|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.III
Cytat:
![]() I opowiadaj co tam macie a czego jeszcze brakuje |
|
|
|
|
#4622 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4623 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie nie zrobiłam zdjęcia
Przeszukałam internet i nic Jak będę na przymiarce to zrobię, chyba że coś wcześniej znajdę jeszcze Ale ostrzegam że może być dość kontrowersyjna, ale ja się w niej czuję bajecznie..
|
|
#4624 |
|
Raczkowanie
|
Co mamy, więc tak
-sala jest -orkiestra zamówiona, musimy jeszcze się spotkać ustalić repertuar, oczepiny itd -byliśmy raz u księdza, mamy zaklepaną godzinę i dostaliśmy kartki do poradni i do spowiedzi -obrączki kupione -zaproszenia są i ok 1/3 gości już zaproszona -suknia zamówiona -wódka kupiona -kamera i fotograf zamówieni -jestem umówiona do fryzjera i makijażystki trzeba jeszcze załatwić -zaprosić resztę gości -kupić buty; bieliznę i biżuterię -kupić strój na poprawiny -kupić strój TŻ -wybrać fryzurę i makijaż, udać się na próby -wybrać i zamówić wiązanki -wymyślić dekorację kościoła i mojego domu oraz zamówić potrzebne materiały -poradnia rodzinna -konferencja przedślubna -spowiedź -zlokalizować i odebrać świadectwo z lo na którym jest ocena z religii (nie wiem gdzie je mam, a nasz ksiądz wymaga :/ ) -wymyślić i kupić podziękowania dla rodziców -załatwić samochód do ślubu -pojechać do miasta w którym się urodziłam po akt urodzenia -załatwić sprawy w usc -dać na zapowiedzi -wybrać miejsce na plener -przydałoby się zaplanować podróż poślubną to chyba na tyle, chyba że o czymś zapomniałam
|
|
|
|
#4625 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Hej laseczki
Cytat:
czekamy na foty! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
I czekamy na foty ![]() A ja dziś mam przymiarkę o 16:30
|
|
#4626 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dużo już macie, ale widzę że jeszcze sporo przed wami ![]() Cytat:
|
|
#4627 |
|
Raczkowanie
|
Jestem dziewczyny pod wrażeniem! My mamy ślub 18 sierpnia a nawet jeszcze nie mamy zaproszeń
Prosić zaczniemy gdzieś za 2 tyg, nie wcześniej jednak co kraj to obyczaj
|
|
|
|
#4628 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
my też nie mamy ani jednej osoby zaproszonej, ale zaczniemy chyba w ten weekend, o ile wyzdrowieję i odzyskam głos [uroki pracy w szkole] bo bez niego raczej się nie uda chyba że "na migi"
|
|
|
#4629 |
|
Raczkowanie
|
Szczerze mówiąc sami mamy problem co to takiego jest... Kiedy byliśmy u księdza dał na kartkę do załatwienia poradni, spowiedzi i konferencji, jest napisane "konferencja na temat teologii i sakramentu małżeństwa głoszona przez kapłana". Znalazłam w mieście w którym mieszkamy są w każdy poniedziałek konferencje dla narzeczonych i tam się wybieramy, mam nadzieję, że to wystarczy
|
|
|
|
#4630 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My mamy tego pecha, że 2 tyg. przed nami żeni się bliski kuzyn mojego G. I musimy odczekać aż tamci sobie wszystkich pozapraszają nie mamy też jeszcze drużby Trzeba się zacząć szybko decydować bo to chyba drużba powinien wiedzieć wcześniej, prawda?
|
|
|
|
|
#4631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mogę dołączyć do Was? my 11. sierpnia ślubujemy i właściwie tylko dlatego, że niespodziewanie babci zwolniła się miejscówka w szpitalu i chcieliśmy ją jeszcze w domq zaprosić. U nas jest śmiszna sytuacja, bo dostajemy już prezenty ślubne, a jeszcze te osoby nie dostały zaproszeń |
|
|
|
|
#4632 |
|
Konto usunięte
|
Wrzucam fotki z 20.08.2011 r. (dawniej madziares25)
Edytowane przez 201610281624 Czas edycji: 2012-05-23 o 21:28 |
|
|
|
#4634 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a z której części Polski jesteś ![]() Cytat:
przecież to dwa różne wesela Co do drużby to na pewno trzeba wcześniej się go spytać bo w razie co jak wam odmówi to macie czas szukać kogoś innego ![]() Cytat:
Jak to dostajecie już prezenty to nie dają u was podczas ślubu tylko tyle czasu przed
|
|
#4635 | ||||
|
Rozeznanie
|
Hej hej!!!
Zdjęć niestety nie mam, w ogóle głowy nie miałam do tego, tak bardzo się emocjonowałam jak ją znów przymierzyłam Później pani mnie szpilkami ponabijała, żeby zebrać dobrze wszystko do zwężenia, aż bałam się ruszać ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ślicznie wyglądałaś! Cytat:
A drużbę no to wypadałoby już powiadomić co by się jakoś przygotował do tej funkcji ![]() Wczoraj też mieliśmy ostatnie spotkanie w poradni!!! Została tylko spowiedź i wszelkie formalności będą już załatwione
|
|
#4636 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Cytat:
Witaj ja też z 11 ![]() nie spotkałam się jeszcze z dawaniem prezentów przed ślubem ![]() Jedyne co wiem, że często ma miejsce to to, że Babcie i Dziadkowie dają prezent wczesniej ( boją się chyba, że w dniu śłubu zgubia albo im ktoś podkradnie ) ![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
gratuluję zakończenia spotkań w poradni ![]() a ja dziś akt urodzenia odebrałam i w przyszłym tygodniu jedziemy do USC spisać ten protokół czy jakoś tak nigdy nie mogę spamiętać jak to się poprawnie nazywa. A później do Księdza spisać protokół u niego, zapowiedzi i ogólnie dowiedzieć się ile zwyczajowo kosztuje ślub w tym Kościele. Liczę, że w 1000 zł się zmieścimy. Jak myślicie ? czy raczej liczyć więcej? jak to wygląda u Was?
11.08.2012 godz 18:00
|
|||
|
|
|
#4637 | |||
|
Zakorzenienie
|
Piękny miałaś bukiet
![]() Cytat:
Obie babcie już nas obdarowały, a bo jedna idzie do szpitala na dłużej, a druga wyjeżdża na parę dni i bała się włamania ah te babcie... Poza tym od rodziców też dostaliśmy kasę. Chociaż zapowiedzieliśmy, że finansujemy sobie sami, no ale chcieli mieć już z tym spokój wrzuciliśmy na lokatę i procentuje.Cytat:
to ten model: http://www.slubne-atelier.com.pl/upl...iaty-36042.jpg ale bez tego ramiączka.Resztą pochwalę się później. Tylko na spokojnie przeanalizuję ![]() Przed nami jeszcze te spotkania :/ i cała reszta formalności eh ale 1. spotkanie z proboszczem zaliczone i zapowiedzi poszły...Cytat:
Ślub u mnie podobnie, ale w tym dekoracja, kościelny i organista. |
|||
|
|
|
#4638 |
|
Zakorzenienie
|
Witam nowe Pmki
![]() Sierpień coraz bliżej a mnie już stres zżera na szczęście rodzina Tż-ta prawie cała zaproszona, więc zostanie jeszcze z mojej strony |
|
|
|
#4639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też właśnie w czerwcu mam przymiarkę i w tym celu już kupiłam dwie pary butów jeszcze trzecie znalazłam ładne i się zastanawiam ![]() Dodam jeszcze parę słów co mamy załatwione, a więc: - lokal, - fotografa, - DJa - florystkę - plackarkę - tort - 1. spotkanie z proboszczem, - kurs przedmałż. - fryzjerkę - makijażystkę - wódkę - biustnik - buty x 2 - wykupioną podróż poślubną - opakowania na ciasta Poza tym nie mamy: - zaproszonych gości prawie wcale ale wesele na 95 os. więc mam nadzieje, że szybko pójdzie ![]() - obrączek - idziemy kupić w piątek upatrzone ![]() - garnituru i całej reszty dla Pana Młodego, - dokumentów z USC, - prezentów dla rodziców, - odbębnionej poradni, - odbytych dni skupienia, - sukienki - prawie do odbioru, ale w czerwcu ostatnia przymiarka; wcześniej pokazałam zdj. a teraz pokażę sesję, po obejrzeniu której stwierdziłam że żadnej innej nie kcę: http://www.prettywedding.pl/wasze-sluby-kamila-i-jacek/ - ustalonego menu - kursu tańca ![]() - wina, piwa, whisky itd. - winietek, dekoracji wódki, woreczków na grosiki, pudełka na koperty itd. - próbnego makeup i fryzury i cała masa spotkań i ustaleń. To chyba tak z grubsza tyle sporo zostało, ale damy radę
|
|
|
|
|
#4640 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No i za poradnię ![]() Cytat:
Nie wiem też ile nas wyniesie ślub bo nie bierzemy go u mnie w parafii tylko u TŻ. Wiem że u mnie ostatnio brat płacił z zapowiedziami, ksiądz, kościelny i organista 1200 zł. My jak na razie mamy zapłacone u TŻ za zapowiedzi 150 zł i teraz muszę iść do siebie z tego co wiem to chcą 100 zł ale ja im tyle nie dam za to że mnie tak załatwili ![]() Cytat:
![]() Suknię masz bardzo śliczną
|
|
#4641 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Widzę, że już kilka kobitek z 18 sierpnia jest ![]() My również 18.08.2012 17:00 ![]() Jesteśmy po pierwszym spotkaniu z księdzem, ale z powodu przeprowadzki jesteśmy w polu z naukami, ile one w waszym przypadku trwały? My jesteśmy po cywilnym - USC nam odpada ![]() Sala załatwiona, menu już prawie ustalone, wódka i alkohol, podziękowania, sukienka, napoje, garnitur - kupione ![]() Z zaproszeniami jesteśmy w plecy z powodu problemów w drukarni |
|
|
|
#4642 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co to nauk to zależy co masz na myśli czy kurs przedmałżeński , czy poradnię jak kurs to ja miałam z głowy bo ze szkoły miałam papierek, a TŻ musiał tydzień chodzić, poradnia to są trzy spotkania ![]() No i pochwal się suknią
|
|
#4643 |
|
Raczkowanie
|
Kupię halkę to się pochwalę
Na razie mam wrażenie, że wygląda jak flaczek ![]() Za to stwierdzam, że buty ślubne to najbrzydsze buty na świecie ![]() Chodzi mi o nauki, bo nie mieliśmy w szkole. |
|
|
|
#4644 |
|
Zadomowienie
|
Witam nową PMkę
![]() Ja Was sobie podczytuję jak mam czas....jej już tyle pozałatwiane.... My trochę teraz stanęliśmy w miejscu, bo ja złapałam jakąś dorywczą pracę i na razie nie mamy na nic czasu.. Nam wczoraj przyszła księga gości....bardzo się mi podoba ![]() Początek czerwca musimy kupić obrączki w końcu....hehehe
|
#4645 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do butów typowo ślubnych czyli białych to prawda bo mi też nie wszystkie się podobają, ale ja mam proste całe białe i te akurat są w miarę ![]() No to nauki masz różne bo są też weekendowe
|
|
#4646 |
|
Raczkowanie
|
Mąż uznał, że pojedzie do kościoła garnizonowego i zapyta czy go ksiądz nie poratuje :p
Ja kupiłam w końcu po długich namysłach buty lawendowe, ale każdy mi mówi, że muszą mieć zamknięty palec...a ja widziałam PMki w sandałkach i teraz nie wiem ;p Zastanawiam się jak zrobić z wystrojem kościoła - chyba pojadę do księdza i zapytam czy są też inne pary i poproszę o kontakt. W końcu zawsze to jakaś opcja, kiedy nie wiem od czego zacząć w tym temacie. |
|
|
|
#4647 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dlatego Ci mówią pewnie że buty muszą być zakryte bo taki przesąd żeby szczęście nie uciekło bo innego wyjaśnienia nie znam czemu Ci tak mówią, jak nie wierzysz w przesądy to śmiało idź w tych co masz ![]() Wystrój kościoła wyniesie cię taniej jak jest ktoś jeszcze co bierze ślub tego samego dnia, bo można się dogadać. My z TŻ na razie jesteśmy sami tego dnia i musimy sami o wystrój się martwić , ale wczoraj byłam u znajomej w kwiaciarni i chce ode mnie 250 zł, za wypożyczenie dekoracji tylko sama będę musiała sobie przybrać
|
|
#4648 |
|
Raczkowanie
|
A no tak, już pamiętam o co z tymi butami chodziło
Nie wiem za bardzo co by tu jeszcze w kościele przybierać, bo u nas kościół stary i zabytkowy, piękny sam w sobie, tylko jakieś kwiaty na ołtarz i pod obraz pewnie trzeba. Nie widziałam nigdy u mnie w kościele takich dekoracji. Chyba nie wiele te 250 zł, bo słyszałam i po 1000 zł dekoracje, wcale nie jakieś szałowe ;/ |
|
|
|
#4649 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4650 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jak to moja babcia, która wręczyła nam juz kopertę, która została przez nas zaklejona i włożona w odpowiednie miejsce. Otworzona zostanie dopiero po ślubie.---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Cytat:
![]() Odbyliśmy nauki weekendowe
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:57.

Przeszukałam internet i nic
nigdy nie przypuszczałam, że zostanę dobrowolnie właścicielką takiej sukni. Ba, że w ogóle będę chciała coś takiego przymierzyć. Ale teraz jak o niej myśle to jestem zachwycona
czekamy na foty!
tak mnie wymeczyło to zapraszanie że szok 

nie mamy też jeszcze drużby 

sporo zostało, ale damy radę