![]() |
#391 |
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek cz. XXIII - czyli nie tylko o pierścionkach ;)
Cześć,
Nie mam zazwyczaj czasu, żeby włączyć kompa w dzień. Dopiero wieczorem wchodzę na wizaż, gdy nikogo na wątku już nie ma. Przyczyna braku czasu jest prosta- moje dziecko. Ostatnio ząbkowało- na raz wyszły mu 4 zęby, zaczęło raczkować i wstawać przy meblach. Muszę mieć oczy i ręce dookoła głowy. Sanetko, podziwiam Ciebie, Zuzę i inne mamy, które zdecydowały się na małą różnicę wieku między dziećmi. Ja też miałam taki plan, ale po ostatnich miesiącach czasem myślę, że moje dziecko będzie jedynakiem ![]() Miskowa, współczuję Twoich "przejść" zdrowotnych.
Edytowane przez twin--maid Czas edycji: 2012-05-23 o 21:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#392 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie liczę że tak szybko przejdą, z B jeszcze w 20tyg miałam, ale fakt że on mnie tak nie męczył ![]()
![]() |
#393 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Problem w tym że drugie dziecko chcę mieć...a jak mieć, to tylko w przeciągu 2-3 lat, bo późnej to już za satre dupy z mężem będziemy ![]() ![]() ..a póki co już się boję tego ząbkowania ![]() Cytat:
![]() To długo Cię trzymają mdłości ![]() Ciekawe jak by wyglądała moja druga ciąża ![]()
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2012-05-24 o 07:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#394 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cześć!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wprawdzie ja wcale nie zakładam, że na pewno "coś mnie zżera" - po prostu mam teraz ochotę przebadać się gruntownie. Za jakiś czas mi przejdzie. Średnio z tym kamuflażem, szef mnie wczoraj zbeształ, że robię kichę ![]() Ale faktem jest, że totalnie nic mi się nie chce. Byłam wczoraj w domu o 19:30 dopiero. Cytat:
Sporo tych wydatków, bo jedna wizyta u terapeutki kosztuje 100 zł... Już postanowiłam, że będę chodzić co 2 tygodnie. Cytat:
My z siostrą kupujemy mamie książkę o rzuceniu palenia ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja o dziecku nie chcę pisać, bo mam zupełnie inne spostrzeżenia i troski, niż Wy. A o lekarzach też nie chcę Wam pisać, żeby nikogo nie zanudzić ![]() Cytat:
Ponoć "trójki" to najgorsze zęby, zwłaszcza górne. Młoda na razie ich nie ma, więc póki co śpię spokojnie ![]() Od jakiegoś czasu zasypiam przy usypianiu młodej (kładę się z nią do łóżka), śpię do godz. 23, albo i dłużej (sama nie wstanę, budzi mnie T.), po czym idę się kąpać, zabieram się za gazetę i muszę kończyć czytanie, bo zasypiam w trakcie ![]() Edytowane przez asiuk Czas edycji: 2012-05-24 o 07:55 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#395 |
Zakorzenienie
|
cześć
|
![]() ![]() |
![]() |
#396 |
Zakorzenienie
|
Cześć!
Ja za dużo nie mam do powiedzenia, oprócz tego, że jestem zmęczona, nie mam czasu, mam dużo pracy, nie wyrabiam się etc. ![]() W niedzielę jadę do Poznania. To mój ostatni wyjazd ![]() Wczoraj byliśmy na koncercie Pink Martini. Rewelacyjny! Muzyka po prostu przepływała przez tych ludzi, szczególnie przez solistkę, czyniąc z jej ciała i głosu cuda! Fantastyczni instrumentaliści!!! Wyszliśmy oczarowani. Miłe zwieńczenie dnia, w którym ponad 4 godziny spędziłam na cmentarzu i w jego okolicach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#397 |
Zakorzenienie
|
Cześć.
Asiuk, a może, skoro nic takiego się nie dzieje, warto sobie rozłożyć w czasie te badania różne? Założyć ile możesz zrobić w miesiącu... |
![]() ![]() |
![]() |
#398 | |||||
Zakorzenienie
|
Chodzisz do pracy, rano i wieczorem musisz "ogarnąć" dziecko, pewnie coś tam czasem w domu zrobisz- więc ciężko to nazwać "nicnierobieniem"
![]() Ja już się boję powrotu do pracy- bo wiem że nie będzie już tak łatwo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Czy ty czasem nie za dużo od siebie wymagasz ![]() Ja mojej kupłam Biovtal ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#399 |
Zakorzenienie
|
Staram się tak robić właśnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#400 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
podpisuje sie pod tym!!! zawsze mialam plan....a w tym planie 2 dzieci....na dzien dzisiejszy Majek jest jedynaczka...ewentualne planowanie to lata 2014-15 ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ale sie dzis rozpisalyscie no no noooo ![]() u mnie temat do rozmowy to chyba tylko dzieci haha w domu dzieci w pracy dzieci bleeee ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#401 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z B mamy tak że muszę się położyć, on skacze obok mnie i w końcu zasypia. Był czas że zasypiałam przed 20, teraz wytrzymuję tak do 20.45 i odlatuję ![]() Norma niby do 2,5, powyżej 3 to już zwiększone ryzyko. Gin kilka razy uspokajała, kość nosowa jest, przepływy krwi też dobre ( a to też się bierze pod uwagę). Nie proponowała badań, nie nalegałam i ja. O PAPPA czytałam że nie polecają bo to tylko statystyka. 3 były u nas najgorsze, gorączkował, przyznam że przez tydzień dawałam na noc paracetamol żeby chociaż trochę pospał ![]()
![]() |
#402 | ||
Zakorzenienie
|
Cześć,
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mój zakład pracy się likwiduje, a raczej zmienia specyfikę i jest inne zapotrzebowanie na pracowników ![]() ![]() ![]() ![]() A Madzia już urodziła?Rozumiem, ze na mamusiowy wchodzicie?
![]() |
#403 |
Zakorzenienie
|
Obiecane wczoraj zdjęcie Mani
![]()
#405 |
Zakorzenienie
|
#406 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#407 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A jak Twoje domowe przedszkole? Zadowolona jesteś? Czy padasz na pysk- wcześniej niż Sanetka? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Słodka słodka...aczkolwiek przez ostatnią godzinę dała mi tak popalić że gdyby nie uśmiech podczas kąpieli to bym ją sprzedała na allegro - powtarzając za Kotkiem ![]() Dziecko mam żarte bardzo- a jako że dluga nadprzecętnie się urodziła to teraz wygląda jakby 5 miechów miała ![]()
![]() |
#408 |
Zakorzenienie
|
Sanetko, ja tak zasypiałam jak Maly był młodszy
![]() ![]() w ogóle u mnie w domu o 21 to my już w piżamkach latamy, bo tacy padnięci jesteśmy. Dzisiaj śmialiśmy się, że jak emeryci chodzimy spać i wstajemy ![]() Kotku, ja chciałam do 30 mieć 2 dzieci, a po 30 trzecie ![]() Haniu, Mania cudna ![]()
#409 |
Zakorzenienie
|
Piszecie o dzieciach.Ja wiem, że na bank już nie uordzę przed 30-stką
![]() ![]() Szkoda, że nie mogę zobaczyc w czarodziejskiej kuli co będzie za 2-3 lata ![]()
#410 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zdaj się na lekarza i tyle - nie ma co panikować. Cytat:
Ja nie wchodzę na mamusiowy, czasem zaglądałam do profilu Madzi i podczytywałam, czy już urodziła, czy jeszcze nie ![]() Super! Ja bym nie chciała wiedzieć, co mnie czeka. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#411 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym chciała wiedzieć czy uda mi się łatwo zajść w ciążę czy będą problemy.Jakby miały być problemy zaczęlibyśmy się wcześniej starać ![]()
![]() |
#412 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Poza tym uwielbiam to, że nie stuka się w głowę, kiedy chcę jechać 250 km tylko po to by zobaczyć jakąś wystawę ![]() Dla mnie takie doświadczenia to najlepszy relaks i odpłynięcie od rzeczywistości przywalającej czasem ![]() ![]() Cytat:
![]() Ano szkoda ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#413 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a zmeczona troche jestem bo wiadomo przychodze do domu i jeszcze musze ganiac po dworze za Maja plus runda honorowa przez osiedle z wozeczkiem dla lalek a druga na rowerku haha ![]() ad. sprzedawania na allegro....ostatnio powiedzialam Mai ze ja sprzedam na allegro albo dorzuce jako gratis do czegos na co moja corka wziela mnie za reke...podprowadzila do laptopa i zapytala z niemalym zdziwieniem na twarzy "Mama tu??!!" wskazujac palcem na lapka...padlam ![]() ![]() ![]() uuuu to ambitnie droga kolezanko ![]() ![]() chociaz nie powiem ale jak bylam mloda i glupia to tez mialam plan 30 lat i 2 dzieci na koncie.....przeszlo mi jak narazie ![]() ale ode mnie wieeelki medal dla dziewczyn ktore maja 2 dzieci albo swiadomie planuja ![]() Haniu ale Mania urosla!!!!!! matko przeciez niedawno sie urodzila a tu juz taka kumata pannica ![]() ![]() ![]() ![]() objadlam sie truskawek jak glupia....chyba zasikam sie na smierc ![]() Edytowane przez kotekk81 Czas edycji: 2012-05-24 o 22:08 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Z medalem się przyłączam ![]() Ostatnio codziennie objadam się truskawkami. Czekam na nie cały rok. Kojarzą mi się z moimi urodzinami, bo mam zawsze robiła mi tort z truskawkami ![]()
![]() |
#415 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A czemu musisz czekać aż tyle...pół roku popracuj i do dzieła ![]() Cytat:
Ja bym się po prostu bała rodzić pierwsze dziecko koło 35 urodzin. Ze względów zdrowotnych dziecka i moich wydolnościowych . Czasem sobie myślę że mogłam nie świrować i od razu po ślubie zadziałąć. Miałabym już 4 letniego szkraba. Może dzięki temu szybciej zabralibyśmy się za powazniejsze myślenie o działce i domu. Mąż ogarnąłby szybciej swoje sprawy zawodowo- finansowe i dziś byłoby zupełnie inaczej. Teraz myślę że jednak ślub i dziecko pobudzają do działania ![]() Ja też nie chciałabym poznać przyszłości Cytat:
![]() Ja powem szczerze coraz bardziej boję się powrotu do pracy. Niewdzenie Mani przez 8 godz dziennie to będzie prawdziwa kara ![]() heheh..to Maja nieźle dała czadu. i jak tu je sprzedać- takie słodkie Diabełki ![]() ehhhh...truskawi ![]() ![]() Moja mama mówi że moja Mania to....cała teściowa ![]() ![]() ![]() Mąż mówi że cala ja i tego się trzymam!!!!
![]() |
#416 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo...dorośle piszesz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#417 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie jest powiedzane, że każde małżeństwo dziecko mieć musi...problem tylko w tym że z czasem może się okazać że bardzo by się chciało, a się już nie da. Weź wtedy żyj spokojnie bez żalu do samej siebie. Ja się tego bałam- dlatego mimo fiu bździu w glowie powedziałam- ROBiMY.
![]() |
#418 | |
Zakorzenienie
|
Cześć
Cytat:
Haniu, coś taka popodkreślana? Chyba muszę sobie zapisać, to co napisałaś - bo inaczej chyba faktycznie nie zdecyduję się na dziecko ![]() Jej, dziś to mi się wybitnie nie chce siedzeć w pracy. Skaczę sobie po necie, szukam słodkości do upieczenia dla mamy na dzień matki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Napisałam eleborat a sens był taki oto- nigdy nie będziesz w 100 procentach gotowa na dziecko. Zawsze będzie jakieś ale. Dalatego nie ma co myśleć tylko po prostu przestać się zabezpieczać ![]() i co wymyśliłaś ?? Kurde też bym coś upiekła ale padł mi piekarnik z miesiąc temu i do tej pory nic z tym nie zrobilśmy.
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2012-05-25 o 09:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#420 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zapomniałam wcześniej napisać, że Mania cudna - i ten języczek ![]() ![]() Haniu, wiem, że żaden moment na dziecko nie jest idealny...wszystko to wiem, ale ja i mój przyjaciel cykor ...hmm..mamy problemy z podejmowaniem decyzji ![]() Co do wymyślania, do chcę upiec i porobić paczuszki dla obu mam. Zrobię piaskowe serduszka z owocami leśnymi i małe serniczki chałwowe z truskawkami. Dam każdej z mam...no a dla swojej mam jeszcze prezent ![]() A czy teściowa coś jeszcze dostanie, to już od męża zależy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.