Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październik IV - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-23, 20:02   #1051
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Wróciłam i nadrobiłam.

Luucia to teraz na bierząco będziesz z Nami

Anusia to faktycznie przeprowadź sie do mamci i leż tylkoi oby przestala siee skracać.

Śliczne zakupy dla dzidziolkaa ja na ciuszkach poprzestałam
Ale w czerwcu zaczne porządne zakupy.
u Nas była burza i polalo trocheod razu sie lepiej oddycha

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 20:10   #1052
katiem
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Cytat:
Napisane przez katrin1 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki!
My po wczorajszym badaniu 3D, dzidzia zdrowa, trochę mało waży jak na 23 tydzień, bo 417 g, czyli tak jak na jakiś 21 tydzień. Wzrostu ma 15 cm aż. Akcja serduszka 150 na minutę, położenie podłużne miednicowe (dwa tygodnie temu był główką w górę).Lekarz dokładnie obejrzał wszystkie narządy, pomierzył główkę, oglądał serduszko w dużym powiększeniu, wszystko dobrze wygląda. Maluszek wymachiwał rączkami, ssał palec lub dłubał w nosie, widziałam jego buźkę, słodki, ale jak na razie taki mały potworek jeszcze. Nogi próbował na głowe zakładać, ale skubany płci nie pokazał dokładnie. Lekarz go drażnił, żeby się odwrócił, ale maluszek nie chciał, jednak powiedział mi, że nadzieja na dziewczynkę jego zdaniem może być płonna, bo zdaje mu się, że widzi "bimbały" ale pewności nie daje, bo dobrze nie widać. Trochę jestem rozczarowana, bo bardzo marzę o dziewczynce i na poprzednim USG 10 maja moja ginka dawała mi nadzieję na dziewczynkę, siusiaka się nie doszukała, mówiła że jest coś między nogami, ale moga to być opuchnięte wargi sromowe. Pozostaje mi czekac do kolejnego USG za jakieś 7-8 tygodni.

Kalpana, Lady Beatta, no to witamy w klubie nieznających płci. Ja mam przeczucie na chłopaka, ten lekarz u którego byłam wczoraj ma bardzo dobry sprzęt, lepszy niż moja ginka, więc u mnie bardziej chłopaka obstawiam, takie mam też przeczucie, ale zobaczymy, muszę czekać jeszcze jakieś 2 m-ce na kolejne badanie. Zapisałam się na USG do innego lekarza niż ten który prowadzi moją ciążę (chodzę na NFZ), bo chciałam mieć dokładniejsze badanie i poznać płeć. Badanie zrobił mi lekarz rzeczywiście dość dokładnie (u mojej ginki trwało połówkowe ok. 5 minut) oglądał przez jakies pół godziny, zapłaciłam 190 zł.

Katiem, myślę, że z rozstępami nie ma reguły, ja sądziałam, że skoro urodzę pierwsze dziecko po 30-tce (miałam 32 lata) będę cała w rozstępach, bo wiadomo, skóra mniej elastyczna itp. Ale nie pokazał mi się ani jeden rozstęp do końca ciąży, mimo, że nie używałam żadnych smarowideł oprócz zwykłej oliwki dla dzieci i to nieregularnie. Teraz też na razie nie zauważyłam jeszcze rozstępów, mimo, że brzuch mam znacznie większy niż w pierwszej ciąży. I też używam tylko oliwki jak sobie przypomnę.

Co do stópek robiłam je sobie w niedzielę, namęczyłam się strasznie, ale mam ładne czerwone paznokcie, za kilka tygodni już sobie nie zrobię, nie ma szans. Co do golenia bobra po prostu nie golę, chociaż wnerwia mnie strasznie taki gąszcz, niestety mój wzrok już tam nie sięga. pamiętam jak kilka dni przezd porodem goliłam, położyłam lustro na podłodze i w kucki siedziałam nad nim, zajęło mi to chyba z godzinę, ale dałam radę. Przed kolejną wizytą u ginki chyba tę samą technikę muszę zastosować.
Miejmy nadzieję, że i tym razem rozstępy ominą nasze brzuszki

I gratuluję wizyty

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Chyba wlasnie tez tak bede robic. Najpierw Lovela, a z czasem, w sensie, ze i tak dosc szybko, przerzuce sie na zwykly proszek. Bo przeciez nasze ciuchy beda w nim caly czas prane

U nas jak dziewczynka to bedzie Melania Mi sie wydawalo, ze normalne imie, zreszta od dziecka mi sie podoba, a tu spotkalismy sie z dziwna reakcja . To juz na Mieszka tak nie reaguja
Melania też ładnie

Znam dzieciaki o imionach Dymitr, Bruno, Nora, Tytus - to są imiona niestandardowe

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
Mąż chce odłączyć internet i nie będzie mnie ... przez moją głupotę .. nie uwierzycie co ja zrobiłam rano wstałam i mówię mam podpuchnięte nogi, mój mąż że ja tak w wakacje też miałam i że w ciąży mogą puchnąć ... weszłam na neta i wyczytałam, że na pewno mam zatrucie ciążowe ... poinformowałam go o tym ... no to on do naszej ginki zadzwonił ona do mnie skąd ja wytrysłam ten pomysł tym razem ... no i się przyznałam, że wyczytałam w necie .. ciśnienie mam 100/70 białka w moczu nie mam ale nogi spuchły ... no i w tym wszystkim moja ginka powiedziała, że jutro na wizycie porozmawiamy sobie o tym ale mam się nie stresować ... ale jak nie stresować się jak nikomu nie puchną? no i Mąż mój powiedział, że odłączy mi sieć jak będę czytać te pierdoły i stresować jego dziecię ehhh
No to pięknie
Ale mi też się zdarza czytać. Choć może, aż tak sobie tego do serca nie biorę
Cytat:
Napisane przez bronwyn Pokaż wiadomość
No to witam w klubie. Podejrzewam, że mój facet zabierze mi komputer, zresztą wcale się mu nie dziwię. Ja z kolei wyczytuję jakie kosmetyki używałam (składy) i co mogło zaszkodzić dziecku. Właśnie wyczytałam, że podkład clinique którego używałam (nawet nie codziennie, bo w domu teraz siedzę, raczej sporadycznie i kropelkę) zawiera kwas salicylowy.
więc od razu w bek ...
To jest jakiś obłęd, niedługo będę używać samego szarego mydła do wszystkiego i tyle. To moja pierwsza ciąża, strasznie się denerwuję i denerwuję dziecko...
Z tymi kosmetykami do twarzy to ze spokojem
Nie smaruj takimi brzucha albo biustu. Gdyby tak na to patrzeć to każda z nas by szkodziła dziecku.

Cytat:
Napisane przez alfabia Pokaż wiadomość
Ja sobie poleżę... w szpitalu.
Lekarka po obejrzeniu wyników powiedziała, że koniecznie trzeba zrobić dodatkowe specjalistyczne badania. I są dwie możliwości. Położę się na 4 dni do szpitala gdzie ona pracuje i tak ona zleci wszystkie konieczne badania lub pójdę do lekarza rodzinnego, wezmę skierowanie do przychodni diabetologicznej i tam zapiszę się na wizytę oni pokierują na badania i ewentualnie leczenie.

Zgadnijcie co wybrałam...

Po konsultacji z mamą okazało się że wybrałam dobrze, bo u nas w Płocku na wizytę w jedynej przychodni diabetologicznej w całym mieście czeka się PÓŁ ROKU!

Tak więc, od jutra do poniedziałku będę niedostępna przez net.

Morfologia ok. Pozostałe badania też bardzo dobrze. Szybkie USG, serduszko bije prawidłowo, maleńka nadal siedzi sobie depcząc po moim pęcherzu. Ale lekarka mówi, że jeszcze wiele razy może się obracać i nie ma co się martwić.
Badanie ginekologiczne wyszło dobrze. Nic się nie dzieje. Szyjka zamknięta. Wszystko jak najbardziej prawidłowo.
W szpitalu mają zmi zrobić dokładne badania w kierunku ewentualnej cukrzycy ciążowej. Poleżę od jutra do poniedziałku. Nie martwię się tym. Poleżę sobie spokojnie.
Trzymamy kciuki żeby wszystko było ok.][

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Ja się spotkałam z opiniami, że przez pierwszy miesiąc do sześciu tygodni dzieko powinno dostawać tylko pierś bo inaczej może być problem z karmieniem dalszym. Podobno wtedy można ew. łyżeczką bądź z kubeczka podawać odciągnięte mleko. Nie wiem czy mam jakiś kubek doidy kupić na wszelki wypadek? Przyznaję, że trochę bałabym się poić niemowlę kubeczkiem.

Alfabia, 4 dni szybko zlecą, a przynajmniej się uspokoisz, że wszystko jest dobrze.

Konczita, nie bój się, ginekolog wie co mówi.
Też słyszałam opinie od pediatry, ze jak dam dziecko butlę to może nie chcieć piersi bo łatwiej leci.
Ale musiałam i chciałam wychodzić do ludzi. Odciągałam mleko i ktoś (mąż czy mama) karmił z butli. I dla młodego nie było różnicy.

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
u mnie zupełnie na odwrót
na badaniu okazało się, że mam nawet za niski poziom cukru (mimo tej glukozy 75g)

właśnie przygotowałam listę wyprawkową. teraz trzeba tylko odznaczyć co już jest i zacząć kompletowanie reszty

WYPRAWKA

UBRANKA
1. body z długim rękawem rozm. 56-62 szt.6
2. body z krótkim rękawem szt.6
3. śpioszki rozm. 56-62 szt. 6
4. koszulki szt. 4
5. kaftaniki rozm. 62 szt. 6
6. pajacyki rozpinane w kroku rozm. 56-62 szt. 3-4
7. czapeczki bawełniane cienkie szt. 2
8. czapeczka welurowa
9. skarpetki 6 par
10. rękawiczki bawełniane (niedrapki) szt. 2
11. śliniak szt. 2
12. sweterek lub bluza 2 szt
13. pajac welurowy / polarowy rozm. 62 szt. 2
14. kombinezon ciepły na zimę
15. czapeczka, rękawiczki itp. na zimę

PIELUCHY, POŚCIEL
1. 20 pieluch tetrowych
2. Pampersy
3. Prześcieradło z membraną 2-3 szt (lub 2-3 ceratki i 3 prześcieradła z gumką)
4. Kocyki (2 cieńsze, 1 grubszy)
5. Rożek
6. Pościel do łóżeczka 2 szt
7. Pieluchy flanelowe 6 szt
8. Śpiworek na zimę

KĄPIEL I PIELĘGNACJA
1. Wanienka
2. Ręczniki z kapturkiem 2 szt
3. Myjka
4. Mydło dziecięce (bambino)
5. Linomag / sudocream
6. Bephanten / maltan – do brodawek, na podrażnienia skóry u dziecka
7. Chusteczki nawilżające
8. Szczotka do włosów z miękkim włosiem
9. Nożyczki do paznokci zaokrąglone
10. Proszek (jelp, lowella)
11. 2 butelki (canpol, avent, tomme tippee)
12. Szczotka do mycia butelek
13. Smoczek 2 szt
14. Gaza do przemywania pępka

MEBLE
1. Łóżeczko - jest
2. Materac
3. Przewijak
4. Wózek (parasolka, osłona przeciwdeszczowa, moskitiera)
5. Fotelik samochodowy
6. Termos na butelkę na spacery

APTECZKA
1. Gaziki jałowe
2. Sól fizjologiczna
3. Woda morska
4. Gruszka / Frida
5. Apap w czopkach
6. Termometr
7. Herbatka koperkowa
8. Rumianek
9. Maść nagietkowa
10. spirytus

DLA MAMY
1. Biustonosze do karmienia min. 2 szt
2. Wkładki laktacyjne
3. Podpaski / podkłady poporodowe
4. Majtki jednorazowe 6 szt
5. Koszula do szpitala (1 na straty)
6. Szlafrok cienki bawełniany do szpitala
7. Koszula nocna do karmienia min. 2 szt
8. Laktator (Medele Swing)
Zamiast mydełka używamy płynu do kąpieli, albo balsamu do kąpieli. Po mydełku skórka nie była tak miękka.
A po płynach nie trzeba już niczym smarować maluszka.
Jak chcesz kupić Bepanthen to on jest i do brodawek i do pupci. Więc wystarczy tylko jeden kremik.
A na wszelkie mocniejsze zaczerwienienia mąka ziemniaczana - najtańsza i najlepsza.

Ledwo Was nadrobiłam

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Ale się opiłam. Matko bebzon mi wywaliło jakby w 30 miesiącu była Ale tak mi się zimnej pepsi chciało A teraz mi ciężko.
Wieczór nadchodzi i mały zaczyna ataki na me flaki. I tak będzie przez kilka najbliższych godzin i jeszcze z dwie pobudki w nocy. Przeraża mnie to, bo boję się że mu ta nocna aktywność zostanie po urodzeniu.

Lista imion dla synka została zredukowana do: Emil, Jasiu i Mateusz
Mateusz
Gdyby mój kuzyn nie miał tak na imię to bym dała.
Ale damy Kubuś

Pawełek

Kubuś

Edytowane przez katiem
Czas edycji: 2012-05-23 o 20:09
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 20:14   #1053
Grosi0603
Raczkowanie

Napisałam ,że się odezwe po badaniu więc piszę A więc byłam na badaniu prenatalnym i wszystko jest w porządeczku Gin długo mnie trzymał bo prawie 40 min i wszystko dokładnie sprawdzał mały ma już 614 g i z wszystkich wymiarów dzidziusia powiedział mi,że o tydzień wychodzi do przodu ale może jeszcze się wszystko zmienić Dzidziuś ma położenie główkowe ale też jeszcze może sobie pofikać i będzie inne Obecnie jetem w równym 23 tyg(mówiłam mu o moich okropnych skurczach w łydkach i przepisał mi magnez,a opuchnięte nogi dalej kazał mi kontrolować 3 badnia na mocz,morfo,i krzywą cukrkową fuu :P przepisał następna wizyta 20 czerwca Szczęsliwa jestem,że wszystko ok A i byłam dzisiaj w netto i kupiłam śliczne skarpeteczki za 6.99zl 3 pary Na dole zdjęcie i pare rzeczy innych butelka antykolkowa tomme tippe i postawiłam na produkty bambino
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_1303.jpg (79,0 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_1304.jpg (58,3 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_1305.jpg (80,8 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_1244.jpg (60,7 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_1307.jpg (64,7 KB, 30 załadowań)

Edytowane przez Grosi0603
Czas edycji: 2012-05-23 o 20:25
Grosi0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 20:27   #1054
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
a które z nich ma największe szanse?

a ja zaszalałam i kupiłam od razu 40 tetrowych wiem, że tyle się nie przyda ale resztę będę miała za ścierki bo bardzo dobrze mi się nimi wszystko czyści, najbardziej okna
Mi się Emil najbardziej podoba a Kropkowi Mateusz i niewiem na czym stanie. Będzie chyba losowanie
A te tetry w jakiej cenie za sztukę kupowałaś? Porządne są czy takie szmatki bardziej? A ten ręcznik to chyba taki cieniutki jest, ten żółty, czy tylko takie wrażenie sprawia?
Stary 2012-05-23, 20:36   #1055
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
hej Laski od soboty byłam bez netu jak ja Was nadrobie

może jakieś streszczenie???
czytaj, czytaj, tak łatwo to nie ma

Cytat:
Napisane przez Grosi0603 Pokaż wiadomość
Napisałam ,że się odezwe po badaniu więc piszę A więc byłam na badaniu prenatalnym i wszystko jest w porządeczku Gin długo mnie trzymał bo prawie 40 min i wszystko dokładnie sprawdzał mały ma już 614 g i z wszystkich wymiarów dzidziusia powiedział mi,że o tydzień wychodzi do przodu ale może jeszcze się wszystko zmienić Dzidziuś ma położenie główkowe ale też jeszcze może sobie pofikać i będzie inne Obecnie jetem w równym 23 tyg(mówiłam mu o moich okropnych skurczach w łydkach i przepisał mi magnez,a opuchnięte nogi dalej kazał mi kontrolować 3 badnia na mocz,morfo,i krzywą cukrkową fuu :P przepisał następna wizyta 20 czerwca Szczęsliwa jestem,że wszystko ok A i byłam dzisiaj w netto i kupiłam śliczne skarpeteczki za 6.99zl 3 pary Na dole zdjęcie i pare rzeczy innych butelka antykolkowa tomme tippe i postawiłam na produkty bambino

super, że wizyta udana. oby tak dalej

widzę, że też ruszyłaś pełną parą z zakupami a butelkę kupiłam identyczną

jeśli chodzi o kosmetyki to ja póki co wybrałam HIPP, dziś poleciałam po oliwkę do biedrony bo na promocji akurat jest
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 20:44   #1056
Grosi0603
Raczkowanie

Cytat:

super, że wizyta udana. oby tak dalej

widzę, że też ruszyłaś pełną parą z zakupami a butelkę kupiłam identyczną

jeśli chodzi o kosmetyki to ja póki co wybrałam HIPP, dziś poleciałam po oliwkę do biedrony bo na promocji akurat jest
dzięki no staram się co chwilę po trochu kupować lista sie zapełnia dużo juz rzeczy nie brakuje butelka fajna zobaczymy czy będzie konkretna mam nadzieje,że będzie potrzebna tylko do herbatek bo mam zamiar karmić piersią Słyszałam,że z hippa też dobre rzeczy są
Stary 2012-05-23, 20:47   #1057
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluje udanej wizyty
No i zakupy niczego sobie
Butelke antykolkową mam taką samą :p
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-23, 20:50   #1058
zielona1911
Zakorzenienie

witam
ile Wy piszecie,taka piekna pogoda a Wy przed kompem. Ja jak zwykle caly dzien w terenie.
Jest promocja w drogerii Natura pampersy 2 sztuk 72 za 35zl.
oczywiscie dokonalam zakupu
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 20:50   #1059
alfabia
Raczkowanie

Cytat:
Ale się opiłam. Matko bebzon mi wywaliło jakby w 30 miesiącu była Ale tak mi się zimnej pepsi chciało A teraz mi ciężko.
Wieczór nadchodzi i mały zaczyna ataki na me flaki. I tak będzie przez kilka najbliższych godzin i jeszcze z dwie pobudki w nocy. Przeraża mnie to, bo boję się że mu ta nocna aktywność zostanie po urodzeniu.

Najlepszy jak dotąd tekst na wątku buhahahahha:
cyt: Wieczór nadchodzi i mały zaczyna ataki na me flaki.

alfabia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 20:52   #1060
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi się Emil najbardziej podoba a Kropkowi Mateusz i niewiem na czym stanie. Będzie chyba losowanie
A te tetry w jakiej cenie za sztukę kupowałaś? Porządne są czy takie szmatki bardziej? A ten ręcznik to chyba taki cieniutki jest, ten żółty, czy tylko takie wrażenie sprawia?
tetry - 2,49 (70x80) i 2,20 (60x80) , wydają i się porządne, raczej nie szmatki. w pepco mi się nie podobały, te wydają się sporo lepsze

te mniejsze zamawiałam tutaj

http://allegro.pl/show_item.php?item=2350308859

a większe tutaj

http://allegro.pl/pieluchy-biale-tet...346114767.html

a kocyk raczej cieńszy, milutki w dotyku, z polaru.
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 20:55   #1061
weronika_91
Zakorzenienie

Grosi0603 Gratuluję udanej wizyty! Czy ręcznik z kapturkiem kupowałaś w pepco ?
Stary 2012-05-23, 20:59   #1062
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny te chustki do dupki co w Biedronce rzucili Dada z bawełny - rewelacja. Poszłam, kupiłam, spróbowałam. Są grube, nie przerywają się a zapach boski. Muszę lecieć po kilka opakowań.
A no i to jedyne jakie są na rynku z bawełny. Kupiłam jeszcze oliwkę dla synka. A dla córy perfumy, co bym moich nie zużywała.
Dzięki za opinie,jutro zakupieproszek też zamierzam,oliwkę Hippa i chyba herbatkę tą z kopru włoskiego.

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Wpadłam się pochwalić jaką matę edukacyjną dostaliśmy,używana ale jak nowa
Super!

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Dobra już nie będę taka i się podzielę
O nie!!!!jak mogłaś

Cytat:
dziewczyny, a co z naszym mailem? może niech każda, która podała swój nr tel skopuje sobie namiary innych (ja już tak zrobiłam) i podamy nowe hasło reszcie. pisząc "reszcie" mam na myśli dziewczyny, które są z nami od dłuższego czasu i piszą dosyć regularnie a nie tylko od wielkiego dzwonu.

ponaglam Was, bo sprawa zaczyna się trochę przeciągać i szkoda, że pozostałe dziewczyny nie mogą swobodnie korzystać ze skrzynki a przecież są tam ich prywatne zdjęcia.
Ja już nie ponaglam.Róbta co chcetachoć czuję się ograniczona wiadomo,ale co tam...

alfabia dobra decyzja,jesteśmy z Tobąbędziesz w dobrych rękach.

Anusia uważaj na siebie,bo z tą szyjką nie ma żartów.Musi być dobrze!
A Twój synuś wcele nie jest taki wielki.Mój Jureczek (poprzednia ciąża) też ważył w 23tc 700g i do końca przytył jeszcze 3kgCiekawe jak drugi bejbik stoi z wagąakurat w piątek będę mieć skończone 23t,więc sobie porównam.

aga_ton, super zakupki.Muszę i ja kupic te flanelowe pieluszki,cudne są!
a dziś widziałam w tesco tą butelkę Brown czy jakoś tak i ona 35zł,to chyba drogo co?i były pampersy1-78szt za 55zł(dodam zdjęcie)myślicie,że sie opłaca kupić?takich chyba nie widziałam,ciekawe czy dobre są

Gratuluję udanych wizyt,dbajcie o siebie i malutkich lokatorów,buziaki.
Dobrej nocki bez koszmarów i skurczów łydekPA!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 23052012496.jpg (76,9 KB, 21 załadowań)

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 21:03   #1063
Grosi0603
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Grosi0603 Gratuluję udanej wizyty! Czy ręcznik z kapturkiem kupowałaś w pepco ?
Dzięki Tak tak w pepco spodobał mi sie jakoś i był nie drogi i fajny w dotyku moja siostra ma taki sam dla córki i jest zadowolona

a co do pamersów czytam rożne opinie i moja siostra która ma właśnie córeczkę 7 miesięczna używa pieluszek dady z biedronki mówi ,że są super nie odparzają i nie uczulają są w fajnej cenie i bardzo podobne do pamerów tylko jak sie nie myle są od "2" ale jak je mierzyłam to mają taki sam rozmiar co 0

Edytowane przez Grosi0603
Czas edycji: 2012-05-23 o 21:08
Grosi0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 21:10   #1064
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Najlepszy jak dotąd tekst na wątku buhahahahha:
cyt: Wieczór nadchodzi i mały zaczyna ataki na me flaki.

Dobre,dobre,ale mnie i tak najbardziej dziś powaliły "łonersy" Luci:haha ha:

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 21:22   #1065
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Tak tak w pepco spodobał mi sie jakoś i był nie drogi i fajny w dotyku moja siostra ma taki sam dla córki i jest zadowolona

a co do pamersów czytam rożne opinie i moja siostra która ma właśnie córeczkę 7 miesięczna używa pieluszek dady z biedronki mówi ,że są super nie odparzają i nie uczulają są w fajnej cenie i bardzo podobne do pamerów tylko jak sie nie myle są od "2" ale jak je mierzyłam to mają taki sam rozmiar co 0
Skoro mówisz, że siostra jest zadowolona z tego ręczniczka to chyba też go zakupię bo cena faktycznie przyzwoita około 15 zł o ile się nie mylę.

Jeśli chodzi o pieluszki to też słyszałam ,że te dady biedronkowe są dobre. My natomiast już zaczęliśmy kupować huggisy potem może się przejdzie na te biedronkowe to się trochę jednak zaoszczędzi.

Dobranoc mamuśki, do jutra spokojnej nocy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-23, 21:25   #1066
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hatti Pokaż wiadomość
bardzo ladne imie ,glupimi ludziami i jeszcze glupszymi reakcjami sie nie przejmuj!
Na początku gdy pytali o imię to odpowiadałam zgodnie z prawdą, teraz po prostu mówię, że nie mamy wybranego . Niby te reakcje mnie nie ruszają, ale jednak.. No coś mi nie w kolorki. Przykro mimo wszystko się robi.

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Wpadłam się pochwalić jaką matę edukacyjną dostaliśmy,używana ale jak nowa
Śliczna . Ja wychodzę z założenia, że nie zawsze każdy musi wiedzieć, że coś nie jest nowe.

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Jejku u mnie lidla też wybudować nie chcą
Mam 2x tesco, 3x biedronka bricomarche, intermarche, jakieś netto i teraz czekam czy może kurde brutto otworzą
Po jasną cholere po tyle razy te same sklepy, zamiast otworzyć coś innego.
A i jeszcze jakiś dino ma teraz być otwarty a to jakieś budowlane czy coś

Tak sie zastanawiam co mam mamie na dzień matki kupić??
Zero pomysłu
U nas niby mają znowu coś budować.. . Mam nadzieję,że teraz wpadną na lepszy pomysł.. A nie dostaniemy żadnego intermarche

Ja kupuję mojej portfel, bo chciała. A dla teściówki kupię kwiatki , żeby TŻ nie musiał latać . Zresztą, On nie ma pamięci do dat, więc żeby żadnej wtopy nie było, muszę zadbać

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
Ja mam lidla dosłownie 100 kroków od domu rodziców. Byłam i nic nie ma Czyli jutro wstaję skoro świt o 8
Osobiście byłam w lidlu zobaczyć i dzisiaj nic nie było. Szkoda.

Konczita - Norma cukru w ciąży to od 75 do 105.
Natomiast po wypiciu nie powinna przekroczyć 140.
Stary 2012-05-23, 21:33   #1067
lukrecja_25
Wtajemniczenie

no nieeeeee a te juz ida spać...eeehh....

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 21:41   #1068
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
a ja jeszcze nie miałam krzywej cukrowej i nie wiem ile mam ale wiem ze mam laptopo i interneto i pisze se do was z domu i juz nie bhede musiala10 stron w pracy nadrabiać jejeje :P
Supcioooo

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
Mi bardzo. Co z babcią rozmawiam przez telefon to mówi że mi się oddech skrócił
idę Was nadrabiać bo dopiero na 17 stronie jestem, a nie bylo mnie raptem 2 dni przystopujcie trochę
No lecimy pięknie z pisaniem

anusiaaniaanusia - Dopiero teraz dostałaś luteinę? Coś późno, skoro szyjka i tak była krótka..
Trzymam kciuki żeby pomogła

Cytat:
dziewczyny, a co z naszym mailem? może niech każda, która podała swój nr tel skopuje sobie namiary innych (ja już tak zrobiłam) i podamy nowe hasło reszcie. pisząc "reszcie" mam na myśli dziewczyny, które są z nami od dłuższego czasu i piszą dosyć regularnie a nie tylko od wielkiego dzwonu.

ponaglam Was, bo sprawa zaczyna się trochę przeciągać i szkoda, że pozostałe dziewczyny nie mogą swobodnie korzystać ze skrzynki a przecież są tam ich prywatne zdjęcia.
Zgadzam się, róbcie, co trzeba. No chyba, że żadna się tego podjąć nie chce to mogę się za to zabrać
Tylko dajcie znać. Nie będzie problemu z mojej strony

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Tak na szybko.
Dzisiaj mamy 26t. Po wizycie ukazało się, że:
- będzie Melania Ładnie się dziewuszka rozkraczyła
- waży 760g Ponoć duża ,
- mam odstawić luteinę, ale nadal się oszczędzać,
- dostałam również skierowanie na pierwsze ktg , mam je wykonać w 29t, czyli za 3t Doktorek powiedział, że badanie będzie trwać ponad 30minut,
- dzidzia ułożona już główką w dół

I w sumie tyle
Stary 2012-05-23, 21:44   #1069
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Ja zmykam spaćdobranoc

co do meila to uważam,że dziewczyny,które są z Nami cały czas i udzielają się Regularnie powinny mieć haslo,bez wzgl czy te nr tam sa czy nie i po problemie. Bo zamieszanie jest nie potrzebne,a dziewczyny odrzucone od meila. Mi to nie przeszkadza,że beda widzialy moj nr a ja ich niepoprostu

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 21:46   #1070
gda
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Zgadzam się, róbcie, co trzeba. No chyba, że żadna się tego podjąć nie chce to mogę się za to zabrać
Tylko dajcie znać. Nie będzie problemu z mojej strony

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Tak na szybko.
Dzisiaj mamy 26t. Po wizycie ukazało się, że:
- będzie Melania Ładnie się dziewuszka rozkraczyła
- waży 760g Ponoć duża ,
- mam odstawić luteinę, ale nadal się oszczędzać,
- dostałam również skierowanie na pierwsze ktg , mam je wykonać w 29t, czyli za 3t Doktorek powiedział, że badanie będzie trwać ponad 30minut,
- dzidzia ułożona już główką w dół

I w sumie tyle
No dziewczyny! Działajcie, bo chcę Wam pokazać siebie w tej PIĘKNEJ sukience!

Ale WIELKA ta Twoja córunia! Super! Melka
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 21:51   #1071
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Ja zmykam spaćdobranoc

co do meila to uważam,że dziewczyny,które są z Nami cały czas i udzielają się Regularnie powinny mieć haslo,bez wzgl czy te nr tam sa czy nie i po problemie. Bo zamieszanie jest nie potrzebne,a dziewczyny odrzucone od meila. Mi to nie przeszkadza,że beda widzialy moj nr a ja ich niepoprostu

Mi to również nie przeszkadza, chciałyście zmiany hasła to zostało zmienione ale oczywiście też jestem za tym, aby miała je każda, która się udziela i miała stare hasło. Tak więc jeśli ktoś hasła jeszcze nie ma to wystarczy wysłać priva do mnie, czy Niegrzecznej, czy Konczi, czy którejkolwiek z dziewczyn która hasełko ma

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Gratuluje dziewczyny udanych wizyt
Przepraszam że już nie zacytuje każdej z osobna ale umieram po prostu po całym dniu na powietrzu w tym upale .

i zazdroszczę takich dużych dorodnych dzidziusiów
Moja Zośka na waszym tle to kruszyna totalna.. 26tydzień, jutro 27 a tydzien temu mała ważyła ledwo ponad 500gram..
No ale nic, może po prostu taka będzie jej uroda a może pod koniec ciąży nadrobi.. się zobaczy, ważne że rozrabia w brzuchu jak to lekarz zapewnia.
a rozrabia straszliwie
Stary 2012-05-23, 21:54   #1072
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Mi to również nie przeszkadza, chciałyście zmiany hasła to zostało zmienione ale oczywiście też jestem za tym, aby miała je każda, która się udziela i miała stare hasło. Tak więc jeśli ktoś hasła jeszcze nie ma to wystarczy wysłać priva do mnie, czy Niegrzecznej, czy Konczi, czy którejkolwiek z dziewczyn która hasełko ma

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Gratuluje dziewczyny udanych wizyt
Przepraszam że już nie zacytuje każdej z osobna ale umieram po prostu po całym dniu na powietrzu w tym upale .

i zazdroszczę takich dużych dorodnych dzidziusiów
Moja Zośka na waszym tle to kruszyna totalna.. 26tydzień, jutro 27 a tydzien temu mała ważyła ledwo ponad 500gram..
No ale nic, może po prostu taka będzie jej uroda a może pod koniec ciąży nadrobi.. się zobaczy, ważne że rozrabia w brzuchu jak to lekarz zapewnia.
a rozrabia straszliwie
No, brawo! Świetna decyzja
Tylko dziewczyny, dawajcie hasło tym, które udzielają się na mailu od początku! Jeżeli jakaś nowa bądź 'nowa' zgłosi się o hasło to ustalmy razem czy jej dać.

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Sojka - Łatwiej będzie w rodzeniu będzie Bo ja jak takiego kloca wyduszę z siebie?
Stary 2012-05-23, 22:15   #1073
gda
Zakorzenienie

To da mi ktoś to hasło czy nie... Bo piszę już i piszę do wszystkich i nikt nie chce mi dać...
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 22:17   #1074
m_moni
Zadomowienie

Wyprałam ubranka bebiczki i zajęły mi całą pralkę, więc już chyba będzie miała w czym chodzić... a raczej leżeć

Idę spać, bo już mi się oczy zamykają.
Oby mnie jutro lidl nie zawiódł
Kolorowych!
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 22:30   #1075
lukrecja_25
Wtajemniczenie

aaaa no to ja se jeszcze serialik łoglądnę i tysz spadam ajci ajci

bloguję
Stary 2012-05-23, 22:50   #1076
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

dobry wieczor dziewczyny
was nadrobic to jest poprostu masakra a tylko jeden dzien mnie nie bylo znowu az strach was zostawic na dluzej
mi dzien tak dzis zlecial ze nawet nie wiem kiedy zrobila sie 23.
smutno mi dzis bo mama moja musi jechac na miesiac do Poznania do szpitala na dalsze zabiegi po wycieciu tego guza i eh wogole wszystko jest jakos do dupy ostatnio...
jedyne co mnie pociesza to ze moje dziecko bardzo aktywne kopie coraz mocniej

Cytat:
Ja sobie poleżę... w szpitalu.
Lekarka po obejrzeniu wyników powiedziała, że koniecznie trzeba zrobić dodatkowe specjalistyczne badania. I są dwie możliwości. Położę się na 4 dni do szpitala gdzie ona pracuje i tak ona zleci wszystkie konieczne badania lub pójdę do lekarza rodzinnego, wezmę skierowanie do przychodni diabetologicznej i tam zapiszę się na wizytę oni pokierują na badania i ewentualnie leczenie.

Zgadnijcie co wybrałam...

Po konsultacji z mamą okazało się że wybrałam dobrze, bo u nas w Płocku na wizytę w jedynej przychodni diabetologicznej w całym mieście czeka się PÓŁ ROKU!

Tak więc, od jutra do poniedziałku będę niedostępna przez net.

Morfologia ok. Pozostałe badania też bardzo dobrze. Szybkie USG, serduszko bije prawidłowo, maleńka nadal siedzi sobie depcząc po moim pęcherzu. Ale lekarka mówi, że jeszcze wiele razy może się obracać i nie ma co się martwić.
Badanie ginekologiczne wyszło dobrze. Nic się nie dzieje. Szyjka zamknięta. Wszystko jak najbardziej prawidłowo.
W szpitalu mają zmi zrobić dokładne badania w kierunku ewentualnej cukrzycy ciążowej. Poleżę od jutra do poniedziałku. Nie martwię się tym. Poleżę sobie spokojnie.
lez spokojnie, 4 dni to nie tragedia a bedziesz pod opieka
a dobrze ze z dzidzia wszystko oki

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki

Byłam na usg dzisiaj
nic sie nie martw , napewno nadrobi , a skoro lekarka powiedziala ze wszystko jest oki to nie masz sie czym martwic mysle
Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
cztery dni to nie tragedia... będzie dobrze

Ja po wizycie. Rewelacji z moją szyjką nie ma. Nadal się skróciła. Obecnie ma 26mm, czyli na granicy 25mm i nie zapowiada się na poprawe jeśli nie będę leżała. Dostałam luteine dopochwowo, jakieś wapno. Skierowanie na posiew moczu. Czas na leżenie mam do 6 czerwca. Później wizyta i ewentualny pobyt w szpitalu zaraz po Bożym Ciele no i gratis szycie lub ten krążek.
Mężuś jak wróci to będziemy myśłeć co robimy i raczej do mamy się wyprowadzę. Tak będzie zdecydowanie lepiej.

Mój chłopczyk zdrowy jest. W brzuszku bardzo mu dobrze, odpoczywa sobie, bawił się czymś bardzo delikanie. Waży już ponad 700g, a ja według wagi doktorka przytyłam 30 deko, czyli tyle co moje słoneczko.
dobrze ze z synkiem wszystko oki, a ty lez odpoczywaj i napewno bedzie wszystko dobrze przeprowadzka do mamy napewno dobrze ci zrobi i kawal chlopa juz z tego twojego synka, super!!
Cytat:

nie no tekst mnie powalil na kolana z imion najbardziej podoba mi sie Jasiu co chwilka widze inne imiona wchodza w gre, niedawno chyba był Marcin?
Cytat:
super ze wizyta udana, gratulacje!!
i piekne zakupy

Cytat:

- będzie Melania

I w sumie tyle
a jednak Melania, to juz chyba na 100% co?
bo jeszcze niedawno prawdopodobnie był chłopak.
super nastepna dziewuszka robi nam sie rozowo na liscie.
ciekawe czy moja Iga nadal jest Igą czy moze jajeczka gdzies sie schowały
Lukrecja to jednak chłopaszek na 100% gratuluje!!
maggie wczoraj gdzies mi umknal twoj post, super ze do nas zawitalas wkoncu
Kalpana ja bym poszla na twoim miejscu do innego lekarza, tamten wcale nie musi o tym wiedziec a ty bedziesz spokojniejsza.i niech glupot nie gada ze w 20 tyg nie moze okreslic plci, no chyba ze dzidek sie ciagle zaslania
Anusia479 gratulacje z okazji 3 rocznicy slubu!! i zycze kolejnych a synusia masz przeslodkiego, ja uwielbiam gdy moja chrzesniaczka przytula sie do mnie i mowi ciociu kocham Cie to takie slodkie z ust takiego dzieciaczka
Konczita zabraniam czytac glupot!!bo mezus sie wnerwi i faktycznie ci odetnie neta
Dearlie idz na L4, nalezy ci sie, ja w sumie z przymusu siedze od 7 tyg w domu no ale coz.. taka polityka u mnie w tesco.. ze wysylaja od razu na l4 wec nawet jakbym chciala to pracowac nie moge

ja nadal nie wiem jakie podjelyscie decyzje w zwiazky z tym mailem?troszke nie nadazam za Wami, staram sie byc na biezaco ale nieraz mi trudno i potem czytam po lebkach.wybaczcie..

zaraz zmykam spac , bo oczy mi sie juz kleja po calym dniu, tz wrocil i znowu bedzie mi buczal tym swoim komputerem , rany jaki halas ten grat robi

to ja sie juz zegnam, do juterka laseczki , dobrej nocy

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 22:51   #1077
lilka00
Wtajemniczenie

Ja wpadłam tylko na chwilę przed snem, żeby sie pochwalić, że będę miała dziewczynkę . Wątpliwości raczej nie ma, bo pokazała co ma między nóżkami na prawdę dokładnie, dobrze się ułożyła. TŻ trochę zawiedziony, bo chciał synka, ale sie przyzwyczai . Teraz musimy wybrać dla malutkiej jakieś ładne imię.
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 00:23   #1078
lukrecja_25
Wtajemniczenie

no to co... to dobranoc

bloguję
Stary 2012-05-24, 04:32   #1079
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
a jednak Melania, to juz chyba na 100% co?
bo jeszcze niedawno prawdopodobnie był chłopak.
super nastepna dziewuszka robi nam sie rozowo na liscie.
ciekawe czy moja Iga nadal jest Igą czy moze jajeczka gdzies sie schowały
Wczoraj się dziewcze rozkroczyło, ale ile to Jej zabawek musiałam naobiecywać . Na początku był prawdopodobnie chłopak. Później nieszczęsne ułożenie, pępowina.. No i wczoraj łepek schowała, a dziure pokazała

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Ja wpadłam tylko na chwilę przed snem, żeby sie pochwalić, że będę miała dziewczynkę . Wątpliwości raczej nie ma, bo pokazała co ma między nóżkami na prawdę dokładnie, dobrze się ułożyła. TŻ trochę zawiedziony, bo chciał synka, ale sie przyzwyczai . Teraz musimy wybrać dla malutkiej jakieś ładne imię.

No i dzień dobry

Edytowane przez colds
Czas edycji: 2012-05-24 o 04:34
colds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 05:24   #1080
Konczita
Zakorzenienie

haj ... nadrobiłam Was dzisiaj piękny poranek i jeszcze chłodno na całe szczęście
me nogi rana wyglądają dość fajnie, badania moczu są ok wszystko piknie się oczyściło i neta mam .. jak mąż wyszedł do pracy to od razu tu wskoczyłam sprawdzić

dziewczyny które się udzielają piszcie na priv po przesyłamy hasełko nowe
lista z namiarami została usunięta z maila (mam nadzieje, że wszystkie, które podały nr pobrały ją sobie? - jeżeli nie piszcie po przesyłam Wam ) mam nadzieje, że nikt się nie obrazi ale ja osobiście nie chcę by mój nr był na ogólnodostępnym mailu

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dajcie hasło na maila, bo muszę Wam wysłać fotki bajeeeecznej kiecki jaką dziś przymierzałam ]

Głuuupia!!!
Przecież ja też mam opuchnięte stopy! I też czytałam w internecie na ten temat, ale pisali, że to normalne, więc wyluzowałam
:
komplementa mi się dostało .. jak mi dobrze ... jak mi przedobrze
dam Ci tego maila dam ... bo kieckę chcę zobaczyć nie ?

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Witam się poszkoleniowo!

Wróciłam niedawno, rozpakowałam się i mogłam zasiąść do rozrywki, czyli czytania was po dwóch długich dniach pełnych wysiłku umysłowego. Jestem zmęczona, ale muszę nadrobić, więc dzisiaj pewnie więcej już nie zdążę napisać, bo czytania mam masęciekawe, co tym razem na tapecie

Zaczynam nadrabianie!!!

dobrze, że już jesteś ehhh to miałaś szkolonko wyczerpujące ...

Cytat:

namiary skasowane więc osoby udzielające się otrzymają nowe hasełko

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
Jestem już na 22 stronie, cięzki wieczór przede mną, ale muszę Was dzisiaj nadrobić, bo jutro znów wybywam prawie na cały dzień.
Wkurzyłam się, bo jadłam sobie wisienki z kompociku, które sama drylowałam i w których nie powinno być pestek, ale zdarzyła się jedna i niestety prawie cały ząb mi się ukruszył i jak na złość znowu wizyta u dentysty

no ja nie mam dostępu do maila i wcale nie nalegam,chociaż podałam swój nr telefonu i jestem z Wami na bieżąco. w razie czego jak będę w szpitalu nie bede mogła sie z Wami skontaktować, chyba że którejś się o mnie przypomni i napisze.

uuuu to jeszcze teraz dodatkowa wizyta u dentysty? yhhh niefajnie ... to jak drylowałaś? ja się pytam ciom ?
napisz maila na priv prześlę Ci listę z namiarami

Cytat:
dawno zdjęć nie było, więc chwalę się niektórymi nowymi zdobyczami

a za tydzień ruszam na podbój lumpków

jeee no widzę że się wyprawka kompletuje sama piknie !

Cytat:

a ja mam odwyk od pepsi i coli ... no już nie piję chyba 4 dzień i nie jest źle chociaż mnie ciągnie ... zabroniłam mężowi przynosić do domu tegoż trunku i ma sobie w pracy popijać te niewskazane roztwory
jeee .. podoba mi się Mati mateuszek Matuś zwany MATEUSZEM
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości