![]() |
#211 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Schudnę, bo chcę! 10kg i więcej cz. III
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Podziwiam strasznie takich ludzi, jak ta dziewczyna, ale z drugiej strony takie argumenty rzadko na mnie działają. Doskonale zdaję sobie sprawę z tego, że naprawdę jestem w dobrej sytuacji i mnóstwo, po prostu mnóstwo ludzi ma po stokroć większe problemy od moich. Jednak mimo wszystko, jakoś te moje problemami są moimi problemami, i umniejszanie ich w stosunku do innych jakoś nie działa, bo jak dla mnie są to po prostu skrajne sytuacje. Ale pomyślałam trochę nad tym wszystkim co mi piszecie i pomogło mi to, więc jeszcze raz dzięki ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Zakorzenienie
|
No to An, na nas możesz zawsze liczyć jeśli trzeba Cię będzie sprowadzić na ziemię
![]() ![]() ![]() A ja się wkurzam, bo byłam wczoraj u dentysty i zrobił mi tymczasowe wypełnienie do następnej środy, tylko nie zeszlifował dobrze i teraz nie mogę normalnie zacisnąć szczęki ![]()
![]() |
![]() |
#213 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wiem, jakie to jest denerwujące, ja kiedyś ROK(!) chodziłam ze źle oszlifowanym zębem, co niby nie przeszkadzało mi w zgryzie, ale okazało się, że strasznie mi się od tego szyjka zębowa odsłoniła i przez rok męczyłam się ze straszną nadwrażliwością przy tym zębie... Potem 5 min u dentysty i problem zniknął... Tak więc jak masz chwilę jutro np. to może podejdź do tego dentysty i niech Ci to szybciutko zeszlifuje? Bo szkoda się męczyć tydzień... A ja w ogóle to miałam iść do dentysty w październiku, i tak od października czekałam, bo myślałam, że jeszcze mam czas, a potem nadszedł ten semestr i całkowicie brakuje mi czasu... Więc jak się wybiorę w lipcu to będzie po rocznej przerwie z hakiem, masakra! Zawsze biegałam do dentysty co pół roku na kontrolę, a teraz tak się zapuściłam... Jedzeniowo dzisiaj chyba też ładnie :P Ciekawa jestem, co jutro pokaże waga, trochę się boję... 1. Musli z mlekiem 2. Batonik musli 3a. Rosół 3b. Nóżka z kurczaka pieczona + surówka 4. Jajecznica z 2 jajek (bez tłuszczu, smażona na teflonie :P) + 2 wasy z masłem Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2012-05-22 o 20:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Zakorzenienie
|
Bry bry.
Dziewczęta, sorry, że się ostatnio mało odzywam, ale kurczę czasu mi na wszystko brakuje ![]() Mam gorący okres na uczelni, bo zaliczenia, prace zaliczeniowe, prezentacje itd. Dodatkowo do końca maja powinnam oddać licencjat. Dzisiaj biorę się za III rozdział, bo mam już ankiety zrobione, tylko muszę je zliczyć, porobić tabelki, wykresy i inne cuda. W przyszły weekend jedziemy z TŻtem na zlot ogólnopolski z naszego forum, więc też jest trochę spraw organizacyjnych, co kupić itd. Dodatkowo przed wyjazdem, w czwartek (w piątek jedziemy), jedziemy do siostrzenicy TŻta, bo jest przecież Dzień Dziecka, a on chrzestny ![]() Muszę iść chyba do lekarza jednak :/ Po tym jak się poślizgnęłam na lodzie w drodze z Morskiego Oka, jak pochodzę więcej, koszmarnie boli mnie biodro. Wczoraj byłam na zakupach z koleżanką, a wieczorem poszliśmy z TŻtem na spacer z psiną i musieliśmy zrobić dużo krótszą trasę, bo nie dałam rady iść. Jest to uciążliwe, zwłaszcza, że ja w pracy muszę chodzić po 10h bez przerwy.. No i rezerwujemy dzisiaj wakacje nad morzem ![]() W związku z tym, że pewne sprawy czekają do września (zdrowotne), to możemy jechać nad morze w sierpniu. Znaleźliśmy fajny pokój, w super standardzie, w całkiem przyzwoitej cenie no i dostępny wtedy, kiedy chcemy jechać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Wtajemniczenie
|
Dobrze rozumiem, Dotka, sesja to zlo ;p mam nadzieje, ze sie szybko z tym uporasz
![]() A na jakim forum dzialacie z TZtem? ;> Z biodrem to faktycznie niefajna sprawa, idz lepiej do lekarza i to jak najszybciej... Moze to tylko stluczenie, a moze jakies male pekniecie, tak czy siak na pewno dobrze bedzie to skontrolowac. Zazdroszcze wakacji nad morzem *,* marzenie... Ja swojego Lubego chyba nigdy nad morze nie wyciagne ;p Weszlam dzis na wage i niestety zero spadku... 68,8kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Zakorzenienie
|
Na motoryzacyjnym forum naszych aut
![]() ![]() No i przez to forum i właśnie zamiłowanie do motoryzacji się poznaliśmy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No, a ja jednak nie oddałam krwi ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Zakorzenienie
|
Do lekarza mam nadzieję, że jutro uda mi się zapisać, bo u nas trzeba dzwonić w ten dzień, w który się chce przyjść, a zazwyczaj ciężko się dodzwonić, masakra.
Miesiąc, to fakt. Ale na początku biodro nie bolało, zaczęło jakieś 2tyg temu :/ Ale pójdę, pójdę. Zawsze to lepiej zrobić jakieś prześwietlenie czy coś. Może to tylko stłuczenie i jest tam jakiś no nie wiem, wewnętrzny siniak, dlatego boli. I przejdzie samo. Ale może to coś gorszego, lepiej dmuchać na zimne. ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- No, z tym biodrem do lekarza idę dzisiaj, bo akurat mieli wolny termin, pewnie skierowanie dalej dostanę. A do laryngologa terminy na lipiec, to powodzenia :/ A jak pilna sprawa (moja taka jest, bo to zatkanie), to pon-sr-pt od 7 rano jest rejestracja na 'bloczki' i 5 bloczków dają. Więc hmmm.. jest jakaś minimalna szansa, że mi się uda, chociaż z doświadczenia wiem, że będzie tam tłum starych babć, które te bloczki wezmą.. No nic, trzeba będzie być w przychodni w poniedziałek o 6.30 i modlić się o bloczek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Zakorzenienie
|
Powodzenia w boju z emerytkami
![]()
![]() |
![]() |
#220 |
Wtajemniczenie
|
Gohs, moglabys napisac cos wiecej o tej depilacji? ;> to jest ta trwala? Bo zastanawialam sie troche nad tym i szukam kazdej opinii
![]() Dotka, powodzenia w bojach przychodnianych... Naprawde, jak sobie pomysle o tym systemie to tylko sie utwierdzam w tym, ze NFZ lezy i kwiczy... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Zakorzenienie
|
To jest depilacja IPL, czyli działa podobnie jak laserowa, na szczegółach się nie znam
![]()
![]() |
![]() |
#222 |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny, zapisalam sie do was juz kilka dni temu ale o tym co jem pisze teraz dopiero:
na sniadanko cos lekkiego np czarny chleb ( jednka kromka) lub pieczywko wasa ( trzy kawalki) - z reguly z bialym serkiem lub wedlina i bez masla. Jesli juz to z serkiem. II sniadanko jakis owoc lub szklanka soku _ albo kawa. Bo mi sie nbie chce jest drugiego sniadania!! obiad_ tylko mieso plus warzywa Czasem tez same warzywa bo jakos do miesa mnie nie ciagnie Kolacja- albo brak kolacji albo jajko, salatka z tunczyka, szejk. ze slodyczy kupilam gorzka czekolade . pyyyyycha!!!! polecam wszystkim i ciasteczka zrobione tak ze sa wymieszane z bakaliami_ rodzynek, sezam, plus cos tam i sklejone chyba cukrem... nazywaja sie Vital kekse wiec chyba sa zrowe... Pije: wode ale smakowa bo zwykla wchodzi mi tylko jak jestem mega spragniona- nie pije kolorowych sokow jesli juz to niecala szklanka na drugie sniadanie bo to bomba cukrowa. Pije wode z cytryna bez cukru, ziolowe herbaty - np Slimea zielona, i starams ie ich nie slodzic.
Słuchanie jest ważniejsze niż mówienie. Gdyby to nie było prawdą, Bóg nie dał by nam dwoje uszu i tylko jednych ust. Robert Kiyosaki - "Bogaty ojciec biedny ojciec" Zapuszczam wloski, gubie zbedne kilogramy- dbam o siebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#224 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Uważaj na gorzką czekoladę i zbożowe ciasteczka, bo mimo, iż mają zdecydowanie mniej cukru i kcal niż np. czekolada mleczna albo zwykłe ciastka, no nadal są słodycze. Wyznacz sobie, że np. tylko w jeden dzień w tygodniu pozwolisz sobie na większy kawałek czekolady. Ale rozumiem, co to znaczy ochota na słodycze, dlatego ja czasami jem kilka batoników musli tygodniowo ![]() Podobnie ze smakową wodą mineralną. Ta od Żywiec Zdrój ma około 150kcal w 0,5l o ile się nie mylę, a zawsze są to zbędne kalorie. Wiem, że ciężko się przekonać do zwykłej wody mineralnej, ale teraz jest tak bogata oferta, że warto poszukać swojej ulubionej i jednak się przełamywać. Ja kiedyś nie mogłam sobie wyobrazić, jak ludzie mogą pić tylko wodę mineralną, a teraz nie potrafię bez niej żyć ![]() Dzisiaj znów ćwiczyłam, choć nawet śniły mi się wymówki ![]() 1. Musli z jogurtem 2. Batonik musli 3. Ciemna bułka z serem żółtym i warzywami (plus kawa mrożona, ale bez cukru i z bitą śmietaną z areozolu, a ta ma najmniej kcal ze wszystkich :P) 4a. Rosół 4b. Mintaj, surówka i mały kotlecik zrobiony "z panierki", taki smak dzieciństwa, nie mogłam się powstrzymać :P 5. 2 wasy z dżemem Dopiero jak to napisałam, to zdałam sobie sprawę, że dość sporo tego było, no ale dzień też miałam dość intensywny... Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2012-05-23 o 19:34 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Zakorzenienie
|
No i lekarz mi przepisał na biodro Apo-Napro w tabletkach. Łykać 2x dziennie przez miesiąc i powinno przejść. Jak nie, to będziemy się martwić co dalej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Brawo za ćwiczenia ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Ale zdiagnozował co to?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Zakorzenienie
|
gohs, co tak długo na tych rolkach?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Zakorzenienie
|
Znajomi mi je przywieźli, bo pożyczyli niedawno, a wyszłam sprawdzić czy jeszcze umiem jeździć
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() gohs Ty tez masz fajna pupe ![]() ![]() ![]()
Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąć ![]() Edytowane przez mischievous Czas edycji: 2012-05-23 o 20:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Zakorzenienie
|
Gohs, super wyglądasz
![]() Właśnie na fb zdjęcie widziałam i brzuszek śliczny i talia i w ogóle jakoś tak fajnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Zakorzenienie
|
Nie ma to jak sport
![]() Ja wczoraj wzielam therm i wsiadlam na rowerek, 30 minut popedalowalam i tak sie zlalam ze hej ![]() ![]() A w ogole mam problemy z trawieniem, chyba przez to ze ostatnio senes wypilam i jakos mi sie rozwalilo... dlatego taka ociezala sie czuje ![]() ![]() Dzis wcisnelam sie w te spodnie 38 o ktorych tak rok temu wam o nich mowilam, jaka to jestem szczesliwa ze je kupilam ![]() ![]()
![]() |
#233 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Fajnie, że spodnie znów wracają do łask ![]() ![]() Ja nadal zbijam nadwyżkę, dość powoli ale jednak.. Dzisiaj jest 74,4 czyli raczej nie zejdę poniżej wagi z zeszłego piątku do jutra ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, już byłam gotowa przyznać, że jestem niereformowalna.
