|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X
Tak jest taka w ampułkach. Tylko trzeba uważać bo jak powiesz że dla małego dziecka to dadzą Ci ta Physiodose
http://www.byckobieta.pl/2,5243,1,st...ologiczna.html a ona tania nie jest ja tak kupiłam pierwszą potem juz normalną i tamta już kosztuje grosze. Tak samo z wacikami- są jałowe i zwykłe.Cytat:
Cytat:
![]() Tj wode morską do noska to wtedy jak maluch jest chory albo jak jest suche powietrze w mieszkaniu i nosek sie wysusza- u nas tak było w okresie grzewczym.Także mam nadzieje prędko sie Wam nie przyda a sol fizj. do oczek to przy kąpieli od pierwszych dni.Cytat:
|
|||
|
|
|
#3932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3933 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3934 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To chyba nie jelitówka, bo żołądek mnie już nie boli i mnie nie czyściło... Cytat:
A one mogą ponoć nawet 2 miesiące tak ją męczyć ![]() Dobrze, że chociaż pić mi się chce. Na jedzenie to już w ogóle nie mogę patrzeć... |
||
|
|
|
#3935 | |||
|
Zakorzenienie
|
Już jestem po dentyście
Jeszcze tylko jedna wizyta i koniecCytat:
Ale przecież skurcze na tym etapie to nic nienormalnego A z tego co pisze tylko 2 były mocne Zresztą... się nie znam![]() Cytat:
Jaki króciutki![]() Cytat:
|
|
#3936 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
witam z tarasu na działce,ehh jak tu miło Byłam wczoraj rybakiem ![]() Phdwao wszystkiego Naj z okazji 18. urodzin ![]() a przede wszystkim łatwego poroduKarolina, pomysł ze spotkaniem super! też o tym myślałam(że spotkamy się po porodzie już z maluchami ) z tym że mnie teraz przez jakiś czas jeszcze w Wawie nie będzie bo siedzimy nad zegrzem, wracamy tylko w poniedziałek na usg i jak wszystko z malutkim będzie dobrze to jeszcze wracamy na działkę na jakiś czas. Także spotkajcie się z Balbinką same a ja dołączę na kolejne spotkanko jak zdążymy przed porodem(we wtorek zaczynam 35tc ) a jakbym nie zdążyła to baaaaardzo chętnie umówię się z Wami w jakimś parku na spacer z wózeczkiem/wózeczkami![]() |
|
|
|
#3938 |
|
Wtajemniczenie
|
aha,miałam jeszcze pochwalić córcię Linki
i dziękuję że z Anna zastanawiałyście się gdzie się podziewam![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- oooooo i ciastuś dziś wychodzi to mąż ma nockę z głowy |
|
|
|
#3939 | |||||
|
Zadomowienie
|
Maż mnie przeprosił. Uff od razu lepiej Ehh wczoraj byliśmy razem w firmie, i ja zawzse jak wyjeżdżam wcześniej do domu, zostawiam mu liste rzeczy do zrobienia. I wczoraj był już w złym humorze i zaczał na mnie krzyczec, że zawsze mu cos wymyslam i żebym w ogole już siedziała w domu bo jestem bezużyteczna
a akurat poumawiałam mu spotkania i np. miał pooddzwaniac i potwierdzic w każdym razie dzisiaj mnie przpeprosił. Nie wiem co go naszło. Cytat:
Cytat:
myślę, że do lipca jeszcze spokojnie tak popracuje. w kazdym razie jak mam gorszy dzień i jestem w domu to sprzatam albo gotuję, albo segreguję, organizuję lub inne atrakcje sobie wynajduję. Nie potrafię siedziec zupełnie bezczynnie! Wczoraj wyjątkowo lezałam w łózku od 13:00 do dzisiaj. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
może teraz na kolejnym usg musze z nim pogadac, bo tak nie może byc! a co do Twojej nieobecnosci, to nie za dobrze ci z tym wygrzewaniem? |
|||||
|
|
|
#3940 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekuję za życzenia dziekuje Cytat:
|
||
|
|
|
#3941 |
|
Rozeznanie
|
phwao
wkurzyłam się trochę bo wózek juz niby jest do odbioru( po 2 tyg czekania), tylko fotelik niebieski a nie czerwony jak gondola i spacerówka , mogę poczekać do poniedziałki na czerwony, ale akurat jedziemy dziś do Bochni do okulisty wiec przy okazji odbierzemy też wózek bo nie wiadomo kiedy będzimy next time. Najwyżej wymienimy przy okazji
|
|
|
|
#3942 | |
|
Zakorzenienie
|
u mnie to samo
![]() Cytat:
biedna ciastuś wychodzi phdwao wszystkiego najlepszego! szczęśliwego rozwiązania i pocieszy z maleństwa! |
|
|
|
|
#3943 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3944 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
i tak dzielnie do 2 wytrzymałaś! złowiliście coś?
|
|||||
|
|
|
#3945 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Jeszcze jednej miałam życzyć zdrówka... któraś mocno kaszle... Niestety zapomniałam .
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10716;88/st/20070417/n/Kaja/k/e2c9/age.png http://www.suwaczki.com/tickers/iv099vvj87icbg1b.png https://wizaz.pl/forum/album.php?u=42773 Edytowane przez buena Czas edycji: 2012-05-25 o 13:32 |
||
|
|
|
#3946 |
|
Zadomowienie
|
O jaaa przegapiłabym że dzisiaj zaczynamy 29 tydzień !
|
|
|
|
#3947 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3948 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Dziewczyny za życzenia zdrowia
Jakby tego było mało, to Dorotce na języku wyskoczyło coś co wygląda jak pleśniawki |
|
|
|
#3949 |
|
Wtajemniczenie
|
jestem
najpierw info od Asi a potem lece nadrabiać :Asia wczoraj dostała 4 kroplówki od dzisiaj dostanie tylko 2 (magnez) Fenoterol ma co 6h po dwie tabletki.Na obchodzie powiedzieli że może wyjdzie w poniedziałek ale pod warunkiem że nie będzie skurczy,jeżeli wyjdzie to musi leżeć wstawanie tylko do toalety.Dzisiaj Asia dostała kolejny zastrzyk na rozwinięcie płucek i strasznie ją bolało,ogólnie czuje się lepiej ale brzuszek nadal twardy.Lekarz powiedział że musi wytrzymać do 37 t.c a potem może rodzić. Macie pozdrowienia i mam przekazać że jak Asia wróci to będzie główną spamerką wątku (Ciastek i Soleilka niech się boją) bo z przyjemności tylko wizaż jej zostanie. |
|
|
|
#3950 |
|
Rozeznanie
|
Hej. Wczoraj miałam jakiś taki kiepski humor, że po wizycie odrazu się położyłam.
Ogólnie wszystko ok, Jaś waży 990 gr, wszystko dobrze się rozwija, tylko lekarz dopatrzył się że w lewej nerke ma jakieś poszerzenie UKM, ale ono ma do 5 mm więc niby nie ma podstaw do niepokoju, jakby miało więcej niż 7 to możnaby się martwić. Mamy to kontrolować. No i dostałam skierowanie na badania - mocz, krew HBs, HCV i HIV. Phdwao - wszystkiego co najlepsze dla Ciebie i maluszka
Edytowane przez lipus89 Czas edycji: 2012-05-25 o 13:51 |
|
|
|
#3951 | |
|
Zadomowienie
|
haha no tak
dlatego my kobiety nie nadajemy się do łowienia ryb. ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3952 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3953 | ||
|
Zakorzenienie
|
Haniu biedactwo kuruj się
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3954 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Ja tak bez humoru, więc dziś chyba tylko będę Was podczytywać...
|
|
|
|
#3955 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do tego, że usg nie robi się do końca - nie wiem, nie słyszałam, u mojego lekarza robi się usg co wizytę, nie ma innej możliwości. Przede mną jeszcze jedna wizyta przed porodem. Cytat:
No i coś w tym ruchu jest - ja też nie mam żadnych dolegliwości, duszności, mdłości, opuchlizny itd. Myślę, że to zasługa dość aktywnego trybu życia i po prostu szczęścia. Cytat:
Co do spożywczaka - mam identyczne spostrzeżenia ![]() Co do buldogów - tak, to prawda. Nie powinno się z buldogami wychodzić na upał nawet, jeśli ma się 2 litry wody dla nich. Mojego psa zawsze uszczęśliwiam takim spacerem i jak tylko wyjdzie z domu, to już jest cały zdyszany... No i łatwo u tych piesków o zawał, więc lepiej uważać. Cytat:
![]() Cytat:
Myślę, że nie będzie tak zle !Cytat:
Cytat:
Ja kupiłam materac z pianki termoelastycznej za ponad 200 zł. Nie umiem powiedzieć, czy jest fajny czy nie, to się okaże, jak maluch się pojawi Słyszałam, żeby jednak unikać tych gryka, kokos, bo to jednak naturalne i lubią sobie pognić pod wpływem choćby wilgoci. No a poza tym są twarde, a maluszek nie powinien mieć takiego twardego materaca. Na tym moja wiedza się konczy ![]() Cytat:
Gratuluję! A ja przegapiłam 35 tydzień :P |
||||||||
|
|
|
#3956 |
|
Zakorzenienie
|
Cos sie stalo?
|
#3957 | |
|
Zakorzenienie
|
hejka, od 3 godz jestemw domu
![]() musial;am czekac az gin zrobi mi usg a bylo tyle wypisow ze na chwile o mnie zapomnieli i czekałam na poczekalni jak ta durna na szczescie z tztem ![]() Moja dzidzia zdrowiutka, wszytskow normie sprawdzali wody plodowe bo mi dzis cos po nogach rano 2 razy pocieklo, ale to nie wody na szczescie Niunia wazy juz prawie 1800 ![]() powiedzial ze mam miesiąc jeszcze wytrzymac. Wyszłam pojechalismy na poczte musialam wejsc po kilka schodkow ale musialam bo L4 mialam wyslac, i potem do domu an 2 pietro i juz czuje podbrzusze. Mam ten misiąc lezec ciągle i ogladac bajki, tak mi gin moj powiedzial zero sprzatania i chodzenia.Z atydzien we wtorek do kontroli a w poniedzialek mam neurologa z moim kregoslupem i po skeirowanie na cc by juz miec . Cytat:
i ze ja sie nie dam![]()
|
|
#3958 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki za Asię, żeby jeszcze trochę wytrzymała !
Ja się poważnie zaczęłam zastanawiać nad cesarką. Znajoma tak mi zachwaliła przez ostatnie dni, że poważnie rozważam tę ewentualność. Muszę mieć tylko zaświadczenie od okulisty. |
|
|
|
#3959 |
|
Raczkowanie
|
Hejka
![]() ostatnio mam ciężkie dni bo dużo nauki mam Od jutra dodatkowo tz ma wolne aż do wyjzadu do w-wy więc tez będziemy chcieli spędzic ze soba jak najwięcej czasu, a przy okazji już zupełnie przygotowac się do przyjścia na świat maluszka Także od nast tyg będziemy przemeblowywac sypialnie nasza i wstawiać łóżeczko (które wcześniej będziemy musieli przywieść od moich rodziców), dokupic rzeczy których nam brakuje no i spakowac się do wyjazdu do rodziców na cały czerwiec. Już u rodziców będe prala ubranka i wózek (bo też tam są jak łóżeczko) i a jak będe przyjeżdząc do mieszkania żeby podlac kwiatki i wywietrzyć to będe brała porcje ubranek i brata żeby mi pomógł je wnieśc na 3 piętro i na spokojnie będe sobei układać No a tak poza tym to wczoraj zaczełam 35 tc także stawiam po ciachu/lodzie albo co tam która woli ![]() Dziś bylam w przychodni na bad krwi, moczu itp i mialam też pobierany wymaz na paciorkowce także jak pójde do gina 30 to mam nadzieje że już będą wyniki i że wszytko będzie ok. Gratuluje wszytkim skonczonych tyg i udanych wizyt. A teraz uciekam bo mała spi to mam chwile żebyw ciszy się pouczyć.
|
#3960 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W tym miesiącu jeszcze większość pensji wypłacał mi pracodawca, ale wyrównanie (jakieś 400zł) ma mi wypłacić ZUS. Jeszcze jakoś dajemy radę, ale jak w przyszłym miesiącu znowu jakieś jaja będą z wypłatą, to ja nie wiem jak damy radę, trzeba będzie chyba płacić kredytówką za co się da bo nie wyrobimy inaczej Cytat:
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-05-25 o 14:04 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:10.

ja tak kupiłam pierwszą potem juz normalną i tamta już kosztuje grosze. Tak samo z wacikami- są jałowe i zwykłe.
Dzięki.
Czyli od początku? 

Jeszcze tylko jedna wizyta i koniec
Ale przecież skurcze na tym etapie to nic nienormalnego
Jaki króciutki
a przede wszystkim łatwego porodu

, mogę poczekać do poniedziałki na czerwony, ale akurat jedziemy dziś do Bochni do okulisty wiec przy okazji odbierzemy też wózek bo nie wiadomo kiedy będzimy next time. Najwyżej wymienimy przy okazji

dlatego o to zapytałam, w ogóle to mam do wyboru tylko lewy bok bo na prawym boli mnie pod żebrami a plecy wiadomo że się unika, dodatkowo jak śpię na którymkolwiek boku to bolą mnie biodra

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)