Mamusie listopad-grudzien 2011 - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-23, 21:34   #4921
basiula19
Zadomowienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011

dlatego nie jedna położna doktor czy 100 innych osób radzi, że lepiej posiłki dziecku przyżądzać samemu...

oolong ja nie wychwalałam słoiczków tylko chodziło mi o to że łososia widocznie można dziecku dawać bo przecież by nie dopuścili do sprzedaży tak mi sie wydaje........mój mały nie miał żadnych przykrości po jedzeniu "gotowców" ale może on juz taki jest bo ja na diete szczególnie nie zwracałam uwagi a po 2 miesiącach jadłam już praktycznie wszystko.........mój Mikołaj strasznie pzrepada za zupka mamusi roboty: ziemniak+marchewka+kalafi or+brokuł+mięsko ale ona nawet mi smakuje mimo iż jest nie doprawiona ale nawet smaczna

kurde w wiosce obok zmarł z niewidomych przyczyn roczny chłopczyk dziecko normalnie sie wieczorem bawiła poszło spać a rano już nie żyło boże ja bym nie przeżyła czegoś takiego....

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 21:41   #4922
dygotka8
Zakorzenienie

Elf- za tekst do piguły
Oolong-a pietruszka w nadmiarze nie jest też alergenna??

a więcej nie pamiętam co miałam napisać

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 21:41   #4923
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość

kurde w wiosce obok zmarł z niewidomych przyczyn roczny chłopczyk dziecko normalnie sie wieczorem bawiła poszło spać a rano już nie żyło boże ja bym nie przeżyła czegoś takiego....

OMG serce boli na samą myśl

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 21:41   #4924
tuszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
no i wróciliśmy ze szczepienia, matko ale armagedon

mały pobudzony , weszliśmy, trafiliśmy na miłą panią dr i trochę mniej miłą pigułę

poprosiłam o receptę na mm,a piguła: " co, nie chce się piersią karmić?", no żesz ciśnienie w górę łzy w oczach () aż mały wyczuł moje streszenie i sam zaczął warczeć (on tak ma, jak psiak - w wózku jak jedziemy to pół osiedla się ogląda, ze niby zwierze wiozę ), to mówię do kobiety :"tak, a pani pewnie długo karmila?", ona: "oj długo, a skąd pani wie?", ja: "widać po piersiach"

pani dr aż się zakrztusiła i mówi do pani szacownej "proszę zważyć małego", pielęgniarka wzięła go na ręce, młody zrobił zeza i........

rrrety, jakie ja mam mądre i kochane dziecko
genialne dziecko!! A Ty Elfie pięknie odpowiedziałaś pigule na zaczepkę.

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
u, z tym bym się jednak nie zgodziła
też tak myslałam, ale.....
młodszy jako pierwszy dostał słoiczke Bobovity Marechewkowa z ryżem i bardzo ulewał przez 2 dni, kiedy go dostawał. Potem dostał bodajże jabłko i też ulał, ale później je dostawał i nic nie było. Na początku myślałam, że może przewód pokarmowy nie był jeszcze gotowy na nowości. Do czasu....
Dziś ponownie dałam mu tę nieszczęsna marchewkową. Zaraz po zjedzeniu słoiczka usnął w bujaku, no nic zdarza się, może zmęczony. Wstał po ok 2h, chwile pokwękolił, przewinęłam, dałam pierś, a on zaczyna kaszleć i wymiotuje na moją twarz, pierś, pościel i częściowo na podłogę, długo go męczyło. Obmyłam i przebrałam nas, zmieniłam pościel i ponieważ się uspokoił pomyślałam, że dam mu drugą pierś. Też zwymiotował - w wymiocinach były jeszcze widoczny kolor marchewkowy, więc tez tym słoikiem wymiotował Lał się przez ręce, był osłabiony, bidulek. Znów przysnął. Po wstaniu dałam mu tylko odrobinkę piersi, by nie przeciążył żołądka i co trochę dawałam mu przegotowaną mineralkę. pomogło, przeszło, teraz po kąpieli i wieczornej piersi (już do oporu) śpi.

Po co ta długa i nudna historia?
Otóż doczytałam, że w tym słoiczku jest mocno alergizujący seler! I niestety podejrzewam, że mały jest na niego uczulony. Po jakiego grzyba go tam dodali i oetykietowali słok jako dozwolony od uk. 4 miesiąca????????
Przestaje ufać tym oznaczeniom.
Wściec się można z tymi produktami dla dzieci! Taki szans wciskają.
Ale myślałam, ze firma Holle to będzie porządna. A tu zonk. Codziennie małemu daję kaszki tej firmy i skład jest ok, ale co jest rzeczywiście w środku?
Owoce i warzywa zamówiłam i pomroziłam. Dzisiaj maluch jadł cukinię, ziemniaka i ciutkę selera. Średnio mu smakowala.
Mój nadal je warzywa i owoce dla dzieci po 4. Miesiącu i ńie zamierzam się śpieszyć. Uwielbia dynię. Z owoców to gl. Jabłka na parze i surowe, czasami banana, brzoskwinie, gruszkę lub morelę.

Cytat:
no własnie, mam kaszkę jaglaną holle niby bez dodatków a małego strasznie wysypało i nie wiem czy coś tam jest i próbować zwykłej czy uczulony, chyba mało prawdopodobne że na jaglaną?

Mój dzieć niedawno zasnął, ale do domu wrocilismy po 21, ale było tak przyjemnie na zewnątrz.

Może spróbuj zwykłej jaglanej.
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 21:43   #4925
dygotka8
Zakorzenienie

Seona-klikniete

dziewczyny poklikajcie przynajmniej parę razy-mozna co 5 minut-może się uda

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 22:06   #4926
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość

booooziu... straszna sprawa ! umarlabym chyba !

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
Seona-klikniete

dziewczyny poklikajcie przynajmniej parę razy-mozna co 5 minut-może się uda

sie robi

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

fajna pościel jeszcze pare dni w biedrze

http://promobaby.pl/promocja-8284.html

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 22:49   #4927
Seona
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za kliki

Basiula, o matq, straszna historia!!! nie mogę takich rzeczy czytać

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-23, 23:55   #4928
muffinka90
Zakorzenienie

bosh, nie moge spac mlody tradycyjnie przy lekach dostal ataku histerii, placz az do ''telepki'', az sie wystraszylam i teraz mnie moge zasnac, a on jeczy przez sen ciagle i mi nie pomaga...

Seonko poprawilam liste

---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:53 ----------

a kto tu jeszcze jest?

---------- Dopisano o 00:55 ---------- Poprzedni post napisano o 00:53 ----------

czemu kosmetyki itp zawsze koncza sie jednoczesnie? musze zrobic nalot na apteke...

alantan i bepanthen to to samo?

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 00:48   #4929
Seona
Zakorzenienie

heloł Lili się obudziła wyspana, spała od 19, a my właśnie skończyliśmy oglądać film a ja zeżarłam loda Kitkata o 1:30 w nocy super dieta nie?

Dzisiaj mąż przywiózł zdjęcia , które daliśmy wywołać. Zaledwie 500 sztuk Serio 3 albumy po 200 zdjęć zajęłam No ale Lili jest tak fotogeniczna, Pati też, że pstrykam im zdjęcia co chwila i tak jakoś wyszło Ale muszę ograniczać, bo splajtujemy! A to zdjęcia tylko z 3 m-cy

Idę usypiać gada, bo samej mi się chce spać. Oglądaliśmy jakiś film "Ślady zbrodni". http://www.filmweb.pl/film/%C5%9Alad...ni-2007-399692
Ale głupotę wymyślili na koniec! Nie będę pisać, bo może ktoś sobie chce obejrzeć i zaskoczyć się

---------- Dopisano o 01:48 ---------- Poprzedni post napisano o 01:46 ----------

Muffinka, suuuper lista teraz już nikt się nie obrazi

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 05:54   #4930
wariateczka88
Zadomowienie

hej
zapowiada sie nastepny ladny dzien
u nas pobudeczka znow o 6,cos tej mojej malej sie poprzestawiało
mam pytanie do mam alergicznych(wprawdzie juz raz pytalam o to ale odpowiedzialy inne mamy)-kiedy zaczelyscie rozszerzac diete?i co na poczatek?kaszki?sloiczki? owoce?
bo nie mam pojecia czy juz zaczynac i od czego

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 06:20   #4931
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość

fajna pościel jeszcze pare dni w biedrze

http://promobaby.pl/promocja-8284.html

wow faktycznie fajna
jutro bede na zakupach tojak bedzie kupię

Witam
Noc - porażka, Co 2h pobódka. Pijawka wyssała ze mnie wszystkie soki, wstałam taka głodna, ze szok
a młody od rana juz marudny, dostał czopa.
Dziś na noc idzie butla
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 06:43   #4932
Oliveira79
Zadomowienie

witam

u nas pobudeczka przed 7:00 ale żeby nie było tak kolorowo, to po 4:00 młodą obudził ból brzucha (chyba od trzech dni koopy nie było - chyba przez marchewkę ) strasznie płakała tż ją ponosił, przewinął i jakoś usnęła
Nie dawałam jej jeszcze żadnych owoców, żadnego deserku ale dzisiaj zapodam jej jabłko, to może pojdzie ta koopa w końcu

Seonka - klik poszedł

---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

Wariateczko - kliknęłam

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 07:25   #4933
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
o bosh! masakra!

dygotko zazdroszcze ze w domu przyjemniej... u nas obecnie :
w cieniu - 30
w słońcu - 45
w domu - 34

i bądz tu czlowieku mądry
ja zamykam wszytskie okna ok 9 rano a ok 15 jak mi zaczyna slonce w okna swiecic zaslaniam wszytskie rolety i w sumie jest znosnie

Cytat:
wiem ze najgorsza to panga, bo ogolnie nie istnieje ... byl o niej program "wiem co jem" ... ja z fishów daje dorsza - za taki większy kawałek płaciłam dziś 2,20 i zawsze swiezą biore, a nie mrozonke, bo jak z mrozonki odsączyc wode to czesto ... ryby brak

dobry jest dorsz grenlandzki firmy abramczyk, malo wody i znalazlam jeszcze ciekawa informacje:
http://www.portalspozywczy.pl/inne/r...eci,70111.html

elf nieylz duet tworyzcie y Mlodym, lepiej wam nie podpadac

Cytat:
moze mnie zaraz opieprzycie, ale opuszkiem dotknęłam tego musu i dałam polizać młodej... nie przypasowało jej kwach ... musze tak właściwie looknać od kiedy truskawki mozna dawac...
kazdy robi jak uwaza, ale truskawki sa naprawde silnym alergenem, ja nie mam na nie uczulenia, ale kiedys jak no duzo jedlismy z TZ to oboje dostalismy czerwonych krostek no i jak mala miala nietolerancje na mleko to lepiej uwazac z jogurtem, od takiej ilosci pewnie jej nic nie bedzie, ale ja bym na razie nie ryzykowala

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
Po co ta długa i nudna historia?
Otóż doczytałam, że w tym słoiczku jest mocno alergizujący seler! I niestety podejrzewam, że mały jest na niego uczulony. Po jakiego grzyba go tam dodali i oetykietowali słok jako dozwolony od uk. 4 miesiąca????????
Przestaje ufać tym oznaczeniom.
seler jest w rozpisce zywieniowej po 4 miesiacu tylko oczywiscie wszedzie pisza zeby uwazac

Cytat:
no własnie, mam kaszkę jaglaną holle niby bez dodatków a małego strasznie wysypało i nie wiem czy coś tam jest i próbować zwykłej czy uczulony, chyba mało prawdopodobne że na jaglaną?
skoro na ryz byl to kto wie, ale mysle, ze jak on na tak wiele rzeczy uczulony, to warto sprobowac z ta normalna

Cytat:
Napisane przez wariateczka88 Pokaż wiadomość
hej
zapowiada sie nastepny ladny dzien
u nas pobudeczka znow o 6,cos tej mojej malej sie poprzestawiało
mam pytanie do mam alergicznych(wprawdzie juz raz pytalam o to ale odpowiedzialy inne mamy)-kiedy zaczelyscie rozszerzac diete?i co na poczatek?kaszki?sloiczki? owoce?
bo nie mam pojecia czy juz zaczynac i od czego
u nas jak mala nie przybierala to zaczelismy po 4 miesiacu od kaszki(kleiku ryzowego zwyklego zmieszanego z moim mlekiem), potem powoli jablko, marchew.
Moze kup sinlac on jest wlasnie dla dzieci ktore slabo przybieraja na wadze.

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

u nas tez ciezka noc, Mloda w ogole znow ma katar , do tego dosyc goraco jest, budzila sie co 2.5 h i plakala i nie mogla usnac. o 5 to w ogole znow przez sen plakala tak strasznie kilka minut ja ja tulilam a ona nic, w koncu sie chyba przebudzila, zjadla i przestala.
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 07:50   #4934
ja_dalia
Wtajemniczenie

witamy porannie

mloda wlasnie poszla drzemac, ja zaraz biore sie za sprzatanko i potem wyjscie na spacer - do zlobka, bo podobno sa miejsca jeszcze will see

mam pytanko... bo znow w cycuchach suuuusza... mloda wlasnie zjadla z 2ch i jeszcze by cos wszamała mam mleko NAN, ale otwarte od ponad miesiąca.... bo kupiłam jak miałam kryzys, ale młoda nawet nie tknęła... czy ewentualnie moge z niech zrobić porcje mleka? czy do wywalenia jest ? I co radzicie- w razie gdybym chciala kupic nowe to juz kupić mleko następne czy jeszcze to pierwsze ???? w sumie za 6 dni mloda skonczy pol roku ale nie wiem czy uda mi się cycochy pobudzic... pije na potege, jem owsianke, cieply prysznic ... ale narazie szału nie ma :/

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2012-05-24, 07:52   #4935
fatal21
Wtajemniczenie

Witamy.poddaje sie mala spi na reku 3razy do lozeczka raz na lozko odkladalam i krzyk.chyba cos przeczuwa bo mam na zakupy jechac.nie wiem jak tesciowa ja ogarnie bo ta sie na mm obrazila.sciagnac nie dam rady bo wszystko zjadla.czy Wasze dzieci po podaniu wody do picia patrza na Was z wyrazem wtf?u mnie nie ma szans zaraz sie krztusi a soki i herbatki rozcienczone sa ok.
Stary 2012-05-24, 07:52   #4936
dominej
Raczkowanie

Witajcie
U nas dzisiaj troszkę chłodniej - można odsapnąć

wariateczka my używamy ostatnio tylko pieluch babydream i póki co jestem zadowolona i narazie przy nich zostaję

muffinka lista super tylko jakbyś mogła poprawić Dominej na dominej, bo w sumie to wszędzie z małej litery piszę - więc żeby było jak należy

Ela za wage małego - moja na długość taka sama, a waży 2 kg mniej

goldika ja też mam jakieś doły, że moja mała za mało umie Do samodzielnego siedzenia to jej jeszcze dużo brakuje a wszyscy mnie wkurzaja pytaniami - co jeszcze nie siedzi?? Ma 7 miesięcy i nie siedzi??? o i co ja mam wszystkim tłumaczyć, że wszystko w swoim czasie, że wcześniak itp?... Nerwy mam i tyle. A przy okazji doły tez mnie łapia z tego powodu. Chociaż widze jakie postępy robi to i tak m sie wydaję, ż emoże rzeczywiście za wolno...

