![]() |
#2941 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne ploteczki prrrawie narzeczonych cz.17
do mnie dzis podocieraly paczki i noze musze powiedziec, ze poki co sa mega ostre i dobrze trzymaja sie w reku, wydaja sie byc solidne. zobaczymy jak bedzie juz przy uzytkowaniu, jak czesto bedzie trzeba je ostrzyc, ale narazie jestem zadowolona
![]() co do komuni to tez sie zgadzam. w przyszlym roku T. chrzesnica ma komunie i juz sie zastanawiam co dostanie. stawiam na biblie, zlote kolczyki i lancuszek i moze pare groszy dorzucimy. bynajmniej nie bedzie laptopow, komorek, quadow, skuterow i tym podobnych. |
![]() ![]() |
![]() |
#2942 |
Zakorzenienie
|
Ja dostalam od chrzestnego ( tata tej Amelii )wlasnie kolczyki zlote, pierscionek i zegarek ,a chrzestnej mojej to w ogole nie bylo na komunii...
Tez chyba od swojej starszej siostry mloda dostala zlote serce z lancuszkiem i jej jeden z braci tez jakies male pudeleczko dawal. santom o to fajnie ,pouzywaj troche i dasz opinie.Ja ci powiem,ze mam juz komunie swojej chrzesnicy za soba 2 lata temu byla.Dostala ode mnie i tz zegarek,biblie,pamiatkie, kolczyki i kase i kwiaty,od chrzestnego dostala komórke i zestaw bizuterii. A za rok jest komunia tz chrzesniaka i juz mi cisnienie podnosi ,bo mowi,ze mu quada kupi ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kinia860 Czas edycji: 2012-05-22 o 19:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#2943 |
Zakorzenienie
|
Komórka to jeszcze do przyjęcia ale np. quad to uważam przegiecie!
#2944 |
Zakorzenienie
|
Ja mam dzieci w przedszkolu, które mają bardziej wybajerzone telefony od mojego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2945 |
Zakorzenienie
|
kinia pochwale sie ale pewnie dopiero gdzies w lipcu jak sie wprowadzimy i urzadzimy , bardzo dobrze zrobilas z prezenetme komunijnym
![]() moniq napisalam do nich zobaczymy co odpisza..jak nie to trudno zostanie tak:/ sluchajcie co sie stało ![]() ![]() a kolory jakie kupilismy to do 'sypialni' :http://www.dulux.pl/paleta-kolorow#1323 plus do tego tapeta ciemniejsza ze zlotymi ornamentami a do 'dużego' : http://www.dulux.pl/paleta-kolorow/11 - kolor bambusowy gaj , nie wiem czemu nie wchodzi na kolor tylko na paletę Ale z tego co widze na stronie kolory różnia sie i to znacznie od tego co jest na żywo- na zywo zdecydowanie są bardziej 'żywe'i nasycone , ale tez nie jakies ciemne- delikatne, sa za male pomieszczenia na ciemne kolory..a szkoda bo mialam 'wizję'do wiekszego pokoju bedziemy kupowac dodatki taki ciemny fiolet
razem 01.01.2008 ![]() zaręczyny 13.03.2011 ![]() ślub 09.06.2012 ![]() Edytowane przez jlys Czas edycji: 2012-05-22 o 21:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#2946 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A co do rowka to dziewczyna która nas obsługiwała miała identyczny model na palcu (tylko kolory odwrotnie) i twierdzi że nic nie wchodzi, a jak już do przy myciu rąk się wypłukuje i ze jest bardzo zadowolona ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2947 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
właśnie, jak J. wrażenia w pracy? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() santom garnki są ekstra! serwis obiadowy ciekawy, ale nie w moim stylu... ale noże i akcesoria kuchenne fajne ![]() ![]() jlys dobrze, że napisałaś maila w sprawie tych tablic rejestracyjnych ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fari brawo za złożenie podania, zuchy z Was ![]() kinia wszystkie prezenty bardzo w porządku, w sam raz na Komunię ![]() wróciłam o 22:30 z roweru ![]() ![]() ![]() ![]() dobranoc ![]()
![]() |
#2948 |
Zakorzenienie
|
moniq jesli chodzi o arbuz to jest bardziej delikatny wlasnie, a bambusowy gaj jest ciemniejszy troche i bardziej nasycony
![]() jesteśmy u mnie więc tż miał skm jechać do pracy i co wchodze na neta a tu skm i koleje mazowieckie sie zderzyly czolowo na starzyńskim..i teraz tż na autobus poszedł wieć juz ma gwarantowane spoznienie do pracy ;] oby do 16 juz zrobili jak mialo byc, bo miał jechac do nowego domu pociagiem bo ja jade z ojczymem ![]()
razem 01.01.2008 ![]() zaręczyny 13.03.2011 ![]() ślub 09.06.2012 ![]() Edytowane przez jlys Czas edycji: 2012-05-23 o 06:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#2949 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() To widocznie musial juz byc nadpekniety. My mamy specjalne ochronki na te noze. No i fakt, trzeba sie z nimi delikatnie obchodzic ale jakosc krojenia wynagradza wszystko.
![]() |
#2950 |
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny, wow reaktywacja, wszystkie są na necie aaaaa super
![]() A ja chyba wkrótce stracę pracę, szef się do mnie fafluni, a ja nie będę go błagać na kolanach, żeby pracować, a robię się dla niego niewygodna, bo nie chce mi robić takiego testu za 3000zł, przecież lepiej zatrudnić kolejną osobę, której żadna kontrola nie będzie się czepiać, przez kolejne 6 miesięcy ![]() ![]()
![]() |
#2951 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() rowerka zazdroszcze!! sama bym sobie chetnie pojezdzila, ale czas nam przez palce przecieka i juz jutro wyjezdzamy do norwegii ![]() ![]() ![]() jlys ale mieliscie przygode z tym autkiem!! a jak w ogole udalo Wam sie wyczyscic bagaznik?? masakra normalnie, dobrze, ze to olejna nie byla ![]() ala ciekawe z tymi nozami, kiedys widzialam w jakiejs tv sniadaniowej reportaz, ale chyba wlasnie bym sie bala uzywac, zeby sie nie potlukly;D ale slyszalam, ze sa bardzo ostre i nie maja wplywu na zywnosc, bo metalowe czasem zachodza w jakis reakcje chemiczne z jedzeniem i jedzenie traci swoje wartosci. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2952 |
Zakorzenienie
|
santom wzięłam łopatkę brata i tż przelwał do wiadra, jak juz było ok to szybko zanieslismy ten dywanik do domu i go czyściłam no i teraz sie suszy, i troche w aucie fotele z tyłu (od storny bagażnika )brudne to tez starlismy. parasolke i koc mieliśmy z tyłu to do wyrzucenia, jakieś szpargały na szczęscie były w kartonie-np tapeta- i na szczescie jest cała...jeszcze soki jabłkowie na wesele tam były i teraz są kartony w połowie zielone
![]() ![]() ja za wodnymi nie przepadam, mój tż znów tylko by jadł wodne, ja z takich 'nie śmietankowych'uwielbiam sorbet cytrynowy !!! od Grycana najlepiej- niebo w gębie ![]() ![]() ![]()
razem 01.01.2008 ![]() zaręczyny 13.03.2011 ![]() ślub 09.06.2012 ![]() Edytowane przez jlys Czas edycji: 2012-05-23 o 09:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#2953 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() W niedziele komunia, w poniedziałek sesja, wczoraj pogrzeb babci TŻ ![]() W poniedziałek się nam pogoda udała, pięknie nad jeziorkiem, nogi mam w groszki, takie pogryzione ![]() Efekty sesji za 2 tygodnie albo i dłużej. Pani fotograf ma sesję i egzamin licencjacki ![]() na Komunii usłyszałam od cioci TŻ że mam twarz anioła, a TŻ: tylko pozornie ![]() Gdy babci zabrakło już wśród Nas to teraz pojawił się kłopot co z jej domem. Wiadomo wszystko po kolei, wszystko trzeba posprzątać, posortować i to zajmie pewnie rok co najmniej. TŻ z rodzicami mieszka na ten samej działce, co babcia. Dziadkowie + jego ojciec + siostra ojca mieszkali w tym domu razem. Potem dzieci wyrosły i każde się wyniosło. Po latach gdy Narzucony był w gimnazjum wrócili na ten teren i na tej samej działce zbudowali swój domek. Już na stypie pojawiły się pytania co z domem. Narzucony jest jedynakiem. Można by go więc powolutku remontować i ewentualnie przejściowo tam mieszkać ale pomysł życia na jednej działce, w odległości 200 metrów od domy teściów, ze wspólnym podjazdem i ogródkiem nie do końca mnie kręci ![]() Dom z lat 20, całkowicie do remontu. Oboje dziadków zmarło w tym domu ![]() Tyle że ten dom jest z przodu działki, i jak się przejdzie przez kawałek ogródka to jest domek TŻ. Jakby sprzedać to mieszkałby przed nimi ktoś obcy a to nie wchodzi w grę. Działka jest w kształcie prostokąta ![]() można remontować albo zburzyć. Minus taki że dojazd gorszy do Poznania niż z moich okolic, wspólny podjazd, ogródek.. nie jestem do końca u siebie.. Co ogółem byście Wy postanowiły na moim miejscu za 2,3 lata? ![]() Czas pokaże ale ciekawa jestem Waszych opinii ![]()
Edytowane przez asiaczek87 Czas edycji: 2012-05-23 o 12:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#2954 |
Zakorzenienie
|
hej laski
![]() Gaja padłam! dzieciaki w przedszkolu mają już telefony? masakra ![]() ![]() clood na twoim miejscu bym popracowala jeszcze te 3miesiące jakby dalo rade i masz zasilek bo z pracą ciężko niestety ![]() ja się dziś zapisałam do kosmetyczki na makijaż ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2955 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny, tak sobie czytam i czytam co piszecie i wiecie co... muszę się Wam przyznać, że ja nie mogę się doczekać, kiedy Mój Facet w końcu wypowie te magiczne słowa i założy mi na palec okrągłe cudeńko... Jesteśmy razem już 4,5 roku, więc mam nadzieję, że wkrótce TO się stanie!
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2956 |
Zakorzenienie
|
asiaczek, skomplikowana sprawa troche ale ja bym obcym nie sprzedawala, na pewno. Co najwyzej mozna wynajmowac chwilowo (wlasnie na te 2-3 lata).
A ja dzisiaj bylam z mama na wypasionych zakupach ![]() ![]() ![]() ![]()
#2957 |
Wtajemniczenie
|
nie wiem o czym pisać, tż przyjechał dziś do mnie do firmy, powoził tu i ówdzie i mówi ,że Norwegia go znów jutro powita, jak chce mogę jechać z nim...i co? mam rzucić pracę a potem co?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2958 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mamy dokładnie taką samą sytuację z domami u TŻa, tyle że dom dziadków kiedyś się zburzy i my myślimy ewentualnie o tym, żeby na tym miejscu się wybudować ![]() kohnelia - no wczoraj i dzisiaj były czarne myśli, dzisiaj jest normalnie, szef się nie fafluni już, a ja staram się puścić to wszystko mimo uszu, bo on widocznie ma takie dni, w których musi się powyżywać i postraszyć... a poza tym zaraz kończę pracę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2959 | |
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cytat:
A to juz chyba jest normalka niestety ![]() ![]() jlys kurde to pech z ta farb,ale dobrze,ze udalo wam sie odratowac i farbe i samochod ala pokaz tą suknie dla mamy ![]() asiaczek z calym szacunkiem ,ale troche nie bardzo takie pytania zadawac raptem dien po pogrzebie babci.No ale juz odp.skoro zapytalas.Uwazam podobnie jak Ala,zalezy tez gdzie bedziecie miec prce i jak to sie bedzie mialo do dojazdow. Laski dostalam dzis od tz duzy bukiet kwiatow na urodziny oczywiscie kurierem ![]() ![]()
![]() |
#2960 |
Zakorzenienie
|
Kinia no to romantycznie bardzo
![]() ![]() ![]()
#2961 |
Zakorzenienie
|
Nie moge znalezc tej sukienki w necie, ale wyszperalam chuste jaka mi mama kupila
![]() ![]() ![]()
#2962 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2963 |
Zakorzenienie
|
Te pytania padały nie z mojej strony a ze strony rodziny już na stypie
![]() Clood ale nawet jak zburzycie i postawicie swój to nadal będzie na wspólnej działce rodzinnej ![]() Umiem zagrać pierwszy utwór na akustyku ![]() ![]() i kolejna porcja truskawek ![]()
Edytowane przez asiaczek87 Czas edycji: 2012-05-23 o 21:19 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2964 | |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Cytat:
a) nie trzeba będzie kołować mediów, b) nie trzeba by było kołować specjalnych pozwoleń na budowę - tylko potraktowałoby się to jako ewentualną rozbudowę, c) czuwalibyśmy nad teściami, bo to starsi ludzie są już, no i pomagałoby się ścinać trawę i takie tam przydomowe duperelki. Blok jest fajny, bo zamykasz mieszkanie i nic Cię nie interesuje, dom wymaga trochę więcej zachodu, ale jaka to przyjemność być na łonie natury, a nie w oparach i zanieczyszczeniach. Poza tym są zniżki na prąd w określonych godzinach więc też można na tym skorzystać, jedynie ogrzewanie - ale tu też zależy w jakich temperaturach ludzie się lubują, mi wystarczy 23 stopnie, a np. teście muszą mieć ze 26 zimą bo to zmarzluchy. Oczywiście wszystko trzeba będzie dokładnie przemyśleć, żeby budowa domu kanadyjskiego nas nie przerosła. Od urodzenia mieszkam w mieście i moim marzeniem było zamieszkanie na wsi, niespełnionym...
![]() ![]() |
![]() |
#2965 |
Wtajemniczenie
|
asiaczek pracuje w firmie, która zajmuje się nieruchomościami (kupuje,remontuje,wynajmu je,itp.)więc wiesz... u mnie pewnie by powiedzieli,że wyremontować i wynajmować al;bo agroturystyka itp
|
![]() ![]() |
![]() |
#2966 |
Zakorzenienie
|
Ja mieszkałam 20 lat w bloku, na dwóch pokojach
![]() Pokój dzieliłam z dwoma bracholami ![]() ![]() Nagle taka cisza... z początku zasnąć nie mogłam ![]() Clood no to tylko zacząć budowę ![]() Z przyjemności na łonie natury: wczoraj mieliśmy z moim psem spotkanie bardzo bliskiego stopnia z sarenką ![]() ![]()
Edytowane przez asiaczek87 Czas edycji: 2012-05-24 o 10:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#2967 |
Zadomowienie
|
Asia zobaczymy jak to będzie, ja nic nie przesądzam, szczerze wolałabym mieszkać na wsi niż w mieście. TŻ w sumie mieszka tam dopiero 7 lat (a mieszkał ode mnie raptem 200m i nigdy Go na oczy nie widziałam), ale przywiązał się i znów będzie dusił się trochę w bloku. Tam gdzie mieszka też jest pełno saren, jelonków i zajęcy biega, bocian ma gniazdo i w ogóle... Okolice pełne ścieżek, jak tam jestem zawsze zabieram psa TŻa na spacer i tak sobie chodzimy godzinami
![]()
![]() |
#2968 |
Zakorzenienie
|
Tymi znizkami za prąd to bym sie nie kierowala przy wyborze akurat. to prawda, są ale na dluzsza mete to jest denerwujace bo wiadomo, czlowiek chce oszczedzic jak najwiecej wiec albo siedzisz po nocy i pieczesz ciasta albo znizka jest w czasie kiedy wiekszosc ludzi jest w pracy. Bo od 13 do 15 (przynajmniej u mnie), albo nocna taryfa od 22 do 6 rano. Jak dla mnie bezsens. W mieszkaniu pieczesz o ktorej chcesz, nie zwracasz uwagi na godzine.
Stanowcze NIE dla mieszkania w domu ![]() A i jeszcze piszecie, ze WYSTARCZA wam 23 stopnie? Ja w zimie w domu mam max 20 ![]() ![]() Kupilam tesciowej na imieniny zestaw kosmetykow w Douglasie ![]() ![]()
Razem 14.08.2004 Zaręczeni 14.01.2011 Małżeństwo 06.09.2014 Edytowane przez aluniaaaaa Czas edycji: 2012-05-24 o 14:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#2969 |
Zakorzenienie
|
pokaaaaa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2970 |
Zakorzenienie
|
Nie pokaze bo jak juz pokazuje to nic nie mowicie, ze ladne albo brzydkie
![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Krem do rąk http://www.google.pl/imgres?q=dougla...9,r:5,s:0,i:78 olejek do kąpieli http://www.google.pl/imgres?q=dougla...9,r:0,s:0,i:68 i myjke do ciała kremową ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:22.