Rossmann - cz. XIII - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-23, 20:45   #3001
Emocja20
Zadomowienie

Dot.: Rossmann - cz. XIII

Cytat:
Napisane przez Charmain Pokaż wiadomość
Ja mam włosy, które czasami potrafią w 3 godziny być nieświeże a ten szampon bardzo im pasuje
Chociaż zauważyłam, że chyba ta wersja wcześniejsza, bez dopisku "ultra doux(?)" była ciut lepsza
Właśnie ja mam ten bez dopisku "Ultra doux", bo wzięłam wielką butlę Te mniejsze były właśnie z takim napisem i się zaczęłam zastanawiać, czemu opakowania są inne Póki co włosy są ok, chyba się polubimy
Emocja20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 21:12   #3002
barbaramk
Przyczajenie

Dziewczyny, mam pytanie - czy w Rossmannie dostanę jakiś porządny szampon do włosów z mocznikiem w składzie???
barbaramk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 21:14   #3003
Ciemna163
Kociara

Cytat:
Napisane przez MalaArielka Pokaż wiadomość
Polecicie mi odżywkę z Rossmanna, która naprawdę ułatwia rozczesywanie? Ostatnio mam takie problemy z czesaniem...

Ja mam Isanę z babassu, ale bardzie polecam pomarańczowego Syossa: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...nditioner.html
Ciemna163 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 21:17   #3004
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez barbaramk Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie - czy w Rossmannie dostanę jakiś porządny szampon do włosów z mocznikiem w składzie???
Szamponu z mocznikiem w Rossie nie ma, jest tylko krem do rąk i krem do twarzy na noc... Proponowałabym poszukać w aptekach- Eucerin ma chyba szampon z mocznikiem.

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 21:18   #3005
bold12
Raczkowanie

Podpowiedzcie gdzie szukac tych nowych eliksirów Elfa ??? Byłam w poniedziałek w Rosmanie i nie mogłam ich znalezc Jutro mam zamiar ponowic akcję poszukiwawczą więc będę wdzięczna za wskazówki

bold12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 21:18   #3006
barbaramk
Przyczajenie

dziekuje za odpowiedz
barbaramk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 21:21   #3007
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez bold12 Pokaż wiadomość
Podpowiedzcie gdzie szukac tych nowych eliksirów Elfa ??? Byłam w poniedziałek w Rosmanie i nie mogłam ich znalezc Jutro mam zamiar ponowic akcję poszukiwawczą więc będę wdzięczna za wskazówki
U mnie te eliksiry są na odżywkach do włosów, druga półka od dołu, w okolicach balsamu jajecznego Joanny

WYMIANA KSIĄŻKOWA

Stary 2012-05-23, 21:34   #3008
Asiuchal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
U mnie te eliksiry są na odżywkach do włosów, druga półka od dołu, w okolicach balsamu jajecznego Joanny
Jest u Ciebie balsam jajeczny??? U mnie jest tylko miodowy i lawendowy bodajże, a jajecznego szukam od dobrych kilku tygodni w osiedlowych drogeriach... niestety bezskutecznie.
Asiuchal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 21:38   #3009
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez Asiuchal Pokaż wiadomość
Jest u Ciebie balsam jajeczny??? U mnie jest tylko miodowy i lawendowy bodajże, a jajecznego szukam od dobrych kilku tygodni w osiedlowych drogeriach... niestety bezskutecznie.
Tfu, pomyliłam się. To odżywka jajeczna była (w nowym opakowaniu), a nie balsam.

WYMIANA KSIĄŻKOWA

Stary 2012-05-23, 21:44   #3010
Asiuchal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
Tfu, pomyliłam się. To odżywka jajeczna była (w nowym opakowaniu), a nie balsam.
Kurcze, ja tam u siebie nic jajecznego nie widzę. Dopiero w Lublinie dorwałam Joannę (balsam, szampon, kompres) oraz szampon z Barwy (również jajeczny).
Stary 2012-05-23, 22:27   #3011
jofka
Zadomowienie

Cytat:
Kurcze, ja tam u siebie nic jajecznego nie widzę. Dopiero w Lublinie dorwałam Joannę (balsam, szampon, kompres) oraz szampon z Barwy (również jajeczny).
Ja widziałam tę serię w sklepach Społem. Warto tam zajrzeć
Zwłaszcza w tych większych. W ogóle u mnie dużo Joanny- zele, peelingi, balsamy.

25.08 Codzienny makijaż na lato.
28.07 Must have dla cery tłustej- żel LASS ze złotem!
07.07 Nowość:Mleczko do ciała Isana z 10% mocznikiem.
08.06 "Rajstopy w spray'u od Sally Hansen taniej.

Loving & be loved by U
jofka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 22:35   #3012
Haggat
Zakorzenienie

Cytat:
Mam do Ciebie pytanie innej natury. Z twojego podpisy wywnioskowalam, że w tym samym czasie rozpoczelysmy olejowanie włosów. Czy dostrzegasz już jakąś poprawę? Wydaje mi sie, że włosy stały sie bardzie miękkie, mniej splatane i sianowate, ale jakiś spektakularnych efektów póki co nie dostrzegam. Ciekawa jestem jak sprawa przedstawia sie u Ciebie.
Mi pomaga odżywka Isany z olejkiem z babassu.
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...s-spulung.html
Olejowanie to bardzo fajna sprawa. U mnie rezultat wygląda tak że włosy się niesamowicie błyszczą, są bardzo miękkie i takie nawilżone w dotyku. Najlepsze efekty były jak olejowałam co drugi dzień Amlą. Ale włosy mogą mieć tego dość :P Niestety ja włosy myje codziennie, do tego suszę suszarką i nie mam niestety czasu by o 6 rano zawsze po myciu nakładać odżywkę więc efekty olejowania nie są aż tak spektakularne, żadnej "tafli" nie mam. Używam delikatnych szamponów i raz albo dwa razy w tyg po myciu nakładam maskę na 1-2 h i włosy są potem super.
Żeby nie było offtopu i ja nabyłam isanę masło kakaowe - pysznie pachnie lodami straciatella i jest bardzo wydajne. Nie wiem kiedy zużyje te 500 ml
Stary 2012-05-23, 23:05   #3013
Asiuchal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jofka Pokaż wiadomość
Ja widziałam tę serię w sklepach Społem. Warto tam zajrzeć
Zwłaszcza w tych większych. W ogóle u mnie dużo Joanny- zele, peelingi, balsamy.
U mnie również mnogo takich specyfików, ale ja szukam głównie serii jajecznej.

Cytat:
Napisane przez Haggat Pokaż wiadomość
Olejowanie to bardzo fajna sprawa. U mnie rezultat wygląda tak że włosy się niesamowicie błyszczą, są bardzo miękkie i takie nawilżone w dotyku. Najlepsze efekty były jak olejowałam co drugi dzień Amlą. Ale włosy mogą mieć tego dość :P Niestety ja włosy myje codziennie, do tego suszę suszarką i nie mam niestety czasu by o 6 rano zawsze po myciu nakładać odżywkę więc efekty olejowania nie są aż tak spektakularne, żadnej "tafli" nie mam. Używam delikatnych szamponów i raz albo dwa razy w tyg po myciu nakładam maskę na 1-2 h i włosy są potem super.
Suszarka spaliła mi się dobry miesiąc temu, więc przestałam je suszyć (zdrowy nawyk). Również włosy myję codziennie, ale olejuję 2-3 w tygodniu. Maski, odżywki, wcierki, serum, jedwabie - są na porządku dziennym. Kurde, no to na efekty widocznie muszę dłużej poczekać. Myślałam, że o wiele mniej będa mi się włosy puszyć.

Czy któraś z Was potrafiłaby odpowiedzieć na moje pytania z poprzedniej strony (dot. konkursu z rossnet, w którym można było wygrać podkład).

.

Edytowane przez Asiuchal
Czas edycji: 2012-05-23 o 23:32
Stary 2012-05-23, 23:18   #3014
yoanna1983
Raczkowanie

hej mam pytanko : używała któraś z Was tego kremu ?

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...-na-dzien.html

jest on w rossmanie i w jakiej cenie ?
wygrałam w konkursie ten krem ale na noc
chciałam na dzień....i nie wiem czy można takiego uzywać jednak na dzień ?? szkoda mi go...ale na noc uzywam cos innego a nie wiem co zrobic z tym kremem
yoanna1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 23:19   #3015
jofka
Zadomowienie

Cytat:
U mnie również mnogo takich specyfików, ale ja szukam głównie serii jajecznej.

Suszarka spaliła mi się dobry miesiąc temu, więc przestałam je suszyć (zdrowy nawyk). Również włosy myję codziennie, ale olejuję 2-3 w tygodniu. Maski, odżywki, wcierki, serum, jedwabie - są na porządku dziennym. Kurde, no to na efekty widocznie muszę dłużej poczekać. Myślałam, że o wiele mniej będa mi się włosy puszyć.

Potrafi mi ktoś odpowiedzieć na moje pytania z poprzedniej strony (dot. konkursu z rossnet, w którym można było wygrać podkład).
jajeczna również u mnie jest w Społem

25.08 Codzienny makijaż na lato.
28.07 Must have dla cery tłustej- żel LASS ze złotem!
07.07 Nowość:Mleczko do ciała Isana z 10% mocznikiem.
08.06 "Rajstopy w spray'u od Sally Hansen taniej.

Loving & be loved by U
jofka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 00:03   #3016
Sasabina
maskott

Cytat:
Napisane przez ama09 Pokaż wiadomość
Ile kosztuje Loreal true match obecnie?
31,79 dokładniej

za to chciałam sobie powąchać te ck obsession i inne ck i nie ma testerów oczywiście
Sasabina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 00:22   #3017
Prezes Kuli Ziemskiej
szef wszystkich szefów

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
wczoraj sprawiłam sobie żółty lakier MNY, przy kasie powinnam była dostać zmywacz w gratisie, ale kasjerka przeprosiła mnie że nie doszły, więc pytam się czy będę mogła odebrać go w późniejszym terminie, ona zawołała kierowniczkę,a ta mi powiedziała że te zmywacze już na pewno nie dojdą. A ja stoję, patrzę się na nią i mówię: więęęc...? Chyba zrozumiała moją aluzję bo momentalnie zaoferowała mi krem do rąk Nivea Q10plus
Wyobraziłam to sobie i... padłam

Możecie mi przypomnieć ile kosztowała Isana z mocznikiem w CND?
Prezes Kuli Ziemskiej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 01:29   #3018
Sasabina
maskott

Cytat:
Napisane przez prezes kuli ziemskiej Pokaż wiadomość
wyobraziłam to sobie i... Padłam

możecie mi przypomnieć ile kosztowała isana z mocznikiem w cnd?
3,49
Sasabina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 08:38   #3019
kawa_tylko_z_mlekiem
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yoanna1983 Pokaż wiadomość

chciałam na dzień....i nie wiem czy można takiego uzywać jednak na dzień ?? szkoda mi go...ale na noc uzywam cos innego a nie wiem co zrobic z tym kremem
Dziś będę w R. to poszukam go
kawa_tylko_z_mlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 09:13   #3020
Monika 87
Przyczajenie

Ma któraś może kod na Nivea Sun, Mleczko po opalaniu, 200 ml ? Był 22 maja, przegapiłam...

Odnośnie braku produktu, który powinnyśmy otrzymać w gratisie, to moim zdaniem zależy to od kasjerki. Czasami nawet nie powiedzą mi, że coś powinnam dostać w gratisie. Innym razem przeprosiła mnie, że już gratisy się skończyły. Akurat to był ostatni dzień promocji, więc rozumiem. W zamian zaproponowała mi wybór z kilku produktów.
Monika 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 09:24   #3021
anulka785
Raczkowanie

prosze kod na mleczko 2972305075176
anulka785 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 09:34   #3022
neusia83
Rozeznanie

Czy któraś z was kupowała już ten krem z kodów? Już pisze o co mi chodzi, ja wczoraj byłam raz i kupiłam bez problemu, a potem poszłam jeszcze raz (bo siostra dla synka chciała), i juZ drugi raz ten kod nie chciał działać. Pytałam kasjerkę jak to możliwe bo przecież te kody można było parę razy wykorzystać a ona odpowiedział że tak było do niedawna ale było zbyt dużo naciągnięć i teraz kody są jednorazowe
neusia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 09:44   #3023
Monika 87
Przyczajenie

Dziękuję za kod!

Czy ktoś może potwierdzić słowa neusia83? Nie wybierałabym się wtedy po to mleczko. Już miałam kiedyś żenującą sytuację w Rossmannie. Podałam kasjerce napisany na kartce kod, a ta zaczęła się śmiać, że to musi być wydrukowane! Każdy przecież może przyjść i przynieść taki kod. No cóż miło mi nie było. Szczególnie, że kolejka była dość spora. Nawet kierowniczka mnie wyśmiała. Poprosiłam o przyniesienie regulaminu i wskazałam im punkt, że można przynieść spisany na kartce. Przeprosiły. Ale kuzynka w ten sam dzień u tej samej kasjerki miała taki sam problem. Też ją wyśmiała, kierowniczka też. Pozostawię to bez komentarza...
Stary 2012-05-24, 10:17   #3024
Prezes Kuli Ziemskiej
szef wszystkich szefów

Cytat:
Napisane przez Sasabina Pokaż wiadomość
3,49
O dzięki Widziałam ten krem ostatnio, ale kosztował więcej, wiec to chyba był na noc. A nie miałam czasu przyjrzeć się dokładniej... Dzisiaj sprawdzę Chyba 5,49 kosztował
Prezes Kuli Ziemskiej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 10:18   #3025
paskuda031
Raczkowanie

Może źle rozumuję, ale myślę, że nie mogą narzucić odcienia podkładu. Co mi po takiej nagrodzie, skoro podkład będzie dla mnie zbyt jasny/ciemny. Dziewczyny,dzięki Waszej ożywionej dyskusji przypomniało mi się o konkursie, sprawdzam wyniki i .... wygrałam Manhattan Powder Mat! Moja pierwsza wygrana, ale w sumie wzięłam udział dopiero w 5-6 konkursach. Także wielki sukces! Teraz kochane mam pytanie, jak można tenże puder odebrać? Legitymujemy się dowodem osobistym? Bo na maila nic nie dostałam ( żadnego potwierdzenia ani nic). Mam dwa problemy:

1) Pisze jak byk, że nie podałam miejsca odbioru (byłam pewna, że wypełniłam pole z drogerią!) - mam do nich napisać? Na jakiego maila? Może wystarczy, że pójdę do osiedlowej drogerii, zobaczą że jestem z tej samej miejscowości i dadzą mi bez problemu podkład?
2) Tak dokładnie podkład wygrała moja siostra, ale wyjechała na wczasy za granicę i prędko nie wróci. Czy jest możliwość, abym za nią odebrała? Muszę mieć jej dowód, czy wystarczy że skumają, ż epod jednym dachem mieszkamy i mamy to samo nazwisko? A gdyby przesłała mi na maila skan swojego dowodu osobistego? Dziewczyny, poratujcie dobrą radą, bo nigdy nic nie wygrałam! [/QUOTE]

Jeśli chodzi o wybór drogerii to musisz odpisać i podać drogerię bo nikt się nie domyśli gdzie będziesz odbierać nagrodę, chyba na adres portal@rossnet.pl a jeśli chodzi o to że wygrała twoja siostra to musisz mieć od niej upoważnienie że taką nagrodę możesz za nią odebrać.

[perfectaA]913678[/perfectaA]
paskuda031 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 10:27   #3026
Haggat
Zakorzenienie

Cytat:
.
Myjąc o 6 rano włosy musze je wysuszyć bo inaczej będę miała szopę no i jak tu latać z mokrymi po biurze . Do wyschnięcia zostawiam je tylko jak mam czas i nigdzie rano nie wychodzę. Oczywiście wycierki, olejki, kremiki i inne smarowidła do włosów uwielbiam i stosuje i też mam sianko . Polecam gorąco maść z wit. A super nawilża i włoski są po niej boskie. Musze pomyśleć jeszcze o zabezpieczaniu końcówek ale ciągle nie mam na to czasu i boję się obciążenia. Głowa do góry i olejujemy
Cytat:
Napisane przez Monika 87 Pokaż wiadomość
Dziękuję za kod!

Czy ktoś może potwierdzić słowa neusia83? Nie wybierałabym się wtedy po to mleczko. Już miałam kiedyś żenującą sytuację w Rossmannie. Podałam kasjerce napisany na kartce kod, a ta zaczęła się śmiać, że to musi być wydrukowane! Każdy przecież może przyjść i przynieść taki kod. No cóż miło mi nie było. Szczególnie, że kolejka była dość spora. Nawet kierowniczka mnie wyśmiała. Poprosiłam o przyniesienie regulaminu i wskazałam im punkt, że można przynieść spisany na kartce. Przeprosiły. Ale kuzynka w ten sam dzień u tej samej kasjerki miała taki sam problem. Też ją wyśmiała, kierowniczka też. Pozostawię to bez komentarza...
To chamstwo i skandal !!! Ja bym złożyła skargę i nagadała tym wrednym babom. Na stronie rossnetu wyraźnie jest napisane: " nie masz drukarki? Nic nie szkodzi, spisz numer na kartce".
Stary 2012-05-24, 10:32   #3027
paskuda031
Raczkowanie

Smile Dot.: Rossmann - cz. XIII

Cytat:
Napisane przez Monika 87 Pokaż wiadomość
Dziękuję za kod!

Nie musisz mieć wydrukowanego kodu możesz mieć spisany a reakcją kasjerki się nie przejmuj.
paskuda031 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 10:47   #3028
agniesiaa
Naczelna Wizażanka:)

Cytat:
Napisane przez paskuda031 Pokaż wiadomość
Może źle rozumuję, ale myślę, że nie mogą narzucić odcienia podkładu. Co mi po takiej nagrodzie, skoro podkład będzie dla mnie zbyt jasny/ciemny. Dziewczyny,dzięki Waszej ożywionej dyskusji przypomniało mi się o konkursie, sprawdzam wyniki i .... wygrałam Manhattan Powder Mat! Moja pierwsza wygrana, ale w sumie wzięłam udział dopiero w 5-6 konkursach. Także wielki sukces! Teraz kochane mam pytanie, jak można tenże puder odebrać? Legitymujemy się dowodem osobistym? Bo na maila nic nie dostałam ( żadnego potwierdzenia ani nic). Mam dwa problemy:

1) Pisze jak byk, że nie podałam miejsca odbioru (byłam pewna, że wypełniłam pole z drogerią!) - mam do nich napisać? Na jakiego maila? Może wystarczy, że pójdę do osiedlowej drogerii, zobaczą że jestem z tej samej miejscowości i dadzą mi bez problemu podkład?
2) Tak dokładnie podkład wygrała moja siostra, ale wyjechała na wczasy za granicę i prędko nie wróci. Czy jest możliwość, abym za nią odebrała? Muszę mieć jej dowód, czy wystarczy że skumają, ż epod jednym dachem mieszkamy i mamy to samo nazwisko? A gdyby przesłała mi na maila skan swojego dowodu osobistego? Dziewczyny, poratujcie dobrą radą, bo nigdy nic nie wygrałam!

Jeśli chodzi o wybór drogerii to musisz odpisać i podać drogerię bo nikt się nie domyśli gdzie będziesz odbierać nagrodę, chyba na adres portal@rossnet.pl a jeśli chodzi o to że wygrała twoja siostra to musisz mieć od niej upoważnienie że taką nagrodę możesz za nią odebrać.

[perfectaA]913678[/perfectaA][/QUOTE]
Ja też wygrałam w tym konkursie, ale nie spamuję na każdej stronie jedno i to samo. 13go czerwca wszystkiego się dowiemy. Myślę, że nie bez powodu napisali odcienie przy tych podkładach...

Swoją drogą, gdyby któraś nie mogła spać i pobrać kod na jutrzejszy szampon, byłabym wdzięczna
Stary 2012-05-24, 10:49   #3029
Monika 87
Przyczajenie

Ja się ich reakcją nie przejęłam. Bardziej zdziwiło mnie zachowanie i niewiedza kierowniczki. To było już z rok temu i tyczyło się tylko jednej kasjerki, inne bez problemu wpisywały.
Spróbuję dziś wykorzystać kupon, zobaczymy czy przejdzie.
Stary 2012-05-24, 11:06   #3030
powoli_znikajaca
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez yoanna1983 Pokaż wiadomość

Nie używałam, ale wiem że AA się dobrze sprzedają. Mimo wszystko nie używałabym kremu który jest na noc, na dzień notorycznie

powoli_znikajaca jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości