I znów wątek zapisujemy od nowa, łącząc wszystkie PMki z Tarnowa! - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-24, 10:14   #1621
Maurycenta
Raczkowanie

Dot.: I znów wątek zapisujemy od nowa, łącząc wszystkie PMki z Tarnowa!

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Zespół Feniks grał świetnie, goście byli umęczeni tańcami, co prawda wprowadzili jedną zabawę, której nie ustalalismy, ale gościom się podobała. Grają muzykę dla każdego przedziału wiekowego, wprowadzają takie numery przy których moga pobawić się goście bez pary.
Bardzo cieszy mnie Twoja pozytywna opinia o zespole Feniks - słyszałam ich już na żywo i widziałam w jaki sposób umią bawić gości, ale niestety nie na weselu - także miło słyszeć, że i tu się sprawdzają

Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:
Napisane przez olgaaa3 Pokaż wiadomość
Będzie dobrze my też załatwiliśmy już USC jeśli chodzi o samochód, nie ma nikt w rodzinie jakiegoś fajnego autka co by was przewiózł? my z TŻ chcieliśmy jakiś starszy klasyk ale jak sobie życzą za godzinę ze 150-180 to ja dziękuję i minimum np 3 godziny wypożyczenia nas zawiezie do ślubu mój wujek swoim autem Gośćmi się nie przejmuj przyjdą Ci na którym na Was zależy wszystko będzie jak najlepiej
My sprawy USC i kancelarii mamy jeszcze przed sobą - wybieramy się tam w czerwcu... Jeśli chodzi o samochód mam podobne podejście- nie musi być to żaden klasyk z lat 80'tych. Zresztą widząc śliczną panne młodą nikt nie zwraca uwagi na pojazd, który ją wiezie

Edytowane przez Maurycenta
Czas edycji: 2012-05-24 o 10:09
Maurycenta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 10:37   #1622
Ewa_wa1
Raczkowanie

Gratulacje dla wszystkich Panien Młodych

Dziewczyny mam pytanie zostało nam ok 3 miesiecy do ślubu, planuje isć do ksiedza na to pierwsze spotkanie. Na co mam się nastawić i czy już bede za coś płacić bo nie wiem ile mam brać pieniędzy i czy wogóle mam coś brać?
08.2016r. 10tc
Ewa_wa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 11:03   #1623
etusiaaa
Wtajemniczenie

Odnośnie samochodu to mój TŻ chciał koniecznie limuzyne na 12 m ale mnie się strasznie nie podobają.
Dlatego trwa mały spór właśnie o samochód.
Jest jeszcze taka propozycja że pojeciemy "L" bo TŻ jest instruktorem, albo wkońcu pojedziemy zwykłym samochodem wynajętym (np.z tarnowiaka)

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 11:26   #1624
iwona7777
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ewa_wa1 Pokaż wiadomość

Dziewczyny mam pytanie zostało nam ok 3 miesiecy do ślubu, planuje isć do ksiedza na to pierwsze spotkanie. Na co mam się nastawić i czy już bede za coś płacić bo nie wiem ile mam brać pieniędzy i czy wogóle mam coś brać?
Ja na pierwszej wizycie w kancelarii nic nie placilam. Mowi sie ze trzeba zaplacic za zapowiedzi. Wesele jest u mnie więc moj G. ma teraz zapowidzi u siebie i placilo 100zł. U mnie proboszcz powiedzial zeby przyjsc jakies 2 - 3 tygodnie przed slubem i wtedy zaplacimy juz za wszystko Tez stresowalam sie pierwsza rozmowa, ale spokojnie przeszla Bedzie dobrze
iwona7777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 12:05   #1625
ivisia
Raczkowanie

Moje pytanko - może głupie - ale ciekawi mnie :
Na pierwsze spotkanko trzeba przynieść dowód osob. i świadectwo ze szkoły średniej, tak? I czy ksiądz może "odpytać" jakichś modlitw, przykazań itd jeśli się miało złą ocenę z religii? Słyszałam i takie opinie hehe , a mój niesforny narzeczony miał AŻ dwóję :P teraz go straszę, że się musi od nowa katechizmu uczyć ale jak to jest w rzeczywistości?
Stary 2012-05-24, 12:19   #1626
Amcizia
Rozeznanie

nie wime jak z pytaniem o wiedze z religii, a;le z dokumentow to jeszcze wazny jest akt chrztu z adnotacja o bierzmowaniu jesli mialo sie te sakramenty w innej parafii niz w tej co sie aktualnie bierze slub. bez tego nie ma szans na spisanie protokolu. aha i jesli ktos mial chrzest pod innym nazwiskiem niz nosi dzisiaj to na wszelki wypadek lepiej wziac sobie odpis zupelny aktu urodzenia jakby sie okazalo ze nie maja w ksiegach

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20110521580820.html

http://tickers.baby-gaga.com/p/dev308pf___.png

Amcizia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 14:05   #1627
Maurycenta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
Odnośnie samochodu to mój TŻ chciał koniecznie limuzyne na 12 m ale mnie się strasznie nie podobają.
Jest jeszcze taka propozycja że pojeciemy "L" bo TŻ jest instruktorem, albo wkońcu pojedziemy zwykłym samochodem wynajętym (np.z tarnowiaka)
Z tą "L" to świetny pomyśł!!!
Stary 2012-05-24, 16:31   #1628
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ivisia Pokaż wiadomość
Na pierwsze spotkanko trzeba przynieść dowód osob. i świadectwo ze szkoły średniej, tak? I czy ksiądz może "odpytać" jakichś modlitw, przykazań itd jeśli się miało złą ocenę z religii? Słyszałam i takie opinie hehe , a mój niesforny narzeczony miał AŻ dwóję :P teraz go straszę, że się musi od nowa katechizmu uczyć ale jak to jest w rzeczywistości?
My nie przynosilismy swiadectwa ze szkoly sredniej. Moze dobrze by bylo zeby sobie powtorzyl , bo chyba nie fajnie by to wygladalo gdyby sie okazalo ze dorosly facet ktory ma zamiar wziasc slub koscielny nie zna 10 przykazan

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 18:18   #1629
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Jestemy świeżo po 1. spotkaniu i powiem tak, że pewne to zalezy od proboszcza. Nasz nie chciał wogóle na temat kasy rozmawiać i jak przeszliśmy na ten temat to wstał i powiedział, że dziękuje nam i pożegnał nas radośnie. Powiedzieliśmy, że wyrównamy koszta na drugim spotkaniu to tak samo zareagował. Porządnego mamy proboszcza ale niektórzy biorą na 1. spotkaniu na zapowiedzi, więc lepiej się przygotować.
Zabierz dokumenty, czyli akt chrztu, świadectwo ukończenia szkoły, dowód osobisty i świadectwo ukończenia katechizacji przedmałżeńskiej. Resztę donosi się na 2. spotkanie, które u nas wyznaczył na 3 tyg. przed ślubem.

Cytat:
Wątpię, żeby zadawał takie pytania. Nasz ponad zestaw pytań narzuconych przez władze nie wykraczał. Ocenę przepisał do protokołu i pochwalił narzeczonego. Jak zdaliście egzamin do bierzmowania to takie rzeczy musieliście umieć, a modlitwy się zapomina. To nie egzamin, że trzeba się do niego uczyć i to spotkanie nie ma na celu sprawdzić Waszej wiedzy religijnej, no ale wiadomo, że różni są dziwacy. My na szczęście mamy zarąbistego proboszcza i o nic się nie czepiał no ale trafił na wzorowy przypadek Stresowałam się przed tym spotkaniem, ale mój TŻ rozładował atmosferę i było bardzo wesoło i luzacko. Księża to też ludzie
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 18:45   #1630
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość

Wątpię, żeby zadawał takie pytania. Nasz ponad zestaw pytań narzuconych przez władze nie wykraczał. Ocenę przepisał do protokołu i pochwalił narzeczonego. Jak zdaliście egzamin do bierzmowania to takie rzeczy musieliście umieć, a modlitwy się zapomina. To nie egzamin, że trzeba się do niego uczyć i to spotkanie nie ma na celu sprawdzić Waszej wiedzy religijnej, no ale wiadomo, że różni są dziwacy. My na szczęście mamy zarąbistego proboszcza i o nic się nie czepiał no ale trafił na wzorowy przypadek Stresowałam się przed tym spotkaniem, ale mój TŻ rozładował atmosferę i było bardzo wesoło i luzacko. Księża to też ludzie
Nie do konca sie zgodze , podstawowych modlitw chyba nie powinno sie zapominac

Nie rozumiem co w tym dziwnego jesli ksiadz jednak zapytal by o jakas modlitwe? Wkoncu to jest slub koscielny a nie cywilny ...

Czasem to mam wrazenie ze ludzie biora sluby koscielne tylko dla imprezy , balej sukni itp a zapominaja o co tak naprawde chodzi ...

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 21:29   #1631
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:

to jakim wy samochodem chcecie jechać ?
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 21:40   #1632
rika2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość

Nie rozumiem co w tym dziwnego jesli ksiadz jednak zapytal by o jakas modlitwe? Wkoncu to jest slub koscielny a nie cywilny ...

Czasem to mam wrazenie ze ludzie biora sluby koscielne tylko dla imprezy , balej sukni itp a zapominaja o co tak naprawde chodzi ...

Popieram! też mam często takie wrażenie...
rika2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 21:44   #1633
olgaaa3
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Maurycenta Pokaż wiadomość
Bardzo cieszy mnie Twoja pozytywna opinia o zespole Feniks - słyszałam ich już na żywo i widziałam w jaki sposób umią bawić gości, ale niestety nie na weselu - także miło słyszeć, że i tu się sprawdzają

Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

My sprawy USC i kancelarii mamy jeszcze przed sobą - wybieramy się tam w czerwcu... Jeśli chodzi o samochód mam podobne podejście- nie musi być to żaden klasyk z lat 80'tych. Zresztą widząc śliczną panne młodą nikt nie zwraca uwagi na pojazd, który ją wiezie

otóż to najpiękniejsza w tym dniu jest panna młoda
Cytat:

My jesteśmy świeżo po wizycie u proboszcza, spisywaliśmy protokół i daliśmy już na zapowiedzi 100 zł z racji tego , że obydwoje jesteśmy z jednej parafii :P ksiądz zadaje pytania (nic strasznego), spisuje ocenę z religii, wasze numery dowodów osobistych, wpisuje kursy przedmałżeńskie, poradnie małżeńską i dzień skupienia, jeśli byliście ochrzczeni w innej parafii i bierzmowanie i komunię to potrzebuje papierek :P

Cytat:
Osobiście strasznie nie podoba mi się limuzyna...dla mnie jest strasznie tandetnie, ale to tylko skromne moje zdanie pomysł z L jak najbardziej na tak !
Cytat:
Nie powinien odpytywać ale kto wie jakiego macie proboszcza ja poszłam wyluzowana na spotkanie,że nic mi nei trzeba bo komunię brałam już w obecnej parafii, bierzmowanie też a tu się okazuje,że jak miałam chrzest w innej parafii to potrzebuję aktu chrztu mimo, że resztę sakramentów miałam już w obecnej parafii udzielane :P
Stary 2012-05-24, 22:00   #1634
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maurycenta Pokaż wiadomość

Nie rozumiem par,które im lepszy samochód tym no właśnie co..? samopoczucieDla mnie to najmniej ważne czym się jedzie,no może oprócz traktora,ważne żeby dojechać do celu!

Cytat:
fajny pomysł
My np jechaliśmy naszą kochaną mazdeczką(17 letnią),nic więcej do szczęścia nie trzeba było,no może oprócz klimy
Teraz już jedynie możemy pooglądać nasz samochodzik na fotkach

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Jestemy świeżo po 1. spotkaniu i powiem tak, że pewne to zalezy od proboszcza. Nasz nie chciał wogóle na temat kasy rozmawiać i jak przeszliśmy na ten temat to wstał i powiedział, że dziękuje nam i pożegnał nas radośnie. Powiedzieliśmy, że wyrównamy koszta na drugim spotkaniu to tak samo zareagował. Porządnego mamy proboszcza ale niektórzy biorą na 1. spotkaniu na zapowiedzi, więc lepiej się przygotować.
Zabierz dokumenty, czyli akt chrztu, świadectwo ukończenia szkoły, dowód osobisty i świadectwo ukończenia katechizacji przedmałżeńskiej. Resztę donosi się na 2. spotkanie, które u nas wyznaczył na 3 tyg. przed ślubem.

U nas w parafii też ksiądz się ociągał z wzięciem koperty, ale powiedzieliśmy że to nasza ofiara i położyliśmy na stoliku bez zbędnych ceregieli.Nie miał wyjścia

Myślę że niektórym osobom przydałoby się sprawdzenie tej wiedzy religijnej,tak pisze ogólnie obserwując niektóre pary

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 07:58   #1635
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
to jakim wy samochodem chcecie jechać ?

Są tam różne do wynajęcia do ślubu np. VW, czy Audi.

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 09:16   #1636
nowa8686
Zakorzenienie

My jedziemy Audi A8 , jest naprawdę ładna , ale nie dlatego,że jakos mega przywiązujemy wage do auta, ie mielismy w sumie żadnej opcji bo nie należy do do spraw najważniejszych, ale znajomy sam nap zaproponowal to auto to czemu nie ważna w upalny dzień przede wszystkim jest klima to tyle

31.10.2014 Majunia nasz Skarb

8.05. Pierwsze kopniaczki

Fasolinka
nowa8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 09:43   #1637
Ewa_wa1
Raczkowanie

Cytat:

Otórz wszystko zależy od księdza moją koleżanke i jej TŻ którzy mają ślub 2.06 br ksiądz zapytał 10 przykazań, ile jest prawd wiary, która z 3 osób Boskich jest najważniejsza i która za co odpowiada. coś takiego z tego co pamięta. Dodam jeszcze że oboje na świadectwach mieli 5 wiec nie wiem od czego to zależy wydaje mi się osobiście że od humoru i widzi mi się proboszcza
08.2016r. 10tc
Ewa_wa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 09:48   #1638
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:

No pewnie, że podstawowych modlitw i przykazań się nie zapomina! szczególnie tych wciąż wykorzystywanych; ale przykładowo z wymienieniem przykazań kościelnych miałabym problem:P szczególnie, że są zmieniane, a w stresie to już kompletna blokada. Nie wyobrażam sobie, że na spotkaniu w sprawie ślubu mielibyśmy zostać przepytani z katechnizmu KK. No bez przesady. Inny charakter ma to spotkanie. Chyba, że w innych parafiach jest inaczej. Nie bez powodu jest to rozmowa duszpasterska, a nie egzamin z wiedzy religijnej uprawniający do zawarcia związku małżeńskiego. Dlaczego nieznajomość jakiejś modlitwy miałaby stanowić przeszkodę w zawarciu związku małżeńskiego. Poza tym modlitwa to rozmowa z Bogiem, a nie recytowanie wierszyków.
Myślę, że proboszcz może poprosić o wyjaśnienia tak słabej oceny z religii i wszystko. To jest moje zdanie, ale może w innych parafiach inaczej taka rozmowa wygląda. To współczuję.

Brać ślub dla sukienki i imprezy? Świetnie :P różni są ludzie i różne mają podejście do wiary... krzyż im na drogę...

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość

Nie rozumiem par,które im lepszy samochód tym no właśnie co..? samopoczucieDla mnie to najmniej ważne czym się jedzie,no może oprócz traktora,ważne żeby dojechać do celu!

fajny pomysł
My np jechaliśmy naszą kochaną mazdeczką(17 letnią),nic więcej do szczęścia nie trzeba było,no może oprócz klimy
Teraz już jedynie możemy pooglądać nasz samochodzik na fotkach
Również nie rozumiem po co cudować z samochodem. Ma dowieźć bezpiecznie do celu no i pasuje, żeby się wyróżniał, dlatego dekoracja kwiatami wg mnie jest wystarczająca, żeby nadać mu wyjątkowości. Nie rozumiem też wypożyczania aut z wyjątkiem zabytkowych. Jakby w rodzinie nie było samochodów. My mieliśmy jechać samochodem narzeczonego, ale pojedziemy świadka terenówką, żeby nie było tak zwyczajnie. Nie jest to typowe weselne auto, ale wygodne i moja kiecka się bez problemu zmieści. Limuzyna to straszny kicz.
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 09:48   #1639
ivisia
Raczkowanie

Cytat:
My nie przynosilismy swiadectwa ze szkoly sredniej. Moze dobrze by bylo zeby sobie powtorzyl , bo chyba nie fajnie by to wygladalo gdyby sie okazalo ze dorosly facet ktory ma zamiar wziasc slub koscielny nie zna 10 przykazan
tak tak, oczywiście, nie mówię tu o tych podstawowych modlitwach, tylko np. prawdy wiary, błogosławieństwa czy zmienione przykazania kościelne - noo warto będzie sobie przypomnieć

co do samochodów na ślub - również nie podobają mi się limuzyny - jak dla mnie - straszne szpanerstwo... Nas zawiezie do kościółka i domu weselnego po prostu znajomy z jakimś lepszym autkiem niż mój gracik
Stary 2012-05-25, 10:13   #1640
Alebara
Przyczajenie

Cześć dziewczyny. W końcu mogę na spokojnie wszystko opisać. Pochwalić się fotkami na razie nie mogę, gdyż sama widziałam tylko jedno zdjęcie Pewnie coś w przyszłym tygodniu będę miała.
Ja najbardziej bałam się o pogodę. Jeszcze w piątek paradowałam w jesiennym płaszczu. Jednak pogoda się udała i nawet nie musiałam bolerka zakładać. Ślub mieliśmy u Filipinów. Jak weszliśmy do kościoła to aż dech nam zaparło! Dekoracja była przepiękna! Mnóstwo kwiatów, czerwony dywan a na jego obrzeżach duże wazony z wodą i pływającymi zapalonymi świeczkami. Cudnie
Fryzurę robiłam u Moniki Smoły w Hollywood - bardzo polecam!Fryzurka trzymła się całą noc. A do domu wróciłam o 9 rano, więc chyba ok
Makijaż wykonywałam w salonie Estetica. Byłam na prawdę zadowolona trwałością oraz profesjonalnym efektem makijażu. Osobiście jednak byłam trochę zdziwiona sposobem doklejania rzęs, które nie były tuż przy moich naturalnych, tylko jakiś 1 mm od nich. Ja to widziałam, inni pewnie nie
Do ślubu jechaliśmy Warszawą taką białą perłową
Wszystkie bukiety, t.j. mój ślubny, dla świadkowej, butonierki dla męża i świadka, 2 x 2 złączone róże dla mam, 2 stroiki na cmentarz dla naszych ojców, 2 bukiety dla mam oraz bukiet na nasz stół zamawialiśmy u Pani z Kwiatowego Pola z Pleśnej. Ona robi naprawdę cudne wiązanki i baaardzo ją polecam
Wesele odbyło się w Domu Weselnym Wiolin w Sufczynie. Jedzonko pyszne i bardzo dużo, piękna sala, miła obsługa, ogród i miejsce na papieroska. Ogólnie lokal gości przede wszystkim bardzo zaskoczył. Z zewnątrz w ogóle nie wskazuje na to, co jest w środku. Na ich stronie są jeszcze strae zdjęcia, więc gdyby ktoś z Was brał go pod uwagę to warto tam jechać. Po weselu zostało nam mnóstwo jedzenia, które starczyło na 2 dni poprawin (łącznie jakieś 40 osób) oraz dużo żarełka porozdawaliśmy rodzinie.
Wszystkie wyroby cukiernicze były zamawiane u Piotra Rydza. Tort był ekstra i jak wjechał i wlali ciekły azot to dzieci chciały ten cały dym łapać haha Tort byl bardzo dobry w smaku. Z resztą cały słodki stół oraz fontanna czekoladowa robiły furorę. Goście z początku trochę niechętni, natomiast potem wsuwali ciasto aż miło Naprawdę słodki stół nam poszedł w dużej ilości. Jak zazwyczaj ciasto stoi, to u nas dużo znikło
Orkiestra ORION ze Szczepanowic naprawdę dawała czadu! Nie robili długich przerw, a tak naprawdę były one podyktowane daniami gorącymi. Chociaż mieliśmy na weselu niecałe 60 osób dorosłych to wszyscy się tak wybawili, że orkiestra grała do 05:10! A jak skończyła to i tak by się znalazły osoby do tańczenia
Fotograf Maciej Łoziński - jeszcze nie widziałam efektów ale jak tylko będę coś miała to dam znać. Wiem, że zdjęcia wyjdą cudnie Maciek to profesjonalista, który przede wszystkim pyt jakie zdjęcia chcemy mieć.
Kamerzysta Mariusz Wójcik z MSM FILM - serdecznie polecam. Przed ślubem nagraliśmy podziękowania dla mam, które zrobiły prawdziwą furorę na weselu Już nie mogę doczekać się filmu
Suknie kupowałam w Alis Bridal na Bema. Obsługa rewelacyjna. Na każdym spotkaniu czułam się jak najważniejsza pnna młoda na świecie. Mój model to VERISE BRIDAL - FABIOLA. Przeszła moje najśmielsze oczekiwania - była wprost przepiękna Gdyby ktoś z Was był zainteresowany to proszę o kontakt, gdyż pewnie będę ją musiała sprzedać ( a tak nie chce tego ).
Garnitur męża kupowaliśmy w Giacomo Conti i też będziemy polecać, gdyż mąż wyglądał w nim świetnie. Tak samo buty - bardzo wygodne podobno. Poza tym Panie wjechały mu na ambicję i powiedziały, że prawdziwy gentlemen nosi marynarkę cały czas. I choć Młodemu było momentami gorąco, to nie ściągnął jej nawet na minutę Nie miał kamizelki tylko krawat.

I to chyba tyle mojej relacji Trochę się rozpisałam. Ale uważam, że dzień mojego ślubu był naprawdę wymarzony od początku do końca

Pozdrawiam
Alebara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 12:29   #1641
nowa8686
Zakorzenienie

ja mam pytanie dotyczące formalności po ślubie. Wiem , że ksiądz ma 5 dni na dostarczenie tych papierków do USC. A ja to wszystko pózniej wygląda czasowo z wyrobieniem nowego dowodu, paszportu i prawa jazdy. ile się czeka itd.

Fasolinka
Stary 2012-05-25, 13:20   #1642
Amcizia
Rozeznanie

tyle co zwykle, skladasz dokumenty i czekasz tak samo jakbys pierwszy raz wyrabiala czyli okolo miesiaca a paszport to chyba dluzej, nie wime bo jeszcze nie wyrabialam, zgubilam zdjecia paszportowe a poza tym nie byl mi jeszcze potrzebny

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20110521580820.html

http://tickers.baby-gaga.com/p/dev308pf___.png

Amcizia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 13:53   #1643
Maurycenta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Alebara Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. W końcu mogę na spokojnie wszystko opisać. Pochwalić się fotkami na razie nie mogę, gdyż sama widziałam tylko jedno zdjęcie Pewnie coś w przyszłym tygodniu będę miała.

Pozdrawiam
Wymarzony dzień zgodny z marzeniami
Stary 2012-05-25, 14:40   #1644
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alebara Pokaż wiadomość
Ja najbardziej bałam się o pogodę. Jeszcze w piątek paradowałam w jesiennym płaszczu. Jednak pogoda się udała i nawet nie musiałam bolerka zakładać. Ślub mieliśmy u Filipinów. Jak weszliśmy do kościoła to aż dech nam zaparło! Dekoracja była przepiękna! Mnóstwo kwiatów, czerwony dywan a na jego obrzeżach duże wazony z wodą i pływającymi zapalonymi świeczkami. Cudnie
Fryzurę robiłam u Moniki Smoły w Hollywood - bardzo polecam!Fryzurka trzymła się całą noc. A do domu wróciłam o 9 rano, więc chyba ok
Makijaż wykonywałam w salonie Estetica. Byłam na prawdę zadowolona trwałością oraz profesjonalnym efektem makijażu. Osobiście jednak byłam trochę zdziwiona sposobem doklejania rzęs, które nie były tuż przy moich naturalnych, tylko jakiś 1 mm od nich. Ja to widziałam, inni pewnie nie
Do ślubu jechaliśmy Warszawą taką białą perłową
Wszystkie bukiety, t.j. mój ślubny, dla świadkowej, butonierki dla męża i świadka, 2 x 2 złączone róże dla mam, 2 stroiki na cmentarz dla naszych ojców, 2 bukiety dla mam oraz bukiet na nasz stół zamawialiśmy u Pani z Kwiatowego Pola z Pleśnej. Ona robi naprawdę cudne wiązanki i baaardzo ją polecam
Wesele odbyło się w Domu Weselnym Wiolin w Sufczynie. Jedzonko pyszne i bardzo dużo, piękna sala, miła obsługa, ogród i miejsce na papieroska. Ogólnie lokal gości przede wszystkim bardzo zaskoczył. Z zewnątrz w ogóle nie wskazuje na to, co jest w środku. Na ich stronie są jeszcze strae zdjęcia, więc gdyby ktoś z Was brał go pod uwagę to warto tam jechać. Po weselu zostało nam mnóstwo jedzenia, które starczyło na 2 dni poprawin (łącznie jakieś 40 osób) oraz dużo żarełka porozdawaliśmy rodzinie.
Wszystkie wyroby cukiernicze były zamawiane u Piotra Rydza. Tort był ekstra i jak wjechał i wlali ciekły azot to dzieci chciały ten cały dym łapać haha Tort byl bardzo dobry w smaku. Z resztą cały słodki stół oraz fontanna czekoladowa robiły furorę. Goście z początku trochę niechętni, natomiast potem wsuwali ciasto aż miło Naprawdę słodki stół nam poszedł w dużej ilości. Jak zazwyczaj ciasto stoi, to u nas dużo znikło
Orkiestra ORION ze Szczepanowic naprawdę dawała czadu! Nie robili długich przerw, a tak naprawdę były one podyktowane daniami gorącymi. Chociaż mieliśmy na weselu niecałe 60 osób dorosłych to wszyscy się tak wybawili, że orkiestra grała do 05:10! A jak skończyła to i tak by się znalazły osoby do tańczenia
Fotograf Maciej Łoziński - jeszcze nie widziałam efektów ale jak tylko będę coś miała to dam znać. Wiem, że zdjęcia wyjdą cudnie Maciek to profesjonalista, który przede wszystkim pyt jakie zdjęcia chcemy mieć.
Kamerzysta Mariusz Wójcik z MSM FILM - serdecznie polecam. Przed ślubem nagraliśmy podziękowania dla mam, które zrobiły prawdziwą furorę na weselu Już nie mogę doczekać się filmu
Suknie kupowałam w Alis Bridal na Bema. Obsługa rewelacyjna. Na każdym spotkaniu czułam się jak najważniejsza pnna młoda na świecie. Mój model to VERISE BRIDAL - FABIOLA. Przeszła moje najśmielsze oczekiwania - była wprost przepiękna Gdyby ktoś z Was był zainteresowany to proszę o kontakt, gdyż pewnie będę ją musiała sprzedać ( a tak nie chce tego ).
Garnitur męża kupowaliśmy w Giacomo Conti i też będziemy polecać, gdyż mąż wyglądał w nim świetnie. Tak samo buty - bardzo wygodne podobno. Poza tym Panie wjechały mu na ambicję i powiedziały, że prawdziwy gentlemen nosi marynarkę cały czas. I choć Młodemu było momentami gorąco, to nie ściągnął jej nawet na minutę Nie miał kamizelki tylko krawat.

I to chyba tyle mojej relacji Trochę się rozpisałam. Ale uważam, że dzień mojego ślubu był naprawdę wymarzony od początku do końca

Pozdrawiam
.

Cytat:
Napisane przez nowa8686 Pokaż wiadomość
ja mam pytanie dotyczące formalności po ślubie. Wiem , że ksiądz ma 5 dni na dostarczenie tych papierków do USC. A ja to wszystko pózniej wygląda czasowo z wyrobieniem nowego dowodu, paszportu i prawa jazdy. ile się czeka itd.
Nowy dowód około 4 tyg,zazwyczaj jest wcześniej,trzeba dzwonić i dopytać
Paszport też jak kiedyś wyrabiałam około 4 tygodni,z tym że przed wakacjami jest większy ruch w interesie i można sobie dłużej poczekać(wszyscy przypominają sobie w ostatnim momencie)
Prawa jazdy nie wymieniałam

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2012-05-25, 16:58   #1645
nowa8686
Zakorzenienie

a ile po ślubie trzeba iśc to wszystko załatwiać ?

Fasolinka
Stary 2012-05-25, 18:20   #1646
ewka1368
Zakorzenienie

Cytat:
Slicznie wygladalas

Na kiedy masz dokladnie termin? Synus czy corcia? Mi do godziny zero zostalo ... 20 dni
ojej to lada dzien
powodzenia

Cytat:
Napisane przez pandoria Pokaż wiadomość
Nie było mnie tu już troszkę w sumie to nawet nie pochwaliłam się zdjęciami ze ślubu a to rok temu było

Dzięki za namiary, muszę się streścić z fotografem, bo termin już za 2tyg popatrzę, i zdecydujemy hehe tym razem dam znać wcześniej co z tego wyszło.
Pozdrawiam was wszystkie.
Jeszzcze raz dziękuję za namiary kla ski:
slicznie wygladalas

jej ale pedzicie

gratuluje dziewczetom swiezo poslubionym i zycze duuzo milosci

a dziewczetom ktore mi polecily instruktora Wiesława Krupe serdecznie dziekuje
mialam jazde z nim i jest bardzo profesjonalny
Stary 2012-05-25, 20:06   #1647
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nowa8686 Pokaż wiadomość
a ile po ślubie trzeba iśc to wszystko załatwiać ?
Najlepiej jak najszybciej,żeby mieć z głowy.
Edit:Znalazłam karteczkę na której jest napisane że zmiana danych zamieszczonych w dow.osob. powoduje obowiązek wymiany dowodu w terminie 14 dni
Jeżeli nie zostanie złożony wniosek o wymianę dowodu osobistego w terminie 3 miesięcy,dowód zostanie unieważniony.
No i trzeba zabrać ze sobą odpis aktu małżeństwa.
I jeszcze trzeba pamiętać o Urzędzie Skarbowym(chyba wypełnia się jakiś wniosek o ile dobrze pamiętam).

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2012-05-25, 20:40   #1648
miłek_wiosenny
Przyczajenie

Jak się jest z Tarnowa, to urząd ma akt slubu i nie trzeba przynosić. Wystarczą same fotografie. Byłam wczoraj
a tu jest stronka gdzie wszystko jest opisane jak trzeba
A do skarbówki potrzebny jest zdaje się formularz ZAP-3 (kiedyś nip 3), można pobrać z neta.

Edytowane przez miłek_wiosenny
Czas edycji: 2012-05-25 o 20:44
miłek_wiosenny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 20:49   #1649
nowa8686
Zakorzenienie

Ewka Pan Krupa jest superowy zdasz przy nim za 1 razem tak jak ja

Fasolinka
Stary 2012-05-25, 21:21   #1650
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miłek_wiosenny Pokaż wiadomość
Jak się jest z Tarnowa, to urząd ma akt slubu i nie trzeba przynosić. Wystarczą same fotografie. Byłam wczoraj
a tu jest stronka gdzie wszystko jest opisane jak trzeba
A do skarbówki potrzebny jest zdaje się formularz ZAP-3 (kiedyś nip 3), można pobrać z neta.
Dziwne ja musiałam przynieść akt ślubu.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości