Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-25, 08:56   #3121
cate_
Zadomowienie

Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII

Dzień dobry
Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Pisze do Was ze szpitalnego łóżka które jest okropnie niewygodne. Robią mi badania.: mocz, cukier po każdym posiłku. Zrobili mi usg i okazuje się że maluch wcale mały nie jest bo waży 4400 Modlę się żeby wywołali poród bo nie chce cc a tym może się skończyć jak poczekają do terminu i młody dobije do 5 kg
Spory już jest
Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Oto fura Dominika Maxi - Cosi

1&2 - fotelik
3- spacerowka rozlozona na plasko jako gondola
4- spacerowka z podniesionym oparciem
5- wozek , fotelik i baza do auta
Fajny wózeczek
Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
22.05.2012 g.14 urodzilaa sie Julka przez cc wazyla 3240 mierzyla 52cm.
Jeszcze raz gratuluję
Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
I jeszcze stwierdzenie na koniec- niesamowite, że zapomniałem
Czy Wasze Chłopy też notorycznie coś zapominają? Mój zapomina ciągle i wszystko, doprowadzając mnie tym do szału
Mój Tż idzie do sklepu z karteczką albo po 2 rzeczy, zawsze kupi wszystko inne tylko nie to co miał

A ja mam już dość, wczoraj tak mi nogi spuchły, że nie mogłam spać, czuję się tak jak zeszłym razem przy zatruciu tylko ciśnienie mam w normie. Macie jakieś sposoby na te opuchnięte nogi oprócz kremów

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 09:09   #3122
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Dzień dobry
Witam się z kawusią
Ja dziś oczywiście budziłam się przez moją drętwiejącą rękę, ale wyjątkowo późno dziś bo ok 6 a to chyba dlatego że wczoraj zmusiłam tża do masażu łopatki, barku i tej całej ręki maścią końską za to do teraz mam dłoń zdrętwiałą no i palce jak parówki
Wstałam o 7.30 szybko się wyszykowałam, i pojechałam z autkiem do lekarza ale już dziś będzie uzdrowione musi, bo jutro dzień matki i musimy czymś jechać rower odpada

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość

Oto fura Dominika Maxi - Cosi

Cytat:
Napisane przez sweetjoy Pokaż wiadomość
Ale muszę pochwalić męża, bo sam zrobił dzis kolację i nawet pozmywał Szok!
Buziaki
dla męża

Cytat:

Jestesmy jeszcze w szzpitalu moze w poniedzialek dod domu
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez justysd Pokaż wiadomość
Dzięki
Zjadłam spaghetti.
Brzuch mnie pobolewa, ale mam nadzieję że na razie na tym poprzestanie
Spaghetti po północy

Cytat:
Nie uwierzycie, wczoraj mieliśmy telefon ze sklepu, że wózek na nas czeka Tak tak, x-lander move
A w ogóle to było tak, że dzisiaj wstałam i mówię do mojego P: śniło mi się, że dzwonili do nas ze sklepu i mówili, że wózek na nas czeka. A P mi na to: oooo Kochanie, zapomniałem Ci powiedzieć, że wczoraj dzwonili wieczorem, że wózek czeka
I jeszcze stwierdzenie na koniec- niesamowite, że zapomniałem
Czy Wasze Chłopy też notorycznie coś zapominają? Mój zapomina ciągle i wszystko, doprowadzając mnie tym do szału
Skądś to znam

Cytat:
Napisane przez sweetjoy Pokaż wiadomość
Dziś mój kolejny wymarzony dzień na poród, jeszcze wprawdzie nic straconego, ale już się nie nakręcam.....
No to trzymam kciuki

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
taaa.. a ja mojemu jaki pisze kartkę do sklepu to jeszcze muszę ją układac dostosowując ją do kolejności rozłożenia połek w sklepie bo jak tego nie zrobię to on nie może nic znależć.
W sklepie osiedlowym jest jeden kierunek ruchu i po prostu jak piszę te kartki zakupowe, to pisze zgodnie z kierunkiem ruchu
czasem jak jedzie do biedrony, a tam nie do końca wiem jaki akurat obierze kierunek ruchu mój mąż, to dzwoni do mnie, że jak ja mogłam w ogóle napisać to i to na koncu listy, jak to jest na początku sklepu i że on po prostu się musi wrócić.... no.... i chyba sie za bardzo wówczas męczy
Oj biedaczek mój też czasem czegoś nie potrafi znaleźć w sklepie, ale ja nie zamierzam go rozpieszczać wystarczy że mamusia mi go rozpieściła
Mój tato kiedyś co sobotę robił zakupy pewnej starszej pani. Ona robiła mu takie listy, że ja chciałam je sobie w ramkę oprawić Pisała oddzielne kartki do różnych sklepów. Musiał kupować dane rzeczy w sklepie który ta pani wskazała. A te listy to były normalnie MAPY sklepów Rozrysowywała co gdzie jest w którym miejscu w sklepie, żeby nie musiał szukać

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 09:12   #3123
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Boże jakie to szczęście , że nie macie już motorka w palcach i nie piszecie tak wiele przynajmniej jestem w stanie was ponadrabiać

wiesz co , ja przed ciążą chodziłam do innego lekarza, w zasadzie do lekarki. I ona była tak strasznie zawsze zaangażowana w robienie wszystkich możliwych na świecie badań tak normalnie, na codzień, to dobry lekarz, bo przynajmniej pilnowałam zawsze cytologii ( tzn ona pilnowała), usg piersi, co poł roku musiałam mieć zrobione badania krwi do tabsów, gdzie inne koleżanki czasami w ogóle o tym nie słyszały. W gruncie rzeczy moja lekarka była zadowolona a ja spokojniejsza Planując ciążę poszłam do niej , żeby o tym powiedzieć. Oczywiście dała mi dłuuuugą listę badań. Jako że poszłam w styczniu a zaczeliśmy się starać w sierpniu, to zdążyłam trochę tych badań powolutku porobić. Ale gdzieś koło czerwca wściekłam się już i np tej Mycoplasmy i Chlamydii nie robiłam, nie robiłam też cytomegalii.... zasięgnęłam bowiem opinii doświadczonych koleżanek które takich badań nie robiły i stwierdziły, że mam próbować zachodzić w ciążę, a jak się nie będzie udawać to wówczas mogę te badania sobie zrobić... no i tak jakoś, trochę z lenistwa, trochę z oszczędności, nie robiłam. Gdy zaszłam w ciążę i poszłam do mojego obecnego lekarza z kopertą pełną wyników badań, które to robiłam przez ostatnie pół roku to popatrzył na mnie jak na jakąś wariatkę On w ogóle był wyluzowany pod tym względem, tzn pewnie dla innych pacjentek był normalny, a dla mnie to była przepaść ogromna między tamtą lekarką nadgorliwcem, a tym lekarze, dla którego wszystko było "normalne". W gruncie rzeczy jestem zadowolona, bo to pozwoliło mi się trochę zdystansować w czasie ciaży, czy to do badań genetycznych czy do innych ceregieli. No ale z miesiąc temu lekarz spojrzał na moja kartę, stwierdził ze nie robiłam Mycoplasmy , Chlamydii i tej Ureaplasmy, dał mi skierowanie na to + paciory. Kobita w laboratorium oczywiście skomentowała, że te badania (oprócz paciora) powinnam mieć zrobione już daaaaaawno i że chyba teraz to za późno. I oczywiście zapytała : a po co to pani??????
Grzecznie oznajmiłam, że z wykształcenia jestem inżynierem a nie lekarzem i że nie wiem po co, ale mam skierowanie od lekarza jak sama widzi i widać po coś jest No dobra.. mogłam grzeczniej.. ale nie znoszę takich komentarzy.
no i w sumie wszystko w porządku wyszło, ani paciora, ani chlamydii , ani myco, tylko ta ureaplasma wyszła z wynikiem <10 do 4. Ale... lekarz jakoś sie specjalnie nie przejął, a ja z wrażenia zapomniałam już dopytać o szczegóły, więc .... nie wiem... w każdym razie obstawiam , że będziemy żyć

a ja pytałam, czy uważasz , że to źle, bo w koncu doświadczona mamuśka z Ciebie i ciekawa byłam. Wiesz, ja to ciemna masa , przynajmniej do 5 czerwca hahaha.
Myśmy o tym gadali już wcześniej z lekarzem. Oczywiście jak się "pochwaliłam" niektorym osobom, to było wielkie olaboga... że co ja robię, że powinnam poczekać, że normalnie jakieś kombinacje uskuteczniam. A ja po prostu szczerze powiedziawszy rozmawiałam z kilkoma zaufanymi osobami wcześniej, zwierzyłam się, że boję się rodzić naturalnie, mam możliwość wykonania cc, bez problemu w zasadzie, ale nie chce, bo też się boję i że w gruncie rzeczy mimo strachu chciałabym sprobować naturalnie, i 3 moje znajome opowiedzialy mi swoje historie. Jedna rodziła 6 lat temu i po prostu w 38 tygodniu na wizycie lekarz do niej powiedział : "za dwa dni mam dyżur w szpitalu, chce pani rodzić ?" na co ona mówi: "chce", no i poszła i urodziła i dobrze wspomina. Druga rodziła 10 lat temu i było podobnie, umówiła się w 38 tc na poród z lekarzem, położną i anestezjologiem. A trzecia rodziła rok temu, niecały bo w lipcu zeszłego roku , była pacjentką mojego lekarza. Umówili się na 4 dni przed terminem porodu (ja widzę ,że mam podobnie, bo 3 dni), twierdzi, że żadnej traumy nie przeszła, to był jej drugi poród. Ja bardzo chciałam rodzić na dyżurze u mojego lekarza i z położną , którą polubiłam w międzyczasie bo się często spotykałyśmy i którą on mi zresztą polecił. Stąd też ta decyzja. Jak wiesz Ujastek ma plusy i minusy. I tym pomysłem, chciałam sobie te niektóre minusy zniwelować
A co do porodu w Krakowie, to myślę, że gdybym została w moim rodzinnym mieście 90 km od Krakowa, to też bym się nie zastanawiała, tylko jechała na poród do Krakowa, albo do Kielc bo bliżej w sumie, bo myślę sobie, że warunki to niebo a ziemia. Poza tym wiesz.. co to kogo interesuje tak na prawdę. Czasem nie rozumiem takich komentarzy. To tak jak było z tematem cesarki Ewuni no przecież to jej ciąża, jej brzuch, jej dziecko a więc i jej sprawa i wszystkie rady dobrych cioć są po prostu zbędne. Ja jestem zdania, że w sumie fajnie jest się zapytać kogoś co sądzi na dany temat, ale trzeba też mieć własną rozczochraną mocno osadzoną w karku i umiejętność samodzielnego podejmowania decyzji.
Oczywiście myślałam, że tak mam, ale nie niestety. jeszcze słabo... chyba się nie rozwinęłam do końca hahaha.
Uspokoiła mnie tylko wczorajsza rozmowa z moją mamą, aż zdziwiona byłam, która mi powiedziała, że na litość boską mamy 21 wiek i jeśli mam możliwość umówienia się na poród naturalny, w takich a nie innych warunkach to mam się nawet nie zastanawiać. Ona rodziła 29, 25 i 21 lat temu i każdy poród miała wywoływany, bo ciąże były przenoszone, nie uważa żeby ją to znowu aż tak baaaaaardzo bolało, (chociaż ja twierdzę, że ona już po prostu zapomniała hahah) , nie miała znieczulenia i dała radę i nic się nie stało. A ja mam dobrą obstawę, do tego mąż, do tego super warunki, których ona nie miała , a do tego ewentualną możliwość zakończenia porodu cesarką jeśli będę się męczyć i nie będzie coś szło, albo będę tfu tfu jakies komplikacje... i po prostu powinnam żyć z myślą, że to fajny pomysł a nie tragedia. No to tak żyję od wczoraj .....

i znowu wywód na 2 kartki a4

super, a jaki kolor !! do nas jeszcze nikt nie dzwonił.
WOW!!! Ale Ty jesteś GADUŁA!!!!!! Ale fajnie się Ciebie czyta więc pisz Kochana ile wlezie

Kolor naszego wózka to Asia (różowy). Nie wiem jeszcze jaki wybiorę środek do spacerówki

Poprasowałam już końcówkę ciuszków dla małej. Jeszcze mam trochę pieluszek do prasowania I muszę jeszcze potraktować lanoliną otulacze wełniane

Bosz, może bym tak rolety w końcu zamówiła Ciągle nie mogę się zdecydować na kolory Czasami to normalnie sobie myślę, że ja to głupia baba jestem. Męczę sama siebie i mam wyrzuty sumienia, że za późno, że nie tak, że po co w ogóle itp.
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 09:17   #3124
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Jeszcze Wam napiszę historię koleżanki przed porodem odszedł jej czop, a że jeszcze nie miała wszystkiego dla dziecka, pojechała na zakupy. Po drodze już miała skurcze nieregularne. Wróciła do domu, nadal miała skurcze, ale co tam. Zaczęła gotować fasolkę po bretońsku ale że skurcze robiły się regularne zadzwoniła do lekarza, co ma robić, bo ma takie i takie skurcze i że właśnie gotuje fasolkę kazał się wykąpać i jechać do szpitala, ale że była w domu sama, to bała się że coś jej się stanie pod prysznicem, więc zaczekała na męża potem dopiero pojechali. Ta to miała nerwy ze stali po porodzie lekarz się jej pyta czy fasolka smakowała pamiętał to
I widzicie, latała, biegała, gotowała, a dzidziuś nie chciał się urodzić i w końcu miała cc.

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Cytat:
[B]
Bosz, może bym tak rolety w końcu zamówiła Ciągle nie mogę się zdecydować na kolory Czasami to normalnie sobie myślę, że ja to głupia baba jestem. Męczę sama siebie i mam wyrzuty sumienia, że za późno, że nie tak, że po co w ogóle itp.
Ile czeka się na takie rolety ?? bo my też ciągle nie mamy !! a obiecałam sobie kupić do porodu i teraz mi przypomniałaś o tym.

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
Stary 2012-05-25, 09:42   #3125
moniczka1302
Wtajemniczenie

Czesc!

Hania pojedzona, a teraz wreszcie zasnela
Widze, ze z dnia na dzien robi sie coraz bardziej kontaktowa, otwiera oczka i patrzy na mnie, a ja musze cos nawijac zeby sluchala i to na wysokich tonach Wtedy skupia swoja uwage

Wczoraj przyjechal moj tata z UK, przywiozl torbe ciuszkow dla Malej, wlasnie się piorą, do tego karuzele na lozeczko, dywanik i mini fontanne - nawilzac powietrza

A ja sie powoli ogarniam.

Poki co daje rade. Porządek jest, obiad jest, moj Mężuś tez mi bardzo pomaga
Stary 2012-05-25, 09:46   #3126
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
Czesc!

Hania pojedzona, a teraz wreszcie zasnela
Widze, ze z dnia na dzien robi sie coraz bardziej kontaktowa, otwiera oczka i patrzy na mnie, a ja musze cos nawijac zeby sluchala i to na wysokich tonach Wtedy skupia swoja uwage

Wczoraj przyjechal moj tata z UK, przywiozl torbe ciuszkow dla Malej, wlasnie się piorą, do tego karuzele na lozeczko, dywanik i mini fontanne - nawilzac powietrza

A ja sie powoli ogarniam.

Zazdroszczę ciekawe jak będzie u mnie...

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-05-25, 09:52   #3127
_millena
Zadomowienie

Cytat:
WOW!!! Ale Ty jesteś GADUŁA!!!!!!

a teraz jako że w samotnosci siedze od kilku miesięcy, a mąż już nosi stopery w uszach bo nie moze mnie słuchać i krzyczy ze za dużo przegaduje przez telefon, to znalazłam sobie nowe rozwiązanie : wizaż

Cytat:
Kolor naszego wózka to Asia (różowy). Nie wiem jeszcze jaki wybiorę środek do spacerówki

Poprasowałam już końcówkę ciuszków dla małej. Jeszcze mam trochę pieluszek do prasowania I muszę jeszcze potraktować lanoliną otulacze wełniane

ja też miałam te rolety zamówić haha do pokoju dziennego. ale... jakoś tak.. wypadło mi z głowy .

ja juz mam wszystko poprane i poprasowane. dzisiaj z nudów chyba upiorę rożek i prześcieradelko z falbanką do lożeczka....

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 10:09   #3128
8ewus8
Zadomowienie

Bry
Umyłam okno w kuchni, przynajmniej widzę sąsiadów, znając życie do pierwszego deszczu, no ale dobre i to.
Muszę podjechać po kiełbaskę na grilla to może jutro zrobimy
Macie jakąś dobrą, sprawdzoną marynatę do karczku?
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 10:12   #3129
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:

a teraz jako że w samotnosci siedze od kilku miesięcy, a mąż już nosi stopery w uszach bo nie moze mnie słuchać i krzyczy ze za dużo przegaduje przez telefon, to znalazłam sobie nowe rozwiązanie : wizaż
I jakie ekonomiczneNie przychodzi wielki rachunek za telefon

Szymonio śpi,ja się wykąpałam,zjadłam,ogarnęł am m4 ale śmieci już dla męza zostawiłam bo nie chcę zostawiać małego samego w domu.Pranie się kończy prać zaraz powieszę.Coraz lepiej idzie mi ogarnięcie się,dzieci,domu także mój kryzys minął-chyba

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Szymona smaruję dwa razy dziennie mleczkiem z nivea i pomimo tego ma bardzo suchą skórę tzn tak jakby mu schodziła na brzuszku i na zgięciachMoże macie jakieś lepsze kremy,specyfiki?

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 10:13   #3130
clauudik
Rozeznanie

O matko dziewczyny, ale dobrze tu wpaść i Was poczytać Za nami dosyć ciężka noc, mały się pręży i płacze, a ja prawie razem z nim... Godzinę temu w końcu zasnął (od 4 się wiercił) i właśnie się obudził. Nienawidzę takiej bezsilności. Chodzę jak zombi od wczoraj, bo też średnio spał. Była u nas położna, kazała ściągać pokarm z tej poranionej piersi i czekać aż się zagoi. Mąż jedzie na poszukiwania lano-maści. Gaabbi gdzie kupowałaś lanolinę?? Bo może łatwiej będzie ją dostać od maści...

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 10:14   #3131
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Bry
Umyłam okno w kuchni, przynajmniej widzę sąsiadów, znając życie do pierwszego deszczu, no ale dobre i to.
Ja robiłam karczek w środę, z tym że w piekarniku i przyprawiłam tylko przyprawą do mięs knorr, kiedys to się nazywało delikat. Nie dodawałam tłuszczu, więc nie była to marynata, ale mięsko wyszło super

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Edytowane przez stokroteczka777
Czas edycji: 2012-05-25 o 10:15
Stary 2012-05-25, 10:17   #3132
clauudik
Rozeznanie

Mam jeszcze pytanie do mam odciągających pokarm ile Wasze dzieci zjadają?? Ja rano odciągnęłam 110 ml, a później musiałam dokarmić z drugiej piersi

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 10:21   #3133
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę ciekawe jak będzie u mnie...
eee, bedzie gites!
Te kilka dni jest ciezkich, bo nie wiadomo co i jak ale zaczniesz ogarniac i obserwowac rytm dnia dziecka; juz mniej wiecej wiem o ktorej sie obudzi i chce papu

Kurcze jest jeszcze jeden problem poporodowy - a mianowicie zaparcia

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Mam jeszcze pytanie do mam odciągających pokarm ile Wasze dzieci zjadają?? Ja rano odciągnęłam 110 ml, a później musiałam dokarmić z drugiej piersi
no nie powiem, głodomor jak na jedno posiedzenie

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Bry
tak - oliwa, musztarda, ketchup, przyprawy, troche octu jeszcze zeby miesko bylo kruche i siup na kilka godzin do lodowki
wszystko daje "na oko"
Stary 2012-05-25, 10:24   #3134
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja bez żadnego trudu potrafie odciągnąć 150ml z jednego cyca a Szymon je 80-90 raz mu się zdarzyło zjeść 150ml.
i dlatego cyce mnie bolą bo ja za dużo produkuję a on tyle nie zjada czuje takie ciągnięcie,szczypanie w cycach.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-05-25, 10:27   #3135
Tacca
Zakorzenienie

Cześć!

Dziś powtórka z rozrywki... Śluz bardziej krwisty, młody się słabiej rusza... Zadzwoniłam po męża i pojedziemy na IP. Teraz już jestem wystraszona... Oby tylko było wszystko z małym dobrze...
Stary 2012-05-25, 10:28   #3136
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Cześć!

Dziś powtórka z rozrywki... Śluz bardziej krwisty, młody się słabiej rusza... Zadzwoniłam po męża i pojedziemy na IP. Teraz już jestem wystraszona... Oby tylko było wszystko z małym dobrze...
Powodzenia

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-05-25, 10:36   #3137
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć!

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-05-25, 10:37   #3138
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć!

powodzenia!!!!!
Stary 2012-05-25, 10:39   #3139
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
Cześć!

Trzymaj się Tacca, daj znać jak już będzie coś wiadomo.

Ja za to zauważyłam, ze coraz silniejsze te skurcze w pachwinach mam, wcześniej jak mnie złapal to poczułam, ale dzisiaj jak mnie rano jeden dziad złapał to aż gwiazdki zobaczyłam. Dobrze, ze to takie pojedyncze bestie.

Dzięki dziewczyny za te marynaty, karczek kupiłam przed chwilą, więc idę jakoś go przygotować na jutro.
Stary 2012-05-25, 10:43   #3140
karozka
Raczkowanie

cześć dziewczyny

U nas dalej cisza, porodu ani widu ani słychu

anulka
ale słodziak

gatta mała ma słodkie to zdjęcie w "Co Wam przyniósł bocian"

co do pampersów to ja też będę DADY używać, nie sądzę (oczywiście jeśli nie ma uczulenia)żeby dzieciakowi robiło różnicę czy robi w firmowe pampersy czy nie

Tacca trzymam kciuki żeby mały jeszcze jednak posiedział, a mężowi taki wstrząs na pewno dobrze zrobi dużo zdrówka dla taty

moniczka jaka śliczna córa

Gaabbi całe szczęście, że z psiakiem już wszystko w porządku

niunia
super, że już jesteście w domu

agata ale Maciej ma czuprynę a jaki zadowolony śpi

niuniuniau o rany to faktycznie spore to Twoje "maleństwo" trzymam kciuki

zabcia bardzo fajna bryka

justys nie martw się na zapas ja z takim rozwarciem już długo chodzę ku swojej rozpaczy
Cytat:
Napisane przez nasteczka83 Pokaż wiadomość
rozumiem Cię doskonale. Ostatnio przestałam wychodzić z domu bo wstyd. jeszcze się pocieszam, że będzie lepiej po porodzie
u mnie to samo
nawet już nie jestem w stanie dotoczyć się 15 min do przedszkola i teraz młoda siedzi w domu bo nie ma kto jej odebrać
niech to się wreszcie skończy

Cytat:
Napisane przez doris888 Pokaż wiadomość
a ja dostałam dziś newsletter z Pampers: Po dziewięciu miesiącach oczekiwania, trzymasz już w ramionach Twoje maleństwo.... ależ sobie zażartowali
nosz... żeby ich zczyściło ja chce rodzić i to naturalnie...
dobre

Cytat:

Gratuluje raz jeszcze wracajcie szybko do domu

Cytat:
Cześć!

o kurcze, trzymajcie się
Stary 2012-05-25, 10:45   #3141
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:

Gratuluje
Cytat:
Cześć!

Daj znac jak znajdziesz chwilke
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 10:48   #3142
ladybird_1987
Rozeznanie

Hej!
U mnie znowu zapowiada się leniwy dzień. Pół dnia pewnie znowu przeleżę. Fizycznie czuję się okropnie. Jestem wielka, coraz ciężej mi się poruszać. Doświadczam co to znaczy ból pachwin.

Cytat:

Jeszcze raz gratulacje!!!
Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
Dobrze, że mąż jest pomocny. O to chodzi.
Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Szymonio śpi,ja się wykąpałam,zjadłam,ogarnęł am m4 ale śmieci już dla męza zostawiłam bo nie chcę zostawiać małego samego w domu.Pranie się kończy prać zaraz powieszę.Coraz lepiej idzie mi ogarnięcie się,dzieci,domu także mój kryzys minął-chyba

Szymona smaruję dwa razy dziennie mleczkiem z nivea i pomimo tego ma bardzo suchą skórę tzn tak jakby mu schodziła na brzuszku i na zgięciachMoże macie jakieś lepsze kremy,specyfiki?
W takim razie dla Ciebie że coraz lepiej Ci idzie.
Co do pogrubionego, jam niedoświadczona ale posmarowałabym parafiną. Buteleczka w aptece kosztuje 4 zł/100 ml.

Cytat:
Cześć!

Powodzenia, trzymam kciuki.
Stary 2012-05-25, 10:53   #3143
8ewus8
Zadomowienie

W ogole ludzie tak strasznie się gapią na mój wielki brzuch
Dzisiaj poprzymierzałam ubrania, bo naprawdę we wszystkim wyglądam beznadziejnie a komunia w niedziele.
No i w końcu stwierdziłam, ze idę w spódnicy i bluzce, bo te tuniki, które mam to takie na codzień bardziej a w kieckach to wyglądam jak prawdziwaaaa kobitaaaa.
Stary 2012-05-25, 10:56   #3144
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cześć Mamusie

Melduję, iż dalej jestem w dwupaku. Nie piszę tu za często, bo strasznie gonicie i potem zapominam, co mam pisać. Zaraz coś ponadrabiam, ale już widzę, że będzie ciężko. U nas jest piękna, słoneczna pogoda. Złapałam trochę kolorku i witaminki D. Mała się świetnie bawi, co sprawia, że chyba szybko nie wyjdzie. Dzisiaj idę się zapisać do nowego lekarza rodzinnego, którego mam przez ulicę, bo mi znajoma poleciła. Ponoć jest bardziej starający się od przeciętnych holenderskich lekarzy, którzy mają mówiąc ogólnie luzackie podejście i na wszystko dają paracetamol i dobrą radę "widocznie tak musi być, proszę się nie martwić" .
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 11:08   #3145
cate_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość

Ja używałam z hippa.
Cytat:
Cześć!

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 11:45   #3146
anulka4771
Wtajemniczenie

Ewidentnie widać że te rozpakowane gaduły nie maja czasu-wątek nam obumieraJa jak mam czas to nikt nie pisze

Maloka melduj co u Ciebie.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę

Edytowane przez anulka4771
Czas edycji: 2012-05-25 o 11:46
Stary 2012-05-25, 11:56   #3147
8ewus8
Zadomowienie

Mamusie pewnie siedzą zapatrzone w maleństwa

Zrobilam sobie zacierkę na mleku, gdzie ja nienawidzę mleka, ale wczoraj M mnie zmusil żebym mu to zrobiła, zjadłam trochę i nawet mi zasmakowało
Stary 2012-05-25, 11:58   #3148
sweetjoy
Raczkowanie

Właśnie wróciłam z ktg, zapisał się jeden skurcz na 70% i lekarz każe się kłaść na porodówkę. Chyba go pogięło, mam 3 min drogi do szpitala, to jeszcze zdążę, wolę poleżeć w domu z córką, a nie spędzać weekend w szpitalu, a nikt nie da mi gwarancji że urodzę. Wkurzyłam się i poryczałam, a na dodatek nie było mojego lekarza prowadzącego, ja to mam pecha.... czekam na rozwój sytuacji, bo takie twardnienia to ja mam od dawna
sweetjoy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 12:00   #3149
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Pandzia - gratuluję Julci!!!
Gaabbi - ale nam napędziłaś strachu psiakiem...dobrze, że to nic poważnego
Tacca - fajnie, że u Was wszystko w porządku
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 12:06   #3150
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
nie odciagam, ale....
tej nocy- mlody wisial na cycu pol h, ale nie mialam sily po wczorajszym dniu, zrobilam 120 ml mleka szgucznego, powinien zjesc max 90= zjadl calosc, pozniej sie darl i znow mu musialam dac cyca ;/
polozna dzis byla, powiedziala z tak to nie moze byc;/
ale co ja zrobie, jak on ciagle chce jesc;/?
leze z nim w sumie cala dobe, mialam konczyc prawko- nie mam zywcem jak!;/
probuje go oszukac smoczkiem, herbatkami.
Ale i tak ma tak silna potrzebe ssania mojego cyca, ze ja juz wymiekam
maz to sobie na tym dywanie pospi jeszcze pewnie dlugo biedaczek...
Zazdroszcze dziewczynom, ktore odkladaja dzieci do lozeczek i sobie spia po 3-4 h
No i malo siedze na internecie, nie udzielam sie choc czytam prawie wszystko
aha i moj mlody juz wazy ponad 5 kg

no i codziennie chyba od przejedzenia, albo od placzu keidy mu nie daje piersi- ma mega bole brzuszka, przechpodza po ok godzinie, ale mi sie serce kraja

anulka- ja tez mam serie z hippa- bardzo sobie ja chwale, spamruje mlodego raz dziennie i problem suchej skory zniknal

za to pojawil sie inny- potowki na calej glowce :P

Mlody ma policzki jak buldog i faldki na calym ciele
pozdrawiamy!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0095.jpg (80,8 KB, 72 załadowań)

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-05-25 o 12:10
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości