|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4681 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() a taki kartki, zaproszenia itp. uwielbiam robić, nawet myślę,żeby z tego może coś pieniędzy mieć jakoś kiedyś .... ![]() ![]() Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-05-23 o 19:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4682 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
a mój maluda zasnął po 18 i nie raczy się obudzić
![]() ![]() ![]() konia podziwiam Cię że chce Ci się własnoręcznie robić zaproszonka ![]()
#4683 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4684 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ruchu mam duzo, bo naprawde "latam" miedzy jednym a drugim, ale moj blad ze lubie duzo zjesc i juz spowrotem rozszerzylam sobie zoladek no i ciagle jestem glodna ![]() Poza tym skora na brzuszku juz nie ta, po pierwszej ciazy jakos bardziej mi sie ten brzuch wchlonal ![]() ![]() Ty tez łądnie wygladasz, pisalam Ci wczesniej, ale nie wiem czy doczytalas...masz taka porcelanowa cerę? czy to puder taki ładny? ![]() Oj tam ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Juz gratuluje 3 misiecy u Kajuni ![]() ![]() Amoze tym razem nie wypadna? ![]() Przeczytalam ze pojdziesz na chrzest Kaji w koronkach tylko ![]() ![]() Cytat:
![]() Taka mam: http://allegro.pl/natibaby-najwyzej-...339569143.html Szybka jestes ![]()
![]() |
#4685 |
Zadomowienie
|
A my już po usg brzuszka i wszystko w porządku
![]() A jutro usg bioderek - o 8.20 i też mam nadzieję, że będzie wszystko OK. Bo moja Maleńka to nie chce spać na brzuszku - tylko lezy sobie i dźwiga główkę... a jakby tak pospała, to by się te bioderka ładnie układały... No nic, zobaczymy No i dziś przy okazji wyjazdu na usg po raz kolejny Hania próbowała nam powiedzieć, że Ona to samochodowym dzieckiem nie będzie i spać to Ona może w łóżeczku i ewentualnie w gondolce... no i jeszcze łóżko rodziców Jej odpowiada, ale to baaaardzo wyjątkowo się zdarza. Choć dziś mi bardzo marudziła i zasypiać nie chciała i po karmieniu po 13 najpierw zasnęłam ja, a dopiero potem moja córa na łóżku w dużym pokoju przed telewizorem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4686 |
Zakorzenienie
|
agabi jaki sliczny synek
![]() ![]() karolca super lozeczko ewelinki wyglada ![]() mlody nakarmiony i spi, ciekawe jak dlugo ![]() Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-05-23 o 20:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#4687 |
Zakorzenienie
|
Które chusty lepsze tkane czy elastyczne? To teraz mam do myślenia , bo w sumie jeszcze mi nosidło chodzi po głowie , ale dobre to drogie jest bardzo....a ja w sumie bym potrzebowała ,żeby zejść w tym do piwnicy i wyciągnąć wózek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4688 |
Zakorzenienie
|
probowalam ale nic z tego nie wyszlo
![]()
#4689 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() Moja Madzia też śpi, wykapałam ja po 20, już była mega zmęczona i zaczęła płakać. Nie spała za dużo w dzień bo gorąco jej było, ale na szczęście nie marudziła za dużo w ciągu dnia. robiła sobie pół godz drzemki. raz nawet usnęła w huśtawce fisher pice którą jej kupiliśmy po chrzcinach ![]() ![]()
#4690 |
Zakorzenienie
|
Aguśka czy coś się z tą chustą nati dzieje po praniu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4691 |
Zakorzenienie
|
Ja mam chuste bawełnianą, nie wiem czy elastyczna czy bawełniana lepsza?
![]() Ta moja odrobinke kurczy sie po praniu na dlugosc, ale niewiele, ona jest wogole bardzo dluga (5 metrow)i ja sobie i tak obcielam ja troszke ![]()
#4692 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jeszcze nikt nigdy mojej cery porcelanowa nie nazwal ![]() ![]() ![]() ![]() mi brzuch sie jeszcze nie wchlonal i boje sie czy kiedys sie to stanie ![]() ![]() ![]() ![]() Moje dziecko bylo marudne od rana do ok 15. Chwile po 15 zasnela, spala do 18.30 - papu i kolo 19 zasnela znowu i spi jeszcze ![]() ![]() ![]() Moj maz ma wolne do przyszlej srody a ja ciagle mam wrazenie ze dzisiaj sobota ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4693 |
Raczkowanie
|
Heja trochę mnie nie było i nie miałam czasu Was doczytywać
![]() Wczoraj było USG bioderek u nas ok, dr. Michajłow - specjalista ortopeda dziecięcy - w sprawie chustowania stwierdził, że dziecko jest do noszenia a nie przenoszenia i że nie jest zwolennikiem u tak małych dzieci jak nasze ze względu na kręgosłup, później ok. Aby z bioderkami był ok, powiedział żeby dziecko kłaść na pleckach z nogami na żabkę no i jak najwięcej na brzuchu - ok godziny dziennie - u nas kiepsko to wygląda, bo mały albo śpi albo je albo na spacerze ![]() Wczoraj dodatkowo byłam na ściągnięciu aparatu stałego - po 3 latach ![]() A na dokładkę dostałam zatoru w prawej piersi, w ciągu nocy opanowałam, a kilka godzin temu zator zaczął się robić w lewej piersi. W sprawie zatoru położna poradziła: ciepły prysznic na miejsce dotknięte zatorem, w trakcie masowanie i ściągnie mleka ręczne - laktator podobno pogarsza sprawę, po tym dostawiać dziecko jak najczęściej, po zakończeniu jedzenia okłady z liści kapusty. Taki cykl zastosowałam 3 razy tylko zamiast prysznicem rozgrzewałam termoforem i pomogło. Zobaczymy jak noc przetrzyma lewy cyc. Dziś mieliśmy szczepienia, mały w 3 tyg. przybrał 900 gr, generalnie jest długi ale nie papuśny i śmieję się, że to po ojcu "lepiej ubierać, niż karmić" jak nic będzie przecinek wysoki jak tata ![]() Teraz mały ma temp. 37,5* mam nadzieję, że będzie ok i prześpi nockę. Co do metody usypiania Pani Hogg w łóżeczku to u nas się narazie sprawdza. Po karmieniu jak widzę, że mały już odpływa/ziewa/zawiesza wzrok odnoszę do łóżeczka, pogłaszczę, zrobię szuuuuu i wychodzę. Mały nie zasypia od razu tylko po jakimś czasie grunt, że nie protestuje. Taki tryb wchodził mu w nawyk ok 2-3 dni. Na początku protestował i nie chciał, ale konsekwencja robi swoje. Pierwszego dnia szuszyłam mu nad uchem chyba z godzinę. Pozdrawiam Was i maleństwa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4694 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4695 | |
Zakorzenienie
|
Ewelinka śpi
![]() Tak ją wymęczyłam, że miała dość i nawet cycek nie był atrakcyjny ![]() Obudziła się dlugo przed karmieniem więc pogadałam z nią, przewinęłam, wytłumaczyłam kilka rzeczy związanych z pogodą (że wyż powoduje iż mamy bezchmurne niebo, wysokie ciśnienie i czujemy się dobrze, a jak idzie niż, to są chmury, może padać deszcz, może być zimno i boli nad glowa). Śmiała się ![]() Na drugim komputerze tworzę filmik z dzisiejszego dnia - brzuszek, siadanie, zabawa na macie ![]() Na truskawki się nie załapałam. Mam w planie jutro kupić nową porcję i zjeść kilka. ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4696 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() podsumowując ...wózek będzie w użyciu, ale w awaryjnych sytuacjach taka chusta może mi się przydać ![]() jak mi nie przypasuje to sobie zrobię z tego sukienkę lub płaszczyk ![]() no i w końcu mam święto , więc prezent taki to fajny będzie dla mnie ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-05-23 o 21:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4697 |
Zakorzenienie
|
i się obudziła
![]()
#4698 | ||
Gang Iren
|
Eryk od godziny 16 placze,ale nie prezy sie jak na kolke.Z drugiej strony ciagle ssie lapke,to chyba glodny jest.A ja mu ciagle cycka daje,slysze ze leci i je i po jedzeniu znow to samo.Wyjelam z zamrazalnika mleko,dam mu jeszcze to dodatkowo,bo juz sama nie wiem.
Cytat:
![]() Cytat:
Przez ostatnie noce jestem niewyspana,bo Eryk czesciej sie budzil.Teraz juz ledwo patrze na oczy,mam nadzieje,ze niedlugo pojdzie spac,bo jutro tez sie nie wyspie,bo duzo zalatwiania mam od rana.
![]() |
#4699 |
Raczkowanie
|
Jakbyście miały ochotę poczytać, to na maila wrzuciłam nowe wydanie gazety "Twoje Dziecko" - dostałam na maila, bo w szpitalu zostawiłam swoje namiary w jakiejś akcji marketingowej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4700 |
Gang Iren
|
Eryk spi,ale lezy na srodku naszego lozka.I teraz nie wiem jak go przeniesc,zeby sie nie obudzil
![]()
#4701 |
Zadomowienie
|
Koniu napiszesz prosze czemu jestes za lezeniem na plasko do 6 miesiaca? ja nie zamierzam chustowac ale mnie zaciekawilas
|
![]() ![]() |
![]() |
#4702 |
Zakorzenienie
|
Hej
U nas nocka w miarę spokojna pobudka po 24 potem po 3 i do 6 rano spała ![]() ![]() Pranko już wstawiłam butelki wygotowałam ![]() Czy Wy które chustujecie swoje maleństwa nie boicie się o swoje kręgosłupy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4703 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4704 |
Zakorzenienie
|
Gosiu ale nie zawsze jak dziecko wklada raczki do buzi to jest glodne...
Nasza nocka super. Tzn jesli o mala chodzi bo nakarmilam ja na spiocha o 23 i obudzila sie kolo 6. Ja za to dluuugo nie umialam zasnac, potem sie budzilam.... Ech.
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#4705 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4706 |
Zakorzenienie
|
Moje dziecko zasnęło w wózku.
Co robiłyście na to charczenie waszych dzieciaczków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4707 |
Wtajemniczenie
|
mój mały mnie zaskoczył tej nocy, jak zasnął po 18 tak obudził się o 1.30 i 5.30
![]() ![]() dziś ryzykujemy spacer, mam nadzieję że Seba mnie znów pozytywnie zaskoczy ![]()
![]() |
#4708 |
Zakorzenienie
|
U nas nocka znosna. Pobudka o 0.00 z tym ze nie chciala mi spac do 2.00. Dobrze ze byla grzeczna i dobrze ze troche pobawila ja moja mama (maz jak zwykle nie slyszal)
Pozniej o 3.30 i 5.50. Po karmieniu na 6.00 polozylam mojego kwiatuszka z otwartymi oczkami i zlapalam za raczke, a ona obrocila glowke w dogodna strone i zasnela ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4709 |
Zakorzenienie
|
Ale tu cisza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4710 |
Wtajemniczenie
|
u nas wczoraj Hania marudzila caly dzien i nie zasypiala na dluzej niz pol godziny. nocka calkiem niezla porownujad do ostatnich 2 tyg, zasnela o 22;30 i pobudka na jedzonko po 3, pozniej przed 7. i ja sie bardziej wyspalam bo polozylam Hanie w gondolce na lozku a nie luzem obok siebie i tym sposobem nie budzilam sie co pol godziny sprawdzajac czy przypadkiem dziecka nie przydusilam. po karmieniu nocnym odlozylam Hanie do gondolki, zawsze zasypiala ze smoczkiem, ale od 2 tyg nei cierpi smoczka, wiec jej szuszalam i zasnela moze po 15 min. a mialam taki ambitny plan aby ja usypiac ostatniej nocy w lozeczku, ale bylam wykonczona po 2 dniach plakania i glowa mi pekala, takze jak nocki beda takie jak dzisiaj - to moze troche sie zregenruje i w weekend zaczne Hanke szkolic.
Nowaken u nas jest to charczenie - ja myslalam ze to katar - ale cos mi sie wydaje ze nie - kropelki nie pomagaja za bardzo, wiec nie wiem (??) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:54.