Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październik IV - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-23, 07:38   #811
kraven
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Witam dziewczynki.
U mnie strasznie gorąco Nie wiem czy to z tego upału czy tak poprostu po śniadaniu zaliczyłam Zjadłam jeszcze raz i na razie spokój.

Anusia gratulacje z okazji rocznicy.

Miłego dnia

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 07:39   #812
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Hejka i czeka nas kolejny upalny dzionek ja już po śniadaniu 2 bułki z serem, szynką pomidorkiem zaliczone do obiadu musi starczyć

Dziewczyny za udane wizyty no i szkoda, że nie poznałyście płci . Skoro tak bardzo tego chcecie to pewnie, że możecie pójść do innego gina na USG. Ja do innego poszłam na badania prenatalne i jakoś nic a nic nie mówił

O ile mnie pamięć nie myli to pierwszą stronę tym razem robiła colds więc napisz do niej bo sojka nic nie zdziała
O ku.twa zapomniałam
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 07:47   #813
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

Aniu gratuluję Wam tych wspólnych 3 latek małżeństwa i życzę kolejnych cudnych wspólnych chwil w miłości i zgodzie
Dziękuje kochana

A ja dzisiaj spałam wyjątkowo dobrze,ale te upały mnie dobijają. U mnie w mieszkaniu już jest niesamowicie gorąco,jeszcze mi słońce w okna wali,masakra

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 07:50   #814
elena_100
Wtajemniczenie

cześć

wczoraj siedziałam u gina od 16 do 21:30 masakra tyle babek było i najlepsze jest to, że tak się zagadałam z nim, że zapomniałam recepty na duphka I dziś muszę dzwonić a potem się prosić żeby mnie ktoś bez kolejki wpuścił. Mam odmóżdżenie totalne.

No ale...usg nie miałam tylko serduszka posłuchalismy, bije miarowo więc ok Macica ciągle niżej niż powinna, ale szyjka w porządku.

Mam 1,5 kg na plusie od ostatniej wizyty (3 tyg.). Wogóle to było śmieszne, bo lekarz mówi do mnie: proszę na wagę i tak długo się ważyć i nabierać powietrza aż będzie mieć pani ponad 60 kg Ale był zadowolony

Dostałam skierowanie na picie tej glukozy

A i powiedział mi, żebym odwiedziła okulistę bo choć moja wada nie daje przeciwskazań to na pewno na porodówce będą chcieli jakieś udokumentowanie wady.

Dobra idę nadrabiać

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 07:50   #815
gda
Zakorzenienie

Cytat:

ja tylko dzień dobry mówię i spadam...
kurcze martwię się tym że zaczynam widzieć opuchliznę na nogach
Ja wczoraj wieczorem miałam stopy jak baleroniki tak mi spuchły...
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 07:53   #816
Iwoncia81
Zakorzenienie

Ja też mam z rana najpierw z jednej strony mieszkania skwar a potem po południu z drugiej.
Tylko że z jednej żaluzje zaciągne wewnętrzne to nie ma tak źle, a potem z drugiej strony mam zewnętrzne rolety to mam chłodno w domciu
Super sprawa

Właśnie sie dowiedziałam że jak pogoda w niedziele dopisze to jedziemy z mężem w góry
Aaaale fajnie
Stary 2012-05-23, 07:53   #817
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Ja wczoraj wieczorem miałam stopy jak baleroniki tak mi spuchły...
ehh no się dzieje niedobrze nie? idę mocz zrobić zobaczymy co po tygodniu wykażą badania

do później
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 07:53   #818
I_K
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Kochane, ja wpadłam tylko zameldować, że żyjemy. Nie mam sił nadrabiać Was. Jestem po prostu nieżywa. Praca mnie niesamowicie męczy. Zaczął się sezon na dbanie o stopy, a mnie pedicure ostatnio wykańcza. Co raz częściej myślę o tym, aby od lipca iść na L4, choć wstępnie planowałam przepracować jeszcze całe wakacje. Jednak chyba nie podołam temu Wieczorami kręgosłup mi dokucza nie do wytrzymania.
Dearlie idź na zwolnienie, po co masz się męczyć dziewczyno... ja nie załuję ani trochę ze poszłam tak wcześnie, mam mnóstwo czasu dla siebie, niczym się nie stresuje, u mnie są same plusy wiec przy następnym dziecku też planuję skorzystać z tego przywileju
na jakimś innym wątku dziewczyna pisała już po urodzeniu że pracowała do końca 8 miesiąca i bardzo żałuje bo całą wyprawkę robiła na biegu, była wiecznie zmęczona i nic nie odpoczęła przed porodem, potem urodziło sie dziecko a na początku wiadomo nie jest lekko
Stary 2012-05-23, 07:55   #819
katiem
Wtajemniczenie

Witam wszystkie mamcie!
Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Gratulacje serdeczne dla Tamlin! Pokazałaś im
Gratuluję udanych wizyt i poznania płci. Tym sposobem mamy prawie po równo chłopców i dziewczynek wrześniowych.

Chciałam się wygadać odnośnie tego co przytrafiło mi się w nocy. Przebudziłam się i jak zwykle bolało mnie biodro na którym leżałam więc chciałam odwrócić się na drugi bok. W tym momencie poczułam tak silny ból w podbrzuszu. Zdaje się że po lewej stronie. Bardzo trudno mi go nawet opisać. Taki niby kujący i jednocześnie przypominał trochę menstruacyjny. Tak silny że zrobiło mi się momentalnie słabo, do tego oblała mnie fala gorąca. Zmieniłam pozycje, usiadłam i nadal bolało. Na szczęście nie trwało to długo i odszedł tak nagle jak przyszedł. Ale mówię Wam, nie wiedziałam co się dzieje.
Szukałam w necie ale nie znalazłam niestety konkretnej przyczyny, bo czy to możliwe żeby wiązadła aż tak n a p i e p rz a ł y??
Ja też tak czasem mam. Może mnie aż tak nie boli, ale jest nieprzyjemne. I rzeczywiście trwa dosłownie chwilę. Ja obstawiałam więzadła i mój lekarz mówił, że tak.. Ale zapytaj swojego na następnej wizycie.

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Dobry????
U mnie jak na razie dobry
Matko dziewczyny jakie ja dzisiaj sny miałam
Najpierw śniło mi sie że rodziłam samego porodu nie było bo nagle moja mama trzymała małego na rękach w białym ubranku z misia z uszkami był taki fajny że jak sie obudziłam to mało sie nie rozryczałam i pierwsze co to sms do męża

A drugi sen to że na około auta naszego w pieron ludzi a ja z trzeciego piętra z okna i w nerwach zeskoczyłam na dół i opieprzyłam co to za zbiorowisko i czy nigdy auta nie widzieli.

Jeeeezu ja zmęczona tą nocą jestem

A co z Sojką bo wczoraj na pw napisałam do niej żeby na 1 stronie dopisała mi płeć i imie i cisza a wieczorem była tu...
A w ogóle to linki z 1 strony nie działają coniektóre.
Ale sny masz nieźle

Tamlin gratulacje

A z rozstępami dziewczyny mam wrażenie, że jeśli któraś ma skłonności to może się smarować tonami kremów, a i tak będzie miała. Zbyt szybkie obciążenie dla skóry. A najlepsze jest to, że ma nawet znaczenie, która część ciała. Ja raczej należę do chudzielców. I mam np pojedyncze rozstępy na ...kolanach. A na brzuchu ani jednego. Jakaś teoria?

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 07:55   #820
alfabia
Raczkowanie

Przywitam się środowo. Dzień dobry.
Dziś o 12.45 mam wizytę u gin.
Zobaczymy co powie na temat tych wyników krwi po obciążeniu glukozą 75g.

Nie pisałam wam o tym wcześniej. Przed obiążeniem glukozą były prawidłowe. Po 2 godzinach po glukozie wynik był 151. Czyli za wysoki.
alfabia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 07:58   #821
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Chciałam się wygadać odnośnie tego co przytrafiło mi się w nocy. Przebudziłam się i jak zwykle bolało mnie biodro na którym leżałam więc chciałam odwrócić się na drugi bok. W tym momencie poczułam tak silny ból w podbrzuszu. Zdaje się że po lewej stronie. Bardzo trudno mi go nawet opisać. Taki niby kujący i jednocześnie przypominał trochę menstruacyjny. Tak silny że zrobiło mi się momentalnie słabo, do tego oblała mnie fala gorąca. Zmieniłam pozycje, usiadłam i nadal bolało. Na szczęście nie trwało to długo i odszedł tak nagle jak przyszedł. Ale mówię Wam, nie wiedziałam co się dzieje.
Szukałam w necie ale nie znalazłam niestety konkretnej przyczyny, bo czy to możliwe żeby wiązadła aż tak n a p i e p rz a ł y??
wiązadła to raczej tak kłuja bardziej i menstruacyjny nie przypominaja.może za szybko zmieniłaś pozycje.a przeszło od razu czy boli Cie jeszcze?

bafi pytanie do Ciebie mam po chyba wczoraj sobie niedoczytałaś.ten specyfik który Ci położna doradziła przed pierwszym porodem brać to w jakich dawkach stosowałaś?to były te zioła?
http://www.aptekapodgryfem.pl/p/rich...bittner-500-ml

Edytowane przez 0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Czas edycji: 2012-05-23 o 08:03
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 08:08   #822
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alfabia Pokaż wiadomość

Nie pisałam wam o tym wcześniej. Przed obiążeniem glukozą były prawidłowe. Po 2 godzinach po glukozie wynik był 151. Czyli za wysoki.
To trzymam kciuki za wizyte, nie znam sie na tych glukozowych wynikach bo ja za jakiś m-ąc dopiero bede robić
Stary 2012-05-23, 08:08   #823
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez I_K Pokaż wiadomość
Dearlie idź na zwolnienie, po co masz się męczyć dziewczyno... ja nie załuję ani trochę ze poszłam tak wcześnie, mam mnóstwo czasu dla siebie, niczym się nie stresuje, u mnie są same plusy wiec przy następnym dziecku też planuję skorzystać z tego przywileju
na jakimś innym wątku dziewczyna pisała już po urodzeniu że pracowała do końca 8 miesiąca i bardzo żałuje bo całą wyprawkę robiła na biegu, była wiecznie zmęczona i nic nie odpoczęła przed porodem, potem urodziło sie dziecko a na początku wiadomo nie jest lekko
Zgadzam się z Tobą, ja tak samo przy pierwszym dziecku pracowałam praktycznie do ostatniego dnia, bo na zwolneinie poszlam na 10 dni przed porodem - dosloownie gin mnie wygonil i później było ciężko się przystosować do nowych warunków. Teraz widzę, że potrzebuje czasu i spokoju bo czuję się zmęczona. Mój ginek sam mnie w tym popiera. Jak tłumaczy zaczną się upały więc nie widzę tego, w pracy siedzę w klimatyzowanym pomieszczeniu potem wychodze na 30stopniowy upał. Efekt, złapał mnie jakiś katar i trochę męczy :Baba:

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 08:08   #824
weronika_91
Zakorzenienie

alfabia w takim razie udanej wizyty życzę i daj znać co Ci powiedział gin na wynik po wypiciu glukozy.
Stary 2012-05-23, 08:09   #825
I_K
Zakorzenienie

Talmin gratulacje za obronę
Stary 2012-05-23, 08:09   #826
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
ja używam tez lactacyd, a czasem jak krucho z kaską to ten z biedronki żel do higieny intymnej i jest ok
zgodnie z obietnicą wstawiam foty spodni na mnie (dla przypomnienia też te z all) jeansy nadal troche za dużo, szczególnie gumka w pasie no ale niech już będą, ścisłam ją na maxa i trochę boczki w tali powyłaziły
Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
i moje piątkowe zdobycze dla maleństwa: żółte śpiochy unisex i błękitne spodenkiśpiochy troche duże ale przydadzą się jak maleństwo urośnie
zakupy fajne, białe super a w jeansach też wygladasz nieźle

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
O kurcze a tego to nie wiedziałam nie jadam wątróbki tak strasznie często dzisiaj to chyba 2 raz od początku ciąży mam nadzieję, że nie zaszkodzi dzidzi
E tam, nie przesadzaj, też ostatnio jadłam wątróbkę. Chyba kilogram jej nie zjadłaś

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Też mnie zmotywowałyście do pedicure. Właśnie mocze nóżki w wodzie

Dziewczyny czy Wy cały czas odczuwacie swędzenie skóry? Bo mnie już od 3 dni skóra na rękach swędzi ale tylko okresowo.
Chiciałam napisać o cholestazie ale laseczki mnie uprzedziły.

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Ja już dawno śmigam w takim miękkim,jak już mi się biust zaczął wylewać ze zwykłego.Kupiłam w sklepie z firmy Alles za 69zł i jest rewelacyjny.Oczywiście ja wzięłam taki do karmienia,ale podejrzewam,że jak przybędzie pokarmu to zaopatrze sie w jeszcze większe,póki co ten nic nie uwiera,biust super się w nim trzyma
A i mi sutki nie sterczą a w tamtym stały.Teraz mam 75C ten miękki i jest pełny biust,aż w szoku jestem
Idę nadrobić
Hm... a w jakim sklepie te staniki?
Dziewczynki dzięki za info, jak mi nic nie spasuje to kupię znowu usztywniany.

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Przyszłam się tylko zameldować że obroniłam się na 5 I koniec ze studiami dopóki dzieci na nie nie pójdą. Dzięki za kciuki
Poza tym kupiłam sobie w Housie fajną sukienkę. Foty jutro bo padam na twarz.
gratulacje

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwilę. Dzidzia zdrowa, serduszko bije, główka, rączki, nóżki takie jak trzeba, rozwija się prawidłowo. Niestety nie dowiedzieliśmy się jaka jest płeć, lekarz powiedział że jest za wcześnie i nie chce w błąd wprowadzać. Sprzęt miał kijowy i pewnie dlatego nie było nic widać, bo przecież w 20tc powinien się spokojnie wyznać, ale obraz był kiepski. Trochę jestem zawiedziona, bo nie wiadomo kiedy będzie następne usg- może za 8 tyg. Zastanawiam się, czy można iść gdzieś prywatnie na usg? Np. do innego lekarza? Czy nie będzie krzywo patrzył, że przyszłam do niego na usg, a nie chodzę do niego? Albo do szpitala? Jakoś odpłatnie?
Jutro jadę na zakupy, myślałam że już coś fajnego kupię dzidziusiowi, a znowu muszę szukać uniwersalnych rzeczy
Dobrze, że dzidzia cała i zdrowa a płcią się nie przejmuj. Ja w 24 tc. też nie jestem pewna. I w zasadzie nie mam parcia, żeby na siłę się dowiadywa, a na wyprawkę masz sporo czasu
Nawet jak pódziesz prywatnie to jakim cudem gin się dowie, że poszłaś do innego? A poza tym mój sam mnie do innego skierował np. na prenatalne. Był zadowolony że wszystkie parametry się im zgadzały.

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Dziękuje kochana

A ja dzisiaj spałam wyjątkowo dobrze,ale te upały mnie dobijają. U mnie w mieszkaniu już jest niesamowicie gorąco,jeszcze mi słońce w okna wali,masakra
Miłego świętowania

Stary 2012-05-23, 08:11   #827
weronika_91
Zakorzenienie

elena wspaniałą rzeczą jest też posłuchanie serduszka a powiedz mi jak szybko Twojej małej bije? bo mój miał ostatnio bodajże 138u/ min
Stary 2012-05-23, 08:15   #828
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez I_K Pokaż wiadomość
Ja też ma takie mieszane uczucia, z jednej strony nie wyobrażam sobie nie chodzić do pracy i siedzieć w domu a z drugiej to co raz częściej rano myślę sobie "aaa, nie pójdę dzisiaj do pracy". Tylko co ja będę w domu robiła? Pewnie skończyłoby się na siedzeniu przed kompem i jedzeniu czekolady i kilkunastu dodatkowych kilogramach
Stary 2012-05-23, 08:27   #829
katarzinka
Wtajemniczenie

cześć
Cytat:
jezdem i mam dopuszczonko do obronki
tyraz tylko trza egzaminy zdać :brzyda l:
muszę to powiedzieć a nie mówiłam ;P
gratulacje

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
A to czemu? Mi wczoraj poszło bardzo sprawnie, odkryłam że mi łatwiej jak siedzę na kanapie i stawiam stopę na krześle
ja robię tak samo

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Przyszłam się tylko zameldować że obroniłam się na 5 I koniec ze studiami dopóki dzieci na nie nie pójdą. Dzięki za kciuki
Poza tym kupiłam sobie w Housie fajną sukienkę. Foty jutro bo padam na twarz.
gratulacje

mam prośbę
czy któraś z Was mogłaby mi na priva podać swój numer telefonu?? bo wyjeżdżam na urlop i nie zabieram komputera celowo - jadę w końcu odpocząć a jak w pracy siedzę przy kompie, często w domu jeszcze też pracuje to muszę od niego wypocząć
a chciałabym od czasu do czasu dać znać, że żyję
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 08:28   #830
lukrecja_25
Wtajemniczenie

haj!
Ja jakoś tez nie wyobrazałam sobie zebym w domu siedziała ale juz umiem se to wyobrazić po weekendzie majowym jak mi było dobrze nie mam nic przeciw siedzeniu memu w domu na zwolnieniu

a i chciałam oznajmic że mój Natanek zostaje Natankiem Świnka z niego zasłonił buzie rączkami , nóżki skrzyżował wsadził se między nie pępowinę i za nic nie chciał pokazac jak wygkląda ze 20 minut męczyliśmy sie zeby mu zdjęcie zrobić buziuni w końcu się udało i jest śliczny i ma włosy wielkie na góowie doktor sie smiał ze ma prawie dredy serio i na sam koniec wreszcie pokazał sikawkę a i nie wiem ile ma długości bo pan dohtor tego chyba nie zmierzył bo nigdzie w opisie nie mogie tego odszuklać ale waży 476 g jest troszeczke większy niż średnio powinien buyć ale w normie sie mieści i położony głową w dół

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 08:30   #831
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
elena wspaniałą rzeczą jest też posłuchanie serduszka a powiedz mi jak szybko Twojej małej bije? bo mój miał ostatnio bodajże 138u/ min
Pozwolę sobie też odpowiedzieć Moja Dzidzia miała 151, więc może prawdą jest, że dziewczynki mają wyższe tętno.

I pochwalę się, dostałam spodnie ciążowe od szwagierki, zwykłe dżinsy ale proste, z H&M, jutro je założę i może w końcu zrobię jakieś zdjęcie mojego brzucha

I pokażę Wam co mnie dzisiaj urzekło
http://allegro.pl/ozdoby-do-wlosow-o...348140058.html
http://allegro.pl/czapka-czapeczka-b...362208073.html
Stary 2012-05-23, 08:31   #832
weronika_91
Zakorzenienie

Lukrecja no ja też właśnie na prenatalnych nie dowiedziałam się jaką mały ma długość, a z tego wszystkiego zapomniałam nawet spytać

Robi któraś jutro tak jak ja nalot na Lidla?
Stary 2012-05-23, 08:31   #833
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Ostatnio miała 145/min. teraz mnie nie poinformował tylko stwierdził, że wszystko dobrze. Powiem ci że byłam tak zmęczona czekaniem, że nawet nie mam żalu o to usg. Ruchy czuję, serduszko bije, jestem zadowolona.

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Ja też ma takie mieszane uczucia, z jednej strony nie wyobrażam sobie nie chodzić do pracy i siedzieć w domu a z drugiej to co raz częściej rano myślę sobie "aaa, nie pójdę dzisiaj do pracy". Tylko co ja będę w domu robiła? Pewnie skończyłoby się na siedzeniu przed kompem i jedzeniu czekolady i kilkunastu dodatkowych kilogramach
Mam to samo, wolę iść do pracy, w końcu ileż można sprzątać pokój i łazienkę

Stary 2012-05-23, 08:34   #834
I_K
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Myślałam że właśnie tak będzie ale jest zupełnie inaczej posprzątałam sobie wszystkie zakamarki w mieszkanku, czytam książki, zajęcie mam zawsze (i nie mam tu na myśli sprzątania bo jakoś bardzo nie przywiązuje do tego wagi), nawet mogę powiedzieć ze nie mam czasu czasem
przed kompem siedzę mało (nawet widać że mało się udzielam) bo zjęć mam aż nadto i na prawdę czuję się jakaś taka szczęśliwą bez pracy taka wolna

nie mówię żeby siedzieć od 6tc na zwolnieniu ale myślę że tak od 6 miesiąca to jest taki termin optymalny jeszcze sie można załapać na czasy z trochę mniejszym brzuszkiem

jak byłam w szpitalu leżała ze mną dziewczyna która z powodu skurczów wylądowała w 33tc w szpitalu, powiedzieli jej od razu że zostaje w szpitalu do porodu (przynajmniej do 36 tc) nawet wyprawki biedna całej nie miała zrobionej, pisała wszytko mężowi na kartkach i jeździł i kupował bo dziecko mogło urodzić się w każdej chwili...

Edytowane przez I_K
Czas edycji: 2012-05-23 o 08:36
I_K jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 08:41   #835
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
haj!
Ja jakoś tez nie wyobrazałam sobie zebym w domu siedziała ale juz umiem se to wyobrazić po weekendzie majowym jak mi było dobrze nie mam nic przeciw siedzeniu memu w domu na zwolnieniu

a i chciałam oznajmic że mój Natanek zostaje Natankiem Świnka z niego zasłonił buzie rączkami , nóżki skrzyżował wsadził se między nie pępowinę i za nic nie chciał pokazac jak wygkląda ze 20 minut męczyliśmy sie zeby mu zdjęcie zrobić buziuni w końcu się udało i jest śliczny i ma włosy wielkie na góowie doktor sie smiał ze ma prawie dredy serio i na sam koniec wreszcie pokazał sikawkę a i nie wiem ile ma długości bo pan dohtor tego chyba nie zmierzył bo nigdzie w opisie nie mogie tego odszuklać ale waży 476 g jest troszeczke większy niż średnio powinien buyć ale w normie sie mieści i położony głową w dół
Mi też nie powiedział jaka długośc, bo mierzy kość chyba ramieniową i piszczelową i sprawdza czy odpowiada wymiarom dziecka z tego tygodnia.

Lucia moja w 22 tyg. miała 510 gram.

za udaną wizytę.

Stary 2012-05-23, 08:41   #836
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Helloł, ja dziś żyje wizytą u gina. Idę na 17:30, stresuje się co tam z tą szyjką moją, mam nadzieję, że nie będzie tragedii Młody kopie, wczoraj jadłam loda to szalał w brzuchu, chyba mu smakowało

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
O kurcze a tego to nie wiedziałam nie jadam wątróbki tak strasznie często dzisiaj to chyba 2 raz od początku ciąży mam nadzieję, że nie zaszkodzi dzidzi
Nic Ci się nie stanie Wcześniej kobiety jadły ją na potęgę, bo myślały, że podniesie poziom żelaza. Jak dobrze, że mnie nikt nie wmusza bo nie lubie, nigdy nie jadłam i jeść nie będę

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Zmotywowałyście mnie tym pedicurem i właśnie siedzę i moczę swoje stópki
Ja dziś będę działała, bo jeszcze dostane do pazurków. Kupiłam wczoraj nowy kolorek, muszę przetestować

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
witajcie Ciężarówki znów długo mnie nie było . nawet nie miałam czasu podczytywać, więc zupełnie nie wiem, co się u Was dzieje, która poznała płeć Maleństwa. Mam tylko nadzieję, że u wszystkich wszystko w jak najlepszym porządku.
Moja dzidzia nadal nie chce się ujawnić (może na usg 4.06 wreszcie się uda?)... i gdyby nie skurcze, które zaczęły się pojawiać i mocno twardniejący brzuszek wszystko byłoby super. Kilka dni temu nawet był sporo obniżony przez co zaczynałam się nieco martwić, ale całe szczęście wrócił do normy. Bąbel coraz mocniej kopie, ugniata i się rozpycha. czasami aż nie do wytrzymania, szczególnie jak w jakieś narządy wewnętrzne mnie kopie. czasami aż nie mogę chodzić z tego bólu
troszkę wróciłam do pracy (tak zdalnie - ach jak dobrze robi kontakt z ludźmi; spotkania z klientami w mocno ograniczonym zakresie, ale jednak to sama przyjemność), zaczęliśmy chodzić na zajęcia ze szkoły rodzenia - już 3 spotkania za nami wybrałam szpital i powoli kompletuję wyprawkę

zastanawiam się co znaczy ten znak zapytania przy ptp na pierwszej stronie.... na dzień dzisiejszy nic się nie zmieniło i dzieciaczka oczekujemy właśnie 31.08 . na razie trwamy w przedostatnim tygodniu II trymestru
zastanawiałyśmy się gdzie zginęłaś

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Kochane, ja wpadłam tylko zameldować, że żyjemy. Nie mam sił nadrabiać Was. Jestem po prostu nieżywa. Praca mnie niesamowicie męczy. Zaczął się sezon na dbanie o stopy, a mnie pedicure ostatnio wykańcza. Co raz częściej myślę o tym, aby od lipca iść na L4, choć wstępnie planowałam przepracować jeszcze całe wakacje. Jednak chyba nie podołam temu Wieczorami kręgosłup mi dokucza nie do wytrzymania.

Przepraszam, że wpadłam do Was i od razu marudzę. Wybaczcie.

Pozdrawiam Was serdecznie i obiecuję, że jak tylko czas pozwoli to posiedzę z Wami tutaj dłużej.

Gratuluję wszystkich wizyt oraz poznanych płci! Pewnie skończy się na tym, że ja poznam płeć mojego maleństwa jako ostatnia na wątku. Mocnych ruchów również jeszcze nie czuję, jedynie lekkie bulgotanie, co do którego nie mam pewności, że to dzidziul.

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Oooo, a my o tym samym piszemy
Jako kosmetyczka musisz się namęczyć. Moja koleżanka jest i wiem jakie ma bóle kręgosłupa. Może rzeczywiście idź już na zwolnienie. Jak zakład jest Twój to może weź jakąś kosmetyczkę na umowe zlecenie, trochę Ci pomoże, a Ty będziesz miała czas dla siebie i trochę odpoczniesz. Popracuje trochę z Tobą aż się wdroży i nauczy. Bo jak pójdziesz na L4 to będziesz coś miała z ZUS-u?
Stary 2012-05-23, 08:41   #837
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Filusia88 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki!
Nie wiem czy mnie tu ktoś jeszcze pamięta, ale zamierzam znów zacząć udzielać się i liczę że w takim stopniu że jeszcze wszystkie będzie miały mnie dosyć
U mnie za dużo się nie pozmieniało...
Wróciłam z włoskiej majówki i powoli wracam do rzeczywistości
badanie połówkowe mam w piątek więc już teraz proszę o kciuki
Następna dama zaginiona, dobrze, że u Was wszystko wporządku

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Jak ten czas szybko leci, nie wierzę że powstał już taki wątek na 2012 =))) Trzymam za Was kciuki i życzę szczęścia z ciąży i przyszłych pociech =)
mama październikowa z 2011 =)
mamy nadzieję, że za rok będziemy takie szczęśliwe jak Ty ze swoimi maluszkami

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Dziękujea jak się pociecha chowa?

Tamlin gratuluje

Powiem Wam coś
Polozylam sie kolo malego bo kladlam go spacśpiewam mu kolysanki a on juz prawie zasypia,glaszcze mnie po szyi i mówi: kocham Cię myślalam,że się poplacze. Moja kluuska dwuletnia kochana

Jutro mamy z mężem trzecią rocznice ślubu
Nie obchodzimy tego jakoś specjalnie,ale powspominać cudnie.

a teraz ide spać
do jutra
To wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
a widzisz mnie ostatnio z rana przed wstaniem łapie skurcz łydek jestem w 22tc. musi cos w tym byc, bo witamin niedobór na pewno nie bo łykam cały czas
Ja codziennie łykam magnez i to w takich ilościach, a codziennie o 4-5 budzi mnie skurcz łydek, tak mocny, że mam łzy w oczach.

Cytat:
dobry dzień
TAMLIN GRATULUJĘ!!!!!!!

ja tylko dzień dobry mówię i spadam...
kurcze martwię się tym że zaczynam widzieć opuchliznę na nogach
Cytat:
Napisane przez alfabia Pokaż wiadomość

Trzymam kciuki w takim razie Norma jest chyba 70- 106 przy 75 gramach. Pewnie będziesz powtarzała jeszcze raz badanie. Dobrze, że teraz robią takie badania, bo taki poziom cukru nie jest dobry dla dzidziusia. Będzie dobrze

Konczita spróbuj ten krem Perfekta Mama na opuchnięte stopy. Podobno pomaga, bo tak delikatnie chłodzi. Ja nie mam z tym problemu jak narazie, ale raz mnie dopadło to niemiłe doświadczenie i wiem, że przyjemne to nie jest.

TAMLIN dobrze, że już po wszystkim, zdolniacha z Ciebie
Stary 2012-05-23, 08:45   #838
Agnes!84!!
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamcie!
Ja też tak czasem mam. Może mnie aż tak nie boli, ale jest nieprzyjemne. I rzeczywiście trwa dosłownie chwilę. Ja obstawiałam więzadła i mój lekarz mówił, że tak.. Ale zapytaj swojego na następnej wizycie.
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34276993]wiązadła to raczej tak kłuja bardziej i menstruacyjny nie przypominaja.może za szybko zmieniłaś pozycje.a przeszło od razu czy boli Cie jeszcze?[/QUOTE]

Teraz już wszystko w porządku. Ból trwał do ok. minuty, ciężko określić bo wydawał się wiecznością Na początku ukłucie, potem na dokładkę silny ból, którego nie umiem opisać. Nie mogłam się poruszyć bo wtedy się nasilał. Odrobinę przypominał menstruacyjny - może bardziej chodzi o natężenie - miałam bardzo silne bóle. Oby to były tylko wiązadła.
Dzisiaj nigdzie nie wychodzę.
Stary 2012-05-23, 08:48   #839
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Helloł, ja dziś żyje wizytą u gina. Idę na 17:30, stresuje się co tam z tą szyjką moją, mam nadzieję, że nie będzie tragedii Młody kopie, wczoraj jadłam loda to szalał w brzuchu, chyba mu smakowało
Oo, kolejna mamcia śmiga dzis na wizytke
No to trzymam wszystkie kciuki żeby szyjka była taka jaka powinna być i kropka no i rzecz jasna żeby dzidzi ładnie pozowało do zdjęcia bo zdrowe jest na pewno
Stary 2012-05-23, 08:49   #840
weronika_91
Zakorzenienie

anusia w takim razie trzymam kciuki za wizytę, nie stresuj się bo nie ma takiej potrzeby

Teraz sprawdziłam to mój Jaśko na prenatalnych w 22tyg+6d miał 472g a serduszko 148u/min a ostatnio w szpitalu o ile się nie mylę miał 138 u/ min.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości