Dwie mężatki już wśród nas mamy, a my biedne wciąż jeszcze czekamy - PM 2013 cz. 15:) - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-24, 14:39   #3451
mu_minka1988
Wtajemniczenie

Dot.: Dwie mężatki już wśród nas mamy, a my biedne wciąż jeszcze czekamy - PM 2013 cz

A co do staży, to u mnei w UP była oferta stażu do sklepu, gdzie wymagano doświadczenia, obsługi kasy fiskalnej i badań sanepidowskich.

24.08.2013

- 17 kg

Drogi tłuszczu...
albo znajdziesz drogę do moich cycków, albo...
Wypi***alaj
mu_minka1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 14:39   #3452
melleczka
Zakorzenienie

Dot.: Dwie mężatki już wśród nas mamy, a my biedne wciąż jeszcze czekamy - PM 2013 cz

Mamy tytuł następnego wątku
Stary 2012-05-24, 14:41   #3453
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
mia nie myśleliście żeby rzucić wszystko tutaj i jechać za granicę?

Dziewczyny powiedzcie mi czy różnica w kosztach budowy tak realnie patrząc naprawdę jest tak niewielka między tymi dwoma domami?
http://archon.pl/gotowe-projekty-dom...m4796f9713c754
http://archon.pl/gotowe-projekty-dom...m44c773bf55bd9
Bo wszyscy mówią, że dach wielospadowy jest o wiele droższy od prostego, a tutaj różnica wynosi zaledwie 14 000zł.
14 000 to nie jest wg mnie "zaledwie" jak to określiłaś

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Cytat:
Mamy tytuł następnego wątku
chyba jeszcze nie
wiecznie_pod_wiatr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 14:42   #3454
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiecznie_pod_wiatr Pokaż wiadomość
14 000 to nie jest wg mnie "zaledwie" jak to określiłaś
Dla mnie w tym przypadku tak, bo ten dom z dachem 4-spadowym wydaje mi się tak na oko dużo droższy w budowie Ale może się mylę... Myślałam, że taki dach może być o 2-3 razy droższy
Ale mówię - ja się nie znam kompletnie... W ogóle nawet nie wiem na ile realne są te kosztorysy w projektach.

Edytowane przez melleczka
Czas edycji: 2012-05-24 o 14:46
melleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 14:46   #3455
dahna1990
Zakorzenienie

Cytat:
dzień dobry . Ale dziś pospałam . Teraz czas na nadrabiani

ajjj . A myślałam że wszystko sobie ustaliliście..
Ej no, to ja zawsze długo spałam
Cytat:
Napisane przez mala_biegaczka Pokaż wiadomość
ja Ci dam

ja też się znowu wkręcam a dziś mi się śniło, że jeździłam na rowerze i w drodze do domu zaszłam do salonu przymierzyć jakąś suknię i babka mi powiedziała, żebym najpierw poszła do domu się umyć
nie tylko ja mam dziwne sny

Dzień dobry
Pisałyście o pracy i u mnie w mieście jest tak że bez znajomości znaleźć pracę graniczy z cudem, a na staż albo się bierze rodzinę, znajomych albo chcą już konkretne doświadczenie, bo po prostu pracodawca szuka sobie darmowego pracownika, któremu będzie płacił urząd. Teraz sobie w tym sklepiku siedzę po 4 godziny dziennie ale oczywiście po znajomości... I ktoś kto nie mieszka w takim "wymarłym" mieście gdzie bezrobocie jest ogromne nigdy nie zrozumie tego, że do byle jakiej pracy za grosze, gdzie jest jeden wielki wyzysk ustawia się kolejka chętnych ze 100 osób. Dlatego ja bardzo dobrze rozumiem mie i melleczke.
dahna1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 14:46   #3456
mu_minka1988
Wtajemniczenie

Cytat:

Dziewczyny powiedzcie mi czy różnica w kosztach budowy tak realnie patrząc naprawdę jest tak niewielka między tymi dwoma domami?
http://archon.pl/gotowe-projekty-dom...m4796f9713c754
http://archon.pl/gotowe-projekty-dom...m44c773bf55bd9
Bo wszyscy mówią, że dach wielospadowy jest o wiele droższy od prostego, a tutaj różnica wynosi zaledwie 14 000zł.
Ja się na tym kompletnie nie znam, ale 14 tys. to dla mnie bardzo duż różnica...

24.08.2013

- 17 kg

Drogi tłuszczu...
Wypi***alaj
Stary 2012-05-24, 14:47   #3457
mia8544
Zakorzenienie

Cytat:
tzn o to gdzie będziecie mieszkać czy jak? Bo szczerze powiem że już sie pogubiłam w tym wszystkim
chodzi o to, że teraz mamy razem trochę za mało pieniędzy żeby sie utrzymac a moja praca jest na chwilę, bo nawet jeśli ta dziewczyna nie wróci to budowa się skonczy. I ja uważam że damy radę, a TŻ że nie. I nie chce brać ślubu jeśli później nie będzimy mieli za co życ.

Cytat:
Myśleliśmy, myślimy. Ale na pewno nie w ciemno, że losowowanie państwa, rzucamy wszystko i jedziemy. Dlatego na chwilę obecną wchodzi w grę jedno państwo i będzie coś wiadomo za ok 2 tygodnie.
mia8544 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 14:50   #3458
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie w tym przypadku tak, bo ten dom z dachem 4-spadowym wydaje mi się tak na oko dużo droższy w budowie Ale może się mylę... Myślałam, że taki dach może być o 2-3 razy droższy
Ale mówię - ja się nie znam kompletnie... W ogóle nawet nie wiem na ile realne są te kosztorysy w projektach.
kosztorysy są w miarę realne
Stary 2012-05-24, 14:52   #3459
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mu_minka1988 Pokaż wiadomość
Ja się na tym kompletnie nie znam, ale 14 tys. to dla mnie bardzo duż różnica...
Dla mnie też... Ale z tego co słyszałam, to spodziewałam się dużo więcej

Cytat:
Napisane przez mia8544 Pokaż wiadomość
chodzi o to, że teraz mamy razem trochę za mało pieniędzy żeby sie utrzymac a moja praca jest na chwilę, bo nawet jeśli ta dziewczyna nie wróci to budowa się skonczy. I ja uważam że damy radę, a TŻ że nie. I nie chce brać ślubu jeśli później nie będzimy mieli za co życ.

Myśleliśmy, myślimy. Ale na pewno nie w ciemno, że losowowanie państwa, rzucamy wszystko i jedziemy. Dlatego na chwilę obecną wchodzi w grę jedno państwo i będzie coś wiadomo za ok 2 tygodnie.
Kochana a jeśli nie weźmiecie ślubu to jak się utrzymacie? Ty u rodziców, tż chyba też. Ale tak się całe życie nie da. Tak jak wiecznie mówiła - jak człowiek jest przyparty do muru i wie, że musi, to tak czy siak jakoś daje radę, bo nie ma wyjścia. A z tym wyjazdem to byłby dobry pomysł. Nic Was tu nie trzyma, a tam moglibyście zarobić dobrą kasę i mieć jakiś start we wspólne życie

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Cytat:
kosztorysy są w miarę realne
A powiedz mi jeszcze jak to jest z tym systemem gospodarczym? Chodzi o to, że cały dom się buduje samemu? Czy jak najmę firmę do stanu surowego otwartego, a resztę samemu, to też jest system gospodarczy?
Oni podają cenę netto, bo można z tego później VAT odliczyć
Stary 2012-05-24, 14:54   #3460
marta1881
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie przyjmuję wersji pesymistycznej i optymistycznej. Wiem mniej więcej ile co kosztuje, więc ta kwota jest raczej realna. Chociaż nie ukrywam, że mam cichą nadzieję, że część rzeczy okaże się tańszych. Przede wszystkim jeśli chodzi o ubranie, dekoracje, opłaty kościelne. A z tego może się uzbierać i 5000zł nawet.

Dla mnie to nie jest normalna kwota Oj absolutnie nie... Bo jak sobie pomyślę, że tyle kasy pójdzie na 1 dzień, to mi się słabo robi A właściwie kilka dni. Wiem, że można by taniej.
Normalna jeśli chodzi o sytuację w kraju,ceny itp. a nie,że musimy płacić grubą kasę aby 2 dni pobalować;p

Cytat:
No my jak zliczymy zaliczki, obrączki, moją kieckę, garnitur tż i inne pierdołki to już wychodzi jakieś 5tys, a jak dodamy, to, co na koncie to już mamy sporą sumkę Rodzice tż dorzucą swoje za rok, moja mama swoje i raczej będziemy mieć tyle, ile potrzeba Na wódce zaoszczędzimy, bo tż w tej hurtowni pracuje Czasem są promocje, to jak coś będzie, to będziemy kupować Tylko nie wiem, gdzie będziemy to składować Nie ma któraś z Was mieszkających w domach prywatnych trochę miejsca w piwnicy?
My już mamy wydanę 5100 na zaliczki i alkohol
Możesz przechować alkohol tam gdzie ja u teścia brata w piwnicy
ewentualnie pół swojego pokoju zastaw alkoholem raptem kilka kartonów
Cytat:
ja Ci dam

ja też się znowu wkręcam a dziś mi się śniło, że jeździłam na rowerze i w drodze do domu zaszłam do salonu przymierzyć jakąś suknię i babka mi powiedziała, żebym najpierw poszła do domu się umyć
padłam

Tytuł nie ten?
4. Ślub obmyślamy, zbieramy kasę, a w międzyczasie grillujemy kiełbasę
Stary 2012-05-24, 14:54   #3461
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
z jednej strony Twój TŻ-et ma racje, ale u Was sporo czasu juz taka sytuacja trwa i mówiąc prosto z mostu zamiast gadać powinien zebrać się w sobie i wziąć się mocno do roboty i starać się żebyście mogli już żyć razem. Na początku nigdy nie jest łatwo i kolorowo.
Stary 2012-05-24, 14:55   #3462
mia8544
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dahna1990 Pokaż wiadomość
Ej no, to ja zawsze długo spałam

nie tylko ja mam dziwne sny

Dzień dobry
Pisałyście o pracy i u mnie w mieście jest tak że bez znajomości znaleźć pracę graniczy z cudem, a na staż albo się bierze rodzinę, znajomych albo chcą już konkretne doświadczenie, bo po prostu pracodawca szuka sobie darmowego pracownika, któremu będzie płacił urząd. Teraz sobie w tym sklepiku siedzę po 4 godziny dziennie ale oczywiście po znajomości... I ktoś kto nie mieszka w takim "wymarłym" mieście gdzie bezrobocie jest ogromne nigdy nie zrozumie tego, że do byle jakiej pracy za grosze, gdzie jest jeden wielki wyzysk ustawia się kolejka chętnych ze 100 osób. Dlatego ja bardzo dobrze rozumiem mie i melleczke.
Dokładnie. Moja miescina się zatrzymała w miejscu. Powiedziałabym nawet że się cofa. Bo nie dość że nic tu nie powstają tu żadne firmy to jeszcze te które są upadają albo rezygnują. W tym miesiącu upadł poldim i klikaset osób zostało bez pracy. I taka osoba która pracowała przy budowie dróg nie pójdzie do sklepu, bo tam wolą kogoś z doświadczeniem taki Kraków tętni życiem, tam jest całe mnóstwo firm, wiec tam jest zupełnia inna sprawa
Stary 2012-05-24, 14:57   #3463
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie też... Ale z tego co słyszałam, to spodziewałam się dużo więcej

Kochana a jeśli nie weźmiecie ślubu to jak się utrzymacie? Ty u rodziców, tż chyba też. Ale tak się całe życie nie da. Tak jak wiecznie mówiła - jak człowiek jest przyparty do muru i wie, że musi, to tak czy siak jakoś daje radę, bo nie ma wyjścia. A z tym wyjazdem to byłby dobry pomysł. Nic Was tu nie trzyma, a tam moglibyście zarobić dobrą kasę i mieć jakiś start we wspólne życie

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

A powiedz mi jeszcze jak to jest z tym systemem gospodarczym? Chodzi o to, że cały dom się buduje samemu? Czy jak najmę firmę do stanu surowego otwartego, a resztę samemu, to też jest system gospodarczy?
Oni podają cenę netto, bo można z tego później VAT odliczyć
system gospodarczy to taki gdzie budowę wykonuje się własnym nakładem pracy
Stary 2012-05-24, 15:01   #3464
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1881 Pokaż wiadomość
Tytuł nie ten?
Jestem za

Cytat:
z jednej strony Twój TŻ-et ma racje, ale u Was sporo czasu juz taka sytuacja trwa i mówiąc prosto z mostu zamiast gadać powinien zebrać się w sobie i wziąć się mocno do roboty i starać się żebyście mogli już żyć razem. Na początku nigdy nie jest łatwo i kolorowo.
Racja

Cytat:
Dokładnie. Moja miescina się zatrzymała w miejscu. Powiedziałabym nawet że się cofa. Bo nie dość że nic tu nie powstają tu żadne firmy to jeszcze te które są upadają albo rezygnują. W tym miesiącu upadł poldim i klikaset osób zostało bez pracy. I taka osoba która pracowała przy budowie dróg nie pójdzie do sklepu, bo tam wolą kogoś z doświadczeniem taki Kraków tętni życiem, tam jest całe mnóstwo firm, wiec tam jest zupełnia inna sprawa
U mnie jest to samo...

Cytat:
system gospodarczy to taki gdzie budowę wykonuje się własnym nakładem pracy
A już rozumiem Czyli tak jak się buduje większość domów.
Stary 2012-05-24, 15:02   #3465
mu_minka1988
Wtajemniczenie

A ja wam cieszę się, że mój TŻ nie poszedł na studia, że ma "tylko" zawodówkę i zaocznie technikum zrobione, bo w gruncie rzeczy takiemu facetowi łatwiej pracę znaleźć. Zawsze może się przy jakiejś budowlance, warsztacie mechanicznym zaczepić, ewentualnie delegacja. Facetowi fizyczną pracę łatwo znaleźć w gruncie rzeczy.

24.08.2013

- 17 kg

Drogi tłuszczu...
Wypi***alaj
Stary 2012-05-24, 15:07   #3466
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

ja na dzisiaj już zmykam . Do pracy muszę iść . Papa
Stary 2012-05-24, 15:09   #3467
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
A ja wam cieszę się, że mój TŻ nie poszedł na studia, że ma "tylko" zawodówkę i zaocznie technikum zrobione, bo w gruncie rzeczy takiemu facetowi łatwiej pracę znaleźć. Zawsze może się przy jakiejś budowlance, warsztacie mechanicznym zaczepić, ewentualnie delegacja. Facetowi fizyczną pracę łatwo znaleźć w gruncie rzeczy.
Racja Mój tż co prawda po studiach, ale w firmie wszystko sam robi, bo jakby chciał zatrudnić pełną ekipę montażową, to niewiele by mu zostało.
Stary 2012-05-24, 15:23   #3468
mala_biegaczka
Zakorzenienie

Dziewczynki kochane ja spadam Przetrę auto, a za godzinę na fitness..... miłego popołudnia

Michaś +03.07.2015 12tc.
Mikołaj <3 28.05.2016
Hania <3 28.06.2019
mala_biegaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 16:00   #3469
motylek1
Wtajemniczenie

Cytat:

Zgadzam w się w 100%, u mnie jest tak samo i dobrze rozumiem sytuację dziewczyn.

motylek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 17:13   #3470
dastin
Zakorzenienie

Cytat:
ale co z tego że ja podejmuje temat jak gów.no z tego wynika. Dziewczyny ja tak tkwie od ponad roku, nie mam już sił no. Tylko wyć mi się już chce, a jestem w pracy

Cytat:
Napisane przez extassy Pokaż wiadomość
sama nie mam pracy swoich marzen bo za przeproszniem macam cycki na miesnym ale szukam caly czas czegos innego. owszem od roku pracuje gdzie pracuje o inna prace ciezko ale stale dochody sa no i ubezpieczenie
a mozesz przypomnieć gdzie Twój Tż pracuje?
Cytat:
Napisane przez marketka Pokaż wiadomość
o matko.. jestem w szoku jak to tu u Was szybko idzie, siedze w pracy i dopiero przeczytalam posty od wczoraj

w kazdym razie dziekuje za mile przywitanie nie łapie sie jeszcze kto jest kto i w sprawach kazdej z Was, dlatego troche cięzko, zwlaszcza ze pewnie ze soba juz dlugo rozmawiecie i troche sie juz znacie..

juz nie bede szukala gdzie tam to mowilyscie zebym cos wiecej o sobie napisala, zeby zacytowac, bo to chyba nie ma sensu.

A więc mam 23 lata, mieszkam w małęj miejscowosci 35 km od Katowic. Wynajmujemy mieszkanie. Mam też prawie 6 letnia córeczkę, ale mój przyszły mąż niestety nie jest jej ojcem, na szczęście świetnie sie dogadują jestesmy razem prawie 2 lata, zaręczylismy sie w Sylwestra, ale termin slubu obmysliliśmy dopiero teraz, mamy zamiar zrobić małe przyjęcie głównie z powodu oszczedności, moja mama chcialaby nam pomc ale niestety kasy brak, moj tata jeszcze sie nie wypowiedzial, rodzice TŻ narazie tez, bo w niedziele dopiero dowiedza sie o planach na czerwiec, zobaczymy co powiedza, są bardzo w porządku, jak sie zareczylismy to tata tż powiedzial ze szkoda kasy i ze wolalby dolozyc nam do mieszkania np, tak zprzyszlosciowo. Wlasciwie to ja tez jestem za takim podejsciem, ze nic na sile, po co zadłuzac sie zeby zrobic huczne wesele i splacac kredyt przez iles lat, dlatego liczymy narazie na siebie i na pieniadze nazbierane przez nas. Oczywiscie, chcialabym miec piekne wesele, mnóstwo gości i wszystko takie jak sobie wymarze, ale nic na sile.. bo przeciez nie chodzi tu o to, tylko o milosc (ze tak w skrócie powiem ) jak to juz ktoras ladnie napisala. Tak wiec moje zdanie na temat juz znacie
Witam równolatkęno i dobrze prawisz
Cytat:

Ale on wie że dla mnie 2013 to ostateczny termin. I ja go przyciskałam, prosiłam, groziłam a jak pisałam nic na siłę. Zaczynam się czasem zastanawiać czy on faktycznie tego chce... mówi że jest bardziej niż pewny no ale jest jak jest
I tu naprawdę nie chodzi o duże/małe przyjęcie bo my będziemy mieć pieniądze na wesele. Chodzi o to co potem.
Kochana my z Tż-tem też nie wiemy co potem Tż ma niby stałą pracę ale wiadomo jak długo? Niczego nie mozna być pewnym... ja np. teraz nie mam pracy i nie wiem kiedy znajdę. Ostatnio szukałam rok i zahaczyłam się tylko na staż. Tak naprawdę moglibyście mieć oboje pracę a kilka lat po ślubie oboje stracić... Także ja już nie myslę tymi kategoriami, że nie mamy pracy i nie weźmiemy slubu bo nie wiadomo co potem. W naprawde najgorszym wypadku możemy zostac na jakiś czas u moich rodziców albo rodzicó Tż-ta. Jeśli Tż stracił by pracę TFU TFU!!! to myslę, że szybko by znalazł nastepną bo zawsze mógłby sę zahaczyć na jakiejś budowie czy remontówce. Ma dużo znajomych i pewnie by coś znalazł. Trzeba mysleć, że jakoś to będzie bo w Naszym wyapdku jeśli mielibyśmy czekać na lepsze czasy i dopiero wziąć ślub to byśmy albo się nie doczekali albo bralibyśmy ślub w wieku 40 latJa jestem Koziorożcem a Koziorożce to konserwatyści i do tego uwielbiają mnieć wszystko zaplanowane i poukładane jak w pudełeczku ale w tej sprawie myslę inaczej i nie mam zamiaru rezygnowac ze ślubu tylko dlatego, że moja mieścina to dno
Cytat:
Napisane przez marta1881 Pokaż wiadomość
Normalna jeśli chodzi o sytuację w kraju,ceny itp. a nie,że musimy płacić grubą kasę aby 2 dni pobalować;p

My już mamy wydanę 5100 na zaliczki i alkohol
Możesz przechować alkohol tam gdzie ja u teścia brata w piwnicy
ewentualnie pół swojego pokoju zastaw alkoholem raptem kilka kartonów

padłam

Tytuł nie ten?
ha ha jak dla mnie idealny
Cytat:
dokładniejak to chyba biegaczka pisze:"Nigdy nie było, żeby jakoś nie było"

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

tak zajrzałam teraz na oferty pracy w moim mieście i jest coś takiego- lider sprzedaży - konsultant Avon i wymagana jest znajomość technik sprzedaży co to są te techniki
dastin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 17:20   #3471
tajeczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dastin Pokaż wiadomość

a mozesz przypomnieć gdzie Twój Tż pracuje?

Witam równolatkęno i dobrze prawisz

Kochana my z Tż-tem też nie wiemy co potem Tż ma niby stałą pracę ale wiadomo jak długo? Niczego nie mozna być pewnym... ja np. teraz nie mam pracy i nie wiem kiedy znajdę. Ostatnio szukałam rok i zahaczyłam się tylko na staż. Tak naprawdę moglibyście mieć oboje pracę a kilka lat po ślubie oboje stracić... Także ja już nie myslę tymi kategoriami, że nie mamy pracy i nie weźmiemy slubu bo nie wiadomo co potem. W naprawde najgorszym wypadku możemy zostac na jakiś czas u moich rodziców albo rodzicó Tż-ta. Jeśli Tż stracił by pracę TFU TFU!!! to myslę, że szybko by znalazł nastepną bo zawsze mógłby sę zahaczyć na jakiejś budowie czy remontówce. Ma dużo znajomych i pewnie by coś znalazł. Trzeba mysleć, że jakoś to będzie bo w Naszym wyapdku jeśli mielibyśmy czekać na lepsze czasy i dopiero wziąć ślub to byśmy albo się nie doczekali albo bralibyśmy ślub w wieku 40 latJa jestem Koziorożcem a Koziorożce to konserwatyści i do tego uwielbiają mnieć wszystko zaplanowane i poukładane jak w pudełeczku ale w tej sprawie myslę inaczej i nie mam zamiaru rezygnowac ze ślubu tylko dlatego, że moja mieścina to dno

ha ha jak dla mnie idealny

dokładniejak to chyba biegaczka pisze:"Nigdy nie było, żeby jakoś nie było"

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

tak zajrzałam teraz na oferty pracy w moim mieście i jest coś takiego- lider sprzedaży - konsultant Avon i wymagana jest znajomość technik sprzedaży co to są te techniki
np. zadawanie odpowiednich pytań, w stylu używa Pani podkładu? codziennie? do jakiej cery? a to mam w sam raz coś dla Pani, idealny do Pani urody itd. tzn mi tak tłumaczyli
tajeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 17:35   #3472
dastin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tajeczka Pokaż wiadomość
np. zadawanie odpowiednich pytań, w stylu używa Pani podkładu? codziennie? do jakiej cery? a to mam w sam raz coś dla Pani, idealny do Pani urody itd. tzn mi tak tłumaczyli
aha , ok dzięki za wyjaśnienie

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

uwielbiam oglądać tą stronkę. Marzę sobie wtedy jak ja bym sobie urządziła domek

http://waszewnetrza.leroymerlin.pl/n...2,3333,29.html
Stary 2012-05-24, 17:37   #3473
mia8544
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dastin Pokaż wiadomość
:
Ale ja myślę tak jak Ty Tylko z drugiej strony mój TŻ ma rację w duzym stopniu. Ostatnio przecież oboje nie mieliśmy pracy i to przez kilka m-cy. Gdybyśmy byli po ślubie to co? pod most i kamienie jesc?
Z jednej strony go rozumiem ale z drugiej ja mam inne podejście
Stary 2012-05-24, 18:14   #3474
acidka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marketka Pokaż wiadomość
o matko.. jestem w szoku jak to tu u Was szybko idzie, siedze w pracy i dopiero przeczytalam posty od wczoraj

w kazdym razie dziekuje za mile przywitanie nie łapie sie jeszcze kto jest kto i w sprawach kazdej z Was, dlatego troche cięzko, zwlaszcza ze pewnie ze soba juz dlugo rozmawiecie i troche sie juz znacie..

juz nie bede szukala gdzie tam to mowilyscie zebym cos wiecej o sobie napisala, zeby zacytowac, bo to chyba nie ma sensu.

A więc mam 23 lata, mieszkam w małęj miejscowosci 35 km od Katowic. Wynajmujemy mieszkanie. Mam też prawie 6 letnia córeczkę, ale mój przyszły mąż niestety nie jest jej ojcem, na szczęście świetnie sie dogadują jestesmy razem prawie 2 lata, zaręczylismy sie w Sylwestra, ale termin slubu obmysliliśmy dopiero teraz, mamy zamiar zrobić małe przyjęcie głównie z powodu oszczedności, moja mama chcialaby nam pomc ale niestety kasy brak, moj tata jeszcze sie nie wypowiedzial, rodzice TŻ narazie tez, bo w niedziele dopiero dowiedza sie o planach na czerwiec, zobaczymy co powiedza, są bardzo w porządku, jak sie zareczylismy to tata tż powiedzial ze szkoda kasy i ze wolalby dolozyc nam do mieszkania np, tak zprzyszlosciowo. Wlasciwie to ja tez jestem za takim podejsciem, ze nic na sile, po co zadłuzac sie zeby zrobic huczne wesele i splacac kredyt przez iles lat, dlatego liczymy narazie na siebie i na pieniadze nazbierane przez nas. Oczywiscie, chcialabym miec piekne wesele, mnóstwo gości i wszystko takie jak sobie wymarze, ale nic na sile.. bo przeciez nie chodzi tu o to, tylko o milosc (ze tak w skrócie powiem ) jak to juz ktoras ladnie napisala. Tak wiec moje zdanie na temat juz znacie
35 km od Kato byłam na weselu w Tychach nad jeziorem Paprocany i było super, ale żeby Ci polecić jakąś salę to pewnie musiałybyśmy wiedzieć lepiej gdzie, bo 35 km od Kato to duuuuży obszar

Cytat:
Widziałyście kosztorys Wg niego wyszło ponad 50tys. Za 2 dni z poprawinami w lokalu, co jeszcze nie jest pewne. Koszt w lokalu to pewnie ponad 3000zł. W domu jakieś 500-1000zł. Nie wiem na co się zdecydujemy. Zobaczymy na co pozwolą finanse. Tata, tż i ja jesteśmy bardziej za lokalem. Bo nie uśmiecha mi się po weselu spać 2h i od razu lecieć szykować wszystko na poprawiny. Ale zobaczymy jak to wyjdzie finansowo. Część rzeczy mam nadzieję załatwić taniej. Ale pewnie w ich miejsce wskoczą inne, nieprzewidziane wydatki, o których mi się teraz nawet nie śni.[COLOR="Silver"]
mnie wg Twojego kosztorysu ( za niego) z jakimiś tam moimi zmianami wyszło 43500 za jednodniowe i przyjęcie w ogrodzie dla najbliższej rodziny (ok. 30 osób) w niedzielę

mama 2015 i 2018
acidka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 18:33   #3475
dastin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acidka Pokaż wiadomość
35 km od Kato byłam na weselu w Tychach nad jeziorem Paprocany i było super, ale żeby Ci polecić jakąś salę to pewnie musiałybyśmy wiedzieć lepiej gdzie, bo 35 km od Kato to duuuuży obszar

mnie wg Twojego kosztorysu ( za niego) z jakimiś tam moimi zmianami wyszło 43500 za jednodniowe i przyjęcie w ogrodzie dla najbliższej rodziny (ok. 30 osób) w niedzielę
ile?
Stary 2012-05-24, 18:38   #3476
dahna1990
Zakorzenienie

Ale mi się ziewa
Stary 2012-05-24, 18:40   #3477
moniczka_2010
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurdę to co ty chcesz dać jeść? Jedziecie złotym autem czy kurdę jak?! Mi za 75 os w restauracji z resztą wyszło 25000....
Stary 2012-05-24, 18:41   #3478
dahna1990
Zakorzenienie

Cytat:

a czemu aż tyle?

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

a ile gości planujesz mieć?
Stary 2012-05-24, 18:46   #3479
dastin
Zakorzenienie

Cytat:
a czemu aż tyle?

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

a ile gości planujesz mieć?
no 30 osób
Stary 2012-05-24, 18:46   #3480
mu_minka1988
Wtajemniczenie

Odnośnie pracy, tto przypomniało mi się jak ostatnio wyglądały u mnie targi pracy... stoisko avon, oriflame, wolontariat, darmowe praktyki, urząd pracy i kwiaciarnia która oferowała nie pracę tyko kwiaty na komunie...

24.08.2013

- 17 kg

Drogi tłuszczu...
Wypi***alaj
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości