|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Witam dziewczynki.
U mnie strasznie gorąco Nie wiem czy to z tego upału czy tak poprostu po śniadaniu zaliczyłam Zjadłam jeszcze raz i na razie spokój.Anusia gratulacje z okazji rocznicy. Miłego dnia
|
#812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#813 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Cytat:
A ja dzisiaj spałam wyjątkowo dobrze,ale te upały mnie dobijają . U mnie w mieszkaniu już jest niesamowicie gorąco,jeszcze mi słońce w okna wali,masakra
|
|
|
|
|
#814 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() wczoraj siedziałam u gina od 16 do 21:30 masakra tyle babek było i najlepsze jest to, że tak się zagadałam z nim, że zapomniałam recepty na duphka No ale...usg nie miałam tylko serduszka posłuchalismy, bije miarowo więc ok Mam 1,5 kg na plusie od ostatniej wizyty (3 tyg.). Wogóle to było śmieszne, bo lekarz mówi do mnie: proszę na wagę i tak długo się ważyć i nabierać powietrza aż będzie mieć pani ponad 60 kg ![]() Dostałam skierowanie na picie tej glukozy ![]() A i powiedział mi, żebym odwiedziła okulistę bo choć moja wada nie daje przeciwskazań to na pewno na porodówce będą chcieli jakieś udokumentowanie wady. Dobra idę nadrabiać
|
#815 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#816 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam z rana najpierw z jednej strony mieszkania skwar a potem po południu z drugiej.
Tylko że z jednej żaluzje zaciągne wewnętrzne to nie ma tak źle, a potem z drugiej strony mam zewnętrzne rolety to mam chłodno w domciu ![]() Super sprawa ![]() Właśnie sie dowiedziałam że jak pogoda w niedziele dopisze to jedziemy z mężem w góry ![]() Aaaale fajnie |
|
|
|
#817 |
|
Zakorzenienie
|
ehh no się dzieje niedobrze nie? idę mocz zrobić zobaczymy co po tygodniu wykażą badania
do później
|
#818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na jakimś innym wątku dziewczyna pisała już po urodzeniu że pracowała do końca 8 miesiąca i bardzo żałuje bo całą wyprawkę robiła na biegu, była wiecznie zmęczona i nic nie odpoczęła przed porodem, potem urodziło sie dziecko a na początku wiadomo nie jest lekko |
|
|
|
|
#819 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkie mamcie!
Cytat:
Cytat:
nieźleTamlin gratulacje ![]() A z rozstępami dziewczyny mam wrażenie, że jeśli któraś ma skłonności to może się smarować tonami kremów, a i tak będzie miała. Zbyt szybkie obciążenie dla skóry. A najlepsze jest to, że ma nawet znaczenie, która część ciała. Ja raczej należę do chudzielców. I mam np pojedyncze rozstępy na ...kolanach. A na brzuchu ani jednego. Jakaś teoria?
|
||
|
|
|
#820 |
|
Raczkowanie
|
Przywitam się środowo. Dzień dobry.
Dziś o 12.45 mam wizytę u gin. Zobaczymy co powie na temat tych wyników krwi po obciążeniu glukozą 75g. Nie pisałam wam o tym wcześniej. Przed obiążeniem glukozą były prawidłowe. Po 2 godzinach po glukozie wynik był 151. Czyli za wysoki. |
|
|
|
#821 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
bafi pytanie do Ciebie mam po chyba wczoraj sobie niedoczytałaś.ten specyfik który Ci położna doradziła przed pierwszym porodem brać to w jakich dawkach stosowałaś?to były te zioła? http://www.aptekapodgryfem.pl/p/rich...bittner-500-ml Edytowane przez 0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 Czas edycji: 2012-05-23 o 08:03 |
|
|
|
|
#822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#824 |
|
Zakorzenienie
|
alfabia w takim razie udanej wizyty życzę
i daj znać co Ci powiedział gin na wynik po wypiciu glukozy.
|
#826 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczynki dzięki za info, jak mi nic nie spasuje to kupię znowu usztywniany. Cytat:
Cytat:
![]() Nawet jak pódziesz prywatnie to jakim cudem gin się dowie, że poszłaś do innego? A poza tym mój sam mnie do innego skierował np. na prenatalne. Był zadowolony że wszystkie parametry się im zgadzały. Cytat:
|
|
#827 |
|
Zakorzenienie
|
elena wspaniałą rzeczą jest też posłuchanie serduszka
a powiedz mi jak szybko Twojej małej bije? bo mój miał ostatnio bodajże 138u/ min
|
#828 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#829 | |||
|
Wtajemniczenie
|
cześć
Cytat:
a nie mówiłam ;P gratulacje Cytat:
Cytat:
mam prośbę czy któraś z Was mogłaby mi na priva podać swój numer telefonu?? bo wyjeżdżam na urlop i nie zabieram komputera celowo - jadę w końcu odpocząć a jak w pracy siedzę przy kompie, często w domu jeszcze też pracuje to muszę od niego wypocząć a chciałabym od czasu do czasu dać znać, że żyję
|
|
|
#830 |
|
Wtajemniczenie
|
haj!
Ja jakoś tez nie wyobrazałam sobie zebym w domu siedziała ale juz umiem se to wyobrazić po weekendzie majowym jak mi było dobrze nie mam nic przeciw siedzeniu memu w domu na zwolnieniu a i chciałam oznajmic że mój Natanek zostaje Natankiem Świnka z niego zasłonił buzie rączkami , nóżki skrzyżował wsadził se między nie pępowinę i za nic nie chciał pokazac jak wygkląda ze 20 minut męczyliśmy sie zeby mu zdjęcie zrobić buziuni w końcu się udało i jest śliczny i ma włosy wielkie na góowie doktor sie smiał ze ma prawie dredy i na sam koniec wreszcie pokazał sikawkę a i nie wiem ile ma długości bo pan dohtor tego chyba nie zmierzył bo nigdzie w opisie nie mogie tego odszuklać ale waży 476 g jest troszeczke większy niż średnio powinien buyć ale w normie sie mieści i położony głową w dół
|
|
|
|
#831 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja Dzidzia miała 151, więc może prawdą jest, że dziewczynki mają wyższe tętno.I pochwalę się, dostałam spodnie ciążowe od szwagierki, zwykłe dżinsy ale proste, z H&M, jutro je założę i może w końcu zrobię jakieś zdjęcie mojego brzucha ![]() I pokażę Wam co mnie dzisiaj urzekło http://allegro.pl/ozdoby-do-wlosow-o...348140058.html http://allegro.pl/czapka-czapeczka-b...362208073.html
|
|
#832 |
|
Zakorzenienie
|
Lukrecja no ja też właśnie na prenatalnych nie dowiedziałam się jaką mały ma długość, a z tego wszystkiego zapomniałam nawet spytać
Robi któraś jutro tak jak ja nalot na Lidla?
|
#833 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko stwierdził, że wszystko dobrze. Powiem ci że byłam tak zmęczona czekaniem, że nawet nie mam żalu o to usg. Ruchy czuję, serduszko bije, jestem zadowolona.Cytat:
|
|
#834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
posprzątałam sobie wszystkie zakamarki w mieszkanku, czytam książki, zajęcie mam zawsze (i nie mam tu na myśli sprzątania bo jakoś bardzo nie przywiązuje do tego wagi), nawet mogę powiedzieć ze nie mam czasu czasem ![]() przed kompem siedzę mało (nawet widać że mało się udzielam) bo zjęć mam aż nadto i na prawdę czuję się jakaś taka szczęśliwą bez pracy taka wolna ![]() nie mówię żeby siedzieć od 6tc na zwolnieniu ale myślę że tak od 6 miesiąca to jest taki termin optymalny jeszcze sie można załapać na czasy z trochę mniejszym brzuszkiem jak byłam w szpitalu leżała ze mną dziewczyna która z powodu skurczów wylądowała w 33tc w szpitalu, powiedzieli jej od razu że zostaje w szpitalu do porodu (przynajmniej do 36 tc) nawet wyprawki biedna całej nie miała zrobionej, pisała wszytko mężowi na kartkach i jeździł i kupował bo dziecko mogło urodzić się w każdej chwili... Edytowane przez I_K Czas edycji: 2012-05-23 o 08:36 |
|
|
|
|
#835 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lucia moja w 22 tyg. miała 510 gram. za udaną wizytę.
|
|
#836 | ||||
|
Rozeznanie
|
Helloł, ja dziś żyje wizytą u gina. Idę na 17:30, stresuje się co tam z tą szyjką moją, mam nadzieję, że nie będzie tragedii
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#837 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Norma jest chyba 70- 106 przy 75 gramach. Pewnie będziesz powtarzała jeszcze raz badanie. Dobrze, że teraz robią takie badania, bo taki poziom cukru nie jest dobry dla dzidziusia. Będzie dobrze Konczita spróbuj ten krem Perfekta Mama na opuchnięte stopy. Podobno pomaga, bo tak delikatnie chłodzi. Ja nie mam z tym problemu jak narazie, ale raz mnie dopadło to niemiłe doświadczenie i wiem, że przyjemne to nie jest. TAMLIN dobrze, że już po wszystkim, zdolniacha z Ciebie
|
|
#838 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz już wszystko w porządku. Ból trwał do ok. minuty, ciężko określić bo wydawał się wiecznością Na początku ukłucie, potem na dokładkę silny ból, którego nie umiem opisać. Nie mogłam się poruszyć bo wtedy się nasilał. Odrobinę przypominał menstruacyjny - może bardziej chodzi o natężenie - miałam bardzo silne bóle. Oby to były tylko wiązadła. Dzisiaj nigdzie nie wychodzę.
|
|
#839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to trzymam wszystkie kciuki żeby szyjka była taka jaka powinna być i kropka no i rzecz jasna żeby dzidzi ładnie pozowało do zdjęcia bo zdrowe jest na pewno |
|
|
|
|
#840 |
|
Zakorzenienie
|
anusia w takim razie trzymam kciuki za wizytę, nie stresuj się bo nie ma takiej potrzeby
![]() Teraz sprawdziłam to mój Jaśko na prenatalnych w 22tyg+6d miał 472g a serduszko 148u/min a ostatnio w szpitalu o ile się nie mylę miał 138 u/ min.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:32.

Nie wiem czy to z tego upału czy tak poprostu po śniadaniu zaliczyłam
Zjadłam jeszcze raz i na razie spokój.
Jestem żonką 

i czeka nas kolejny upalny dzionek
ja już po śniadaniu
za udane wizyty no i szkoda, że nie poznałyście płci . Skoro tak bardzo tego chcecie to pewnie, że możecie pójść do innego gina na USG. Ja do innego poszłam na badania prenatalne i jakoś nic a nic nie mówił

. U mnie w mieszkaniu już jest niesamowicie gorąco,jeszcze mi słońce w okna wali,masakra
tyle babek było i najlepsze jest to, że tak się zagadałam z nim, że zapomniałam recepty na duphka 

Norma jest chyba 70- 106 przy 75 gramach. Pewnie będziesz powtarzała jeszcze raz badanie. Dobrze, że teraz robią takie badania, bo taki poziom cukru nie jest dobry dla dzidziusia. Będzie dobrze