Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październik IV - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-24, 15:35   #1291
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Normalnie ostatnio mam takie ciśnienie na teścia, teściową i brata TZa, ze najchętniej to, bym ich wybiła
ja mam najczesciej mam cisnienie na tzna szczescie szybko sie godzimy
a ty co taka nerwowa?

Boże bylam na balkonie sciagnac pranie , az sie spocilam normalnie jak swinia , grzeje jak glupie to slonce

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 15:36   #1292
weronika_91
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
ja cie pamietam nawet twoje zdjecia sa na mailu
I ja także Cię pamiętam
Stary 2012-05-24, 15:37   #1293
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
dzisiaj wieczorkiem mam wizytę i usg połówkowe i od rana mnie żołądek boli chyba już się stresuję
Spokojnie,będzie dobrzeLenka na pewno zdrowa i śliczna!

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Kojarzę dziewczyny a Wy? Dostęp do maila powinny mieć właśnie osoby które już po samym nicku się poznają i kojarzą kto jest kto.
Ja też kojarzę

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
momento - w biedronce trzeba kupić proszek? dlaczego nic o tym nie wiem piknie jeszcze po niego skoczę i chusteczki też zakupię a co

idę wysłać maila do laseczek
Oj wiesz,nikt nikogo nie zmuszachyba czytałaś po łebkach,bo ostatnio o tym trąbiłyśmy

Później nadrobie resztę,bo muszę lecieć na plac zabawNarazie!

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 15:37   #1294
weronika_91
Zakorzenienie

niegrzeczna a u mnie przyjemny wiaterek zawiewa na szczęście więc dzisiaj fajnie jest
Stary 2012-05-24, 15:38   #1295
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Boże bylam na balkonie sciagnac pranie , az sie spocilam normalnie jak swinia , grzeje jak glupie to slonce
Noo, ja posiedziałam chwilę na balkonie i zaraz uciekłam z tego słońca... grzeje niesamowicie.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 15:39   #1296
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
niegrzeczna a u mnie przyjemny wiaterek zawiewa na szczęście więc dzisiaj fajnie jest
u mnie niby tez wiaterek ale on nic nie daje
chce odpoczac juz od tych upalow..

dzwonila do mnie babka z orange bo mam przedluzac umowe i mi mowi ze bez telefonu nie moge wziasc umowy , nie chce telefonu bo dopiero miesiac temu kupilam sobie nowy. Jakas dziwna ta babka na zadne pytanie nie odpowiedziala mi tylko sie wykrecala jakos.. teraz jestem w kropce

IGA

Maja

Edytowane przez niegrzeczna88
Czas edycji: 2012-05-24 o 15:41
niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 15:41   #1297
spioszka
Raczkowanie

Cytat:
ja cie pamietam nawet twoje zdjecia sa na mailu
dzieki kochana, ale juz odpokutowalam i mam haselko, pozniej wstawie moj sloniowy bebzun

5 cykl staran
ostatnia@-29/11/11
http://enpr.pl/1837
spioszka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-24, 15:41   #1298
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Oj wiesz,nikt nikogo nie zmuszachyba czytałaś po łebkach,bo ostatnio o tym trąbiłyśmy

Później nadrobie resztę,bo muszę lecieć na plac zabawNarazie!

byłam i szukałam chusteczek a proszek ? no wyleciał i nikt nie powiedział że trzeba - no trzeba bo tanio nie ?
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 15:45   #1299
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:

byłam i szukałam chusteczek a proszek ? no wyleciał i nikt nie powiedział że trzeba - no trzeba bo tanio nie ?
a jaki to proszek ? bo przegapiłam

Wczoraj Was szczułam goframi to może dziś hod-dogiem ? zakupiłam bułeczki i na kolacyjkę będę robiła hod-dogi
Stary 2012-05-24, 15:45   #1300
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
aaliyah wazne ze zdane, nie wazne za ktorym
Taa, tylko że teraz nie jeżdże. Chyba musze kupić kilka lekcji pókim w stanie błogosławionym. Bo po porodzie to już nie będę miała kiedy.

Cytat:
W moim jest akurat 100mg... więc to jest nic jak na moje zakażenie układu moczowego niestety .
Żurawinę sobie kup i jedz. Super robi na zapalenie nerek i pęcherza. I jeszcze borówki amerykańskie.

Cytat:
Napisane przez spioszka Pokaż wiadomość
Ciekawe czy mnie ktos kojarzy,ale chyba nie za bardzo ,bo zadne info z nowym haslem do mnie nie dociera, tak wiec cierpliwie czekam na odpuszczenie grzechow.
O, widzę, że jesteś w Londynie? Gdzie konkretnie mieszkasz? Może jesteśmy sąsiadkami?

Cytat:
Normalnie ostatnio mam takie ciśnienie na teścia, teściową i brata TZa, ze najchętniej to, bym ich wybiła
Hormony buzują.

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Noo, ja posiedziałam chwilę na balkonie i zaraz uciekłam z tego słońca... grzeje niesamowicie.
U mnie też żar leje się z nieba. 28 stopni...
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 15:51   #1301
weronika_91
Zakorzenienie

aaliyah żurawinę jem ( choć nie smakuje mi wcale) piję też z niej sok, a o borówce nie słyszałam dzięki, będę musiała się i w nią zaopatrzyć

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-24, 16:00   #1302
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
aaliyah żurawinę jem ( choć nie smakuje mi wcale) piję też z niej sok, a o borówce nie słyszałam dzięki, będę musiała się i w nią zaopatrzyć
Czego nie robi się dla dziecka.
Stary 2012-05-24, 16:02   #1303
lukrecja_25
Wtajemniczenie

haj!
i co? i guffno... i miałam juz was nie nadrabiać i jak zwykle jakies fatum wisi nad Lucindą w pracy awaria neta i nic nie robiłam cały dzień... znaczxy robiłam.. pasjansa układałam teraz jezdem na chwilke zawijam za chwile do galerii do wpłatomatu...

od jutra znowu będę wdową słomiana.. ONY jedzie znowu GPS montowac gdzieś... bosze znowu bede sie nudziłaaaaaaa....... ale nie muszę gotować jejeje

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 16:07   #1304
angel166
Zakorzenienie

ale jestem śpiąca właśnie skończyłam odrabiac karniaki i pisac prace zaliczeniową z warsztatu reportazu radiowego, troche mnie poniosło i rozpisałam się jak głupiaskończyłam i mówie, a położe się i zdrzemnę a tu za pół godziny mężuś z pracy wraca i trzeba go nakarmicchyba sobie słabą kawkę zrobie, bo inaczej zaraz padnę na pysk

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 16:09   #1305
Hatti
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Ja już powiedziałam męzowi, że on będzie kąpał małego.
moj tz przystal na to jak zaproponowalam,ze bedzie od kapielinawet sie cieszy!

Cytat:
Wydaje mi się, że nie ma to jak wanienka jednak ten fotelik chyba niezbyt wygodny jest... chociaż nie wiem, nie miałam z czymś takim do czynienia.
Ostatnio gdzieś widziałam nawet wiaderka do kąpieli
alez co to za smiechy? my calkiem serio bierzemy wiadro pod uwage
Cytat:
a co familia przeskrobala?
Stary 2012-05-24, 16:10   #1306
monarika
Wtajemniczenie

Cześć dziewczynki

Nadrobiłam w końcu ale wszystkie cytowane wiadomości mi wcięło

Gratulacje dla dziewczyn, które poznały płeć

No i Wasze brzuszki cudne wszystkie

Ja byłam dziś u szwagierki powybierałam sobie parę ciuszków po jej dzieciaczkach muszę je tylko uprać i dokładnie popatrzeć co tam mam i czego mi jeszcze brakuje
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 16:52   #1307
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
pokaż sukienki!!! ja też upatrzyłam sobie jedna w H&M, taką szersza, aż zaskoczona byłam, że coś znalazłam bo ostatnio mają tam same szmaty

:sli na:

maggie123 fajna lista !!ja też przed wczoraj przysiadłam i zrobiłam swoją
z sukienek to mam właśnie tą http://www.hm.com/pl/product/00135?article=00135-A
100 % bawełny - jest idealna
a tej z reserved niestety nie ma na stronie - długa w kwiaty hibiskusa wiązana na szyi i też 100 % bawełny

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
dawno zdjęć nie było, więc chwalę się niektórymi nowymi zdobyczami

a za tydzień ruszam na podbój lumpków
bardzo fajne zakupy

Cytat:
Napisane przez Grosi0603 Pokaż wiadomość
Dzięki Tak tak w pepco spodobał mi sie jakoś i był nie drogi i fajny w dotyku moja siostra ma taki sam dla córki i jest zadowolona

a co do pamersów czytam rożne opinie i moja siostra która ma właśnie córeczkę 7 miesięczna używa pieluszek dady z biedronki mówi ,że są super nie odparzają i nie uczulają są w fajnej cenie i bardzo podobne do pamerów tylko jak sie nie myle są od "2" ale jak je mierzyłam to mają taki sam rozmiar co 0
ja sporo rzeczy kupiłam dla malucha w pepco. właściwie za każdym razem jak tam wejdę (w drodze z pracy) z pustymi rękami nie wychodzę
co do pieluch w dady - znajomi nam polecali, jako równie dobre, co pampersy a że nie zawsze w biedronce są (od wczoraj jest promocja) to dziś wybrałam się na zakupy. zakupione: pieluszki rozmiar 1 (3-5 kg), rozm. 2 (4-6kg), chusteczki nawilżające - wszystko z dady + proszek lowella. w lidlu zakupiłam jeden komplet bodziaków z długim rękawem - choć nie powiem, żeby ta bawełna jakoś specjalnie mnie urzekła.
Cytat:

Tak na szybko.
Dzisiaj mamy 26t. Po wizycie ukazało się, że:
- będzie Melania Ładnie się dziewuszka rozkraczyła
- waży 760g Ponoć duża ,
- mam odstawić luteinę, ale nadal się oszczędzać,
- dostałam również skierowanie na pierwsze ktg , mam je wykonać w 29t, czyli za 3t Doktorek powiedział, że badanie będzie trwać ponad 30minut,
- dzidzia ułożona już główką w dół

I w sumie tyle
Colds, super i gratuluję!
jak ja już bym chciała znać płeć... nadzieję mam, że za póltora tygodnia się uda. to będzie już 28tc! niech mój maluch przestanie się wreszcie wstydzić...

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 16:59   #1308
I_K
Zakorzenienie

Dzieciate dziewczyny mam pytanie: czy któraś z was miała body z tej firmy http://allegro.pl/george-body-krotki...338795065.html ? ciekawa jestem jak jakościowo to wygląda.
Stary 2012-05-24, 17:20   #1309
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość

i zazdroszczę takich dużych dorodnych dzidziusiów
Moja Zośka na waszym tle to kruszyna totalna.. 26tydzień, jutro 27 a tydzien temu mała ważyła ledwo ponad 500gram..
No ale nic, może po prostu taka będzie jej uroda a może pod koniec ciąży nadrobi.. się zobaczy, ważne że rozrabia w brzuchu jak to lekarz zapewnia.
a rozrabia straszliwie
Sojeczko, Ty się przecież powinnaś oszczędzać, więc co Ty cały dzień w upale spędzasz? czy w domu masz tak gorąco?
Zosieńka na pewno nadrobi wagowo, a nawet jeśli nie. to przecież mniejsze nie oznacza chore...
ja jako wcześniak z 31tc byłam gigantem -46 cm długości i 2,2kg
Cytat:

a ja mam odwyk od pepsi i coli ... no już nie piję chyba 4 dzień i nie jest źle chociaż mnie ciągnie ... zabroniłam mężowi przynosić do domu tegoż trunku i ma sobie w pracy popijać te niewskazane roztwory
jeee .. podoba mi się Mati mateuszek Matuś zwany MATEUSZEM
a mi się tak pepsi chce... mąż przede mną chował, albo zabraniał mi kupować. ale teraz sam dba o to, żeby jakaś butelka w domu była - jak dla mnie idealnie działa na zgagę. A ta mnie męczy non stop mimo stosowania sie do zasad jedzenia. Wnioskując z mądrych książek - moje dziecię będzie miało duuużo włosów...
a wodą mineralną za nic nie mogę się napić. piję piję piję i dalej mi sie pić chce...

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Jeszcze nie kupiłam! Ale coś czuję, że ta falbaniasta będzie moja...
Są z Zary.
Gda, piękna jest ta sukienka z aplikacja na biuście. zakochałam się w niej i jeśli się zastanawiasz, to bierz bez dwóch zdań!
czemu w mym pięknym mieście nie ma zary? a w innych sieciówkach, które ostatnio sobie upodobałam (h&m i reserved) jakieś takie resztki tylko?? a do warszawy na zakupy jakoś nie chce mi się tłuc...
Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Zrobiłam sesje zdjęciową. Wstawie zdjęcia brzuchola. Zobaczcie jaki on niziutki jest.
Anusia, śliczny brzuszek.
mój też jakoś tak nisko (ostatnio kilka dni był bardzo mocno obniżony, ale całe szczęście troszkę się podniósł, bo na takie opadanie, to jeszcze stanowczo za wcześnie).
każdy kto mnie spotyka, czy to znajomi czy w sklepie ekspedientki wróżą mi chłopca... Zobaczymy... choć sama akurat nie wierzę w to, aby kształt brzucha, dobry wygląd w ciąży itp miały jakiekolwiek podstawy do przesądzaniu o płci dziecka. To przecież tylko hormony...
no i te hormony też mi cellulit na udach wywaliły. Rozstępów nie ma całe szczęście, ale ta paskudna pomarańczowa skórka. I już sama nie wiem, czym się smarować i czy w ogóle. jedyny krem antycellulitowy dla kobiet w ciąży, który znalazłam w rossmanie to z perfect mamy. ale opinie ma kiepskawe...

Na mailu mój brzuchol wrzuciłam

Zapraszam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-24, 17:26   #1310
lourose
Wtajemniczenie

Cześć dziewczynki...
rano się tylko zdążyłam z wami przywitać, na nadrobienie nie ma szans
w skrócie co u mnie to:
- zaczynamy 21 tydzień
- mam 8kg do przodu
- brzuch dalej podzielony na 2 części, i bardzo nisko
- nie mieszczę się powoli w rzeczy
- cycole z rozmiaru małego B skoczyły do E (!?) i mam aktualnie 2 biustonosze które mnie nie cisną

Wpadliśmy w megatarapaty finansowe i od myślenia o tym wszystkim zaczyna mnie bolec głowa Mąż spięty i drażliwy, no załamka
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 17:32   #1311
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Wczoraj pół dnia łaziłam i dzisiaj mamtwardy brzuch. Powinnam się martwić? Podobno w szpitaliu się leży, jak się ma twardy :/
Kalpana jeśli ten twardniejący brzuszek będzie się powtarzał, koniecznie powiedz ginowi. Wówczas albo luteina albo duphaston.
a jak następnym razem będziesz miała pracowity dzień na nogach, łyknij sobie przed wyjściem z domu magnez i nospe (albo buscopan). wówczas unikniesz twardnienia brzuszka. ja bardzo często wychodząc z domu tak robię, bo niestety mam tendencję do twardnienia i gin w ten sposób kazał mi tego unikać. No i oczywiście jak najwięcej odpoczywać, oszczędzać się i leżeć
Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Witamy się w 27tc

miałam dzisiaj iść zrobić krzywą cukrową, ale tak się wzbraniam że pójdę jutro, a to już będzie ostatnia chwila (no jeszcze zostaje sobota bo w poniedziałek wizyta u gina

Za 2 tygodnie chyba się troszkę uspokoję, bo miniemy czas w którym urodziły się moje bliźniaczki.. jejku jak sobie przypomnę że w 27tygodniu szyjke miałam taką krótką a tydzień później wylądowałam w szpitalu i wyszłam po tygodniu sama bez dzieci ani w brzuchu ani w ramionach, kiedy musiałam zostawić je w inkubatorach uhh najważniejsze że teraz jest duuużzooo lepiej.
Szyjka długa, twarda, zamknięta, a że dzidzia malutka cóż.. nie wszystko musi być idealnie, najważniejsze minąć ten okropny 29tydzień.

spokojnie do 37 tc dotrwamy, zobaczysz....
choć ja marzę "oby do 32t". a maluchowi powtarzam, żeby 10 tygodni jeszcze w brzuszku spokojnie sobie siedział
bo ten mój 26tc też przeżywam okropnie, z racji, że mój bratanek Antoś właśnie w 26 t się urodził (termin miał praktycznie na ten sam czas co my, bo 2.09). pojutrze jego 3 urodzinki, a ja się sram w domu o mojego malucha, żeby mu/jej nie zechciało się tak szybko na świat. Bo po Antosiu widzę, jak jest trudno, ile rehabilitacji potrzeba, ile nerwów, wysiłku i walki codzienniej. I mimo starań i dbałości rodziców znów wylądował w szpitalu.... nie wiem, który to już raz...

Zapraszam
Stary 2012-05-24, 17:35   #1312
Filusia88
Zadomowienie

ja się zaraz z mym lubym za lazanię zabieram
MNIAM mniam MNIAM!

powiedzcie mi dziewczyny co jest nie tak w leżeniu na plecach? szkodzi dzidzi? ja lubię sobie tak poleżeć i jeszcze z rękami nad głową - a o tym to już tyle się zabobonów nasłuchałam że strach się bać
rozwiejecie moje wątpliwości?
Stary 2012-05-24, 17:39   #1313
Grosi0603
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katrin1 Pokaż wiadomość

Grosio, ja przy synku też używałam od początku pampków na przemian z Dadą, nie uczulały a były sztywniejsze niż pampki więc łatwiej było szeroko nóżki trzymać. Nie wiem jakie sa teraz, bo bardzo długo używaliśmy później pieluch z Lidla, uważam że są też fajne, cena 27 zł, ale nie pamiętam ile jest w paczce tych najmniejszych. Bardzo fajne sa też chusteczki z Lidla, aloesowe. Wypróbowaliśmy chyba wszystkie dostępne na rynku pieluchy i w sumie jak dla mnie te najtańsze typu Dada czy Lidlowe jakoś specjalnie nie odbiegały od innych. Chociaż na moim forum mamusiowym dziewczyny nie były z nich zadowolone.

No ile mam tyle zdań Ja mam zamiar wypróbować

Grosio, gratulacje, ja też w 23 tygodniu, ale moje dziecię coś małe, 417 g. Przy synku też używałam Bambino, są fajne i ładnie pachną.

.
hehe a nie taki mały Też uważam,że bambino fajne i nie należą do najdroższych

Cytat:
Z głównej listy zostałaś przeniesiona do poszukiwanych, bo Nam zaginęłaś . Nie udzielałaś się, a chciałyśmy w listach miesiącowych mieć te, które są aktywne na forum

No rozumiem ale teraz staram sie trochę więcej pisać jak mam tylko czas

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
Grosi0603 a gdzie kupowałaś rożki? i
Beżowy rożek w pepco,a drugi w naszym mieście w raczku ale to nie jest żadna sieciówka ale z tego co wiem ten niebieski można znalezć na allegro również )

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-24, 17:46   #1314
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
My dzisiaj czujemy się bardzo dobrze od rana biegamy po sklepach, bo 50 zł mi wpadło za zrobienie banerka na strone, więc oczywiscie postanowiłam wydac na maleństwo odkryłam dzisiaj nowy lumpeks gdzie są same śliczności i ceny nawet w miarę poniżej moje dzisiejsze zdobycze, za wszystko zapłaciłam 30 złnajdroższy był ten śpiworek z uszkami, kosztował, aż 12złbardzo zadowolona jestem z czapeczek, bo dwie takie cieplusie i z polarowych pajacyków z tygryskiem i kubusiemtyle było też różowych ubranek no ale niestety nadal nie znam płci
Angel, rewelacyjne zakupy.
ja jakoś nie mam serca do kupowania w ciuchach. Kiedyś sama chodziłam b. często i b. dużo ciuchów sobie nakupowałam. A teraz jak dla mnie same szmaty wszedzie, co to do podłogi ewentualnie sie nadają.
Wybrałam się do komisu dziecięcego niedaleko bloku, który był od zawsze i ... nie ma... zlikwidowany tego kobiecie w ciaży się nie robi!

Cytat:
może zjedz coś słodkiego? na moje maleństwo to zawsze działa i też jak pogadam troche do neigo albo pośpiewam
też jak gadam do brzuszka to się uaktywnia. I po słodkim. i wieczorem bardziej dokazuje, choć od 2 tygodni w ciągu dnia też nieźle wariuje.
Codziennie też włączam maluszkowi muzykę z kołysankami i płytę z wybranymi utworami z muzyki klasycznej
Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Witaj

Ja też spodziewam się córeczki i również Zuzi.
Cytat:
Napisane przez karolajnka0806 Pokaż wiadomość
pewnie jakis tam stres wystepuje ale wszystko bedzie dobrze - napewno

Dziewczyny czy wy kupywałyście już może butelki? Bo ja właśnie nie wiem co wybrać. zastanawiam się nad zestawem takich butelek z Aventu albo z Tommee Tippee? Tylko nie za bardzo znam tą druga firme jednak czytałam i słyszalam że tak samo jest dobra jak Avent a nawet tańsza. Co wy myslicie na ten temat?

Zapraszam
Stary 2012-05-24, 17:51   #1315
spioszka
Raczkowanie

Cytat:

O, widzę, że jesteś w Londynie? Gdzie konkretnie mieszkasz? Może jesteśmy sąsiadkami?
U mnie też żar leje się z nieba. 28 stopni...
Na Streatham a Ty?

Ja juz nie wyrabiam z tego ciepla, ale tydzien temu wszyscy narzekali,ze zimno i pada, wiec teraz juz sie nie odzywam Chcielismy to mamy

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Filusia88 Pokaż wiadomość

powiedzcie mi dziewczyny co jest nie tak w leżeniu na plecach? szkodzi dzidzi? ja lubię sobie tak poleżeć i jeszcze z rękami nad głową - a o tym to już tyle się zabobonów nasłuchałam że strach się bać
Z tego co mi wiadomo, to nie szkodzi, bardziej niekomfortowo wplywa to na mame, bo naciska na narzady..
Co do podnoszenia rak do gory, to tez sie sporo nasluchalam, ale ja jakos tego nieunikalam i zyje.. Moze jakbym sufit miala malowac to co innego, ale zwykle podnoszenie rak na tym etapie ciazy to raczej nie powiinno zaszkodzic.

5 cykl staran
ostatnia@-29/11/11
http://enpr.pl/1837

Edytowane przez spioszka
Czas edycji: 2012-05-24 o 17:53
spioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 17:53   #1316
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Agaton dzięki za hasło
zaraz Was po nadrabiać spróbuję i jak starczy mi sił to wrzucę coś od siebie
jutro mam wizytę to się spytam o moją wagę, bo mnie niepokoi że tylko 3 kg przytyłam a brzunio mam już spory..
a Wy dziewczynki o ile nie jest to drażliwa kwestia dużo więcej przybrałyście?
koniec 26t i 6,5 na +

Cytat:
z 50 co najmniej bo 10 to w ciągu jednego wejścia można napisać

To i ja Wam pokazuję mój brzuch- 24 tydzień
jaki śliczny masz brzuszek
Cytat:
Jak tak czytam ile macie na plusie to aż mi wstyd
Chyba na jakąś dietę przejdę
Ty mi się nie wygłupiaj Colds, bo jak mówisz o diecie to i ja powinnam na nią iść, bo idziemy łeb w łeb i chyba z podobnej wagi startujemy (48kg przed ciążą, wzrost 162)
i faktycznie, od 20tc jakoś te kg szybciej przybywają, choć wreszcie widać na co i można brzuchem sterować

Zapraszam
Stary 2012-05-24, 18:05   #1317
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spioszka Pokaż wiadomość
Na Streatham a Ty?

Ja juz nie wyrabiam z tego ciepla, ale tydzien temu wszyscy narzekali,ze zimno i pada, wiec teraz juz sie nie odzywam Chcielismy to mamy

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Z tego co mi wiadomo, to nie szkodzi, bardziej niekomfortowo wplywa to na mame, bo naciska na narzady..
Co do podnoszenia rak do gory, to tez sie sporo nasluchalam, ale ja jakos tego nieunikalam i zyje.. Moze jakbym sufit miala malowac to co innego, ale zwykle podnoszenie rak na tym etapie ciazy to raczej nie powiinno zaszkodzic.
Ja też mieszkam na Streatham! Jaki ten świat mały.

Ja tam czekałam na taka prawdziwą wiosnę, a tu najpierw zima, 6 tygodni deszczu w kwietniu i maju, a teraz lato od razu. Ale wolę już to lato niż ciągły deszcz.
Stary 2012-05-24, 18:11   #1318
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
colds a wylicz sobie tutaj ile powinnaś przybrać na ten tydzień : http://viggo.pl/ciaza-i-polog/art/ka...-wagi-w-ciazy/ ja się mieszcze
zgodnie z tym kalkulatorem, to ja jestem prawie 2 kg w tyle i powinnam jeść
Cytat:
tak, mialam ta okazje zdac za 1
też miałam to szczęście (albo geny, bo mój tatko to zawodowy kierowca), ale to już było 10 lat temu... wtedy jeszcze mając 17 lat można było zdawać prawko...

Cytat:
dziekuje dziewczyny
i Marta jak zdasz to najwazniejsze zeby jezdzic od razu, bo jak bedziesz zwlekac to bedziesz sie bala i dupa, nie wsiadziesz juz ze strachu. najlepiej od razu wsiadac za kolko i jezdzic, jezdzic, jezdzic
aaliyah wazne ze zdane, nie wazne za ktorym
potwierdzam! po zdaniu prawka dużo jeździłam, później tata zmienił samochód na dużo większy i kombi i się bałam i takim sposobem ze 3 lata prawko nieużywane było. dopiero po jakimś czasie wróciłam i teraz nawet naszym wielkim kombiaczem rewelacyjnie mi się śmiga
także powodzenia i odwagi!
Cytat:

nie przejmuję się tym, bo mi w tej pozycji jest akurat najwygodniej

nie piszcie jutro w takim tempie please... bo znów prawie 2 godziny będę nadrabiać a w ciągu dnia na bieżąco być nie mogę

Zapraszam
Stary 2012-05-24, 18:19   #1319
mala mysz
Raczkowanie

hej dziewczyny!
prawie dwa dni mnie nie bylo a tu nawet nikt nie odnotował ech...
niestety laptop mi sie zepsul i bylam odcieta od swiata. po tych dwoch dniach to ponad godzine nadrabiałam

gratuluje kolejnych tygodni i dzidziowych zakupów. brzuszki tez sliczne.

leze nadal plackiem bo brzuch twardnieje mi dosyc czesto i mocno, ale wizyte u gina mam w sobote rano to jakos wytrzymam. szyjka niby dluga byla wiec nie jest najgorzej. zreszta w sobotę zobaczymy.

ja w 20 tc mam + 3,5kg ale jakbym normalnie chodzic mogla to pewnie +10 by bylo a ze nie mam jak do sklepu isc a mąz w delegacji to nie mam jak sie objadac

Cytat:
tamlin trzymam kciuki za mieszkanko może akurat się Wam spodoba i to będzie właśnie to a Wy kupujecie czy wynajmujecie ?

Kalpana jak twardnieje brzuszek to niedobrze jest ... poleż odpocznij weź nospe na rozluźnienie jak nie pomoże wybierz się do gina niech to sprawdzi .. ja w 19t wylądowałam na patologii i mam leki w związku z tą dolegliwością co by skurczy nie wywołać

momento - w biedronce trzeba kupić proszek? dlaczego nic o tym nie wiem piknie jeszcze po niego skoczę i chusteczki też zakupię a co

Konczi a lekarz poiedzial ci co jest przyczyną twardnien? bo nie wiem cz ja swojego dobrze zrozumialam ze to moze jakas infekcja byc i dlatego.
mala mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 18:20   #1320
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolajnka0806 Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim,
jestem tu nowa, ale z chęcią jeśli mogę to się do Was dołączę Aktualnie jestem koniec 24 tygodnia, a termin porodu wstępnie mam wyznaczony na początek września.
Pozdrawiam
Ooo, kolejna nowa mamcia
Witam i gratuluje Zuzinki

Cytat:
My dzisiaj czujemy się bardzo dobrze od rana biegamy po sklepach, bo 50 zł mi wpadło za zrobienie banerka na strone, więc oczywiscie postanowiłam wydac na maleństwo odkryłam dzisiaj nowy lumpeks gdzie są same śliczności i ceny nawet w miarę poniżej moje dzisiejsze zdobycze, za wszystko zapłaciłam 30 złnajdroższy był ten śpiworek z uszkami, kosztował, aż 12złbardzo zadowolona jestem z czapeczek, bo dwie takie cieplusie i z polarowych pajacyków z tygryskiem i kubusiemtyle było też różowych ubranek no ale niestety nadal nie znam płci
Ale fajne zakupki, ja już też chce znowu na zakupki bo mam wrażenie że w tyle z tym wszystkim jestem i nie zdąże do porodu wszystkiego kupić

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Jaki ładniusi brzusio Coraz to większe.

Taki brzuch a Ty nie tyjesz? Skoro brzuch nabiera to Ty musisz chudnąć koleżanko...
No widzisz no nie tyję - na szczecie - dzisiaj już ważyłam sie na dwóch kolejnych różnych wagach i dokładnie to samo więc moja że sie tak wyraże nie ciulo
Nadal mam -1kg, czyli jestem lżejsza niż przed ciążą i na razie nie ma inaczej

Nadrobiłam Was i strasznie mi sie gały zaczęły kleić
Pisałyście o pieluszkach, chusteczkach z biedrony, no i se poszłam i kupiłam chusteczki, ale kurka na proszki już nie popatrzyłam
A jutro mamula mnie zabiera na zakup bo widziała koszule do karmienia o połowę tańszą niż na all a taka sama, i ide zerknąć czy ta bawełna to bawełna, a nie "bawełna"

Kurde wieje i wieje że łeb poradzi z kręgosłupem wyrwać - cholerka jeszcze przywieje mi na niedziele jakąś badziewną pogode i guzik będzie z wyjazdu w góry, a ja już sie nagrzałam na wyjazd nooooo
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości