|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X
Cytat:
deserku dziekuje, bylam tam, i moze faktycznie wozki tansze, ale np ubranka nie maja za tanie
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
|
#3332 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
u mnie było podobnie, brzuch mi twardniał jak się nachodziłam, dlatego m.in poszłam na wcześniejsze zwolnienie z pracy, musisz bardziej się oszczędzaćCytat:
duża dzidzia, ślicznie rośnie ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3333 | |
|
Zakorzenienie
|
5 zł.Tylko do tych automatów trzeba mieć monety.
Cytat:
Ale tak poważnie, to jeszcze 5-6 tygodni powinnyśmy przetrwać. Na pewno miałam owu trochę wcześniej, więc 37 tc skończę ok. 18.06, ale wolałabym poczekać przynajmniej do początku lipca. |
|
|
|
|
#3334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tym bardziej, że cały wózek waży 9,5 kg
|
|
|
|
|
#3335 |
|
Raczkowanie
|
sas ceny hurtowe dotyczą tylko wózków i łóżeczek
|
|
|
|
#3336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja miałam nieregularne miesiączki, więc tak naprawdę jestem tykającą bombą od połowy czerwca i tego się boję
|
|
|
|
|
#3337 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A księgowe są różne Cytat:
Już mi Phdwao podała jeden wózek z gondolką, która ma 90 cm, a tu widzę, że jest tego więcej ![]() Twoje podpowiedzi pozwolę sobie im przekazać. Dziękuję |
||
|
|
|
#3338 |
|
Zakorzenienie
|
To na początku czerwca zwolnij i ogranicz do minimum chociaż chodzenie po schodach. Może luteina wstrzyma ten wybuch.
|
|
|
|
#3339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak staram się jak najmniej robić, nie chodzić nigdzie, a szyjka się skraca coraz bardziej Na szczęście mieszkam tylko na 2 piętrze, bo jakbym miała na 4 wejść to bym ducha wyzionęła
|
|
|
|
|
#3340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciastek, współczuję tej duchoty. U nas w szpitalu było to samo. I jak tam nie mdleć?!? Mam nadzieję, ze prędko Cię wypuszczą i wtedy będziesz już się bardziej oszczędzać w domku. Wróciliśmy z małżem z lodów i pieczonych ziemniaczków A teraz robi soczek marchewkowy![]() Mam iść na grilla do znajomych, a baaardzo lubią mnie komary. Wiecie może czego można użyć w ciąży, żeby je odstraszyć? Byliśmy na małym spacerze, a już mnie przez ciuchy pożarły ![]() Co do stroju, to u mnie przy rodzinnym płaci się najpierw za wszystkie stroje - w tym tż - to są spodnie i góra, pewnie także coś na buty. Odwiedzający natomiast muszą mieć na sobie zakupioną narzutkę (taka do kolan), ale można napisać na niej numer pokoju i wtedy każdy, kto by do mnie przychodził bierze sobie ten fartuszek z wieszaka - nie trzeba za każdym razem kupować nowego. |
|
|
|
|
#3341 |
|
Zakorzenienie
|
Jejku zaraz małż wróci z treningu a ja dalej siedzę na kompie
Lecę pod prysznic i do łózia. Dobrej nocy Mamusie
|
|
|
|
#3342 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mąż już wie co ma mi przynieść do szpitala![]() Co do wędlin to mogę doradzić samodzielne upieczenie schabu, pyszny jest do chleba i bez żadnych sztucznych czy szkodliwych dla Ciebie dodatków, jak będziesz miała ochotę to Ci napiszę jak ja go robię
|
|||
|
|
|
#3343 |
|
Zakorzenienie
|
Już doczytałam, że na odstraszenie komarów działają olejki. Na pewno wiecie, gdzie je kupić poza internetem
|
|
|
|
#3344 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzymam za to mocno kciuki!
|
|
|
|
|
#3345 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja kupowałam różne olejki na zróbsobiekrem.pl i Mazidla.com |
|
|
|
|
#3346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałabym na ten weekend. Może znajdę gdzieś w stacjonarnych sklepach.
|
|
|
|
|
#3347 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaczęło się gdzieś w 26 tygodniu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
No i aby nie zapomnieć o przekąskach i napojach dla strudzonych małżonków dziękujemy |
|||
|
|
|
#3348 | |
|
Zadomowienie
|
Hello
![]() Jakoś wyjątkowo na bieżąco dziś jestem, choć 3 razy wychodziłam z domu i wróciłam pół godziny temu ![]() Gratuluję wszystkich rozpoczętych tygodni! ![]() Mogę uroczyście oświadczyć, że było mi dziś ODROBINKĘ za gorąco (a należę do osób, którym ZA gorąco nie bywa: jest albo za zimno, albo ok )Ale skoro w cieniu 30, to w słońcu pewnie było jeszcze z 7 więcej a ja - jak idiotka - wybrałam się do miasta w bluzce z długim rękawem, czarnych legginsach... cud, że przynajmniej japonki miałam o ile dobrze kojarzę ten kosmetyk, to w DE wciąż jest. Tak więc zawsze możesz do teściówki uderzyć Cytat:
Nie strasz!!Kupiłam dziś dziecku kolejne beżowe chinosy I spódniczkę na - uwaga - 18-24 miesiące |
|
|
|
|
#3349 | |||
|
Branzoletka
|
Nadrobiłam w końcu
Pogoda była dzisiaj straszna, duszno i wiało jak przy halnym hanjah oby Dorotka szybko zdrowiała Linka ja też mam łożysko na przedniej ścianie i na 3D i 4D było wyraźnie widać buźkę tzn. nie całą, bo się mały zasłaniał ręką ale obraz był wyraźny Nadalka dobrze, że już w domku i współczuje sytuacji z tż Ciastek tobie by się przydało już urodzić tzn gdybyś w terminie była, bo ciężko przeszłaś tą ciążę od początku i mi cię tak szkoda Obyś szybko wyszła ze szpitala w dwupaku jeszcze i współczuje tego zaduchu tam W naszym szpitalu jest to samo zero klimy, wiatraków czegokolwiek ale się masz fajnie a lody mniam zrobiłaś mi smaka i sama dzisiaj zrobiłam Cytat:
![]() Cytat:
Karolina Wstrząsnęło mną to co napisałaś i zapisałam sobie, żeby nie zapomnieć zachęcać dziecko do gryzienia. Moja koleżanka ma bliźniaki i oni dalej ssą kciuki mając 4latka i ona nie umie niczym ich tego oduczyć, kurcze szkoda żeby miały problemy ze zgryzem przez to ![]() Norniczka Trzymam kciuki za jutrzejsze usg żebyś w końcu wszystkiego się dowiedziała i żeby wsio było ok. ![]() Cytat:
Jak wrócisz do domku też masz prawie nic nie robić żeby dzidzię donosić Wytrzymasz ten m-c jeszcze a potem, to możesz choćby i okna myć i podłogi froterować jak cię tak nosi No a ja miałam wczoraj wizytę kontrolną i wsio ok. badania też mam git nawet anemii nie mam no ale przytargam kogoś na to badanie żeby czuć się pewnie i będzie mam nadzieje git. jak nie zwrócę oczywiście ![]() Za chwile północ i wejdę w 7m-c Jeszcze 3 miechy a czas wlecze się niemiłosiernie i gdyby nie fakt, że ze wszystkim jestśmy w lesie to bym już przebierała nogami z niecierpliwości Imię Aron odpada, bo choć nawet mi się podoba, to nie chcę w razie rozstania z tż słyszeć prawie jego imie na okrągło On oczywiście nie będzie znał prawdziwej przyczyny Nie pamiętam chyba dziękowałam ale jeszcze raz wszystkim wam za opinię w tej kwestii
Edytowane przez branzoletka Czas edycji: 2012-05-23 o 00:02 |
|||
|
|
|
#3350 |
|
Zakorzenienie
|
Hej jestem po pracy.
Ogolnie z wizyty: wyniki krwi mam dobre i moczu tez. Mala jest odwrocona glowka w dol i ten wskaznik sie podniosl wiec wyglada na to ze wszystko dobrze. |
|
|
|
#3351 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() aha nie wiedzialam dziekiCytat:
![]() ![]() klask i:zmykam spac..tz mnie wkurzyl...eh czuje, ze bede "samotna " mama ale co sie dziwic jak on pracuje do 22 i na nic czasu nie ma ale nie bede sie tu rozpisywac bo jeszcze ktos nieporzadany przeczyta![]() jutro mam nadzieje, udac sie do przyaciolki na dwa dni wiec zajrze pewnie w czw..a w weekend znowu zjazd- ble 3mam kciuki za wszystkie najblizsze wizyty
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
||
|
|
|
#3352 |
|
Zakorzenienie
|
Leze w lozku i podczytuje Was tylko z telefonu,wiec przepraszam,ze nie cytuje.
Przez pol godziny mialam bolesne ale nieregularne skurcze i sie z tz wystraszylismy... Na szczescie przeszlo samo. Musze powiedziec o tym ginowi |
|
|
|
#3353 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3354 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TSH było na właściwym poziomie już rok temu, a ostatnie wskazuje na przejście z niedoczynności w nadczynność, ale to nieprawda, bo liczy się fT4, a to jest w normie. Tylko nawet przed leczeniem nie wyszłabym na 30-to stopniowy upał w bluzce z długim rękawem. Równocześnie "od zawsze" źle się czułam na słońcu.*** Wśród ciuszków upolowanych przez mamę też są takie. ---------- Dopisano o 02:24 ---------- Poprzedni post napisano o 02:11 ---------- Cytat:
*** *** Synek może być podobny do tż, a wtedy i tak będzie Ci o nim przypominał, ale może faktycznie lepiej, żeby dziecko miało "swoje" imię. Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3355 |
|
Raczkowanie
|
Boziu dziewczyny jak ostatnio nie mam problemow z zasnieciem tak dzis przez okroony bol zeba nie moge zasnac. Wzielam juz ddrugi ibuprom ale nie wiem czy cos pomoze jak pierwszy nie zadzialal
dobrze ze juz jutro ide do dentysty bo bym chyba zwariowala. Teraz cholernie zaluje ze troche sobie odpuscilam stomatoga w czasie ciazy mimo ze wiedzialam ze mam cos do zrobienia. Najgorsze jest to ze nie wiem ktory dokladnie boli mnie zab czy 6czy7czy8. Jesli to 8to poprosze dentyste ze jak moze to zeby go zatrul a po porodzie pojde na jej usuniecie. Zostala mi ostatnia8do wyrwania bo juz trzy wyrwalam ehh ide zobaczyc co tam ostatnio sie u was dzialo jak mnie nie bylo
|
#3356 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej. 5 razy budzili nas na badanie serca w nocy
tutaj takie łóżko że ledwo się wygramolilam z niego tak mnie krzyż boli jeszcze bardziej niż bolał. podbrzusze mnie Kulo ale nie tak mocno na wadze dziś mam półtorej kilo więcej niż wczoraj! a jadlam mniej o połowę niż codziennie w domu ! Cytat:
![]() ale nie jem w domu Zjem bo się wcześniej pochwaliłam że słodyczy nie jem każdy był pod wrażeniem i niech tak zostanie Cytat:
branzoletka U nas W szpitalu jeszcze palą co grzejniki ciepłe masakra.
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2012-05-23 o 06:11 |
||
|
|
|
#3357 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Witam z rana Ja znowu pobudka o 5 i nie moge spać PO kaszlu przyszedl straszny kaszel ![]() Idę po kawke ![]() ---------- Dopisano o 06:26 ---------- Poprzedni post napisano o 06:23 ---------- Cytat:
:brzy dal:
|
|||
|
|
|
#3358 | |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
Ja znów z zaległościami. Wyjechałam na dwa dni do mamy. W koncu to ostatnie spotkanie przed narodzinami Kacperka![]() Wyjazd zaliczam do udanych. Jak to babcia kupiła juz nam wyprawkę taki ładny 4-częściowy komplet, oczywiście biały. A ja się nie mogłam powstrzymać i już wybrałam prezent na dzień dziecka Kacperek ma już pierwszą zabawkę )![]() Dziś zaczynamy 33 tydzień ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:54 ---------- Poprzedni post napisano o 06:51 ---------- Bardzo ładne mebelki. Zazdroszczę jeszcze bardziej, bo ja nie mogę sobie pozwolić na oddzielny pokoik dla małego. ---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ---------- Dziewczyny mam pytanie, czy Way też macie problemy z chodzeniem? tzn. jak tylko chwilę się poruszam to brzuch mi tak strasznie ciążyć zaczyna i tak się napina, że każdy krok to wysiłek jak nie wiem..... kurcze boje się, że skoro teraz już chodzić nie dam rady to co będzie za miesiać |
|
|
|
|
#3359 |
|
Zakorzenienie
|
Agusia ja jak chwilę postoje to się męcze , nawet nie muszę chodzić
kurde wczoraj byłam w szpitalu po zwolnienie i mi nie dali bo nie mieli nipu pracodawy :/ i dzisiaj znowu muszę się tłuc w jedną stronę 30km za kierownicą:/ tępaki:/
|
|
|
|
#3360 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:45.

No chyba, że ZUS z W-wy ma na ten temat inne zdanie, ale w to wątpię

Młoda się obróciła (wysłuchała mych próśb) i jest już główką w dół 

)
Nie strasz!!
oby Dorotka szybko zdrowiała

klask i:
Równocześnie "od zawsze" źle się czułam na słońcu.
ale nie jem w domu Zjem bo się wcześniej pochwaliłam że słodyczy nie jem każdy był pod wrażeniem i niech tak zostanie
:brzy dal: