|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XI
Prawdopodobnie chodziło o e'leclerc .Kurde w warszawskich leclercach nie widziałam takich cudów.
|
#632 |
|
Zakorzenienie
|
tak, sieć
|
#633 |
|
Zakorzenienie
|
przyznaję się bez bicia, że moje włosy ostatnio były poddane minimalizmowi, z powodu braku czasu, w sumie myślałam, że może coś w tym jest dobrego, bo nie będą przeciążone i w ogóle... A tu się okazało, że są niezbyt miłe w dotyku, znowu się kołtunić zaczynają i w ogóle...
i nie wiem co z nimi teraz, a za troszkę ponad tydzień idę na farbowanie :| |
|
|
|
#634 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#635 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
rurka z kremem kurde ja na Twoim miejscu badałabym regularnie cukier jesli w bliskiej rodzinie masz cukrzyka i jesli miewasz takie "napady" ![]() wiesz że cos w tym musi być |
|
|
|
|
#636 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Za to jest caaaała seria joanny z apteczki babuni ![]() hmm.. może dopiero wprowadzają te produkty chyba zaraz się tam przejdę
|
|
|
|
|
#637 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
![]() Ja akurat za takimi nie przepadam, ale Twoj jest uroczy ![]() Chociaz bardziej podoba mi sie to, co masz tam dalej - suppperr Poza tym zdjecie w komunikacji miejskiej bije wszystko
|
|||
|
|
|
#638 |
|
Raczkowanie
|
Skończyła mi się odżywka b/s. z firmy Ziaja i zastanawiam się jaką teraz kupić
Używałam już Joanne z lnem i rumiankiem i z miodem i cytryną i chciałabym spróbować czegoś nowego. Myślałam nad Joanną z Apteczki Babuni, ale obawiam się, że ją nie znajdę w tej mojej mieścinie Możecie polecić jakieś odżywki dość dobrze dostępne w małych miejscowościach i w takich sklepach jak Jasmin ?
|
#640 |
|
Zakorzenienie
|
Do dziewczyn z Kato- byłam w Skarbku, jest już seria Green Pharmacy, ale olejków nie ma.
Są eliksiry- do zniszczonych i farbowańców i przeciw wypadaniu, balsamy- z pokrzywą oraz ten z aloesem, 3 typy szamponów. Wszystko po 7,90. ![]() Olejek widziałam tylko jeden- do masażu, ale na parafinie był, więc
|
#641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w Skarbku kiedyś szukałam maseczek Marion MariColor do rudych, blond i brązowych, ale oczywiście nie było
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
|
|
|
|
#642 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
próbowałam zrobic mu zdjęcie w domu chyba z tysiąc razy potem na dworze w słoneczku i no i wyszło ![]() Cytat:
jak to moze ich nie być ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo Hegron? |
|
|
|
|
#644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja z rozpaczy rozkminiłam, gdzie jeszcze Drogerie Polskie się znajdują. Mam na jutro nowy cel, nawet dwa.
|
|
#645 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() w przyszlym tygodniu napewno jade do domu więc znając zycie zaopatrze się u siebie tam jest naprawdę wszystko |
|
|
|
|
#646 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój portfel się cieszy Jak ja tam byłam to były tylko szampony Jantar a nie było wcierki. Ale coś mi się widzi, że dziś jeszcze tam zajadę Cytat:
![]() http://www.e-leclerc.pl/home.php Edytowane przez Fubizka Czas edycji: 2012-05-23 o 15:02 |
||
|
|
|
#647 |
|
Wtajemniczenie
|
Ehhh.. dziś było otwarcie rossmana obok mojej uczelni (moze 10 metrów od przystanku - wrrr... teraz to juz na pewno zbankrutuję) i oczywiśce musiałam wejść chociaż na chwilkę
Ale było dużo ludzi więc wzięłam tylko szampon z kofeina z alterry i pognałam do kasy i jeszcze mogłam sobie wybrać kosmetyczkę gratis
|
|
|
|
#648 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#650 |
|
Raczkowanie
|
Co sądzicie o tej odżywce ?
Skład: Aloe vera, shea butter, vitamin E, provitamin b5, Polyquaternium, llp, ipm, cetyl alcohol, glycerine, sles, phenoxyethanol, silicon compounds, xylitylglucoside, polyacrylamide, c13-14 isoparaffin, laureth-7, sodium lauryl sarcosinate, emulsifier & Thuc☠☠☠ubg ageents, preservatives, perfumes, water Odżywka Sesa jest teraz na helfy za 17. Kusi mnie tez ten szampon http://www.helfy.pl/shikakai-puder-szampon-do-wlosow i maska Kalpi Tone Skład: Amla Fruit (Phyllanthus Emblica Linn) 10% Maka Leaves (Eclipa Aba) 10% Mandoor (Iron Rust) 10% Jaswandh Flower (Hibiscus Rosa) 9%, Narangichal (Citrus Aurantium) 8%, Shikakai Fruit (Acacia Conncinna) 7%, Kumari Leaves (hedychium Spicatum) 7%, Kapur Kachili (Hedychium Spicatum) 6%, Brahmi (Herpestis Monniera) 5%, Methi Seed (Trigonalafinum Greekum) 5%, Wala (Andropogan Muricatus) 5%, Khadir Stem (Acacia Katechu wild) 3%, Chandan (Santalum Album) 2%, Neem (Azadirachta Indica), Sitaphal Seeed Powder(Squamosa), Sugandh Dravya (Q.S.) Maska do włosów Maka http://www.helfy.pl/maka-puder-eclitpa-alba-alopecia Kapoor Kachli odżywka stymulująca http://www.helfy.pl/kapoor-kachli-od...ulujaca-zapach
|
#651 |
|
Konto usunięte
|
Dwie ulice ode mnie znalazłam sprzedawcę z allegro, który ma w swoim zapasie... JANTARA, nie będę musiała na niego czekać ani płacić za wysyłkę
Słońce wyszło, trzeba mgiełką zabezpieczyć trochę. Jeszcze jantarowskiej nie miałam. Przy okazji wreszcie wrócę do wcierania, bo ta Isana mnie przestraszyła. Szkoda mi się jej też pozbyć |
|
|
|
#652 |
|
Zakorzenienie
|
doradzcie proszę jak z tą płukanką z kawy.
znalazłam taki przepis by ją potem spłukać jeszcze... http://www.we-dwoje.pl/kawa;na;wlosy,artykul,20649.html |
|
|
|
#653 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny dziś dostałam na imieniny Kerastase Elixir Ultime Oleo Complex używałyście go kiedyś? jak najlepiej go stosować waszym zdaniem ?
|
|
|
|
#654 |
|
Zakorzenienie
|
Ta mgiełka z Jantara na słońce będzie spoko
![]() U mnie stoi w łazience chyba już z pół roku bo pomyliłam się i kupiłam ją zamiast wcierki ![]() Nie chce ich przesuszyć a ona ma w składzie albo alko albo denat - już nie pamietam.
|
#655 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() konserwat ale jest uważany za łagodniejszy od innych Ładny początek ale potem nawalili wsztsko i SLeS i parafine i silikon i pq. Ja bym osobiście jej nie kupiła ![]() Cytat:
• Rozetrzyj kilka kropel elixiru w dłoniach a następnie delikatnie, powoli Wwmasuj we włosy od nasady aż po same końce. • Pozostaw na kilka minut aby kosmetyk został wchłonięty przez włókna włosów. • Umyj jak zwykle kąpielą Kerastase odpowiednią do posiadanych włosów. 2. Przed suszeniem do intensywnego odżywienia: • Rozetrzyj kilka kropel elixiru w dłoniach a następnie delikatnie, powoli wmasuj we włosy od połowy ich długości aż po same końce. • Zastosowanie ułatwia rozczesywanie i układanie włosów. • Przystąp do modelowania fryzury korzystając ze szczotki i suszarki lub prostownicy. 3. Po suszeniu do wygładzenia i wymodelowania włosów: • Rozetrzyj kilka kropel elixiru w dłoniach a następnie delikatnie, powoli wmasuj we włosy od połowy ich długości aż po same końce. 4. Codzienna profilaktyka: • Rozetrzyj kilka kropel elixiru w dłoniach a następnie delikatnie, powoli wmasuj we włosy od połowy ich długości aż po same końce. • Doskonale odżywia i kontroluje włosy suche i wymagające dodatkowej opieki w ciągu dnia. Tu wygooglowałam jakies przykłady używania ![]() a przepisz skład bom ciekawa ile jest olejków a ile silikonów w tym cudeńku
Edytowane przez alex1989 Czas edycji: 2012-05-23 o 18:56 |
||
|
|
|
#656 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie z cyklu glupich.
Jak dlugo splukujecie odzywke? ![]() Tzn chodzi mi o to czy do momentu az woda jest calkowicie pozbawiona piany? Bo czasem sa takie odzywki, ktore splukuje sie 3 minuty, a piana wciaz splywa (co mnie do szalu doprowadza...). A z drugiej strony niektore dziewczyny stosuja np. Garnier AiK czy Artiste jako odzywke b/s, wiec nic strasznego sie nie stanie jak niedokladnie go splukam
|
|
|
|
#657 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spłukuję na oko. Nigdy nie myślałam ile mi to czasu zajmuje Jakoś macam i czuję że już wystarczy![]() no właśnie
|
|
#659 |
|
Zadomowienie
|
pink_pocketAle fajny prezent
na końcówki po myciu do zabezpieczenia.
Zapuszczam włosy cel: do dooopywłosomaniaczka od 18.11.2011 ZUZKA Edytowane przez WarOfWorlds Czas edycji: 2012-05-23 o 19:07 |
|
|
|
#660 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() co do składu to załączam zdjęcie, które znalazłam. Sylikon oczywiście jest ale dla mnie to i lepiej może zabezpieczy moje cieniowane włosy |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:16.

.

Za to jest caaaała seria joanny z apteczki babuni 
chyba zaraz się tam przejdę

Używałam już Joanne z lnem i rumiankiem i z miodem i cytryną i chciałabym spróbować czegoś nowego. Myślałam nad Joanną z Apteczki Babuni, ale obawiam się, że ją nie znajdę w tej mojej mieścinie
Możecie polecić jakieś odżywki dość dobrze dostępne w małych miejscowościach i w takich sklepach jak Jasmin ?

cel: do dooopy