|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Widziałam ,że pisałyście o kilogramach ..ehh ja już nic nie mówie..dzisiaj zaczełam 24 tydzień a już jestem 8+ kg ;/ ale to dlatego,że nie umie sobie niczego odmówić tzn "słodkiego" koniec świata dzień bez czekolady dzień stracony ale postanowiłam,że biore się za siebie i daje na luuz bo jak tak dalej mi będzie dobrze szło to będę mieć +30 a tego bym nie chciała,żeby mi to zostało po ciąży
chodz wiadomo,że cycuchy i cała reszta też waży trochę.Dzisiaj parę rzeczy nowych zakupionych i lidlowych i parę innych Dodaję by sie pochwalić
|
|
#1352 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Cytat:
|
|
|
#1353 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1354 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bede jeszcze chodziła na darmową przy szpitalu no właśnie... a tak w3 ogole to gdzie ty mieszkasz ze tacy ludzie tam są wstrętni?????? |
|
|
|
|
#1355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1356 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiesz był takie jeden długi wieszak przeceniony, udało mi sie tam upolowac za 29 z 59, takiego grubszego pajac z uszkami, mieciutki biały, podobny do tego Grosi0603 i body I love dad Cytat:
kubus musi byc !! ja dzis kupiłam jedne body tez z kubusiem w auchan i 2 sliniaczki
Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2012-05-24 o 21:34 |
||
|
|
|
#1357 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
jak pomyślę,że tam ruchliwa ulica,dobrze,że nic mu się nie stało.Ja po tym jego wybryku myślałam na poważnie o tych szelkach/smyczy i że w tym będzie chodził.Dużo z nim rozmawiamy,tłumaczymy,że musi za rączkę chodzić i też się neraz zdarzy,że przebiegnie sam przez ulicę,chyba zawału dostanę...Myślę,ze wcale nie jesteś złą matką,nie mów tak.Czasami tak dzieci się zachowują,nie myślą o konsekwencjach. Nie płacz już,powiedz synkowi,że się o niego bardzo bałaś i nie może tak robić,bo Ty nie możesz biegać z dzidziusiem w brzuszku za nim(tzn.ja tak mówię mojemu,przytakuje znaczy rozumie )powiedz,że go bardzo kochasz i bardzo byś płakała jakby coś mu się stało,tzn.pewnie już odbyliście rozmowę a ja tak Ci radzę.Ludźmi się nie przejmuj,ważna jest teraz dzidzia,która musi rosnąć w brzuszku i mieć spokój.Dobrze jest przed wyjściem ustalić zasady z dzieckiem,że np,idziemy za rączkę,w sklepie kupujemy tylko to,itp.Walnij mnie w łep jak przynudziłam jak super niania.
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-05-24 o 21:43 |
||
|
|
|
#1358 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1359 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/butelka-avent-phil...338657983.html
mamusie opłaca się ten zestaw ?
|
#1360 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
więc nie mam pojęcia gdzie go kupiła ale jest przee milusi w dotyku )Dziękuje )Cytat:
i tyle ślicznych rzeczy,że głowa boli.. Widzisz dobrze,że o śliniaczkach napisałaś bo ja nie posiadam jeszcze ani jednego i musze się zaopatrzyć ![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
Edytowane przez Grosi0603 Czas edycji: 2012-05-24 o 21:51 |
|||
|
|
|
#1361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1362 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie chciałam kupić też różową 260 ml ale nie wiem czy brać
|
#1363 |
|
Zadomowienie
|
Weronika ale Ty chudzinka jesteś,brzuszek super.
Grosio piękne zakupy.A lidlowe bodziaki mam takie same ![]() To jeszcze i ja się Wam pochwale,co zakupiłam ostatnio w lumpku
|
#1364 |
|
Zakorzenienie
|
Zakochałam się w tym łóżeczku z krową
![]() http://allegro.pl/new-2012-lozeczko-...356918115.html |
|
|
|
#1365 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Będzie dobrze,zapamięta to na długo.Myślę,że też nie czuł się dobrze,gdy go policja przyprowadziła i bardzo się bał,ale bardzo mądry chłopiec wiedział jak się nazywa i gdzie mieszka,na pewno jesteś z niego dumna mimo tej całej okropnej sytuacji. Zapomniałam niegrzeczna gdzie kupiłaś ten cudny ręcznik z żabą
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-05-24 o 21:58 |
|
|
|
|
#1366 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) swetereczek słodki )
|
|
|
#1367 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymalam go sobie na rece i mylam![]() Cytat:
przede wszystkim nie krzycz na synka tylko usiadz i porozmawiaj z Nim co robi źle i jak sie powinien zachować. Pewnie już jestescie po rozmowie ![]() a ludzmi sie nie przejmuj bo co ich to obchodzi. Stare znudzone zyciem plotkary my bylismy z malym na placu zabaw,wybawil sie i juz slodko spi .zjadl ladnie kolacje w koncu,bo ostatnio maam problemy z jedzeniem z Nim,bo nic prawiie jesc nie chce,ale dzisiaj jakos zjadl .My niestety wynajmujemy i nie zanosi sie na zmiany tego .ale to co wynajmujemy jest male i szukamy wiekszego ale ciezko cenowo ![]() co do prawa jazdy to maz mnie namawia zebym poszla ale ja sie boje . Ze stresu bym padla predzej chyba.ja sie staram gazowanego nie pic wcale i jakos mi to wychodzi jak juz mam wielka ochote to pije oranzadke ale coli nie![]() u Nasz popoludniu byl cudny chlodny wiaterek:-oby jutro nie bylo juz tak goraco ![]() co do tarapatow finansowych to mam nadzieje,że szybciutko sie rozwiaza i bedzie dobrze ![]() chociaz u Nas w tym miesiacu wyjatkowo ciezko i oby do czerwca ![]() A teraz ide sie wykapac i spac. Moze synek dzisiaj dobrze pospi
|
||
|
|
|
#1368 |
|
Wtajemniczenie
|
a widzisz u mnie w miasteczku w niepozornym sklepie , nie zadnym tesco pepco itd
takze nazwa ci nic nie powie |
|
|
|
#1369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naprawde niewiem co w niego wstapilo,on doskonale zna okolice i niewiem czemu poszedl w innym kierunku. Wogole policjanci byli mili,ale i tak mam 2 paragrafy i mandat za art.89, siedzialam w radiowozie jak jakas przestępczyni
|
|
|
|
|
#1370 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki ja się żegnam i lecę w poduchy ...
mam pytanko ile rzeczy przy jednym zamówieniu można nabyć u rodzyneczki ?
|
#1371 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1372 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja już uciekam Kochane. Konczitko dziękuję za hasło,ale dziś już nie dam rady tam zajrzeć ![]() ![]() Dobrej nocy!
|
|
#1374 |
|
Raczkowanie
|
tak sobie dziś podczytuję Wasz wątek
więc nieco nieśmiało postanowiłam się przywitać ![]() bo też jestem (będę) październikową mamą, termin wyznaczony na 18, właśnie zaczynam 20 tydzień nie obiecuję regularnego pisania bo mam w domu 14 miesięczną pociechę i czasu wolnego niezbyt dużo w związku z tym ![]() a tempo wątku macie niesamowite ![]() w ubiegłym roku przechodziłam ciążę i wszelkie przyjemności z tym związane więc może będę mogła podzielić się z Wami swoimi doświadczeniami i zaczerpnąć od Was jakieś nowości widziałam, że dyskutowałyście o wadze ja bym się nią zbytnio nie przejmowała, w poprzedniej ciąży przybrałam 17 kg, od razu po porodzie miałam 10 kg mniej, a reszta spadła bez zbędnych wysiłków, nawet z nawiązką bo ostatecznie ważyłam o 4 kg mniej niż przed ciążą wydaje mi się, że najtrudniej zgubić kg z początkowego okresu ciąży, bo dziecko przybiera wtedy stosunkowo najmniej więc matka powinna w miarę proporcjonalnie w tej chwili mam 20 tydzień i 5 kg na plusie zaczęłyście też kompletować wyprawki ![]() mnie tym razem to ominie w dużej mierze bo większość rzeczy mam po córeczce a że teraz też będzie dziewczynka to nie muszę zbytnio kombinować no i twardnienie brzucha było na tapecie mi się zdarzyło już 2 razy, ginekolog na wizycie ostatniej powiedziała, że od połowy ciąży skurcze Braxtona-Hicksa mogą się już zdarzać nieco zdziwiona byłam, że już są bo w poprzedniej ciąży miałam dopiero od 7 miesiąca najważniejsze to czy nie prowadzą do skracania szyjki, jeśli nie to są naturalną pracą macicy przygotowującej się do przyszłego porodu no to się pomądrzyłam a teraz życzę miłego wieczorui jeśli nie macie nic przeciwko będę wpadać co jakiś czas
*mój wiosenny promyczek* **moje jesienne słoneczko** Edytowane przez kwartalinka Czas edycji: 2012-05-24 o 22:26 |
|
|
|
#1375 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja sie juz zegnam na dzisiaj, dobranoc kochane |
|
|
|
|
#1376 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za piękne łowy ![]() Cytat:
![]() Dobranoc mamuśki
|
|
#1377 |
|
Zadomowienie
|
Nadrobiłam!!! Konczi u Rodzyneczki możesz kupić 20 rzeczy za jedną przesyłką Elena a ja kupiłam dziś leginsy w lidlu i jak dla mnie bomba, mają wyższy stan na brzuszek są praktycznie bezszwowe, szwy są tylko w nogawkach ta góra już jest jednolitą całością, są mięciutkie i pas nie uwiera w brzuszek i wcale mi nie spadają, przynajmniej na razie, tak że opinia jest taka, że o gustach się nie dyskutuje bo jeden lubi jak mu fiołki pachną a drugi jak mu nogi śmierdzą - tak się mówi w moich rodzinnych stronach po prostu samemu trza się przekonać i zobaczyć, czy takie chceszZielona podejrzewam, że płaczesz po prostu z nadmiaru stresu i to silnego, więc jak musisz to się wypłacz, ciśnienie ci lepiej zejdzie a dzieci przywiązać się nie da na smyczy i tak jak dziewczyny mówią - takie historie się zdarzają, więc teraz tylko trzeba wyciągnąć z sytuacji odpowiednie wnioski i ustalić z synkiem zasady i konsekwencje takiego zachowania, a ludzie pogadają i przestaną bo inny temat szybko sobie znajdą nie martwiaj się tym Dobranockam na dzisiaj! AAAA i brzuszki macie przepiękne!!! I zakupy idą pełną parą super i rzeczy cudne.Jak u mnie się potwierdzi jutro, że niunia moja jest dziewczynką, to nie muszę absolutnie nic kupować z ciuchów, co nie znaczy, że mnie nie ciągnie no ale bez sensu wydawać kasę, jak walichy pełne ubranek leżą.Teraz już zmykam! Do jutra! |
|
|
|
#1378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jasne,że możesz wpadać kiedy chcesz . Przy malutkiej pewnie nie narzekasz na brak zajecia i my to rozumiemy bo nie ktore juz maja pociechy w domku .gratuluje drrugiej corci ![]() u mnie bedzie drugi synek ![]() tylko moj ma 25 miesięcy .beda sie dzieciaczki razem bawily .a jak sie czujesz? I jak radzisz sobie z obowiazkami przy maluej? Bo ja czasami boje sie,że robie zbyt duzo. A jednak dzieciatko opieki potrzebuje .a naa dzisiaj juz zmykam
|
|
|
|
|
#1379 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Miało mnie już tu nie byc,ale zajrzałam jeszcze na maila,fajne brzuszki,tylko jakoś tak mało ich tam i zdjęcia bobasów z usg połówkowych bym chciała zobaczyć ![]() Wstawiłam i mój brzuch,wydaje mi siębyć jakby opuszczony,ale to chyba normalne.Zapytam jutro gina. Baj,baj!
|
|
#1380 | |||
|
Zakorzenienie
|
Wiem, że jeszcze inne dziewczyny się interesowały,pisałam dłuuugie wypracowanie, ale TŻ akurat wrócił
. Więc musiałam sobie darować, ale tak w skrócie ![]() Teściu od lutego jest na zwolnieniu. Ma coś z nogą, rzucił się na psa, wielki treser się znalazł . Na święta Wielkanocne NA WŁASNE ŻĄDANIE został w szpitalu.. Codziennie ktoś musiał do Niego jeździć, z reguły był to TŻ, mimo, iż w domu u Niego jeszcze mamka, brat TŻa. A do szpitala było 50km w jedną stronę!Najprawdopodobniej facet będzie jeszcze ponad miesiąc na zwolnieniu. A ma wymagania aby TŻ codziennie Go odwiedzał. Gdzie przecież my też mamy własne życie. I wiecie, gdyby było jeszcze o czym rozmawiać.. Albo by chociaż z Nami do kawy usiadł jak przychodzimy. To nie Oprócz tego TŻ ma niezbyt dobre układy z bratem. Nigdy super się nie dogadywali, TŻa brat najpierw mówi - potem myśli. Już nie raz tym sposobem uraził mnie czy też TŻa. .No, ale nie o tym. TŻ nie umie powiedzieć 'nie', mimo ciągłych wyzwisk. W chwili obecnej TŻa brat jest na delegacji, w Turcji. W domu ma własny interes. Po prosił TŻa o pomoc. Owszem, czemu nie? ![]() Tylko, że zlecenie pomocy wyglądało tak, że w drodze na lotnisko TŻ musiał notować, co ma zrobić, bo wcześniej niby czasu nie mieli .Trudno. TŻ miał wszystko ponotowane, wiele spraw do załatwienia w Poznaniu. Więc w drodze do lekarza, wyjechaliśmy 3,5h wcześniej aby podrzucić każdemu wszystko. Niby wszystko każdy wiedział, TŻ miał wytłumaczone gdzie, co i jak. W rezultacie prawie nie zdążyliśmy do lekarza, bo nikt o niczym nie wiedział, wszystko było w zupełnie innych miejscach! Myślałam, że szlag mnie trafi. . Najśmieszniejsze jest również to, że TŻ ma wiele rzeczy wysłać/odebrać, ale Jego kochany braciszek zapomniał zostawić Mu pieniędzy . Z racji tego musimy wyłożyć z naszych kieszeni, a nie są to tanie sprawy. Dalej.. Znając życie i brata TŻa, gdy wróci z delegacji, to będzie przeklinał TŻa, że coś tam nie jest załatwione, że nikt Mu nie chce pomóc, każdy się na Niego wypina, że każdy na kase czeka - stałe teksty. Gdzie TŻ pomaga Mu w prowadzeniu firmy, w sumie od początku Jej istnienia, był czas, że siedział tam od rana do późnej nocy, a nie dostał złamanego grosza za pomoc. Zresztą, nam nawet o pieniądze nie chodzi.. Ale sam fakt, że później tak głupio pieprzy. ![]() Oprócz tego, gdy przyjechaliśmy, i TŻ żalił się matce na zaistniałą sytuacje, to tylko słyszeliśmy, że 'ja go nie bronie, aleeeee' . I taka była odpowiedź na każde słowo TŻa, więc pewnie, że Go nie broniła No i co jeszcze.. Czujcie blusa, że w tamtym domu jest dwóch mężczyzn, a żaden nie może np. przyciąć żywopłotu albo np. TŻ jest specjalnie ściągany aby gotował obiad dla rodziny, bo im się nie chce albo nie mają czasu. Śmiałam się swego czasu, że nawet gdybyśmy mieszkali 500km od naszej miejscowości to i tak TŻ musiał, by codziennie tam jeździć .---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
![]() Ja moją Malude zabawkami w drodze przekupowałam , gadałam, że ma mamusi pokazać ładnie to, co ma między nóżkami to dostanie taaaaką stertę misi . Przekupstwo się udało, ale mam nadzieję, że o misiach zapomni Cytat:
. Cytat:
.TŻ już od jakiegoś czasu się śmieje, że jak idę to najpierw brzuch potem ja lourse - Oby się wszystko ułożyło ![]() zielona - Czasem tak się zdarza, ale to wszystko to nie powód do wytykania palcami I nie płakusiaj ![]() Grosio - Śliczne zakupy ciuszkowe Kate - Twoje zakupki też piękne kwartarlinka - Witam Edytowane przez colds Czas edycji: 2012-05-24 o 22:41 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.

chodz wiadomo,że cycuchy i cała reszta też waży trochę.Dzisiaj parę rzeczy nowych zakupionych i lidlowych i parę innych
Dodaję by sie pochwalić

i potwierdzam jest świetna, dobry materiał i tania

jak pomyślę,że tam ruchliwa ulica,dobrze,że nic mu się nie stało.Ja po tym jego wybryku myślałam na poważnie o tych szelkach/smyczy i że w tym będzie chodził.Dużo z nim rozmawiamy,tłumaczymy,że musi za rączkę chodzić i też się neraz zdarzy,że przebiegnie sam przez ulicę,chyba zawału dostanę...

za piękne łowy