Seona na moją DObrusię też wszyscy wkoło mówią, że grubiutka itp. A lekarka jej nie zaszczepiła ostatnio bo za mało przybiera na wadze :/ W ogóle wkurzaja nie komentarze innych

Dziewczyny czy Wy wprowadzacie jogurty? W ogóle od kiedy można - bo nie wiem. Te dla dzieci są po 6. miesiącu - ale pełno cukru tak i ja chciałam naturalny dać z owocami ewentualnie ale nie wiem jaki???

No i powiem Wam, że moja jeszcze surowego jabłka nie jadła - tzn. sama nie robiłam (nie bijcie za moje lenistwo) - tylko słoiczki. Cały czas się boję, że po surowym coś jej będzie... I czaję się z daniem jej kawałeczka w gazie do ciamkania

Idę sobie zrobić kawę - dzisija już druga - bo nie mogę się dobudzić dzisiaj. Dobrusia co pół godziny przebudzała się z rykiem - co oznacza, że smoczek jje wypadł i trzeba natychmiast wstać i włożyć do dzioba Poza tym przed snem zjadła 20ml kaszki i zasnęłą, więc o 2.15 obudziła się z dzikim płaczem z głodu. Dobrze, że potem znów bez problemu zasnęła, bo bałam się że już sobie dzień zrobi

Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.)
dominej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 07:54   #4937
ja_dalia
Wtajemniczenie

co do listy... to ja musiałam pare mam przeoczyc, bo nie pamietam Lori, milagrosa, Agnieszka0506 - sie u nas nie udziela :P, rudominka.... z góry przepraszam jak mi jakas aktywność umknęła

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2012-05-24, 07:55   #4938
fatal21
Wtajemniczenie

a ile minelo wiecej niz 30dni?ja wywalilam kiedys bo skoro producent tak napisal...ja bym kupila 2 bo mala nie zna smaku 1 wiec nie ma opcji ze mieszac bedziesz musiala.moja nadal pije bebilon ha 1ale 2 w pogotowiu.
Stary 2012-05-24, 07:56   #4939
wariateczka88
Zadomowienie

Cytat:
witamy porannie

mloda wlasnie poszla drzemac, ja zaraz biore sie za sprzatanko i potem wyjscie na spacer - do zlobka, bo podobno sa miejsca jeszcze will see

mam pytanko... bo znow w cycuchach suuuusza... mloda wlasnie zjadla z 2ch i jeszcze by cos wszamała mam mleko NAN, ale otwarte od ponad miesiąca.... bo kupiłam jak miałam kryzys, ale młoda nawet nie tknęła... czy ewentualnie moge z niech zrobić porcje mleka? czy do wywalenia jest ? I co radzicie- w razie gdybym chciala kupic nowe to juz kupić mleko następne czy jeszcze to pierwsze ???? w sumie za 6 dni mloda skonczy pol roku ale nie wiem czy uda mi się cycochy pobudzic... pije na potege, jem owsianke, cieply prysznic ... ale narazie szału nie ma :/
ja bym pewnie dala taka porcje mleka,niby na opakowaniu jest napisane ze zuzyc tam w chyba w ciagu 4tygodni od otwracia czy cos takiego(nie mam pod reka opakowania) ale moj tż uwaza ze to przesada,jak sie boisz to lepiej nie dawać

aniolina własnie dostałam probke sinlacu i sie zastanawiam czy zrobic,o nim rozne skrajne opinie czytalam ale chyba dopoki nie sprawdze sama to nie ma szans sie przekonac
my zaraz uciekamy na spacer,i podwiezc tz-etowi sniadanie do pracy,bo jak zwykle zrobil i zostalo w kuchni
tak ze milego dnia wam

Wymianka

Stary 2012-05-24, 07:59   #4940
goldika
Zakorzenienie

siemka
nic mi sie dzis nie chce... czuje sie jkaby @ miala przyjsc...

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Cytat:
witamy porannie

ja bym nie dawala mysle, ze jak juz to mleko nastepne
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 07:59   #4941
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
a ile minelo wiecej niz 30dni?ja wywalilam kiedys bo skoro producent tak napisal...ja bym kupila 2 bo mala nie zna smaku 1 wiec nie ma opcji ze mieszac bedziesz musiala.moja nadal pije bebilon ha 1ale 2 w pogotowiu.

ojjjj wiecej wiecej mysle ze nawet cos ok. 50-60 bo tylko 1 porcje przygotowałam.... a jest w zamknietym pudełeczku .... ale tez wlasnie pomyslalam ze chyba jednak trzeba je przywitac z koszem, ale wolałam się upewnić

szkoda ze nie można kupić mleka na porcje znaczy w mniejszych opakowaniach, albo tak jak próbki przychodzą... dla takiego dziecia jak moje idealne rozwiązanie... a tak cała paczka do śmieci... :/

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2012-05-24, 08:00   #4942
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Witamy.poddaje sie mala spi na reku 3razy do lozeczka raz na lozko odkladalam i krzyk.chyba cos przeczuwa bo mam na zakupy jechac.nie wiem jak tesciowa ja ogarnie bo ta sie na mm obrazila.sciagnac nie dam rady bo wszystko zjadla.czy Wasze dzieci po podaniu wody do picia patrza na Was z wyrazem wtf?u mnie nie ma szans zaraz sie krztusi a soki i herbatki rozcienczone sa ok.
moj na odwrotnie. Woda pycha, a jak probuje sok rozcienczony chociaz mu podac to glupia minka i pluje
Stary 2012-05-24, 08:00   #4943
fatal21
Wtajemniczenie

dominej z rozwojem u maluchow to tak jak z nauka j obcych jedni sa mega zdolni inni mniej lub wolniej lapia.moja mala tez jakos super hiper szybko sie nie rozwija ale wiem ze wszystko w swoim czasie.martwisz sie to rehabilitanta zaptaj co cwiczy malutka ale wg mnie nie ma powodow do zmartwien.kurcze to nie wyscig szczurow.spokojnie.
Stary 2012-05-24, 08:01   #4944
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
co do listy... to ja musiałam pare mam przeoczyc, bo nie pamietam Lori, milagrosa, Agnieszka0506 - sie u nas nie udziela :P, rudominka.... z góry przepraszam jak mi jakas aktywność umknęła
rudominka na fb sie udziela Lro od dawna nie bylo.
EDIT: pomylilam rudominke z Amarantas
Stary 2012-05-24, 08:01   #4945
domi7ks
Zakorzenienie

Cześć Mamusie

Nie nadrabiam i nie przelatuje...tylko rzuciło mi się w oczy, że Muffinka nie wiem jak mój potomek ma na imię także macie zagadkę teraz kto wie?

dalia- mleko następne

Seona na mojego synka też każdy mówi, że pampuszek. Mój tato powiedział też, że nie widzial takiego grubego dziecka ale ja wiem, ze on gruby nie jest a w sam raz

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 08:01   #4946
wariateczka88
Zadomowienie

ja_dalia a nam lekarka powiedziala wczoraj ze jak juz mala ma 5 miechow,to mzoemy powoli przejsc na bebilon pepti 2
fatal haha moja z woda ma to samo,zaczyna pic,nagle patrzy na mnie z wyrzutem i wszytko wypluwa,ale jak jej sie bardzo chce pic to z braku laku wypije
dominej to my chyba tez wyprobujemy te babydream,jak na razie mam z tej serii puder do pupy-ale jak dla mnie nie najlepszy,i krem na slonce z filtrem 50+,moze być

Wymianka

Edytowane przez wariateczka88
Czas edycji: 2012-05-24 o 10:04
Stary 2012-05-24, 08:02   #4947
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
moj na odwrotnie. Woda pycha, a jak probuje sok rozcienczony chociaz mu podac to glupia minka i pluje

u nas poza cycem nic więc np wczoraj to juz nie wiedzialam co robic bo mloda spragniona a susza jak na saharze... i suma sumarum z butli pociągneła, na zasadzie zabawy i gryzienia smoka, jakies 20-30 ml i nawet się uśmiechała

Daniel Fasolek w drodze

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-24, 08:02   #4948
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dominej Pokaż wiadomość
Witajcie
U nas dzisiaj troszkę chłodniej - można odsapnąć

wariateczka my używamy ostatnio tylko pieluch babydream i póki co jestem zadowolona i narazie przy nich zostaję

muffinka lista super tylko jakbyś mogła poprawić Dominej na dominej, bo w sumie to wszędzie z małej litery piszę - więc żeby było jak należy

Ela za wage małego - moja na długość taka sama, a waży 2 kg mniej

goldika ja też mam jakieś doły, że moja mała za mało umie Do samodzielnego siedzenia to jej jeszcze dużo brakuje a wszyscy mnie wkurzaja pytaniami - co jeszcze nie siedzi?? Ma 7 miesięcy i nie siedzi??? o i co ja mam wszystkim tłumaczyć, że wszystko w swoim czasie, że wcześniak itp?... Nerwy mam i tyle. A przy okazji doły tez mnie łapia z tego powodu. Chociaż widze jakie postępy robi to i tak m sie wydaję, ż emoże rzeczywiście za wolno...

Seona na moją DObrusię też wszyscy wkoło mówią, że grubiutka itp. A lekarka jej nie zaszczepiła ostatnio bo za mało przybiera na wadze :/ W ogóle wkurzaja nie komentarze innych

Dziewczyny czy Wy wprowadzacie jogurty? W ogóle od kiedy można - bo nie wiem. Te dla dzieci są po 6. miesiącu - ale pełno cukru tak i ja chciałam naturalny dać z owocami ewentualnie ale nie wiem jaki???

No i powiem Wam, że moja jeszcze surowego jabłka nie jadła - tzn. sama nie robiłam (nie bijcie za moje lenistwo) - tylko słoiczki. Cały czas się boję, że po surowym coś jej będzie... I czaję się z daniem jej kawałeczka w gazie do ciamkania

Idę sobie zrobić kawę - dzisija już druga - bo nie mogę się dobudzić dzisiaj. Dobrusia co pół godziny przebudzała się z rykiem - co oznacza, że smoczek jje wypadł i trzeba natychmiast wstać i włożyć do dzioba Poza tym przed snem zjadła 20ml kaszki i zasnęłą, więc o 2.15 obudziła się z dzikim płaczem z głodu. Dobrze, że potem znów bez problemu zasnęła, bo bałam się że już sobie dzień zrobi
krowie mleko i jego przetwory to chyba po roku
Stary 2012-05-24, 08:02   #4949
fatal21
Wtajemniczenie

dalia zrob kotom to mleko moj jadl jak mi sie termin skonczyl.moze zjedza
Stary 2012-05-24, 08:05   #4950
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie

Nie nadrabiam i nie przelatuje...tylko rzuciło mi się w oczy, że Muffinka nie wiem jak mój potomek ma na imię także macie zagadkę teraz kto wie?

dalia- mleko następne

Seona na mojego synka też każdy mówi, że pampuszek. Mój tato powiedział też, że nie widzial takiego grubego dziecka ale ja wiem, ze on gruby nie jest a w sam raz

ja bym obstawiała, że tak jak masz w podpisie - Michałek

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Cytat:
dalia zrob kotom to mleko moj jadl jak mi sie termin skonczyl.moze zjedza

hmmm... kaszki to moj kociak wcina jak szalony jesli młoda nie zje do konca ale mleko... nie bedzie miał rozwolnienia czy cus??? bo moje jedynie wode piją a 1 to jedynie z kranu

Daniel Fasolek w drodze

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości