|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II
Cytat:
Ale malutka widzialam ( przynajmniej we snie moge sobie na moje malenstwo popatrzec ) ..
|
|
#4652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiedział mi że czuł jak wbijają sie mu moje paznokcie- choć nie miałam zapuszczonych nawet na i mm.. więc na prawdę to jest opcjonalne miejsce dla faceta a po drugie mówiłl, że starał się nie patrzeć zbyt często głębiej bo wyglądało to strasznie, tym bardziej że mój mały zablokował się w kanale rodnym...
|
|
#4653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chce zdrowe dziecko ! Nic więcej się nie liczy ! Jeju Dziewczyny ! Wam wszystkim śnią się dzieci ? Ja jeszcze nie mialam żadnego snu związanego z ciążą czy macierzyństwem..
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-05-23 o 15:11 |
|
|
|
|
#4654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękujemy ![]()
|
|
#4655 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4656 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny, już zeszło to trochę ze mnie, ale nieźle byłam podgrzana. Takich ludzi się nie powinno dopuszczać do ciężarnych
Madziuś, coś za niebiesko by tam było
|
#4657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobra laseczki wychodze, wroce po usg. Aż mnie mdli z nerwów... |
|
|
|
|
#4658 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie nie ma '' nie chce '' ma byc i juz
.. Sama przez to przechodzic nie bede .. poza tym musi byc ktos na kim mogla sie wyrzyc , kogo uwyzywac .. Na polozna to tak troche glupio..
|
#4659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez ImmortalWoman Czas edycji: 2012-05-23 o 15:15 |
|
|
|
|
#4660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4661 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4662 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki z całych sił ! Będzie dobrze!
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#4663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz rację, że nie powinni być dopuszczani do ciężarnych. Mogli swoje pomyśleć, ale nie wygłaszać tego przy Tobie chociaż ![]() Niebieski ładny kolor
|
|
|
|
|
#4664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja dosłownie lekko rękę musiałam wyciągnąć wtedy co trwało może 2 sekundy a teściowa już raban ![]() za okna się nawet nie zabieram - mąż myje |
|
|
|
|
#4665 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4667 |
|
Zakorzenienie
|
Mi na początku ciąży śniło się, że plamię.. taki wewnętrzny strach przed poronieniem..
Na szczęście wszystko przebiega dobrze i z każdym tygodniem cieszę, się, że maluszek prawidłowo się rozwija ................. Wczoraj na TLC oglądalam Porodówkę ! Tam to się niczego nie wstydzą Cała rodzina patrzy w krocze Mąż, babcia, dziadek, tata, mama, przyjaciele
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-05-23 o 15:22 |
|
|
|
#4668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4669 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie wiem czy chcę TŻ orzy porodzie. Boje sie, że potem nie bedzie chciał sie kochać :P:P
pokroiłam sobie ogórka zielonego w paski i posypałam pikantną przyprawą mmmm pycha!! Ziemniaczki na gazie, będzie jeszcze jajuszko sadzone
|
|
#4670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale znam wielu facetów, którzy byli przy porodach i są zadowoleni i przy kolejnym porodzie też chcieliby uczestniczyć. A jak ktoś nie może się powstrzymać i zagląda tam, gdzie nie powinien to już jego problem. Ja sobie nie wyobrażam, żeby TZ chodził i zaglądał mi w krocze, od tego są położne, a on ma mi pomagać Był ze mną z resztą na usg sowcipnym i (wiem, że to troszkę inna sytuacja), ale nie zaglądał mi nigdzie, mimo, że nie siedział przy mojej głowie
|
|
|
|
|
#4671 |
|
Zakorzenienie
|
ja bardzoo bardzoo bardzooo bym chciala aby TZ byl przy porodzie ale nie chce Go zmuszac zeby sie nie zrazil... kurcze, nie wiem jak Go przekonac zeby o tym nie gadac;/
|
|
|
|
#4672 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na szczęście tam są zamazane niektóre części ciała, bo np. dla mnie też to nie jest przyjemny widok ![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
ja mojego TŻ zapytałam tylko czy chciałby być przy porodzie i mi pomagać, a on odpowiedział "Oczywiście, że tak, nie ma innej opcji" ![]() Później tylko zapytałam, czy jest pewny swojej decyzji, bo na porodówce różne rzeczy mogą się zdarzyć i powiedział, że jest pewny
|
||
|
|
|
#4673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to moja bratowala opowiadala ze jej kolezanka jak rodzila to jej TZ nagrywal wszystko... podobno dramat;/ i te komentarze wstylu tylko tam dobrze zaszyjcie zeby ciasna byla;/ nie dowiary;/ ja tego filmu nie widzialam, ale podobno dosc sporo osob go ogladalo;/ no ale czego mozna sie spodziewac po gosciu ktory ma 18 lat;/ |
|
|
|
|
#4674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po prostu nie wierzę Zatłukłabym go normalnie za taki filmik i za te komentarze chamskie. |
|
|
|
|
#4675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwielbiam ten program, dziś nowy odcinek o 21:30 na TLC
|
|
#4676 |
|
Rozeznanie
|
Ja z moim jeszcze tak na powaznie nie rozmawialam, kiedys pytalam jak jeszcze nie bylam w ciazy to mowil stanowcze nie. Na razie nie podejmuje tego tematu , poczekam az zacznie czuc ruchy dzidziusia przez brzuszek i uwierzy ze tam naprawde jest maly czlowieczek. Na razie cieszy sie, ale wydaje mi sie ze nie do konca to do niego dociera, do mnie zreszta pewnie tez. I tez nie wyobrazam sobie sama rodzic.
|
#4677 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny nie nadrobie was chyba
błyskawice jestescie JA MUSIALAM POZALATWIAC NA MIESCIE PARE SPRAW I OGOLNIE PADAM I ZDYCHAM MAM DOSC TEJ POGOdyprzed chwila byla burza niestety trwala az 10 minut i znowu jest duchota masakra zrobilam obiad co mnie jeszcze bardziej zgrzalo i leze i nie mam sily cala jestem mokra za dwie godziny wraca moj michal, on to ma przechlapane bo od 10ej jest w aucie i jedzie ciagle wiec wogole biedny ja bym umarla mi po tym jak plamilam sie snilo ze ze mnie krew plynela jak wodospad ale nie poronilam..ale to ze strachu.,moj biedny tz wogole sie ostatnio napatrzyl na moj mocz za przeprozseniem bo wciaz mi sie wydawalo ze widze krew i on ciagle mi do lazienki byl wolany ale przyjmowaql to ze stoickim spokojem i mnie uspokajal ![]() az zaluje ze nie mam tego tlc a na necie tego nie ma gdzies?bo nie mam tv ))tez czytalam ze w usa to cale rodziny sa przy porodzie no ja wątpie zeby moj tata czy mamy moj tata czy mam chcieli raczej by sie pukneli w glowe.zreszta ja tez bym nie chciala.co do porodu to nie ma opcji zeby tża nie bylo przy mnie .juz mu to powiedzialam on się zgodzil i wiem ze nie za bardzo jest za ale powiedzialam mu-nie musi ni8c robic , zadnej pępowiny(nawet nie chce) ale ma byc bo sama cierpiec nie bede zawsze jak bede chciala moze wyjsc ![]() moja mma siostra jak uslyszlay ze ja hcce tża przy porodzie to zaczely go przekonywac ze ma sie nie zgadzac, ze to glupi pomysl-bo one sa przeciwne takim porodom.nie ma mowy to jest moj porod one swoje mialy i ok ale ja chce rodzic z michalem.kropka )
|
|
|
|
#4678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- mowie Ci... ja filmu nie widzialam tylko slyszalam jak bratowala z bratem opowiadali... ale znajac go to jest to mozliwe... |
|
|
|
|
#4679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak jak Ania napisała- może jak poczuje ruchy dziecka to bardziej do niego dotrze to, że będzie ojcem i wtedy będzie chciał uczestniczyć w porodzie ![]() Jeszcze macie troszkę czasu ![]() Próbuję od pół godziny dodzwonić się do szkoły rodzenia w moim mieście, ale ciągle zajęte
|
|
|
|
|
#4680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:31.

:P

Czyli jednym słowem w domu chlew, a ja sama sobie jestem winna, że tamto Dziecko się nie urodziło! 

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)
4.9.10 Nasze malenstwo