|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów, część VI
Cytat:
||
|
|
|
#902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#903 |
|
Rozeznanie
|
Co polecacie na podrażniony skalp?
|
#904 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj nałożyłam na jakieś 3h olej z kiełków pszenicy zmieszany z maską gloria. Z efektu nie jestem zadowolona
|
|
|
|
#905 |
|
Zakorzenienie
|
Nie jest powiedziane, że jakikolwiek olej zawsze przyciemnia/rozjaśnia włosy. Zależy od włosów. Ale orzech włoski lub Amla mogą przyciemnić, rycyna może dać wrażenie przyciemnienia. Babydream niebieski może rozjaśnić, oliwa z oliwek też może wpłynąć na kolor. Reszta tych bardziej popularnych olei nie zmienia raczej koloru włosów.
|
|
|
|
#906 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#907 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() kubeczek, 2 czuuubate łyżeczki kawy, zalałam wrzątkiem do pełna, pomieszałam kilka razy, jak wystygło, przecedziłam ze 3 razy, żeby nie było fusów, zostało mi tak mniej więcej pół kubka, po umyciu włosów polałam tym włosy i skalp. Trochę odsączyłam, spryskałam Jantarem (używam go jako odżywki b/s), wysuszyłam i już. Planuję następnym razem wypróbować rozpuszczalną, mam jakąś starą (nikt u mnie nie pije kawy), a odpadnie etap odcedzania, który jest dosyć upierdliwy.
Przygarnę miniaturkę Neonatura Cocoon. I'm Alive!....I'm Alive!......I'm Alive! And I've got so much more that I want to do Was it music? Was it science that saved me? Or the way that you prayed for me? Yes either way I thank you, I'm alive GM Edytowane przez ksantypa7 Czas edycji: 2012-05-22 o 08:10 |
|
|
|
|
#908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#909 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a fusy możesz sobie zostawić do peelingu kawowego
|
|
|
|
|
#911 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#912 |
|
Rozeznanie
|
czy olej z awokado zmienia odcień włosów? Ja mam jasny, ale ciepły blond i obawiam się, że może zmienić.
|
|
|
|
#913 |
|
Przyczajenie
|
dziewczyny muszę Wam powiedzieć, że balsam babydream fur mama w ogóle nie wprawdził się na moim włosach. nie wiem co było tego przyczyną - po umyciu włosów tym balsamem(a w zasadzie zmyciu oleju + umyciu włosów) nałożylam maskę na pól godziny... w efekcie moje włosy były strasznie sztywne i przesuszone. jaka mogła być tego przyczyna??
ps: jaki olej jest według Was najlepszy na przesuszone, zniszczone końcówki? lniany mi bardzo pomaga ale to jeszcze nie to
|
|
|
|
#914 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Poczytaj o konkretnych olejach, jest napisane, który do jakich włosów jest najlepszy. |
||
|
|
|
#915 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#916 | |
|
Zakorzenienie
|
a jakie oleje jeszcze polecacie? W sklepach widzę często takie małe buteleczki z różnymi m.in. lniany, z orzecha włoskiegoNie pamiętam jaka to firma, to jakaś mała, zielona buteleczka. Wiem, że nia mają kokosowego.
|
|
|
|
#917 | |
|
Konto usunięte
|
Pytanie z serii głupich
![]() Jak mam olej na włosach, jest sens pryskać to jeszcze mgiełkami? Bo tak siedzę z avocado na włosach i mam potrzebę zrobienia dla nich czegoś jeszcze ![]() Poza tym one wręcz piją to avocado i za 2-3 godziny włosy będę miała już suche, choć tłuste, jeśli wiecie, co mam na myśli ![]() ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#918 |
|
Zadomowienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;34267155]Pytanie z serii głupich
![]() Jak mam olej na włosach, jest sens pryskać to jeszcze mgiełkami? Bo tak siedzę z avocado na włosach i mam potrzebę zrobienia dla nich czegoś jeszcze ![]() Poza tym one wręcz piją to avocado i za 2-3 godziny włosy będę miała już suche, choć tłuste, jeśli wiecie, co mam na myśli ![]() [/QUOTE] Eeee chyba nie bardzo, olej na tyle szczelnie pokrywa włos że nie przepuści do jego wnętrza wilgoci. Najpierw mgiełka potem olej dla zatrzymania parowania raczej jedynie ma sens
|
#919 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#920 |
|
Rozeznanie
|
[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;34259157]oo, nie słyszałam o tym wcześniej. muszę wypróbować
![]() a fusy możesz sobie zostawić do peelingu kawowego [/QUOTE]Nie mogę ![]() Raz spróbowałam, moja wrażliwa, naczynkowa skóra dochodziła do siebie 3 dni. W czerwonych plamach byłam, a nie tarłam mocno.
Przygarnę miniaturkę Neonatura Cocoon. I'm Alive!....I'm Alive!......I'm Alive! And I've got so much more that I want to do Was it music? Was it science that saved me? Or the way that you prayed for me? Yes either way I thank you, I'm alive GM |
|
|
|
#921 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#922 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny mam pytanie
![]() olej kokosowy i tłuszcz kokosowy to jest to samo? bo szukałam po całym mieście i tylko mają tłuszcz, który by trzeba rozpuszczać i się pogubiłam
|
|
|
|
#923 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy olej kokosowy i tłuszcz kokosowy to to samo? Tak, olej kokosowy składa się z tłuszczu kokosowego. |
|
|
|
|
#925 | |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Cytat:
|
|
|
#926 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ale przestroga jest, bo się wystraszyłam, że koleżanka chce je "sklejać"
|
|
|
|
|
#927 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;34269320]Chyba tak, czysty olej kokosowy też trzeba rozpuszczać.[/QUOTE]
Cytat:
szukałam w wyszukiwarce ale ona mi każde pojedyncze słowo łapie w wątkach nie na temat |
|
|
|
|
#928 |
|
Zakorzenienie
|
Odnośniki do tematów masz w pierwszym poście.
|
|
|
|
#929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#930 |
|
Rozeznanie
|
Co Ci szkodzi spróbować?
Przygarnę miniaturkę Neonatura Cocoon. I'm Alive!....I'm Alive!......I'm Alive! And I've got so much more that I want to do Was it music? Was it science that saved me? Or the way that you prayed for me? Yes either way I thank you, I'm alive GM |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:10.

Spróbuj może aloes ?