|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII
Cytat:
Proszki do prania mam zakupione BIO Zresztą, temat był już poruszany i żadnych argumentów, że pieluszki jednorazowe są bardzie eko nie odnotowano ![]() Idę zrobić sobie jakieś jedzonko, bo mały głód mnie dopada ![]() Mam apetyt ostatnio ![]() ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Ciekawe, dlaczego do ludzi nie przemawiają najprostsze komunikaty ![]() http://demotywatory.pl/3443546/Wlascicielu-psa |
|
|
|
|
#2612 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#2613 |
|
Rozeznanie
|
Milenko z tydzień temu
pozamiatałam,umyłam podłogę a teraz robię pranie może coś to ruszy hehe nadzieja .... ....
|
|
|
|
#2614 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() a tak chciałabym się czerwonego, wytrawnego wina napić :ślina: no ja właśnie też, ale zmieniam mu na 50. dziękuje ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() leci, leci
|
|
#2615 |
|
Zakorzenienie
|
nie cytuje bo karmie akurat
![]() ale na taki upał ja karo ubieram body,skarpetki i opaske co do parasolki kupiłam bezfirmowa uniwersalna do wózka na all za 35zł z wysyłka ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- ja bym sie piwa napiła
|
#2616 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jak mam być szczera to miałabym ochotę się porządnie naj*bać, żeby odreagować całą ciążę i ten pobyt Antosia w szpitalu i operacje i w ogóle
|
#2617 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja żyję bardzo dobrze ze swoimi wszystkimi sąsiadami, ale mam czasami nieodpartą ochotę przynieść im na wycieraczkę kupę pupila W domu poodkurzane, okna pomyte, a na dworze kupa zostawiona Są zachowania, których nigdy nie pojmę np. tego właśnie. Zbieranie kup ani nie jest uciążliwe, ani drogie, ani ujmujące, nie wymaga sprawności fizycznej.... Pochłonęłam właśnie 4 kanapki z wędlinką i pomidorem A na obiad dzisiaj będą ziemniaki z jajkiem sadzonym i kefir
|
|
|
|
|
#2618 | |||||
|
Rozeznanie
|
jejku czytam o tej poczcie i nie wierze, co za jaja to szok. no trudno, ja narazie nie będę wklejać tutaj naszych zdj. z natury jestem bardzo nieufna
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
gratulacje ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Rinco - powodzenia
|
|||||
|
|
|
#2619 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2620 |
|
Zakorzenienie
|
a tylko kropelkę na język żeby posmakować mogłam
|
#2621 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Rinco bedzie lepiej z kazdym dniem |
|||||
|
|
|
#2622 |
|
Zadomowienie
|
millena, jeśli chodzi o x-landera to ja mam już po dziurki w nosie tego tematu ale Ci napiszę
Ale gwarancji nikt nie daje. Już pominę fakt, że sprzedawcy bezczelnie wystawiają na allegro te wózki mimo, ze ich nie mają. A jakbym tak kliknęła KUP TERAZ, bez dzwonienia? Beznadziejni są. Ja mam termin na 22 czerwca, więc robimy tak, że bierzemy od niego spacerówkę, fotelik, bazę i te wszystkie gadżety a na gondolę będziemy czekać. Jeśli do czasu narodzin nie będzie tej gondoli to mąż pojedzie do mojej ciotki i weźmie wózek z gondolą od nich, mają chicco, średnio mi się podoba, ale na ten przejściowy czas może być. Najlepsze jest to, ze ja już nie wierzę w to, że te wózki po 20 czerwca rzeczywiście będą. Rozmawiałam z jednym sprzedawcą i powiedział mi, że z chin jakieś elementy płyną i doplynąć nie mogą od marca. Byłam u fryzjera, nawet długo nie siedziałam a od razu inaczej bez tych odrostów. |
|
|
|
#2623 |
|
Wtajemniczenie
|
ciekawe co tam u Pandzia i aga_bre
![]() centipede (.....).................. .....................tp 16.05.2012 Dominika loksa (Martyna, 24 l.)...................... .......tp 20.05.2012 Lena Marina przeterminowane w sumie się nie odzywają, to może już po wszystkiemu
|
|
|
|
#2624 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jak to jest ?dziecko będzie miało gazy jak wypiję gazowane?czy kolkę? JULKA PANDZI JUŻ NA ŚWIECIE
|
|
#2625 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
_agata, wiem że ma jeszcze czas. Nie spinam się jakoś bardzo. Jest mi po prostu coraz ciężej. Nudzi mi się a jednocześnie nic mi się nie chce. ![]() Dziwny stan...
|
|
#2627 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2628 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2629 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a dziś kupiłam dwa wina, niektórzy jakoś dziwnie na mnie patrzyli ciekawe dlaczego W końcu w sobotę Dzień Mamy Jeszcze tylko kwiatki i jesteśmy gotowi na sobotę Potem jeszcze Dzień Dziecka i coś chrześniakowi trzeba kupić. A potem może urodzę Pandziu gratuluję ![]() No i chyba dziś widziałam tego nowego Lecha..myślałam, że mi się zdawało a to jednak prawda że jest nowy Lesiu a to jest jakiś smakowy ? chyba puszka żółto zielona tak ?
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" Edytowane przez stokroteczka777 Czas edycji: 2012-05-22 o 15:01 |
|||
|
|
|
#2630 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam!
Bosh już prawie 15:00 przy dziecku czas leci jakies 100 razy szybciej...Cieżka noc za mną - cyce narosly do rozmiaru XXL i byly jak kamienie a mleko lało się po przescieradle... Dzis moj mężuś pojechal mi po laktator i poduche do karmienia Wzielismy laktator ręczny AVENT ISIS - dziewczyna z sali w szpitalu kupila taki i przy mnie testowala i byla bardzo zadowolona wiec jak co to zdam relacje Hania terrorystka dopiero teraz zasnela na serio, od 8 rano z nią walczyłam; Mamy maly cud - małą zaczęła ssac piersi Dzis mielismy polozną, bardzo fajna babka i dawala duzo rad, cieakwe jak wyjdzie w praniu ![]() Niunia serdeczne gratulacje!!!!! Cytat:
|
|
#2631 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tzn tak.. podziwiam wszystko co EKO, ale nie lubię tego bardzo ponieważ uważam, ze większość to po prostu pospolity chłyt marketingowy i kolejny powód do zbijania kasy przez sprzedawców. Aby być EKO trzeba na prawdę zwracać uwagę na WSZYSTKO. Nie wiem, czy np proszki Lovella czy tam Jelp i Dzidziuś są EKO Zastanawiam się jak bardzo moja pralka jego EKO, w sumie ma taką opcję, daję ją głównie ze względów oszczędnościowych Ba!! ja nawet mam te magiczne ściery co to myją bez środków chemicznych, ale to też glównie z oszczędności kupiłam haha, a w zasadzie dostałam. Myję sobie wszystko cytryną i sodą, używam co prawda domestosa do kibla, ale no tu nie widze żadnego zastepstwa. Nie będę ściemniać- mam w szafce cif, bo jak już z czymś sobie nie radzę, to leję chemię i zawsze pomaga. Podlogi myję ogólnodostępnymi środkami. świat przemieżam autem, a nie rowerem.... Auto tankuje normalną ropą, jak mi się nie chce używać magicznych ścierek - myję je na myjni . żarcie kupuje takie jakie mi smakuje, a nie eko - chociaz ostatnio zaczeło mi być żal kurek w klatkach, wiec jajka mam od kury grzebiącej. Worki na śmieci mam zwykłe - z jana niezbędnego. nie segreguję śmieci oo ale zgniatam butelki i zakręcam korki No... mogę się jeszcze pochwalić torbami wielorazowymi, których używam do zakupów. Ogrzewanie w mieszkaniu mam z mpec'u. Ale może jakbym miała dom, to bym to przemyślała, przyznam, że równiez ze względu na oszczędność kasy. W tym wypadku warto wydać więcej na zakup a potem trochę przyoszczędzić na eksploatacji. ciuchy kupuje nowe, rzadko używane ( to ponoć tez jest eko). oszczędzam prąd, owszem, ale żeby znowu aż tak bardzo.... hmm.. nie wiem, chyba nie. niestety ładowarki często pozostają w gniazdkach, tv na czuwaniu, komp to samo. nie patrzę na kosmetyki i ich skład, no tu może przeginam, chyba powinnam się zainteresowac tym, czy np są testowane na zwięrzętach czy nie, wiec mi wstyd. nie wymienilam wszystkich zarowek na energooszczedne, bo w takich pomieszczeniach jak lazienka, przedpokoj, czy sypialnia, to po prostu jest nieoplacalne. takie zarowki mam w pokojach w ktorych swiatlo dlugo sie swieci i nie zapalam zarowki na chwilkę, tylko na dlużej. na grilu jem z plastikowych talerzyków , pije w plastikowych kubkach i uzywam plastikowych sztućców... ehh.. chyba koncza mi sie juz pomysły, zmierzam do tego, ze super, że ludzie sie przejmują środowiskiem, ale czasem mam wrażenie, że to po prostu taki głupi trend, napędzacz czyichś portfeli. No nie znamy się, wiec nie wiem, pewnie skoro masz takie podejście, to robisz większosć tych rzeczy, których ja nie robię, i super ! na prawdę!! smiac mi sie chce tylko czasem z osób, które sobie nei zdają do końca sprawy z tego co to znaczy FAKTYCZNIE byc eko (nie uderzam w Ciebie personalnie, żeby nie było). Cytat:
myśmy po naszym psie prawie zawsze sprzątali, prawie, bo czasem jak nam wbiegł w jakieś krzaki to nie będę ściemniać, że wlaziłam w chaszcze po to , zeby sprzątnąć kupę. Ale niesamowicie wkurza mnie to, że pod blokiem mamy kawałek trawniczka i po prostu sąsiedzi pozwalają się tam załatwiać swoim psom ale już posprzątać nie ma kto. Czasem jak szłam dawałam torebkę z tekstem: ooo pewnie sąsiad zapomniał , nie szkodzi.. proszę.... wspólnota apeluje, na kazdym zebraniu porusza sie ten temat, ale nic, jak grochem o sciane. jak nasz piesek był chory, albo bylo bardzo zimno czy mokro a byla konieczność wyjscia z nim na spacer, sam biegł na ten trawniczek, ale NIGDY nie zostawiłam po nim kupy ... na prawdę!!! ten sam problem dotyczy wyrzucania petów przez balkon. nasz trawnik to poprostu szachownica psich kup i petów. Cytat:
ponoc burze maja zbawienny wplyw na porody a dziś chyba się zapowiadają. ja też bym sobie już poszła na taką porzadną alkoholową imprezę !!!!! Edytowane przez _millena Czas edycji: 2012-05-22 o 15:05 |
|||
|
|
|
#2632 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moze zadzwon do poloznej?
|
|
#2633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) 2,6% ma ![]() tak mi ten posmak i zapach się z czymś kojarzył i już wiem
|
|
#2634 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2635 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak mówi taka jedna dziewczyna, używa tego hasła na potęgę. Zawsze jak ją widzę to mam ochotę powiedzieć "idzie pani coś w ten deseń"
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#2636 |
|
Rozeznanie
|
Gatta dzidziuś cudny
ostatnio mój mąż sobie kupił fortune wiśniową, wzięłam łyka, pyszna a najbardziej brakuje mi carlsbera-uwielbiam je
|
|
|
|
#2637 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
cudownie!!!! ![]() gratulacje!!!!!
|
|
#2638 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2639 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w niedzielę wyszliśmy z meżem na rynio, chciał sie napic piwa po tym wszystkim, poprosił, zebym nie rodziła , zgodziłam się siedliśmy w ogródku, szukam w karcie czegoś dla siebie, patrzę , oo... driny bezalkoholowe, to jest to... patrze dalej : speedy gonzales.. świetnie , myślę sobie ! to jest to. pochodzi dziewczyna, kelnerka i przyjmuje zamówienie. no więc mowie jej , ze to i to i to... po 10 minutach przychodzi z Żywcem w butelce i mi podstawia. Mówię do niej że to chyba pomyłka, bo ja zamawiałam Speedy miałam ochotę zdzielić ja tą kartą po głowie, na prawdę!!! pomyślalam sobie potem co za durna baba, widzi przecież ze wyglądam jak wieloryb, ale nie jak otyły wieloryb, tylko ciężarny wieloryb. nie dosyć , ze nie wiem gdzie ona sie uchowała, zeby nie wiedziec ze ciezarnym nie proponuje sie alkoholu, to jeszcze na dodatek , zeby byc tak bezczelnym i proponować 2% komuś kto od kilku miesięcy nie wypił ani grama alkoholu ( no dobra, czasem pozwalam sobie na małe łyczki od męza), i przez następne równiez się nie napije.... no... wygadałam się. ide coś zjeść. |
|
|
|
|
#2640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- u mnie burza idzie a czekałam aż minie ten żar by iść na spacer i chyba nigdzie nie pójdziemy
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:53.

Zresztą, temat był już poruszany i żadnych argumentów, że pieluszki jednorazowe są bardzie eko nie odnotowano 

klask i:

przy dziecku czas leci jakies 100 razy szybciej...