Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-24, 12:45   #63631
nez123
Rozeznanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Bez tego nie wyobrażam sobie odpowiedniej pielęgnacji
Ja również

"niusia"
Skoro są suche, to musisz wprowadzić jakiś nawilżacz np. tą odżywkę z Karite.

Dziewczyny z powodu ograniczonych funduszy, muszę się zdecydować na kupno jednego oleju:
Albo Achaidowy, Z orzechów włoskich, Sezamowy ewentualnie Morela , Mango (wszystkie zimnotłoczone), albo z nieoczyszczonych i nierafinowanych: Z lnu, Z ostropestu(nie wiem czy on ma w ogóle jakiś wpływ na włosy...) i Z kiełków przenicy.
Co byście wzięły? Sprawdził się u was któryś? Zależy mi na nawilżeniu....
Dotąd jechałam tylko na jojobie, macadamia i mieszance Herbal Oil.
Stary 2012-05-24, 14:34   #63632
201801220933
Konto usunięte

Więc właściwie wszysytko robiłam źle.
Wydawało mi się, że sporo wiem o włosach. Z wrażenia aż muszę napić sie skrzypu. Moje biedne włoski...

Dzisiaj kupiłam maskę Ziaja z ceramidami, skład całkiem niezły, na razie nie mam kasy na nic droższego Jak tylko zdobędę fundusze kupię jakiś olej np sezamowy lub winogronowy i te odżywki.
Wybaczcie mi to banalne pytanie: Jeśli mam na włosach sporo żelu itp mogę najpierw umyć włosy BD, potem nałożyć maskę na pół godziny i znów umyć ?

Dziękuję za pomoc, jesteście niesamowite. Wiem już, co robiłam źle i co musze zmienić , więc nie przedłużam już mojego wątku.

Edytowane przez 201801220933
Czas edycji: 2012-05-24 o 14:36
201801220933 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 14:49   #63633
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez "niusia" Pokaż wiadomość
Wybaczcie mi to banalne pytanie: Jeśli mam na włosach sporo żelu itp mogę najpierw umyć włosy BD, potem nałożyć maskę na pół godziny i znów umyć ?
Według mnie nie ma to sensu zmocz lekko włosy, nałóż maskę, na to folia. Po godzinie czy 30 minutach spłukując maskę 'rozczesz' palcami, umyj włosy. Na takie jeszcze ociekające wodą nałóż odżywkę b/s. Jeśli uważasz, że odżywka b/s to za mało, daj jakąś lekką d/s, ale na chwilę.

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 14:53   #63634
201801220933
Konto usunięte

Ok, chyba to sobie zapisze. Nie mogę się doczekać wieczoru.
Stary 2012-05-24, 14:56   #63635
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez nez123 Pokaż wiadomość
Mnie kusi z orzechów włoskich i pewnie wybór by na niego padł

Stary 2012-05-24, 15:39   #63636
Karen15
Zakorzenienie

Dotarło do mnie moje pierwsze zamówienie ze ZSK.

Mam tylko pytanie jak to przechowywać jak pisze, że w chłodnym miejscu (lodówka??), temperatura 10-20 stopni (normalnie w pokoju?)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zsk.jpg (23,0 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zsk (1).jpg (30,6 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zsk (3).jpg (26,7 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zsk (5).jpg (29,2 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zsk (6).jpg (25,8 KB, 15 załadowań)
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 16:23   #63637
nez123
Rozeznanie

Cytat:
Mnie kusi z orzechów włoskich i pewnie wybór by na niego padł
I chyba nie niego się zdecyduje.
Chociaż najbardziej kusi mnie z pestek dyni, z tym, że nierafinowany 250ml kosztuje prawie dwa razy więcej.

Właśnie wróciłam od fryzjera. I powiem wam, że tylu komplementów dawno nie słyszałam
Stary 2012-05-24, 16:32   #63638
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
Mam tylko pytanie jak to przechowywać jak pisze, że w chłodnym miejscu (lodówka??), temperatura 10-20 stopni (normalnie w pokoju?)
Większość półproduktów trzymam w lodówce. Chłodne to chłodne, w mieszkaniu aktualnie mam 25-27 stopni troszkę za dużo...

Cytat:
Właśnie wróciłam od fryzjera. I powiem wam, że tylu komplementów dawno nie słyszałam
Pokaż
Brakuje mi Twoich wpisów blogowych było tam trochę przydatnych, do których chciałam wrócić zwłaszcza ostatni 'zbiorczy' o pielęgnacji i azjatyckie ehh

Stary 2012-05-24, 16:47   #63639
nez123
Rozeznanie

Cytat:

Pokaż
Brakuje mi Twoich wpisów blogowych było tam trochę przydatnych, do których chciałam wrócić zwłaszcza ostatni 'zbiorczy' o pielęgnacji i azjatyckie ehh
Eeee...nie, teraz są średnie. Rozczesane milion razy. Ale odkryłam, ze u mnie rozczesanie na średniomokrych daje prawie podwojenie objętości, więc wiem co robić jak będę chciała lwią grzywę
Chodziło mi to, że u fryzjera mnóstwo pochlebnych opinii zebrałam, że zadbane, że dawno takich loków nawilżonych nie widziała itp.

Nie marudź!;* Poszłam na zakupowy odwyk ( nie żebym właśnie planowała zakupy na zsk za ponad 150zł...), i brak bloga w tym pomaga. Ale na pocieszenie mogę Ci zdradzić, mój hit ostatnich dwóch miesięcy (ale nie jestem na czasie na innych wątkach, więc nie wiem czy już nie jest rozpowszechniony) - kupuje na ebay'u skompresowane maski bawełniane - 50szt za 13zł. Na twarz kładę olej/serum/cokolwiek, maskę (która wygląda jak tabletka) wrzuca się do wody i pęcznieje. Ja mocze czasem w rozcieńczonym soku aloesowym z miodem, w hydrolacie, w różnych mieszankach, kiedyś w soku bananowym - kładziemy na twarz i mamy własną sheet mask za grosze

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Cytat:
Jeśli mam na włosach sporo żelu itp mogę najpierw umyć włosy BD, potem nałożyć maskę na pół godziny i znów umyć ?
Dlaczego chcesz myć po masce? Boisz się przeciążenia?

Edytowane przez nez123
Czas edycji: 2012-05-24 o 16:45
nez123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 16:54   #63640
Niebieska Poziomka
Raczkowanie

Witam.
Kiedyś dodałam do subskrybcji ten temat. Była to część V Dzisiaj wchodzę poczytać a tu już zamknięty więc idę dalej, kolejno po następnych częściach a one nie chcą się skończyć i w końcu jest, ufff, już XIII część??

Dołączam się (jeśli mogę) do tematu

Posiadam kręcone włosy chociaż od kilku lat z powodu stresu zaczęły się prostować
Po 2-3 dniach od mycia są lekko falowane i żeby je skręcić musze ugniatać ale to i tak już nie jest ten sam skręt co kiedyś. Kiedyś cały czas miałam sprężynki, które nie podobały mi się i musiałam je kilka razy dziennie rozdzielać bo leżało na plecach 4-5 takich sprężyn Teraz dużo bym dała żeby mieć spowrotem takie jak kiedyś

Prawdziwe jest powiedzenie, że docenia się coś co się miało jak się już nie ma

KARMIENIE MOTYLOWCÓW MUCHAMI [/CENTER]
Niebieska Poziomka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 17:30   #63641
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Nie marudź!;* Poszłam na zakupowy odwyk ( nie żebym właśnie planowała zakupy na zsk za ponad 150zł...), i brak bloga w tym pomaga. Ale na pocieszenie mogę Ci zdradzić, mój hit ostatnich dwóch miesięcy (ale nie jestem na czasie na innych wątkach, więc nie wiem czy już nie jest rozpowszechniony) - kupuje na ebay'u skompresowane maski bawełniane - 50szt za 13zł. Na twarz kładę olej/serum/cokolwiek, maskę (która wygląda jak tabletka) wrzuca się do wody i pęcznieje. Ja mocze czasem w rozcieńczonym soku aloesowym z miodem, w hydrolacie, w różnych mieszankach, kiedyś w soku bananowym - kładziemy na twarz i mamy własną sheet mask za grosze
Może zbiorowe zamówienie, organizatorko?

Wyjeżdżam młode twarze jeśli nie wiedzą TU
trzymać kciuki

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 17:40   #63642
Piechniak
Rozeznanie

hej to ja znowu. mam okres załamania dlatego rzadko piszę i rzadko się pokazuję ludziom... mam doła związanego ze swoją skórą, długo by mówić...
piszę z pytaniem: czy ALS jest tak samo zły jak SLS? bo podoba mi się obłędnie zapach jednego fructisa który ma to w składzie...
włoski: 55cm (sierpień br.)
cel: 70 cm i pięęęęęękne fale
Piechniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 17:46   #63643
nez123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość

trzymać kciuki
Mamy tu w ogóle jakiegoś groszka?
Można kupować też mniejsze/większe opakowania, np. do mnie leci teraz 20szt za 8zł.

Powodzenia
Stary 2012-05-24, 18:08   #63644
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Łooo chyba na PW się odezwę

Cytat:
Czemu nie

Cytat:
Napisane przez Niebieska Poziomka Pokaż wiadomość
Dołączam się (jeśli mogę) do tematu
Wbijaj i pokazuj lokasy

Cytat:
Mamy tu w ogóle jakiegoś groszka?
Można kupować też mniejsze/większe opakowania, np. do mnie leci teraz 20szt za 8zł.

Stary 2012-05-24, 18:12   #63645
nez123
Rozeznanie

Cytat:
Łooo chyba na PW się odezwę
Proszę bardzo

Cytat:
To może ja już się nie będę odzywać..

Edytowane przez nez123
Czas edycji: 2012-05-24 o 18:23
nez123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 18:17   #63646
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Specjalnie wczoraj wieczorkiem strzeliłam sobie peeling i błyszczącego się skalpu nie zauważyłam . Zaznaczam że nie mam jakiś bardzo gęstych włosów, mam prześwity na skroniach i zakola, ale nic się nie lśniło.
Dzieki! U mnie ewidentnie lsnilo, dziwna sprawa Tez mam lysawe skronie, ale przedzialek wydaje mi sie ze mam standardowej szerokosci Moze mocniej tarłam? Mierzylas kiedys obwod swojej kitki?

Cytat:
10cm. grzywka nie wchodzi. głowa mała to są ciasno
10cm bez grzywki? Wow!

Cytat:
jak dla mnie i tak ich za dużo, za ciepłe to :P
No co Ty, ja mam 8 cm z grzywka i dalabym sie pokroic za kazdy cm wiecej Wlosow nigdy przenigdy za wiele!

Powodzenia! Trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez szsz Pokaż wiadomość
Kucyk i worek tak naprawdę spróbowalam raz - przy tym eksperymencie z sodą. To niewygodne jest, ale jest sposób i na ciepło - ten worek z kucykiem można rozlożyć tak na głowie, jak duży kok, i wtedy owinąć ręcznikiem, szczelny worek owinięty gumką, nic nie powinno się wylać, a ciepło będzie, no i nie będzie się z tyłu kiwał szeleszcząc (strasznie głupie rzeczy robi się dla włosów )
Ale dla dobra nauki się poświęcę, zrobię dwa razy maskę z takich samych skłądników, i nałożę ją raz ,,metodą tradycyjną, a raz ,,workową" - i policzę efekt
Bardzo jestem ciekawa rezultatu takiego eksperymentu Z tym rozlozeniem worka pod recznikiem to swietny pomysl dla takich kapryśnych skalpow jak nasze!

Cytat:
Ja omijam, bo od patrzenia jest mi gorzej Ale liczę, prawie zawsze liczę, co uważam za bardziej zobiektywizowaną metodę, niż ocenę wzrokową
Popatrzę następnym razem, ale tak przewidując, może się błyszczeć, skóra na twarzy też się błyszczy po peelingu.
Oj u mnie zawsze po liczeniu jest gorzej, a tak to przynajmniej wmawiam sobie ze skoro wlosy wypadaja ale ich jakos widocznie z glowy nie ubywa (ani w obwodzie kitki) to nie ma tragedii... Pociesza mnie to
Cytat:
Dziewczyny z powodu ograniczonych funduszy, muszę się zdecydować na kupno jednego oleju:
Albo Achaidowy, Z orzechów włoskich, Sezamowy ewentualnie Morela , Mango (wszystkie zimnotłoczone), albo z nieoczyszczonych i nierafinowanych: Z lnu, Z ostropestu(nie wiem czy on ma w ogóle jakiś wpływ na włosy...) i Z kiełków przenicy.
Orzechy wloskie, kielki pszenicy - bralabym Ale zaznaczam ze to nie na podstawie moich doswiadczen, tylko tak jakos grzeje sie na nie Z tych co wymienilas mam tylko lniany, poczatkowo wydawalo mi sie ze moim wlosom nie pasuje, bo nie bylo efektu wow jak po pierwszym uzyciu slodkich migdalow, ale po dluzszym stosowaniu efekty byly zauwazalne Z tym ze moj jest raczej rafinowany. Juz mi sie przeterminowal ale dalej twardo go zuzywam

Cytat:

Ja w lodowce przechowuje pantenol i keratyne - mam je z mazidel i na nich jest napisane ze maja siedziec w lodowce - oraz kwas hialuronowy i ekstrakt z arginina, kofeina i karnityna jesli chodzi o rzeczy z ZSK. Reszta typu mleczko pszczele, aloes, hydrolat, suche sprawy typu mocznik, cysteina i witaminy przechowuje w szafce. Oleje rowniez. Tylko lniany mam w takim najchlodniejszym pomieszczeniu u mnie w domu zeby nie zawalac nim lodowki, ale podejrzewam ze teraz to tam jest dla niego juz za cieplo.

Cytat:
I chyba nie niego się zdecyduje.
Chociaż najbardziej kusi mnie z pestek dyni, z tym, że nierafinowany 250ml kosztuje prawie dwa razy więcej.
On ma zdaje sie fajny koktajl witamin, tez bym go chetnie wyprobowala!

Wiecie co, chce juz zuzyc ta Alverde morelowa bo tesknie za Alterra... Po niej to byl super skret A teraz to takie prościuchy. Tez wygladaja bardzo ladnie, ale jeszcze troche i nie bede mogla sie nazwac kręconowłosą Ale konca tej odzywki nie widac, a mam do zuzycia jeszcze jedna Alverde, 2 maski/kuracje Alverde oraz Garniera AiK, wszystko nienaruszone Moze ktoras z tych rzeczy mnie pozytywnie zaskoczy i zadziala podobnie do Alterry...

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...

Edytowane przez claudiiin
Czas edycji: 2012-05-24 o 18:52
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 18:22   #63647
stasiek
Wtajemniczenie

Cytat:

ooo wyprobowalabym chetnie spiruline, l-cysteine, mleczko pszczele i jedwabi hydrolizowany. Reszte posiadam.

Cytat:

trzymać kciuki
powodzenia

Pytanie na szybko. Moje wlosy bardzo szybko oddaja wilgoc, probowalam najrozniejsze konfiguracje i przy wszystkich mozliwych warunkach pogodowych:

- zabezpieczanie silikonowymi odzywkami, sprejami
- odzywki b/s joanny
- zel lniany
- zel lniano aloesowy
- zele sklepowe (mrozacy joanny, isany, bielendy, fructis).
- zele naturalne bez polimerow (z british curlies)
- odzywki b/s z gliceryna i bez gliceryny
- pianki do wlosow bez alkoholu oczywiscie

i wszystkie chyba mozliwe mieszanki powyzszych, najrozniejsze ilosci. Wlosy zawsze wygladaja bardzo ladnie przez okolo 3 godziny, po czym zaczynaja strasznie sie puszyc, po okolo 6 godzinach wygladam jakby we mnie piorun trzasnal ewentulanie jakbym rozczesywala szczotka na sucho. Do domu z pracy wracam codziennie ze stogiem siana

I czego to jest kwestia? wysoka porowatosc? wlosy nadal sa suche i zniszczone? Dbam o nie od 9 miesiecy i taki efekt mam zawsze, nie ma tez zadnej roznicy czy naloze przed myciem oleje nasycone, nienasycone, czy w ogole nie olejuje. Po kilku godzinach od mycia zawsze jest jeden wielki puch.

w tej chwili testuje odrobine oleju jako b/s, podpatrzylam u Redhaired Witch...

Edytowane przez stasiek
Czas edycji: 2012-05-24 o 18:26
stasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 20:23   #63648
aleksandra987x
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez szsz Pokaż wiadomość
On kosztuje tak niewiele, że zawsze się do czegoś zużyje - do mycia ciała, pędzli, naczyń, wanny ...
Na pewno się nie zmarnuje, tylko jedynego czego mi brakuje to podrażnienie skalpu.
Cytat:
Napisane przez stasiek Pokaż wiadomość
Pytanie na szybko. Moje wlosy bardzo szybko oddaja wilgoc, probowalam najrozniejsze konfiguracje i przy wszystkich mozliwych warunkach pogodowych:

- zabezpieczanie silikonowymi odzywkami, sprejami
- odzywki b/s joanny
- zel lniany
- zel lniano aloesowy
- zele sklepowe (mrozacy joanny, isany, bielendy, fructis).
- zele naturalne bez polimerow (z british curlies)
- odzywki b/s z gliceryna i bez gliceryny
- pianki do wlosow bez alkoholu oczywiscie

i wszystkie chyba mozliwe mieszanki powyzszych, najrozniejsze ilosci. Wlosy zawsze wygladaja bardzo ladnie przez okolo 3 godziny, po czym zaczynaja strasznie sie puszyc, po okolo 6 godzinach wygladam jakby we mnie piorun trzasnal ewentulanie jakbym rozczesywala szczotka na sucho. Do domu z pracy wracam codziennie ze stogiem siana

I czego to jest kwestia? wysoka porowatosc? wlosy nadal sa suche i zniszczone? Dbam o nie od 9 miesiecy i taki efekt mam zawsze, nie ma tez zadnej roznicy czy naloze przed myciem oleje nasycone, nienasycone, czy w ogole nie olejuje. Po kilku godzinach od mycia zawsze jest jeden wielki puch.

w tej chwili testuje odrobine oleju jako b/s, podpatrzylam u Redhaired Witch...
Specjalistą nie jestem, ale jestem wysoko porowata i mam podobnie. Ale jeszcze kilka pytań?
-czy twoje włosy łatwo zmoczyć?
-jak długo schną?
-jak reagują na kokosa?
-czy barwniki farb/szamponetek szybko się wypłukują? (jeżeli takich rzeczy używasz)

Jak z proteinami? Jakich używasz? Masz gdzieś opisaną swoją pielęgnację? Próbowałaś płukanki zakwaszającej?

Wiem, dużo pytań, ale być może będziemy porowatymi siostrami i może mogę ci pomóc
aleksandra987x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 21:16   #63649
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Dzieki! U mnie ewidentnie lsnilo, dziwna sprawa Tez mam lysawe skronie, ale przedzialek wydaje mi sie ze mam standardowej szerokosci Moze mocniej tarłam? Mierzylas kiedys obwod swojej kitki?
Mierzyłam . Teraz nie wiem ile to dokładnie było, ani nie mam centymetra. Pamiętam że jestem ii i brakowało mi chyba z 1-2 cm do poziomu wyższego

Edytowane przez Martek_
Czas edycji: 2012-05-24 o 21:22
Martek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 23:30   #63650
stasiek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aleksandra987x Pokaż wiadomość

Specjalistą nie jestem, ale jestem wysoko porowata i mam podobnie. Ale jeszcze kilka pytań?
-czy twoje włosy łatwo zmoczyć?
-jak długo schną?
-jak reagują na kokosa?
-czy barwniki farb/szamponetek szybko się wypłukują? (jeżeli takich rzeczy używasz)

Jak z proteinami? Jakich używasz? Masz gdzieś opisaną swoją pielęgnację? Próbowałaś płukanki zakwaszającej?

Wiem, dużo pytań, ale być może będziemy porowatymi siostrami i może mogę ci pomóc
bez zelu schna bardzo szybko, z protein uzywalam tylko keratyny, kokos mi nie puszy mocniej niz inne oleje, ale jesli go uzywam czesto to mam problem z domyciem wlosow. Farby wyplukuja sie szybko. Do plukanek kwasnych ani zandych innych serca nie mam, wiec nie uzywalam...

Sprobuje teraz hennowania w weekend, i zabiore sie za proteiny o wiekszych czasteczkach (jajko, kolagen... Co jeszcze sie nada?mozna robic maseczki z jogurtu?) no i zobaczymy czy te plukanki kwasne cos dadza...
Stary 2012-05-24, 23:33   #63651
Niebieska Poziomka
Raczkowanie

Cytat:

Wbijaj i pokazuj lokasy
Jak zrobię zdjęcie to oczywiście pokażę

Cytat:

Wiecie co, chce juz zuzyc ta Alverde morelowa bo tesknie za Alterra... Po niej to byl super skret A teraz to takie prościuchy. Tez wygladaja bardzo ladnie, ale jeszcze troche i nie bede mogla sie nazwac kręconowłosą
No właśnie to podobnie jest u mnie, chwile są kręcone a później coraz bardziej proste.
O czym konkretnie z Alterry mówisz? Ostatnio używam tej firmy, poznaję ją i może wypróbuję coś do włosów.

Co polecacie z Alterry?? Możliwe, że już tu było dużo pisane ale na razie nie mam czasu na czytanie wszystkiego a jest tego duuużo, naklepałyście tyle postów, że nie wiem kiedy się do tego zabrać bo przeraża mnie ta ilość

Edytowane przez Niebieska Poziomka
Czas edycji: 2012-05-24 o 23:37
Stary 2012-05-25, 00:15   #63652
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Mierzyłam . Teraz nie wiem ile to dokładnie było, ani nie mam centymetra. Pamiętam że jestem ii i brakowało mi chyba z 1-2 cm do poziomu wyższego
To podobnie jak ja, mam 8cm a ii jest do 10

Cytat:
Napisane przez Niebieska Poziomka Pokaż wiadomość
No właśnie to podobnie jest u mnie, chwile są kręcone a później coraz bardziej proste.
O czym konkretnie z Alterry mówisz? Ostatnio używam tej firmy, poznaję ją i może wypróbuję coś do włosów.

Co polecacie z Alterry?? Możliwe, że już tu było dużo pisane ale na razie nie mam czasu na czytanie wszystkiego a jest tego duuużo, naklepałyście tyle postów, że nie wiem kiedy się do tego zabrać bo przeraża mnie ta ilość
Odzywka do splukiwania z morela i pszenica Tej drugiej z granatem czy czyms nie uzywalam jeszcze. Po tej morelowej mialam wyraznie mocniejszy skret niz po Alverde, rowniez morelowej Alverde sprawdza sie u mnie w sumie jako tako tylko po szamponie, w przeciwnym razie skutkiem uzycia jest wyproscik (choc blask i nawilzenie po niej jest, to trzeba jej oddac). Alverde sa do dostania w niemieckiej sieci DM, a tak to pewnie w necie mozna je wyszperac jakby co.

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 00:56   #63653
Niebieska Poziomka
Raczkowanie

Dzięki claudiiin za odpowiedź, spróbuję tej odżywki.
Nigdy nie lubiłam odżywek do spłukiwania bo nie miałam czasu (i ochoty) na to a jak już przypadkiem kupiłam taką to i tak nie spłukiwałam i przynajmniej włosy nie były takie sianowate i lekkie
Teraz już prawidłowo je stosuję bo od niedawna bawię się w olejowanie i więcej odżywek ponieważ mam teraz dużo czasu na to

A wiecie co mogłoby pomóc na cebulki? Jeśli włosy wyprostowały mi się z powodu stresu czyli hormonów to czy można coś zrobić żeby spowrotem działały właściwie?
Wydaje mi się, że jak już raz zostało coś zepsute to nie da się tego odwrócić
Ale jeszcze mam nadzieję, że coś takiego jest, może kosmetyki, może suplementy (w nie jakoś nie wierzę), może dieta a może jeszcze coś zupełnie innego...??

Stary 2012-05-25, 10:37   #63654
alex1989
Zadomowienie

Dziewczyny szukam przepisu na pianke chyba od Ajrisz
Przeszuakałam jej bloga ale za nic nie umiem znaleźć
Tam byl glut, kokos, odzywka b/s i chyba jakis konserwant podrzucicie linka
alex1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 11:44   #63655
dziuwlenka
Raczkowanie

GG do dziuwlenka

Witam wszystkie zakręcone
Wczoraj zaczęłam szukać informacji o pielęgnacji włosów kręconych, a zaczęłam szukać z nudów.
Ostatnio moje włosy są okropne. Takie sianowate, że nawet wstyd mi w kucyku chodzić, więc robię najpierw kucyka, później z kucyka warkocza.
Jakieś szczegóły dotyczące moich włosów to pewnie powinnam w dzienniku zamieścić i tak też pewnie zrobię tylko to już nie dzisiaj.

Cały sens mojej wypowiedzi chciałam sprowadzić do tego, że ostatnio byłam tak załamana włosami, że postanowiłam zastosować na nich keratynowe prostowanie. Dodam tylko, że z natury moje włosy są kręcono-falowane, trudno mi to określić. Wczoraj jednak sięgając po 3 część zakręconej opowieści przekonałam się, że warto walczyć o skręt póki jeszcze jest czas (brak męża, brak dzieci). Jak już będę mieć garstkę dzieci i nie będę mieć czasu na pielęgnacje włosów to zrobie sobie zabieg z keratyną. Póki co do boju!

A zaczynam pełną parą, bo metodą CG

ps; dostać się tutaj od 3 częsci było wyzwaniem..
dziuwlenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 11:45   #63656
201801220933
Konto usunięte

Moje włosy cieszą się po wczorajszej kuracji.
Że też zapomniałam o istnieniu masek, które później można zmyć szamponem. Widziałam tylko opcje olejek.mycie.odżywka.spłu kanie, po której włosy były przyklapnięte, wyprostowane i bez objętości, mimo że bardziej błyszczące. Inni by powiedzieli, że ładne, ale jako fanka dużych fryzur nie lubie efektu sypkich gładkich włosów.

DMkAnia: Wczoraj zrobiłam dokładnie tak jak mi powiedziałaś i już teraz jestem zachwycona. Myślę, że właśnie dzięki temu, że maskę zmyłam normalnie szamponem moje włosy nie wygładziły się za bardzo i zachowały swoja objętość, a sprawiają wrażenie bardziej odżywionych. Opcja idealna! Poza tym ta maska (Ziaja Intensywna odbudowa z ceramidami) jest świetna. Myślę, że dimethicone zbytnio nie szaleje na moich włosach, bo w końcu potem użyłam szamponu Ułożyły się w ładne fale i końce wywinęły do środka, jakbym wyciągała je na szczotce. Są przy tym lekko sztywne, czyli włosy idealne!

Niebieska poziomka: Co do suplementów, czasem warto spróbować. Miałamproblem w wypadajacymi włosami przez kilka lat, więc wypróbowałam prawie wszystko. Musze tu przyznać, że przy innych MerzSpecial jest bezkonkurencyjny! Większośc suplementów w przeciągu 3 miesięcy stosowania zdołało tylko zahamować wypadanie. Meraz special w ciągu miesiąca przyśpiesza porost, dogłębnie odżywia, włosy są błyszczące tak "od środka", jakby grubsze. Polecam.

Edytowane przez 201801220933
Czas edycji: 2012-05-25 o 11:54
Stary 2012-05-25, 12:06   #63657
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Moje włosy cieszą się po wczorajszej kuracji.

DMkAnia: Wczoraj zrobiłam dokładnie tak jak mi powiedziałaś i już teraz jestem zachwycona. Myślę, że właśnie dzięki temu, że maskę zmyłam normalnie szamponem moje włosy nie wygładziły się za bardzo i zachowały swoja objętość, a sprawiają wrażenie bardziej odżywionych. Opcja idealna! Poza tym ta maska (Ziaja Intensywna odbudowa z ceramidami) jest świetna. Myślę, że dimethicone zbytnio nie szaleje na moich włosach, bo w końcu potem użyłam szamponu Ułożyły się w ładne fale i końce wywinęły do środka, jakbym wyciągała je na szczotce. Są przy tym lekko sztywne, czyli włosy idealne!
Świetnie, bardzo się cieszę, że pomysł trafiony

Stary 2012-05-25, 12:58   #63658
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dziuwlenka Pokaż wiadomość
Witam wszystkie zakręcone
Wczoraj zaczęłam szukać informacji o pielęgnacji włosów kręconych, a zaczęłam szukać z nudów.
Ostatnio moje włosy są okropne. Takie sianowate, że nawet wstyd mi w kucyku chodzić, więc robię najpierw kucyka, później z kucyka warkocza.
Jakieś szczegóły dotyczące moich włosów to pewnie powinnam w dzienniku zamieścić i tak też pewnie zrobię tylko to już nie dzisiaj.

Cały sens mojej wypowiedzi chciałam sprowadzić do tego, że ostatnio byłam tak załamana włosami, że postanowiłam zastosować na nich keratynowe prostowanie. Dodam tylko, że z natury moje włosy są kręcono-falowane, trudno mi to określić. Wczoraj jednak sięgając po 3 część zakręconej opowieści przekonałam się, że warto walczyć o skręt póki jeszcze jest czas (brak męża, brak dzieci). Jak już będę mieć garstkę dzieci i nie będę mieć czasu na pielęgnacje włosów to zrobie sobie zabieg z keratyną. Póki co do boju!

A zaczynam pełną parą, bo metodą CG

ps; dostać się tutaj od 3 częsci było wyzwaniem..
Hej Jesteś w dobrym miejscu, motywacja jest, włosy na pewno będą wdzięczne. Grunt to się nie zniechęcić na początku, który bywa trudny Pigułkę i FAQ pewnie już przeczytałaś? Przydadzą się jeszcze nie raz
Dziennik jest raczej od zamieszczania postępów w regeneracji włosów, na razie opisz swoje problemy z włosami tutaj, pokaż jakieś zdjęcia

Jak już się wkręcisz i przyzwyczaisz do swojej falowanej lub kręconej natury pomysł z keratynowym prostowaniem zapewne wyparuje Ci z głowy raz na zawsze
No i są tutaj też mężate i dzieciate kręcone, posiadanie rodziny wcale nie wyklucza dbania o siebie... Zresztą z czasem pielęgnacja zdrowych włosów zajmuje coraz mniej czasu.
W razie problemów nie bój się pytać tutaj o rady, mądre głowy zawsze pomagają.
Powodzenia!
Stary 2012-05-25, 13:24   #63659
Niebieska Poziomka
Raczkowanie

Cytat:

Niebieska poziomka: Co do suplementów, czasem warto spróbować. Miałamproblem w wypadajacymi włosami przez kilka lat, więc wypróbowałam prawie wszystko. Musze tu przyznać, że przy innych MerzSpecial jest bezkonkurencyjny! Większośc suplementów w przeciągu 3 miesięcy stosowania zdołało tylko zahamować wypadanie. Meraz special w ciągu miesiąca przyśpiesza porost, dogłębnie odżywia, włosy są błyszczące tak "od środka", jakby grubsze. Polecam.
Kiedyś brałam różne suplementy (w tym też MerzSpecial) ale nigdy nie wtrzymałam dłużej jak jedno opakowanie czyli około miesiąc bo nie widziałam ani trochę różnicy i dawałam za wygraną
Kilka miesięcy temu dłużej (jakieś 5 miesięcy) brałam Belisse ale nie wiem czy pomogła bo przy okazji stosowałam kosmetyki na wypadanie.
Włosy zaczęły mi wypadać pasmami, czasami zostawało mi w ręku pasemko o średnicy pół centymetra. Nie wiem jak inaczej opisać ile tego było Po każdy przejechaniu ręką po włosach coś wychodziło. Wszystkie dywany w domu i podłoga w pracy była w moich włosach
Kupiłam szampon do mycia i żel do codziennego wcierania w skórę głowy firmy Dermena.
Po miesiącu już widziałam różnicę a po dwóch już mi nie wypadały i odstawiłam. Teraz po ponad pół roku włosy odrosły, odstają od skóry 5-7 cm, mam takie, jak ja to nazywam, słoneczko wokół twarzy Nie wygląda to dobrze jak wysoko zwiążę włosy ale cieszę się, że rosną

Stary 2012-05-25, 14:12   #63660
eyes_of_love
Przyczajenie

Cytat:
Nie widzialam jej jeszcze, ale skladowo faktycznie spoko Szkoda ze jest niezgodna, jakos tych q i pq najbardziej unikam jak do tej pory

Ehh ci fryzjerzy... Tez ich nie lubie Nie martw sie, odrosna Zerknij sobie moze na bloga Kascysko czyli naszej Krolowej Porostu Ma tam spisana swoja strategie jesli chodzi o szybki porost

Pewnie wszystko po trochu Mi tez sie chyba nie zdarzylo, albo po prostu nie przykladalam do tego nigdy wielkiej wagi bo wlosy prawie zawsze mialam dlugie* i nawet 5cm w ta czy w tamta wielkiej roznicy mi nie robilo A teraz mam fryzjerke ktora zanim ciachnie tez sie upewnia, czy aby na pewno tyle, nawet jak wczesniej mowilam ile cm. Szkoda tylko ze nie rozumie co tzn. ciac krecone wlosy na sucho Ale jeszcze nad tym popracujemy
*Ogladajac stare zdjecia zauwazylam, ze gdzies tak w 2 klasie LO zostalam tak opitolona, ze nie dosc ze wlosow nie mozna juz bylo nazwac dlugimi, to jeszcze byly wystrzepione i scieniowane z calej objetosci tak, ze zostalo tego pierza mega malo na mojej glowie Musialam chyba naprawde nie przykladac wielkiej wagi do wygladu moich wlosow ze wtedy tego nie zauwazylam Nawet wrzuce fote na dowod, a co mi tam

Zrobie jednak po, tak jak Ty, bo dzis pojdzie w ruch SLS wiec chyba szkoda byloby robic przed A bez lecytyny bedzie ok? Bo akurat tego skladnika mi brakuje...

Dziewczyny, jak na Wasze wloski dziala kolagen?

I jeszcze jedno pytanie mnie nurtuje... Co w sumie daje sam olej (nienalozony na odzywke ani zadne nawilzajace psikadlo), nawet trzymany na wlosach przez iles tam godzin, jesli jest pozniej zmywany szamponem? Dzis zastanawialam sie nad sensem takiego postepowania, bo: skoro nie naklada sie pod niego nic nawilzajacego, to co on ma w tym wlosie zatrzymac? I skoro zmywa sie go szamponem to po myciu chyba tez nic juz ten olej nie zdziala?
Jak najbardziej kolagen mogę polecić. Sama biorę go w tabletkach firmy Noble Health i jest znacznie lepiej – nie rozdwajają się oraz wyglądają zdecydowanie bardziej żywo.
eyes_of_love jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości