Lubelskie Panny Młode - jesteście??? - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-01-10, 09:41   #4561
pola_m
Wtajemniczenie

Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

Cytat:
Napisane przez kasiakkk Pokaż wiadomość
dziewczyny, praktykuje się zwyczaj prowadzenia panny młodej przez tatusia do ołtarza - czy takie rzeczy to tylko w filmach
strasznie mi sie podoba ten zwyczaj,ale on sie gryzie z naszym polskim błogoslawienstwem w domu.Jak tatus odprowadze corke do oltarza to to jest takie symboliczne jej przejście,oddanie corci pod opieke przyszlego mezusia.No i maz dopiero wtedy widzi pierwszy raz swoja przyszla zonke.W polsce cos takiego nastepuje juz w domu i potem juz mlodzi razem samochodem jada i w ogole,glupio chyba przed kosciolem nagle sie rozdzielac i jeszcze raz "przekazywac".Chociaz ten efekt efekt jest strasznie fajny
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-10, 09:49   #4562
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
strasznie mi sie podoba ten zwyczaj,ale on sie gryzie z naszym polskim błogoslawienstwem w domu.Jak tatus odprowadze corke do oltarza to to jest takie symboliczne jej przejście,oddanie corci pod opieke przyszlego mezusia.No i maz dopiero wtedy widzi pierwszy raz swoja przyszla zonke.W polsce cos takiego nastepuje juz w domu i potem juz mlodzi razem samochodem jada i w ogole,glupio chyba przed kosciolem nagle sie rozdzielac i jeszcze raz "przekazywac".Chociaz ten efekt efekt jest strasznie fajny
Jest gdzieś na forum wątek, dziewczyny opisują jak rozwiązały tą sprawę

nawet gdzies tam wyczytałam, że to staropolski zwyczaj, a ja myslałam, że typowo amerkański

EDIT:
Zanalazłam ten wątek, założony przez naszą magdulkę :
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=148792
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-10, 09:50   #4563
brunetka2000
Zakorzenienie

A wiecie moze jak wychodza wesela w Kasynie policyjnym ??? Jak jest z wystrojem i wogole dobre jedzenie ?
Ja tez bede szyla sukienke jeszczesie na 100% nie zdecydowalam ale znalazlam fajna krawcowa zobaczymy jak bedzie po spotkaniu z nia ? Tak wogole o co chodzi z tymi prezentami dla gosci ??? bo chyba nie jestem na czasie ;/
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-10, 10:03   #4564
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
A gdzie w lublinie mozna kupic ladne niedrogie buty tylko musza byc na niskim obcasie naprawde niskim bo jak zalozylam na wysokim to bylam wyzsza od mojego TZ najlepiej jakby mialy malutki obcasik albo kaczuszke wszystko jedno aby male
może coś takiego, moze znajdziesz je w sklepie Ryłko:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 90207011.jpg (35,0 KB, 26 załadowań)
Stary 2007-01-10, 10:13   #4565
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Yoolia Pokaż wiadomość
może coś takiego, moze znajdziesz je w sklepie Ryłko:
Ladne tylko zeby przod byl inny to by bylo super a gdzie sie miesci ten sklep ???
Stary 2007-01-10, 10:24   #4566
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

ładne buciki
Ja będę potrzebowała na wysokim obcasie - mój Tż ma 190 wzrostu, a ja 160

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-10, 10:47   #4567
Aka24
Rozeznanie

GG do Aka24

22 września 2007r! Zamość
Aka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-10, 11:00   #4568
kasiakkk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paticzka Pokaż wiadomość
kasiakkk a jeśli to nie tajemnica to co Ci się nie podobało w zajeździe pod gwiazdami?Bo może coś się tam zmieniło w porównaniu do przesżłości? Przynajmniej będe wiedziała na co zwrócić uwagę....
Paticzka Skarbie ja nic nie pisałam o zajeździe, bo tam nigdy nie byłam

Witaj Aka24

A z tym prowadzeniem do ołtarza przez tatę, to mimo wszystko zapytam ksiedza. Mam nadzieje, ze pozwoli, bo strasznie mi sie ten zwyczaj podoba. Tata nie bedzie miał wyjścia, zresztą i tak nie odmówi sojej córeczce Boję sie tylko, że wtedy to już na pewno poryczę sie jak głupia i oczywiscie rozmażę sobie makijaz

MOŻESZ JEJ POMÓC
www.serce-oliwki.pl
kasiakkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-10, 11:14   #4569
wiolkaslonko
Rozeznanie

GG do wiolkaslonko

Cytat:
Ladne tylko zeby przod byl inny to by bylo super a gdzie sie miesci ten sklep ???

Lublin, ul. Narutowicza 52,

Lublin, ul. Zana 27, kolo Leclerka
wiolkaslonko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-10, 11:16   #4570
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolkaslonko Pokaż wiadomość
Lublin, ul. Narutowicza 52,

Lublin, ul. Zana 27, kolo Leclerka
Dziekuje
Stary 2007-01-10, 11:31   #4571
paticzka
Raczkowanie

GG do paticzka

pola m jak byłam w ubiegłym roku na weselu tam w maju to na stole stały bukieciki z margaretek niebieksko-żółtych i nawet fajnie to wyglądało na białych obrusach. Jednak do strojenia sali wynajmowali Salon Balon ale nie wiem ile ich wyniosła dekoracja
kasiakkk przepraszam Cię , pewnie to dlatego, ze net mi od poniedziałku ciągle się zacina i źle zobaczyłam wypowiedź.
Anka 24 witaj wśród lubelskich panien młodych
Kubuś-07.10.2008
http://suwaczki.maluchy.pl/li-32746.png
paticzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-10, 11:35   #4572
paticzka
Raczkowanie

GG do paticzka

Jeszcze chciałam Was zapytać odnośnie modeli sukienek. Co myślicie o pójściu do ołtarza z gołymi ramionami?Teraz większość sukienek ma taki właśnie krój.Wczoraj koleżanka opowiadała mi,że w Katedrze niektórzy księża zwracają uwagę na krój sukienki, i od tego uzależniają czy udzielą ślubu czy nie....
Kubuś-07.10.2008
Stary 2007-01-10, 11:39   #4573
brunetka2000
Zakorzenienie

Hmmm co myslicie o tej fryzurze bo watpie zeby mi szybko wlosy odrosly
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpeg 659260.jpeg (10,4 KB, 4 załadowań)
Stary 2007-01-10, 11:39   #4574
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
Jeszcze chciałam Was zapytać odnośnie modeli sukienek. Co myślicie o pójściu do ołtarza z gołymi ramionami?Teraz większość sukienek ma taki właśnie krój.Wczoraj koleżanka opowiadała mi,że w Katedrze niektórzy księża zwracają uwagę na krój sukienki, i od tego uzależniają czy udzielą ślubu czy nie....
yyy bez sensu. Ślub opłacony goscie w kosciele czekają, zjawia się panna moda w sukni z odkrytymi ramionami i ksiądz decyduje że slubu nie będzie. Pierwszy raz o tym słyszę

Ja byłam z gołymi ramionami, mialam narzucic żakiet, bo było chłodno ale mi było gorąco. Jednie welon przykrywał mi ramiona.
Pamiętam, jak stalismy w drzwiach koscioła i podszedł do nas ksiądz powiedziła z usmiechem na twarzy: o czerwień (chodziło o mój gorset) odważny kolor i tyle. Mszę poprowadził wspaniale
Stary 2007-01-10, 11:51   #4575
kasiakkk
Zadomowienie

tez nie sądzę, żeby z powodu sukienki ksiądz odmówił udzielenia ślubu , co najwyzej mozna sie narazic na jakieś komentarze 'życzliwych' dewotek Ramiona można spróbowac jakoś przykryc welonem albo pozostaje zainwestować w jakiś szal, koronkę czy inne okrycie

MOŻESZ JEJ POMÓC
www.serce-oliwki.pl
Stary 2007-01-10, 11:54   #4576
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
Hmmm co myslicie o tej fryzurze bo watpie zeby mi szybko wlosy odrosly
oto wąteczek z fryzurkami dla krótkich i długich włosów, może tam coś znajdziecie, bez sensu żebym z tamtąd kopiowała i tutaj wklejała
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=66077
Stary 2007-01-10, 11:57   #4577
nicky_1981
Rozeznanie

Jeżeli chodzi o fryzury to znalazłam stronkę www.ikf.com.pl - mozna sobie poogladać fryzurki nie tylko ślubne!
nicky_1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-10, 11:58   #4578
kami5
Raczkowanie

paticzka mam nadzieję że nie zniechęciłam Cię co do tego lakalu, myślę że dekoracja dużo zmienia, że tą salę trzeba ,,ożywic'', bukiety na stołach z prawdziwych kwiatów nawet w zimie powinny być. nawet serwetki i świece muszą być we właściwym kolorze. Tak więc powodzenia i mam nadzieję że już po weselu umieścisz zdjęcia min. sali
kami5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-10, 12:03   #4579
kasiakkk
Zadomowienie

super te fryzurki z wątku od Yoolii
brunetka co Ty sie tak martwisz - mi sie bardzo podobaja krótkie włoski, zwłaszcza na ślubie - panny młode na ogół wyglądaja jak XVIII-wieczne księzniczki, a krótkie włoski doskonale unowoczesniają (uwspółczesniają) całość
Najpierw wybierz ślubną fryzurke, zebyś np. nie kupowała na darmo welonu, którego i tak nie da się uczepić

MOŻESZ JEJ POMÓC
www.serce-oliwki.pl
Stary 2007-01-10, 12:07   #4580
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Własnie wystrój sali ma duże znaczenie, ale niestety u nas jest mało lokali, w których dekoracja sali i stołów byłaby inna niż standard: biiałe ściany, ewentualnie sztuczne kwiaty na scianch, białe, gładkie obrusy, papierowe serwetki, sztuczne kwiaty na stołach, czasem swieże. O dekoracji muszą myślec młodzi. Z jednej strony to może i dobrze, bo każdy ma inny gust a z drugiej dekoracja to dodatkowy koszt.
Stary 2007-01-10, 12:08   #4581
paticzka
Raczkowanie

GG do paticzka

Ja się nie spotkałam z taką sytuacją, ale właśnie moja koleżanka była na ślubie w lubelskiej katedrze gdzie ksiądz mało, że zarządał przykrycia ramion pannie młodej jeszcze przed rozpoczęciem mszy to w kazaniu poruszył fakt że goście weselni że niby są ubrani jak na plażę
kami5 nie zniechęciłaś mnie, ale dałaś cenne wskazówki odnośnie obsługi i naprawdę dziękuje. Poza tym uważam że mało jest sal w Lublinie, gdzie nie trzeba nic dodatkowo ich upiększać
Pozdrawiam serdecznie
Kubuś-07.10.2008
Stary 2007-01-10, 12:11   #4582
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Yoolia Pokaż wiadomość
oto wąteczek z fryzurkami dla krótkich i długich włosów, może tam coś znajdziecie, bez sensu żebym z tamtąd kopiowała i tutaj wklejała
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=66077
Dziekuje dziekuje dzikuje jak mi nie odrosna wlosy to trudno Dzieki Tobie znalazlam sporo ladnych uczesan tylko ze ja zawsze chcialm miec dlugie wlosy i koka trudno
Stary 2007-01-10, 12:49   #4583
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
U nas ksiadz wielokrotnie powtarzał, ze do kościoła trzeba się ubierać niezbyt wyzywająco bo to miejsce święte.

I słyszałam też kiedyś od kogoś, że ramiona powinny być zakryte, że nie chodzi się np w koszulkach na ramiączkach do kościoła. Tak wiec ja na wszelki wypadek kupię sobie bolerko. Mam suknię z gorsetem bez ramiączek i do kościoła założę króciutkie bolerko. Bo w sumie w kwietniu nie wiadomo jaka pogoda będzie...
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-10, 12:50   #4584
marzena.j
Raczkowanie

Ja tez zaczynam myslec nad fryzurą,ostatnio obciełam włosy za ucho i jest mi podobno bardzo ładnie do tego mam krecone włosy i zastanawiam sie czy zapuszczac na jakiegos koka czy tak zostawic i poprostu zrobic troche wiecej loczkow oczywiscie u fryziera
marzena.j jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-10, 12:59   #4585
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

jeszcze troszkę fryzurek:
http://www.maisonstudio.it/acconciature01.htm
Stary 2007-01-10, 13:12   #4586
Ela1
Raczkowanie

Cytat:
tylko ze ja zawsze chcialm miec dlugie wlosy i koka trudno
nic straconego, przy dzisiejszych możliwościach można przecież włosy przedłużyć, albo dobrać treskę, która będzie nie do odróżnienia od prawdziwych
Ela1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-10, 15:03   #4587
Ela1
Raczkowanie

no dobra, fryzur mi dostatek ale mam pytanie - jak upinać welon i w ogóle czy kupować welon dopiero po próbnym uczesaniu żeby wiedzieć w którym miejscu głowy go przypinać tzn. od góry czy od dołu ? czy wcześniej, no bo przecież może się okazać ze wymarzona fryzura nie będzie mi po prostu pasować jak już "będzie na mnie"
Ela1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-10, 15:49   #4588
aluszru
Raczkowanie

Witam Kobietki,
kilka postów wcześniej obiecałam że wypowiem sie na temat DJ Delegata. Spotkalismy sie z nim. Myslę, że jest w porzadku. Co prawda z kasety która nam "zapuścił" w trakcie rozmowy niewiele wynikało ale niestety na weselach nie filmuje się DJ-ów. Jest bardzo rozmowny, myśle że jesli chodzi o techniczna strone swojej pracy to jest pełnym profesjonalistą. W zasadzie nie mam żadnego ale... poza jednym. Nie przekonał mnie do siebie. I w związku z tym nastąpiło pewne zamieszanie w naszych planach ślubno-weselnych. Zmieniliśmy datę!!! I teraz juz jest ok!! 23.06.2007 będzie nasz ślub w wymarzonym kościele (Dominikanie), o mniej wymarzonej godzinie (13.30- kto mówił że jeszcze za wczesnie na rezerwacje kościoła ;-)), wesele organizuje moja koleżanka jeszcze ze szkoły średniej w swojej knajpie a DJ-em będzie facet o którym juz wcześniej pisałam, tez zreszta znajomy z poprzedniej pracy. Zmiana daty nastąpiła własnie ze wzgledu na Dominika, DJ-a. I na razie tyle. Nic więcej nie mamy ustalonego ani kupionego ani zarezerwowanego. I chyba czas na kopa w tyłek żeby sie wziąć do roboty. Bo czas ucieka. Mam tylko materiał na sukienkę, mam krawcowa która ja uszyje (za bezcen zresztą), mam koncepcje obrączek i złoto na nie (yoolia-chyba zrobi je Twój jubiler), mam koncepcję kwiatów (tu znowu do Yoolii-p. Ela z Bronowic, który ma numer budki, albo jak do niej trafić?), miałam je robic sama ale w związku z tak wczesną godzina slubu nie zdażę, mam fryzjerkę "pod nosem", nie mam wizaażystki ale chyba dam rade sama, nie mam butów i jak juz pisałam NIE BEDĘ MIAŁA :-D, nie mam koncepcji fryzury, chociaz podobaja mi sie te wydłużone upięcia z ostatnich zdjęc , które proponowałyście, nie mamy koncepcji garnituru, butów dla TŻ-ta, wiazanki dla starszej, ba! nie mamy nawet swiadków ustalonych. Nie mam zaproszeń, nawet pomysłu na nie, ale na szczęscie to tez mam pod ręka, nie mam firmy dekoratorskiej ale w zasadzie lata mi to, nie mam informacji czy trzeba dekorowac kosciół (no własnie, moze któras z Was wie jak to jest u Dominikanów), nie zaczęliśmy nauk, nie mamy przygotowanych zadnych dokumentów, nie mamy fotografa i jak tak dalej pójdzie to go nie bedziemy mieli ze względu na fundusze, najwyżej zrobi nam kolega zdjęcia na weselu a co ze zdjęciami na ślubie? Nie wiem. Hmmm... czy czegoś jeszcze nie mamy?? Chyba czasu na to wszystko :-D i na pewno mamy za mało kasy :-D Fajnie, nie? Ale mamy siebie
aluszru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-10, 16:00   #4589
kasiakkk
Zadomowienie

Sprawa z Ritmo pozytywnie rozwiązana.
Szef zespołu wywiązał się ze zobowiazań, oddał pieniążki, takze nie ma więcej tego tematu

MOŻESZ JEJ POMÓC
www.serce-oliwki.pl
Stary 2007-01-10, 16:19   #4590
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

aluszru - nie pamietam nr budki P Eli, ale jak idziesz od ul. Puchacza, wchodzisz na targ przez dużą brame idziesz prosto i są 2 stoiska z kwiatami po lewej i po porawej, to pani Ela ma to z prawej strony.

Do jakiego fryzjera idziesz?? Też gdzieś na Bronowicach??

Nie martw się ja brałam slub 3 czerwca i o tej porze też mało co miałam, chyba tylko zamówioną w wypozyczalni suknię.
W lutym bodajże okazało się że nie mamy teminu w kosciele (w katedrze nas wyrolowali) i musielismy na szybko szukać terminu w kosciele, na szczęście znalzał siw AVE z czego się bardzo cieszę.
Ani jedenj nauki, skupienie robilismy w maju, obrączki też ledwo sie wyrobiliśmy Buty dla siebie kupiłam chyba w kwietniu bo do kwietnia nic ciekawego w sklepach nie było, resztki z poprzedniego sezonu. Buty dla TŻ też kupiliśmy pozną wiosną.
Świadków też pozno załatwiliśmy, jeszcze nas przetrzymali z decyzją bo mieli w palnach wyjazd do Irlandii.
Co do dekoracji to jak bedziesz u p. Eli to ją podpytaj Nie wiem czy ci podawałam namiary na niedrogiego fotografa (300zł w tym 20 odbitek 15x21 a reszta na płytce)-może wam zrobić na ślubie, a na weselu poproscie tego kolege albo gosci.
Dokumenty to też pikuś szybko to załatwicie. Odpis chrztu i bierzmowania -to jeden dokument-powinni wypisać od ręki w parafi gdzie mieliście chrzest. Jeszcze zaświadczenie z USC - tu czhyba czeka się tydzień i kosztuje ponad 80zł.

Spokojnie zdążycie ze wszystkim - jeszcze pół roku zostało, a co maja powiedzieć ludziektórzy załatwiają wszystko w ciągu 2-3 miesiecy i się wyrabiają??

PoZdrawiam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości