|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Cytat:
ale masz wesołego tz-ta Cytat:
dziecko przy ząbkowaniu śpiące też bywa często. daj znać po wizycie czego się dowiesz i trzymam kciuki żeby nic poważnego nie było. aaaha w temacie: Julka d wczoraj ma małą chrypkę - nie kaszle, nie ma kataku, wsio ok - tylko ma chrypkę - może to być od upałów albo alergiczne?? miała któraś z Was tak? tzn dzieciaki ![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
![]() ![]() lecę Patik poklikać teraz żebyśmy nie wypadły z listy ![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- edit: ja też mam koda na krem z filrtem z rossa - strona z okazjami już działą - jak ktoś chce kod to pisać PW
|
|
|
#1112 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Cytat:
![]() Cytat:
coooo? Kody na rossnet już działają.
|
|
|
#1113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:spryciul mały
|
|
|
#1114 |
|
Zakorzenienie
|
Beata raczej nie zeby, ma ma ich już 5 i do tej pory nie było żadyc atrakcji z zębami. Może gardło...
Aby nie uszy, wczoraj dosyć wiało, niby ciepły wiaterek, ale z gołą głową była. ( wczoraj teściowa nie była zadowolona że wiatr i uszy...wiadomo) Umówiłam wizytę na 11.40 w lbn, za pół godz musimy wyjechać może wstanie do tej pory. Gorączki niby też nie ma... Tż już się telepie, jak zwykle szuka powodów absurdalnych ( a może obiad co jej wczoraj dałaś, mielony z ziemniakami, a może słońce, a może to czy śmo)
|
#1115 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Tęsknił ktoś?
|
#1116 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1117 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Ty jesteś niesamowita z tą kamerą Cytat:
---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- kliknęłam Ci na mamusię
|
||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1118 | |
|
Zakorzenienie
|
my zakręceni
laptop nie jest włączony jak dziewczyny szaleją teraz na szczęście śpią.w dodatku nie wiem skąd mają zapalenie spojówek (zakrapianie to masakra) i kaszel i katar... ech. Jakoś to leci No i Lena ma juz 7 ząbków a Lila 6 i sie patrzą gryźć i się gryzą... o zgrozo... trzeba je pilnować non stop.Patik mam nadzieję, że nie uszy bo to masakra, i dziecko strasznie płacze przy tym. ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
Dziękuję
|
|
#1119 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby nic poważnego nie było - może po prostu jakaś infekcja..a pleśniawek nie ma w buzi? może jakaś ranka na śluzówce się jej zrobiła i ją boli? ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- ![]() Cytat:
bardzo ładna kobieta z niej - i widać już na zdjęciu że bardzo ciepła z niej osoba
|
|
|
#1120 |
|
Zadomowienie
|
czesc dzisiejsze misiaki pluszaki dla: nie nadrabiałam jeszcze, po południu będę mieć dłuższą chwilę
a na razie - miłego dnia życzę
|
#1121 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hello
co za skwar w mieszkaniu 29 stopni, na dworze to samo - gdzie tu się ukryć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
daj znać koniecznie jak już będziecie PO.Cytat:
Ooo! Widać, że Julce domek się podoba. Czyżbym już miała pomysł dla Mai na roczek? ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:No to zaraz się przekonasz, jak to jest ganiać za dzieckiem, bo pewnie na dniach Tymek wykuma, że można się jeszcze przy czymś poruszać a nie tylko stać ![]() Cytat:
![]() No! Widać, że chłopak zadowolony ze swojego wyczynu a powiedz mi, jak on w ogóle wyszedł z tego łóżeczka muszę to zobaczyć! Także do dzieła pani operatorką kamery!
|
|||||
|
|
|
#1122 |
|
Zakorzenienie
|
podłączam się
|
#1123 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Podłączam się pod życzenia! I jedna ważna rzecz, o której zapomniałam, dziewczyny - KLIKAM
|
|
|
|
|
#1124 |
|
Rozeznanie
|
wpadam na chwileczkę
Karolcia wczoraj zrobiła swoje pierwsze samodzielne dwa kroczki Tak strasznie się cieszę, że zrobiła je przy mnie, jak juz byłam po pracy w domku Dzisiaj idę do kina po pracy z tż - dziadki zostają z małą. Cieszę się jak idiotka - ostatni raz chyba rok temu byłam w kinie. Pieleszka będę trzymac i nie puszczę!zmykam do pracy
|
|
|
|
#1125 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo, bardzo wzruszające.
Siedze i ryczę... http://www.godvine.com/Mother-s-Insp...-Boy-1484.html |
|
|
|
#1126 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Bry Panie Kuny
Cytat:
w piątek! wiecie że ja już się tym stresuję niby obce baby z Was a przeżywam wasze szczęścia i smutki jakbyście były moimi siostrami co najmniej ![]() Cytat:
http://allegro.pl/nenedent-baby-past...346676375.html i dokładnie taką nakładkę, ale zakupiłam już Żbikowi szczoteczkę i podczas kąpiel sam sobie "szura-bura" po ząbkach i bardzo to lubi http://allegro.pl/miekka-szczoteczka...301337889.html o taka! Cytat:
Cytat:
ja! ja też mamuśka na 5!! Cytat:
Cytat:
Szomonku Bliźniaczku Żbika
|
|
#1127 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
brumek wow, spryciarz mały. A to wszystko dlatego, że powiedziałaś mamie, że wolno się rozwija ruchowo To teraz Ci synek pokaże co jeszcze potrafi Kornelia, Malwinka, Szymek, Krzyś ![]() ![]() |
|
|
|
|
#1128 |
|
Zakorzenienie
|
a wy sie guzem przejmujecie na czole... paranoja! http://www.rmf24.pl/fakty/polska/new...yli,nId,607460
|
|
|
|
#1129 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ryczę przez Ciebie! |
||
|
|
|
#1130 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1131 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Nelcia, Malwiś, Szymek, Krzyś ![]() ![]() Ja też klikam i klikam ![]() No właśnie! Pewnie! Za naszymi roczniaczkami ![]() Hihihi ![]() Cytat:
![]() Szczebelki już od dawna potrafi wyciągać. A teraz, jak ma łóżeczko tak nisko, wychyla się główką, wyciąga łapki, opiera się nimi o ziemię i ciągnie za sobą tułów Coś musimy wymyślić wieczorem, żeby mu to uniemożliwić. pewnie przekręcimy łóżeczko jakoś inaczej.Cytat:
Też się cieszę, że to było przy Tobie Cytat:
Cytat:
Kolejny raz utwierdzam sie w przekonaniu, że ludziom, którzy chcą mieć dzieci, powinni jakieś testy psychologiczne robić ![]() Cytat:
|
|
#1132 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
niesamowite są niektóre historieCytat:
Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-05-23 o 11:52 |
|||
|
|
|
#1133 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam nie oglądać.
Ach.. |
|
|
|
#1134 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
Ale dziś upał Właśnie wyciągnęliśmy dzieciakom basen, napełnia się wodą i po południu będą się pluskać Ja jadę zaraz do fryzjera, robię na głowie małą rewolucję, zawsze miałam ciemne włosy a umówiłam się na dekoloryzację i szaleję i nakładam jakiś kasztanowy/rudy ![]() Zawsze mi się taki kolor marzył lecz nigdy nie miałam odwagi, ale zgadałam się z dziewczyną która mnie czesała na wesele że by mi pasował i stwierdziłam że raz się żyje
|
#1135 |
|
Wtajemniczenie
|
Też klikam dziewczynom z końca listy
Ja obejrzałam filmik i tak się zastanawiam co za życie będzie miało to dziecko .Patik pisz jak będziesz po lekarzu! Z Pieleszką wczoraj pisałyśmy na fb i spać bedzie na karimacie przy łóżeczku małej (jest jeszcze hotel dla rodziców, ale może tam spać tylko jeden rodzic... ).
|
|
#1136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekamy na fotki w nowej fryzurce![]() A takiego basenu zazdroszczę-będą miały dzieciaczki frajdę
|
|
|
|
|
#1137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1138 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja się zastanawiam, czy takiej zwykłej wanienki małej na taras nie wystawić, bo basenik z zeszłego roku dziurawy
|
|
#1139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kinga tylko chlapała naokoło rękoma
|
|
|
|
|
#1140 |
|
Zakorzenienie
|
monia zapytam sie u fryzjera o to, ale wątpię bo dekoloryzacja to zdjęcie całkowite koloru i włosy są wtedy białe (chyba) bez żadnego pigmentu..
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:37.

klask i:spryciul mały
Teraz z powrotem wsadziłam go do łóżeczka, ustawiłam kamerę i poluję na filmik z tego wyczynu 

daj znać koniecznie jak już będziecie PO.
muszę to zobaczyć!