|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II
Cytat:
Płci tak jak Ty jeszcze nie znam, dopiero za trzy tygodnie na USG połówkowym, mam nadziejeCytat:
Cytat:
![]() Jak wiecie sama chciałabym bardzo syna, więc jak ktoś piszę o chłopczyku to czytam z zapartym tchem. I gratuluję ruchówCytat:
--- Co do kopniaczków to moje dziecię kopię jak jestem w bezruchu, np. jak leżę lub siedzę długo w jednej pozycji. Wczoraj wieczorem znowu się ożywiło i raz kopnęło dosyć mocno, pozostałe to odczuwalne tylko"od wewnątrz" przez rękę nie Dziewczyny a jak wu Was? Powtarzają się? Jak często?
|
|
#4412 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może siku jej sie chciało i trzymała aż wyjdziesz z kuchni ![]() Cytat:
ja jeszcze nie. Czasem o tym myślę ale.. to tylko tak o. ;] Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Byłam wczoraj na lumpkach kupiłam stanik z H&M nowy za 3zł, stanik jakiś no name bardotka satynowa z paseczkami silikonowymi od wewnątrz za 5zł gorset H&M w panterkę z fuksjowymi wiązaniami <3 za 10zł nowy rurki ciążowe jeansowe za 5zł Michałowi dresy za 5zł z adidasa do tego okulary słoneczne a'la kocie za 2,90zł w sklepie po 2,90zł i lakier do paznokci stringi do gorsetu za 5zł i to chyba tyle
|
|
|
#4413 |
|
Rozeznanie
|
MiciaKicia ja też wczoraj połaziłam po lumpeksach, ale nic ciekawego nie znalazłam. Jeżeli chodzi o spodnie ciążowe to nie wiem, czy przytyję tyle w biodrach żeby je nosić, bo jak widziałam np. HM Mama rozmiar 38 to były przeogromne. A rozmiaru S nigdy nie widziałam
Dla maleństwa też jeszcze nic nie kupuję, bo czekam na poznanie płci. No ale po 13 czerwca wpadam w wir zakupów Dziewczyny myślicie o pokoju dla maluszka? My w obecnym mieszkaniu mamy 2 pokoje. Na razie śpimy w tym dużym, bo tak mamy TV i kompa. Jednak w wakacje planujemy przerobić ten mały pokoik na sypialnie i pokój maluszka. Mały tam wielkie łózko, dużo wygodniejsze niż kanapa w dużym pokoju, trzeba będzie dokupić ze dwie komody (na ciuszki malucha), łóżeczko i inne drobiazgi. Co myślicie o komodzie i łóżeczku z IKEI? Jak na razie to nasz faworyt http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...921/#/40214551 http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70208370/
|
#4414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
białe łóżeczka są śliczneno u nas niestety sytuacja jest troszkę do dupki bo bedziemy mieszkac z mamą TŻ i jego rodzeństwem i dlatego mamy tylko 1 pokój ale duży. No i musimy w nim urzadzić 3w1: sypialnię, salon i pokój dziecięcy. Czyli bedzie jakaś kanapa z krzesłami, stół, TV, łóżko sypialniane, segment i rzeczy dla dzidzi
|
|
|
#4415 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My z mężem też wynajmujemy i pewnie dzidziuś będzie miał roczek zanim zamieszkamy na swoimJak mnie maluch fajnie smyra po brzuchu
|
|
#4416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oj jak Ci fajnie
|
|
|
#4417 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam się
![]() jak zwykle się nie wyspałam. ja już nie wiem o której mam chodzić spać, żeby o 7 wstać jak człowiek ![]() Cytat:
![]() Mnie też swędzi Cytat:
![]() U mnie nic Nigdy się nie doczekam. Zaczyna mnie boleć gardło
|
||
|
|
|
#4418 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) o 21. Zjadłam, pooglądałam chwilę TV i znowu zasnęłam.A co do ruchów to jak wiesz indywidualna sprawa. Dzwoniłam wczoraj do koleżanki z pracy, która jest tydzień wyżej w ciąży i ona jeszcze nic nie czuje Życzę Ci aby to nastąpiło jak najszybciej.
|
|
#4419 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też mogłabym non stop spać ![]() A niby w II trymestrze powinno się mieć więcej energii ![]() Cytat:
![]() Dziwna się zrobiłam w ciąży ![]() |
||
|
|
|
#4420 |
|
Zakorzenienie
|
Pozwólcie, że sobie poodliczam :P
7 dni do wizyty 38 dni do wyprowadzki 66 dni do ślubu
|
|
#4421 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie dokładnie miesiąc do ślubu
|
|
|
|
#4422 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4423 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4424 |
|
Zakorzenienie
|
do domu TŻ (namysłów)
|
|
#4425 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4426 |
|
Zadomowienie
|
U mnie :
24 dni do ślubu 9 dni do wyprowadzki A ja siedzę na dupce zamiast coś pakować, organizować
|
|
|
|
#4427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() super![]() ![]()
|
|
|
|
|
#4428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
DZIEŃ DOBRY wam w ogóle : DDD |
|
|
|
|
#4429 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
)kasia ale masz fajnie z tymi ruchami:0 ale ty ejsts jakos w 17tym tyg chyba?dobrze pamietam? madzius ja narazie tez nic nie czuje a bardzo bym chciala, wieczorem tak leze i czekam ale nic no ale doczekamy sie )ja tez jestem nie do zycia bym spala ciagle czwarty miesiac a nic sie nei zmie nilo .budze sie rano i o 9ej po9szlabym dalej pac, i popoludniu tez i tak coagle na nic sily nie mam az mi wstyd bo tz lata, pracuje jezdzi a ja jak taka stara maruda |
|
|
|
#4430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)) smaruj sie zeby roztepow nie bylo )
|
|
|
|
|
#4431 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() też tylko chodzę i narzekam, nic mi się nie chce. Leniuch ze mnie jak nie wiem |
||
|
|
|
#4432 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze, moze mnie tez smyra juz tylko nie czuje;/ ;p
|
|
|
|
#4433 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4434 |
|
Zakorzenienie
|
ojejjj... ja Was nie nadrabiam
dzsiaij znowu do pracy, to znowu mi ucieknie kolejne 10 stron pisalyscie o konflicie serologicznym.. ja mam RH- i przy poronieniu po lyzeczkowaniu z automatu dali mi zastrzyk "anty" .. tutaj nawet nikt nie pytal jaka grupe krwi ma maz, kobieta z rh- automatycznie dostaje zastrzyk. Ciekawa jestem jak to bedzie po porodzie, czy tez automatycznie beda kłuć, czy wykonywac jakies dodatkowe badania ![]() Chcialam wczoraj poinformowac pracodawce o ciazy, ale niestety nie bylo nawet czasu.. pewnie w czwartek dopiero sie uda.. czuje sie, jakbym cos przeskrobala i teraz musiala sie do tego przyznać..
|
#4435 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
u mnie szefostwo jeszcze nie wie i nie wiem czy w ogóle się dowie
|
||
|
|
|
#4436 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Dzisiaj przez większość dnia mnie nie będzie, umówiłam się z koleżankami. Cytat:
![]() Zawsze mnie zastanawia, jak ci lekarze widzą takie szczegóły na tych zdjęciach ![]() Cytat:
|
|
#4437 |
|
Zakorzenienie
|
na pewno ..ale tez wiele kobiet nie odroznia tego od pracy jelit itp
ja to pewnie sie skapne jak mi dzidziol da kopa w żolądek ![]() bowczesniej ebde jyslec ee to nie to, wydaje mi sie td \moja przyjaciolka poczula dopiero w 5tym miesiacu |
|
|
|
#4438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyjdzie i kiedyś czas na nas
|
|
|
|
|
#4439 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluję wszystkim poznania płci
ja nadal nie wiem..... i do tej pory nie mówiłam co bym bardziej wolała, ale coś mi się widzi, że będzie Adaś tylko jeszcze muszę powiedzieć tż że właśnie Adaś i czy mu się podoba facecika fajnie mieć, pomyślałam kiedyś że chłopcy nawet są łatwiejsi w pielęgnacji - chodzi mi o pampersiorka ( kupka im nigdzie nie powłazi ) , za to dziewczynki można tak cudnie ubrać! hmmm nie wiem nie wiem, ważne żeby było zdrowe![]() Ja jakoś tych ruchów często nie czuję, wczoraj wieczorem coś tam, dziś jeszcze chyba nic.....nie wiem czy to tak rzadko ma być póki co. Od wczoraj wieczora boli mnie głowa znów a już miałam Wam pisać że mi te bóle głowy przeszły buu.....
|
|
|
|
#4440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- ja tez tak mialam kiedys;p a kilka dni temu lezalam na jednym boku i tak szybko sie odwrocilam na drugi bok i nagle poczulam taki bol jakby mnie cos wsrodku uderzylo;p |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:50.

Płci tak jak Ty jeszcze nie znam, dopiero za trzy tygodnie na USG połówkowym, mam nadzieje

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

.. podwiozl mnie pod sam blok i jak mu podziekowalam to powiedzial ze to normalne, ze kobiete w ciązy trzeba szanowac ..