|
|
#2761 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty część IV
Cytat:
Jezuu to ktoś jej łapki połamał i wrzucił ją do wody???czy jakiś pies ją tak pogryzł? W sieć ją złowiliście? Jak ona dała radę pływać z takimi łapkami.... jeju straszne to musiało być, jak ona musiała cierpieć Taka malutka jeszcze była....jak patrzę na te zdjęcia to az się płakać chce Teraz jaka szczęśliwa jest i to wyraźnie widać po niej mimo że łapki nie ma, a z drugim kotkiem widać że się chyba bardzo lubią, co? Świetne masz te kociaki i jak sie wylegują śmiesznie na drapaku
|
|
#2762 | ||
|
KOTerator
|
Cytat:
.---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
. Na drugim zdjęciu źle widać, ale w tym czasie była w połowie wygolona, cała w tym sreberku i z "gipsem" na łapce, obraz nędzy i rozpaczy. A teraz poluje na muchę |
||
|
|
|
#2763 |
|
Zakorzenienie
|
hehehe no to musisz się pospieszyć bo ja niedługo do Niemiec się wyprowadzam
|
#2764 | |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny
już przesadzone ze balkon nie będzie zabezpieczony (jest duży i ciężko o montaż i koszta duże) ale zawsze ktoś jest z kotem na balkonie bo ona bardzo lubi spać na dywaniku który tam leży dodatkowo zamówiłam już jej szelki i smycz.hehe zawsze jak pije wodę z butelki ona podlatuje i prosi to nalewam jej do nakrętki i wypija ją ![]() ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
|
|
#2765 |
|
Zakorzenienie
|
jestem po wizycie u weta
kot zostal odrobaczony, zważony (3 kg) i dostał antybiotyk na te biegunkę. ale choinka, nie chce mi go jesć.. co ja sie wczoraj nakombinowałam zeby mu kawalek tej tabletki dać... ale lekarka ostrzegała że będzie gorzka. nawet podawanie z serem zółtym i szyneczką nie pomogło (kiedys tak mi zjadł całą partie leków bez problemów). jakieś pomysły? help! swoja droga przeczuwał chyba wizyte u lekarza, bo z TŻtem go szukaliśmy 15 minut po domu. siedział schowany w szafie i narobił rodzicom na łóżko.. (nigdy mu sie to wczesniej nie zdarzyło..)
|
#2766 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaa ja myslałam że Wy ją w tą sieć gdzieś w jeziorze złowiliście.... tak mi się jakoś skojarzyło :/ Całe szczęscie wyszła z tego i teraz jest zdrowa, na prawdę wielki ukłon w Twoją stronę Ja wrzucam Chesterka fotki i uciekam na spacer z synkiem. Jezuu jaki dzisiaj upał Chesterek właśnie w tej chwili tak śpi :DSC_0055.jpg DSC_0059.jpg
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2768 |
|
Zakorzenienie
|
Naljepsza metoda to otworzyc kotu dziob i wsadzic tabletki, lekarz pokaze Ci, jak to zrobic, kombinowanie z maslem czy szyneczka sie raczej nie sprawdza
|
|
|
|
#2769 |
|
Nie depcze krokusów
|
Polecam nie trzymać tabletki palcami, tylko pęsetą.
|
|
#2770 |
|
Zadomowienie
|
U mnie szał balkonowy wygląda tak
|
|
#2771 |
|
KOTerator
|
Powtórzę się
|
|
|
|
#2772 |
|
Nie depcze krokusów
|
Hihihi! Mam taką surykatkę na oknie i jeszcze merda ogonem.
|
|
#2773 |
|
Zakorzenienie
|
Niedobra Pańcia
|
#2774 |
|
Raczkowanie
|
U nas też niestety balkon nie będzie osiatkowany (wielki wymiar i na dodatek administracja nie wyraża zgody). Ale mój zmyślny TŻ zamierza zrobić taką siatkę na ramce i to będziemy wstawiać w drzwi balkonowe. Trochę skomplikowane, ale cóż... Lepszy rydz, niż nic.
|
|
#2775 |
|
Rozeznanie
|
mogłabyś mi powiedzieć, jaką siatkę do tego użyliście? czy ona jest taka "miękka" czy twarda, sztywna? i gdzie kupiliście?
bo my mamy obecnie tak siatkę na wysokość 150cm i kurcze jest miękka i się ugina i chcemy zrobić coś od sufitu .. szczerze nie byłam w domu od dwóch tygodni, i będę dopiero po bożym ciele, więc wiem tyle ile mi rodzina przez telefon powiedziała - generalnie kotka dostaje codziennie kilka zastrzyków .. wiem że dostaje też elektrolity. ale nazw leków ani nic nie powiem .. |
|
|
|
#2776 |
|
Raczkowanie
|
monika_sonia a może drabinka sznurkowa? dobrze napiąć, powinno być łatwiejsze do zdobycia lub samodzielnego zrobienia. No i mobilna drabina by była.
|
|
|
|
#2777 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2778 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie Horus od rana żąda otwarcia balkonu i spędza tam prawie cały dzień, wieczorem muszę go do domu prawie na siłę ściągać Nawet ostatnio burza go nie zmusiła żeby do domu wrócił.
|
|
|
#2779 |
|
KOTerator
|
Tylko tyle
Nie znam się na cenach siatek, myślałam, że jak tu dziewczyny pisały, że za drogo i lepiej kota pilnować, to że faktycznie drogo będzie A Ty Iwona małego balkonu nie masz chyba? Jak dla mnie taniocha, operacje kota po upadku w tysiącach można by liczyć...
Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2012-05-22 o 18:48 |
|
|
|
#2780 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
słabo mu idzie skakanie więc na balustradę się nie czai - potrafi obudzić mamę o 1 w nocy że chce wyjść i siedzi np do 5 rano i nie trzeba się o niego bać bo siedzi i patrzy po prostu - jest niesamowicie spokojny na szczęście nauczył się w miarę wskakiwać na parapety, bo na początku biedak był taki jakoś niewysportowany, że co próbował to runął w dół ...
|
|
|
|
|
#2781 |
|
KOTerator
|
|
|
|
|
#2782 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2783 | |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Kup plusz, takera, zszywki i do dzieła!
---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Jakie słodkie krejzolki ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Była tu mowa o karmach. Ja właśnie ostatnio kupiłam Royala: dla wybrednych, dla persa, dla kotów niewychodzących i jeszcze jeden, chyba dla kastratów. Wszystkiego po 10 dag na spróbowanie. Wiecie, z czego się śmieję? Że 'dla wybrednych' Cham niechętnie je Ja kiedyś przez niego nerwicy się nabawię Przyszłam z pracy po 14, a ten pajac cały umorusany na łbie i uchu Wyszczotkowałam go i 'umyłam' pudrem. Zamówiłam furminator.
|
|
#2784 |
|
KOTerator
|
|
|
|
|
#2785 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2787 |
|
Zakorzenienie
|
W swoim mieszkaniu balkon koniecznie osiatkuję, w obecnym wynajmujący się nie zgadza. Na razie wstawiłam w okna moskitierki i tyle mogłam zrobić
. No i nigdy nie zostawiam Lunki bez opieki z nawet uchylonym oknem.Na swoim mieszkaniu wstawię w okna takie wzmocnione moskitierki na ramce .
|
|
#2788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kryśka dzisiaj na spacerze: Edytowane przez laisla Czas edycji: 2012-05-22 o 23:03 |
|
|
|
|
#2789 |
|
Rozeznanie
|
Euzebiuszek znów zrobił dwie brzydkie kupy, dziś ma być wynik posiewu, ale już od rana odstawiam mu karmę z kurczakiem i zbożem (Purinę Proplan Kitten), na rzecz co prawda dorosłej karmy, ale z rybą i ryżem (Almo Nature Adult) - taką je teraz Safirka. Jeśli to alergia i zacznie się poprawiać, kupię mu coś dla kociaków bezglutenowego i najlepiej bez kurczaka, ale nie wiem, czy takie są. W razie czego bezzbożówkę uniwersalną. Być może jeśli/gdy się ustabilizuje popróbuje jeszcze z kurczakiem, ale to za jakiś czas dopiero.
Pani weterynarz ma jeszcze podejrzenie, że może partia karmy jest jakaś niedobra, bo ma równolegle dwa małe kotki z tym samym problemem i też jedzą Purinę, ale chyba nie tą samą, co mój kotek. |
|
|
|
#2790 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
. Raczej zmiana diety.Jak już wcześniej pisałam - ja bym odstawiła całkowicie wszystkie suche karmy i żywiła kota dobrym mokrym dopóki się to nie unormuje. ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Zaczynam chorować na trikolorki |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:24.

. Pisałam tu wszystko od 16. października.
) w klatce mieszkała dwa miesiące, ja ćwiczyłam z nią chodzenie na czworakach, Młoda ćwiczyła łapkę przednią (weci nie dawali dużych szans na to, że rozprostuje kiedykolwiek łapkę, a udało się jej to dość szybko i teraz prostuje maksymalnie jak zdrowy kot).
Jak ona dała radę pływać z takimi łapkami.... jeju straszne to musiało być, jak ona musiała cierpieć
i jak sie wylegują śmiesznie na drapaku

Nie znam się na cenach siatek, myślałam, że jak tu dziewczyny pisały, że za drogo i lepiej kota pilnować, to że faktycznie drogo będzie
....