|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Cytat:
Włosy są wtedy u nasady białe, przechodzą w pomarańcz, wszystkie odcienie rudego Ja tak miałam. Najwyżej po takiej dekoloryzacji nakładasz kolor zbliżony do swojego naturalnego, by odrost się za bardzo nie wyróżniał i przeczekasz aż twoje Ci odrosną.
|
|
|
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
dzieki laski, to zostaje przy tym niby podobnym do moich... nie moge trafic w taki kolor by bykl zblizony do mojego, zawsze wychodzi jasniejszy
|
|
|
|
#1143 |
|
Zakorzenienie
|
U Nas basen to frajda na całego.
Wsadziłam nie dawno damę to taka szczęśliwa była, że aż miło było patrzeć ![]() W Auchan są takie fajne małe za 15zł ![]() wanienka za mała,bo w basenie sobie raczkuje. |
|
|
|
#1144 | |||
|
Wtajemniczenie
|
dlatego ja nie czytam takich rzeczy, bo jestem wrażliwa,
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
|
|||
|
|
|
#1145 |
|
Zakorzenienie
|
DZIUBEK ?!?!?!?!
Powiedz mi jakie są jeszcze dobre foteliki oprócz HAMAXA ? Podoba mi się SIESTA,ale cena ![]() jest coś tańszego ? |
|
|
|
#1146 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze, bidne dziecko ( chodzi o link lili)
na początku nie widziałam o co chodzi, bo nie rozumiałam napisów, ale potem te zdjęcia wyjaśniły wszystko.Brumku dziękuję! mi dalej nie działa rossnet. A czy z tym zapisanym kodem ( bo nigdy nie kupowałam z kodami w rossie nic) wystarczy podejść do kasy? I ja klikam. I na bellę kliknęłam.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1147 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Głupio mi tak wpadać i wypadać, ale kończę pisać pracę. Zostaly mi już tylko jakieś poprawki, wstęp i zakończenie. Mam nadzieje, że uda mi się szybko z tym uporać. DLA WSZYSTKICH SOLENIZANTÓW TYCH WCZORAJSZYCH I TYCH DZISIEJSZYCH SŁODKIE BUZIAKI OD NAS Ellika dla Karoliny!! ![]() Brumiątko stoi ![]() :ju pi:Telik świtne zdjęcia,zresztą jak zwykle. Sexi mama z Ciebie Patik daj znać co z małą! Beatko Domek ma od paru dni chrypę, ale to od krzyczenia ![]() Youyou fajnie, że weselicho się udało Prosimy jakies zdjęcia![]() Domek ma się już super, humor wrócił, zęby dalej idą (mamy już 3 na wierzchu). Więc męczyły go chyba bardziej te pleśniawki niż ząbki, bo teraz jak ręką odjął. Teraz znowu przesypia całą noc Skubaniec sam wchodzi i schodzi z łóżka. Koło łóżka ma postawiony taki podest,wspina się na nigeo i na łóżko. |
|
|
|
#1148 |
|
Zakorzenienie
|
Patik jak po lekarzu?
|
|
|
|
#1149 |
|
Zakorzenienie
|
cos dla smiechu http://www.papilot.pl/lifestyle-ciek...TOGALERIA.html
|
|
|
|
#1150 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę że cena trochę wygórowana jak za taki domek - no za 30zł to jak najbardziej można kupić ale prawie półtorej stówy to wg mnie nie warto... Cytat:
![]() piękniewitam w klubie ![]() Cytat:
chwali Ci się taką postawę Cytat:
sprytny Dominik ![]() no właśnie może i Julka od wrzasków ma chrypkę, bo nie kaszle ani nic, ale w sumie dziś jakby mniej już trochę, wczoraj wieczorem bardziej chrypiała..
|
|
|
#1151 |
|
Zakorzenienie
|
Ostrzegałam przed filmikiem
![]() Beti dasz mi drugi kod? Masz jeszcze? |
|
|
|
#1152 |
|
Zakorzenienie
|
ale gorąco - w pokoju mamy 27 stopni... topię się...
|
|
#1153 | ||
|
Zakorzenienie
|
no pewnie! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
tak, wystarczy, dasz kasjerce i tyle szczoteczkę mamy silikonową nakładaną na palec i TAKĄ , Adaś jak je widzi to momentalnie otwiera buzię ![]() Pojechałam odwieźć TŻa na pociąg, bo nie brał dziś auta do pracy... PKP... jedyne 160 minut opóźnienia więc w międzyczasie poszłam na zabieg, zdążyliśmy po sklepach połazić, kupiłam w rossmanie matę piknikową, bardzo podobną jak ta z Lidla, ale za 24,99
|
|
|
#1154 |
|
Zakorzenienie
|
Łeb mi zaraz rozsadzi. Tak boli
Musiałam przestawić godzinę później wizytę, bo Sara spała i spała.. Ale jak stała to już jak ręką odjął, zjadła z apetytem, śmiała się i była normalna. I tak już pojechaliśmy, bo zauważyłam na sromie dziwny śluz taki białawo przezroczysty, no i na pieluszce też był. Kilka razy już to widziałam, ale zbagatelizowałam, czekałam co się będzie działo. Od tygodnia był spokój, dzisiaj patrzę i znowu jest...Sara wygląda na zdrową. Gradło ,osłuchowo ok. Dziąsła napuchnięte. Mamy zrobić analize i posiew moczu, i jakąś próbę Sch...cośtam-- Sara nadal ma duże ciemię, badanie na obecność wit d czy coś takiego. Co najlepsze, siuśki łapaliśmy w luxmedzie na miejscu ![]() ![]() Godzinę warowania przy niej na przewijaku, jakoś się udało złapać 30 ml, reszta na nas poleciała i wszystko dookoła ![]() Nie wiem czy nie będzie potrzeby powtórki, bo podmyłam ją tylko gazikami byle jak. Analiza już wieczorem będzie wynik, posiew 3 dni... martwię się tym dziwnym śluzem i ciemiączkiem.
|
#1155 |
|
Wtajemniczenie
|
Czyli w sumie nie wiadomo co Sarze? Może upały tak na nią działają
.Ja wystawiłam wanienkę, umyłam wózek i ... spadł deszcz... ![]() Brumek Tymek już taki dorosły .Ulek jak po fryzjerze? ![]() kliknijcie mnie czasem, bo spadam
|
|
#1156 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a u Waszych maluchów są jeszcze ciemiączka? a jeśli mają jeszcze to jak duże tak około? ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Cytat:
![]() a mnie ktoś kliknie? ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Patik - tez pomyślałam że może Sara źle upały znosi i stąd takie zachowanie. Przyszedł nam dziś Garnuszek na Klocuszek FP - dla mnie BOMBA! Julia oczarowana
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-05-23 o 16:38 |
||
|
|
|
#1157 |
|
Zadomowienie
|
Hej Babolki
U nas wsio ok, siedzimy całymi dniami przed domem - to w altance, to na huśtawce, a najczęściej na trampolinie - nawet lapka nie włączam. Dziękujemy za życzenia Wszystkim solenizantom Pytanko na szybkiego - co zabrać na basen . Właśnie się wybieramy po raz pierwszy .
|
|
|
|
#1158 |
|
Rozeznanie
|
Mojej ciemniączko szybko malało, że w sumie miałam swego czasu ograniczyć wit.d. A teraz nawet nie wiem jakie ma. Jak się obudzi to zobaczę. Ale na jakiejś ostatniej kontroli u lekarza było coś ok 0,5 na 0,5cm.
beatka a to pianinko przyszło już do Was? U nas Ala szaleje, kiedy "gra" a ja jej bije brawo Garnuszek pewnie na roczek dostanie. Co rusz otwieram sobie każdej z Was banerek w kilku kartach i klikam co chwilkę. teraz klikam Beatce, następna będzie iustyna. Mała ma nietypową drzemkę, bo normalnie za niedługo byłaby kąpiel. Ale nawet lepiej, wolę jak idzie spać o 21 bo wtedy przesypia noc bez pobudki. CO chwilkę zbieraja się burzowe chmury, zawieje i tyle z burzy. Pewnie w nocy coś przyjdzie kiedy najbardziej boję się takich atrakcji!!
|
|
|
|
#1159 |
|
Wtajemniczenie
|
Klikam Wam dziewczyny od czasu do czasu jak mam chwilkę
Gorąco...
|
#1160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeszcze własnie nie przyszło - ale gość pisał że wysłał w pon więc jutro powinno już przyjść. takie podobne pianino a'la cymbałki - bardzo podobne tylko większe ma Igorek Marinki i jak kiedyś byłyśmy u niej to Julka normalnie szalała na tym pianinku, - bo właśnie ono takie mechaniczne jest a nie na baterie. nie pamiętam czy pisałam jakie to ma być - O TAKIE
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-05-23 o 17:25 |
|
|
|
|
#1161 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1163 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja wyciągam z zabawek baterie bo idzie zgłupieć
.Wieczorem jak maluchy padną, to Wam poklikam(więcej, bo teraz to z doskoku).
|
|
#1164 |
|
Zakorzenienie
|
Przypomniało mi się, że kazała pediatra dawać tran mollera. Ale nie podała dawkowania, ja z tego wszystkiego nie zapytałam...Jak Wy dajecie?
Beata tak na macanego to sara ma napewno coś ponad 1cm to ciemię albo i więcej.
|
#1165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marina podaje tran Mollera Igorkowi - jak wpadnie to może napisze ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- ja na razie spadam - ucze się do egzaminu w między czasie - a teraz musze Julkę od mamy odebrać bo kąpiel będzie - wpadne wieczorkiem to poklikam
|
|
|
#1166 |
|
Wtajemniczenie
|
Patik a z tyłu nie jest napisane żeby dawać małą łyżeczkę? Tak mi się wydaje. Ja mam tran i zapominam dawać
.
|
|
#1167 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam tran z Gal i tam pisze zeby dawać 1-2 krople.
Brumek szok. Jak on te szczebelki wyjął u nas to ja ledwo wyciągam. Ty lepiej zamknij drzwi, bo Ci jutro z domu wyjdzie |
|
|
|
#1168 |
|
Zakorzenienie
|
sĄ wyniki moczu sary
![]() ![]() Wyć mi się chce. Białko 24, liczne leukocyty, kolor mętny, ph za wysokie, cięzar też ![]() ![]() I ta próba sulkowitcha również nieprawidłowa, wyszło 0- czyli niedobór wit d... Boże...tak się boję.
|
#1169 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1170 |
|
Zakorzenienie
|
na szybciutko:
brumku kupiłam dzięki Tobie taniej kremik z rossa ![]() Beatko fajne to pianinko, u nas Igor dostał po moim bracie, chyba bezfirmowe jest, ale własnie fajne, bo mechaniczne. Tran mollera : 1 łyżeczka na dzień ( co dzień )o kurde, patik. Zadzwoń może do pediatry,co?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:36.

Ja tak miałam. Najwyżej po takiej dekoloryzacji nakładasz kolor zbliżony do swojego naturalnego, by odrost się za bardzo nie wyróżniał i przeczekasz aż twoje Ci odrosną.

na początku nie widziałam o co chodzi, bo nie rozumiałam napisów, ale potem te zdjęcia wyjaśniły wszystko.

zębole

więc w międzyczasie poszłam na zabieg, zdążyliśmy po sklepach połazić, kupiłam w rossmanie matę piknikową, bardzo podobną jak ta z Lidla, ale za 24,99
taki białawo przezroczysty, no i na pieluszce też był. Kilka razy już to widziałam, ale zbagatelizowałam, czekałam co się będzie działo. Od tygodnia był spokój, dzisiaj patrzę i znowu jest...