Wiosenne ploteczki prrrawie narzeczonych cz.17 - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-22, 19:01   #2941
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom
Dot.: Wiosenne ploteczki prrrawie narzeczonych cz.17

do mnie dzis podocieraly paczki i noze musze powiedziec, ze poki co sa mega ostre i dobrze trzymaja sie w reku, wydaja sie byc solidne. zobaczymy jak bedzie juz przy uzytkowaniu, jak czesto bedzie trzeba je ostrzyc, ale narazie jestem zadowolona

co do komuni to tez sie zgadzam. w przyszlym roku T. chrzesnica ma komunie i juz sie zastanawiam co dostanie. stawiam na biblie, zlote kolczyki i lancuszek i moze pare groszy dorzucimy. bynajmniej nie bedzie laptopow, komorek, quadow, skuterow i tym podobnych.

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 19:05   #2942
kinia860
Zakorzenienie

Ja dostalam od chrzestnego ( tata tej Amelii )wlasnie kolczyki zlote, pierscionek i zegarek ,a chrzestnej mojej to w ogole nie bylo na komunii...
Tez chyba od swojej starszej siostry mloda dostala zlote serce z lancuszkiem i jej jeden z braci tez jakies male pudeleczko dawal.

santom o to fajnie ,pouzywaj troche i dasz opinie.Ja ci powiem,ze mam juz komunie swojej chrzesnicy za soba 2 lata temu byla.Dostala ode mnie i tz zegarek,biblie,pamiatkie, kolczyki i kase i kwiaty,od chrzestnego dostala komórke i zestaw bizuterii.
A za rok jest komunia tz chrzesniaka i juz mi cisnienie podnosi ,bo mowi,ze mu quada kupi.W ogole to 3 komunie mamy w przyszlym roku,w tym chrzesniaka tz, 3 wesela w tym nasze,a moze byc ich jeszcze wiecej

Edytowane przez kinia860
Czas edycji: 2012-05-22 o 19:14
kinia860 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 19:05   #2943
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Komórka to jeszcze do przyjęcia ale np. quad to uważam przegiecie!

Małżeństwo 06.09.2014
aluniaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 19:18   #2944
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Ja mam dzieci w przedszkolu, które mają bardziej wybajerzone telefony od mojego
Gajaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 21:28   #2945
jlys
Zakorzenienie

kinia pochwale sie ale pewnie dopiero gdzies w lipcu jak sie wprowadzimy i urzadzimy , bardzo dobrze zrobilas z prezenetme komunijnym ja ciekawa jestem co mój brat dostanie..za te 3 czy 4 lata..nie rozumiem tych quadów, komórek, laptopo itd...w głowach sie poprzewracalo..
moniq napisalam do nich zobaczymy co odpisza..jak nie to trudno zostanie tak:/

sluchajcie co sie stało pojechalismy po farby i...jedna cała (5 litrów)wylała nam sie w bagażniku..nie wiem była xle zatkana czy co za☠☠☠iście ogolnie.sprzatania bylo godzine..ale udalo sie odratowac prawie cala
a kolory jakie kupilismy to
do 'sypialni' :http://www.dulux.pl/paleta-kolorow#1323 plus do tego tapeta ciemniejsza ze zlotymi ornamentami
a do 'dużego' : http://www.dulux.pl/paleta-kolorow/11 - kolor bambusowy gaj , nie wiem czemu nie wchodzi na kolor tylko na paletę
Ale z tego co widze na stronie kolory różnia sie i to znacznie od tego co jest na żywo- na zywo zdecydowanie są bardziej 'żywe'i nasycone , ale tez nie jakies ciemne- delikatne, sa za male pomieszczenia na ciemne kolory..a szkoda bo mialam 'wizję'do wiekszego pokoju bedziemy kupowac dodatki taki ciemny fiolet

Edytowane przez jlys
Czas edycji: 2012-05-22 o 21:30
jlys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 21:42   #2946
Fari
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aluniaaaaa Pokaż wiadomość
Fari ladne obraczki ale tez uwazam, ze w ta szpare beda smieci wchodzic cene tez taka placicie?

Monia - dla mnie slim to znaczy szczuple, a nie dopasowane. wiec nie jest to do konca takie oczywiste. Slim bym mogla nawet podpiac pod pojecie "małe". A taliowane to taliowane - dla mnie to dwie rozne rzeczy no ale ile ludzi tyle pojec
Nie no, cena tak między 1500-1800zł będzie
A co do rowka to dziewczyna która nas obsługiwała miała identyczny model na palcu (tylko kolory odwrotnie) i twierdzi że nic nie wchodzi, a jak już do przy myciu rąk się wypłukuje i ze jest bardzo zadowolona
Fari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 22:42   #2947
rudy_moniq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gajaa Pokaż wiadomość
(...) Ruda, widzialaś się dłużej z TŻtem niż ja przez ostatni tydzień z moim, jeah Pierwszy raz od piątku czy czwartku pogadaliśmy na żywo...dziś rano
o kurde... to lipa trochę ;/ mam nadzieję że jak kiedyś (za 100lat) zamieszkam z TŻ, to nie będziemy się tak mijać...
właśnie, jak J. wrażenia w pracy?
Cytat:
Napisane przez aluniaaaaa Pokaż wiadomość
Ja polecam ceramiczne noze. Moja mama ostatnio wyczaila gdzies promocje (na gruponie) i za caly komplet nozy ceramicznych nie cala stówke zaplacila i teraz czekamy az przyjda, a że jeden mamy juz wczesniej kupiony to wiem, że są extra! (...)
hehe, a wiesz, akurat moja koleżanka z pracy wyklinała te noże bo kupiła jeden za 120zł i pękł jej za 3 dni oczywiście nie uznali jej reklamacji, chociaż nic z tym nożem nie zrobiła, bodajże kroiła chleb
Cytat:
nie wiadomo czy się śmiać czy płakać

santom
garnki są ekstra! serwis obiadowy ciekawy, ale nie w moim stylu... ale noże i akcesoria kuchenne fajne co trzeba powiedzieć - że Wasze prezenty są naprawdę przydatne!
jlys dobrze, że napisałaś maila w sprawie tych tablic rejestracyjnych co do farb: trochę ten arbuz ciemny, ale skoro mówisz że na żywo jest lepiej to fajnie ogólnie kolory ciekawe, podobają mi się poza tym te nazwy są rozbrajające: bambus i arbuz pliiiis zrób zdjęcie efektu końcowego szkoda tylko że mieliście taką 'przygodę'
Fari brawo za złożenie podania, zuchy z Was obrączki całkiem fajne, choć 'rowek' nie dla mnie ;]
kinia wszystkie prezenty bardzo w porządku, w sam raz na Komunię

wróciłam o 22:30 z roweru naplotkowałam się co niemiara ale loda też zjadłam za karę nie będzie kolacji, o!

dobranoc

~ JEŚLI COŚ JEST MOJĄ ŚWIADOMĄ DECYZJĄ TO NIE BĘDĘ JOJCZYĆ, BO JEDYNĄ OSOBĄ, DO KTÓREJ MOGĘ MIEĆ PRETENSJE JESTEM JA SAMA! ~ (Gajaa)
rudy_moniq jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-23, 05:52   #2948
jlys
Zakorzenienie

moniq jesli chodzi o arbuz to jest bardziej delikatny wlasnie, a bambusowy gaj jest ciemniejszy troche i bardziej nasycony ale też delikatny a ze sklepu mi odpisali , ze to moja wina, ze ja tak napisałam i , że moga mi zrzuty zamówienia przesłać..nie bede sie kłócić już o 15 zł , mam zapamiętywanie i widzę co było wpisywane...:/

jesteśmy u mnie więc tż miał skm jechać do pracy i co wchodze na neta a tu skm i koleje mazowieckie sie zderzyly czolowo na starzyńskim..i teraz tż na autobus poszedł wieć juz ma gwarantowane spoznienie do pracy ;] oby do 16 juz zrobili jak mialo byc, bo miał jechac do nowego domu pociagiem bo ja jade z ojczymem (jakie to smieszne slowo) a on ma dołączyć do nas

Edytowane przez jlys
Czas edycji: 2012-05-23 o 06:08
Stary 2012-05-23, 06:27   #2949
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jlys Pokaż wiadomość
sluchajcie co sie stało pojechalismy po farby i...jedna cała (5 litrów)wylała nam sie w bagażniku..nie wiem była xle zatkana czy co za☠☠☠iście ogolnie.sprzatania bylo godzine..ale udalo sie odratowac prawie cala
a kolory jakie kupilismy to
do 'sypialni' :http://www.dulux.pl/paleta-kolorow#1323 plus do tego tapeta ciemniejsza ze zlotymi ornamentami
a do 'dużego' : http://www.dulux.pl/paleta-kolorow/11 - kolor bambusowy gaj , nie wiem czemu nie wchodzi na kolor tylko na paletę
Ale z tego co widze na stronie kolory różnia sie i to znacznie od tego co jest na żywo- na zywo zdecydowanie są bardziej 'żywe'i nasycone , ale tez nie jakies ciemne- delikatne, sa za male pomieszczenia na ciemne kolory..a szkoda bo mialam 'wizję'do wiekszego pokoju bedziemy kupowac dodatki taki ciemny fiolet
O matko jlys masakra z ta farba a kolorki bardzo mi sie podobaja

Cytat:
Napisane przez rudy_moniq Pokaż wiadomość
hehe, a wiesz, akurat moja koleżanka z pracy wyklinała te noże bo kupiła jeden za 120zł i pękł jej za 3 dni oczywiście nie uznali jej reklamacji, chociaż nic z tym nożem nie zrobiła, bodajże kroiła chleb
To widocznie musial juz byc nadpekniety. My mamy specjalne ochronki na te noze. No i fakt, trzeba sie z nimi delikatnie obchodzic ale jakosc krojenia wynagradza wszystko.

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2012-05-23, 07:44   #2950
Clood
Zadomowienie

Hej Dziewczyny, wow reaktywacja, wszystkie są na necie aaaaa super

A ja chyba wkrótce stracę pracę, szef się do mnie fafluni, a ja nie będę go błagać na kolanach, żeby pracować, a robię się dla niego niewygodna, bo nie chce mi robić takiego testu za 3000zł, przecież lepiej zatrudnić kolejną osobę, której żadna kontrola nie będzie się czepiać, przez kolejne 6 miesięcy no i problem z dupy. Jestem głupia, ale się cieszę, trochę nam ten brak pracy będzie kolidował po ślubie, ale najwyżej wykreślę studia z CV i coś się znajdzie... Szkoda tylko, że pracuję tam 9 miesięcy, trochę mi brakuje do kuronia, a można by to było wykorzystać

Clood jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 08:39   #2951
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

Cytat:
Napisane przez rudy_moniq Pokaż wiadomość
o kurde... to lipa trochę ;/ mam nadzieję że jak kiedyś (za 100lat) zamieszkam z TŻ, to nie będziemy się tak mijać...
właśnie, jak J. wrażenia w pracy?

nie wiadomo czy się śmiać czy płakać

santom
garnki są ekstra! serwis obiadowy ciekawy, ale nie w moim stylu... ale noże i akcesoria kuchenne fajne co trzeba powiedzieć - że Wasze prezenty są naprawdę przydatne!
jlys dobrze, że napisałaś maila w sprawie tych tablic rejestracyjnych co do farb: trochę ten arbuz ciemny, ale skoro mówisz że na żywo jest lepiej to fajnie ogólnie kolory ciekawe, podobają mi się poza tym te nazwy są rozbrajające: bambus i arbuz pliiiis zrób zdjęcie efektu końcowego szkoda tylko że mieliście taką 'przygodę'
Fari brawo za złożenie podania, zuchy z Was obrączki całkiem fajne, choć 'rowek' nie dla mnie ;]
kinia wszystkie prezenty bardzo w porządku, w sam raz na Komunię

wróciłam o 22:30 z roweru naplotkowałam się co niemiara ale loda też zjadłam za karę nie będzie kolacji, o!

dobranoc
do pogrubionego: prezenty sa ciekawe, bo sami je kupilismy dzieki chojnosci naszych gosci;D jedynie sztucce sa prezentem z krwi i kosci
rowerka zazdroszcze!! sama bym sobie chetnie pojezdzila, ale czas nam przez palce przecieka i juz jutro wyjezdzamy do norwegii a lodem sie nie przejmuj: wyszlas pewnie na zero po rowerku a fajna alternatywa dla smietankowych lodow sa wodne: nie wiem jak Wy ale ja kocham wodne i tylko takie latem mnie orzezwiaja

jlys ale mieliscie przygode z tym autkiem!! a jak w ogole udalo Wam sie wyczyscic bagaznik?? masakra normalnie, dobrze, ze to olejna nie byla

ala ciekawe z tymi nozami, kiedys widzialam w jakiejs tv sniadaniowej reportaz, ale chyba wlasnie bym sie bala uzywac, zeby sie nie potlukly;D ale slyszalam, ze sa bardzo ostre i nie maja wplywu na zywnosc, bo metalowe czasem zachodza w jakis reakcje chemiczne z jedzeniem i jedzenie traci swoje wartosci.

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-23, 09:11   #2952
jlys
Zakorzenienie

santom wzięłam łopatkę brata i tż przelwał do wiadra, jak juz było ok to szybko zanieslismy ten dywanik do domu i go czyściłam no i teraz sie suszy, i troche w aucie fotele z tyłu (od storny bagażnika )brudne to tez starlismy. parasolke i koc mieliśmy z tyłu to do wyrzucenia, jakieś szpargały na szczęscie były w kartonie-np tapeta- i na szczescie jest cała...jeszcze soki jabłkowie na wesele tam były i teraz są kartony w połowie zielone ale na szczescie kartony na stołach stac nie beda wiec luz

ja za wodnymi nie przepadam, mój tż znów tylko by jadł wodne, ja z takich 'nie śmietankowych'uwielbiam sorbet cytrynowy !!! od Grycana najlepiej- niebo w gębie ale ostatnio najczęściej jem jogurty mrożone- redberry - za każdym razem z czyms innym biorę -pyyychaaaa

Edytowane przez jlys
Czas edycji: 2012-05-23 o 09:17
Stary 2012-05-23, 12:08   #2953
asiaczek87
Zakorzenienie

Witajcie
W niedziele komunia, w poniedziałek sesja, wczoraj pogrzeb babci TŻ

W poniedziałek się nam pogoda udała, pięknie nad jeziorkiem, nogi mam w groszki, takie pogryzione

Efekty sesji za 2 tygodnie albo i dłużej. Pani fotograf ma sesję i egzamin licencjacki

na Komunii usłyszałam od cioci TŻ że mam twarz anioła, a TŻ: tylko pozornie

Gdy babci zabrakło już wśród Nas to teraz pojawił się kłopot co z jej domem. Wiadomo wszystko po kolei, wszystko trzeba posprzątać, posortować i to zajmie pewnie rok co najmniej.
TŻ z rodzicami mieszka na ten samej działce, co babcia.
Dziadkowie + jego ojciec + siostra ojca mieszkali w tym domu razem. Potem dzieci wyrosły i każde się wyniosło. Po latach gdy Narzucony był w gimnazjum wrócili na ten teren i na tej samej działce zbudowali swój domek.
Już na stypie pojawiły się pytania co z domem. Narzucony jest jedynakiem. Można by go więc powolutku remontować i ewentualnie przejściowo tam mieszkać ale pomysł życia na jednej działce, w odległości 200 metrów od domy teściów, ze wspólnym podjazdem i ogródkiem nie do końca mnie kręci
Dom z lat 20, całkowicie do remontu. Oboje dziadków zmarło w tym domu
Tyle że ten dom jest z przodu działki, i jak się przejdzie przez kawałek ogródka to jest domek TŻ. Jakby sprzedać to mieszkałby przed nimi ktoś obcy a to nie wchodzi w grę. Działka jest w kształcie prostokąta
można remontować albo zburzyć.
Minus taki że dojazd gorszy do Poznania niż z moich okolic, wspólny podjazd, ogródek.. nie jestem do końca u siebie..
Co ogółem byście Wy postanowiły na moim miejscu za 2,3 lata?
Czas pokaże ale ciekawa jestem Waszych opinii

1.08.2015

Edytowane przez asiaczek87
Czas edycji: 2012-05-23 o 12:13
asiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 12:27   #2954
Kohnelia20
Zakorzenienie

hej laski

Gaja padłam! dzieciaki w przedszkolu mają już telefony? masakra chyba do tyłu jestem

clood na twoim miejscu bym popracowala jeszcze te 3miesiące jakby dalo rade i masz zasilek bo z pracą ciężko niestety

ja się dziś zapisałam do kosmetyczki na makijaż a za rowny miesiąc o tej porze będę się stresować
Kohnelia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 12:58   #2955
moniulka2406
Raczkowanie

Hej Dziewczyny, tak sobie czytam i czytam co piszecie i wiecie co... muszę się Wam przyznać, że ja nie mogę się doczekać, kiedy Mój Facet w końcu wypowie te magiczne słowa i założy mi na palec okrągłe cudeńko... Jesteśmy razem już 4,5 roku, więc mam nadzieję, że wkrótce TO się stanie!
moniulka2406 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-23, 16:48   #2956
aluniaaaaa
Zakorzenienie

asiaczek, skomplikowana sprawa troche ale ja bym obcym nie sprzedawala, na pewno. Co najwyzej mozna wynajmowac chwilowo (wlasnie na te 2-3 lata).

A ja dzisiaj bylam z mama na wypasionych zakupach prawie stroj kapielowy kupilam ale jeden w cyckach byl za maly a drugi za duzy i kupilam mamie sukienke na dzien mamy na weselicho

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2012-05-23, 17:01   #2957
adela50
Wtajemniczenie

nie wiem o czym pisać, tż przyjechał dziś do mnie do firmy, powoził tu i ówdzie i mówi ,że Norwegia go znów jutro powita, jak chce mogę jechać z nim...i co? mam rzucić pracę a potem co?
adela50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 18:42   #2958
Clood
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiaczek87 Pokaż wiadomość
Gdy babci zabrakło już wśród Nas to teraz pojawił się kłopot co z jej domem. Wiadomo wszystko po kolei, wszystko trzeba posprzątać, posortować i to zajmie pewnie rok co najmniej.
TŻ z rodzicami mieszka na ten samej działce, co babcia.
Dziadkowie + jego ojciec + siostra ojca mieszkali w tym domu razem. Potem dzieci wyrosły i każde się wyniosło. Po latach gdy Narzucony był w gimnazjum wrócili na ten teren i na tej samej działce zbudowali swój domek.
Już na stypie pojawiły się pytania co z domem. Narzucony jest jedynakiem. Można by go więc powolutku remontować i ewentualnie przejściowo tam mieszkać ale pomysł życia na jednej działce, w odległości 200 metrów od domy teściów, ze wspólnym podjazdem i ogródkiem nie do końca mnie kręci
Dom z lat 20, całkowicie do remontu. Oboje dziadków zmarło w tym domu
Tyle że ten dom jest z przodu działki, i jak się przejdzie przez kawałek ogródka to jest domek TŻ. Jakby sprzedać to mieszkałby przed nimi ktoś obcy a to nie wchodzi w grę. Działka jest w kształcie prostokąta
można remontować albo zburzyć.
Minus taki że dojazd gorszy do Poznania niż z moich okolic, wspólny podjazd, ogródek.. nie jestem do końca u siebie..
Co ogółem byście Wy postanowiły na moim miejscu za 2,3 lata?
Czas pokaże ale ciekawa jestem Waszych opinii
współczuję straty bliskiej osoby... TŻ musi się fatalnie czuć...

Mamy dokładnie taką samą sytuację z domami u TŻa, tyle że dom dziadków kiedyś się zburzy i my myślimy ewentualnie o tym, żeby na tym miejscu się wybudować

kohnelia - no wczoraj i dzisiaj były czarne myśli, dzisiaj jest normalnie, szef się nie fafluni już, a ja staram się puścić to wszystko mimo uszu, bo on widocznie ma takie dni, w których musi się powyżywać i postraszyć...

a poza tym zaraz kończę pracę i jutro idę dopiero na 17:00

Stary 2012-05-23, 19:12   #2959
kinia860
Zakorzenienie

hej

Cytat:
[/QUOTE]
A to juz chyba jest normalka niestety.Ostatni o moja chrzesnica trzepnela tak naszymi drzwiami wejsciowymi,ze z futryny prawie wylecialy,bo chciala jechac do zary,a jej rodzice nie chcieli ,ja w jej wieku nie wiedzialam nawet co to jest zara,a ona w ogole zmanierowana i zmaterialiowana,ja bym jej taka szkołe dała,że ho

jlys kurde to pech z ta farb,ale dobrze,ze udalo wam sie odratowac i farbe i samochod

ala pokaz tą suknie dla mamy

asiaczek z calym szacunkiem ,ale troche nie bardzo takie pytania zadawac raptem dien po pogrzebie babci.No ale juz odp.skoro zapytalas.Uwazam podobnie jak Ala,zalezy tez gdzie bedziecie miec prce i jak to sie bedzie mialo do dojazdow.

Laski dostalam dzis od tz duzy bukiet kwiatow na urodziny oczywiscie kurierem i telefon z zyczeniami o 6 rano
kinia860 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-23, 19:24   #2960
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Kinia no to romantycznie bardzo a mama powiedziala, ze zdjecie moge jej zrobic jak juz bedzie wyszykowana na wesele chyba, ze znajde zdjecie w necie to pokaze

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2012-05-23, 19:32   #2961
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Nie moge znalezc tej sukienki w necie, ale wyszperalam chuste jaka mi mama kupila w rzeczywistosci jest bardzo duza kwadratowa oczywiscie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ona-reporter-reporter-szal-damskie.jpg (131,8 KB, 7 załadowań)

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2012-05-23, 20:51   #2962
Fari
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kinia860 Pokaż wiadomość

Laski dostalam dzis od tz duzy bukiet kwiatow na urodziny oczywiscie kurierem i telefon z zyczeniami o 6 rano
Super

Ja jutro jade do gina i do ortopedy już mi się nie chce, cały dzień spędzę w poczekalniach i busach

Idę spać
Fari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 21:09   #2963
asiaczek87
Zakorzenienie

Te pytania padały nie z mojej strony a ze strony rodziny już na stypie byłam ciekawa waszej opnii jedynie.

Clood ale nawet jak zburzycie i postawicie swój to nadal będzie na wspólnej działce rodzinnej

Umiem zagrać pierwszy utwór na akustyku "Oda do radości"

i kolejna porcja truskawek

1.08.2015

Czas edycji: 2012-05-23 o 21:19

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-24, 07:46   #2964
Clood
Zadomowienie

Witam

Cytat:
Napisane przez asiaczek87 Pokaż wiadomość
Clood ale nawet jak zburzycie i postawicie swój to nadal będzie na wspólnej działce rodzinnej
Tak, na tej samej, bo:
a) nie trzeba będzie kołować mediów,
b) nie trzeba by było kołować specjalnych pozwoleń na budowę - tylko potraktowałoby się to jako ewentualną rozbudowę,
c) czuwalibyśmy nad teściami, bo to starsi ludzie są już, no i pomagałoby się ścinać trawę i takie tam przydomowe duperelki.

Blok jest fajny, bo zamykasz mieszkanie i nic Cię nie interesuje, dom wymaga trochę więcej zachodu, ale jaka to przyjemność być na łonie natury, a nie w oparach i zanieczyszczeniach. Poza tym są zniżki na prąd w określonych godzinach więc też można na tym skorzystać, jedynie ogrzewanie - ale tu też zależy w jakich temperaturach ludzie się lubują, mi wystarczy 23 stopnie, a np. teście muszą mieć ze 26 zimą bo to zmarzluchy. Oczywiście wszystko trzeba będzie dokładnie przemyśleć, żeby budowa domu kanadyjskiego nas nie przerosła. Od urodzenia mieszkam w mieście i moim marzeniem było zamieszkanie na wsi, niespełnionym...

Stary 2012-05-24, 09:32   #2965
adela50
Wtajemniczenie

asiaczek pracuje w firmie, która zajmuje się nieruchomościami (kupuje,remontuje,wynajmu je,itp.)więc wiesz... u mnie pewnie by powiedzieli,że wyremontować i wynajmować al;bo agroturystyka itp
adela50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 10:12   #2966
asiaczek87
Zakorzenienie

Ja mieszkałam 20 lat w bloku, na dwóch pokojach
Pokój dzieliłam z dwoma bracholami wiem co to znaczy nagle wyprowadzić się do domu gdzie mam swój pokoik
Nagle taka cisza... z początku zasnąć nie mogłam

Clood no to tylko zacząć budowę

Z przyjemności na łonie natury: wczoraj mieliśmy z moim psem spotkanie bardzo bliskiego stopnia z sarenką uskoczyła przed nami i gapiliśmy się na siebie z 5 minut, z 50 metrów od nas przeżuwała trawkę

1.08.2015

Czas edycji: 2012-05-24 o 10:18
Stary 2012-05-24, 11:15   #2967
Clood
Zadomowienie

Asia zobaczymy jak to będzie, ja nic nie przesądzam, szczerze wolałabym mieszkać na wsi niż w mieście. TŻ w sumie mieszka tam dopiero 7 lat (a mieszkał ode mnie raptem 200m i nigdy Go na oczy nie widziałam), ale przywiązał się i znów będzie dusił się trochę w bloku. Tam gdzie mieszka też jest pełno saren, jelonków i zajęcy biega, bocian ma gniazdo i w ogóle... Okolice pełne ścieżek, jak tam jestem zawsze zabieram psa TŻa na spacer i tak sobie chodzimy godzinami

Stary 2012-05-24, 13:58   #2968
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Tymi znizkami za prąd to bym sie nie kierowala przy wyborze akurat. to prawda, są ale na dluzsza mete to jest denerwujace bo wiadomo, czlowiek chce oszczedzic jak najwiecej wiec albo siedzisz po nocy i pieczesz ciasta albo znizka jest w czasie kiedy wiekszosc ludzi jest w pracy. Bo od 13 do 15 (przynajmniej u mnie), albo nocna taryfa od 22 do 6 rano. Jak dla mnie bezsens. W mieszkaniu pieczesz o ktorej chcesz, nie zwracasz uwagi na godzine.

Stanowcze NIE dla mieszkania w domu

A i jeszcze piszecie, ze WYSTARCZA wam 23 stopnie? Ja w zimie w domu mam max 20 bo oszczednosc ogrzewanie na gaz jest masakrycznie drogie! Chyba, ze sie mieszka w jakims domu gdzie sasiedzi cie ocieplaja dookola to ok, moze fajnie nawet by bylo ale taki domek wolnostojacy...? No way!

Kupilam tesciowej na imieniny zestaw kosmetykow w Douglasie Plyn do kapieli, krem do rak i myjke

Małżeństwo 06.09.2014

Edytowane przez aluniaaaaa
Czas edycji: 2012-05-24 o 14:01
Stary 2012-05-24, 14:24   #2969
sylvi_86
Zakorzenienie

pokaaaaa
sylvi_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 14:43   #2970
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Nie pokaze bo jak juz pokazuje to nic nie mowicie, ze ladne albo brzydkie

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Krem do rąk http://www.google.pl/imgres?q=dougla...9,r:5,s:0,i:78

olejek do kąpieli http://www.google.pl/imgres?q=dougla...9,r:0,s:0,i:68

i myjke do ciała kremową

Małżeństwo 06.09.2014
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości