo wczoraj nadano ją kurierowi

a teraz lecę nadrobić bo jestem 10 stron do tyłu

Edytowane przez aga_ton
Czas edycji: 2012-05-22 o 11:52
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 11:51   #674
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
Gratuluję Nisia!!!!!!!

A my właśnie przed chwilą wróciliśmy z połówkowego. Byliśmy w klinice Łukasza, bo mój doktorek ma awarie usg.

Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiiiiiii mamy piękną, zdrowiutką i długonogą dziewcznkę ale się ciesze, że wszystko jest dobrze
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 11:52   #675
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję córuni

Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość
tamlin: to te podklady pod przescieradelko zamiast juz tej ceratki? a nie walkuje sie to?
Tak, ja już żadnej ceratki nie dawałam. One z jednej strony są śliskie i nie przepuszczają wilgoci, a z drugiej mają taki miękki wkład chłonny. Nie odparzają ani nic. Rewelacja po prostu. Nawet je kupowałam dla babci aby podkładać jak ją myłyśmy.

Cytat:
ja do kapieli to albo Oilatum zakupie albo Belneum.
Takie preparatu stosuje się do skóry atopowej. Są drogie dlatego jak nie trzeba to po co przepłacać? Normalny plyn do kąpieli lub oliwka dolana do wody w zupełności wystarczą a kilkadziesiąt złotych w kieszeni.

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Mi się wczoraj jeszcze udało Ale już ostrzegłam, że w budżecie na końcówkę ciąży pojawia się kategoria "pedicure"
U mnie wcześniej, przed weselami które mam w czerwcu. Nie będę się szarpać, pójdę i pani ładnie mi stópki zrobi

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość

Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiiiiiii mamy piękną, zdrowiutką i długonogą dziewcznkę ale się ciesze, że wszystko jest dobrze
Gratulacje kochana

Coraz więcej dziewczynek u nas

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-22, 11:54   #676
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję Nisia!!!!!!!

A my właśnie przed chwilą wróciliśmy z połówkowego. Byliśmy w klinice Łukasza, bo mój doktorek ma awarie usg.

Gratuluję !!! same dziewczynki coś ostatnio się ujawniają
Stary 2012-05-22, 11:58   #677
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję Nisia!!!!!!!

Gratuluję dziewczynki

Cytat:
Gratuluję !!! same dziewczynki coś ostatnio się ujawniają
Nasi chłopcy będą mieli w czym wybierac.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 11:58   #678
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Gratuluję Nisia!!!!!!!

Moja za to ma małą głowę i podłużną :P Ale stopy ma na bank po tatusiu.
Gratuluję m_moni

I dziękuję dziewczyny za gratulacje
A teraz pokażę Wam co mój małżonek, zapalony wędkarz powiedział, że kupi dziecku http://allegro.pl/piekna-ryba-maskot...357564784.html i szuka różowej wędki :P
Stary 2012-05-22, 12:11   #679
angel166
Zakorzenienie

Witam kochane po 3 dniowej nieobecności 19 stron żeście naskrobały ledwo nadrobiłam, aż ,mi głowa pęka hehe
ale jakoś dałam radę
Niegrzeczna i Ty to nazywasz brzucholem tosz to brzusio byś mój zobaczyła
nisia4 śliczna ta kołyska
alfabia Ty to masz pełną foto dokumentację brzuszka widzę ja muszę podgonic z fotami, bo dopiero mam 3 domek dla Zosi ślicznie rośnie
Monarika, axxa gratuluję 6 miesiaca
tamlin widzę, że i Twój brzusio ślicznie rośnie
Konczita pieknie rośniecie, mój coś wymairamy podobny do Twojego jest bo i tydzien ten sam widzę później wstawię foto
kraven słodzachne body
gda widzę, że szafa się zapełnia fajniusie ubranka
aaliyah witam serdecznie Ciebie i kawalera w brzusiu
orchid87 gratuluję zaliczonego egzaminu ja zjazd w ten weekend ale egzaminy dopiero w czerwcu
mala_mysz gratuluję 20 tygodnia
kraven noto kolejny kawaler na naszej liście a ja dalej nie znam płci chyba ostatnia zostałam
elena100 gratuluję zdobyczy, śliczny brzusio
axxa Laura bardzo łądne imię
nisia kolejna dobra nowina i dziewczynka wśród nas

kochane przepraszam jeśli jakiś post pominęłam ale oczopląsu od czytania dostałam teraz pisze co tam u nas słychac

wczoraj wieczorem wrócilyśmy z 3 dniowej 18 stki męża kuzynki daliśmy jej 50 zł w kopertę, kolorową różę, kartkę, misiaka, czekoladę i lucky bamboo nie kupiłam jednak tej bransoletki, bo bałam się, że nei trafię w jej gust :/

dzisiaj rano byłam u endokrynologa: tsh w normie 0,47 te podwyższone ft4 co Wam mówiłam nie jest groźne dla bobaska. Eutyrox nadal w tej samej dawce. Odebrałam dziś spodnie z all te białę i są cudowne leżą idealnie, później wstawię foto, bo o 15 odbieram od krawca te nieszczęsne jeansy ciążowe.

my czujemy się bardzo dobrze, szamamy właśnie truskawki i pieczemy ciacho codziennie muszę coś słodkiego zjejśc i już bankrutuje od kupowania ciastek upieczenie babki kakaowo- śmietankowej wyjdzie taniej

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-22, 12:12   #680
bronwyn
Raczkowanie

Cytat:
ja butelke kupie Tommee Tippee.

a olejku herbacianego z tego co wiem to nie mozna w ciazy .

A to mnie wystraszyłaś, bo stosowałam miejscowo na zmiany, nieźle działał

Mam nadzieję, że nie zaszkodziłam teraz się denerwować będę...

Moja gin jakiś czas temu powiedziała mi, że przy takich zmianach to nawet niektóre antybiotyki można miejscowo, o ile dermatolog przepisze. Z tym herbacianym dałam ciała
Stary 2012-05-22, 12:25   #681
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
I dziękuję dziewczyny za gratulacje
A teraz pokażę Wam co mój małżonek, zapalony wędkarz powiedział, że kupi dziecku http://allegro.pl/piekna-ryba-maskot...357564784.html i szuka różowej wędki :P

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:
Napisane przez bronwyn Pokaż wiadomość
A to mnie wystraszyłaś, bo stosowałam miejscowo na zmiany, nieźle działał

Mam nadzieję, że nie zaszkodziłam teraz się denerwować będę...

Moja gin jakiś czas temu powiedziała mi, że przy takich zmianach to nawet niektóre antybiotyki można miejscowo, o ile dermatolog przepisze. Z tym herbacianym dałam ciała
Znalezione w necie:
Stosowanie zewnętrznie olejku drzewa herbacianego jest bezpieczne, jednak nie zaleca się stosowania wewnętrznego. Dzieci i kobiety w ciąży muszą bardzo ostrożnie stosować dowolne olejki eteryczne, koniecznie biorąc pod uwagę ich stężenie. Nie zaleca się stosować nie rozcieńczony wodą olejek dzieciom w wieku do 6 lat i kobietom w ciąży.

Tutaj pisze że można:
http://www.mamazone.pl/artykuly/ciaz...e-w-ciazy.aspx
Stary 2012-05-22, 12:25   #682
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
helo, helo!!!

My po wizycie!!!

Podglądaliśmy maluszka, słuchaliśmy serduszka i nowina jest taka, że jajek raczej nie ma, więc chyba dziewczynka

No ale tak się dziecię moje tyłkiem wykręcało do pana doktora, że 100% pewności nie dał, w sumie to żadnej nie dał zasugerował za to badanie 3d u innego specjalisty, bo on niestety nie ma takiej opcji u siebie. Grunt, że z tego co na jego sprzęcie się udało zobaczyć to powiedział, że wszystko jest pięknie, łożysko wysoko w dnie macicy usadowione, szyjka obmacana i zamknięta i długa, więc jesteśmy mega zadowoleni

No i przyszedł nasz czas na sławną glukozę za jakieś trzy tygodnie przed kolejną wizytą i morfologia spada, więc żelazo trza zażywać, poza tym nowiny superaśne!

dobrze, że Weronika już w domku i że ja wózek już mam, bo jak czytam wasze rozterki w tym temacie, to "wrednie" się cieszę, że jedno zmartwienie mnie omija

Dzięki Wam za kciukasy i dobrą energię, bo jak widać skutkuje pięknie!
gratuluję córeczki widzę, że imię już wybrane

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Suuuper wieści, gratulacje!!

no to Ty chyba sie rozpakujesz najwcześniej
Gratuluje udanej wizyty

Co do przywilejów to u nas nie ma dla ciężarnych a dziś sporo nas takich było

Wercia, super że już w domku jesteś, mam nadzieje że przed porodem już tam nie trafisz

Kolejna pikna wiadomość

A no to ja sie spowiadam już z mojej wizytki

A więc : wyniki moczu git zaś niepotrzebnie sie zamyślałam o tym.
Badanie na samolociku extra, szyjka długa i zamknięta zdziwił sie że nie tyje i nie marudze na rozstępy czy opuchlizny mam nadzieje że unikne tych nieprzyjemności
A na usg to tak długo mi po brzuchu jeździł że zaczęło mnie to łaskotać a maluch obrócił sie tyłkiem i nas miał w nosie waga 660 gram, ładniutki i zdrowiutki, a na koniec lekarz mi pokazał coś co jest prawie na pewno fiferkiem
No ale nadal mówi że to takie niepewne
Na kolejną wizyte mam zas mocz do badania, morfologia no i ta nieszczęsna glukoza. Uprzedził mnie zeby wziąść gazete bo trza 2 godziny tam kiblować.
Umrem tam chyba
Iwoncia, również gratuluję super, że wyniki w porządku. oby tak dalej

u nas podobnie, przywilejów dla ciężarnych brak, a jak zaczniesz sama ich dochodzić to zmieszają Cię z błotem taki naród

Cytat:
hej dziewczynki ale macie szalone tepo

katiem: co to znaczy ze po 37 juz mozesz rodzic, wywolaja ci porod? ja tez bym wolala rodzic wczesniej ale nie mamy chyba na to zbytnio wplywu, co?

prosze mi dopisac imie naszej kruszynki bedzie oficjalnie LAURA. i nic mnie nie obchodzi komu sie podoba a komu nie ( pisze o mojej rodzinie, znajomych itp) bo kazdy dorzuca swoje 3grosze i juz zglupilam. a to przeciez moje dziecki i ja decyduje jak ma miec na imie! sory ze tak drastycznie ale ostatnio wszyscy wszystko krytykuja z mojego otoczenia i sie non stop wtracaja.

a o co chodzi z tym nowym haslem na meila bo ja tez nic nie dostalam. i komu mam wyslac moj numer na wrazie w. ??

ale macie piekna zakupki dziewczyny, ja moze jutro sie wybiore do jedynego sklepu w okolicy z dzieciacymi rzeczami. ale tam ejst raj bo podobno jest wszytsko. musze jakis wozek sobie upatrzyc bo nawet nie mam nic na oku.

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

co do kg to ja juz nawet nie mowie ile ja mam. nie wiem skad to sie bierze jem normalnie no moze malo sie ruszam. ach masakra. juz mysle o diecie pociazowej. moj obecny stan to +9kg
Laura, śliczne imię a komentarzami się nie przejmuj. u mnie też co niektórym Lena się nie widzi i słyszałam komentarze to jak będziemy do niej zwracać "Leniu" ? analfabeci pieprzeni

Edytowane przez aga_ton
Czas edycji: 2012-05-22 o 12:27
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 12:27   #683
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Trzymam kciuki za wizyty dziewczyny i oby dzidzie pokazały co mają między nóżkami bo nie wszystkie jeszcze znacie płeć.

Co do butelek to ja kupuję avent.

Będzie może któraś z Was prała od początku w zwykłym proszku ? bo ja się w sumie zastanawiam, mama mówi że ona mi prała w normalnym i żadnego uczulenia nie miałam... kuzynka też małej od początku pierze w normalnym i Amelka nie miała żadnego uczulenia ... lepiej ponoć od razu w normalnym prać bo te przejścia z dziecięcego na normalny nie są wcale takie łatwe.
ja bym sie bała, to że Ciebie nie uczulało nie znaczy że małego nie będzie. myśle, że nie ma co ryzykowąc. żal patrzec na taką małą istotke zsypaną.

Cytat:

gratulacje cos nam sie zaczyna coraz bardziej różowo robic
Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
hej,
tu ciężarna z mamuś lipcowo-sierpiowych, szukam dziewczyn z Krakowa , które planują rodzic na Kopernika. Na razie zauważyłam tylko 2 osóbki. jeśli można wiedzieć to jaki wybrałyście szpital?
pozdrawiam
ja albo ujastek albo siemieradzkiego, o tych dwoch najlepsze opinie dostałam, tylko siemieradzkiego trzeba większość płacić.

wiem, że Choco wybiera sie do Żeromskiego

m_moni również gratulacje

Edytowane przez kasiam187
Czas edycji: 2012-05-22 o 12:29
kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-22, 12:28   #684
bronwyn
Raczkowanie

Cytat:

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Znalezione w necie:
Stosowanie zewnętrznie olejku drzewa herbacianego jest bezpieczne, jednak nie zaleca się stosowania wewnętrznego. Dzieci i kobiety w ciąży muszą bardzo ostrożnie stosować dowolne olejki eteryczne, koniecznie biorąc pod uwagę ich stężenie. Nie zaleca się stosować nie rozcieńczony wodą olejek dzieciom w wieku do 6 lat i kobietom w ciąży.

Tutaj pisze że można:
http://www.mamazone.pl/artykuly/ciaz...e-w-ciazy.aspx
No właśnie też to czytałam, w koncu tego nie piję, ale no nic- odstawiamy- a w poniedziałek zbombarduję lekarkę pytaniami

Dzieki
Stary 2012-05-22, 12:28   #685
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Ło, posprzątałam w kuchni, jakiś taki pedant się we mnie dziś wdarł, że miałam tylko troszkę posprzątać, a zaglądam w najbardziej schowane kąty. I co ja tam zauważam, to wstyd się przyznać

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
A my od dzisiaj zaczynamy 20 tydzień

O 16 jadę na wizytę- ale jestem podekscytowana.... Trzymajcie kciuki, żeby dzidzia pokazała co ma między nóżkami i żeby wszystko było ok
To za wizytę niech pokaże co ma

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
O jeny to juz nowy watek i ma tyle postów . Coś ostatnio się zagapiłam, poza tym stresuje się trochę, bo u mnie już 18+5 a dziecko nie kopie ani nic, jutro idę do lekarza na wizytę, to się podpytam co i jak . Martwię się już coraz bardziej, ale pocieszam się, że to moje pierwsze dziecko do tego nie jestem drobnej budowy, dlatego jeszcze nie czuję. Wszystkie znajome i rodzina się pytają, czy czuje ruchy i dziwią się, że jeszcze nie, już mam tego dosyć, po co te pytania??
Ja już się nauczyłam, że obcym ludziom nic nie mówie jak się u mnie sprawy mają. Jak ktoś pyta czy kopie to mówię, że tak. A jak młody jeszcze nie kopał to mówiłam, że jeszcze za wcześnie. Żeby mi nikt za przeproszeniem nie pier...ł że to nie dobrze. A ciotkę to w żeby ciężarną straszyć.

Tak samo z imieniem, mówiłam, że Bartosz, to każdy 3 groszę musiał wtrącić. Dlatego teraz jak ktoś pyta to mówie, że jeszcze decyzja nie podjęta. A uważam że imię to jest tylko mój i męża wybór i u nas tak zostanie już do końca.
Jak mnie ci ludzie irytują z tymi dobrymi radami

Cytat:
To super Gratuluje córeczki

Cytat:
Ja chlapałam ostatnio. Następnym razem idę do kosmetyczki Więcej szkody zrobiłam, lakier wylałam, nagimnastykowałam się okropnie. A teraz mam różowe paznokcie przez najbliższy tydzień

Cytat:
Ja mleka nie lubiła, a teraz muszę zawsze mieć. Kawa z mlekiem obowiązkowo, płatki z mlekiem co drugi dzień na śniadanko. I jogurty, wszystkie smaki. Twarożki... itp. A wcześniej nie jadłam wcale takich rzeczy... Jak organizm ma na coś zapotrzebowanie to sam się upomina i nic nie trzeba w siebie wmuszać.

Cytat:
Gratuluję Nisia!!!!!!!

Kolejna księżniczka, coraz różowiej gratuluje
Stary 2012-05-22, 12:37   #686
katiem
Wtajemniczenie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34258307]ja kupuje w almie zawsze

dziewczyny mam pytanie co do butelek.nie wiem czy lepiej kupić aventa czy tommee tippee?czy to jest wszystko jedno jaka firma?bo ja nie wiem.moje dziecie bedzie karmione tylko butelka wiec zalezy mi zeby ta butelka byla w porzadku[/QUOTE]
Mam aventa. I One mają różną ilość dziurek w zależności od wieku dziecka. Ponieważ bardzo długo karmiłam nie kupowałam ich wszystkich. Jak zdecydowałam się przejść na MM to po prostu sama zrobiłam dodatkowe dziurki w smoczku - tym pierwszym co do 3 m.ż jest.

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
tak wogole dostalam zwrot podatku wiec juz wypatrzony wozek mam obojetnie czy bede miec dziewczynke czy chlopczyka bede miec zielony wozek z czarnymi wstawkami z tako.
A do butelek to biore aventa bo mam sprawdzone jak dawalam malemu kaszke przez butelke to avent ma takie specjalne smoczki do kaszek z 3 przeplywami-super rzecz
Ja też czekam na zwrot cholera. Ociągają się.

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34260167]ja to sobie przysięgłam że nigdy nie dam mojemu dziecku zupki czy tam innego dania ze słoiczka.
też mi sie marzy jak gdażeby za jakiś czas,jak już dzidzia bedzie siedziec w foteliku swoim do karmienia razem jadać posiłki i żeby to sie stało już takim rytułałem więc choćby nie wiem co to naucze sie gotowacnakupowałam sobie ostatnio książek jamiego olivera i na razie to tylko obrazki oglądam[/QUOTE]
Ale te zupki czasem mogą byc zdrowsze niż gdy same coś ugotujemy. Chyba, że mamy własne warzywa, albo sprawdzonego dostawcę.
Zwłaszcza hipp ma jakaś serię z ekologicznych upraw.

Cytat:
Trzymam kciuki za wizyty dziewczyny i oby dzidzie pokazały co mają między nóżkami bo nie wszystkie jeszcze znacie płeć.

Co do butelek to ja kupuję avent.

Będzie może któraś z Was prała od początku w zwykłym proszku ? bo ja się w sumie zastanawiam, mama mówi że ona mi prała w normalnym i żadnego uczulenia nie miałam... kuzynka też małej od początku pierze w normalnym i Amelka nie miała żadnego uczulenia ... lepiej ponoć od razu w normalnym prać bo te przejścia z dziecięcego na normalny nie są wcale takie łatwe.
Ja szybko przeszłam na zwykły. Wprawdzie na białego jelenia, który jest na naturalnym mydle. bo od początku to chyba miałabym obawy.

Cytat:
Gratuluję córuni

Tak, ja już żadnej ceratki nie dawałam. One z jednej strony są śliskie i nie przepuszczają wilgoci, a z drugiej mają taki miękki wkład chłonny. Nie odparzają ani nic. Rewelacja po prostu. Nawet je kupowałam dla babci aby podkładać jak ją myłyśmy.

Takie preparatu stosuje się do skóry atopowej. Są drogie dlatego jak nie trzeba to po co przepłacać? Normalny plyn do kąpieli lub oliwka dolana do wody w zupełności wystarczą a kilkadziesiąt złotych w kieszeni.

Coraz więcej dziewczynek u nas
Jeśli chodzi o te produkty do kąpieli to się zgadzam.

Nas namówiła położna na Emolium i kupowałam. A potem przeszłam na hipp. A potem na Baby dream zielony. I już będę używać tylko baby dream. Po żadnym z tych preparatów nie muszę ani nawilżać, ani natłuszczać. Młody ma super skórkę.

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Lekarz pewnie chciał dobrze . Któż mógł wiedzieć .

A czy to prawda, że wywoływany poród jest na ogół bardziej bolesny?

Wysłałam TŻa do pracy i spać nie mogę
Mi musieli podać oksytocynę bo po odejściu wód nie było żadnej akcji. i po 5 godzinach podali na wywołanie. Jakoś przeżyłam
Wiadomo, ze bolało, ale skoro zdecydowałam się na drugie
Natomiast nie mam porównania bez tego specyfiku. Ale też słyszałam, że ponoc bardziej boli.

A z imion podoba mi się bardziej Paulina.
A czy Damian czy Alan to normalnie pewnie wolałabym Damiana - bo bardziej polskie, ale znam jednego wrednego i za bardzo mi się kojarzy

Gratuluję wszystkim udanych wizyt i dobrych wieści.

Nakupowałam sobie dzisiaj i truskaweczki i arbuzika i morelki - także będę się zajadać.

Gin dał mi wytyczne co warto jeść w dużych ilościach w ciąży bo zawiera dużo żelaza:
truskawki
porzeczki
buraczki
jabłka
i coś jeszcze, ale zapomniałam

LILKA nie stresuj się. ja pierwsze ruchy poczułam jakoś przed 2o tygodniem. lada dzień poczujesz.nikogo nie słuchaj - chyba, że gina

Pawełek

Kubuś

Edytowane przez katiem
Czas edycji: 2012-05-22 o 12:42
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 12:41   #687
karolluki
Raczkowanie

Cytat:
Gratuluję Nisia!!!!!!!

Gratulacje
coraz więcej dziewczynek na wątku
a piękna i długonoga to na pewno po mamusi jest
karolluki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 12:46   #688
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
M
Ale te zupki czasem mogą byc zdrowsze niż gdy same coś ugotujemy. Chyba, że mamy własne warzywa, albo sprawdzonego dostawcę.
ja tam nie wierze w takie cuda ze słoików.zwłaszcza ze teraz przeprowadzilismy sie na przedmiescia i mam własny ogródek więc na pewno cos swojego posadze.poza tym mysle ze nie ma to jak maminy obiadek a nie jakis tam ze słoika ale tradycyjnie kazda mama zrobi jak uwaza

ide sie wziasc za mój pseudoobiadek

gratuluje udanych wizyt i poznania płci
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 12:47   #689
spioszka
Raczkowanie

O Boze!!!!!!!!!!! Jestem w koncu, z moim wiecznym brakiem czasu, zajelo mi kilka dni zeby Was nadrobic..ale udalo sie!!! Chyba juz nigdy nie zrobie sobie tak dlugiej przerwy na forum, bo to jest pozniej nie do ogarniecia.

26 tc czas zaczac!
Maly w jak najlepszym porzadku, kopie non stop, a ja po tygodniowym urlopie i wcinaniu Nospy czuje sie znacznie lepiej. Aczkolwiek, nocki to nie zaciekawe sa, ciagle przekrecam sie z boku na bok, nie moge znalesc zadnej wygodnej pozycji a lezac na plecach, juz po minucie nie moge oddychac ale tak poza tym to wsio ok.
U mnie to chyba juz z 5 kg do przodu( musze sie dzisiaj zwazyc tak na marginesie), ale fakt faktem, za zdrowo to ja sie ostatnio nie odzywialam Musze sie wziasc troszke za siebie, bo za miesiac wesele siostry a ja nie chce wygladac jak slon No wlasnie dziewczyny jak to jest z tym lataniem samolotem, bo obilo mi sie o uszy,ze po 28tc trzeba miec jakies zaswiadczenie od lekarza?
Chcialabym wrzucic swoj bebzunek na maila, ale nadal nie wiem co z tym mailem, nowe czy stare haslo? Dajcie znac co i jak.

5 cykl staran
ostatnia@-29/11/11
http://enpr.pl/1837
spioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 12:48   #690
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość

Nakupowałam sobie dzisiaj i truskaweczki i arbuzika i morelki - także będę się zajadać.
Racja z tymi daniami ze słoiczków. Ja też się zarzekałam że sama będę robiła i dupa. Może kilka razy zrobiłam jak babcia mi dała warzywa i owoce. Z rynku nie chciałam kupować bo wszystko sztuczne, tak samo z mięskiem było. W sklepach kurczaki chemiczne, prawie świecą a dostępu do wsioków nie miałam. W słoiczku są z ekologicznych upraw warzywa i mięska nie faszerowane chemią. poza tym smak nie taki najgorszy ich jest. Mi smakowały.
Ja też chcę morelę I nektarynkę.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości