|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dwie mężatki już wśród nas mamy, a my biedne wciąż jeszcze czekamy - PM 2013 cz
Kurcze...mia szkoda mi Ciebie i tej waszej kiepskiej sytuacji..ja już chyba bym odpuściła....skoro nie jest gotowy na ślub..to być może i nie będzie na "dalsze życie"?ja bym się tego obawiała..
|
|
#3392 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dwie mężatki już wśród nas mamy, a my biedne wciąż jeszcze czekamy - PM 2013 cz
Racja. Wszędzie chcą doświadczenie.
|
#3393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() piszesz tak jakbys wiedziała lepiej, mieszkała tu gdzie ja i mówiła mi że nie szukałam
|
|
|
|
|
#3394 |
|
Zakorzenienie
|
w krakowie tak samo. w samej zabce jest 6 zl na h i pracujesz od 6 do 23.
mowie tylko ze lepiej czasem wziac cokolwiek i miec jakis dochod niz wisiec na kims i sie uzalac. zawsze mozna zalatwic staz na bezrobovciu nie jest o niego latwo ale zawsze jakas mozliwosc
Edytowane przez extassy Czas edycji: 2012-05-24 o 13:08 |
|
|
|
#3395 |
|
Rozeznanie
|
przerażacie mnie
mi suknie szyje znajoma krawcowa i ona szyje na prawdę ślicznie, wykończy mi kuzynka która pracuje jako krawcowa w Agnes Bridal Dream (wykańcza suknie - robi drapowania itp, może znacie ten salon sukien) i to wyjdzie niecałe 1000 zł.. Więcej nie mam, bo dołożyłam 1500 zł z budżetu sukniowego, początkowego 2500zł do samochodu i mamy lepszy i dwa lata młodszy niż myśleliśmy na początku...A teraz czuję jakbym przesadnie oszczędzała na swoim dniu i tak mnie to trochę dobiło.. Chociaż z drugiej strony uwielbiam moje auto i ono mi dłużej posłuży niż suknia na jedną noc. Bo kwoty, które wymieniacie sa dla mnie kosmiczne, już wolałabym suknię za 1500 a za drugie 1500 pojechać w podróż poślubną...
'Oh, I wish I could, but I don't want to..' 20.01.12 - Pani Inżynier ![]() 10.02.12 - Pani Kierownica Edytowane przez lunerin Czas edycji: 2012-05-24 o 13:11 |
|
|
|
#3396 |
|
Zadomowienie
|
a takie firmy zewnętrze typu jobman, itc, fuljob... i jeszcze jakieś inne... oni mają mnóstwo ofert w całej Polsce.. sama pracowałam na takiej zasadzie, w carrefourze, ale znajomi po innych sklepach magazynach itd. i im potrzeba mnóstwo ludzi, bo sama sobie wybierasz kiedy chcesz pracować...
|
|
|
|
#3397 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie duże miasto to jest takie gdzie po prostu coś się dzieje i jest dużo zakładów pracy. U mnie jest 7 tys mieszkańców, wszystkie zakłady pozamykali, nie ma żadnego Centrum Handlowego. Są same sklepy typu Biedronka, gdzie szukają ludzi z doświadczeniem w handlu i obsługą kasy, i znajdują, bo mnóstwo ludzi jest bez pracy. Najbliższe duże miasto to Kraków, a praca tam się wiąże z dojazdami, często jest to praca na zmiany i trzeba by jeździć własnym samochodem, co przy pensji 1000zł jest niewykonalne.
Każdy rynek pracy jest inny, nie ma co generalizować.
|
#3398 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
|
|
|
#3399 |
|
Zakorzenienie
|
starałam sie o staz pół roku i chu.j z tego. I sory ale ja na nikim nie wisiałam, nie wiesz w ogóle co piszesz. I czy się uzalam?! Mam prace, lubie ją, ale mam nie pisać że sytuacja w moim miescie jest do du.py bo sie uzalam?
|
|
|
|
#3400 |
|
Zakorzenienie
|
Staż? Oj chyba nie wiesz o czym mówisz... U mnie żeby staż dostać, to trzeba mieć matkę w UP, albo być kuzynką dyrektora. Z roku na rok zmniejszają dotacje. I o ile jak ja 2 lata temu się starałam, to było łatwo i dostałam bez problemu bez żadnych znajomości, tak teraz graniczy to z cudem.
|
#3401 |
|
Zakorzenienie
|
biezesz wszytsko za bardzo do siebie. sama sie staralam o staz ale udalo mi sie dostac prace. nie napisalam ze TO TY WISIESZ NA KIMS tylko opisuej ogolnie sytuacje. w zadnym miescie nie ma idealnego sytemu i wszedzie trudno o prace jednak znalezienie jej nie jest niewykonalne.
|
|
#3402 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie nawet mając doświadczenie, wykształcenie i 10 kursów skończonych dostanie się do jakiejkolwiek pracy graniczy z cudem. Bo zawsze jest ktoś bliższy - znajomi, rodzina, i to ich w pierwszej kolejności się bierze. Zawsze tak było, jest i raczej się to nie zmieni.
|
#3403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3404 |
|
Raczkowanie
|
o matko.. jestem w szoku jak to tu u Was szybko idzie, siedze w pracy i dopiero przeczytalam posty od wczoraj
![]() w kazdym razie dziekuje za mile przywitanie nie łapie sie jeszcze kto jest kto i w sprawach kazdej z Was, dlatego troche cięzko, zwlaszcza ze pewnie ze soba juz dlugo rozmawiecie i troche sie juz znacie..juz nie bede szukala gdzie tam to mowilyscie zebym cos wiecej o sobie napisala, zeby zacytowac, bo to chyba nie ma sensu. A więc mam 23 lata, mieszkam w małęj miejscowosci 35 km od Katowic. Wynajmujemy mieszkanie. Mam też prawie 6 letnia córeczkę, ale mój przyszły mąż niestety nie jest jej ojcem, na szczęście świetnie sie dogadują jestesmy razem prawie 2 lata, zaręczylismy sie w Sylwestra, ale termin slubu obmysliliśmy dopiero teraz, mamy zamiar zrobić małe przyjęcie głównie z powodu oszczedności, moja mama chcialaby nam pomc ale niestety kasy brak, moj tata jeszcze sie nie wypowiedzial, rodzice TŻ narazie tez, bo w niedziele dopiero dowiedza sie o planach na czerwiec, zobaczymy co powiedza, są bardzo w porządku, jak sie zareczylismy to tata tż powiedzial ze szkoda kasy i ze wolalby dolozyc nam do mieszkania np, tak zprzyszlosciowo. Wlasciwie to ja tez jestem za takim podejsciem, ze nic na sile, po co zadłuzac sie zeby zrobic huczne wesele i splacac kredyt przez iles lat, dlatego liczymy narazie na siebie i na pieniadze nazbierane przez nas. Oczywiscie, chcialabym miec piekne wesele, mnóstwo gości i wszystko takie jak sobie wymarze, ale nic na sile.. bo przeciez nie chodzi tu o to, tylko o milosc (ze tak w skrócie powiem ) jak to juz ktoras ladnie napisala. Tak wiec moje zdanie na temat juz znacie
|
|
|
|
#3405 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3406 |
|
Zakorzenienie
|
To ja mieszkam w jakimś chorym systemie w takim razie. Bo u mnie wszystko jest po znajomości. Jak czytałam listę stażystów, to mi się śmiać chciało. Sama teraz dostałam w ten sposób pracę, i jakby nie tż, to pewnie do tej pory bym gniła w domu.
|
#3407 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny zmieńcie temat na rowery
i dajcie już spokój Tylko ciśnienie Wam skacze niepotrzebnie
|
#3408 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3409 |
|
Zakorzenienie
|
tak zawsze kończą się rozmowy o polityce, rządzie i religii
|
#3410 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego lepiej będzie jak powrócimy do tematyki ślubno-weselnej, wakacyjno-wyjazdowej, kulinarnej, modowej
![]()
|
#3411 |
|
Raczkowanie
|
A jesli chodzi o plany to wiemy tyle, żę dobrze byloby sie zmiescic w 15 tys..
wiem ze to ciezko i pewnie wyjdzie wiecej, ale od tego narazie wychodzimy zobaczymy pozniej co z tego bedzie w trakcie zalatwiania.Jak rozmawialismy o liscie gosci, to wyszlo nam ok 100 osób, uznalismy ze to dla nas zdecydowanie za duzo i postanowilismy zredukowac ja o kuzynostwo, tż ma ich duzo, a kazdy z osoba towazyszaca i tak to potem wychodzi.. wiec postanowilismy zaprosic tylko ciotki i wujkow bez dzieci, wtedy lista by sie zmniejszyla o jakies 50 osob. Tyle ze wiaze sie z tym teraz pewien dylemat, na ktory wpadla moja mama ( zreszta jak juz ktoras z Was) czy bez mlodziezy nie zrobi sie z tego stypa.. sama juz nie wiem co o tym myslec.. z jednej strony kasa, a z drugiej..A Wy jakie kwoty chcecie przeznaczyc na slub? |
|
|
|
#3412 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem Wam, że jakoś mi się nie chce iść na to wesele w przyszłą sobotę
Jakoś nawet nie czuję tego... Chyba dlatego, że ten mój kuzyn co się żeni nawet nie będzie wiedział, że ja to ja, bo ostatnio się widzieliśmy jakieś 5 lat temu, a jak był z zaproszeniem, to mnie nie było No i moi rodzice nie idą, więc w sumie nie będzie nikogo takiego bliżej znajomego. Same ciotki starsze Moje kuzynki też nie idą No ale już trudno... Wybawimy się przynajmniej Taką mam nadzieję, bo ma być góralska kapela![]() Poza tym myśmy ich nie uwzględniali na naszej liście gości, a teraz musimy
"Z miłością lepiej nie żartować, bo tylko ona uzasadnia świat..." Edytowane przez melleczka Czas edycji: 2012-05-24 o 13:28 |
|
|
|
#3413 |
|
Zakorzenienie
|
marketka jesteś już drugą mamą na naszym wątku
![]() My chcemy zmieścić się w 45000 zł,bafrdzo dużo zależy od ilości gości i ceny za tzw talerzyk
|
|
#3414 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cos mi cytowanie zaszwankowało , więc spróbuję jeszcze raz zacytować
Edytowane przez wiecznie_pod_wiatr Czas edycji: 2012-05-24 o 13:31 |
|
|
|
|
#3416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się nie przyznaje co do kwoty
|
|
#3417 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a no i dostałam to zaproszenie pocztą ![]() i dowiedziałam się nawet kiedy dokładnie "wzięłam ślub" w pierwszą sobotę po Wielkanocy - komuś się chciało nawet dokładną datę wymyślic
|
|
|
|
|
#3419 | ||
|
Zakorzenienie
|
Poza tym to jednak rodzina, no i w sumie fajnie by było jakby byli, ale wiem, że nie będą. Bo kuzyn jest a Austrii, po weselu przenosi się tam z żonką na stałe, ciotka już od lat tam siedzi, więc jestem pewna, że nie przyjadą.---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
Ludzie bajki piszą Cytat:
1 czy 2 dni
|
|
#3420 |
|
Zakorzenienie
|
Melleczka przyznawaj przyznawaj
My obie jesteśmy w komfortowej sytuacji,że mamy ogromne wsparcie rodziców.---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- 2 dni. Dla mnie to jest normalna kwota. W przeliczeniu 190 gości,po 140 zł, a gdzie alkohol, ubranie itd. W wersji pesymistycznej 50000 i to jest absolutnie górna granica.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:03.

mi suknie szyje znajoma krawcowa i ona szyje na prawdę ślicznie, wykończy mi kuzynka która pracuje jako krawcowa w Agnes Bridal Dream (wykańcza suknie - robi drapowania itp, może znacie ten salon sukien) i to wyjdzie niecałe 1000 zł.. Więcej nie mam, bo dołożyłam 1500 zł z budżetu sukniowego, początkowego 2500zł do samochodu i mamy lepszy i dwa lata młodszy niż myśleliśmy na początku...

i dajcie już spokój
Nasz najpiękniejszy dzień
sama juz nie wiem co o tym myslec.. z jednej strony kasa, a z drugiej..
, więc spróbuję jeszcze raz zacytować