obwisła skóra w całkiem młodym wieku - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zamknięte > Fora sponsorowane > Medycyna estetyczna - medycyna przyszłości

Notka

Medycyna estetyczna - medycyna przyszłości Jak pozbyć się zmarszczek, utrzymać młody i naturalny wygląd skóry? Wszystko, co chciałabyś wiedzieć o medycynie estetycznej. Na Twoje pytania odpowiada Dr Iwona Marycz-Langner.

Narzędzia
Stary 2012-05-22, 09:50   #1
Basienka_500
Przyczajenie

obwisła skóra w całkiem młodym wieku

Witam,

Mam 43 lata, czuję się wciąż młoda. Mam dużo energii, ale od niedawna zaczęłam zauważać, że moje skóra na twarzy zaczyna wiotczeć i trochę...opadać.
Niestety moja mama i babcia miały ten sam problem, więc przypuszczam, że mam to w genach. Mamy dość szczupłe twarze, a według mnie to tylko pogarsza efekt zwiotczenia. Od niepamiętnych czasów używam kremów przeciw starzeniu się skóry, żeby mi skóra nie 'opadała', ale to nie pomaga((

Czy są jakieś zabiegi, które mogłyby mi pomóc?
Zależy mi na ładnym wyglądzie, nie chcę wyglądać jak moja babcia...
Basienka_500 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 13:55   #2
Dr Iwona Marycz-Langner
Raczkowanie

Dot.: obwisła skóra w całkiem młodym wieku

W miarę upływu czasu twarz zmienia swój kształt i owal, skóra traci jędrność i niestety dotyczy to każdego z nas. U jednych ten proces rozpoczyna się później u innych wcześniej. Na pewno wchodzi Pani w wiek, kiedy należy zacząć walkę z upływającym czasem. Najlepsza zawsze jest walka wielokierunkowa. Najskuteczniejszymi z zabiegów będą terapia laserowa przeprowadzana laserem frakcyjnym nieablacyjnym, zabiegi wolumetryczne i soft lifting przeprowadzane przy pomocy kwasu hialuronowego. Ja swoim pacjentkom w zależności od stanu skóry proponuję 1-2 zabiegi fraxelem, a kilka tygodni później iniekcje kwasu hialuronowego. Dla odtworzenia objętości policzków, wypełnienia głębszych zmarszczek i mocniejszego zliftingowania skóry podaję ,,gęsty” kwas hialuronowy (Sub Q), który podkreśla rysy twarzy, uwydatnia kości policzkowe, brodę, podbródek i nadaje twarzy ponownie młodzieńczy wygląd. Aby poprawić samo napięcie i jędrność skóry oraz dodatkowo wygładzić drobne zmarszczki wykonuję zabiegi preparatem kwasu hialuronowego o mniejszej cząsteczce. Najczęściej stosuję preparat Restylane Vital lub Restylane Vital Light. Pacjentkom zawsze przypominam o nieopalaniu się (70% zmarszczek wywołuje słońce) i o stosowaniu w domu odpowiedniej pielęgnacji (na dzień kremy z filtrem a na noc z retinoidami). O wygład należy dbać regularnie. Zabiegi 1-2 razy w roku pozwolą na długo oddalić myśl o liftingu chirurgicznym twarzy.
Dr Iwona Marycz-Langner jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 15:49   #3
MissChievousTess
Zakorzenienie

Dot.: obwisła skóra w całkiem młodym wieku

Polecam przede wszystkim trening czyli najlepiej pływanie, siłownię.
Poza tym zabiegi- np. falą radiową. Szczególnie na twarz.
I dobre preparaty ujędrniające.
Ale przede wszystkim ruch bo poprawia i stan mięśni i skóry.
Co do zabiegów i siłowni- polecam korzystać z ofert zakupów grupowych, sama tak robię i jest to bardzo atrakcyjna cenowo forma dbania o siebie.
Jeśli palisz-rzuć palenie bo to ono przyśpiesza wiotczenie skóry (niszczenie włókien kolagenowych). Kolagen w skórze niszczy też za dużo cukru w diecie.
Natomiast zapobiega mu dieta bogata w karoten czyli ciemne warzywa i owoce.
MissChievousTess jest offline Zgłoś do moderatora  

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna - medycyna przyszłości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości