|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Może kiedyś, już się staramy, jesteśmy w ciąży, i dzieci mamy!
ja z moim tż też się nie kłócę...on tak samo z tych niekłótliwych
i dobrze, bo jakby był uparty i zawzięty tak jak ja, to już dawno bysmy byli po rozwodzie
|
#3872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale czasami sobie troszkę podnosimy ciśnienie, ale to rzadko, nie wytrzymałabym z facetem z którym kłóciłabym sie częściej niż raz na pół roku.
|
|
#3873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak staram się być coraz bardziej spolegliwa ale wiadomo, nie zawsze się udaje
|
|
|
|
|
#3874 |
|
Zakorzenienie
|
Zbieram sie powolutku do domciu, juz mi troche lepiej.
Nie piszcie za duzo. Milego popoludnia i weekendu
|
|
|
|
#3875 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=metkaa;34321445]suuuuper
![]() kurcze ja juz sierpnia nie moge sie doczekac ![]() fajnie, ze tak pozytywnie zareagowali, a Ty jestes juz na wolnym? /QUOTE] Można tak powiedzieć ... bo ja jestem na wychowawczym :P więc tak czy tak siedzę w domku
|
|
|
|
#3876 |
|
Zakorzenienie
|
cholender właśnie zjadłąm całe opakowanie rurek
ale jestem złą sama na siebie ![]() a tak swoją drogą to chyba powinnyśmy następny wątek zatytuować "Miłośniczki rurek z Biedry " :P---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- o to jesteś w takiej sytuacji jak i ja. a będziesz przerywać wychowawczy przed porodem żeby macierzyński mieć??
|
#3877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To ja zaczęłam temat rurek z Biedry - przepraszam ![]() Ok, czas się zbierac, zakupy, babeczki dla mam.. itp |
|
|
|
|
#3878 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to jeszcze bardziej mile zachowanie Twojego szefostwa, Cytat:
![]() musze skoczyc do biedronki
|
|
#3879 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Amani - ja miaam ten sam problem z tuszem
W Marshals maja wiekszy wybor jesli o buty chodzi to napewno.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Chyba juz wiadomo dlaczego z nia nie wytrzymal ![]() Cytat:
![]() Witajcie Nie macie dla mnie litosci zawsze mam tyle stron do nadrabiania ![]() U nas zaczal sie dlugi weekend w domu mam mezulka wiec pewnie dopiero wieczorem do Was zagladne
|
|
|
#3880 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Po samym slubie jest z reguly miodowy czas ![]() Cytat:
![]() Zaabcia jakies plany na dluzszy weekend? Ja wstalam, teraz czekam na obiad a potem do pracy a tak pieknie jest
|
|
#3881 |
|
Zakorzenienie
|
spadam do domciu
|
#3882 | |
|
Wtajemniczenie
|
Przeleciałam tylko..
Dziękuję dziewczyny za kciuki! Mam nadzieję, że szybko skoczę na tę listę niżej .Cieszę się z tego dzisiaj bardzo.. ![]() Cytat:
Nikito ... jakby cóś to trzymam kciukasy! Może... ![]() No a tak w ogóle to zagoniona jestem - i taki bedzie cały weekend .Marzę żeby się wyspać.. |
|
|
|
|
#3883 |
|
Zakorzenienie
|
Kathe mam normalne ubezpieczenie grupowe w pracy.
bao ale to nie zależy od tego jak długo się płaci. Zależy jak firma sobie ustawiła. U nas np. za urodzenie dziecka jest te 1700 a za inne rzeczy jest mniej, a u męża nie mam tak babek i jest za urodzenie 700 a za inne więcej. No właśnie muszę pomyśleć co zrobić aby mała tak nie marzła. emi bycie na obczyźnie ma te swoje minusy, wiem bo sama kiedyś byłam. Bez dziecka co prawda, ale smutno tak bez rodziny, szczególnie w święta. strong super kotek ![]() abby no dokładnie, tym bardziej, ze wieczory chciałam mieć tylko z mężem i małą. Ale że to były urodziny moje, to na bank myślałam, ze przyjechała z życzeniami. A co najlepsze teść zadzwonił do mnie akurat jak była teściowa ![]() Maleństwo Gosiu nawet nie wspominaj mi o rurkach ![]() Ja od 13 jestem u rodziców. Mała nie mogła się najpierw przyzwyczaić do nowego miejsca i była bardzo marudna i nie mogła zasnąć. Dopiero poszłam z nią do sypialni, zamknęłam się tam i leżełam godzinę (ona na cycku) i zasnęłyśmy razem. I od 15 śpi. Czekam aż się obudzi i idziemy na pierwszy spacer A po 18 ma przyjechac położna ( z mamy bratem) i będzie mi szwy ściągała i sobie posiedzimy.
|
|
|
|
#3884 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Gosia, ja myślałam że przerwę wychowawczy i pójdę na chorobowe, ale to się tak nie da, bo szefowie musieliby mnie przyjąć do pracy, a ja potem bym musiała im dać L4 a wtedy ZUS by się czepiał... |
|
|
|
|
#3885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i w wiekszosci sytuacji ciesze sie ze rodzina jest daleko i mi sie nie wtraca...
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#3886 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu to miłego spacerku
![]() A ja zdrzemnęłam się godzinkę, potem miałam korki, a teraz idziemy z mężem na spacer i do znajomych na jakiś film. I w końcu mamy wolny weekend |
|
|
|
#3887 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj wieczorkiem maz zabiera mnie na film o ciazy i porodach ( komedie ) jutro porywamy moja mame na obiad a wieczorkiem wpadaja do nas znajomi na grilla
W niedziele mamy do szpitala podjechac wlasnie musze zadzwonic zapytac na ktora a w poniedzialek jak bedzie pogoda to chcemy do parku nad tame jechac
|
|
#3888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3889 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem
![]() Spędziłam baaardzo miłe popołudnie z przyjaciółką i konik został przekazany, hihi
|
|
|
|
#3890 |
|
Wtajemniczenie
|
jesli chodzi o objawy ciazy i przebieg to np moja mama mowila ze ona chyba z 2 razy rano zwymiotowała i wiedziala, ze to ciąża (2 ciąże) a tak to nic wiecje niemiala
![]() myslicie, ze to w genach jest czy zalezy od tego diabelka co jest w srodku??
|
|
|
|
#3891 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nikita,
Cytat:
![]() Gocha, Cytat:
![]() a mi się rurki przejadły, teraz mam fazę na truskawy. Żabcia, ale Ci się ciekawy weekend zapowiada ![]() Korzystaj bo potem będziesz musiała oko nacieszyć synusiem ![]() Madzia, udało Wam się jakoś z tym wszystkim spakować ? ![]() widzisz, mała już się przyzwyczaiła do swojego domku ![]() Onyks, będzie romantyczny wieczór z mężusiem ? ![]() hej Maleństwo, kochaneeeee ![]() ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Dziewczyny, poprosiłam dziś przyjaciółkę o to by została moją współorganizatorką "pępkowej imprezy" - Polskiego "baby shower", ucieszyła się i zgodziła jak wróci na weekend do mojego miasta to się spotkamy na omówienie o co w ogóle chodzi tak więc sobie muszę wszystko przemyśleć ale jest szczęśliwa Pomidorki podlane, te nowe wyglądają całkiem całkiem. Wstawiłam parówki w cieście francuskim do piekarnika, idę się wykąpać i poczekam na TŻcika. Jutro idziemy na urodziny (takie trochę nudne) ale niech będzie, pojemy sobie chociaż no i w związku z tym muszę się dziś trochę upięknić, wymaluje pazurska
|
|
#3892 |
|
Zakorzenienie
|
Agnusek
Onyks Strongwomen Gucia0987 Metkaa Blonde_hair Tomalinka Aaby D Z I Ę K U J Ę ZA K C I U K I Od 8,20 do 13,00 tam siedziałam ![]() miałam KTG,USG i ogólnie jako jeden dzień w szpitalu mam na zwolnieniu mam silne skurcze zapisał mi SCOPOLAN i na pewno jest dziewczynka ![]() jestem Kochane wykończona tym,że mój lekarz to ma w dupie pacjenta i nie wiem po co kazał mi spędzić tyle godzin na oddziale (KORYTARZU) patologii ciąży. Jak przyszłam to akurat był obchód i czekałam 20 min, później leżałam 30 min na KTG , wywiad z położnymi 15 min i resztę czasu czekałam na lekarza aby mi USG zrobił , zerknął na KTG i dał zwolnienie. Myślałam ,że zapuszczę tam korzenie Tylko się strasznie nastresowałam widokiem dziewczyn które muszą tam leżeć dwa miesiące do porodu i akcję porodową w 33 tygodniu- (tak jak ja obecnie jestem) i przerażona ,ze nie mam nic gdyby miał mnie położyć na oddział, bo mi nie udzielił dokładnie wczoraj informacji ![]() Już nie wspomnę ,ze nie miałam nic do picia i zjadłam od rana pół jogurtu i pół szklanki mleka . NA SZCZĘŚCIE NIE MUSZĘ TAM LEŻEĆ Czuję się taka zmęczona,że tylko pralką przestanie prać i idę spać. Przytulę się do mojego mężulka i wszystko minie |
|
|
|
#3893 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3894 |
|
Zakorzenienie
|
Emilko, nooo i takich wiadomości nam tu trzeba
utul męża, utul ważne że wszystko wporządku
|
#3895 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki dziekuje, ze podalyscie tygodnie , w ktorym poczulyscie ruchy
Mialam zacytowane Was, ale wcielo Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a my z mezem zaszalelismy dzisiaj i kupilismy pare ubranek
|
|
#3896 |
|
Zakorzenienie
|
Onyks , Strong
Mykam spać |
|
|
|
#3897 |
|
Wtajemniczenie
|
Emilia211 dobrze ze moglas wrocic do domu, uwazaj na siebie i duzo wypoczywaj, lepiej w domciu niz mialabys zostac w szpitalu
---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Tynkusia pokaz ubranka
|
#3898 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia, dobrze mówi, Tynkusia dawaj zdjęcia
|
#3899 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bezowy rzadzi
|
|
#3900 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co...czuję, że jestem wykończona...chyba po całym tygodniu...nie wiem czy zaraz nie pójdę spać
![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- ZAKORZENIŁAM się!!!!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:09.

i dobrze, bo jakby był uparty i zawzięty tak jak ja, to już dawno bysmy byli po rozwodzie

a ja na niego owszem 
I tak staram się być coraz bardziej spolegliwa 

ale jestem złą sama na siebie 

W Marshals maja wiekszy wybor jesli o buty chodzi to napewno.

a tak pieknie jest

16.07.2012 - Kamil, nasze serce. 
i powiedzial jeszcze ze duzy dzidzius bedzie i ze ma duza glowke
ojojoj... mam nadzieje, ze to sie nie sprawdzi