|
|
#4921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Krakowianki - część XVII
|
#4922 |
|
Zakorzenienie
|
Zamówione, wysłane. Czekamy na przesyłkę. Mam nadzieję, że Ci się nie spieszy?
|
#4923 |
|
Zadomowienie
|
super fajne buty. co to za sklep jest?
|
|
|
|
#4924 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kiedyś lalkę, która w Smyku kosztowała 140 zł w Selgrosie kupiłam za 90 zł. Tylko tam trzeba mieć kartę, ale wybór jest naprawdę duży, a ceny zachęcające ![]() Może wózek dla lalki? Pewnie jakąś lalkę ma, mogłaby z nią chodzić na spacery. Cytat:
![]() Cytat:
A ja Ci mam coś płacić? Nic się nie upominasz
|
|
|
#4925 |
|
Zakorzenienie
|
Wredna, bo czekam, aż przyjdzie. Czasem paczki giną, czasem trafiają do Celnego, czasem bardzo długo idą i nie chcę Ci zamrażać pieniędzy. Upomnę się jak paczucha dojdzie i będziesz odbierać.
|
#4926 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Spacery z lalką, to był czasy. Staro się czuję w tym momencie
|
#4927 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziubki
![]() Nadrabiam systematycznie, ale na cytowanie już nie mam czasu. Co za sajgon! Muszę Wam jednak donieść, że w Lidlu jest przecena i pesto zamiast 4,99 kosztuje 2,99!!! Zielone i czerwone do koloru, do wyboru. Sama kupiłam dziś 12słoiczków ![]() Jeśli któraś nie próbowała to polecam ![]() Można ugotować makaron typu świderki i brokuł, na patelni podsmażyć cukinię i/lub bakłażan, dodać oliwki + do tego zielone pesto. Mnie jeden słoiczek starcza na 3 pojedyncze porcje. Palce lizać! ![]() Ostatnio taka promocja była mniej więcej rok temu, więc rzadko się zdarza. Szkoda przegapić ![]() Ps. dorwałam w Piotrkowie Trybunalskim bluzkę kobaltową z H&M Rozmiar 38, trochę za duża, bo mam też biało-niebieską 36 i leży dużo lepiej, ale i tak jest super ![]() Ineso dziękuję raz jeszcze za chęci
Czasami musisz zapomnieć, jak się czujesz, przypomnieć sobie, na co zasługujesz i przedzierać się do przodu. Edytowane przez granatowo Czas edycji: 2012-05-22 o 22:23 |
|
|
|
#4928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiedziałam, że takie rzeczy mogą się dziać W sumie to już się bałam, że trafiłam do Ciebie na czarną listę.
|
|
|
#4929 | |||
|
Nie depcze krokusów
|
Piękne
![]() Cytat:
Cytat:
Czy ktoś w nim znajduje jakąś wartość, konstruktywną krytykę, cokolwiek? Ja nie. Cytat:
|
|
|
#4930 | ||
|
Zakorzenienie
|
Rozkręciłyście się dzisiaj, jak dawno już nie było
![]() Cytat:
I nie zganiaj na mnie, rozgolasiłaś się, bo tak chciałaś ![]() Ja myślę, że możemy to połączyć z parapetówką u Ciebie Wspólne robienie sushi jest fajne (podobno )Elise di Rivombrose ![]() Gossip Girl, Game of Thrones, Desperate houseviwes, Homeland (super! przy ostatnim odcinku pierwszego sezonu myślałam, że mi serce wyskoczy z napięcia), HIMYM, uffff.... i jeszcze parę Cytat:
![]() Nie spróbujesz nawet? Nie dość, że kiepsko ostatnio z czasem w pracy, tyle jest do zrobienia, to w dodatku cały dzień spędziłam na "urządzaniu" nowego kompa, bo stary wysypał mi błędy typu uszkodzony dysk. Mimo, że w planach miałam instalowanie systemu i programów na nowym kompie dopiero w czerwcu, to błędy postawiły mnie pod ścianą. W efekcie calutki dzień konfigurowałam i personalizowałam nowego peceta i.... nic mi z rzeczy "do zrobienia" nie ubyło
Teraz źle jest kotu. Edytowane przez Lenkapuma Czas edycji: 2012-05-22 o 22:47 |
||
|
|
|
#4931 | ||
|
Matka Smoka
|
Cytat:
![]() Nie przepadam za lidlowym zielonym, bo jakieś gorzkie jest - ale spróbowałabym czerwonego (chociaż polecam czerwone Marki Carrefour za 5,90) Na mnie też 38 dobrze leży, chociaż po Waszych opisach obstawiałam, że 40 to będzie minimum. Ja do Arkadii zajrzę dopiero jutro - w razie czego jakby jasna była to...? ![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
Sama robisz?
|
||
|
|
|
#4932 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dzięki Cytat:
Cytat:
Aż się wybiorę do Lidla i kupię na próbę bo w takiej cenie to aż żal nie skorzystać ![]() Cytat:
Dzięki za podpowiedźCytat:
|
|
#4933 |
|
Zakorzenienie
|
Odnośnie do (muszę poćwiczyć
) posta Zuzi <klik> miałam Wam pisać, że jadłam ostatnio pyszne lody na Karmelickiej . Pycha. Polecam!
|
|
#4934 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam pesto z Lidla lubię, zwłaszcza czerwone
Popijam właśnie Reddsa żurawinowego, boski jest! Mimi - zawsze można pluszaka kupić ![]() Lenka - Homeland Uwielbiammmm
|
#4935 |
|
Zakorzenienie
|
blair - jest świetnie nakręcony. Przeżywam jak mało który
|
|
#4936 | |||
|
Copyraptor
|
Cytat:
tak jak makelifeharder. Reklamowałam parę stron temu, bonarkowy, wyleciała mi nazwa teraz... Cytat:
a tak szybko miałaś terminy wyznaczone? Ekspres! Cytat:
I dodajże je sobie do zakładek po prostu
|
|||
|
|
|
#4937 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
K. pada jak widzi liczbę moich zakładek, zwykle koło 30
|
|
#4938 | |
|
Nie depcze krokusów
|
mmmmmm - ten konkurs się już skończył, teraz jest nowy, z Daxa
![]() Cytat:
Ineso - próbowałam wielu pesto i wiele słoiczków sama zrobiłam i te za kilka złotych nie są tak aromatyczne, zawierają wypełniacze. Oczywiście takie też jem, bo są smaczne, ale to jak feta kontra fetikos. Nie nakłaniam do niekorzystania z lidlowej promocji, bo pewnie zrobiłabym sobie zapas, gdybym miała ten sklep pod nosem, tylko nie polecam rozpoczęcia z nim przygody od taniego produktu. Często jem jako przekąskę makaron z samym pesto, bez mięsa czy warzyw i intensywne pesto powoduje, że nie trzeba już nic dodawać, danie jest pełne.
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2012-05-23 o 00:58 |
|
|
|
|
#4939 |
|
Zakorzenienie
|
Malla wiem, ale nie chce mi się usuwać baneru
|
#4940 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Blair sliczne buciki granatowo a ja nigdy pesto nie jadlam az sie skusze i kupie to czerwone skoro piszecie ze czerwone lepsze.
|
|
|
#4941 | |
|
Pani Buka
|
a ja wolę zielone pesto, smakowało mi chyba to z Tesco (marki Tesco), miało nawet przyzwoity skład.
śnią mi się dziwne rzeczy ostatnio - wczoraj spotkanie z Kasią Tusk (w ogóle nie wiem skąd, bo ostatnio na jej bloga nawet nie wchodziłam), a dziś mój - mam nadzieję - przyszły promotor, który nie chciał mnie przyjąć na seminarium z jakichś absurdalnych powodów, więc uciekłam w Tatry i nie mogłam znaleźć drogi powrotnej ![]() Cytat:
|
|
#4942 |
|
Nie depcze krokusów
|
Zmień chociaż na Daxa, bo nie mam w co klikać
|
|
#4943 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Frapo
![]() Kasiencja - może to znak że nie powinnaś jechać w góry? A to pesto z tesco ma od razu ser w sobie może? Bo jadłam kiedyś u koleżanki zielone od razu z żółtym serem i było przepyszne ![]() Malla - to dawaj przepis na domowo robione pesto ![]() Lenka - miałam nadzieję że romans się rozwinie jeszcze bardziej Ale tego aktora uwielbiam, on grał w "Life" (Powrót do życia) i naprawdę potrafi oddać postać, którą gra. Rzadko kiedy w serialach się to zdarza.
|
#4944 | |||||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
Cytat:
![]() Cytat:
Ale następny weekend bardzo chętnie !![]() Pracujesz ciągle tam gdzie wcześniej ? współczuje atmosfery gratulacje kliknięte ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Teraz zostaje mi tylko true blood.Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4945 | |
|
Nie depcze krokusów
|
A może właśnie znak, że powinnyśmy się tam grupowo wybrać?
![]() Cytat:
Pesto to zakonserwowane w oliwie zioła, więc musi być tłuste i aromatyczne. Ugniatam cały krzak bazylii, kilka ząbków czosnku, garść orzeszków piniowych, garść sera pecorino (może być od biedy parmezan lub corregio), dużo oliwy stopniowo dodawanej (te tanie słoiczki często nie są wystarczająco tłuste). Nie znam dokładnych proporcji, bo zależą od aromatów - jak normalnie gotując potrzebuję przepisu co do grama, listka i minuty, tak tutaj działam tylko na wyczucie. Czasem musiałam dodawać sól albo parę kropli soku z cytryny. Orzeszki piniowe z oszczędności zastępuję nerkowcami, bo łatwo się je kroi, ale lepsze w smaku są prażone nerkowce.
|
|
|
#4946 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie
Wyprałam je, zapomniałam na dodatek zdjąć na noc z suszarki więc do tej pory sobie wiszą za oknem ![]() Cytat:
Gdzie to dokładnie jest?Ktoś chętny na lody dzisiaj koło 16 lub 17? ![]() EDIT-zamiast lodów idę na rolki...ktoś chce się pozabijać ze mną?
Edytowane przez OneMoreDress Czas edycji: 2012-05-23 o 10:22 |
|
|
|
|
#4947 |
|
Matka Smoka
|
szpilko - możesz napisać co polecasz sczególnie z bingo? bo się nie mogę zdecydować
![]() Kusi mnie scrub, ale chciałabym, żeby był mocno drapiący, a nigdzie nie znalazłam opinii. Malla - ja często właśnie do tych słoiczkowych dodaję oliwy jeszcze |
|
|
|
#4948 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też 12cm, ale jako że platforma ma 2,5 cm to traktuję je jako 9,5 cm ![]() Najlepsze jest to, że rozmiar jest idealny - bo mają - UWAGA - połówki rozmiarów, i wzięłam 38,5 cm - bo zwykle biorę 39, które mi na prawej nodze zawsze klapią. I teraz mam idealnie na obu stopach Cytat:
Kiedyś wykorzystam przepis na pewno Chyba wam nie pisałam, w sobotę wieczorem mojego psa zaatakował inny jak był z tatą na spacerze - i pogryzł mocno i psiaka, i tatę Tata był w niedzielę rano w przychodni, bo mu cała łydka spuchła, a w miejscu ugryzienia taka ogromna, fioletowawa gula - no i dostał zastrzyk przeciwtężcowy. Próbował tego atakującego odgonić (był puszczony luzem, a mojego psiaka tata na smyczy wyprowadza zawsze bo nasz tylko patrzy jak zwiać) no i nieszczęście. Od razu wtedy w sobotę pojechałam do tych sąsiadów pytać czy pies szczepiony na wściekliznę, no i podobno szczepiony był. Ogólnie udział brały 3 psy - mój poszkodowany, sąsiadów agresor, i od innych sąsiadów taka niedojda spokojna. Moja gnidzia ucierpiała bardzo i fizycznie, i psychicznie - cały jest poturbowany, ale Bogu dzięki nie ma ran żadnych, krew się nie lała. Utyka, nie daje się dotknąć, ciężko mu się ruszać, położyć - jak się położy to nie wstaje 2-3h. Jeszcze dziś zauważyłam że ma pod brzuchem coś dziwnego, taką gulę jakby, wypełnioną czymś o konsystencji galaretki, kisielu - i też będę do weta jechać bo niby go nie boli ale dziwnie to wygląda. No a najgorsze - pies ma depresję po prostu. Z psa z adhd się zamienił w psa z chorobą sierocą. Te z was które go widziały to wiedzą jakie to żywe srebro, skoczne, uwielbiające głaskanie, nachalne itd. A teraz się zachowuje tak że jest nie do poznania - chowa się po kątach, chodzi pod ścianami, boi się podejść jak się go zawoła - boi się nawet na kanapę i na łóżko wskoczyć, bo go tak boli. Do auta też się boi wchodzić, trzeba go wnosić Cierpiący jest strasznie, no i nie do poznania Nie żeby mi przeszkadzało że jest grzeczny, ale po prostu - jak nie mój pies. Biedny ma podejście takie że świat jest dobry, nikt ani nic mu krzywdy nie zrobi nigdy - i niestety się zderzył z rzeczywistością ![]() I wyobraźcie sobie - tata rozmawiał z innymi sąsiadami, którzy mają psy. Oprócz mojego ten agresor pogryzł jeszcze trzy inne - w tym jednego tak, że 2 tygodnie pies chodził w kołnierzu. U nas na ulicy nieraz dzieciarnia wyprowadza psiaki, no i co będzie jak ten znowu zaatakuje? Niby go wiążą przy budzie, ale przynajmniej raz dziennie się zrywa. Powinien mieć kojec przecież, bo to niebezpieczne :/ Jak jej tata to powiedział to na niego nawrzeszczała sąsiadka, że nas też goni luzem - tylko że nasz biega w ogrodzie, i bardzo rzadko mu się zdarza stamtąd wyjść - a jak zwieje to od razu go zbieramy do domu, w ciągu 5 minut (już pomijam fakt że nigdy ani psa ani człowieka nie zaatakował, wiem że to o niczym nie świadczy, ale on to taka pipka po prostu). No i teraz mamy problem - czy zaryzykować dobre stosunki sąsiedzkie i zgłosić to na policję (bo ten agresywny ma iść do weterynarza na obserwację), czy co robić? Wiadomo - nikt tak naprawdę bardzo poważnie nie ucierpiał - jeszcze. Ale co będzie jak pójdzie jakieś dziecko z psem i on zaatakuje? Jak mój tata, kawał chłopa, sobie nie mógł z nim poradzić? Przecież nieszczęście gotowe. I jest dylemat co z tym robić :/ Ja siedzę i obserwuję mojego i mi się aż płakać chce jak widzę jaki nieszczęśliwy
|
|
#4949 |
|
Nie depcze krokusów
|
Blair - jak pisała Daria, zgłosiłabym to. Wpierw na spółkę z innymi poszkodowanymi udałabym się do sąsiadów na pogadankę, zachęcając do umieszczania psa za ogrodzeniem, a jeśli rozmowa nie potoczy się korzystnie, to postraszyłabym ich wspólnym zgłoszeniem na policję. Ale podkreślam, że wszystko wspólnie.
|
|
#4950 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też bym zgłosiła. Nic mnie bardziej nie wkurza niż psy puszczone luzem, zwłaszcza agresywne. Przemyślałabym jeszcze gdyby ucierpiał tylko pies, bo "szkoda zachodu" na usłyszenie że mała szkoda się stała na policji, ale skoro ugryzł jeszcze tate to to są jacyś niepoważni ludzie:/