![]() Przed kompulsywne obżeranie się spuchłam tak, że ledwo mieszczę się w spodnie. A'hejt ma'self! Jeszcze rano moją strategią na życie było położyć się i czekać aż pęknę. Ale koniec tego, przecież to żałosne. To nic, że największym dystansem, jaki dotychczas pokonałam w biegu, była pogoń za autobusem nadjeżdżającym na zatoczkę przystanku. 50 metrów? Nooo, z hukiem! Właśnie przebiegłam pięć kilometrów. Jak? Nie wiem. Po prostu nie wiem, przecież do tej pory byłam pewna, że nadprogramowe kilogramy wcisną mój szkielet w grunt podczas biegania. Co się stało? Trzydzieści minut równego tempa zakończone przekonaniem, że zaraz zwrócę śniadanie, wypluwszy jednocześnie płuca. Nauczyło mnie to przede wszystkim, że po bieganiu nie wolno usiąść. Gdy wstałam, jedynym co utrzymywało mnie w przeświadczeniu, że posiadam nogi, było PIEKIELNE napięcie mięśni łydek. Czułam, jakby ktoś chciał mi je powyrywać. Doprawdy, dziwaczne uczucie. Jednocześnie mieć wrażenie, że moje nogi gdzieś odpadły po drodze, oraz świadomość, że jednak je mam - przecież bolą. Drugi dzień ŚCISŁEJ diety w połowie za mną. Kilogramy, skruł ju! Dam radę, dam radę, dam radę, (...), dam radę...
Edytowane przez czwarta_plaga_egipska Czas edycji: 2012-05-24 o 12:03 Powód: Strzeliłam ortografa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pominę kompulsy, najważniejsze że sama się z tego pozbierałaś ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Bieganie jest ekstra! Nic nie kosztuje, nie kradnie wiele czasu z dziennego grafiku, daje uczucie euforycznego zmęczenia... ale jakie efekty? Pewnie zacznę biegać dwa razy w tygodniu. Ciekawe, jak będzie prezentowała się moja kondycja po miesiącu...
![]() |
![]() |
#237 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja siedzę w pracy ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dzięki za pochwałę ![]() ![]() A te 15min na rolkach to szał normalnie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja jednak chyba muszę zmienić dzień ważenia :P Bo zawsze jak się ważę w środy to mam dość wysoką wagę, a w czwartki (tak, przyznaję, ważę się zawsze w te dwa dni, ale zapisuję wagę środową :P) mniej. Wczoraj na wadze 68,8kg, czyli zero spadku, już się trochę dobiłam... Wchodzę na wagę dziś, a tutaj 68,4/68,3kg ![]() A jutro jadę kupować stanik, bo muszę sobie jakiś kupić, mimo, że pewnie rozmiar niedługo znów mi się zmieni... Ale obecnie mi spadło z 75FF do 70D, jeśli ufać moim obliczeniom... Trochę przykre, mam nadzieję, że więcej już nie poleci ![]() Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2012-05-24 o 14:08 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Zakorzenienie
|
No to super, że widzisz zmiany, na pewno troszkę Ci się już wzmocniły mięśnie i dlatego ciało lepiej wygląda
![]() Co do dnia ważenia, to jestem zdania, że jak zmienisz dzień to wtedy właśnie bedzie zastój zazwyczaj ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#240 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:10.