Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-22, 22:06   #3331
sas
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Jejku to jest pierdoła, nie wiem co Twoja księgowa się czepia. Dublować dni się mogą - przecież za te zdublowane i tak będzie zapłacone tylko raz. Gorzej jak by były 3 dni przerwy. Ty się tym nie stresuj, bo to nic nie zmienia. No chyba, że ZUS z W-wy ma na ten temat inne zdanie, ale w to wątpię
dzięki kochana jutro na badaniach poedjede do tej mojej gin i jej to powiem, ale i tak zadzw do ZUS na wszelki wypadek... a co do ksiegowej nie wypowiem sie..jak zanioslam pierwsze l4 to mi wpierala ze nalezy i sie tylko 180 dni l4 w ciazy pdczas gdy teraz mozesz juz byc cala ciaze ehhh
deserku dziekuje, bylam tam, i moze faktycznie wozki tansze, ale np ubranka nie maja za tanie
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 22:07   #3332
cynamonowy_deser
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość

cześć dziewczyny - ja wpadam na chwilę podzielić się dobrymi wieściami Młoda się obróciła (wysłuchała mych próśb) i jest już główką w dół Łożysko ciut się podniosło a to zawsze coś Mam też zespół cieśni nadgarstka ale ma minąć po ciąży więc na razie się tym nie przejmuję - tylko mi trochę to życie utrudnia bo czasem ciężko coś złapać i utrzymać w dłoni

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

dobrze widzę, że Prince w szpitalu? Mam nadzieję, że nic poważnego i szybko Was wypuszczą
same dobre wieści, gratuluję

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Boże jak tu gorąco

wiecie że nie boli mnie brzuch?
może przez te moje sprzątanie mnie bolał w domu? tutaj leze nie robię nic i jest dobrze
łazisz i łazisz to co się dziwisz u mnie było podobnie, brzuch mi twardniał jak się nachodziłam, dlatego m.in poszłam na wcześniejsze zwolnienie z pracy, musisz bardziej się oszczędzać

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Kiełbasa w kropki? Widzę, że pierogi dzisiaj żądzą

No właśnie w poradnikach piszą: wybierz dużą gondolę, a w rzeczywistości wszystkie są prawie takie same Jedo Fyn ma 80 cm, a nasi znajomi namiętnie szukają takiego wózka który będzie miał 90 cm gondolkę Ciekawe czy znajdą

Grzeczna dziewczynka zmieniła pozycję Wszystko super za wyjątkiem tej cieśni, ale skoro po ciąży ma to ustąpić to nie jest źle
z tym akurat nie będą mieli problemu, jest cała masa modeli z dużymi gondolami, powyżej 80 cm mają np. modele peg perego, roan marita, implast bolder, eljot capri.. Ale niestety duża gondola to nie wszystko.

Cytat:

super

Zapomniałam dodać chyba, że mała ma 1500g już
duża dzidzia, ślicznie rośnie

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość

ehh pomylislysmy sie w datach z lekarzem, moja ksiegowa dopiero teraz to zobaczyla... po prostu na jak bralam przedprzed ostatnie L4 mialam je do 23, a mi sie cos popierniczylo i bylam przekonana ze do 20 i to przed ostatnie zamiast od 24 mam wypisane od 21 czyli jakby dubluja sie 3 dni... ksiegowa wstrzymala wyplate, lekarz twierdzi ze nie moze mi dac parawki bo juz swoja czesc wyslala do w-wy i ma jutro dzwonic do zus co z tym zrobic ehhh
Zwolnienia mogą się nakładać, Twoja księgowa niepotrzebnie zrobiła zamieszanie.
cynamonowy_deser jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 22:09   #3333
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
One chyba 10 zł kosztują
5 zł.Tylko do tych automatów trzeba mieć monety.
Cytat:
Z pewnością któraś się rozpakuje. Też ostatnio o tym myślałam

Obym to nie była ja
Ależ dlaczego? Wtedy już na pewno mogłabyś założyć pierwszy wątek na Odchowalni.
Ale tak poważnie, to jeszcze 5-6 tygodni powinnyśmy przetrwać.
Na pewno miałam owu trochę wcześniej, więc 37 tc skończę ok. 18.06, ale wolałabym poczekać przynajmniej do początku lipca.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 22:10   #3334
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość
z tym akurat nie będą mieli problemu, jest cała masa modeli z dużymi gondolami, powyżej 80 cm mają np. modele peg perego, roan marita, implast bolder, eljot capri.. Ale niestety duża gondola to nie wszystko.
Ja teraz znalazłam wózek z gondolą 82 cm i uważam, że jest duża Tym bardziej, że cały wózek waży 9,5 kg

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 22:10   #3335
cynamonowy_deser
Raczkowanie

sas ceny hurtowe dotyczą tylko wózków i łóżeczek
cynamonowy_deser jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 22:13   #3336
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Ależ dlaczego? Wtedy już na pewno mogłabyś założyć pierwszy wątek na Odchowalni.
Ale tak poważnie, to jeszcze 5-6 tygodni powinnyśmy przetrwać.
Na pewno miałam owu trochę wcześniej, więc 37 tc skończę ok. 18.06, ale wolałabym poczekać przynajmniej do początku lipca.
Odchowalnię poprowadzi ta osoba która będzie chciała i będzie miała czas
Ja miałam nieregularne miesiączki, więc tak naprawdę jestem tykającą bombą od połowy czerwca i tego się boję

Bloguję
Stary 2012-05-22, 22:14   #3337
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
dzięki kochana jutro na badaniach poedjede do tej mojej gin i jej to powiem, ale i tak zadzw do ZUS na wszelki wypadek... a co do ksiegowej nie wypowiem sie..jak zanioslam pierwsze l4 to mi wpierala ze nalezy i sie tylko 180 dni l4 w ciazy pdczas gdy teraz mozesz juz byc cala ciaze ehhh
deserku dziekuje, bylam tam, i moze faktycznie wozki tansze, ale np ubranka nie maja za tanie
Kiedyś tak było, że rzeczywiście przysługiwało 182 dni. Ale już dawno to znieśli bo jest wiele kobiet które są całą ciążę na L4 i było wtedy za dużo papierologi A księgowe są różne

Cytat:
To w sumie nie wiem co oni tak przeżywają. Dla mnie super duża gondola to nie jest priorytet, natomiast oni twierdzą, że nie ma żadnych modeli. Nic nie umieją znaleźć...
Już mi Phdwao podała jeden wózek z gondolką, która ma 90 cm, a tu widzę, że jest tego więcej
Twoje podpowiedzi pozwolę sobie im przekazać. Dziękuję

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 22:21   #3338
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Odchowalnię poprowadzi ta osoba która będzie chciała i będzie miała czas
Ja miałam nieregularne miesiączki, więc tak naprawdę jestem tykającą bombą od połowy czerwca i tego się boję
To na początku czerwca zwolnij i ogranicz do minimum chociaż chodzenie po schodach. Może luteina wstrzyma ten wybuch.
Stary 2012-05-22, 22:24   #3339
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
To na początku czerwca zwolnij i ogranicz do minimum chociaż chodzenie po schodach. Może luteina wstrzyma ten wybuch.
Jak ja za 2,5 tygodnia będę miała odstawioną I tak staram się jak najmniej robić, nie chodzić nigdzie, a szyjka się skraca coraz bardziej
Na szczęście mieszkam tylko na 2 piętrze, bo jakbym miała na 4 wejść to bym ducha wyzionęła

Bloguję
Stary 2012-05-22, 22:40   #3340
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Ale fajny wózek http://allegro.pl/ultralekki-elipso-...297095016.html
Szkoda, że już mam
Oj tak, oj tam, weź drugi - nie zmarnuje się

Ciastek, współczuję tej duchoty. U nas w szpitalu było to samo. I jak tam nie mdleć?!? Mam nadzieję, ze prędko Cię wypuszczą i wtedy będziesz już się bardziej oszczędzać w domku.

Wróciliśmy z małżem z lodów i pieczonych ziemniaczków A teraz robi soczek marchewkowy

Mam iść na grilla do znajomych, a baaardzo lubią mnie komary. Wiecie może czego można użyć w ciąży, żeby je odstraszyć? Byliśmy na małym spacerze, a już mnie przez ciuchy pożarły

Co do stroju, to u mnie przy rodzinnym płaci się najpierw za wszystkie stroje - w tym tż - to są spodnie i góra, pewnie także coś na buty. Odwiedzający natomiast muszą mieć na sobie zakupioną narzutkę (taka do kolan), ale można napisać na niej numer pokoju i wtedy każdy, kto by do mnie przychodził bierze sobie ten fartuszek z wieszaka - nie trzeba za każdym razem kupować nowego.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 22:47   #3341
Mandragorrka
Zakorzenienie

Jejku zaraz małż wróci z treningu a ja dalej siedzę na kompie Lecę pod prysznic i do łózia. Dobrej nocy Mamusie

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 22:49   #3342
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:

cześć dziewczyny - ja wpadam na chwilę podzielić się dobrymi wieściami Młoda się obróciła (wysłuchała mych próśb) i jest już główką w dół Łożysko ciut się podniosło a to zawsze coś Mam też zespół cieśni nadgarstka ale ma minąć po ciąży więc na razie się tym nie przejmuję - tylko mi trochę to życie utrudnia bo czasem ciężko coś złapać i utrzymać w dłoni
Super że wszystko ok i córunia się obróciła
Cytat:
Boże jak tu gorąco

może przez te moje sprzątanie mnie bolał w domu? tutaj leze nie robię nic i jest dobrze
Masz nauczkę, żeby się nie przemęczać, nie latać po mieście i sprzątać co chwilę
Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
A ja piszę że żyje i jako tako się mam.
Niestety z moją główką jest coraz gorzej. Dzisiaj płakałam z pół dnia z bezsilności chyba bo niewiem jaki inny powód mógł być.

Praktycznie codziennie mnie brzuch boli ale za każdym razem wychodzi że to z jelit, więc już praktycznie moja dieta elminacyjna jest coraz większa. Dzisiaj wpadłam na to, że na jajka się uczuliłam i na wszystko co zawiera "śladowe ilości mleka" już nawet reaguję czyli nawet na większość wędlin czy kiełbas i naprawdę niewiem co już jeść.

A wy cały czas o jedzeniu piszecie nie mogę was czytać ostatnio, strasznie mi się wtedy przykro robi że nie mogę nic takiego zjeść
Biedactwo, rozumiem co czujesz też mam doła jak czytam tu o niektórych potrawach,ale już układam sobie w myślach listę co zjem po porodzie i jest mi lepiej Mąż już wie co ma mi przynieść do szpitala
Co do wędlin to mogę doradzić samodzielne upieczenie schabu, pyszny jest do chleba i bez żadnych sztucznych czy szkodliwych dla Ciebie dodatków, jak będziesz miała ochotę to Ci napiszę jak ja go robię
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 22:51   #3343
blueberry88
Zakorzenienie

Już doczytałam, że na odstraszenie komarów działają olejki. Na pewno wiecie, gdzie je kupić poza internetem
Stary 2012-05-22, 22:55   #3344
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale mnie gardło boli

Wzielam prysznic chłodny i już mi gorąco. jest strasznie Duszno. Obym jutro wyszła!
trzymam za to mocno kciuki!
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 23:08   #3345
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Już doczytałam, że na odstraszenie komarów działają olejki. Na pewno wiecie, gdzie je kupić poza internetem
Na DOZie widziałam różne olejki eteryczne, jak nie mają stacjonarnie to zawsze można zamówić przez net i w aptece odebrać
Ja kupowałam różne olejki na zróbsobiekrem.pl i Mazidla.com
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 23:26   #3346
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Na DOZie widziałam różne olejki eteryczne, jak nie mają stacjonarnie to zawsze można zamówić przez net i w aptece odebrać
Ja kupowałam różne olejki na zróbsobiekrem.pl i Mazidla.com
Zamówię w DOZie, dzięki. Choć citronellowego nie mają, heh Chciałabym na ten weekend. Może znajdę gdzieś w stacjonarnych sklepach.
Stary 2012-05-22, 23:37   #3347
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
J

Dotta gratuluję udanej wizyty słyszałam o tym zespole nadciśnienia nadgarstka. Kiedy Ci się to pojawiło?
dzięki
zaczęło się gdzieś w 26 tygodniu

Cytat:
Ciekawe, czy w czasie porodu będziesz równie zadowolona z tego obrotu. Moja cały czas ma główkę na dole i oczywiście NA RAZIE się z tego cieszę.
Biorąc pod uwagę, że wizja cc doprowadzała mnie niemal do płaczu to myślę, że będę równie zadowolona

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
Mandragorrka mam pytanie
czy żeby nasi mężowie byli na porodówce muszą mieć jakiś "specjalny" strój?czy np.obuwie sportowe czy mogą być klapki,spodnie i koszulka?
musze małża przygotować
nam mówili na sr, że mężowie mają mieć wygodny i czysty strój na przebranie i koniecznie czyste obuwie i jeśli zechcą wyjść na chwilę np. na papierosa czy do auta to aby nie zapomnieli przebrać tych rzeczy 'na wyjściowe' by syfu z ulicy nie wnosić na porodówkę.

No i aby nie zapomnieć o przekąskach i napojach dla strudzonych małżonków

Cytat:
same dobre wieści, gratuluję

duża dzidzia, ślicznie rośnie

dziękujemy

Cytat:
Super że wszystko ok i córunia się obróciła
dzięki
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 23:56   #3348
depoison
Zadomowienie

Hello
Jakoś wyjątkowo na bieżąco dziś jestem, choć 3 razy wychodziłam z domu i wróciłam pół godziny temu

Gratuluję wszystkich rozpoczętych tygodni!

Mogę uroczyście oświadczyć, że było mi dziś ODROBINKĘ za gorąco (a należę do osób, którym ZA gorąco nie bywa: jest albo za zimno, albo ok )
Ale skoro w cieniu 30, to w słońcu pewnie było jeszcze z 7 więcej a ja - jak idiotka - wybrałam się do miasta w bluzce z długim rękawem, czarnych legginsach... cud, że przynajmniej japonki miałam

Cytat:
Ale w całej Europie? Bo jak coś to kupię z 10 opakowań
o ile dobrze kojarzę ten kosmetyk, to w DE wciąż jest. Tak więc zawsze możesz do teściówki uderzyć

Cytat:
No, myślę, że przy dobrych wiatrach w naszym następnym wątku któraś z nas się rozpakuje
przy naszym tempie zakładania wątków? Nie strasz!!

Kupiłam dziś dziecku kolejne beżowe chinosy I spódniczkę na - uwaga - 18-24 miesiące

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 23:59   #3349
branzoletka
Branzoletka

Nadrobiłam w końcu ale już widzę, że coś mi powcinało część cytatów Pogoda była dzisiaj straszna, duszno i wiało jak przy halnym

hanjah oby Dorotka szybko zdrowiała

Linka ja też mam łożysko na przedniej ścianie i na 3D i 4D było wyraźnie widać buźkę tzn. nie całą, bo się mały zasłaniał ręką ale obraz był wyraźny

Nadalka dobrze, że już w domku i współczuje sytuacji z tż

Ciastek tobie by się przydało już urodzić tzn gdybyś w terminie była, bo ciężko przeszłaś tą ciążę od początku i mi cię tak szkoda Obyś szybko wyszła ze szpitala w dwupaku jeszcze i współczuje tego zaduchu tam W naszym szpitalu jest to samo zero klimy, wiatraków czegokolwiek

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość

dzisiaj zaczynamy 35 tc z tej okazji zapraszam na lody
ale się masz fajnie a lody mniam zrobiłaś mi smaka i sama dzisiaj zrobiłam

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Witam po kolejnej ciezkiej nocy. Michal mi wymiotowal. Nadal nie czuje sie najlepiej, siedzi u mnie w lozku
oby szybko mały wracał do zdrowia, straszne są nieprzespane noce

Cytat:
Napisane przez lipus89 Pokaż wiadomość
dziewczynki, jakbym mogła prosić Was o radę ...
Tż mi pisał że jakaś jego znajoma ma do wydania za grosze taki wózek http://sklep.babymerc.pl/zestawy/25-...s6fotelik.html
szczerze, co sądzicie ?
Widziałam na żywo i strasznie ciężki wizualnie, ciężki też w prowadzeniu. Chyba, że finansowo na lepszy was nie stać, to"się lubi co się ma jak się nie ma co się lubi"

Karolina Wstrząsnęło mną to co napisałaś i zapisałam sobie, żeby nie zapomnieć zachęcać dziecko do gryzienia. Moja koleżanka ma bliźniaki i oni dalej ssą kciuki mając 4latka i ona nie umie niczym ich tego oduczyć, kurcze szkoda żeby miały problemy ze zgryzem przez to

Norniczka Trzymam kciuki za jutrzejsze usg żebyś w końcu wszystkiego się dowiedziała i żeby wsio było ok.

Cytat:
Boże jak tu gorąco

Oj ciastek, ciastek Jak wrócisz do domku też masz prawie nic nie robić żeby dzidzię donosić Wytrzymasz ten m-c jeszcze a potem, to możesz choćby i okna myć i podłogi froterować jak cię tak nosi

No a ja miałam wczoraj wizytę kontrolną i wsio ok. badania też mam git nawet anemii nie mam Mam skierowanie na glukozę 75g. więc już się cieszę no ale przytargam kogoś na to badanie żeby czuć się pewnie i będzie mam nadzieje git. jak nie zwrócę oczywiście

Za chwile północ i wejdę w 7m-c Skromnie się chwalę, bo najbardziej się będę cieszyć jak zacznę 9-y Jeszcze 3 miechy a czas wlecze się niemiłosiernie i gdyby nie fakt, że ze wszystkim jestśmy w lesie to bym już przebierała nogami z niecierpliwości
Imię Aron odpada, bo choć nawet mi się podoba, to nie chcę w razie rozstania z tż słyszeć prawie jego imie na okrągło On oczywiście nie będzie znał prawdziwej przyczyny Nie pamiętam chyba dziękowałam ale jeszcze raz wszystkim wam za opinię w tej kwestii

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud

Edytowane przez branzoletka
Czas edycji: 2012-05-23 o 00:02
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 00:07   #3350
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Hej jestem po pracy.

Ogolnie z wizyty: wyniki krwi mam dobre i moczu tez.
Mala jest odwrocona glowka w dol i ten wskaznik sie podniosl wiec wyglada na to ze wszystko dobrze.

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 00:14   #3351
sas
Wtajemniczenie

Cytat:

Zwolnienia mogą się nakładać, Twoja księgowa niepotrzebnie zrobiła zamieszanie.
ehh nio zrobila... i to masakryczne ...musze to jutr wyjasnic najgorzej ze mam do pracy kilkanascie km i znowu bede musiala tam jechac

Cytat:
sas ceny hurtowe dotyczą tylko wózków i łóżeczek
aha nie wiedzialam dzieki
Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Hej jestem po pracy.

Mala jest odwrocona glowka w dol i ten wskaznik sie podniosl wiec wyglada na to ze wszystko dobrze.
klask i:
zmykam spac..tz mnie wkurzyl...eh czuje, ze bede "samotna " mama ale co sie dziwic jak on pracuje do 22 i na nic czasu nie ma ale nie bede sie tu rozpisywac bo jeszcze ktos nieporzadany przeczyta
jutro mam nadzieje, udac sie do przyaciolki na dwa dni wiec zajrze pewnie w czw..a w weekend znowu zjazd- ble
3mam kciuki za wszystkie najblizsze wizyty
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 00:21   #3352
Soleilka
Zakorzenienie

Leze w lozku i podczytuje Was tylko z telefonu,wiec przepraszam,ze nie cytuje.
Przez pol godziny mialam bolesne ale nieregularne skurcze i sie z tz wystraszylismy... Na szczescie przeszlo samo. Musze powiedziec o tym ginowi

Bloguję
Stary 2012-05-23, 00:43   #3353
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Hej jestem po pracy.

Uff, super że wszystko dobrze
Niepotrzebnie Cię ostatnio nastraszyli
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 02:24   #3354
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Mogę uroczyście oświadczyć, że było mi dziś ODROBINKĘ za gorąco (a należę do osób, którym ZA gorąco nie bywa: jest albo za zimno, albo ok )
Ale skoro w cieniu 30, to w słońcu pewnie było jeszcze z 7 więcej a ja - jak idiotka - wybrałam się do miasta w bluzce z długim rękawem, czarnych legginsach... cud, że przynajmniej japonki miałam
(...)
Kupiłam dziś dziecku kolejne beżowe chinosy I spódniczkę na - uwaga - 18-24 miesiące
Do grudnia albo trochę dłużej też tak miałam, ale teraz mam uregulowane hormony tarczycowe i chyba odczuwam temperaturę jak ogół ludzkości.
TSH było na właściwym poziomie już rok temu, a ostatnie wskazuje na przejście z niedoczynności w nadczynność, ale to nieprawda, bo liczy się fT4, a to jest w normie.
Tylko nawet przed leczeniem nie wyszłabym na 30-to stopniowy upał w bluzce z długim rękawem. Równocześnie "od zawsze" źle się czułam na słońcu.
Wśród ciuszków upolowanych przez mamę też są takie.

---------- Dopisano o 02:24 ---------- Poprzedni post napisano o 02:11 ----------

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
No a ja miałam wczoraj wizytę kontrolną i wsio ok. badania też mam git nawet anemii nie mam Mam skierowanie na glukozę 75g. więc już się cieszę (...) Za chwile północ i wejdę w 7m-c (...) Imię Aron odpada, bo choć nawet mi się podoba, to nie chcę w razie rozstania z tż słyszeć prawie jego imie na okrągło On oczywiście nie będzie znał prawdziwej przyczyny Nie pamiętam chyba dziękowałam ale jeszcze raz wszystkim wam za opinię w tej kwestii
Powodzenia na tym badaniu glukozy - brrrr!
za 7 miesiąc.
Synek może być podobny do tż, a wtedy i tak będzie Ci o nim przypominał, ale może faktycznie lepiej, żeby dziecko miało "swoje" imię.
Cytat:
Hej jestem po pracy.

Czyli malutka rośnie.

Cytat:
Leze w lozku i podczytuje Was tylko z telefonu,wiec przepraszam,ze nie cytuje.
Przez pol godziny mialam bolesne ale nieregularne skurcze i sie z tz wystraszylismy... Na szczescie przeszlo samo. Musze powiedziec o tym ginowi
Też bym się wystraszyła. Mam nadzieję, że już jest dobrze. Napisz rano.
Stary 2012-05-23, 03:09   #3355
luby957
Raczkowanie

Boziu dziewczyny jak ostatnio nie mam problemow z zasnieciem tak dzis przez okroony bol zeba nie moge zasnac. Wzielam juz ddrugi ibuprom ale nie wiem czy cos pomoze jak pierwszy nie zadzialal dobrze ze juz jutro ide do dentysty bo bym chyba zwariowala. Teraz cholernie zaluje ze troche sobie odpuscilam stomatoga w czasie ciazy mimo ze wiedzialam ze mam cos do zrobienia. Najgorsze jest to ze nie wiem ktory dokladnie boli mnie zab czy 6czy7czy8. Jesli to 8to poprosze dentyste ze jak moze to zeby go zatrul a po porodzie pojde na jej usuniecie. Zostala mi ostatnia8do wyrwania bo juz trzy wyrwalam ehh ide zobaczyc co tam ostatnio sie u was dzialo jak mnie nie bylo
Stary 2012-05-23, 06:09   #3356
prince_polo
Zakorzenienie

hej. 5 razy budzili nas na badanie serca w nocy
tutaj takie łóżko że ledwo się wygramolilam z niego tak mnie krzyż boli jeszcze bardziej niż bolał.

podbrzusze mnie Kulo ale nie tak mocno
na wadze dziś mam półtorej kilo więcej niż wczoraj! a jadlam mniej o połowę niż codziennie w domu !

Cytat:
Współczuję
Od czwartku ma być ochłodzenie, a w weekend deszcz zapowiadają. Ja się cieszę, bo męczą mnie te upalne dni
Mnie też mecza może być Cieplo ale nie taka duchota z wiatrem chociaż
Cytat:
Ciastek nas tu straszy Najwyżej jej słodycze na 3 lata zabierzemy
u mnie w szafce gapi się na mnie ptasie mleczko tz mi przyniosl wczoraj takie z milki ale nie jem w domu Zjem bo się wcześniej pochwaliłam że słodyczy nie jem każdy był pod wrażeniem i niech tak zostanie
Cytat:
Jak ja za 2,5 tygodnia będę miała odstawioną I tak staram się jak najmniej robić, nie chodzić nigdzie, a szyjka się skraca coraz bardziej
Na szczęście mieszkam tylko na 2 piętrze, bo jakbym miała na 4 wejść to bym ducha wyzionęła
ją też na drugim. ciężko jest już wchodzić. moja szyjka się trzyma miałam 4 cm spory czas temu a mam niewiele poniżej

branzoletka

U nas W szpitalu jeszcze palą co grzejniki ciepłe masakra.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!

Edytowane przez prince_polo
Czas edycji: 2012-05-23 o 06:11
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 06:26   #3357
linzey
Rozeznanie

Cytat:
I można wszystko wymacać
Ostatnio byłam w Galerii w Sandomierzu, ale tam to kompletnie nic nie ma w tym dziecięcym Najchętniej pojechałabym do Smyka w Rzeszowie na zakupy... Tylko nie mam ochoty telepać się z tym brzuchem tyle godzin
Smyk wg mnie jest drogi, w Rzeszowie polecam Mieszko i hurtownie Sezam (ale to jest pod Rzeszowem w Kraczkowej)

Cytat:
No i zostałam w szpitalu
mówi że bóle mam niepokojące . i mówi że z tymi bólami to jeszcze żebym 3 tyg wytrzymała a potem się nie będzie przejmował i mnie męczył i rozwiąże ciążę.. tyle że jemu wyszlo 33 tyg. nie wiem jakim cudem.

szyjka niby ok Skurczy brak ale te bóle..
Mam nadzieje że te bóle spowodowane sprzataniem itd i jak bedziesz odpoczywac bedzie ok żebys dotrwala do 37tc

Witam z rana
Ja znowu pobudka o 5 i nie moge spać
PO kaszlu przyszedl straszny kaszelGrunt że z Zosia lepiej to mam nadzieje że wkoncu i mi sie polepszy
Idę po kawke

---------- Dopisano o 06:26 ---------- Poprzedni post napisano o 06:23 ----------

Cytat:
hej. 5 razy budzili nas na badanie serca w nocy
Wszystkich tak budza czy mialas jakieś wskazanie??

U nas W szpitalu jeszcze palą co grzejniki ciepłe masakra.
Jeszcze dogrzewają:brzy dal:
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 06:59   #3358
agusiaaaa1234
Raczkowanie

Hej dziewczyny Ja znów z zaległościami. Wyjechałam na dwa dni do mamy. W koncu to ostatnie spotkanie przed narodzinami Kacperka
Wyjazd zaliczam do udanych. Jak to babcia kupiła juz nam wyprawkę taki ładny 4-częściowy komplet, oczywiście biały. A ja się nie mogłam powstrzymać i już wybrałam prezent na dzień dziecka Kacperek ma już pierwszą zabawkę)
Dziś zaczynamy 33 tydzień

Cytat:
Taka ciekawostka-jedzenie coraz bardziej zmielonych pokarmów i co za tym idzie redukcja żucia prowadzi do zmian ewolucyjnych w obrębie szczęk a mianowicie natura dochodzi do wniosku, że skoro mniej żujemy to tyle zębów nie jest nam potrzebne i redukuje ich ilość. Liczba pacjentów, którzy nie mają zawiązków zębów stałych drastycznie wzrosła w ostatnich latach. Sama nie mam zawiązków ósemek
A mi wyrosła tylko jedna piątka (i to z opóźnieniem), dwójki na górze mam mleczne i lekarz twierdzi, że już stałe pewnie by nie wyrosły

---------- Dopisano o 06:54 ---------- Poprzedni post napisano o 06:51 ----------

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Bardzo ładne mebelki. Zazdroszczę jeszcze bardziej, bo ja nie mogę sobie pozwolić na oddzielny pokoik dla małego.

---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ----------

Dziewczyny mam pytanie, czy Way też macie problemy z chodzeniem? tzn. jak tylko chwilę się poruszam to brzuch mi tak strasznie ciążyć zaczyna i tak się napina, że każdy krok to wysiłek jak nie wiem..... kurcze boje się, że skoro teraz już chodzić nie dam rady to co będzie za miesiać
agusiaaaa1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 07:22   #3359
nadalka
Zakorzenienie

Agusia ja jak chwilę postoje to się męcze , nawet nie muszę chodzić kurde wczoraj byłam w szpitalu po zwolnienie i mi nie dali bo nie mieli nipu pracodawy :/ i dzisiaj znowu muszę się tłuc w jedną stronę 30km za kierownicą:/ tępaki:/
Stary 2012-05-23, 07:28   #3360
agusiaaaa1234
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Agusia ja jak chwilę postoje to się męcze , nawet nie muszę chodzić kurde wczoraj byłam w szpitalu po zwolnienie i mi nie dali bo nie mieli nipu pracodawy :/ i dzisiaj znowu muszę się tłuc w jedną stronę 30km za kierownicą:/ tępaki:/
ojej, no to nie zazdroszcze. Mi lekarz powiedział, żebym sobie w książeczce ciązy wpisała npi to nie bedzie sytuacji, że zapomnę
agusiaaaa1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości