|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() i tu Cie zaskocze bo synek znajomych mial juz pierwszego zabka wyczuwalnego pod palcem a slyszalnego pod lyzeczka majac 3 miesiace.....
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4772 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4773 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A tą pielegniarkę środowiskową to wybierałaś teraz czy sama się jakoś dowiedziała i się zjawiła? Bo nam sie właśnie skończyły wizyty położnej i nie wiedziałam że teraz pielegniara powinna przychodzić. No to gratuluje 2 rocznicy ![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4774 |
Zakorzenienie
|
Hej kobitki
![]() U nas nocka srednia, malutka wczoraj zrobila sobie 3 godzinna drzemke przed wieczorem, a ona nie zwykla mi tak dlugo spac w dzien, wiec w nocy pobudka co godzine, poltorej, nad ranem to juz nawet stracilam rachube, dalam cycka na lezaco, przytulilam malutka do siebie i tak spalysmy, co jakis czas otwieralam oko i jakos tak kimalysmy, ale nie czuje sie tak wypoczeta jak po kilkugodzinnym snie ciagiem ![]() Aguska licze na to, ze po 3 miesiacach odejda w niepamiec kolki, tradziki i te inne... ![]() ![]() Gosia moja corcia tez po jedzeniu bierze piastke do buzi, mysle ze to nie z glodu a z potrzeby ssania, niestety smoczka nie chce... (pamietacie jak sie kiedys zalilam ze jej podalam smoczek? wtedy go chciala a teraz juz nie- no to mam za swoje ![]() ![]() Nowaken, MoniaHan i tikki lacze sie z wami, mojej Naduni tez charczy w nosku czy gardelku, nawet jak ma tam czysto, ale zdarzaja sie i kozki jakies, wtedy psikam sterimarem i albo samo wyskoczy przy kichnieciu albo fridy uzywam. Corcia nawet polubila te zabiegi, na poczatku tylko psikanie jej sie nie podobalo, teraz jest OK. Koniakonia to straszne, co pisalas o tej dziewczynie, ludzie to czasem malo myslacy sa... Mnie to przeraza kiwajaca sie glowka, zwlaszcza do tylu. U nas tez czkawki juz sa sporadyczne. Zauwazylam, ze malutka lubi spac na brzuszku, wczoraj prawie zasnela na macie, ale ja przebudzilam, bo miala tam lezec tylko chwile... I w nocy 2 razy chciala mi tak zasnac, polozylam ja do odbicia, bo szybciej jej tak idzie jak na ramieniu, no ale niestety w nocy nie zostawie jej na brzusiu. Najgorsze ze Nadia jak lezy na brzuszku to przewaznie glowka w jedna strone patrzy, musze to zglosic chyba, bo ogolnie ma ona upodobania do jednej strony, wiem ze u mojego brata dzieci mialy podobnie i samo im przeszlo, ale lepiej o tym wspomniec. Wczoraj byla wazona i wazy juz 4.960 ![]() ![]() A jutro mamy szczepienie w obie nozki ![]() Kobietki a jak wasze sprawy lozkowe? ![]() ![]() Dziewczyny z uk a bralyscie te pigulki co GP zaleca? ( ja wzielam recepte, bo mozna powiedziec ze namawial, dopytywal co zamierzam itd, jak powiedzialam ze nie chce), recepta jeszcze nie wykupiona... Przepisal od razu na 3 miesiace, no i nie wiem co robic, jakos nie jestem przekonana do pigulek. A jeszcze w tym temacie- Gosia chyba Ty pisalas- ze tutaj antykoncepcja jest za darmo, tez tak slyszalam, ale jak dostalam recepte to podejrzewam ze za nia zaplace...? |
![]() ![]() |
![]() |
#4775 | ||||
Gang Iren
|
Dzien dobry!U nas upalow ciag dalszy,wiec spedzamy czas poza domem,kryjac sie w cieniu,bo w sloncu wytrzymac nie idzie.
Tylko niewyspana jestem strasznie,bo nie mam czasu w dzien odsypiac skoro w domu nas nie ma.A Eryk sypia na spacerach,wiec w domu juz spi niechetnie i niestety dotyczy to tez nocy ![]() Cytat:
Super! ![]() Cytat:
Ale to leci!Gratulacje! ![]() Cytat:
Ja robie tak jak Emigra pisala,tylko na wanienke mala tak kolo litra wlewam tego krochmalu,a dwa razy zapomnialam ugotowac i wsypalam make bezposrednio do wody,bo tak tez mozna. ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
Eryk tez nie bardzo na smoczek,w ciagu dwoch tyg chcial go tylko dwa razy na chwilke. Tak antykoncepcja jest za darmo,recepte musisz miec,bo bez recepty sie nie dostanie,ale nie placisz za nia.
![]() |
#4776 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4777 |
Zakorzenienie
|
A co do zabkowania, mojemu bratu wyszedl pierwszy zab jak mial 3 miesiace
![]() ![]() ![]() Za to ja zaczelam chodzic jak skonczylam 8.miesiac ![]() ![]() A i przypomnialo mi sie, ze mojego brata synek, zamiast chodzic to zaczal biegac ![]() Gosia no od 3 dni mamy piekna pogode ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4778 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Rybka wow,ale szybko chodzilas! Ja wczoraj karmilam w ogrodku w restauracji,przykrylam nas pieluszka tetrowa.Nikt jakos nie gapil sie,jedna pani spojrzala i usmiechnela sie do mnie.
![]() |
#4779 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4780 |
Zakorzenienie
|
Emigra ząbki mogą już dawać znać, moja Nina miała późno, bo jak miała 11 miechów, ale zęby zanim są widoczne długo długo mogą dawać znać
Środowiskowa pielęgniarka była u mnie tydzień temu jakoś tak. |
![]() ![]() |
![]() |
#4781 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Emigra, u mnie są podobne objawy. Piątki do buzi wędrują nie z głodu, bo najedzona głodna nie jest. I to nie jest takie spokojne cycanie pięści tylko aż przygryzanie jej. Ponoć w tym czasie robiłam tak samo, bo sam proces aż ząbek zacznie być wyczuwalny a dziąsło rozpulchnione jest długotrwały, bo ząb ma długą drogę do pokonania.
![]() |
#4782 |
Gang Iren
|
Ale bym zjadla ogorka malosolnego
![]() Mam nadzieje,ze pojawia sie w polskim sklepie ![]()
#4783 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4784 |
Raczkowanie
|
Masakra zalalam klawiaturę w laptopie i piszę z komórki .
Tak czytam że za chrzciny w lokalu placilyscie po 60- 80 zł . A u mnie standartowe to 110 i to baz napojów ciasta i alkoholu . Niby Rzeszów to taka dziura.
#4785 |
Zakorzenienie
|
Ja z prośbą o kciuki za Oskarka - może coś to pomoże i moje biedactwo nie będzie tak cierpieć
![]() Wczoraj Oskar tak strasznie płakał cały dzień że ok 17 pojechaliśmy na IP tak zbadali go i dali skierowanie na katowice ligotę do Górnośląskiego Centrum Zdrowia Dziecka - spędziliśmy tam ok 8godz gdzie miał różne badania 0 krew, mocz, usg brzuszka i głowy, badania uszek, noska. W usg brzuszka wyszło sporo gazów - pomogli mu się ich pozbyć za pomocą rurki. powiedziano mi że to mogą być całodniowe kolki ![]() A w moczu wyszły liczne bakterie teraz musimy zrobić posiew moczu. Dzisiaj Oskarek też ciągle płacze z bólu a ja razem z nim bo mi go żal ![]() Teraz w końcu zasnął w gondolce , a tak to uspakaja się u mnie na rękach u nikogo innego i tylko przysypia na 5-10min u mnie na brzuchu. Wiecie jakie to dla mnie jako matki cierpienie patrzeć ja mój maluszek tak cierpi a ja nie potrafię mu pomóc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4786 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4787 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Madzia też pcha piąstki do buzi i sie bardzo ślini ![]() ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
![]()
Edytowane przez natkulec Czas edycji: 2012-05-24 o 16:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4788 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moje herbatki laktacyjne zawieraja kminek, o co caman? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4789 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4790 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzięki Rybka i Natkulec za kciuki ![]() a podawała któraś z Was dziecku Dicoflor w kropelkach?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4791 |
Wtajemniczenie
|
Nikii a oni kazali tą herbatkę z mięty pić Tobie czy podawać Oskarkowi? Bo z tego co słyszałam to miętę się zaleca przy odstawianiu dzieciątka od cyca na przerwanie laktacji, podobnie jak szałwię. W Mamo to ja ostatnim to przeczytałam bodajże.. No i współczuję Wam strasznie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4792 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Emigra, Gosia - dzieki za opdowiedz odnosnie krochmalu, ale jak to dalej zrobic, tzn jak dlugo no i jesli np chce zlikwidowac krostki na buzi i we wlosach , to jak to zrobic bo wody w wanience niewiele? Czy tylko ta buzke przemyc a wloski splukac, czy jak ![]()
![]() |
#4793 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No i trzymam kciuki za Oskarka. Napewno będzie dobrze i ibstawiam ten koperek nieszczęsny...to on jest przyczyną cierpień naszych dzieci... Ale już nigdy więcej,... |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4794 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Za tydzień mamy chrzciny i wolałabym aby przebiegły w spokojnej atmosferze. A najbardziej to bym chciała aby moje kochanie tak nie cierpiało ![]() Jak na razie w końcu zasnął i śpi od ok 17 pierwszy raz dzisiaj tak dłużej. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4795 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4796 |
Wtajemniczenie
|
Nikii jejku bardzo ci współczuje, wiem co to znaczy jak dziecko płacze ciągle bo przerabialiśmy to na początku, jednak znacznie lżej niż ty bo były to tylko wieczory i max do 3 godz płakał. Trzymam kciuki żeby Oskarkowi szybko minęły te bóle
![]() ![]() a odnośnie tych ząbków to mój też od kilku dni wkłada piąstki do buzi, czasem nawet dwie naraz próbuje włożyć ![]() ![]() no i dzisiejszy spacer po części udany, bo godzinke pospał, później w lidlu mi się obudził zrobił alarm i uciekałam do domu ![]()
#4797 |
Zakorzenienie
|
Ewelinka dziś co godzinę, 1,5 chce do piersi. Prawie w ogóle nie śpi. Jedynie 1,5 godziny na spacerze w ciągu dnia.
O 17 skapitulowałam, dałam obie. Myślałam, że chociaż zaśnie... Ależ gdzie tam! ![]() Mam nadzieję, że chociaż na noc zaśnie, bo nie wiem jak inaczej ją uspać ![]()
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2012-05-24 o 19:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#4798 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mężowi przypomialo sie ze ma dziecko i zaczal sie nim teraz opiekować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4799 |
Zadomowienie
|
Dobry wieczór
![]() Czytam i czytam, patrze,a tu Zariah sie odezwala i corcie pokazala ![]() ![]() agabi, ale Gabrysiek to mały słodziak ![]() konia ale masz sliczne dziewczyny ![]() ![]() ![]() ![]() Lenka pytalas jak zasypial Robson zanim sie nauczyl sam..No wiec zawsze to bylo po jedzeniu i wtedy jakos nie przyszlo mi do glowy,ze moge sobie tym strzelic w kolano ![]() Notabene moje dziecko sie "zmienilo" bo teraz przed spaniem wciaga mleko z obu piersi i karmienie trwa 40min! nigdy wczesniej tak nie bylo..i caly czas ma potrzebe ssania(to tez nowosc). Nie wiem o co kaman, ale oczywiscie bezczelnie wyciagam Mu smoka jak zasnie, jesli sam nie wypluje. Emigra widze,ze pierwsze jabłuszko juz za Julka ![]() Gosia wlasnie czytam i widze,ze temat usypiania wg tracy hogg wyszedl znowu i ja musze Ci cos napisac,bo chyba kiedys Cie w blad niechcacy wprowadzilam ![]() aalegna u nas maly postep ze spacerami;] juz wytrzymuje jakies 45min hehe. Grunt,zeby nad glowa mial swoja ukochana pande i jest pelnia szczescia. Poki co nie wypuszczam sie dalej w trase,bo nie chce na syrenie wracac ![]() rybka witaj Kochana ![]() ![]() ___________ ja dzis poszlam na 3h do kosmetyczki i w sumie stwierdzam, ze ....poczulam sie jak po tygodniu wolnego ![]() ![]() ![]() Swoja drogą od ponad tygodnia nie jem nabiału..od 3 dni podajemy Delicol i nie chce zapeszac,ale jest znacznie lepiej. Teraz magiczne pytanie- czy jest lepiej przez Delicol,czy ten brak nabialu ![]() Dziewczyny,ze ktoras wie po ilu dniach sa efekty jak sie wlasnie odstawia nabial? Widze,ze Wasze dzieciatka ladnie spaly dzisiejszej nocy. U nas tez nie najgorze. T.wyeksmitowal sie i spal z Robem w pokoju(zebym ja mogla troche sie podregenerowac).Mlody poszedl spac o 21 (zjadl o 20), a potem T. Go nakarmil z butli na spioacha o 22:30(niewiele tego bylo bo tylko 60ml), wytrabil do dna,potem jadl o 2 (ale raczej ciumkal niz jadl,chyba z przyzwyczajenia sie o tej porze krecil,a ja to nieopatrznie wzielam za objaw glodu,musze Mu to jakos "zlikwidowac" i kolejne karmienie bylo o 7 rano(wtedy wcinal ostro). Piszecie tu o wkladaniu piąstek do buzi i slinieniu wiekszym. Ja tez to zauwazam,ale u nas piąchy nie ida w pychol,a widze,ze bardziej "meczy" smoka nawet jak zasypia to tak Go zasysa ,ze dobrze,ze jest blokada z przodu bo pewnie by polknal ![]() My w te ndz mamy chrzciny..wiec wypralam stara kiecke i bede udawac,ze jest nowa ![]() Dziewczyny karmiace piersia. Jaka najdluzsza przerwe w kupie mialy Wasze pociechy? u nas juz 4 dziec brak wiekszej sprawy i sie zaczynam zastanawiac ile to moze jeszcze potrwac ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
![]() ![]() |
![]() |
#4800 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:37.