Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 2011 - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tutuł
"Koko Koko Mamuśki wrześ-paź są spoko!" 0 0%
"Dzieciaczki nam po podłodze zasuwają, na kawę i wizaż nam czasu nie daja!" 10 31,25%
"pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" 13 40,63%
"dawno temu były brzuszki, a tu raczkują nam maluszki' 2 6,25%
"Pełzam sobie po pokoju, zabawki w rączki i do boju!" 4 12,50%
"Jestem bobo i wy nie wiecie ze mam najlepsza mame na swiecie!" 1 3,13%
"Mama pyszne zupki gotuje, a dziecku z radości pupka podskakuje' 0 0%
"Stawiamy pierwsze kroczki, za chwilę świętujemy roczki " 2 6,25%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-25, 09:30   #3721
lullaby_ml
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20

Dobry dzisiejszy poranek to byla jakas masakra, Mikul tak plakal od 6 rano ze koniec (skonczyl dopiero ok 20 min temu), zal mi go bardzo ja w nocy nie spalam bo mnie bolaly jajniki spac mi sie chce na maxa
Stary 2012-05-25, 09:40   #3722
anciaahk
kosmitka

Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20

Cytat:
Napisane przez mama zosi Pokaż wiadomość
nie wiem czy to samo, bo bepanthenu nie używałam
Kupię penathen i ten linomag, dzięki .
Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
ja myśle że to może od ciepła, albo zjadł coś nowego czegoś kwaskowatego nie jadł, jakiś cytrusów?
Właśnie nie, w sumie je dużo nowych pokarmów, ale nic ostrego, kwasnego itp. Może faktycznie upał.
Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
a buraczkowa Anciu wyszła pyszna, Bartuś zjadł wszystko co mu babcia podała dzięki za przepisik

ale w sumie czego on nie zje chyba nie było takiego jedzonka
Cieszę się, że smakowało. U nas buraczki to też hit nr 1, ale co do reszty, to już nie zjada jak kiedyś z entuzjazmem.
Jejciu jak pomyślę o powrocie do pracy, to mam ciarki, czas pewnie też będzie tak szybko płynał, masakra.
Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
No i sie zaslinilam no Niuska musi poczekac na takie pysznosci az sie nauczy gryzc Ale dam jej jutro kanapke z maslem nawet znalazlam taki bochenek chleba jak w Polsce tylko ciemny.
Na pewno będzie smakowało .
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Ancia jesteś moją inspiracją do gotowania

u mnie pojawiały się pryszczyki od nowych pokarmów, znikały jak czesto wietrzyłam pupcie i sudocrem

Może rzeczywiście nowy pokarm, ale co ja tam ostatnio wprowadziłam nowego, majeranek? Nie mogę zgadnąć. Albo chlebek?
Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
Ancia u nas pryszcze na pupie po nowych pokarmach najcześciej
my dostaliśmy taka masc robiona w aptece i po niej ładnie wszystko schodzi moge ci zrobic zdjęcie bo jest napisane z czego ona jest robiona i mzoże Kapka by rozczytała?? bo dla mnie to wyższa szkoła jazdy

mozesz napisac jadlospis Frania bo my tez chyba za duzo cycka jemy
Dzięki Tusiu, nie wklejaj, bo i tak to pewnie na receptę. Spróbuję z tymi kremami, co dziewczyny wklejały.
U nas jadłospis wygląda tak:
7-8 - mm - różnie - 100-150 ml
10-11 - śniadanie- czyli chlebek, paróweczka, jajeczniczka, itp. Dzisiaj np. upiekłam ryż z jabłkami.
14- obiad
16 - deserek - owoce, jogurt itp.
19- kasza
20 - przed snem cyc

W nocy je ok 1-2 mm - jakieś 200 ml i nad rane, o 5 na chwilę cyca.
Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Dobry dzisiejszy poranek to byla jakas masakra, Mikul tak plakal od 6 rano ze koniec (skonczyl dopiero ok 20 min temu), zal mi go bardzo ja w nocy nie spalam bo mnie bolaly jajniki spac mi sie chce na maxa

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 09:53   #3723
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
ale mieli cela

nad morzem, super

ja coś zaprszam na Śląsk niedaleko

to rachu ciahcu na sam dół ja w turystycznym mam tylko dwie wersje i na dole juz długo długo nacia śpi

mniam mniam tez bym zjadła, a jak

jabłka z ryżem
ja natalce tylko gotowane robiłam i z cynamonem, ale musimy sprobować i pieczone

te banany brzmią tak pysznie! sama dla siebie bymz robiła

sto lat sto lat

nasze księżniczki

następnym razem trzeba jakieś foto z instrumentami zrobić

nie, ta niewiasta to mama Hani
Bo chcialam wlasnie powiedziec ze ladna ta niewiasta

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Wiesz, chyba można, to przepis zdaje się z tej książki Agi, albo już nie wiem skąd, ale wiekowo pasował do Frania.

Hej Tusia , muszę się inspirować, a raczej niechęć Frania do jedzenia mnie inspiruje. Czaruję, by zjadł cokolwiek.

To daję na podwieczorek. Nie wiem, czy można.

Bardzo bardzo chcę drugą dzidzię i to dziewczynkę, więc czemu nie .

Ale to dla Frania właśnie.

Franek ma strasznie odparzoną pupkę w pryszczach, co na to polecacie? Bo już sudocrem przestał pomagać . Nie wiem, czy to z upałów czy z czego .
Heh, ja tez chce druga dzidzie Ancia my tez mielismy ten problem, chodzi o takie czerwone zaognione krostki? u nas bardzo szybko sprawdzila sie maka ziemniaczana, posypywalam Mikulowi nia dupinke i ladnie zeszlo a teraz caly czas po zmianie pieluchy uzywamy pudru nivea

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Dobry wieczór Wieki mnie tu nie było, ale mam nadzieję ze ktoś mnie jeszcze pamięta
U nas wszystko dobrze, Kamilka ma już 1 zęba i chyba idzie drugi Ciągnie sie do siadania tzn sama jeszcze nie potrafi się podnieść, ale posadzona chwilę sama się utrzyma.

Widzę że Wy o jedzeniu i takich pysznościach, a mnie zastanawia- co i jak jedzą Wasze maleństwa? My nadal na mm, na wieczór tylko dostaje kleik bądź kaszkę (nie licząc owocka i obiadku). I tak się zastanawiam, bo w różnych schematach jest że w zasadzie powinna dostawać juz tylko kaszki lub kleiki. Ale wydaje mi się, że to strasznie by ja napchało i napasło Przybiera ładnie, na ostatnim szczepieniu 7,5 kg Poza tym ostatnio to nawet "przepisowych" 4 porcji po 180 ml mi nie zjada.

Generalnie strasznie mnie ciekawi kiedy i jak przejść z jedzenia tylko mleka na inne pyszności. Takie np. deserki, jogurciki czy nawet własnej roboty budyń czy kisiel. Raczej na osobny posiłek to się nie nadaje, wiec kiedy toto podawać?
A ile razy dziennie jest mleko? bo my tez na mm tyle ze mleko rano i kaszka na mm wiezorem. Powoli pare mc temu zaczelam wprowadzac owoce, obiadki i teraz praktycznie wyglada to tak ze rano ok 9-10 jest ok 280 ml mleka (), ok 13-14 jest obiadek, ok 16-17 jest owocek czyli najczesciej banany ktore miksuje w blenderku i dodaje do tego biszkopty a ok 19-20 jest kaszka. Zaczelam tez troszke gotowac. Mysle ze ze spokojem powoli jak zaczniesz wprowadzac to bedzie looz. To sie powymadrzalam

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
I zeby nie bylo, ze ja na wsi mieszkam, to macie tu drugie
Tam kiedys dom byl, ale go wyburzyli i pewnie kiedys nam jakis blok wybuduja
ale fajne klimaty

Cytat:
Napisane przez agus1978 Pokaż wiadomość
no hello...gratki umiejętności i zabeczków....a co do pytania o jedzonko..ja zastąpiłam mleko popołudniowe deserkiem, przeważnie to są owocki same albo z kleikiem, jogurtem, kisiel; jak koło 15 zje obiadek i potem tak 17-18 deserek to wytrzymuje do mleka po 20. a tak to rano pije mleko z kaszką bezglutenową, koło południa mleko z kleikiem, potem obiadek, deserek i przed snem mleko z kaszką glutenową.

i jeden i drugi widok super

no to załączam jeszcze Misiaczka pierwsze spotkanko z trawką i mykam już spac..rano zajęcia i potem spotkanko...więc słodkich i kolorowych maminki
o jaaaaaa
Stary 2012-05-25, 10:02   #3724
anciaahk
kosmitka

Lulka w nocy Mikuś nie je? to mój przy Twoim się obżera wręcz.

Stary 2012-05-25, 10:06   #3725
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Lulka w nocy Mikuś nie je? to mój przy Twoim się obżera wręcz.

nie, w nocy nie je. Ale na temat jedzenia juz nieraz slyszalam od mamy Ł czy mojej ze za duzo bo jak robie mikiemu owocka to miksuje np dwa banany+jablko i do tego dodaje 3 biszkopty, jak pije mleko to wychodzi jak pisalam ok 280-330 ml, jak pije kaszke na noc to tez pelna butla, jak je obiadek to podwojna porcja wiec nie mow ze Franus sie obżera, bezedura

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

aaa zapomnialam jeszcze o czyms takim jak "wydojenie" pelnej butli herbatki i wcinania chrupek kukurydzianych
Stary 2012-05-25, 10:18   #3726
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
nie, w nocy nie je. Ale na temat jedzenia juz nieraz slyszalam od mamy Ł czy mojej ze za duzo bo jak robie mikiemu owocka to miksuje np dwa banany+jablko i do tego dodaje 3 biszkopty, jak pije mleko to wychodzi jak pisalam ok 280-330 ml, jak pije kaszke na noc to tez pelna butla, jak je obiadek to podwojna porcja wiec nie mow ze Franus sie obżera, bezedura

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

aaa zapomnialam jeszcze o czyms takim jak "wydojenie" pelnej butli herbatki i wcinania chrupek kukurydzianych
wow zazdroszczę apetytu Mikula u nas samego mleczka z ledwością 110 ml Zuzia wypija, kaszki wczoraj co prawda wciągnęła 270ml

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 10:19   #3727
mama zosi
Zakorzenienie

Moja córka zasnęła dopiero po godzinie wożenia jej w wózku dobrze po północy ale za to teraz ja spokojne piję kawkę, a dziecko szaleje z dziadziem!

Ancia, tak się zastanawiałam i to może być po prostu rekcja na te upały? Z przegrzania? Choć nie wiem jak tam u Was było, bo w Opolu nieznośnie ciepło.

Lulla, zazdrościmy Wam tego apetytu!

Edytowane przez mama zosi
Czas edycji: 2012-05-25 o 10:20
mama zosi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 10:21   #3728
lullaby_ml
Zakorzenienie

no ma, nie da sie ukryc ale sama bylam zdziwiona jak bylismy ost u pediatry ze wazy 8900, bylam swiecie przekonana ze ma juz te 10kg; wychodzi na to ze w ciagu poltorej mc przybral jakies 300 g.
Stary 2012-05-25, 10:22   #3729
danika
Zakorzenienie

dzien dobry

własnie połykam sniadanko i \was troszke nadrabiam

Cytat:
współczuje nocki, oby coś w końcu na te Twojej jeniki wstretne poradzili

Cytat:
Jejciu jak pomyślę o powrocie do pracy, to mam ciarki, czas pewnie też będzie tak szybko płynał, masakra.

10-11 - śniadanie- czyli chlebek, paróweczka, jajeczniczka, itp. Dzisiaj np. upiekłam ryż z jabłkami.
14- obiad
19- kasza
20 - przed snem cyc
kurcze fajnie masz, ze mozesz sie bawić w takie sniadanka.... moje dziecko przez moją prace pewnie do 3 lat bedzie jadło kaszke popołudniu nim sie uwinę z jakims gotowaniem to sie robi 18 i juz za poźno, zeby niunka jadła takze moje kulinarne ambicje kończą się na budyniu

Cytat:
Heh, ja tez chce druga dzidzie Ancia my tez mielismy ten problem, chodzi o takie czerwone zaognione krostki? u nas bardzo szybko sprawdzila sie maka ziemniaczana, posypywalam Mikulowi nia dupinke i ladnie zeszlo a teraz caly czas po zmianie pieluchy uzywamy pudru nivea

własnie miałam pisać o mące ziemniaczanej super działa na wszelkie pupowe kłopoty

A ile razy dziennie jest mleko? bo my tez na mm tyle ze mleko rano i kaszka na mm wiezorem. Powoli pare mc temu zaczelam wprowadzac owoce, obiadki i teraz praktycznie wyglada to tak ze rano ok 9-10 jest ok 280 ml mleka (), ok 13-14 jest obiadek, ok 16-17 jest owocek czyli najczesciej banany ktore miksuje w blenderku i dodaje do tego biszkopty a ok 19-20 jest kaszka.
wow! ale ci długo wytrzymuje ppomiędzy posiłkami moja jak noworodek je co 3-4 godziny, a i czesciej by chciała

Cytat:
miksuje np dwa banany+jablko i do tego dodaje 3 biszkopty, jak pije mleko to wychodzi jak pisalam ok 280-330 ml, jak pije kaszke na noc to tez pelna butla, jak je obiadek to podwojna porcja wiec nie mow ze Franus sie obżera, bezedura
ok, czyli je rzadko ale za to na raz dużo
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 10:24   #3730
anciaahk
kosmitka

Cytat:

O kurcze, ja bym tak chciała, by jadł rzadziej a więcej, ale nie wychodzi mi to zupełnie.
Jakie płatki kukurydziane?

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Danika - nie ma czego zazdrościć, zaraz dobre mi się konczy. Ale gotować i tak będę musiała, bo moja mama nie chce. Więc wszystko bedę musiała przygotować.
Jak znam Franka, to na 2 kaszki dziennie nie mogłabym liczyć

Stary 2012-05-25, 10:28   #3731
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Danika - nie ma czego zazdrościć, zaraz dobre mi się konczy. Ale gotować i tak będę musiała, bo moja mama nie chce. Więc wszystko bedę musiała przygotować.
moja mama tez nie gotuje - dlatego mała wcina kaszkę na śniadanie tak ok 10 i potem jak przyjde z pracy ok 16.30 to tez daje kaszke, czasem budyn bo z niczym innym sie nei jestem w stanie wyrobic. Tzn pewnie popołudniami pewnie mogłabym pichcić ale szkoda mi czasu - i tak spędzam z małą tylko jakies 4h dziennie
Jedynie zupke zdążę ugotowac wieczorem i to nie zawsze.

A Ty wracasz dopiero od września, tak? to juz mlody będzie normalne obiady jadł, juz prawie je

Edytowane przez danika
Czas edycji: 2012-05-25 o 10:29
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 10:29   #3732
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
O kurcze, ja bym tak chciała, by jadł rzadziej a więcej, ale nie wychodzi mi to zupełnie.
Jakie płatki kukurydziane?

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Takie wiesz, zwykle, długie chrupki kukurydziane, takie rurki
a widzisz, mi kazdy ostatnio mowi ze powinnismy mu dawac czesciej papku i w mniejszych porcjach
Stary 2012-05-25, 10:47   #3733
mama zosi
Zakorzenienie

Mam pytanie do mam karmiących piersią w nocy. Czy dajcie pierś każdorazowo jak się dziecko przebudzi? Ja tak robię, ale czy ona serio jest taka głodna to nie wiem. Zwłaszcza, ze potrafi się ostatnio budzić co godzinę. A tym sposobem nie prześpimy całej nocy jeszcze wiele lat
Stary 2012-05-25, 11:06   #3734
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

MamoZo a smoczek nie pomaga? Może herbatkę zacznij dawać ciepłą? Moją maluchę na ciepłe picie usypiam

dziewczyny ja wpadłam narazie bez nadrabiania bo mam pytanko kojarzycie wózek bertini m5 shuttle? coś możecie o nim powiedzieć?

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 11:13   #3735
mama zosi
Zakorzenienie

Irmith wózka nie kojarzę. Ale go sobie zgooglowałam i mi się podoba

A co do herbatek, to u nas butelka w nocy nie przechodzi. Próby podania na leżąco kończą się rykiem. Jeśli już, to muszę ja wziąć z łóżka, wsadzić do leżaczka, ale to skutkuje całkowitym wybudzeniem, często rykiem i zasypianiem potem przez kolejne dwie godziny.
Stary 2012-05-25, 11:34   #3736
minio1984
Zadomowienie

Cytat:

Właśnie nie, w sumie je dużo nowych pokarmów, ale nic ostrego, kwasnego itp. Może faktycznie upał.

Cieszę się, że smakowało. U nas buraczki to też hit nr 1, ale co do reszty, to już nie zjada jak kiedyś z entuzjazmem.

Na pewno będzie smakowało .

Może rzeczywiście nowy pokarm, ale co ja tam ostatnio wprowadziłam nowego, majeranek? Nie mogę zgadnąć. Albo chlebek?

Dzięki Tusiu, nie wklejaj, bo i tak to pewnie na receptę. Spróbuję z tymi kremami, co dziewczyny wklejały.
14- obiad
19- kasza
20 - przed snem cyc

W nocy je ok 1-2 mm - jakieś 200 ml i nad rane, o 5 na chwilę cyca.

Ancia to Franio prawie wcale juz cycka nie pije, nawet w nocy?
u nas jadłospis podobny tylko na śniadanie na razie kaszka i potem kaszka po kąpieli o 20 i potem jeszcze cyc no i rano zamiast mm też cyc

A co do pupki to ja tez tak jak Lullka używam po każdym przewinięciu pudru Nivea i raczej żadnych problemów nie miałam
Cytat:
Mam pytanie do mam karmiących piersią w nocy. Czy dajcie pierś każdorazowo jak się dziecko przebudzi? Ja tak robię, ale czy ona serio jest taka głodna to nie wiem. Zwłaszcza, ze potrafi się ostatnio budzić co godzinę. A tym sposobem nie prześpimy całej nocy jeszcze wiele lat
MamoZo mam dokładnie ten sam problem i u nas jak Adaś się budzi w nocy musi byc cyc i koniec i właśnie nie wiem co zrobić bo smoczka i butelki nie toleruje zupelnie

Wróciłam z badania, wyszło niestety gorzej niż poprzednio i doktorka zasugerowała abym jak najszybciej odstawiła Adasia od piersi, tylko ja nie wiem jak, bo jak pisałam w nocy cyca pije i nie da się tego czym innym zastąpić. Mam czas do początku lipca

Lullka no Mikul ma apetycik, nie powiem, ale wagowo do mojego to waga lekka A nocki współczuję

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 11:41   #3737
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

no ja na niego zachorowałam dosłownie ale nie wem czy dam rade kupić :/ finansowo kiepsko

a nocek współczuję, niestety przy karmieniu piersią tak jest, zawsze jakiś problem

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 11:45   #3738
mama zosi
Zakorzenienie

Cisza w domu nastała, dziadek zabrał Zośkę na spacer po południu idziemy do notariusza i Zośka zadebiutuje urzędowo

Minio, co się dzieje z Twoim wzrokiem?!

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Irmith, a jak on stoi cenowo? Bo mi się w google wyświetliły tylko zagraniczne strony (chyba hamerykańskie tylko).
Stary 2012-05-25, 11:50   #3739
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
Cisza w domu nastała, dziadek zabrał Zośkę na spacer po południu idziemy do notariusza i Zośka zadebiutuje urzędowo

Minio, co się dzieje z Twoim wzrokiem?!

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Irmith, a jak on stoi cenowo? Bo mi się w google wyświetliły tylko zagraniczne strony (chyba hamerykańskie tylko).
Mam jaskę i to według lekarki jak na mój wiek dość zaawansowaną i powinnam cały czas zakrapiać oczy a ja mam już przerwę przez całą ciąże i do teraz, dopóki nie skończę karmić. a wyniki się pogorszyły

No to teraz kochana iść się kimnij trochę jak sama w domku jesteś
Ja też chwilowo mam ciszę bo Adanio śpi

Irmith no właśnie z kp zawsze pod górkę a wózek fajny, a mi też tylko zagraniczne strony się otworzyły

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Stary 2012-05-25, 11:58   #3740
mama zosi
Zakorzenienie

Minio, to koniecznie wróć do kropienia oczu! Pomęczycie się trochę z Adasiem, ale w końcu się przestawi. Zdrowie najważniejsze

a jaskry nie da się skorygować operacyjnie?

a ja nawet śpiąca nie jestem, za dużo wrażeń od rana

Edytowane przez mama zosi
Czas edycji: 2012-05-25 o 11:59
Stary 2012-05-25, 12:01   #3741
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
Minio, to koniecznie wróć do kropienia oczu! Pomęczycie się trochę z Adasiem, ale w końcu się przestawi. Zdrowie najważniejsze

a jaskry nie da się skorygować operacyjnie?

a ja nawet śpiąca nie jestem, za dużo wrażeń od rana
No niestety się nie da, i muszę już całe życie kropić chyba że kiedyś wynajdą coś skuteczniejszego?
No wiem, że powinnam przestać karmić, w dzień juz nie pije cycka, tylko te nocki zostały i zupełnie nie wiem jak mam go oduczyć tego

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Stary 2012-05-25, 12:04   #3742
mama zosi
Zakorzenienie

Ja też nie wiem, ale może przyjść taki dzień kiedy pokarm się skończy, i wtedy to już mus. Myślę, że trzeba dużo cierpliwości i w końcu się uda. Tylko ta perspektywa nieprzespanych nocy i płaczów Zośki mnie przeraża. Ale to i tak nieuniknione prędzej czy później. A w twoim przypadku nie ma już na co czekać!
Stary 2012-05-25, 12:11   #3743
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
Ja też nie wiem, ale może przyjść taki dzień kiedy pokarm się skończy, i wtedy to już mus. Myślę, że trzeba dużo cierpliwości i w końcu się uda. Tylko ta perspektywa nieprzespanych nocy i płaczów Zośki mnie przeraża. Ale to i tak nieuniknione prędzej czy później. A w twoim przypadku nie ma już na co czekać!
No właśnie te nocki są przerażające. MamoZo jakiejś bardzo tragedii nie ma niby. Pytałam lekarki jeszcze jak w ciąży byłam, czy trzeba od razu małego na mm przeżucić, to powiedziała, zebym spokojnie karmiła piersią i w sumie wyniki do tej pory były w miarę oki. Nawet wcześniej się poprawiły, tylko teraz coś się pogorszyły. w sumie mi to powiedziała babka co badanie robi tylko, a wizyte u okulistki będę mieć na początku lipca i zobaczymy co powie.
Może do tego czasu Adaś się oduczy nocnego cycka

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

A pokarm to chyba się skończy jak całkowicie się odstawia dziecko, chyba
Moje koleżanki długo karmiły w nocy tylko i pokarmu miały, nawet przez jakiś czas jeszcze jak juz nie karmiły, także o to to raczej jestem spokojna.
Choć pewnie to różnie z tym bywa

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Stary 2012-05-25, 12:17   #3744
mama zosi
Zakorzenienie

Z tym pokarmem nie znasz dnia ani godziny.

Ja na Twoim miejscu powolutku zaczęłabym oduczać, bo jak w lipcu lekarka kategorycznie każe wrócić do kropli to potem będzie szok, a tak powolutku może do tego czasu dojdziecie do samej butli. Twój wzrok jest ważny ważniejszy dla Adasia niż cycek. Bo on będzie Cię potrzebował jeszcze wiele lat w pełni sprawną.

Mam niewidomego kuzyna i wiem, że to sprawia, że życie bywa trudne, mimo, że chłopak świetnie sobie radzi ma rodzinę, 4 letniego synka.
Stary 2012-05-25, 12:24   #3745
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
Z tym pokarmem nie znasz dnia ani godziny.

Ja na Twoim miejscu powolutku zaczęłabym oduczać, bo jak w lipcu lekarka kategorycznie każe wrócić do kropli to potem będzie szok, a tak powolutku może do tego czasu dojdziecie do samej butli. Twój wzrok jest ważny ważniejszy dla Adasia niż cycek. Bo on będzie Cię potrzebował jeszcze wiele lat w pełni sprawną.

Mam niewidomego kuzyna i wiem, że to sprawia, że życie bywa trudne, mimo, że chłopak świetnie sobie radzi ma rodzinę, 4 letniego synka.
Mam taki plan, że najpierw muszę nauczyć go żeby w dzień pił cokolwiek z butli, a potem będziemy działac w nocy. Daję mu codziennie butlę i cirrpliwie czekam kiedy zaskoczy Parę razy w nocy próbowałąm bez cycka to dotąd płakał i nie spał dopóki cycka nie dostał
A w nocy to chyba tz będzie musiał tez wstawać do niego, bo sama to chyba nie dam rady.
jeszcze 1,5 m mam. Może się uda w końcu

A moje dziecko wczoraj pierwszy raz zjeżdżało na zjeżdżalni, ale minę miał nieciekawą Na razie najfajniejsza jest huśtawka

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Stary 2012-05-25, 12:32   #3746
mama zosi
Zakorzenienie

A mi tak dobrze samej w domu! Zaraz paznokcie sobie pomaluje, a co!

Minio, trzymam kciuki by jak najmniej stresowo u Was to poszło!

ja to jestem strachliwa, i jeszcze żadnej huśtawki czy zjeżdżalni nie było! nawet dziadkowi zabroniłam ją z wózka na spacerze wyciągać
Stary 2012-05-25, 12:43   #3747
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
A mi tak dobrze samej w domu! Zaraz paznokcie sobie pomaluje, a co!

Minio, trzymam kciuki by jak najmniej stresowo u Was to poszło!

ja to jestem strachliwa, i jeszcze żadnej huśtawki czy zjeżdżalni nie było! nawet dziadkowi zabroniłam ją z wózka na spacerze wyciągać
A pomaluj cobie, a co!

Dzięki, mam też taką nadzieję, ze w końcu zakończę karmienie jak najmniej stresowo

a na zjeżdżalni oczywiście go trzymałam i zjechał dwa razy od połowy hehe, a huśtawkę uwielbia, wsadzam go w taką dla maluchów i cały czas się w niej cieszy.
Właśnie chcemy kupić na all jakąś do domu na dzień dziecka

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

A ciocia skleroza zapomniała

Sto lat dla Stasia za 9 m i dla Miłoszka za 8m

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Stary 2012-05-25, 12:50   #3748
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
A Ty wracasz dopiero od września, tak? to juz mlody będzie normalne obiady jadł, juz prawie je
Nie wiem, czy nie będę wracać wcześniej. Bo może się okazać, że nie będę miała do czego, niestety.
A ja gotuję też jak Franek śpi, zresztą nie zajmuje mi to dużo czasu, pół godziny max.
4h dziennie z dzieckiem to i tak dużo, u nas będą max 3 po południu, ranka nie liczę.
A chcę wydłużyć czas z Franiem i przestawiamy go na późniejszą kąpiel.
Cytat:
Takie wiesz, zwykle, długie chrupki kukurydziane, takie rurki
a widzisz, mi kazdy ostatnio mowi ze powinnismy mu dawac czesciej papku i w mniejszych porcjach
A chrupki, a myślalam, że płatki.
Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
Ancia to Franio prawie wcale juz cycka nie pije, nawet w nocy?
u nas jadłospis podobny tylko na śniadanie na razie kaszka i potem kaszka po kąpieli o 20 i potem jeszcze cyc no i rano zamiast mm też cyc
W nocy tylko raz pociamka i do zaśnięcia pociamka. Odstawiamy się. Jak zacznie lepiej pić z butli, to chcę wyeliminować karmienie na noc oraz te nad ranem, ok 5. Ale nie wiem jeszcze jak z tym przed spaniem sobie poradzę, bo o 19 je kaszę, potem kąpiel. Może wcale już mu nic nie dawać, albo jakąś kaszę przez butlę po kąpieli? Nie rozkminiłam tego jeszcze.
Cytat:
No niestety się nie da, i muszę już całe życie kropić chyba że kiedyś wynajdą coś skuteczniejszego?
No wiem, że powinnam przestać karmić, w dzień juz nie pije cycka, tylko te nocki zostały i zupełnie nie wiem jak mam go oduczyć tego
A próbowałaś podać butlę w nocy?
Cytat:
Sto lat dla Stasia za 9 m i dla Miłoszka za 8m
Przyłączam się do życzeń

Stary 2012-05-25, 13:26   #3749
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
A próbowałaś podać butlę w nocy?
Nie do mnie było pytanie ale też odstawiam wiec odpowiem
Dawałam butle w nocy i pił bez problemu jak narazie, dawałam mu butelke w tej samej pozycji co cycka ale ma coraz mniejszy odruch przy spaniu do ssania cycka, potrafi usnąć bez.
Już bym całkiem butleke wprowadziła, ale mam jeszcze pokarm nocą to mu daję wiem durna jestem ale jak mam to daję
ale jeszcze z tydzień i już odstawiam na amen

uspypianie o 5 rano ostatnio u mnie jest przynajmniej pólgodzinne, w tym czasie musze coś nucić, przytulić, udawać że śpie i mały uśnie

Stasiek dziś 9mc kończy wow jak to szybko leci :P

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 13:35   #3750
anciaahk
kosmitka

No ja tez tam coś mam, dlatego daję, więc witaj durna matko w klubie durnych matek

I też tak mówię - no jeszcze z tydzień .

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

A nie śpi Ci lepiej po tym mm? Bo u nas jakby tylko 2 karmienia nocą wychodzą, a wcześniej były 3. A tak naprawdę to 1 karmienie, a o 5 będę dawać już chyba tylko wodę lub herbatkę.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości