Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-25, 08:19   #151
glamourous
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV

Hej dziewczynki

Oli kiedys mnie pytalas- moja sonia jest z lipca 2009
Wiec niedlugo bedzie miala skonczone 3 lata

Co do odpieluchowania to ja ja sporo w tetrowych pieluchach trzymalam, zaczelam sadzac
Na nocnik okolo 6-7 mcy i jakis poszlo. Czasem sie udalo, czasem nie... Okolo roku pieluchy byly tylko na wyjscia, jak zaczela przesypiac noce czyli po odstawieniu od piersi na noc tez nie zakladalam pampka- w domu chodzila w majteczkach, najwyzej czasem starlam kaluze ( ostatnio taki filmik znalazlam nakrecony przez moja kolezanke, az sie usmialam)
No i 18 mcy- calkiem odstawilismy. Chociaz ze 2 razy sie zdarzylo ze w zabawie sie zapomniala i alarmowo schodzilysmy z placu zabaw
Stary 2012-05-25, 08:20   #152
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Elus

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
ja też się melduje. Dziś mamy szczepienie. Wyniki morfologii i moczu Oliv dobre

Oliviera - u nas z bioderkami nie było ok,mała mała nie odwodziła prawej nózki prawidłowo. Dostała frejke na noc i nauczyła sie dzięki temu spac na plecach, ale nam ortopeda nie mówił że spanie na boku jest niewskazane. W rożku - czyli do 6 tygodnia spała na boku po 6 tygodniu tylko na plecach teraz praktyczni, a teraz juz spi jak sama chce, na boku na plecach i na brzuchu.
W poniedziałek idziemy na kontrole do ortopedy.

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
Mam pytanko czy jak karmicie wasze dzieciątka zupkami, deserkami itp to czy też są tak umaraszone jak mój ??? tragedia śliniak w ogole nie zdaje egzaminu a już w ogóle jak zbliżam się z łyżeczką to on się cieszy i bach mi w rękę i wszystko jest na mnie i na nim, masakra. Już nie umiem dopierać tych ciuchów.
teraz już mniej. Kupiłam ceratkowe śliniaki i mam spokój z plamami
O TAKIE http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30178006/
a plamy nawet z jagód zeszły na słońcu, to najlepszy wybielacz.

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Oolong to sie zdziwilam... Szpinak po 9 tym ja juz podawalam bo myslalam ze mozna jako jedno z pierwszych warzyw
O tym ze seler
To silny alergen tez gdzies czytalam... Mozliwe ze w poradniku bobovity ale pewna nie jestem
No i wspolczuje takich przejsc
kurde a małej tak szpinak samkuje

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
tez miałam pytac czy o czyms chcesz nam powiedziec ale juz sie wytłumaczyłaś
Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
probuje chudnac i ja, z ciazy zostalo mi 10kg a sprzed ciazy kolejne 10. wkurzm sie bo tu lato a ja sie w zadne swoje letnie rzeczy nei mieszcze, a powiedzialam ze nie kupie nic w tym rozmiarze. zaczelam znowu biegac, sniadanie zamienilam na owsianke, ograniczylam pieczywo i brzuchol od razu mniejszy. dolaczylam jeszcze pociazowy trening Tracy Anderson (sadystka) bedzie dobrze.
Wspaniała kobieto, jesteś dla mnie motywatorem i inspiracją!
Tez mam problem z ciuchami bo zostały mi 3 kg z ciąży i jakiś 3 z przed ciązy ale ubranie musze kupic bo musze w czymś do pracy chodzić!
Ale pieczywko odstawiam i chyba wrócę do owsianki na śniadanie.
Ide zamieszać chlebuś na zakwasie zeby już pieczywa nie kupować.

I wieczorem spróbuje przekonac TŻ do powrotu na diete Montignaca, bo i mnie wiekszość ćwiczeń odpada, no może rower
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 08:25   #153
muffinka90
Zakorzenienie

mlody poszalal, wstal o 7:00 teraz znowu spi, a ja w koncu sie przempglam i zwlekalam z wyra bo ostatnio zasypiam z nim na pierwsza drzemke i potem nie moge sie ogarnac

wczorajsza ulubiona zabawka Filipka: http://photos02.istore.pl/26402/photos/big/8787005.jpg
nawet kapal sie z nimi i zasnal tez z nimi

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość

muffi co to za mydełko?

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

dobranoc kobietki
http://www.saymo.de/images/produkte/i34/34018.jpg o takie

Lori mam nadzieje, ze bedzie co raz lepiej

ggoraa nooo, w koncu dotarlas
sorry, ze cie wygryzam z funkcji matki-zalozycielki

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 08:38   #154
dominej
Raczkowanie

Witajcie
Wczoraj jak poszłam z małą na spacer - to myślałam, że nie wrócimy - jakos daleko poszłam - obtarły mnie buty, mała zaczęła marudzić w wózku - jak nigdy! Zawsze grzecznie leży a wczoraj to normalnie ryczeć już zaczynała.. Chyba musze krótsze trasy robić

Baha my mamy taka kołyskę. Dobrusia w niej spała od urodzenia i dopiero jakieś 3 tygodnie temu zamineiliśmy kołyskę na łóżeczko. U nas się sprawdziła - ale w ogóle nie korzystaliśy z wibracji, światełek, melodyjek - w ogóle odkręciliśy karuzelę - bo jak była zamocowana to trudno było małą wyjąć i położyć, więc w sumie to tylko jako miejsce do spania się przydała. Dobrusia lubiła w niej spać, więc była ok.

janeczka jk karmię DObruśke to wszystko jest wkoło brudne - zawsze kicha, pluje, robi brrr, macha rączkami - wytrącając mi łyżkę Ręce i stopy wkłada do buzi pełnej zupy Czasami jak mi zależy żeby zjadła szybko i dużó - np przed snem ostatnio dostaje kleik łyżką - to ja karmię a druga osoba musi ją zabawiać - tzn, pokazywać jakącś zabawkę i wtedy ona rączki wyciąga do zabawki a nie wkłada do buźki

Co do spania na boku - to jak Dobrusia była maleńka, to zawsze ja układałam do spania na boku - bo ulewała i bałam się że śpiąc na wznak udusi się. Potem jak miała ze 3 miesiące sama przekręcała się na wznak tylko główkę sobie odwracała na jedną lub drugą stronę. Ale teraz - od jakiegoś miesiąca - to mała zasypia tylko na boku - sama się tak układa i praktycznie całą noc przesypia na boczku.
Z bioderkami byliśmy jak miała 4 tygodnie - i wtedy kazał lekarz ją szeroko pieluchować. Na kontroli za 6 tygodni było już wszystko ok. I o żadnej kolejnej kontroli już nie mówił - tak więc byłyśmy 2 razy i koniec.

ggoraa witaj

Dziewcyny czy któras z Was daje dziecku SINLAC? Albo słyszałyście coś o tym? Bo jedna pani rehabilitant doradziła mi żeby to małej dawać - żeby lepiej przybierała na wadze. We wtorek robimy kolejne podejście do szczepionki i boję się, że ten mój mały pieronek nie przybrał znów i będzie kłopot

Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.)

Edytowane przez dominej
Czas edycji: 2012-05-25 o 09:03
dominej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 08:42   #155
princessskaa
Wtajemniczenie

DZIEŃ DOBRY

Jeju nie było mnie dłuższą chwilę, a tu nowy wątek
Postaram się jak najwięcej nadrobić.

Ja mam burzę hormonów, nie miałam weny jakoś na wizaż... Dzisiaj rano dostałam okres...Miałam iść dzisiaj na solarium i lipa... eh

Już się stęskniłam za Wami

U mnie wszystko dobrze. Wczoraj byliśmy prosić brata ciotecznego tż na chrzestnego i zgodził się Przy okazji odwiedziliśmy rodzinke Mała oczywiście była grzeczniutka, rozgadała się i powtarzała "tatatatatata" - żałujcie, że nie widziałyście miny tż - siedział wyszczerzony, duma go rozpierała

Dzisiaj jadę do ginka, bo tabl anty mi się skończyły. Myślałam, że przy okazji zrobi mi przegląd, a tu okres dzisiaj. Powinnam dopiero jutro dostać.

Jutro cały dzień na uczelni - rodzice będą z małą, bo tż też do szkoły.

Pochwalę się Wam, że usłyszałam przed wczoraj, że jestem najlepszą żonką na świecie - zrobiłam tż niespodzianke - on jest zapalonym wędkarzem-karpiarzem, więc kupiłam mu książkę o karpiach, autorstwa takiego typa, co tż jego filmy z zapałem ogląda o wędkowaniu- ładną dedykację wpisałam, jak tż zobaczył książkę to mnie zaatakował buziakami radości Cieszył się jak dziecko, wielki banan na twarzy. Do tej radochy dopieściłam go obiadkiem - naleśnikami z nutellą i bananem, a wieczorem wyprzytulałam Tż stwierdził, że mogę śmiało startować w konkursie na super-żonę
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 08:45   #156
muffinka90
Zakorzenienie

princ no, no, niezle go rozpieszczasz nie za dobrze mu?

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2012-05-25, 08:49   #157
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Szpiluś.

U mnie ciutkę lepiej z humorem

Teściowej nic nie kupuję, a mamie to jeszcze nie wiem.

Miluś przysypia, idę powyszywać.

Gdzie ta nasza Nika.
Nika sie chyba wciaz wakacjuje u rodzicow

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
kiedy Wy sprzątacie? bo ja tylko jak tż jest i młodym się zajmie, jak mały śpi to nie ma szans, bo u nas drzwi nie ma i zaraz się budzi
ja sprzatam zaraz po tym jaka Mala sie obudzi, wtedy ma najlepszy humor i najdluzej bawi sie sama

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
ale jak makaron z brokułami i indykiem?
poszukam zaraz przepisu
np podgotowujesz makaron, brokula i smazysz kurczaka i wszystko mieszasz i podprawiasz jak chcesz miec sos to zmieszaj make z olejem i dodaj jak smietane

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
aniolina, to ja już nie wiem, jak z tym selerem
znalazłam taka rozpiskę: http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...a/warzywa.html
ta rozpiska jakas dziwna, bo tam jestm np ziemniak i marchew po 5, a dynia w ogole po 6 miesiacu, a teraz diete mozna rozszerzac po 4 miesiacu przeciez, no i niby wszelkie kapusty juz po 6 miesiacu, a kalarepa dopiero pozniej, ja widzialam jakies rozpiski, gdzie kalarepa byla wczesniej

Cytat:
Kurcze ja mam jakas manie kupowania ciuszkow dla moich aniolkow, w zeszlym tyg im zamowilam z endo wczoraj trafilam na wyprzedaz i kupilam 4 pary spodenek a dzis z kolei wpadlam do lumpka i zaszalalam - jeansy, koszulki, bluzy, bodziakow kilka, pajace do spania- cala reklamowke przywleklam do domu
Normalnie kasa sie mnie za grosz nie trzyma tak lazimy pol dnia i tu lody, tu zelki, soczek, ciasteczka, jakis kosmetyk lub drobiazg dla soni czy maluchow i kurcze stowki nie ma
A zawsze sobie obiecuje ze cos zaoszczedze ale bardzo kiepsko mi to idzie
tez czasem mam takie pomysle, ale u mnie jeszcze tesciowa sporo Kasi kupuje i juz nam sei ciuszki nie mieszcza, wiec nic nie kupuje bo nie mam gdzie trzymac

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Mówię to z dumą, że już nie używam śliniaka
u nas Kasia sie brudzi, ale sliniaka tez nie uzywamy, ew taki krociutki, bo sie nim bawila bardzo, po jedzeniu myje ja pod kranem i przebeiram

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
zmysl u nas palce u stop w pecherzach, bo on na stopach i dloniach chodzi ostatnio, a w skarpetach nie bede go puszczac, bo przy 28 w domu to cale mokre oment
hm u nas nie ma zadnych pecherzy, chociaz moja smiga w skarpetach jednak, moze to dlatego

kupilismy wczoraj tego baby joggera pierwsze wrazenie bardzo lekki, ale Kasia jest do niego jeszcze ciut mala, jak siedzi to nie widzi na boki i sie denerwuje. W xlanderze mamy fajniejszy podnozek trzymam tam kocyk, jakas zabawke, a tu sie nie da. Do windy baby jogger miesci sie ciut gorzej bo nie mozna zlozyc raczki. To moje pierwsze refleksje, dzis idziemy na spacer.

Ukradli nam wczoraj lusterka w aucie (( jak TZt zaczal szukac zeby kupic nowe to sie okazalo, ze 1 lusterko kosztuje 1000 zl, bo ma duzo szmerow bajerow. Nie wiedzielismy ze az takie drogie sa, jakbysmy wiedzieli to bysmy je sciagali chyba.
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 08:51   #158
pokszyfka
Zadomowienie

dzień dobry mamusie

w nocy miałam kryzys...mała darła się na cycka, tż mnie szturcha "no wstawaj" - "nie chce mi się" i tak leżałam dłuższą chwilę a ta się darła i darła

ogólnie to nic mi się dzisiaj nie chce...

princ fajnie, że twój tż tak do tego podchodzi, mój odrazu wietrzyłby podstęp
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 08:53   #159
Aniolina
Rozeznanie

pewnie to zly watek ale mam do oddania 2 paczki yasminelle z terminem do 08.12 jakby ktos chcial to dajcie znac, bo szkoda wyrzucac.
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 09:04   #160
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
puściłam się.... w lotto dzisiaj wygrywam 15 banieczek
e-e-e ja miałam wygrać
Stary 2012-05-25, 09:05   #161
wariateczka88
Zadomowienie

Dzień dobry wszystkim
Ja wczoraj po męczącym dni złapałam mega doła,zaczełam ryczeć że jednak jestem zla matka,ze nie moge corci wykarmic,ze nie moge nic jesc,no bo ta alergia,i ze juz mam wszystkiego dosc ...
Dziś jedziemy do tesciow na tydzien,bede was podczytywac ale pewnie malo pisac bo tam komp wiecznie zajety
dominej mi tu chyba dygotka polecila sinlac na wage malej,ale z racji ze czytalam o nim skarje opinie-bardzo dobre i bardzo zle postanowilam ze najpierw z lekarzem sie skonsultuje,w domu mam probke sinlacu dostalam w paczce z nestle wiec jak powie zeby wprowadzic to wyprobuje
aniolina nam ostatnio jakiz zyczyliwy rowerzysta rozwalil lusterko,i tez sie okazalo ze jedno kosztuje 500zl,wiec tz posklejal tasma na razie,bo to jednak duzy wydatek,ale jak wy nie macie go wcale to nie co skleic

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 09:06   #162
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
Sciskam i ciesze sie, ze znow tu jestem
Stary 2012-05-25, 09:07   #163
wariateczka88
Zadomowienie

princeska Ty faktycznie cos tego te-zeta rozpieszczasz
muffinko jak synek?aa juz doczytalam ze lepiej,wiec niech sie kuruje do konca
moje dziecie dzis kochane pozwolilo nam spac do 8:30
a wlasnie zaczyna sie smiac na glos tz ja trzymal ja stalam obok zobaczyla mnie i sie zaczela smiac
uciekamy jesc snaidanie i spacerowac
milego dnia

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 09:20   #164
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
princ no, no, niezle go rozpieszczasz nie za dobrze mu?
Też się czasami zastanawiam

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Cytat:
Napisane przez wariateczka88 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj po męczącym dni złapałam mega doła,zaczełam ryczeć że jednak jestem zla matka,ze nie moge corci wykarmic,ze nie moge nic jesc,no bo ta alergia,i ze juz mam wszystkiego dosc ...
Kochana nie zadręczaj się! Nie jesteś złą mamusią, przecież niestety czasami pomimo najlepszych chęci, pewnie sprawy nie zależą od nas.Głowa do góry!!!
Ja przestałam moją córę karmić po prawie 3m-cach, ze względu na alergię, problemy z brzuszkiem, ciągle było jej za mało mleka, nie najadała się, też już prawie nic nie mogłam jeść i to było wyczerpujące.. A na mm dziecinka spała, problemy z brzucholkiem zniknęły..I chociaż bardzo mi brakowało karmienia cycem, wiedziałam, że tak jest dla niej lepiej.

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Cytat:
Napisane przez wariateczka88 Pokaż wiadomość
princeska Ty faktycznie cos tego te-zeta rozpieszczasz
Czasami trzeba o mężczyznę zadbać kompleksowo
Stary 2012-05-25, 09:30   #165
Oliveira79
Zadomowienie

dzieńdoberek

młoda balkonuje się od 9ej
u nas jak na razie tylko 14 st więc chłodno

witaj ggoraa

Cytat:
Hej dziewczynki

Oli kiedys mnie pytalas- moja sonia jest z lipca 2009
Wiec niedlugo bedzie miala skonczone 3 lata

Co do odpieluchowania to ja ja sporo w tetrowych pieluchach trzymalam, zaczelam sadzac
Na nocnik okolo 6-7 mcy i jakis poszlo. Czasem sie udalo, czasem nie... Okolo roku pieluchy byly tylko na wyjscia, jak zaczela przesypiac noce czyli po odstawieniu od piersi na noc tez nie zakladalam pampka- w domu chodzila w majteczkach, najwyzej czasem starlam kaluze ( ostatnio taki filmik znalazlam nakrecony przez moja kolezanke, az sie usmialam)
No i 18 mcy- calkiem odstawilismy. Chociaz ze 2 razy sie zdarzylo ze w zabawie sie zapomniala i alarmowo schodzilysmy z placu zabaw
no własnie wiem że juz o tym rozmawiałysmy ale cos mi sie ubzdurało ze ona z grudnia 2005 no to Ci postarzałam córcie

no a z tym odpieluchowaniem to chyba rekord jeszcze sie z takim wynikiem nie spotkałam

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Cytat:
kurcze to u mnie to mydełko lezy od kilku miesięcy i sie kurzy (mam tak nieraz że kupie coc po coś a potem lezy ) ale skoro mówicie ze takie skuteczne to chyba zacznę w końcu używać (muffi w jaki sposób stosujesz?)

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
DZIEŃ DOBRY

Jeju nie było mnie dłuższą chwilę, a tu nowy wątek
Postaram się jak najwięcej nadrobić.

Ja mam burzę hormonów, nie miałam weny jakoś na wizaż... Dzisiaj rano dostałam okres...Miałam iść dzisiaj na solarium i lipa... eh

Już się stęskniłam za Wami

U mnie wszystko dobrze. Wczoraj byliśmy prosić brata ciotecznego tż na chrzestnego i zgodził się Przy okazji odwiedziliśmy rodzinke Mała oczywiście była grzeczniutka, rozgadała się i powtarzała "tatatatatata" - żałujcie, że nie widziałyście miny tż - siedział wyszczerzony, duma go rozpierała

Dzisiaj jadę do ginka, bo tabl anty mi się skończyły. Myślałam, że przy okazji zrobi mi przegląd, a tu okres dzisiaj. Powinnam dopiero jutro dostać.

Jutro cały dzień na uczelni - rodzice będą z małą, bo tż też do szkoły.

Pochwalę się Wam, że usłyszałam przed wczoraj, że jestem najlepszą żonką na świecie - zrobiłam tż niespodzianke - on jest zapalonym wędkarzem-karpiarzem, więc kupiłam mu książkę o karpiach, autorstwa takiego typa, co tż jego filmy z zapałem ogląda o wędkowaniu- ładną dedykację wpisałam, jak tż zobaczył książkę to mnie zaatakował buziakami radości Cieszył się jak dziecko, wielki banan na twarzy. Do tej radochy dopieściłam go obiadkiem - naleśnikami z nutellą i bananem, a wieczorem wyprzytulałam Tż stwierdził, że mogę śmiało startować w konkursie na super-żonę

brawo dla superżonki - niech tż wie, jakie ma szczęście

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Cytat:
e-e-e ja miałam wygrać
no i nikt nie wygrał ale za to gra trwa dalej, więc atakujemy w sobotę

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 09:35   #166
muffinka90
Zakorzenienie

takie ma Fifi ''piekne'' stopy, woeczorem jest z reguly gorzej do tego strupy w uszach i przygryziona wampirzym zebem warga
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_6073.jpg (49,9 KB, 33 załadowań)

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2012-05-25, 09:35   #167
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość

ta rozpiska jakas dziwna, bo tam jestm np ziemniak i marchew po 5, a dynia w ogole po 6 miesiacu, a teraz diete mozna rozszerzac po 4 miesiacu przeciez, no i niby wszelkie kapusty juz po 6 miesiacu, a kalarepa dopiero pozniej, ja widzialam jakies rozpiski, gdzie kalarepa byla wczesniej
tez mi się "nie podoba", to jest chyba schemat według starych zaleceń

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość

kupilismy wczoraj tego baby joggera pierwsze wrazenie bardzo lekki, ale Kasia jest do niego jeszcze ciut mala, jak siedzi to nie widzi na boki i sie denerwuje. W xlanderze mamy fajniejszy podnozek trzymam tam kocyk, jakas zabawke, a tu sie nie da. Do windy baby jogger miesci sie ciut gorzej bo nie mozna zlozyc raczki. To moje pierwsze refleksje, dzis idziemy na spacer.
super! jaki kolor kupiłaś? zapodaj fotki

Kasia teraz za mała bo to jeszcze maluszek, ale własnie słyszalam ze te joggery mają jedne z największych siedzisk, więc powinien Wam posluzyc do konca wózkowania

Stary 2012-05-25, 09:37   #168
muffinka90
Zakorzenienie

Oli namydlam i szoruje szczoteczka przed wrzuceniem do pralki, na swiezo z reguly lepiej schodzi, ale mi sie nie chce

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2012-05-25, 09:41   #169
ja_dalia
Wtajemniczenie

witamy

Młoda własnie zbiera się na drzemkę a ja buszuje... powinnam zacząć rozglądać się za ciuszkami , bo 68 powoli robią się w sam raz- przymałe :/

w ddtvn ma byc o zywieniu dzieciaczków

princ- no rozpieszczasz tego tżta najwidoczniej masz powody, pozazdroscic

muff- super że Filipek wraca do zdrowia

fatal - te krople sa super- po 2-3 dniach powinno przejsc...u nas poskutkowały bardzo

ggorraa - witaj bidulo wspolczuje nontoper pracy, chociaz ja bym sama poszla na 4h dziennie lece dzis pytac o żłobek

nikaa sie wakacjuje u rodziców

ciekawe jak Ania... napisze do niej

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Cytat:

oł jeeeee ! jak mówiłam - ja biore 350.000 a reszte oddaje

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 09:41   #170
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak zwykle, 6zł w plecy... A mówiłam babie-kupon z wygraną poproszę
Stary 2012-05-25, 09:54   #171
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Oli namydlam i szoruje szczoteczka przed wrzuceniem do pralki, na swiezo z reguly lepiej schodzi, ale mi sie nie chce

ja używam Vanisha i najczęściej wszystkie plamy schodzą ( z naciskiem na "najczęściej" ) ale teraz spróbuję z mydełkiem

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
ja zawsze mowie "na trafił"

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

zapraszam na kawke i rogaliki i na pyszny koktajl owocowy (banan-kiwi-truskawka)

Stary 2012-05-25, 09:58   #172
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
j
zapraszam na kawke i rogaliki i na pyszny koktajl owocowy (banan-kiwi-truskawka)
oj chętnie Jak mam okres to bym ciągle jadła jakieś pyszności
Stary 2012-05-25, 10:00   #173
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:

wiesz chociaz ze nie oszukała i sobie nie zostawiła

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2012-05-25, 10:04   #174
elf27
Zadomowienie

WARIATECZKO nie martw się będzie dobrze PRINC ma rację - Princesko Ty to chyba 1,5 mca karmiłaś jakoś prawda? bo pamiętam, ze na początku stycznia pisałaś, że Małą odstawiłaś. Wtedy byłam zdziwiona, ale teraz sama widzę, że mały na pepti spokojniejszy, nie ma bóli brzuszka i jakoś lżejsze symptomy tej cholernej alergii. No i ROXI się odczuliła a nasz karmiony ponad 5 mcy piersią i alergia wcale nie ustępowała

Edytowane przez elf27
Czas edycji: 2012-05-25 o 10:08
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 10:17   #175
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Cytat:

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

leceęęęęęę

przypomniałam sobie o diecie
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 10:22   #176
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
WARIATECZKO nie martw się będzie dobrze PRINC ma rację - Princesko Ty to chyba 1,5 mca karmiłaś jakoś prawda? bo pamiętam, ze na początku stycznia pisałaś, że Małą odstawiłaś. Wtedy byłam zdziwiona, ale teraz sama widzę, że mały na pepti spokojniejszy, nie ma bóli brzuszka i jakoś lżejsze symptomy tej cholernej alergii. No i ROXI się odczuliła a nasz karmiony ponad 5 mcy piersią i alergia wcale nie ustępowała
Nom coś na początku stycznia przeszliśmy na pepti. To tak dwa m-ce na cycu była jakoś. Żal straszny, ale przymus był i nie żałuję. Teraz malutka je normalne mleko i wszystko jest supcio

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Lecimy na spacerek. Miłego dnia Mamusie
Stary 2012-05-25, 10:25   #177
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość
leceęęęęęę

przypomniałam sobie o diecie
ale koktajl jak najbardziej dietetyczny: kefir, jogurt i owoce, bez grama cukru

Stary 2012-05-25, 10:28   #178
sozaa
Rozeznanie

Hej! Cos mialam wam napisac, ale przyjechał Pan z Orange i zapomniałam..... Aniolina, co za gady, że te lusterka zwinęli i jeszcze ten koszt! Moj zul chciał ostatnio wymienić reflektor w samochodzie, na allegro najtańszy 500, a pojechał na giełde i kupił oba za 240, trzeba poszukać.
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 10:29   #179
kasia_aa
Zadomowienie

witam, tak was doczytuje dzis przez ramie, sprzatac zaczelam, prasowac, ale humor mam dzis kiepski, mały wstal po 6 i spał jak do tej pory 10 min;/nawet na sppacer mi sie nie chce wychodzic, jak mały po poł godz znowu ma maruzic. zazdroszcze mamuskom które moga po 3 godz byc na dworze ehhh pozatym to ja nie mam tu zabardzo gdzie chodzic czy usiasc z tym brzdąkalem. genralnie dól
jakby tego było mało tż idzie dzis na impreze z pracy, a ja jak zwykle w domu. taki los cuż
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 10:34   #180
ja_dalia
Wtajemniczenie

chciałam dodac update apropo reakcji na truskawki...

więc po zjedzeniu 1kg truskawek małej wyskoczyły krostki na buzi -około 7 sztuk i po kupie miała odparzenie że ho ho .... dziś krostek brak, dzięki wietrzeniu pupy i bepathen'owi odparzeń brak - pupcia słodka i cudowna

także polecam truskawki sobie- ale w mniejszych porcjach- np po 20 dkg a nie 1kg na raz

Daniel Fasolek w drodze

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości