|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4562 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Hej,
u nas nocka spoko. Pierwsze jedzonko o 24.30 a potem 4.30 jakby tak już zostało to dałoby się to wytrzymać ![]() Wczoraj wieczorem trochę płakała ale dałam jej bobotic trochę herbatki i jakoś udało się opanować płacz a tak się prężyła że mi jej żal było ![]() ---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4563 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Konia, ja sie nie kloce, bo sama piersia nie karmie, wiec generalnie glosu zabierac nie powinnam, ale jak tak niektore osoby bronia sie przed podaniem butelki z woda dziecku to ja mam wrazenie ze zla ze mnia matka ze moje dziecko nie dosc ze mleko z butli ciagnie to jeszcze wode.... takie glupie myslenie sie wlacza. Ja po prostu uwazam ze podanie wody dziecku karmionemu cycem to nic zlego a jedynie pomoc dziecku gdy nie zaspokoi pragnienia cycem, ot tyle. Gosiu, Julka tez wczesniej jak jej podawalam wode czy herbate z rumianku to patrzyla na mnie jak na ufo ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4564 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My mielismy katrek jedna noc i widzialam jak Viki sie meczyla, wspolczuje Wam serdecznie , zycze zdrowka, mam nadzieje ze to jednak nie bakterie i ze unikniecie antybiotyku, ale juz lekarz bedzie wiedzial co i jak ![]() Ja wczoraja rozerwalam sie , wyjechalam sobie o 17 i wrocilam o 20.30. Oczywiscie Tz udalo sie , ze Viki praktycznie prawie caly moj wyjazd przespala ![]() Faceci to maja szczescie ![]() Dzisiaj czeka nas pobranie krwi na morfologie u Viki poniewaz w szpitalu miala policytemie, tzn za duzo krwinek czerwonych i kazali nam to skontrolowac po 2 tygodniach. A w przyszly wtorek umowilam nas na bioderka ![]() ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Cytat:
W szwecji podaje sie niemowlakom ( zreszta wszyscy pija ) wode z kranu, nie zartuje! Tak ze jak jakos nie widze potrzeby gotowania wody mineralnej. Co do dopajania to ja wczoraj probowalam dac Viki wode w butelce i jak pociagnela to byla wysoce zniesmaczona co to Jej tam polecialo ![]() I skonczylo sie mleczkiem ![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() probowalam juz pizze wczesniej i Viki nic nie bylo, wiec wiedzialam ze moge zjesc, tylko jadlam bez wzdymajacyh dodatkow ![]()
![]() |
#4565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No Emigra przecież my się nie kłocimy , ino dyskutujemy ![]() ![]() ![]() Witamy zguby Rybkę i Agabi ,dużo zdrówka dla Was. Tynka oj to ale macie przewalone, i jeszcze te upały ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4566 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajnie ze wszystko u Was w porzadku ![]() Martwilysmy sie ![]() ![]()
![]() |
#4567 |
Wtajemniczenie
|
WItam dziewczyny
![]() Zariah fajnie że się odezwałaś, my tu w głowę zachodziłyśmy co się z Tobą dzieje ale na szczęście wszystko ok ![]() ![]() Emigra butelkowe dzieci więcej potrzebują pićka niż cycowe - moja przeszła wczoraj sama siebie i wypiła w sumie przez dzień 300 ml herbatki rumiankowej, koperkowej i wody bo tak na zmianę trochę daję :P Co do wyrzuta sumienia butelkowego to nie jesteś sama, też go mam. Ja mam jeszcze na dodatek wyrzuta cesarkowego, że mi się nie udało młodej urodzić nawet :/ Wiem że głupie myślenie ale tak mam do tej pory od dnia porodu praktycznie i nic nie poradzę ;P Tynka rety słyszałam że dorośli ciężko przechodzą ospę ale nie wiedziałam że aż tak jest żeby narządy wewnętrzne jakoś atakowało i w ogóle :/ Masakra, współczuję Ci strasznie ![]() A moja panna dziś przechodzi samą siebie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4568 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wow, gratuluje spioszka ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4569 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4570 |
Wtajemniczenie
|
No i dalej śpi
![]() ![]() Zia fajnie że się udało 6h pospać w nocy ![]() ![]() No i też właśnie miałam to napisać... alamig ale z Ciebie lachon!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4571 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() I chyba nie podam tego espumisanu ani nic innego, bo nie mam ochoty potem patrzeć jak mi się dziecko męczy całą noc z bolesnymi bączkami. Po odstawieniu jest naprawdę spokój. Czasem Ją wybudzą bąki, ale przynajmniej nie płacze - czyli jakoś sobie radzi bez wspomagaczy lepiej niż z... Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4572 |
Zakorzenienie
|
kupujecie cos swoim dzieciom na dzien dziecka????
|
![]() ![]() |
![]() |
#4573 |
Zakorzenienie
|
Nina ma dostać rower, ale że cięzko nam znaleźć coś porządnego to w rezerwie ma być plecaczek, bo ostatnio na dwór zabiera elma, kucyka pony i nosi ich w torbie papierowej na prezenty
![]() A dla Kajuni tochę pomysłu brak , ale chyba będzie mata, z tym że szukam olbrzymiej ,takich jest mało.Jak nie to to kupimy chyba taki panel z bajerami do ustawiania nad dzieckiem .Jeszcze zrobię wywiad co kupują goście na chrzest. Na pierwszy dzień dziecka Nina dostała wielkiego krokodyla pluszowego, na drugi kupiłam kilka zabawek. Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-05-23 o 09:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#4574 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tam uwazam ze to tylko dobrze jesli dziecko od malenkosci nauczy sie pic wode, a nie slodkie kompociki czy soczki! Albo dosladzane herbatki ( bez urazy dla nikogo) Adas dostawal tylko wode jak byl maly i do teraz jesli ma wybor to wybiera niegazowana wode! jest jedynym dzieckiem w zerowce, ktore nie pije soczkow, kompotow i herbatek i nie je slodyczy ![]()
![]() |
#4575 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dla mnie temat jest zakończony , bo czuję ,że zaczynają się osobiste wycieczki ![]() Dziewczyny przecież to normalne ,że jak jest mm mleko trzeba dawać wodę. Ja po wczorajszym wielkim głodzie, mam dzisiaj dzień ,że nie chcę mi się jeść, hurrra , dzień marzenie , ciekawe o ktorej mi minie Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-05-23 o 09:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4576 |
Zadomowienie
|
Ja na pewno coś kupię
![]() Dzień dobry ![]() U nas nocka ok, Madzia usnęła po 20, obudziła się o 2.15, zjadła jednego cyca i przysnęła, a ja z nią ![]() ![]() ![]() ![]() Dziś znowu zapowiada się upalnie, wczoraj wyszłyśmy na spacer dopiero o 19 bo wcześniej się nie dało, w domu chłodniej. Nakręciłam wczoraj Madzię jak sobie wkłada rączki do buzi i się śmieje do mnie, jak mi tylko mąż przekonwertuje go to Wam wrzucę ![]()
#4577 |
Rozeznanie
|
hejo
![]() Na początek GRATULACJE dla Zariah... ![]() Zapomniałam ostatnio kilku rzeczy napisać.. Przede wszytkim,Emigra jakbym tylko miała fizyczną możliwość to bym Cię kobieto na rękach nosiła za radę co do pozbycia się ciemieniuchy ![]() ![]() Konia a do Ciebie to się chyba zapiszę na lekcję pozytywnego myślenia. Mogę liczyć na jakiś kursik korespondencyjny,co?? Bo u mnie dosyć kiepawo z tym. Jeszcze jak pogoda jest OK,to i ze mną jest w porządku,ale jak tylko słoneczko się chowa to becze i becze jak jakaś płaczka czy coś... Monia strasznie mi przykro z powodu Ivorka... A no i dziękuję w imieniu mojego syneczka za wszystkie komplementy pod jego adresem ![]() A do nas lato przyszło!! Wczoraj było chyba z 30stopni,nie dało się na dworze wysiedzieć. Poszłam z młodym o 17na spacer,ale i tak w du.pe dostałam. Zrobiłam ze 4km,a czułam się jakbym z 40zrobiła. Pot mi się po tyłku dosłownie lał. A w rynku fontanny takie małe dla dzieci ustawili i miałam ochotę pod jedną wskoczyć ![]() ![]() No zaraz zmykamy na szczepienie.. Oby Mały dzielnie to zniósł ![]()
#4578 |
Wtajemniczenie
|
Zariah witaj ponownie
![]() alamig kurcze ale was dopadły paskudztwa mam nadzieję że szybko miną ![]() tynka jejku biedactwo, gdzie ta ospa dopadła ![]() ![]() ![]() gosica po części wiem co czujesz z tym wyrzutem cesarkowym, ja może nie mam wyrzutu tylko czasami jest mi przykro jak czytam że dla niektórych moment kiedy urodziły dziecko lub usłyszały jego płacz był najpiękniejszym momentem w ich życiu, mi niestety nie było dane tego poczuć. Miałam znieczulenie ogólne i synka dostałam dopiero po jakimś czasie.
#4579 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem, może coś kupię ładnego ![]() Cytat:
![]() ![]() Nocka w łóżeczku zaliczona. Wiecie jak było mi dziwnie, że mała tak daleko (kołyska stała obok łóżka). Ale spałam 2 razy po 3,5 godziny ![]() Ewelinka zasnęła w ułamku sekundy ![]() ![]()
![]() |
#4580 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4581 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja poprostu robilam tak jak w szwecji kazali , tam dzieci pija tylko wode do czasu az ewentualnie same zaczna sie domagac czego innego. I tak sobie wykombinowalam za dlatego adas lubi wode i nie lubi slodyczy. A mleczko tez dostawal takie specjalne dosyc szybko - bez mleka krowiego i ono jest okropne w smaku takie gorzkie wlasnie, wiec moze tez dlatego ten slodki smaku mu nie pasi ![]() A Viki i tak jest na karmieniu mieszanym, dostaje moze pol na pol w tej chwili , wiec mysle ze nawet musze Ja w takim ukladzie dopoic.
![]() |
#4582 | |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny mam pytanko, jak podnosicie swoje dzieci np. z łóżeczka czy wózka, chodzi mi o te już większe pociechy +2mc. Ja ciągle kładę jedną rękę pod główkę drugą pod dupkę, a mój mężul zaczął już tylko pod pachę brać, nie wiem czy już tak można, nie stanie sie krzywda temu malemu kręgosłupowi
![]() A no i waga pokazała dziś że to moje "maleństwo" waży już 5900 ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
![]() wogóle jak czasem obserwuje małego jak sobie leży w łóżeczku i gaworzy do karuzeli to łezka mi się kręci ![]() ![]()
![]() |
#4583 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4584 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4585 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja podnoszę albo podkładając rękę pod główkę i plecy albo pod pachy (ale palcami dłoni przytrzymuję główkę). Jak byłam na szczepieniu lekarka pokazała jak to robić i że spokojnie mogę tak od czasu do czasu brać małą, bo jest bardzo silna i nie zrobię krzywdy no i będę sama wiedziała kiedy i jak podnosić.
![]() |
#4586 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4587 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() czyli nie będe krzyczała na męża że ma tak nie podnosić skoro już też tak podnosicie ![]() ![]()
![]() |
#4588 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4589 | ||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
Ale jestem zdania jak konia, ze dziecku cycowemu nie trzeba nic podawac do picia, on ma w cycu wszystko co trzeba. Ja no to robie tylko z powodow o ktorych napisalam powyzej i dlatego zeby na dworzu co chwile nie wystawiac cyca bo nawet nie ma gdzie usiasc. Cytat:
![]() Moj Filip od kiedy dawalismy mu pic, dostawal wode i uwielbia ja do teraz, nie przepada za to za soczkami, chociaz od czasu do czasu wypije. No i herbatke to tylko do sniadania czy kolacji troszke sie napije. Ale sam mowi, ze woli wode niz cos innego, nie pije coli bo nie lubi po prostu i nie przepada za slodyczami. Owszem, nie pogardzi czekoladka, ale potrafi tez odmowic, ze nie chce czekoladki jak mu ja proponuje ![]() A poza tym slodycze moga dla niego nie istniec i nie wiem czy dlatego ze pije wode od urodzenia, byc moz tak? ![]()
![]() |
#4590 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dzień dobry ![]() wczorajszy dzień tragedia ![]() byliśmy na usg bioderek i tam spokojny jak przyjechaliśmy to znów płacz. zasnął dopiero ok.18.30 wiec poszłam z nim na spacer. w połowie obudził się ze straszliwym płaczem aż się zanosił wiec wzięłam go na ręce, ale trochę wiało opatuliłam go w koc zadzwoniłam po męża bo sama bym nie dala rady z dzieckiem na rekach i wózkiem. sama skręciłam do znajomych aby mnie podrzucili autem do domu aby Oskara nie przewiało, tż szedł pieszo z wózkiem,. no i w domu jeszcze byl placzliwy do 21. Z zasypianiem wieczornym ostatnio nie mamy problemu po kąpieli dostaje cyca trochę jeszcze buszuje później wkładam go do łóżeczka i zasypia tak do 40 min raczej bez płaczu, bardziej wierci się aż zaśnie. No dzisiaj znów trochę pomarudził, akurat jak pisałam posta i musiałam przerwać na 1,5 godz. Na szczęście jak na razie nie płakał z bólu raczej z marudzenia. Teraz zasnął na brzuszku (w załączeniu Oskarek ) |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:12.